Vasi Vizeken
  i

 

Aktuális

 

Hobbi horgászokat várjuk az első versenyünkre - hír kelt: 2017.04.23.


Műlegyesek versenyeztek a vasi vizeken- hír kelt: 2017.04.23.

A Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezte meg az idei Műlegyező Országos Bajnokság első fordulóját a Pinka patak pornóapáti szakaszán, és a lukácsházi Abért I. tavon. A szombati versenyre benevezett legyesek Vaskeresztesen a Szövetség Horgászturisztikai Központjában találkoztak reggel, ahol Monos Tibor szövetségi kapitány és Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket. A technikai értekezlet és sorsolás után a Pinka patak pornóapáti szakaszán kezdték meg a versenyt a műlegyesek.

További képek itt megtekinthetőek >>>

A verseny előtt néhány nappal téliesre változó időjárás a horgászvizek hőmérsékletén és a halak kapó kedvén is érződött. A vízben gázolós horgászathoz semmiképpen nem volt ideálisnak mondható a Pinka patak. Az első fordulóban Hetyéssy Pálnak és Balog Tibornak sikerült az élen végezni. A verseny második fordulója előtt egy kellemes hangulatú ebédre került sor az Alpesi Fogadóban a versenyzőkkel, pályabírókkal közösen, majd Lukácsházán folytatódott a verseny az Abért I. tavon.

   

Részletes eredmények itt letölthetőek >>>  

A második megmérettetésen az Abért tavon főként a tóban lévő szép amurokra próbáltak horgászni a versenyzők, de sajnos a lehűlés az amurok étvágytalanságán is meglátszott. A legszerencsésebb pecás ebben a fordulóban Turi Barnabás volt, akinek sikerült egy 60 cm-es csukát fognia, őt követte Prókay István egy 56 cm-es ponttyal. Az esti eredményhirdetésen Monos Tibor emléktárgyakat és emléklapokat adott át a helyezetteknek. Ezúton is köszönjük a pályabírók egész napos segítségét!

A vasi forduló végeredménye: I. hely: Tölgyesi Levente; II. hely Hetyéssy Pál; III. hely: Turi Barnabás

További sok sikert kívánunk a versenyzőknek a következő fordulókra!


50.000 db előnevelt csuka érkezett a vasi vizekbe- hír kelt: 2017.04.19.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a mai napon összesen 50.000 db előnevelt csukát (3-5 cm közötti egyedek) helyezett ki több Vas megyei horgászvízbe. A ragadozó halállomány erősítése érdekében a mostani mennyiség 29.000 db-al haladja meg a halgazdálkodási tervben szereplő csuka mennyiséget, melyet a folyamatosan emelkedő vasi területi engedély váltások tettek lehetővé.

 

 

További képek itt megtekinthetőek >>>

A csukák gyors növekedésű halak, így már ideális körülmények között egy-két éven belül elérhetik a fogható méretet is. A következő hónapokban előnevelt süllő, harcsa kihelyezése is tervben van az egyes horgászvizekbe. Ezúton is köszönjük Balassa Péter haltermelőnek és kollégáinak, valamint a Szövetség hivatásos halászati őreinek, önkénteseinek, akik részt vettek a télies időben elvégzett telepítésben.


Megérkeztek a pontyok az Új-perinti tóba- hír kelt: 2017.04.19.

A mai rendkívül zord időjárási körülmények között dél körül megérkezett - a Vas megyei Savaria SHE. támogatásával -megvalósuló 402 kg háromnyaras ponty az Új-perinti I. tóba.

 

További képek itt megtekinthetőek >>>

A vízparti mérlegelés után a halak elfoglalták új otthonukat. A halasítás miatt általános horgászati tilalom került elrendelésre a tavon 2017. április 23. (vasárnap) délután 14.00 óráig. (A Vas Megyei Savaria SHE egyesületi versenyének végéig.)

 

Jó fogást kívánunk!


11 kg-os harcsát fogtak Kerkaszentkirályon- hír kelt: 2017.04.19.

Az elmúlt napokban egy szép harcsa akadt horogra a Kerkaszentkirályi Kerka - holtágon. Végh Tamás a Kerkaszentkirályi Kerka - Horgászegyesület tagja, 2017.04.14-én 18.30 óra körül egy 11 kg - os, 126 cm hosszú  harcsát fogott, A halat szerencsés horgásztársunk úszós készséggel, 16 -os előkével, 1 szem fűzött kukoricával fogta. A  fárasztás 45 percet vett igénybe.

Gratulálunk a horgásztársunk szép fogásaihoz!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

 

A 2017. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy

darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


"Savaria Majális"horgászverseny, haltelepítéssel - hír kelt: 2017.04.17.

A Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesület szeretettel meghívja a horgászokat a 2017.április 23-án vasárnap az Újperinti I-es horgásztavon megrendezésre kerülő "Savaria Majális" elnevezésű horgászversenyre.             

Helyszín: Szombathely, Újperinti I. tó

Verseny időtartama: 5 óra (8:00-13:00)

Gyülekezés 6:30-7:00 óra

Nevezési díj nincs!   Nevezési határidő: 2017. április 23. 07:00 óra

Részletes versenykiírás letölthető itt >>>

A Savaria horgászegyesület ezen felül megköszöni tagjainak, hogy tagságukkal támogatták az egyesületet.  Ennek eredményeképpen a  Vas Megyei Savaria SHE. 400 kg III. nyaras pontyot telepít az Új-perinti I. tóba 2017. április 19-én.

A telepítés pontos dátumát azonnal közöljük honlapunkon és a tavi hirdetőn kifüggesszük a tilalmi táblát.

A halasítás miatt általános horgászati tilalom lesz a tavon a telepítés

napján 2017. április 19-én   9.00 órától - 2017. április 23. (vasárnap) délután 14.00 óráig.

Sikeres versenyzést kívánunk!


Önkéntes pályabírókat keresünk a hétvégére- hír kelt:2017.04.17.

A Magyar Országos Horgász Szövetség Műlegyező Országos Bajnokságának vasi fordulója 2017. április 22-én (szombaton) lesz a Pinka- patakon és a Lukácsházi Abért I. tavon. (Eredetileg a Gyöngyös patakon került volna megrendezésre, de a NYUDUVIZIG karbantartások és a csapadékmentes időjárás eredményeként kialakult alacsony vízállás miatt nem tartható meg ott a folyóvízi forduló) Ezúton kérjük a horgásztársakat, hogy a korábbi évekhez hasonlóan önkéntes pályabíróként támogassák a verseny sikeres megrendezését.


A pályabírók jelentkezését névvel, címmel, telefonszámmal, e-mail címmel a Szövetségi Iroda info@vasivizeken.hu címére, vagy a 06/94-506-835-ös telefonszámra várjuk. A pályabíróknak étkezést, útiköltséget biztosítunk. Ha valaki csak a reggeli, vagy a délutáni fordulón tud részt venni az is segítség számunkra!

A verseny tervezett menete az alábbiakban letölthető >>>

A versenyszabályok itt elérhetőek >>>

  

A jelentkezőkkel a részletek pontosítása érdekében külön felvesszük a kapcsolatot.

Előre is köszönjük a segítségüket!


Húsvét- hír kelt:2017.04.13.


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás- hír kelt:2017.04.13.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. április 15-én szombaton a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája a Húsvéti ünnepek miatt zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik.

Köszönjük megértésüket!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége


2017.évi versenynaptár - hír kelt: 2017.04.11.

Ezúton tájékoztatjuk a sporthorgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Versenysport Szakbizottsága 2017. február 28-i ülésén egyhangúan elfogadta a 2017.évi Vas megyei versenynaptárt és a megyei naptárban szereplő versenyek részletes kiírását.Szerettel várunk mindenkit a versenyeinken! A Szövetségi versenyeken a részvétel az idén is díjmentes. Előzetes nevezéshez használja az on-line nevezési felületünket >>>

 Részletes versenynaptár itt elérhetó >>>

     

Sikeres versenyévadot kívánunk!


Vasárnapi Vas Népében a horgászat volt a főszerep - hír kelt: 2017.04.11.

Cikk on-line változatban megtekinthető itt>>>


Lukácsházi tározó karbantartása miatt jelentős víszint csökkentés lesz - hír kelt: 2017.04.10.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a NYUDUVIZIG hivatalos értesítése szerint 2017. április 07.-2017. május 11. között a Lukácsházi vizierőtelep duzzasztásának szüneteleetésére kerül sor karbantartási munkák miatt. A munkálatok a Gyöngyös patakon jelentős vízszint csökkentést fognak eredményezni.

Hivatalos értesítés itt letölthető >>>


Embernagyságú ragadozó a Szombathelyi Csónakázó tóból- hír kelt: 2017.04.10.

Az elmúlt napokban több szép harcsa is horogra akadt a Szombathelyi Csónakázó-tavon. Bemelegítésnek Sasvári Domonkos helyi - harcsa specialista -horgásztársunk fogott 5-10 kg körülieket.Tegnap, azaz 2017.04.08-ån 21:30 órakor Horváth Józsefre a Pannónia HE tagjára mosolygott Fortuna és egy 210 cm hosszú 70 kg-os harcsát sikerült hosszas fárasztás után kifogni. Szívből gratulálunk horgásztársainknak és még sok szép élményt kívánunk a vasi vizeken!

 


Nem áprilisi tréfa volt- hír kelt: 2017.04.09.

Április első hétvégén többek horgára sikerült halakat csalni...Bicsák Barnabás az Abért II tavon remekelt, míg Kádi Attila a Csánigi tavon, több horgásztársával együtt fogtak pontyokat.

    

 

 


Iskolai vetélkedő levelező fordulójának végeredménye- hír kelt: 2017.04.08.

A XII. Vasi Vizeken Iskolai Vetélkedő két levelező fordulójának összesítése

alapján elért eddigi végeredmény letölthető itt >>>A helyszíni vetélkedő tervezett ideje 2017. május 27. szombat, melyre az első 12 csapat kap meghívást.

(Zöld színnel jelöltük a továbbjutó csapatokat a táblázatban).

A helyszíni döntővel kapcsolatos részletekről e-mailben értesítjük a csapatokat.


Ezúton is gratulálunk minden résztvevő csapatnak!


Haltelepítési előrejelzés- hír kelt: 2017.03.25.

Szövetségünk várhatóan a keddi napon, azaz 2017. március 28-án az alábbi halasításokat végzi el a hasznosításában lévő horgászvizekbe. A telepítések után tilalom nem kerül elrendelésre.

Vízterület

Halfaj

Mennyiség (kg)

Máriaújfalui Hársas-tó

III. nyaras vegyes fehérhal (30-40 dkg átlagsúly)

1000 kg (Ebből 500 kg a Szentgotthárdi HE támogatása)

Magyarszecsődi-tó

III. nyaras vegyes fehérhal (30-40 dkg átlagsúly)

1000 kg

Pinka patak vaskeresztesi holtága

III. nyaras ponty

200 kg (Ebből 100 kg a Pannónia HE támogatása)

Pinka patak vaskeresztesi duzzasztott szakasza

III. nyaras ponty

200 kg (A Pannónia HE támogatása)

Pinka patak horvátlövői  szakasza

III. nyaras ponty

200 kg

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a halas tavak decemberi befagyása miatt elmaradt vegyes fehérhal (I.-II.-III. nyaras) telepítések a héten megtörténtek, valamint még terven felüli kihelyezésekre is sor került a következők szerint: Gersekarát 5020 kg; Pinkamindszenti-tó 480 kg; Hársas-tó 700 kg; Vasvári-tavak 1000 kg, Püspökmolnári-tó 1000 kg, Vadása-tó 500 kg.


Halasítással indul újra a Csánigi-tavon a horgászat- hír kelt:2017.03.25.


Örömmel tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a 18-005-1-1 víztérkóddal rendelkező Csánigi bányató halgazdálkodási jogát pályázati úton 2031. december 31-ig ismét a Szövetségünk nyerte el. A halgazdálkodási jog újabb 15 éves időtartamára szóló haszonbérleti szerződése a Földművelésügyi Minisztérium által is ellenjegyzésre került a napokban. 
Szövetségünk a horgászati igényeknek megfelelően a horgásztatási tevékenységet megkezdi 2017. április 01-től a helyi horgászrendünkben rögzített szabályok betartatása mellett. A tavon kizárólag érvényes állami –és területi jeggyel lehet horgászni jövő szombattól.


A halfogási esélyek növelése érdekében a keddi napon, azaz 2017. március 28-án, a Csánigi tavon 350 kg fogható méretű ponty és 600 kg vegyes – 30-40 dkg átlagsúlyú - fehérhal kerül kihelyezésre. A telepítést követően 2017. március 28. 10 órától 2017. április 01. (szombat) 6.00 óráig általános tilalom kerül elrendelésre.


Köszönjük eddigi türelmüket és sikeres horgászatokat kívánunk!


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás- hír kelt:2017.03.24.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. március 25-én szombaton a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája technikai okok miatt zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik.

   

Köszönjük megértésüket!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége


Lillafüreden ébredtek, de este már Vas megyében pihentek- hír kelt:2017.03.24.

12.000 db előnevelt sebes pisztráng talált új otthonra a vasi vizekbe...

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Gyöngyös és Pinka patakba, valamint azok vízrendszerébe és a Répce folyóba összesen 12.000 db előnevelt sebes pisztrángot helyezett ki a tegnapi nap folyamán. A pisztrángok Hoitsy György tenyésztő lillafüredi telephelyéről kerültek új vasi otthonukba. A halak Vas megyébe történő szállítását Monos Tibor sporthorgász végezte és Mesterházy József megyei halgazdálkodási felügyelőn nyomon követte, melyért külön köszönet illeti a horgásztársakat.

 

A kicsiny 3 – 5 cm-es sebesek Vas megyébe történő érkezését követően a kihelyezés gyorsításának érdekében becsatlakozott Fördős István, Tóth Emil halászati őrök és Szabó Dániel sporthorgász. Az elmúlt években betelepített előnevelt pisztrángokból egyre több akad 15-25 cm –es méretben a pecások horgára, melyek azt bizonyítják, hogy a patak eltartó képességének megfelelő kihelyezések eredményesek. Az őshonos sebes pisztráng állományának fenntartása a vasi patakokban kiemelt feladata a Szövetségnek, ezért is kérjük a horgászokat, hogy óvják, védjék kis patakjaink ifjú ragadozóit.

     

További képek itt megtekinthetőek >>>

Tudta Ön? A pisztráng a búvóhelyekben bővelkedő, alámosott részeket kedveli, szívesen tartózkodik a bedőlt bokrok, fák és összetorlódott uszadékok alatt. Az idősebb egyedek a magányt kedvelik, míg a fiatal példányok inkább néhány fős csapatokban élnek. Kisebb rákokat, tegzeseket, kérészeket, vízi rovarokat fogyaszt, de a nagyobb példányok a kisebb halakra is vadásznak. Herman Ottó: A Magyar Halászat Könyve (1887) című munkájában a pisztrángot a halak kaméleonjának nevezte, mert egyik halfaj sem olyan változatos a faunánkban, mint a sebes pisztráng. A környezeti-ökológiai hatások miatt a méretben, színezetben és táplálkozásban ugyanazon fajon belül nagy eltérések tapasztalhatók. Új környezetbe kerülve színezetét megváltoztatja az új mederfenék színéhez alkalmazkodva.

   


Halgazdálkodásra évente mintegy 514 millió forint fordítható- hír kelt:2017.03.23.

Az új halgazdálkodási törvény 2014­-től biztosítja és szabályozza a horgászatból és halgazdálkodásból származó állami bevételek felhasználását;ennek köszönhetően Magyarország költségvetésében évente mintegy 514 millió forint áll az ágazat rendelkezésére ­ közölte a földművelésügyi miniszter az I. Halak Napja nyitórendezvénnyel egyidőben rendezett ágazati tanácskozáson. A szakmai konferencia fővédnöke, Fazekas Sándor elmondta: a fenntarthatóság elve mentén a halgazdálkodási vízterületek hasznosítása során a horgászat és a horgászturizmus fejlesztése élvez elsőbbséget. Hozzátette: a támogatott tevékenységek között megtalálható a kecsege és a széles kárász visszatelepítési program, valamint a hazai őshonos halállományokat veszélyeztető nagy kárókatona gyérítésének támogatása. Ebből a forrásból finanszírozható továbbá a Balaton, a Tisza­tó és a Ráckevei (Soroksári)­Duna halas élőhelyeinek fejlesztése, valamint a halászati őrzést segítő eszközök beszerzésének támogatása is ­ mondta a miniszter.

Videó beszámoló itt látható >>>

A földművelésügyi tárca vezetője üdvözölte a kezdeményezést, hogy az év egy napján, március 20­án, az ágazatban és az ágazatért tevékenykedő szakmai szervezetek ­ a Magyar Haltani Társaság, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi szervezet (Ma­HAL), az Akvaristák Magyarországi Egyesülete, valamint a Magyar Országos Horgász Szövetvég (MOHOSZ) ­ ráirányítják a figyelmet a halakkal összefüggő különböző területekre a horgászattól a turizmuson és a kutatáson, valamint az ismeretterjesztésen át a halgazdálkodásig, a tógazdák munkájáig. Fazekas Sándor kiemelte: az utóbbi évek eredményes munkájának köszönhetően mintegy harmadával emelkedett az egy főre jutó halfogyasztás Magyarországon, ami most 6,2 kilogrammot tesz ki. Hozzátette: a halfogyasztás növelését ösztönözheti a halhús általános forgalmi adójának (áfa) mérséklése, erről majd az Országgyűlés dönt. A konferencián a MOHOSZ és a Ma­HAL stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás biztosítja, hogy a két szervezet közösen tevékenykedjen az ágazat érdekében.

Forrás: FM-MTI


Abért tavi amurok - hír kelt:2017.03.23.

Ismét szép élményeket adott az Abért I. tó műlegyező horgásztársunknak.

 

Gratulálunk, további horgászélményeket kívánunk a vasi vizeken!


MA VAN A HALAK NAPJA- hír kelt:2017.03.20.

A Magyar Haltani Társaság javaslatára a Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztálya, a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, valamint az Akvaristák Magyarországi Egyesülete közös döntést hozott arról, hogy 2017-től kezdve minden év március 20. legyen a halak napja. A jeles nap elsődleges célja a halak további népszerűsítése, mert megítélésünk szerint még ma sem mindig kapják meg a társadalomtól azt a figyelmet, amelyet jelentőségüknél fogva megérdemelnének.

Ha Ön is egyetért a kezdeményezéssel, hogy a halak nagyobb figyelmet érdemelnek,

akkor ossza meg a hírt és hozzászólásként írja be a kedvenc halfaját.

Jelen hír facebook megosztói és a hozzászólói között 1-1 db 2017.évi VAS MEGYE HORGÁSZNAPTÁRÁT

sorsolunk ki 2017. március 23-án 10.00 órakor.


Vasi Vizeken Vetélkedő I. levelező forduló eredményei- hír kelt:2017.03.15.

A XII. Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő első levelező fordulójára 21 csapat nyújtott be feladatmegoldást. A fiataloknak ötletes csapatzászlót kellett tervezni első feladatként. Természetesen volt teszt is és még több más érdekes feladat. A fiatalok megvalósult kiváló munkáiból a következő fotókon lehet ízelítőt kapni.

I. forduló végeredménye letölthető itt >>

     

A második levelező forduló feladatai már kiküldésre kerültek,
a feladatok leadási határideje 2017. március 29.

 

További képek itt elérhetőek >>>

Gratulálunk a csapatoknak!


Próba jelleggel süllőfészkeket helyeztünk ki- hír kelt:2017.03.14.

Az elmúlt napokban két helyszínen - a Magyarszecsődi kavicsbánya-tavon és az Abért I-II. tavon - saját készítésű süllőfészkeket helyeztünk ki. A Magyarszecsődi tavon a Körmendi Munkás Horgász Egyesület elnöke Horváth András kivitelezésében - Sipos Károly halászati őr segítségével - kerültek ki az elnök által készített - keretre helyezett - 15 süllőfészek. A hétfői napon Monos Tibor horgásztársunk felajánlásából különböző fenyők és kövek felhasználásával az Abért I-II. tavakba került közel 50 db süllőfészek. Az Abért tavi süllőfészkek kihelyezésében részt vett Fördős István, Sipos Károly, Tóth Emil hivatásos halászati őrök és Szabó Dániel horgásztársunk. A próba jelleggel kihelyezett fészkeket teljes ívási időben a vízben hagyjuk, így nem csak a süllők, de a keszegfélék ívását is tudjuk segíteni reményeink szerint.

 

  

Köszönjük a segítséget!

   

  


Vasi Vizeken Iskolai Vetélkedő II. forduló - hír kelt:2017.03.13.

A Vasi Vizeken Ifjúsági Horgászvetélkedő második - elméleti levelező - fordulójának feladatait 2017. március 09-én megküldtük a csapatoknak. Sajnos kaptunk olyan visszajelzéseket, hogy nem érkezett meg több csapathoz, ezért most itt is közzétesszük.


A feladatmegoldások benyújtási határideje: 2017. március 29.

II. feladatsor letölthető >>>

II. feladatsor kísérőlevele >>>

Sikeres feladatmegoldást kívánunk!


Meghívó Pannónia HE. közgyűlésre - hír kelt:2017.03.13.

M E G H Í V Ó

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetése ezúton meghívja 2017.03.18-án 09.00 órakor megtartandó közgyűlésére.

Közgyűlés helye: Szombathely, Rohonci u.13 szám, alagsor.

Napirendi pontok: 
1./ Elnöki köszöntő
2./ Beszámolók: 
a./ az éves munkáról,
b./ gazdasági munkáról
c./ felügyelő bizottság munkájáról, 
d./ fegyelmi bizottság munkájáról
3./ Tisztségviselők választása
4./ 2017. évi naptári terv ismertetése
5./ Közgyűlés bezárása

Amennyiben a közgyűlés szavazat képtelen az új közgyűlés megtartására változatlan napirendi pontokkal 2017. március 18-án 09.30 órától kerül sor a fenti helyen.

Szombathely, 2017 . március 07.

Molnár Miklós sk.

Pannónia Horgász Egyesült
elnöke


Halőri továbbképzés volt Vaskeresztesen- hír kelt:2017.03.12.

A Vas Megyei Halgazdálkodási Hatóság szervezésében, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének aktív közreműködésével a halászati őrök részére szakmai továbbképzés került megrendezésre 2017. Március 10-én, pénteken a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. A délutáni rendezvényen Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke és Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály vadászati-és halgazdálkodási szakügyintézője köszöntötte a megjelent közel 60 résztvevőt.

   

  

A Halgazdálkodási Hatóság képviselőjének bevezetőjében elhangzott, hogy a megújult Halgazdálkodási Törvény és annak végrehajtási rendelete alapján a halászati őröknek és társadalmi halőrnek kétévente kötelező halászattal, horgászattal, halvédelemmel, valamint a halászati őrzéssel összefüggő jogszabályokkal kapcsolatos továbbképzésen részt venni. A Szövetség ügyvezető elnöke köszönetét fejezte ki minden halászati őrnek, aki az elmúlt években aktívan végezte tevékenységét a halak és a vizek védelmében, valamint elismerően szólt a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal meglévő aktív együttműködésről. A szakmai továbbképzésen jelen volt Szalay Zoltán rendőr őrnagy, kiemelt főelőadó a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében. A továbbképzés nyitóelőadásában a halászati őrzés szabályairól, feltételeiről, aktualitásairól Mesterházy József tartott prezentációt. Ezt követően az Őrségi Nemzeti Park képviseletében Tóth Mihály a természetvédelmi őrzésről, a halgazdálkodás aktualitás természetvédelmi kérdéseiről számolt be és válaszolt a hóddal, a vidrával és a nagy kárókatonával kapcsolatban felmerült kérdésekre.  Az elhangzott két előadás után sor került a továbbképzési vizsgára is. A vizsgatesztek kijavítása alatt a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolát képviselő Tóth Tamás rendőr alezredes és Perecz Gábor rendőr őrnagy tartott ismertetést a halőrzéshez kapcsolódó rendészeti alapismeretekről, szabályokról, intézkedéstaktikáról, valamint az általuk szervezett rendészeti vizsgáról.

    

A pénteki szakmai előadássorozatot Puskás Norbert ügyvezető elnök zárta, aki ismertette a Vas Megyei Horgász Szövetség tevékenységével kapcsolatos aktualitásokat és a jövőbeni terveket, majd a rendezvény zárásaként a sikeres továbbképzési vizsgát tett halászati őrök részére a hatóság képviselője bizonyítványt adott át.

       

További képek itt megtekinthetőek >>>


Megérkeztek a pontyok, amurok-hír kelt: 2017.03.09.

A tavaszi telepítéssel 12 800 kilogramm fogható méretű háromnyaras ponty és 400 kilogramm amur került a szövetségi horgászvizekbe. Az állóvizek mellett a Rába folyó ikervári szakaszába és a Láhn-patakba is telepítettünk pontyot.A tavasz folyamán és a nyár elején még több folyóvízi szakasz is részesül pontytelepítésben. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lépett életbe az állóvizekenszerda 9.00 órától szombat reggel 6.00 óráig. A halak átvételén jelen volt a Vas Megyei Kormányhivatal halgazdálkodási felügyelője, a Celldömölki HE. vezetői, a Szövetség horgászmestere, ügyvezető elnöke és a négy főállású halászati őr, akik mind a négy halszállítmányt elkísérték a kihelyezési helyszínekig. A telepítésen az amurok kihelyezése NÉBIH engedéllyel történt.

   

További képek itt elérhetőek >>>


Több mint 13 tonna ponty-és amur érkezik a vasi vizekbe -hír kelt: 2017.03.03.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. március 08-án (szerdán) ponty -és amur telepítést végez a kezelésében lévő Vas és Zala megyei horgászvizeken. A telepítés során 12.800 kg fogható méretű három nyaras ponty és 400 kg amur kerül a Szövetségi horgászvizekbe. A tavaszi telepítés során az állóvizek mellett a Rába folyó ikervári szakaszába és Láhn patakba is lesz ponty telepítve. Örömmel tájékoztatjuk a pecásokat, hogy a Csánigi-horgásztó halgazdálkodási jogát ismét elnyerte a Szövetség a következő 15 évre. Jelenleg folyamatban van a Földművelésügyi Minisztériummal a haszonbérleti szerződés megkötése, melynek lezárultát követően – várhatóan még márciusban - kerülhet sor a Csánigi-tó szezonindító pontytelepítésére. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe az állóvizeken a telepítés napjától, azaz 2017. március 08. (szerda) 9.00 órától 2017. március 11. (szombat) reggel 6.00 óráig. A haltelepítések elvégzése után a Szövetség a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés elosztása az alábbiak szerint történik.

***A Magyarszecsődi tóba kerülő ponty mennyiségből 1000 kg a Körmendi Határőr HE., a Celldömölki-és Nagypiriti-tó ponty mennyiségéből 100-100 kg. a Celldömölki HE támogatásával valósul meg.


Most igazán megéri sporthorgásznak lenni -hír kelt: 2017.03.02.

A vasi vizek kiolvadtak mi meg útjára indítjuk a sporthorgászatot támogató kezdeményezésünket...újabb szabályok helyett inkább kedvezményekkel szeretnénk megköszönni a halak visszaengedését...


Horgászturisztikai fejlesztések indulnak a vasi vizeken -hír kelt: 2017.03.01.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán közel 110 millió Forint támogatást nyert el a „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektjével. A Vas megyében 8.000 regisztrált horgásztaggal rendelkező közhasznú szövetség kezelésében lévő állóvízekből nyolc vízterület környezete fog megújulni jövő tavaszra, a pecások nagy örömére. A projekt keretében összességében 250-nél is több kültéri elem (Pl.: padok, hulladékgyűjtők, mozgáskorlátozott stégek...stb) kerül kihelyezésre, valamint a horgásztavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természet közeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul.

 

A tavasz első napján projektindító sajtótájékoztatót tartott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vaskeresztesen, melynek keretében a Szövetség vezetői tájékoztatták a megjelenteket a Terület¬ és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán elnyert támogatásuk tervezett felhasználásról. A Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Tánccsoport nyitótánca után Seregi Miklós elnök köszöntőjében elmondta, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége jelenleg 29 folyóvíz, valamint 21 állóvíz halgazdálkodásra jogosultjaként, közhasznú civil szervezeti formában tevékenykedik 1397,19 hektár vízterületen. Érdekképviseleti tevékenységét a szervezet a Magyar Országos Horgász Szövetség tagjaként látja el, 2016. évben a Szövetség 28 tagegyesületében 7979 tag volt. A családtagokat és hozzátartozókat is figyelembe véve a Szövetség, több mint 30.000 természetkedvelő állampolgár érdekeit tartja szem előtt. A horgászati feltételek biztosítása mellett közhasznú szervezetként a hal -és élőhelyének védelme, az ifjúság nevelése, a versenyhorgászat szervezése, valamint a horgászturizmus fejlesztése kapja a fő hangsúlyt a szövetség működésében.


A sajtótájékoztató jelen volt Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, aki köszöntőjében elmondta, hogy Vas megyének kiemelt vonzereje a gyógyvizek, de nagyon fontosak az egyéb kiegészítő turisztikai lehetőségek is. A megyei turizmusfejlesztési stratégia készítése során kiemelt szempont volt, hogy a megyébe érkező vendégeknek megfelelő színvonalú kiegészítő, aktív turisztikai szolgáltatások is álljanak rendelkezésükre a közel jövőben. Köszönetet mondott a megyei turizmusfejlesztési stratégia készítésében aktívan részt vevő Vas Megyei Turizmus Szövetségnek, valamint a Vas Megyei Önkormányzat turisztikával foglalkozó vezetőinek, munkatársainak. Elismerően szólt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége eddigi munkájáról és gratulált a sikeres pályázathoz. Az erős, jól szervezett vasi horgászszövetség munkatársainak gondos előkészítő munkáját is tükrözi, hogy az elnyert pályázatból nyolc településen lesz turisztikai fejlesztés a következő egy évben. Puskás Norbert ügyvezető elnök beszámolójából kiderült, hogy a Vas Megyei Területfejlesztési Stratégiával összhangban a Széchenyi 2020 program keretében a Magyarszecsődi-tó, a Gencsapáti kavicsbánya-tó, a Vaskeresztesi Pinka-holtág, a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ, a Gersekaráti Sárvíz-tó, a Püspökmolnári Kavicsbánya-tó, a Csepregi Téglagyári-tó, a Pinkamindszenti bánya-tó, valamint a Merseváti-tó turisztikai infrastruktúra fejlesztése valósul meg 2018. március 31-ig. A felsorolt horgászvizek mellett a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázattal – önerő vállalása nélkül - elnyert 109,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével: utak, parkolók, rézsűk, műtárgyak karbantartása, valamint padok, pihenő helyek, mozgáskorlátozott horgászhelyek, tábori illemhelyek, rendezvényterek, szalonnasütők, információs táblák és további jóléti fejlesztések történnek.

A pályázathoz készült előzetes tanulmánytervek szerint összességében 259 kültéri elem kerül kihelyezésre és a tavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természetközeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul. A fejlesztések célja, hogy a megújításra kerülő horgászturisztikai helyszínek és környezetük az idelátogatók rekreációs igényeit minél jobban kiszolgálják, rendezettebb körülményeket biztosítsanak a szabadidő aktív eltöltéséhez. A beruházások elősegítik az érintett területeken a településkép javítását, és a térségben élő lakosság, valamint az odaérkező turisták rekreációs lehetőségeinek bővülését. Az egyes tavak turisztikai fejlesztéseinél átfogó vezérelv volt: a megközelítés és a parkolási lehetőségek fejlesztése, a környezeti állapot megóvása, az élményteli időtöltés biztosítása a nem horgászó családtagok részére (játszóterek, fedett rendezvényterek, tűzrakók), információ hordozó felületek elhelyezése. Kiemelt cél még, hogy a mozgásukban korlátozottak számára is – hiánypótló módon - megfelelő horgászállások kerüljenek kiépítésre több horgásztónál. A projekt fontos részét képezi a marketing tevékenység is, melynek célja a fejlesztés eredményeinek és a vasi vizek vonzerejének bemutatása. A marketing tevékenység keretében megújul és több nyelven is elérhetővé válik a Szövetség honlapja, illetve annak mobil eszközökre való optimalizálása is megvalósul. A megújuló horgászvizek népszerűsítése érdekében különböző médiákban való megjelenésekre is sor kerül, valamint ingyenes turisztikai kiadványok is készülnek. A marketingtevékenység és a pályázatban elért eredmények megsokszorozása érdekében a projektgazda aktív kapcsolatot kíván kiépíteni a horgászvizek mentén található települési önkormányzatokkal és az érintett turisztikai desztinációs menedzsment szervezetekkel. A Szövetség bízik benne, hogy a megvalósításra kerülő horgászturisztikai projekt a helyi horgászok elégedettségének növelése mellett hozzájárul a térségbe látogató turisták számának növekedéséhez, illetve a tartózkodási idő meghosszabbításához. Jelenleg az egyes fejlesztési területek kiviteli -és engedélyes terveinek kidolgozása van folyamatban. A projekt ütemterve szerint április-május hónapban - közbeszerzési eljárás keretében - kerülnek kiválasztásra a fejlesztést megvalósító kivitelező cégek, majd ezt követően már nyár elején elkezdődhetnek a munkálatok. A szerdai rendezvény - Páli János projektmenedzser és Hidvéginé Molnár Judit turisztikai szakértő közreműködésével - a projekt által érintett turisztikai desztinációs menedzsment szervezetekkel történő egyeztetéssel zárult.
 


Már csak egy hét van az állami fogási naplók leadására-hír kelt: 2017.02.21.

 

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a tavalyi esztendőben engedélyt váltott pecásoknak az állami fogási naplóikat legkésőbb 2017. február 28-ig (keddig) adhatják le az egyesületükben. Minden horgász köteles a fogási naplóját úgy átadni, hogy éves fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesíti, valamint összegzi a horgászattal eltöltött napok számát. Amennyiben a leadást, vagy az összesítést elmulasztja a pecás, akkor a 2017.évre érvényes állami jegyét kizárólag 2000 Ft-tal magasabb áron vásárolhatja meg.

  

 

A tagegyesületeknél már január eleje óta folyamatosan rendelkezésre állnak a 2017. évi állami jegyek, valamint a Szövetség vizeire érvényes területi jegyek, így a napló leadással együtt az engedélyek is gyorsan megújíthatóak.

  


Már közeledik a tavaszi horgászszezon-hír kelt: 2017.02.18.

 

Örömmel jelentjük, hogy az elmúlt napok felmelegedése megkezdte a horgásztavainkat borító jégtakarót. Mi már készülünk a horgászszezonra, ezért megrendeltünk 26.000 kg pontyot, mely mennyiség fele már március elején várhatóan megérkezik a vasi vizekbe. Januárban tagegyesületeinkben 1989 pecás váltott 2017.évi horgászjegyet! Köszönjük a bizalmat! Ha még nincs idei engedélye, akkor ne hagyja az utolsó pillanatra az engedély váltást! Szövetségünk és tagegyesületeink különböző jegyféleségekkel várja minden kedves régi-és új horgásztársat!

Éves állami -és területi horgászjegy forgalmazási pontok elérhetőségei >>>

2017.évi területi horgászjegyek, árak>>>

Horgásszon szabályosan a vasi vizeken, hogy halban

gazdag vizekkel szolgálhassuk az Ön szórakozását a jövőben.


Egyesületi közgyűlések a közel jövőben -hír kelt: 2017.02.18.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a következő közgyűlésekre várják tagjaikat a Szövetséghez tartozó horgászegyesületek:

2017. február 24. - 16.30. óra - Celldömölki HE. >>>

2017. február 25. - 9.00 óra - Körmendi határőr SHE >>>
2017. február 25. - 16.00 óra - Vas M. Savaria SHE. >>>
2017. február 26. - 9.00 óra - Csepregi HE. >>>
2017. március 10. - 16.30 óra - Spartacus HE. >>>


Horgászatról a Nyugati Tükörben -hír kelt: 2017.02.15.


A Nyugati Tükör régiós magazin XX. évfolyamának februári számában interjút olvashatnak Puskás Norberttel a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tavalyi évéről és az idei aktualitásokról.

 

Interjú letölthető itt>>>


Iskolai vetélkedőre benevezett csapatok -hír kelt: 2017.02.15.


Ezúton tájékoztatjuk a Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedőre benevezett csapatokat, hogy 2017. február 10-én pénteken kiküldésre került az első feladatsor.


A versenyre benevezett csapatok listája itt elérhető >>>


Amennyiben nevezésük beküldése ellenére a csapatuk nem szerepel a listán, vagy nem kapták meg az első feladatsort, akkor kérjük azt azonnal jelezzék részünkre. (Tel.: 06-94-506-835; E-mail: info@vasivizeken.hu)


Sikeres versenyzést kívánunk!


Egyedi horgászruházat -hír kelt: 2017.02.07.

Ezúton ajánljuk figyelmükbe Szőllős Roland horgásztársunk szolgáltatását. Egyedi gépi hímzett termékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik, további részletek www.rahimezzuk.hu a weboldalon olvashatóak.


Kirándulási lehetőség a FEHOVA-ra-hír kelt: 2017.02.06.

Szövetségünk szervezésében most szombaton lehetőség nyílik részt venni az idei FEHOVA-n.A részvételi díj: 7000 Ft/fő, mely tartalmazza az utazási költséget és a FEHOVA belépőjegyet is.  Jelentkezni még korlátozott számba lehet 2017. február 07.(kedd) 14 óráig. (Jelentkezéseket a puskas.norbert@vasivizeken.hu-ra, illetve a 06703399707-es telefonszámra várjuk)

Tervezett program:
- Indulás 8.00 órakor Szombathely (Vasútállomásnál lesz felszállási lehetőség)
- Megálló- kb. 8.30 órakor: Rábapaty (Település közepén található Coop boltnál lesz még felszállási lehetőség) 
- Érkezés 11.00 óra körül a FEHOVA-ra (Hungexpo)
- 11.00-15.00 óra között FEHOVA megtekintése 
- 15.30 – 17.00 óra között a visszautazáskor vásárlási –és étkezési lehetőség a budaörsi bevásárló központokban. (IKEA, Auchan, Decathlon, számos étterem, büfé stb. áruház). 
- Várható visszaérkezés Szombathelyre 20.00 óra körül.

   


Meghívó a Celldömölki HE. Közgyűlésére-hír kelt: 2017.02.03.

A Celldömölki „Lokomotiv” Horgász Egyesület értesíti tagjait, hogy soron következő közgyűlését 2017. február 24-én pénteken 16.30 –órakor tartja a Kemenesaljai Művelődési Központban. A közgyűlés határozatképtelenség esetén 17.00 órakor ismételten összehívásra kerül. A megismételt közgyűlés a jelenlévők számára tekintet nélkül határozatképes.

Meghívó itt letölthető >>>


Egy hét múlva lejárnak a tavalyi horgászengedélyek-hír kelt: 2017.01.24.

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a 2016.évben megváltott állami jegyek és éves vasi területi jegyek érvényessége a hónap végén, azaz 2017. január 31-én lejárnak. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a tagegyesületeknél már január eleje óta folyamatosan rendelkezésre állnak a 2017. évi állami jegyek, valamint a Szövetség vizeire érvényes területi jegyek. A tavalyi esztendőben engedélyt váltott horgászok az állami fogási naplóikat legkésőbb 2017. február 28-ig adhatják le az egyesületükben. 


Minden horgász köteles a fogási naplóját úgy átadni, hogy éves fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesíti, valamint összegzi a horgászattal eltöltött napok számát. Amennyiben a leadást, vagy az összesítést elmulasztja a pecás, akkor a 2017.évre érvényes állami jegyét kizárólag 2000 Ft-tal magasabb áron vásárolhatja meg.

Horgásszon szabályosan a vasi vizeken, hogy

halban gazdag vizekkel szolgálhassuk az Ön szórakozását a jövőben.


Közösségi munka volt a vasi vizeken-hír kelt: 2017.01.24.


Az elmúlt időszakban a Gersekaráti Sárvíz-tó, az Új-perinti I. sz. tó, a Rábasömjéni-tó, a Merseváti-tó, a Csepregi-tó, a Gencsapáti-tó egy része, valamint a Szövetségi központ előtti horgásztavacska "frissült" meg az új horgászszezonra.

  

További képek itt megtekinthetőek (1.rész) >>>

Most hétvégén is tovább folytatódik a munka a Püspökmolnári tavon és a Gencsapáti tavon, akinek kedve tartja csatlakozhat. Ezúton is külön köszönjük a Répcementi HE-nek és a Gencsapáti-Perenye Polgárőrségnek a segítségét.

  

További képek itt megtekinthetőek (2. rész) >>>

 
Köszönjük a segítők munkáját!


A lékhorgászat legfontosabb biztonsági szabályai-hír kelt: 2017.01.24.

Beköszöntött a tartósan hideg idő, kemény fagyok, erős szél és havazások várhatóak, tél van. Tavaink jege folyamatosan vastagszik, a lékpecások nagy örömére. A szabad vizek jegei a szórakozási lehetőségek mellett komoly veszélyeket is rejtenek magukban. A jégen való tartózkodás előírásainak nem ismerete vagy azoknak figyelmen kívül hagyása miatt, a befagyott szabad vizek minden évben újabb áldozatokat követelnek. A jégen való tartózkodás és közlekedés legalapvetőbb szabálya, hogy a szabad állóvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, nem olvad és nem mozog, továbbá nem vonatkozik tiltó rendelkezés a területre. A szabad vizek jegén tartózkodni, kikötők és veszteglőhelyek területén éjszaka, valamint korlátozott látási viszonyok között, különösen járművel veszélyes és tilos. Kivéve, a bejelentett és engedélyezett biztonságos munkavégzés esetén. Kellő szilárdságúnak mondható a jég, ha legalább 8 cm vastag. Több ember egyidejű biztonságos jégen tartózkodására, továbbá sportolásra a megfelelő jégvastagság minimum 12 cm.

A jégen vágott léket minden esetben kötelező jól látható módon úgy megjelölni, hogy az minimum 50 méter távolságból már észlelhető legyen! 1 négyzetméternél nagyobb jégmentessé vált terület körülhatárolása 1 méteres magasságban pl. 10 cm széles piros-fehér csíkozású szalaggal, de náddal vagy gyékénnyel is történhet. Jégre lépés előtt ajánlott megvizsgálni a jég minőségét. A legbiztonságosabb az átlátszó, egynemű állapotú jég, kevésbé biztonságos a hójég, amely az olvadás során rétegesre fagy, vagy kásásnak tűnik. A légbuborékos jég teherbírása ugyancsak kisebb. Amennyiben a jégen történő tartózkodás közben ropogást, recsegést hall, azonnal feküdjön a jégre, hogy minél nagyobb testfelülettel érintkezzen azzal, majd igyekezzen hason csúszva elérni a legközebbi biztos pontot. Amennyiben beszakadást észlel, azonnal hívjon segítséget mielőtt a bajba jutott segítségére indul, mert a felkészületlen segítő saját életét is veszélybe sodorhatja. Beszakadt embertársunkat kimentés után, azonnal vigyük meleg helyre, távolítsuk el róla a vizes ruhát, testét töröljük szárazra, és a lehetőségeinkhez mérten tartsuk melegen, itassuk forró, alkoholmentes itallal. A jégen mindenki csak saját felelősségére tartózkodhat. A horgászok a horgászati tevékenységüket lehetőség szerint ne egyedül végezzék, legyen társuk, hogy tudjanak egymásra figyelni és segíteni, ha baj van! Folyóvíz jegén és azok mellékágain minden esetben TILOS és életveszélyes tartózkodni!


Ismét iskolai horgászvetélkedő indul -hír kelt: 2017.01.10.

  

Versenyfelhívás és nevezési lap letölthető itt >>>


Közösségi munka lesz Új-perinten is -hír kelt: 2017.01.09.


A tavak befagyásával megkezdődött a megye több pontján a horgászvizek téli karbantartása. A halászati őrök és az egyesületi önkéntesek aktív közreműködésével több helyen történik nádvágás, bozótolás. A hétvégén a Celldömölki tavon dolgoztak az egyesületi önkéntesek, melynek eredményeként szépen karbantartott tó várja a pecásokat tavasszal. A munkák tovább folytatódnak, ezen a hétvégén is (Gersekaráton, Rábapatyon, Merseváton...).

  
A szombathelyi Horgász Egyesületek - a Spartacus HE vezetésével - 2017. január 14-én szombaton reggel 8.00-órától társadalmi munkát szerveznek az Újperinti 1. számú horgásztó partjának rendbetételére! Közösen, együttes erővel tegyünk azért, hogy szabadidőnket kulturált, rendezett környezetben tudjuk eltölteni a tó partján! Szeretnénk minél több horgászhelyet kialakítani a tavaszi szezon kezdetére. Ehhez kérjük önkéntes horgászok segítségét is. Az Új-perinti önkéntes munkáról további információ kérhető Pajtli Ferenctől a 06/70-375-1741-es számon.

Önzetlen segítségüket előre is köszönjük!


Évzáró rekord harcsa a Rábából-hír kelt: 2017.01.08.

Rába folyó - Ikervári Műcsatorna - C&R - 2016.12.31. - 200 cm/60-65 kg - Gratulálunk!

A visszaegedésről készült további videó a facebook oldalunkon >>>


Újévi kedvezmény minden olvasónknak-hír kelt: 2017.01.04.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége együttműködő partnere a Trabucco Magyarországi Vezérképviselete. Az új év alkalmából minden olvasónknak, aki kinyomtatja, kivágja és bemutatja a lenti szórólapot, akkor ötezer forint feletti vásárlásnál - 2017 február 28-ig - 20% kedvezményben részesül.Szövetség ügyfélfogadási rendje 2017. január 02-től - hír kelt: 2017.01.02.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az Önök és az egyesületeink még jobb kiszolgálása érdekében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.) ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik 2017. január 02-től:

Hétfő/Szerda/Csütörtök: 8.15 óra -15.15 óra között
Kedd: 8.15 óra -18.00 óra között
Péntek: 8.15 óra - 13.30 között
Szombat: 8.00 óra -12.00 óra között

Puskás Norbert ügyvezető elnök nyílt fogadónapja egyedi horgászati ügyekben

minden hónap első -és utolsó keddi napja 10.00-14.00 óra között

/Előzetes bejelentkezés szükséges a 06 94-506-835-ös telefonszámon a várakozások elkerülése érdekében/

Szövetségi Iroda ügyfélszolgálati elérhetőségei: 

-Központi e-mail cím: info@vasivizeken.hu; 
-Központi mobiltelefonszám: +36-70-33-99-703, vagy a +36-94-506-835-ös telefonszám. 
-Vezetői mobiltelefonszám: +3670-33-99- 707 (Puskás Norbert ügyvezető elnök) 
- Hivatalos weboldal: www.vasivizeken.hu; www.vasihorgasz.hu


Idén növekvő horgászlétszám és halasítás- hír kelt: 2016.12.31.

Jövőre jelentős fejlesztések várhatóak a vasi vizeken....

A szervezetek többsége az év végéhez közeledve számba veszi az elmúlt időszak történéseit, eredményeit. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége egy mozgalmas, de eredményes évet tudhat magáénak, erről adunk most rövid tájékoztatást a horgásztársaink részére.

      Az idei év egyik fontos mérföldköve volt, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége igyekezett minden olyan vízterület állami halgazdálkodási jogát újra elnyerni, rendezni, mely szövetségi, vagy önkormányzati tulajdonban (Hársas-tó, Vadása-tó) volt. Az állami kezelésben lévő vízterületek (Pl.: Rába folyó, Pinka patak..stb) halgazdálkodási jogának kijelöléssel történő elnyerése a Magyar Országos Horgász Szövetség sikeres közreműködésével idén január végére valósult meg. Tavasszal a Rábasömjéni Kavicsbánya-tó horgászati jogát is 2030. december 31-ig a Szövetség nyerte el.  A nyár folyamán sikerült megállapodni a Rába folyó műcsatornáit tulajdonló gazdasági társasággal is, ezért a folyó műcsatornáin is újra a Szövetség lett a jogosult 2027. december 31-ig. Örömteli tény, hogy Szövetségünk lényegében – a Csánigi-tó kivételével - hosszú távon rendelkezik a korábban meglévő 1373 hektár vízterület halgazdálkodási jogával. Természetesen a Szövetség vezetésének eltökélt célja, hogy a Csánigi-tó halgazdálkodási jogára is pályázzon, mert a jövőben Répcelak térségében is biztosítani szeretnénk az állóvízi horgászati lehetőségeket. Fontos megemlíteni, hogy a korábban meglévő horgászvizek mellett az idei évtől a Szövetség által kiadott területi jegyekkel horgászhatóvá vált a Celldömölki tó és a Rába folyó nicki gát alatti szakasza is a Rábakecöl-Kenyeri között található közúti hídig.

A horgászvizek megtartása és megszerzése mellett a Szövetség számára is a legfontosabb eredmény, hogy egyre többen szavaznak bizalmat a Szövetség horgászvizeinek és váltanak tagságot, területi jegyet a tagszervezeteikben, melyet ezúton is köszönünk. A 2013. évben még 4512 tagunk volt, míg 2014-ben 4886 –an lettünk, a 2015.évet már 5624 fővel zártuk, az idei évben 7979 pecást regisztráltuk. Ezt a 2355 fős növekedést úgy értük el, hogy januárban belépett hozzánk öt horgászegyesület (Ölbői Horgásztó SHE., Csesztregi HE., Pölöske Tó Nonprofit Kft., Pölöskei HE., Szajki Tavak Aranykárász HE.), akiknél az idén összesen  1.565 tag volt, míg a korábban meglévő tagegyesületeinkben is összességében  790 fővel nőtt a létszám. Fontos megjegyeznünk, hogy ezen létszámadatok nem tartalmazzák azt a közel 1000 fő külföldi pecást, aki horgászturistaként látogatott el Vas megyébe. Éves területi jegyet a felnőtt horgászok közül 2325 fő váltott, mely 293 fővel több, mint előző év ugyanezen időszakában. A Szövetségünk tevékenysége révén a családtagokat is hozzászámítva kb. 30.000 állampolgár számára biztosít - természet közeli - kikapcsolódási lehetőséget a mai rohanó világban.

    

Az előzőekben említett taglétszám és éves területi jegyváltások növekménye ismét lehetőséget teremtett a terven felüli halasításokra is. A hagyományos három pontytelepítés mellett a főszezonban a jobb fogási esélyek biztosítása érdekében két alkalommal terven felüli pontytelepítést is végeztünk a kiemelt vizeken, illetve minden víz kapott terven felüli telepítést szeptemberben. A horgászok jegyváltási adatai alapján július és augusztus hónapban a következő horgászvizek részesültek a plusz telepítésben: a Magyarszecsődi-tó, a Máriaújfalui Hársas-tó, az Új-perinti I.tó, a Szombathelyi Csónakázó -és Horgásztó, a Vadása-tó, a Püspökmolnári-tó, a Celldömölki-tó, a Merseváti-tó. A horgászok körében legnépszerűbb Gersekaráti Sárvíz-tóba júniustól szeptemberig kéthetente került 3-400 kg ponty, az eredményesebb horgászat  érdekében. Összességében elmondható, hogy pontyból a tervezett 28.200 kg, helyett 41.610 kg került a vizekbe, vegyes -és dévérkeszegből 5.400 kg helyett 9.400 kg. A halastavak decemberi lefagyása miatt még összesen hátra van 2300 kg vegyes fehérhal kihelyezés és 350 kg pontytelepítés. A fogható méretű halak mellett 296.500 db őshonos előnevelt 4-6 cm-es halat (sebes pisztráng, csuka, ponty, keszeg) helyeztünk ki horgászvizeinkbe. Természetesen továbbra is tudjuk, hogy mindenki számára elegendő mennyiségű és megfelelő méretű halat nem tudunk telepíteni, de törekszünk rá, hogy az igényeket minél jobban kielégítsük. Sajnos az idei évben a folyamatosan változó időjárási körülmények, frontok miatt többször tapasztaltuk, hogy a halak kapó kedve nem volt arányba a Szövetség halfogást ösztönző törekvéseivel, mert a frissen betelepített halakból is volt eset, amikor jelentős visszafogás nem volt tapasztalható. A következő években a ponty mellett az egyre nehezebben és drágábban beszerezhető fehérhal és ragadozó állományt szeretnénk erősíteni a további bevétel növekedésekből. A halasításokról a jövőben is folyamatosan hírt adunk honlapunkon és azok bárki számára nyilvánosan megtekinthetőek.

 

Az előző évekhez hasonlóan, országosan egyedülálló módon rendeztük meg immár XI. alkalommal a Vasi Vizeken elnevezésű Általános Iskolai Horgászvetélkedőnket. Az idei év során 27 – négy fős - csapat indult a többfordulós versenyen. A vetélkedősorozat által eddig több, mint 1000 gyermek ismerkedett meg a horgászattal a Vas megyei horgászvizek élővilágával és környezetének védelmével. Az év során még kilenc saját szervezésű megyei versenyünk volt, melyen átlag 40-50 fő indult.  A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatunkba tartozó kupákon összesen 113 fő horgász vett részt. Nyár folyamán immáron harmadszor  rendeztük meg Vaskeresztesen a Pinka-völgyi Halas Napot, melyre sok száz érdeklődő látogatott ki és kóstolhatott finom halételeket az induló csapatoknál. A Szövetség sikeres pályázatának eredményeként augusztusban húsz vasi gyermek pecás rendkívül kedvezményes áron táborozhatott Fonyód-ligeten a PontyVelem horgásztáborban az állami Erzsébet program keretében. Jövőre is tervezzük a rendezvényeink megtartását, melyeken történő indulás továbbra is nevezési díj mentes lesz.

         A következő szezonra készülve, fontos tudnivaló, hogy továbbra is megmaradnak a megyei éves általános területi jegyek mellett – a három éve bevezetett – és egyre kedveltebb horgászjegyféleségeink (folyóvízi, 3 tó+ folyóvizek, Abért tavi. jegy..stb.). A napi-heti jegyeink nem emelkednek, de az éves jegyek is az esetek többségében mindössze 500 Ft-tal drágulnak, mely nem nevezhető álláspontunk szerint jelentős emelésnek. Az éves jegyekre vonatkozó hagyományos akciónk jövőre ismét január 31-ig tart így mindenki kényelmesen meg tudja vásárolni az új horgászjegyét. Minden horgászati okmány a tagszervezeteinknél már rendelkezésére áll, így januárban problémamentesen megkezdődhet az új állami -és területi horgászengedélyek forgalmazása, melyek az idei évi engedélyekhez hasonlóan következő év január 31-ig lesznek érvényesek. A Magyar Országos Horgász Szövetség Választmánya 2017.01.01-től az egységes szövetségi hozzájárulás (korábban MOHOSZ tagsági lap bélyegként volt ismert) évi általános mértékét valamennyi horgász – kivéve a gyermek - esetében 2.000 Ft összegben, a kedvezményes mértékét 1.000 Ft-ban határozta meg azzal, hogy ettől a tagszövetségek sem negatív, sem pozitív irányba nem térhetnek el. Jelentős változás, hogy a kedvezményes tagsági bélyeget (1000 Ft) az egyesületi tagsággal rendelkező ifjúsági területi engedélyesek mellett a hölgyek, a 70 éven felüliek, valamint az igazoltan fogyatékkal élők is megkaphatják, így számukra az idei komplett engedély árakhoz képest 1000 Ft-os csökkenés következik be. A jövő évi megyei horgászati szabályokban kisebb változások lesznek, melyek a horgászvizeink környezet – és vízminőség védelmét szolgálják, ezúton is kérem minden horgásztársunkat, hogy olvassa el jegyváltást követően a kiadott horgászrendet.

     

Szövetségünk a Területfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatára „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű támogatási kérelmet nyújtotta be 2016. április 26-án, melynek eredményhirdetésére éppen karácsony előtt került sor. A Szövetség képzeletbeli karácsonyfája alá nagy örömünkre a Magyar Kormány és az Európai Unió támogatásával egy 109.999.914  Ft  támogatás jóváhagyásáról szóló értesítés került. A Vas Megyei Területfejlesztési Stratégiával összhangban a pályázati projektünk keretében a Magyarszecsődi-tó, a Gencsapáti kavicsbánya-tó, a Vaskeresztesi Pinka-holtág, és a Vaskeresztesi  Horgászturisztikai Központ,  a Gersekaráti Sárvíz-tó, a Püspökmolnári Kavicsbánya-tó, a Csepregi-tó, a Pinkamindszenti bánya-tó, valamint a Merseváti-tó turisztikai infrastruktúra fejlesztése valósulhat meg a következő két évben. A projektünk keretében a felsorolt horgászvizek mellett  utak, parkolók, rézsűk, műtárgyak karbantartása, valamint padok, pihenő helyek, mozgáskorlátozott horgászhelyek, tábori illemhelyek, rendezvényterek, szalonnasütők, információs táblák és további jóléti fejlesztések történnek. Összességében 259 kültéri elem kerül kihelyezésre és a tavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természet közeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul. A projekt részleteiről és a megvalósítás menetéről a támogatási szerződés megkötését követően fogunk tudni pontos tájékoztatást adni.  Az előzőekben említett pályázat mellett még a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központunk energetikai korszerűsítésére pályáztunk a Vidékfejlesztési Programba, valamint a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Földművelésügyi Minisztérium halőrzést segítő eszközpark fejlesztési programjában igényeltünk eszközöket (Pl.: Rába folyón használható csónak és csónakmotor, éjjellátók…stb) horgászvizeink védelméhez. Ezen projektek pozitív elbírálásában is nagyon bízunk, mert a most elnyert pályázatunkban megvalósuló fejlesztésekkel együtt egy még összetettebb, egymáshoz szorosan kapcsolódó horgászati program valósulhat meg Vas megyében.

                      

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezúton kíván Egészségben

és Horgászélményekben Gazdag Új esztendőt minden sporttársának!

****

                                      Puskás Norbert sk.                    Seregi Miklós sk.

                                                ügyvezető elnök                               elnök


Horgászjegy akció - hír kelt: 2016.12.28.

További hasznos információk:


Karácsonyi üdvözlet- hír kelt: 2016.12.17.


Örömteli tény, hogy a 2014. évben 4818 fő horgász, a 2015. évben 5624 fő horgász, míg a 2016. évben 7979 fő szavazott bizalmat Szövetségünknek és tagszervezeteinknek, melyet ezúton is köszönünk!


Ezúton is emlékeztetni kívánjuk a horgásztársakat, hogy az idei állami jegyek és a vasi éves területi jegyek 2017. január 31-ig érvényesek, ezért azokkal problémamentesen lehet horgászni a következő év elején. A 2017.évi horgászjegyek már minden tagszervezetünknél elérhetőek így azok megvásárlása is gördülékenyen megkezdődhet hamarosan.


Reméljük a 2017.évben Ön is vizeinket, közösségünket választja!


---

Szövetségi Iroda ügyfélfogadása szünetel!


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Központi Irodája 2016. december 20. (kedd) - és 2017. január 01. (vasárnap) között zárva tart, természetesen sürgős esetekben a munkatársak mobiltelefonon elérhetőek.


Köszönjük megértésüket!


Ikervári csukák- hír kelt: 2016.12.17.

A napokban küldte Dezső Péter és Söptei Norbert horgásztársunk a következőekben látható szép csukák képét.

 

A halak a fényképezés után visszaengedésre kerültek!


Köszönjük!


Megjelent Vas megye első Horgásznaptára - hír kelt: 2016.12.12.


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az év végéhez közeledve először adja ki VAS MEGYE HORGÁSZNAPTÁRÁT. A 2017.évi falinaptár tartalmazza az aktuális fogási tilalmakat és az adott napra vonatkozó fogási előre jelzést. A tervek között szerepel a következő években is hasonló naptár kiadása, melyhez ismét a vasi vizeken készült fotókat kívánjuk felhasználni. Minél magasabb színvonalú naptár elkészítése érdekében a jövő év folyamán kiírásra kerül egy Vasi Vizeken Fotópályázat is, melynek részleteiről a következő év első felében adunk tájékoztatást. A hiánypótló naptár ideális ajándék karácsonyra is. A naptár mindössze br. 1000 Ft-ért megvásárolható a Szövetség vaskeresztesi irodájában, vagy - a postaköltség (kb. 470 Ft/naptár) megfizetése mellett - megrendelhető postai úton is. A megrendeléseket az info@vasivizeken.hu címen, vagy a 06-94506-835-ös telefonszámon várjuk.A vásárlás előtt a naptár itt megtekinthető >>>
 
Jelen hírt - facebook oldalunkon - megosztói között 3 db naptár kerül kisorsolásra 2016. január 03-án 10.00 órakor. A nyertesek nevét honlapunkon közzétesszük.


Megvannak a nyertesek - hír kelt: 2016.12.12.

Elmúlt szombaton Seregi Miklós elnök úr vezette Intéző Bizottsági ülésen kisorsolásra kerültek az idei évben meghirdetett nyereményjátékok nyertesei.

       

- Ajándékutalvány megosztós nyereményjátékunk győztese, aki egy 5000 Ft-os Vasi Vizeken ajándékutalványt nyert: 


Görcsiné Nagy Éva

- 2016. november 30-ig beérkezett fogások bejelentői között egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsoltunk ki, melynek nyertese:


Zsankó György

Gratulálunk a szerencsés nyertesnek!


MOHOSZ jegyek 2017.évre - hír kelt: 2016.12.11.


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél már a holnapi naptól - azaz 2016.12.12-től - megvásárolhatóak a MOHOSZ által kiadott ajándékutalványok és területi jegyek. Természetesen jövőre egész évben kaphatóak lesznek a kedvező árú MOHOSZ éves jegyek. A Dunán, a Tiszán, a Rábán, a Balatonon, és a Velencei tavon rendszeresen horgászó pecásainknak különösen érdemes ezen MOHOSZ hírt elolvasni>>>


MOHOSZ jegyféleségek leírása itt olvasható >>>


Negyedszer is Varga Bálint lett a vasi vizek legjobb sporthorgásza- hír kelt: 2016.12.10.

Hobbi kategóriába Tancsics Dezső lett az idei bajnok...


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hetedszer rendezte meg versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. A hagyományoknak megfelelően a megyei versenysorozat eredményhirdetésére a decemberi Intéző Bizottsági ülésen került sor a mai napon Vaskeresztesen. Örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, az egyes fordulók során átlagosan körülbelül 40-45 fő indult, a teljes versenysorozatban 113 horgász vett részt. –kezdte beszédét Seregi Miklós a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke. A versenysorozat állomásai között volt az idén a Kerkafavi-tó, a Lukácsházi Abért II. tó, a Gersekaráti Sárvíz-tó, és a Vadása-tó. Hobbi és versenyhorgász kategóriában a megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón kellett részt venni a sporthorgászoknak, hogy a versenysorozatban értékelve legyen az eredményük. A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.

 


A versenyző kategóriában Varga Bálint, Török Zoltán és Kovács Ákos versenyhorgászok az idei öt versenyzőknek kiírt forduló alatt kiegyenlített teljesítményt nyújtva izgalmas horgászcsatát vívtak a dobogós helyekért. Varga Bálintnak három fordulóban sikerült első helyet szereznie és két fordulóban volt második helyezett. A versenysorozat alatt 22.100 gramm volt a legjobb fogási eredménye az Abért tavon, míg apró halakból a gersekaráti Sárvíz-tavon is sikerült több, mint 20 kg-ot fognia négy óra alatt. Az idei eredményével Varga Bálint már negyedszer lett az év legjobb vasi versenyhorgásza, mely kiváló teljesítményhez külön is gratulált a mai díjkiosztón Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megye Szövetsége elnöke. Kovács Ákos és Török Zoltán azonos pontszámot értek el, de Kovács Ákosnak a versenysorozatba számító negyedik fordulóban jobb egyéni eredményt sikerült elérni, ezért ő lett a második helyezett az összesítésben.

 


A hobbi horgászok versenyében is szoros eredmény alakult ki az élen, a dobogós helyezések csak az utolsó fordulóban dőltek el Tancsics Dezső, Pajtli Tibor és Tóth Attila sporttársak között. Tancsics Dezső két szektor egyessel és egy második helyezéssel lett a 2016. év legjobb hobbi horgásza, két szektor győzelméhez 14-15 kg-os fogási eredményekre volt szükség. Az ifjúsági korú hobbi horgászok egész éves teljesítményének elismeréseképpen idén ezen kategória legjobbjait is külön díjjal jutalmazta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Ezzel is ösztönözni szeretnék, hogy a fiatalok minél nagyobb számban induljanak a jövő évi versenyeiken.


A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2016. elnevezésű versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3. helyezett versenyzőnek a gratuláció mellett a Szövetség ügyvezető elnöke Puskás Norbert emléktárgyakat, ajándék éves horgászengedélyt adott át - Seregi Miklós elnökkel közösen - a vasi vizekre.


Végeredmény:

 
- Versenyző kategória: I. hely: Varga Bálint - Elektromosok SHE 75 pont; II. hely: Kovács Ákos – Büki HE. 68 pont;       III. hely: Török Zoltán – Elektromosok SHE. 68 pont


- Hobbi kategória: I. hely: Tancsics Dezső – Elektromosok SHE. 68 pont; II. hely: Tóth Attila – Körmendi Munkás HE. 60 pont; III. hely: Pajtli Tibor – Spartacus HE. 54 pont


- Ifjúsági hobbi kategória: I. hely: Koltai Máté Márk – Kerkafalvi HE. 68 pont; II. hely: Kovács Viktor – Vasvári HE. 61 pont; III. hely: Kovács Zsolt – Vasvári HE. 58 pont
  

Részletes eredmények:

- Versenyzőkategória >>>

- Hobbi kategória >>>

- Ifjúsági hobbi kategória >>>

  

Ezúton is gratuláunk a helyezetteknek!


Vasi szépségek egy fényképen- hír kelt: 2016.12.09.

Pankotayné Kálmán Anikó vasi horgásztársunk és az általa fogott gyönyörű "92+"-os fogas a Rába folyóból.

  

A rekordfogás a fényképezés után azonnal visszaengedésre került a Rába folyóba. KÖSZÖNJÜK!

      

Fotó: Pankotay Gellért (Gilly)

Szívből gratulálunk és kívánunk Ancsának & Gillynek még sok sikeres pergető túrát a vasi vizeken!


Évzáró halfogások a vasi vizekből- hír kelt: 2016.12.08.

Kis patakjaink szép halakat rejtenek, ezt jól mutatja Szabó Dániel sporttársunk idei és Dezső Péter őszi fogásai (kis csukák és 1 kg körüli domolykó) a Kodó-patakból.

 

Dezső Péter fogásai...

  

Horváth Szebasztián Dániel fiatal pecás társunknak még októberben a Gersekaráti

tavon sikerült egy 7 kg-os amurt szákba terelni.

Varga Gábor horgásztársunk 4 kg-os balin fogása a Rába folyón

Köszönettel fogadjuk továbbra is a vasi vizeken fogott halakról készült képeket!


Mai napon 5300 kg fehérhal érkezett meg a vasi vizekbe- hír kelt: 2016.11.30.

 

Fagyos reggelen kezdetét vette a második keszegtelepítés Lábodon. A tervektől eltérően 1700 kg - 15-40 dkg közötti – válogatott dévérkeszeget és 3600 kg III nyaras vegyes fehérhalat (30-70 dkg egyedsúly között ) sikerült beszereznünk.

 

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

  

Azon horgászvizekbe, ahol vegyes hal lett kihelyezve ott megemelésre kerültek a kihelyezett mennyiségek. A mai napon elmaradt 2300 kg vegyes keszeg (1400 kg - Gersekaráti-tó; 300 kg-Pinkamindszent; 600 kg-Hársas-tó), mely várhatóan a következő hetekben kerül a horgászvizekbe

.

 

-----

2016. 11. 30. előtti írások megtekintése >>>

2016. 03. 05. előtti írások megtekintése >>>

2015. 08. 05. előtti írások megtekintése >>>

2014. 10. 13. előtti írások megtekintése >>>

2014. 06. 05. előtti írások megtekintése >>>

2013. 11. 22. előtti írások megtekintése >>>

2012. 12. 17. előtti írások megtekintése >>>

2012. 07. 25. előtti írások megtekintése >>>

2012. 01. 12. előtti írások megtekintése >>>

2011. 07. 21. előtti írások megtekintése >>>

2011. 02. 23. előtti írások megtekintése >>>

2010. 08. 09. előtti írások megtekintése >>>

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

.

.

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/4 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt