Vasi Vizeken
  i

 

  Aktuális

 

Megújult weboldalunk már elérhető a www.vasivizeken.hu címen - hír kelt: 2018.01.02..

Szövetségünk - tizenegy éve indult - internetes oldala a www.vasivizeken.hu formájában és tartalmában is megújult. A korábbi oldalunk még néhány hónapig elérhető lesz a www.vasihorgasz.hu domain alatt, de hamarosan az is átirányításra kerül a www.vasivizeken.hu oldalra. Megújult oldalunkon a megszokott tartalmak mellett díjmentesen elérhetőek a horgászközösségi életet is erősítő menüpontok. Lehetőség nyílik például a "Gyere velem horgászni!" menüpontban közös horgásztúrákat szervezni, mellyel a pecások útiköltséget spórolhatnak, és egyben új horgászbarátokat is szerezhetnek! Az új oldalon ingyenesen lehet hirdetni a használt horgászfelszerelésket, vagy megosztani szép fogásokat.

Ezen honlap többet már nem frissül!

Kérjük Önöket a böngészést már a www.vasivizeken.hu oldalon folytassák.


Nyolc és félezernél is többen pecáznak már a vasi vizeken  - hír kelt: 2017.12.30.

Növekvő halasítás és megújuló vízpartok Vas megyében....

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ismét egy mozgalmas, de eredményes évet tudhat magáénak. A korábban hasznosított 1373 hektár vasi vízterület közül mindössze egyetlen állóvíznek - a Csánigi-tónak- a halgazdálkodási jogáért kellett már csak az idei évben pályázaton indulni a Szövetségnek. A Répcelak térségében élő horgászoknak is megmaradhatott újabb 15 évre a kedvelt horgásztavuk a Szövetség eredményes pályázatának köszönhetően. Sőt még az ősz folyamán a Répcelak mellett található horgászatra alkalmas közel egy hektáros tó halgazdálkodási jogát is sikerült egy másik pályázaton elnyerni, így januártól egy újabb vízterület várja a vasi pecásokat.

Csánigi-tó Csánigi-tó ősszel...
 

A horgászvizek megtartása és megszerzése mellett a Szövetség számára továbbra is a legfontosabb eredmény, hogy egyre többen szavaznak bizalmat a Szövetség horgászvizeinek és váltanak tagságot, területi jegyet a tagszervezetekben. A 2017-es esztendőben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 27 tagegyesületébe 8547 tag lépett be, amely létszámadat 568 fővel haladta meg a 2016. évi 7979 fős rekord taglétszámot. Az elmúlt öt évben sikerült közel megduplázni a regisztrált horgászok számát a megyében, melynek következményeként folyamatosan nőtt a halasítás is a vasi vizeken. Éves területi jegyet a felnőtt horgászok közül 2423 fő váltott, mely 98 fővel több, mint előző év ugyanezen időszakában.

Tóth Emil és Sipos Károly halászati őrök süllő kihelyezés közben...
 

Összességében elmondható, hogy pontyból a tervezett 28.600 kg, helyett 42.222 kg, míg vegyes keszegből 5.400 kg helyett 18.220 kg került a vasi vizekbe. A fogható méretű halak mellett 377.000 db őshonos előnevelt 4-5 cm-es halat (sebes pisztráng, csuka, süllő, harcsa, keszeg) helyeztek ki a horgászvizekbe. Késő ősszel sikerült még 15.000 db egynyaras 10-15 cm közötti süllőt is telepíteni a vasi horgászvizekbe a ragadozó állomány erősítése érdekében. ​

Puskás Norbert ügyvezető elnök egy Magyarszecsődre telepített ponttyal
 

December közepén a Magyarszecsődi kavicsbánya-tóba 72 db extra méretű (7-12.5 kg egyedsúlyú) ponty is érkezett. Ezúton is felhívja a Szövetség a horgásztársak figyelmét, hogy a Magyarszecsődi tavon - a telepítést követően - minden 5 kg-nál nagyobb pontyot a fogás után kíméletesen vissza kell engedni a tóba. A Szövetség reméli, hogy a telepítéssel és tilalom bevezetésével a tavat látogató horgászok tulajdonosi szemlélete is erősödik, valamint a halászati őrök mellett minden pecás kiemelt figyelmet fog fordítani a nagytestű pontyok kíméletes visszahelyezésére a jövőben. A Szövetség és a tagszervezetek vezetői a Magyarszecsődi tavi kihelyezést követően közösen értékelik - a 2018-as horgászszezon végén - a tapasztalatokat és döntenek a szabályozás további vízterületekre történő kiterjesztéséről, valamint további extra méretű pontyok telepítéséről a vasi vizekbe.

Mesterházy Mihály egy ponttyal Vaskeresztesen
 

Az előző évekhez hasonlóan tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Szövetség a Vasi Vizek Általános Iskolai Horgászvetélkedőjét és a több évtizedes hagyománnyal bíró Vasi Vizeken Horgásztáborát a gyermek horgászok nagy örömére. A megyei horgász versenysport biztosítása érdekében tíz saját szervezésű versenyt is rendezett a szervezet a megyében és a nyolcadszor megtartott „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatba tartozó kupákon összesen 150 fő horgász vett részt. A horgászat és a halfogyasztás népszerűsítése érdekében negyedik alkalommal került megrendezésre Vaskeresztesen a Pinka-völgyi Halas Nap, melyre sok száz érdeklődő látogatott ki és kóstolhatott finom halételeket.

Sipos Dániel szákolás közben a Vasi Vizeken Kupán...
 

A halasítás és a programok mellett hazai és EU-s támogatások felhasználásával jelentős fejlesztések is történtek a Vas Megyei Horgász Szövetség életében. A Magyar Országos Horgász Szövetség a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és halgazdálkodó tagszervezetei részére 5 773 894 Ft értékben egyenruhákat és halőrzési eszközöket biztosított a rendészeti vizsgát tett halászati őrök részére feladataik ellátásához.

Halőri egyenruhák átadását követően készült csoportkép
 

Másik fontos eredménye volt, hogy megkezdődtek a munkálatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán elnyert közel 110 millió Forint támogatással megvalósuló „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektben. Az országosan egyedülálló programban a Vas Megyei Horgász Szövetség Horgászturisztikai Központjának környékén kívül még a szervezet kezelésében lévő állóvizekből nyolc vízterület (Magyarszecsődi-tó, Gencsapáti kavicsbánya-tó, a vaskeresztesi Pinka-holtág, Gersekaráti Sárvíz-tó, Püspökmolnári Kavicsbánya-tó, Csepregi Téglagyári-tó, Pinkamindszenti bánya-tó, Merseváti-tó) környezete újul meg a következő tavaszra.

Seregi Miklós szövetségi elnök és Horváth András egyesületi elnök

megtekinti a munkákat  Magyarszecsődön
 

A projekt keretében összességében 250-nél is több kültéri elem kerül kihelyezésére, valamint a horgásztavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természet közeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul, valamint zárásként kiépítésre kerül hét mozgáskorlátozott horgászhely is. A vízpartok mellett a Szövetség tizenegy éve indult internetes oldala a www.vasivizeken.hu is megújul januártól. A horgászok részére a virtuális világban az általános információ szolgáltatás mellett – díjmentesen - elérhetőek lesznek a horgászközösségi életet is erősítő menüpontok, melyek segítségével a pecások közös horgásztúrákat szervezhetnek, vagy megoszthatják szép fogásaikat, illetve megunt horgászfelszereléseiket hirdethetik meg eladásra.

Mozsár Gábor egy szép csukával Gersekaráton
 

A következő szezonra készülve, fontos tudnivaló, hogy továbbra is megmaradtak a Szövetség megyei éves általános területi jegyei mellett – a négy éve bevezetett – és egyre kedveltebb horgászjegyféleségek (folyóvízi, 3 tó+ folyóvizek, sporthorgász tavakra szóló jegyek..stb.). A horgászengedély árváltozásánál népszerű lett volna az előző évekhez hasonlóan a felnőtt éves területi jegyek árának 500 Ft-os emelését elfogadni, de sajnos a külső tényezők változása miatt ez most nem volt lehetséges. Az új vasi területi engedélyek ára átlagosan 10 %-ot emelkednek. Tájékoztatásul jegyezzük meg, hogy a halárak az elmúlt egy évben 15-20 % nőttek, a kötelező minimálbér emelések hatása és a vízparti karbantartási költségek növekedése is jelentősen érinti a Szövetségünk által nyújtott szolgáltatásokat. Továbbá megfogalmazódott azon cél is, hogy a ponty kihelyezés mellett a jövőben még jobban törekedni kell a keszegfélék és a ragadozó halak állományának további erősítésére is a Szövetségi vizeken. Fontos változás az éves jegyekhez kapcsolódóan, hogy az új éves területi jegyeknél a nemeshalból megtartható éves fogási kvóta 5 db-al emelkedik (Pl.: 35 db-os megyei jeggyel 40 db. lesz a megtartható), valamint napi szinten az egyéb halból az eddigi 3 kg, helyett 5 kg lesz elvihető. Ezúton is emlékeztetni kívánjuk a horgásztársakat, hogy a 2017.évi állami jegyek és a vasi éves területi jegyek 2018. január 31-ig érvényesek, ezért azokkal problémamentesen lehet horgászni a következő év elején. A 2018.évi horgászjegyek már minden tagszervezetünknek elérhetőek így azok akciós megvásárlása is gördülékenyen megkezdődhet januárban

Pinka patakon készített csodálatos fotó Farkas Attila horgásztársunktól

Az új horgászjegyekkel párhuzamosan néhány horgászrendi változást is hoz az újesztendő 2018. február 01-től, mely szabályokat természetesen minden horgász nyomtatott formában is megkapja a megújított engedélye mellé. A műcsalis horgászat (pergetés, legyezés) tilalma feloldásra került a Gersekaráti Sárvíz-tavon, a Pinkamindszenti tavon és a Kerkafalvi Kéthatár tavon is. Vízminőség védelmi okok miatt az eddigi tavak mellett a Nagypiriti tavon, a Celldömölki tavon, a Püspökmolnári-tavon is tilos lesz a szoktató etetés. A csalogató etetés (Pl.: etetőkosár, csúzli, egykezes gombóc) engedélyezett marad, de a felsorolt vízterületeken horgászatra kész állapotban max. 2 kg etetőanyagot tarthat magánál egy horgász.  A Kerkafalvi Kéthatár-tavon az amur elviteli tilalom eltörlésre került a helyi horgászok kérésével összhangban.

Horváth Róbert egy gyönyörű Rábai ponttyal
 

A szabályok mellett az előző évhez hasonlóan a Szövetség továbbra is horgászjegy kedvezménnyel is ösztönözni kívánja a sporthorgászatot. Azon pecások, akik példamutató módon a Szövetség által működtetet „Fogd meg és engedd el” programba regisztrálják a kifogott és kíméletesen visszaengedett nagytestű halaikat horgászjegyre beváltható ajándékutalványt kapnak. Például aki egy 11 kg-os pontyot vissza enged olyan vasi vizen, ahol ez nem előírás és azt fényképekkel dokumentáltan beküldi a Szövetség részére az 5000 Ft-tal olcsóbban vásárolhatja meg a következő évi horgászengedélyét. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezúton kíván Egészségben és Horgászélményekben Gazdag Új Esztendőt minden horgásztársának! A Vas megyei horgászati lehetőségekről részletes információ kérhető a 06-94/ 506-835-ös telefonszámon, valamint a megújulló www.vasivizeken.hu weboldalon!

Nyolc és félezernél is többen pecáznak már a vasi vizeken! Köszönjük!

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK ATÁMOGATÁST, A BIZALMAT!

****

                                      Puskás Norbert sk.                    Seregi Miklós sk.

                                                ügyvezető elnök                               elnök


Honlap megújítás folyamatban - hír kelt: 2017.12.27.

Hamarosan megújul a Szövetségünk - tizenegy éve indult - internetes oldala a www.vasivizeken.hu. Formájában és tartalmában is megújult oldalunkon januártól a megszokott tartalmak mellett díjmentesen elérhetőek lesznek a horgászközösségi életet is erősítő menüpontok. Lehetőség nyílik majd például a "Gyere velem horgászni!" menüpontban közös horgásztúrákat szervezni, mellyel a pecások útiköltséget spórolhatnak, és egyben új horgászbarátokat is szerezhetnek! További részletek hamarosan, addig is egy vízbemutató drónvideó az új oldalunkról ízelítőnek 

Képre kattintva, vagy itt indul a videó >>>


Horgászjegy akció - hír kelt: 2017.12.16.

 

További hasznos információk:


Karácsonyi üdvözlet- hír kelt: 2017.12.16.


Örömteli tény, hogy a 2015. évben 5624 fő horgász, a 2016. évben 7979 fő pecás, míg a 2017.évben már 8549 fő szavazott bizalmat Szövetségünknek és tagszervezeteinknek, melyet ezúton is köszönünk!


Ezúton is emlékeztetni kívánjuk a horgásztársakat, hogy az idei állami jegyek és a vasi éves területi jegyek 2018. január 31-ig érvényesek, ezért azokkal problémamentesen lehet horgászni a következő év elején. A 2018.évi horgászjegyek már minden tagszervezetünknek elérhetőek így azok megvásárlása is gördülékenyen megkezdődhet hamarosan.


Reméljük a 2018.évben Ön is vizeinket, közösségünket választja!


---

Szövetségi Iroda ügyfélfogadása szünetel!


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Központi Irodája 2017. december 19. (kedd) - és 2018. január 01. (hétfő) között zárva tart, természetesen sürgős esetekben a munkatársak mobiltelefonon elérhetőek.


Köszönjük megértésüket!


Általános horgászati tilalom a Magyarszecsődi tavon- hír kelt: 2017. 12.13.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatásával megvalósuló vízpartfejlesztések földmunkái miatt általános tilalom kerül elrendelésre a Magyarszecsődi tavon 2017.12.14.(csütörtök) reggel 6.00 órától 2017.12.22. (péntek) 17 óráig.

Megértésüket előre is köszönjük!

Sporthorgász Egyesületek 
Vas Megyei Szövetsége


Extra méretű pontyok érkeztek a Magyarszecsődi tóba- hír kelt: 2017. 12.13.

Legnagyobb ponty 12,5 kg volt a mai kihelyezés során

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Körmendi Határőr Horgász Egyesület közös finanszírozásában mai napon a Magyarszecsődi kavicsbánya-tóba 72 db extra méretű ponty érkezett. A helyszíni mérlegelés során leggyakrabban mért egyedsúlyok 7-8 kg között voltak, de a legnagyobb ponty súlya elérte a 12,5 kg-ot is. A halak a Marcali víztározóból kiváló kondícióban és egészséges állapotban érkeztek új otthonukban.

 


Az enyhe időjárási körülményekre tekintettel, a nagy pontyok védelme érdekébe már a mai naptól életbe lép azon új horgászrendi szabály, mely szerint minden 5 kg-nál nagyobb pontyot a fogás után kíméletesen vissza kell engedni a Magyarszecsődi tóba. A Szövetség reméli, hogy a telepítéssel és a tilalom bevezetésével a tavat látogató horgászok tulajdonosi szemlélete is erősödik, valamint a halászati őrök mellett minden pecás kiemelt figyelmet fog fordítani a nagytestű pontyok kíméletes visszahelyezésére. A Szövetség és a tagszervezetek vezetői a Magyarszecsődi tavi kihelyezést követően közösen értékelik jövő ősszel a tapasztalatokat és ezt követően döntenek a szabályozás további vízterületekre történő kiterjesztéséről.

  

További képek itt elérhetőek >>>


Tájékoztatásul jegyezzük meg, hogy az extra pontyok kihelyezésével párhuzamosan megkezdődtek - a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatással megvalósuló – vízparti munkák is a Magyarszecsődi-tó körül, hogy a halban gazdag tó mellett tavaszra már megújult horgászhelyek is várják a pecásokat. Ezúton is kérünk minden horgásztársat fokozott figyelemmel legyenek a munkálatok ideje alatt a horgászhelyek megválasztására. Felhívjuk figyelmüket, hogy az éppen aktuális munkaterületeken horgászni szigorúan tilos!

 


A Magyarszecsődi tóba a Szövetség a két helyi horgász egyesülettel (Körmendi Határőr HE, Körmendi Munkás HE) közösen rekord mennyiségű halat helyezett ki az idei év során. A mai telepítésen kívül került a tóba az idei szezonban 4313 kg háromnyaras ponty, 1000 kg vegyes keszeg, 800 kg válogatott dévérkeszeg, 3000 db egynyaras süllő és több ezer darab előnevelt keszeg, süllő, csuka
.

Ezúton is köszönjük a mai extra ponty kihelyezésében résztvevő horgásztársaknak a segítségüket!


Megjelent Vas megye 2018.évi Horgásznaptára- hír kelt: 2017. 12.07.


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az év végéhez közeledve ismét kiadja VAS MEGYE HORGÁSZNAPTÁRÁT. A 2018.évi falinaptár tartalmazza az aktuális fogási tilalmakat és az adott napra vonatkozó fogási előrejelzést. A hiánypótló naptár ideális ajándék karácsonyra is. A naptár mindössze br. 1000 Ft-ért megvásárolható a Szövetség vaskeresztesi irodájában, vagy az itt elérhető értékesítési pontokon is kapható lesz folyamatosan. (zölddel jelöltük a táblázatban, ahol már mai naptól megvásárolható a naptár)Vásárlás előtt a naptár itt megtekinthető >>>

Jelen hír - facebook oldalunkon - megosztói között 3 db naptár kerül kisorsolásra 2018. január 03-án 10.00 órakor. A nyertesek nevét honlapunkon közzétesszük.


Kedden megérkeztek a süllők - hír kelt: 2017. 12.07.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a mai napon a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége összesen 6.000 db egynyaras (10-15 cm-es) méretű süllő kihelyezését végezte el. Az alábbi horgászvizek részesültek a telepítésből:

 • Rába folyó ( 500 db körmendi szakasz; 500 db rábahídvégi szakasz) - 1000 db
 • Rábasömjéni tó - 500 db
 • Répcelak-Csánigi tó - 1000 db
 • Püspökmolnári tó - 1000 db
 • Kéthatár tó-Kerkafalva - 1000 db
 • Vadása tó (Vadása előtározó:400 db; Vadása I. tó 600 db) - 1000 db
 • Celldömölki-tó - 500 db

  

További képek itt elérhetőek >>>

Váltson Ön is horgászjegyet a vasi vizekre, hogy halban gazdag

vizekkel szolgálhassuk a szórakozását a jövőben!


Incze Tamás és Bálint Gábor lett a vasi vizek legjobb sporthorgásza- hír kelt: 2017. 12.04.

Ifjúsági horgászok között Varga Viktor végzett az élen

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége immár nyolcadszor rendezte meg a Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában.A hagyományoknak megfelelően Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke az évzáró elnökségi ülés keretében hirdette ki az egész éves megmérettetés végeredményét.

Az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, az egyes fordulók során átlagosan 50-70 nevező volt, a teljes versenysorozatban közel 150 horgász vett részt. Az idei évadban több alkalommal a verseny előtti napokban már le kellett zárnia az előzetes regisztrációt túljelentkezés miatt, mely egyértelműen mutatja, hogy a versenyhorgászat egyre népszerűbb Vas megyében hobbi és versenyző kategóriában is egyaránt. Mindkét kategóriában a Szövetség által kiírt 5 fordulóból minimum 3 fordulón kellett indulni a sporthorgászoknak, hogy a versenysorozatban értékelve legyen az eredményük. A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele. A versenysorozat részeként a következő helyszíneken voltak a megmérettetések az év során: Kéthatár-tó, Abért I-II. tó, Gersekaráti Sárvíz-tó, Vadása-tó, Ölbői Horgásztó. Mind a felnőtt hobbi, mind a versenyzők számára kiírt kategória a végletekig kiegyenlített volt, csak az utolsó fordulóban dőlt el a helyezések végső sorrendje. 

      További képek itt elérhetőek >>>

A versenyzők között Incze Tamás a Kőszegi SHE. horgásza végzett elsőként, köszönhetően többek között a Megyei Bajnokságon való jó szereplésének is, ahol az egyéni összesítésben ezüstérmes lett. A második helyezett mindössze egy pont lemaradással Török Zoltán (Elektromosok SHE.) lett, akinek a tavalyi sorozat összetettbeli harmadik helyezése után, idén egy hellyel sikerült előrébb lépnie a dobogón. A bronzérmes helyet Kovács Péter (Elektromosok SHE.) érte el holtversenyben, de az egész éves kiegyensúlyozott horgászatának eredményeképpen övé lett a harmadik hely. 

       

Hobbi felnőtt kategóriában ketten egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az egész versenyszezon során. Bálint Gábor a Körmendi Munkás HE. versenyzője és Nagy Ferenc a Kéthatár-tó Kerkafalva horgászegyesület tagja azonos pontszámmal, 3-3 szektorgyőzelemmel végzett az élen. Bálint Gábornak a három szektorgyőzelem mellett a negyedik legjobb elért eredménye is szektorgyőzelmet jelentett, addig vetélytársának szektor harmadik helyezése volt. Így a 2017. év Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elismerést hobbi felnőtt kategóriában Bálint Gábor érdemelte ki. Bronzérmes helyen Zsankó György a Pannónia HE. pecása végzett egy szektorgyőzelemmel és két szektor hármassal.  Az ifjúsági korú hobbi horgászok egész éves teljesítményének elismeréseképpen idén is külön díjjal jutalmazta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a legügyesebb utánpótlás pecásokat. Tavalyhoz képest az ifiknél felcserélődött az élen a helyezések sorrendje. Idén Kovács Viktor (Vasvári HE.-Körmendi Munkás HE.) lett a győztes, maga mögé szorítva a tavalyi bajnokot Koltai Mátét (Kéthatár-tó Kerkafalva HE.). Harmadik helyen a Spartacus HE fiatal hölgy versenyzője Szabados Rebeka végzett. Az eredményhirdetés zárásaként a dobogós versenyzőknek Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át a díjakat.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek és egyesületének!


MEGVANNAK A VASI VIZEKEN FOTÓPÁLYÁZAT EREDMÉNYEI- hír kelt: 2017. 12.02.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vasi Vizeken címmel fotópályázatot hirdetett. A fotópályázat célja volt a Szövetség kezelésében lévő tavak, folyók növény- és állatvilágának, a horgászvizek és a horgász kapcsolatának bemutatása. A nyílt pályázaton bárki indulhatott foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül. A fotósok három kategóriában küldhették be pályázataikat: Tájkép és csendélet (vizes élőhelyek, tavak, folyók, patakok); Életkép - horgászat a vasi vizeken; Horgászfogások és horgászélmények. A Szövetség által először meghirdetett fotópályázatra összesen 91 db fénykép érkezett. A zsűrizést Garas Kálmán fotóművész és Laki László a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége alelnöke végezte. A zsűri minden kategóriában hirdetett eredményt, de a kategória győztesek közötti fődíjat nem adta ki. A sok szép fotó közül a zsűri döntése értelmében az alábbiak értek el helyezést az először meghirdetett Vasi Vizeken fotópályázaton.

    

Tájkép és csendélet (vizes élőhelyek, tavak, folyók, patakok)
-1 hely: Bedőcs Gyula - „Napfelkelte” - Magyarszecsőd
-2. hely: Konyher Tivadar - „Mersei cselló” - Mersevát
-3.hely: Kádár Katalin - „Vasi Vizeken” - Sárvár

   

Életkép - horgászat a vasi vizeken
-1 hely: Vajai Patricia – „Életkép1” – Magyarszecsőd
-2. hely: Szabó-Rácz Bernadett – „Merítés”- Vaskeresztes
-3.hely: Szabó-Rácz Bernadett – „Na?”- Lukácsháza

   

Horgászfogások és horgászélmények
-1 hely: Csejtei Csaba – „Aranyoskám” -Kőszeg
-2. hely: Tiborcz Hajnalka – „Horgászfogások és horgászélmények” – Felsőcsatár
-3.hely: Szabó-Rácz Bernadett– „Lányok”- Vaskeresztes

Ezúton is gratulálunk minden helyezettnek és köszönjük a többi pályázónak a részvételt.

A nyertesekkel hamarosan felvesszük a kapcsolatot!


10,6 kg-os ponty az idei utolsó regisztráció a C&R programunkba- hír kelt: 2017. 12.01.

Horváth József horgásztársunk a Magyarszecsődi tavon fogta elmúlt kedden a képen látható csodálatos 10,6 kg-os pontyot. József a fogással az idei utolsó, aki érvényesen regisztrált a C&R programunkba.Megítélésünk szerint horgásztársunk jogosult a 10 %-os horgászjegy kedvezmény megadására a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkben.

Tájékoztatásul közzétesszük itt azon horgászok listáját, akik a nyilvántartásunk szerint a napokban kézhez kapják - postai úton - az 5, vagy 10 %-os horgászengedély kedvezményre jogosító levelüket. (A listával kapcsolatos esetleges észrevételeket puskas.norbert@vasivizeken.hu címre várjuk.)

  

Gratulálunk a szép fogáshoz!


Ponty, amur, vegyes keszeg érkezett szerdán - hír kelt: 2017. 11.30.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. november 29-én szerdán a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 500 kg nemes halat és 1000 kg - 20-50 dkg-os átlagsúlyú - vegyes keszeget telepített az alábbi horgászvizekbe:

 


>>> Csánigi-tó : 400 kg ponty III. nyaras, 100 kg amur II. nyaras, 300 kg vegyes keszeg (Répcelaki HE. támogatásával valósult meg a ponty és amur kihelyezés.) 
>>> Rábasömjéni-tó – 400 kg vegyes keszeg
>>> Csepregi-tó – 300 kg vegyes keszeg

Váltson Ön is horgászjegyet a vasi vizekre, hogy halban gazdag
vizekkel szolgálhassuk a szórakozását a jövőben!


Még 6000 db egynyaras süllő érkezik a vasi horgászvizekbe- hír kelt: 2017. 11.29.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy előzetes információk alapján 2017. december 06-án szerdán a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége összesen 6.000 db egynyaras (10-15 cm-es) méretű süllő kihelyezést végez. Ezúton is kérünk minden horgásztársat, hogy a kihelyezéssel érintett horgászvizeken az őszi ragadozó halas horgászatoknál a nagyobb méretű csalihalakat és halszeleteket részesítsék előnyben a növendék süllők védelme érdekében. Az alábbi horgászvizek részesülnek a telepítésből:

 • Rába folyó - 1000 db
 • Rábasömjéni tó - 500 db
 • Répcelak-Csánigi tó - 1000 db
 • Püspökmolnári tó - 1000 db
 • Kéthatár tó-Kerkafalva - 1000 db
 • Vadása tó - 1000 db
 • Celldömölki-tó - 500 db

Váltson Ön is horgászjegyet a vasi vizekre, hogy halban gazdag
vizekkel szolgálhassuk a szórakozását a jövőben!


9000 db egynyaras süllő érkezett a vasi vizekbe - hír kelt: 2017. 11.29.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. november 24-én összesen 9.000 db egynyaras (10-15 cm közötti) süllő kihelyezését végezte el a vasi vizekbe. A halak egészségesen, kiváló kondícióban érkeztek meg új otthonukba. Ezúton is kérünk minden horgásztársat, hogy a kihelyezéssel érintett horgászvizeken a következő években a ragadozó halas horgászatoknál a nagyobb méretű csalihalakat és halszeleteket részesítsék előnyben a növendék süllők védelme érdekében.

   

További képek itt elérhetőek >>>


Az alábbi horgászvizek részesültek a telepítésből:
-Szombathelyi Csónakázó-tó 1000 db
-Szombathelyi Horgásztó 500 db
-Új- perint 1. sz. tó 1000 db
-Magyarszecsődi tó 3000 db 
(Ebből 2000 db a Körmendi Munkás HE. támogatásával.)
- Vasvári tó 500 db
- Rába folyó Ikervári szakaszába 3000 db
( A Vas Megyei Savaria SHE támogatásával.)

Ezúton is köszönjük a telepítésben közreműködő horgásztársak segítségét!


9000 db egynyaras süllő érkezik a vasi horgászvizekbe- hír kelt: 2017. 11.16.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. november 24-én pénteken a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége összesen 9.000 db egynyaras (10-15 cm-es) méretű süllő kihelyezést végez. A pénteki telepítés tapasztalatait követően és a beszállítónál rendelkezésre álló további süllő mennyiség függvényében dönt a Szövetség, hogy mely vízterületekbe tud még egynyaras süllőket vásárolni.

Ezúton is kérünk minden horgásztársat, hogy a kihelyezéssel érintett horgászvizeken az őszi ragadozó halas horgászatoknál a nagyobb méretű csalihalakat és halszeleteket részesítsék előnyben a növendék süllők védelme érdekében.

Az alábbi horgászvizek részesülnek a telepítésből:

 • Szombathelyi Csónakázó-tó 1000 db
 • Szombathelyi Horgásztó 500 db
 • Új- perint 1. sz. tó 1000 db
 • Magyarszecsődi tó 3000 db 
  (Ebből 2000 db a Körmendi Munkás HE támogatásával.)
 • Vasvári tó 500 db
 • Rába folyó Ikervári szakasz 3000 db (Vas Megyei Savaria HE. támogatásával)

Váltson Ön is horgászjegyet a vasi vizekre, hogy halban gazdag
vizekkel szolgálhassuk a szórakozását a jövőben!


Szerda délután 2250 kg dévérkeszeg érkezett a vasi vizekbe- hír kelt: 2017. 11.16.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. november 15-én szerdán a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2250 kg II-III. nyaras dévérkeszeg telepítést végezett az alábbi vizekbe:

- Szombathelyi Csónakázó-tó 440 kg
- Szombathelyi Horgász-tó 440 kg
- Újperinti I. sz. tó 440 kg
- Gencsapáti-tó 420 kg
- Vasvári-tó 310 kg
- Püspökmolnári-tó 200 kg

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a vasi vizeken!

 

További képek itt elérhetőek >>>


Ilyen még nem volt és ritkán is lesz- hír kelt: 2017. 11.06.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. november 18-án szombaton 8.00-17.00 óra között az Abért II. tavon állományszabályozó horgászatot szervez, melyre 5.000 Ft-os áron a helyszínen lehet napi jegyet vásárolni. Ezen a napon kizárólag a kisebbik Abért I. tavon lehet halelvitel nélküli sporthorgászatot folytatni. (Az Abért II. tavon kizárólag a helyszínen kiadott „Halas”napi jeggyel lehet horgászni) A halászati őröktől megvásárolható 5000 Ft-os napi jeggyel 2 db amur + 3 kg ezüstkárász,vagy 1 db ragadozó hal (csuka, süllő) + 3 kg ezüstkárász tartható meg. Horgászmódszertől függetlenül az első megfogott - országos méretkorlátozást meghaladó – ragadozó halat (csuka, süllő) meg kell tartani, után ezüstkárászra lehet horgászni, vagy új „halas” napi területi jegy váltása kötelező. Az 5 kg-nál nagyobb amurt és az 5 kg-nál nagyobb csukát mérlegelés után kíméletesen vissza kell helyezni a tóba. A horgászjeggyel szabályosan megtartható halakon felül minden halat - a törpeharcsa kivételével - a fogás után azonnal kíméletesen vissza kell engedni a vízbe. A megtartott halak kicserélése szigorúan tilos! Ragadozó halra élő csalihallal és halszelettel is lehet horgászni ezen a napon, de kizárólag egyágú horoggal.

A horgászat befejeztével a napi jegyet le kell adni a halászati őrnél, valamint a horgász (és kísérői) táskáit, csomagjait, fogását felszólítás nélkül be kell mutatni. A „Halas” napi jegyekből befolyt bevételből a tóba növendék korosztályú őshonos halat –elsősorban keszeget, süllőt, csukát – fog a Szövetség visszatelepíteni, ezzel is erősítve az Abért-tavak horgászati vonzerejét. Horgászati információk alapján a tavat szép ragadozó halak lakják, illetve a Szövetség által 2015.év végén kihelyezett 900 kg vörösszárnyú keszegből sem tapasztalunk érdemi visszafogást, ezért gondoljuk azt, hogy a korábban kihelyezett süllők, csukák táplálékává váltak. Amur és a nagyméretű ezüstkárász gyakori fogás tavon, melyből versenyeken is rengeteg akad horogra. Természetesen más vízhasznosítókhoz hasonlóan mi sem tudunk garanciát vállalni a horgászat eredményére! Ez egy próba jellegű lehetőség, melynek pozitív-negatív tapasztalatát feldolgozva döntünk további alkalmak kijelöléséről.


Jövőre így változik a horgászrend és a jegyárak a vasi vizeken- hír kelt: 2017. 11.01.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Intéző Bizottsága megtartotta őszi ülését, melyen több napirendi pont között elfogadásra került a 2018. évi horgászrend és jegyárak módosítása is. Az elfogadott változások következtében jövőre a műcsalis horgászat (pergetés, legyezés) engedélyezett lesz a Gersekaráti Sárvíz-tavon, a Pinkamindszenti tavon és a Kerkafalvi Kéthatár tavon is. A Kerkafalvi Kéthatár-tavon az amur elviteli tilalom is eltörlésre került a helyi horgászközösség kérésével összhangban.A ponty felső méretkorlátozásának általános bevezetése helyett, kipróbálására először a Magyarszecsődi tavon kerül előírásra, ahol az 5 kg-nál nagyobb pontyot a fogás után kíméletesen vissza kell engedni jövő évtől. A tilalom bevezetésével egyidejűleg a Körmendi Határőr Horgász Egyesület és a Szövetség még az idén ősszel összesen 100 db 5 kg felett pontyot helyez ki a tóba. A Szövetség reméli, hogy a telepítéssel és a tilalom bevezetésével a tavat látogató horgászok tulajdonosi szemlélete erősödik és a halászati őrök mellett minden pecás kiemelt figyelmet fog fordítani a nagytestű pontyok kíméletes visszahelyezésére. A Szövetség és a tagszervezetek vezetői is egyaránt nyitottak a szabályozás további vízterületekre történő kiterjesztésére a horgászok pozitív hozzáállása és fogadtatása esetén. A többi szövetségi vízterületen, ahol nincs felső méretkorlátozása a halaknak, minden sporttársunknak szabad döntésére bízzuk a nagy pontyok megtartását. Az idei évhez hasonlóan továbbra is horgászjegy kedvezményt fog a Szövetség adni azon pecásoknak, akik példamutató módon a „Fogd meg és engedd el” programba regisztrálják a kifogott nagy testű halaikat.A Szövetség kezelésébe kerül várhatóan - egy sikeres állami halgazdálkodási pályázat eredményeként - egy Répcelakon található - eddig nem nyilvántartott - tó, melyen a bevezetés időszakában minden halat - a törpeharcsa kivételével - a fogás után azonnal kíméletesen vissza kell engedni a vízbe. Vízminőségvédelmi okok miatt az eddigi tavak mellett a Nagypiriti tavon, a Celldömölki tavon, a Püspökmolnári-tavon is tilos lesz a szoktató etetés. A csalogató etetés (Pl.: etetőkosár, csúzli, egykezes gombóc) engedélyezett marad, de a felsorolt vízterületeken horgászatra kész állapotban max. 2 kg etetőanyagot tarthat magánál egy horgász. Jövőre az éves területi jegyekkel a nemeshalból megtartható fogási kvóta 5 db-al emelkedik (Pl.: 35 db-os megyei jeggyel 40 db. lesz a megtartható), valamint napi szinten az egyéb halból az eddigi 3 kg, helyett 5 kg lesz elvihető.

Jövő év február 01-től életbe lépő Szövetségi szabályváltozások részletesen itt érhetőek el>>>

Természetesen a kiváltásra kerülő új horgászjegy mellékleteként minden horgásztárs megkapja az új hatályos horgászrendet. A horgászengedély árváltozásánál népszerű lett volna az előző évekhez hasonlóan a felnőtt éves területi jegyek 500 Ft-os emelését elfogadni, de sajnos a külső tényezők változása miatt ez nem volt lehetséges. A halárak az elmúlt egy évben 15-20 % emelkedtek, a kötelező minimálbér emelések hatása és a vízparti karbantartási költségek emelkedése is érinti a Szövetségünk gazdálkodását. Továbbá megfogalmazódott azon cél is, hogy a ponty kihelyezés mellett törekedni kell a keszegfélék és a ragadozó halak állományának erősítésére is a Szövetségi vizeken. Tájékoztatásul közöljük, hogy napjainkra egy kg ponty átlagos piaci ára helyszínre szállítva bruttó 800-950 Ft, míg a dévérkeszeg br. 600-650 Ft/kg, a süllő br. 4000-5000 Ft között mozog. Az éves jegyek mellett a vendég horgászok által vásárolt napi-heti jegyek árai is több év után most először emelkednek. A jövő évre elfogadott horgász jegyárak és a Szövetség által nyújtott horgászati lehetőségek –álláspontunk szerint - továbbra is kedvező árfekvésűnek tekinthetőek a régióban. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a Szövetség működése pénzügyileg stabil ezért, ha sikerül a jegyár változása ellenére a területi jegyet váltó horgászlétszámot továbbra is megtartanunk, esetleg növelnünk, akkor minden többletforrás a halasításokra és vízparti fejlesztésekre lesz fordítható.

A 2018. évi jegyárak előzetesen itt érhetőek el >>>

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a vasi vizeken jövőre is!


Csepregen is jól haladnak a horgászati fejlesztések- hír kelt: 2017. 10.28.

Már több alkalommal beszámoltunk, hogy megkezdődtek a munkálatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán elnyert közel 110 millió Forint támogatással megvalósuló „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektben. Az országosan egyedülálló programban a Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésében lévő állóvizekből nyolc vízterület környezete újul meg jövő tavaszra. A projekt keretében összességében 250-nél is több kültéri elem (Pl.: padok, hulladékgyűjtők, mozgáskorlátozott stégek...stb) kerül kihelyezésre, valamint a horgásztavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természet közeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul.

 

Vaskeresztes után a munkálatok Csepregen a Téglagyári-tónál folytatódtak október hónapban. Elmúlt szerdán közös munkaterület bejárást tartottunk az eddig elvégzett feladatok megtekintésére, melyen a Szövetség szakemberei mellett részt vett Csepreg Város polgármestere Vlasich Krisztián és Nagy Ferdinánd a Répcementi HE titkára is. A bejáráson a projektgazda képviseletében Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke ismertette a projektpartner önkormányzat képviselőivel, valamint a megjelentekkel az eddig elkészült munkákat. Szerdai bejárásra már elkészült a tóhoz bevezető - közel 200 m-es - út zúzalékos felújítása, a rendezvénytér térkövezése, a tábori illemhely tartályának kihelyezése, valamint a játszóelem megépítése.

 

A kivitelezést végző Vizéptek Bt. ügyvezetőjének Bugovics Jánosnak előzetes tájékoztatása szerint a következő hetekben kihelyezésre kerülnek a tervekben szereplő padok, asztalok, és megépül egy 6X6 m-es fedett rendezvénytér, melynek közelében kerékpártároló, információs tábla, hulladékgyűjtő, szalonnasütő is lesz. A csepregi fejlesztés záró eleme a mozgáskorlátozott horgászhely kiépítése, mely tavaszra kerül ki a tópartra.

 

A munkálatok hamarosan a Gencsapáti horgásztónál folytatódnak tovább,

hogy tavaszra minden elkészüljön a pályázati tervek szerint.

 

Fotók: Koszorú Mihály, Puskás Norbert
@Minden fotó joga fenntartva!


Törpeharcsa Fogó Kupát rendeztek az Abért II. tavon- hír kelt: 2017. 10.28

Az előzetes nevezés során 30 csapat jelezte részvételi szándékát az elmúlt vasárnap Abért II. tavon megrendezésre kerülő Törpeharcsa fogó kupára. A verseny napján 27 csapat, összesen 54 fővel érkezett meg a rendezvényre. A megnyitót és sorsolást követően, minden résztvevő, elfoglalta a sorsolt helyét és megkezdődött a felkészülés a versenyre. 9 órakor indították el az 5 órásra tervezett a baráti megmérettetést.

 

A verseny jó hangulatban zajlott, habár az idő nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz, a szél egyre inkább feltámadt, majd elkezdett esni az eső is, megnehezítve a versenyzők dolgát. Végül a rossz időjárási körülmények miatt az 5 órás versenyt 1 órával le kellett rövidíteni.  A 13 órai mérlegelésnél már kezdett kirajzolódni, hogy melyik csapat, illetve csapatok fogták a legtöbb halat illetőleg törpeharcsát. A 27 csapat összesen 218.730 gramm halat fogott, és ebből a törpeharcsa 199 darab volt, melyet a jelenlévő horgásztársak mind el is vittek az utolsó darabig.

  

Az eredményhirdetésnél az alábbi sorrend alakult ki:

Csapat:
1. helyezett : Áki-Bá Team - Varga Bálint és Kovács Ákos 40.090 gr.
2. helyezett: Vasi Rendőr SSE. - Újhelyi László és Németh Zsolt 17.360 gr.
3. helyezett: Taki Team - Takács Tamás és Szántó László 15.290 gr.

Egyéni helyezettek: 
1. Varga Bálint 23.750 gr.
2. Kovács Ákos 16.340 gr.
3. Szabó Zoltán 12.690 gr.

Egyéni Törpefogó helyezettek : 
1. Nábrádi Attila 18 db
2. Zsolnai József 15 db.
3. Horváth Zsolt 14 db.

A vándorserleget 27 db törpeharcsa fogással a Törpe-Vadászok csapata

(Tátrai Zoltán és Nábrádi Attila) nyerte el és őrizheti egy égész évig.

Gerencsér Imre főszervező ezúton is köszöni Fördős István Halászati őrnek, Pajtli Ferencnek és Baranyai Károly horgásztársaknak,a versenyen nyújtott segítséget, valamint a Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetségének a támogatást!


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás! – hír kelt: 2017. 10.27.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. október 28-én szombaton technikai okok miatt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik.

Köszönjük megértésüket!


Ajándékutalvány az ünnepekre- hír kelt: 2017. 10.25.

Nyerjen Ön is ajándékutalványt karácsonyra egy megosztássalA Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a közelgő ünnepek miatt ismét készített ajándékutalványt, melyet a megajándékozott területi jegyvásárlásra tud beváltani a következő horgászati szezonban. Az ajándékutalvány 2018. november 30-ig váltható be, ezért nemcsak Karácsonyra, hanem egyéb ajándékozási alkalmakra is kiváló lehetőség a horgásztagoknak. Az ajándékutalvány megvásárolható a Szövetségnél és a kijelölt jegybizományosoknál. Az Önhöz legközelebbi értékesítési helyről a 06/94-506-835-ös telefonszámon tudunk felvilágosítást adni.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az ajándékutalvány - forgalmazásról szóló - hírt facebook oldalunkon megosztó sporttársak között 1 db 5000 Ft-os ajándékutalványt sorsolunk ki.


MEGOSZTOM>>>

A megosztásokat 2017. december 01. (péntek) 13.00 óráig fogadjuk, sorsolásra 2017. decemberben megtartásra kerülő Szövetségi IB. ülésen kerül sor. A nyertes nevét facebook oldalunkon tesszük közzé.

Megosztásokat előre is köszönjük!


Alacsony vízállásnál is van kapás Gersekaráton - hír kelt: 2017. 10.24.

Mozsár Gábor rendszeresen látogat a gersekaráti Sárvíz-tóra, ahol szép halakat fog és enged vissza. Elmúlt héten az alacsony vízállás ellenére is szép fogásban volt rész, melyet halászati őr kollégánk meg is örökített. Ezúton ismételten tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Gersekaráti Sárvíz-tavon hatóságok által elrendelt karbantartási munkák kerülnek elvégzésre - a tulajdonos - Önkormányzat által a következő hónapokban. A karbantartási munkák fokozatos, de jelentős vízszint csökkentéssel jár,nak ezért megértésüket kérjük horgászati szezonból hátralévő időszakban.

Gratulálunk a szép fogásokhoz!


Fényképek a vasi vizekről – hír kelt: 2017. 10.24.

Kedves Horgásztársak! Aktualizálás és megújítás alatt áll honlapunk, valamint Vas Megye 2018. évi Horgásznaptárát is szeretnénk ismét kiadni. Örömmel vennénk ha küldenétek részünkre minél több szép fotót a vasi vizekről (tájképet, horgászatot és/vagy halfogást bemutató képet), amit ilyen célra felhasználhatunk. Ez most nem egy pályázat, nyereményjáték csak úgy kérünk, mert szeretnénk, ha a Mi horgászaink képeiből is minél több része lenne a megújuló on-line életünknek. ;-) A képeket lehetőség szerint minél nagyobb méretben várjuk facebook üzenet csatolásaként, vagy az info@vasivizeken.hu címre. A fényképek mellé az üzenetbe a készítő nevét és a fotózott vízterület megnevezését kérjük feltüntetni. Köszönjük előre is a képeket!


-----
A témához kapcsolódóan Joó Tamás horgásztárunk által napokban posztolt képet tettük ki, mely a Magyarszecsődi tavon készült. Nekünk tetszett Tamás fotója, reméljük sok hasonlóan szép fényképet kapunk Tőletek.


6,5 kg-os ponty regisztráció a C&R programunkba– hír kelt: 2017. 10.23. 

Farkas Attila horgásztársunk a Máriaújfalui Hársas tavon fogta elmúlt vasárnap a képen látható csodálatos 6,5 kg-os pontyot. Attila a halat facebook oldalán posztolt, mely fogással ő a tizenharmadik horgász, aki megítélésünk szerint jogosult az 5 %-os horgászjegy kedvezmény megadására a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkben.

 

Gratulálunk a szép fogáshoz!


Vas Megyei Savaria SHE. közösségi munkát tartptt Új-perinten – hír kelt: 2017. 10.23.

Vas Megyei Savaria Sporthorgász Egyesület Közösségi munkát szervezett a Martineum Felnőttképző Akadémiával közösen az országosan meghirdetett „72 óra kompromisszum nélkül” keretében.A Szombathely-Újperint I-es horgásztóra sajnos mindig ráfér egy szemétszedés. Annak ellenére, hogy a horgászrendben is szerepel, sajnos a horgászok még mindig eldobálják a szemetüket. Az idei évben nem ez volt az első alkalom, amikor össze lett szedve az elszórt szemét, de sajnos most is „sikerült” 8 nagy méretű zsákot telerakni szeméttel. A Martineum Felnőttképző Akadémiával közösen nagyon kellemes időben egy igazán jó hangulatú tótakarítást sikerült megvalósítani.Egyetlen egy apróság árnyékolta be csupán, hogy a meghirdetett időpontban sajnos az egyesület elnökén és a családtagjain kívül egyetlen horgász sem ért rá segíteni, talán majd legközelebb….Ezúton is szeretnék a Vas Megyei Savaria Sporthorgász Egyesület nevében köszönetet mondani a Martineum Felnőttképző Akadémiának az önzetlen segítségükért.

Készítette: Biró István Savaria She Elnök.


5+-os ponty regisztrációk a C&R programunkba – hír kelt: 2017. 10.17.

Zsankó György horgásztársunk a Szombathelyi Csónakázó tavon fogta a képen látható csodálatos 7,35 kg-os pontyot.A hal beküldésével ő a tizenegyedik horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas a 5 %-os horgászjegy kedvezmény megadására!

 

Darázs Péter horgásztársunk a Gersekaráti Sárvíz-tavon fogta a képen látható csodálatos 5+-os pontyot. A hal beküldésével ő a tizenkettedik horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas a 5 %-os horgászjegy kedvezmény megadására!

 

A halakat Fördős István halászati őr fotózta és az ő jelenlétében kerültek a halak visszaengedésre.

Gratulálunk horgásztársaink szép fogásához!


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás! – hír kelt: 2017. 10.17.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. október 21-én szombaton technikai okok miatt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik.

Köszönjük megértésüket!


Péntek délután 400 kg dévérkeszeg érkezett a Magyarszecsődi-tóba – hír kelt: 2017. 10.16.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. október 13-án péntek délután a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 400 kg II-III. nyaras dévérkeszeg telepítést végezett a Magyarszecsődi tóba. A telepítés a Körmendi Munkás HE. támogatásával valósul meg.Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a vasi vizeken!


Törpeharcsafogó Kupa 2017. – hír kelt: 2017. 10.10.


Ma késő délután 1600 kg dévérkeszeg érkezik a vasi tavakba– hír kelt: 2017. 10.10.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. október 10-én kedden késő délután a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 1.600 kg II-III. nyaras dévérkeszeg telepítést végez az alábbi tavakba:
- 400 kg Magyarszecsődi tó
- 500 kg Újperinti-tó (Spartacus HE támogatásával)
- 300 kg Szombathelyi Csónakázó-tó (Elektromosok SHE támogatásával)
- 400 kg Csepregi-tó (Répcementi HE támogatásával)

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a vasi vizeken!


Hétfőn a Vasvári-tóba 400 kg ponty érkezik – hír kelt: 2017. 10.08.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy mai beszállítói információk alapján a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. október 09.(hétfőn) 400 kg III. nyaras pontytelepítést végez a Vasvári-tóba. A telepítés a Vasvári Petőfi HE. támogatásával valósul meg. A problémamentes és élményteli pecázás érdekében a hétfői pontytelepítés után sem lesz tilalom elrendelve.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!


Növekvő horgászlétszám, folyamatos horgászati fejlesztések – hír kelt: 2017. 10.05.

Az idei év augusztus hónapjáig a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 28 tagegyesületében 8202 tag lépett be, ami már 223 fővel meghaladja a tavalyi esztendő 7979 fős rekord létszámadatát. A Szövetség közhasznú működésében az ifjúságnevelés, a halasítás mellett a horgászati lehetőségek és körülmények fejlesztése az egyik leghangsúlyosabb feladat.

A taglétszám növekedése mellett a nyár egyik fontos eredménye, hogy megkezdődtek a munkálatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán elnyert közel 110 millió Forint támogatással megvalósuló „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektben. Az országosan egyedülálló programban a Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésében lévő állóvizekből nyolc vízterület környezete újul meg jövő tavaszra.

Augusztus közepén Vaskeresztesen nagy sikerrel megtartott IV. Pinka-völgyi Halas Napon a projekt kezdő ütemeként már átadásra is került az új 250 m2-es rendezvénytér és a 80 m2-es előtető. A rendezvényen Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy az idei Halas Nap történelmi pillanat, mert TOP forrásokból finanszírozott projektek közül ez volt az első, ami átadásra került. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is elismerően szólt a vaskeresztesi emberek aktivitásáról és a horgász szövetség fejlődéséről. Szeptember elejére szintén megújult a Pinka-patak vaskeresztesi holtága is, ahol vészárapasztó felújítás, horgászatra kialakított kényelemes vízparti padka, padok, asztalok, tábori wc, szalonnasütő és megújított zúzalékos út valósult meg.

A vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ mellett található halban gazdag Alpesi Horgásztó környéke is kényelmes, bárki számára használható pihenő helyekkel, kerékpártárolóval és egyéb jóléti létesítményekkel gazdagodott Hamarosan még rönkfa játszóelem is létesül csúszdával, hintával a gyerekeknek, valamint megújul a parkosítás is tavaszra.

Horgászati lehetőségekről részletes információ kérhető a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél, a 06-94/ 506-835-ös telefonszámon, vagy a www.vasivizeken.hu weboldalon! A cikk a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatásával jelent meg.


Pénteken szünetel az ügyfélfogadás– hír kelt: 2017. 10.01.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. október 06-án pénteken technikai okok miatt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik. Köszönjük megértésüket!


Vasi vizeken fogták az elmúlt időszakban– hír kelt: 2017. 10.01.

Mozsár Gábor horgásztársunk egy nappal korábban egy szép pontyot fogott, szombati napon meg egy közel 6,5 kg-os csukát terelt szákban a Gersekaráti Sárvíz-tavon. A mai nap főszereplője - a tegnapi pontyhoz hasonlóan - Gábortól kapott még egy esélyt Gratulálunk a szép fogáshoz és köszönjük a visszaengedést.

    

Mozsár Gábor horgásztársunk szeptember utolsó hetében a Gersekaráti Sárvíz-tavon

fogta a képen látható csodálatos 10+-os pontyot bojlizva.

    

Balogh Szabolcs horgásztársunk az Abért tavon fogott augusztus hónapban

egy közel 10 kg-os tükröst és egy gyönyörű 6 + -os tőpontyot.Gratulálunk!

  

   

Takács József horgásztársunk a Rábasömjéni tavon fogta elmúlt hétvégén a képen látható 6 kg-os amurt.

   

Vincze Péter egy szép 40 cm-es sebes pisztrángot osztott meg oldalán,

melyet a Pinka patakon fogott pergetve.


    

Csejtei Csaba pergető horgásztársunktól is kaptunk egy szép domolykóról

és sebes pisztrángról képet, melyeket a Répce folyón sikerült horogra csalnia.

  
   

Horváth Antal a Vaskeresztesi Pinka-hotágon fogott egy szép amurt augusztus közepén.


Horváth Béla & Horváth Szebasztian & Darázs Péter a gersekaráti tavat vallatta eredményesen a nyáron.

  

Horváth Károly halászati őr is készített pár képet a Gersekaráti Sárvíz tó sikeres pecásairól,

akik szép pontyokat, amurokat fogtak a nyáron.

 

Gratulálunk horgásztársaink szép fogásaihoz!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2017. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Gersekaráti-tó vízszintcsökkentés– hír kelt: 2017. 10. 01.

 

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Gersekaráti Sárvíz-tavon hatóságok által elrendelt karbantartási munkák kerülnek elvégzésre - a tulajdonos - Önkormányzat által a következő hónapokban. A karbantartási munkák fokozatos, de jelentős vízszintcsökkentéssel járnak, ezért megértésüket kérjük horgászati szezonból hátralévő időszakban.


Csuti Balázs fogta a legtöbb halat az idei Kocsis György Emlékversenyen – hír kelt: 2017. 09. 24. 

Mai napon került megrendezésre az Elektromosok Sporthorgász Egyesület hagyományos egyesületi versenye,melyet 2015.évtől Kocsis György horgásztársuk emlékére tart az egyesület. Kocsis György az egyesület tagja volt több mint 30 évig és aktív versenyzőként segítette az Elektromosok Sporthorgász Egyesületét. A versenyfelelősi, csapatkapitányi feladatokat is sok évig látta el, melyben mindig kiemelt szerepet kapott a fiatalok segítése. Az idei verseny helyszíne a lukácsházi Abért II.tó volt. A reggeli regisztráción 34 fő nevezett a versenyre, melyből 3 fővolt utánpótlás korú pecás. Porteleki Gábor egyesületi elnök megnyitója és technikai tájékoztatója után megtörtént a sorsolás a versenyzők elfoglalták rajthelyeiket. A versenyző és a hobbi kategória indulói is két szektorban mérték össze tudásukat. Szerencsére a versenyt az égiek megajándékozták egy kellemes –esőmentes - őszi időjárással. Az Abért-tó halai nem igazán voltak elemükben, vélhetőn a hét eleji esőzések nagyon lehűtötték a tavat és a pontyok, amurok kapókedve elmaradt a megszokottól.  

  

A szektor első helyért szoros verseny volt a profik között a „B” szektorban. Csuti Balázsnak 11.190 grammot sikerült végül fogni, míg a szektorában a második helyet - 340 grammal lemaradva -Magyar László szerezte meg 10.850 gramm eredménnyel. Az „A” szektorban Horváth Zsoltnak már 5.850 gramm is elég volt a győzelemhez. A hobbik között a legjobb vendég horgász az „A” szektorban 8.090 grammal Sasvári Richárd lett, míg a „B” szektorban Bálint Gábor végzett 6.010 grammal. Az egyesületi versenyzők közül hobbiban Durnek Mihály lett az első 3.950 grammal, őt követte Németh László 3.190 gramm fogással, a bronzérmet Puskás Norbert szerezte meg 2.550 gramm hallal. Az ifik között Bicsák Barnabás 690 grammal nyerte szektorát.

  

Összegzésül elmondható, hogy a mai verseny az Abért-tavaktól megszokott rekord halmennyiségek helyett a jó hangulat és a kellemes időjárásról marad emlékezetes. Az eredményhirdetésen Porteleki Gábor megköszönte a sportszerű részvételt, majd ismertette az eredményeket és Kocsis Balázzsal közösen ajándéktárgyakat és emléktárgyakat adtak át. Az egyesületi ajándékok mellett a Mini-Zoo Díszállat és Horgászbolt, valamint a Ho-Ho Horgászbolt értékes ajándékutalványai is átadásra került, melyért ezúton is köszönetét fejezi ki az egyesület vezetősége.  

Versenyen készült képek itt érhetőek el >>>

A 100.000 Forintos összdíjazású versenyen az ajándékok az alábbi díjazottak között kerültek kiosztásra:

Versenyhorgász kategóriában: 1. Csuti Balázs B sec. I. 11190 gr (Kocsis György Vándorserleg nyert el) 2. Horváth Zsolt A sec. I. 5850 gr 3. Magyar László B sec. II. 10850 gr (Elektromosok Vándorserlege nyerte el) 4. Kovács Péter A sec. II. 4120 gr 5. Török Zoltán B sec. III. 5990 gr 6. Tordai Gábor A sec. III. 3020 gr

Hobbi horgász Elektromos versenyzője: 1. Durnek Mihály 3950 gr 2. Németh László 3190 gr 3. Puskás Norbert 2550 gr Hobbi horgász más egyesület versenyzője: 1. Sasvári Rihárd A sec. I. 8090 gr 2. Bálint Gábor B sec. I. 6010 gr Ifi horgász versenyző: 1. Bicsák Barnabás 690 gr 2. Kovács Viktor 540 gr 3. Spizer Levente 390 gr  

Az Elektromosok SHE. ezúton is köszöni a segítőknek, versenyzőknek,

hogy részvételükkel megtisztelték a rendezvényt!


Változatos halállományt mutatnak a felmérések a Lendva patakban– hír kelt: 2017. 09. 24.

A sok esőzés miatt most más arcát mutatja a kezelésünkben lévő Lendva patak, de még augusztusban ideális volt egy halállomány felméréshez a vízterület. Most is és korábban is Megyer Csaba a Balaton¬-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetmegőrzési osztályvezetője végezte a felmérést, melyen Csótár János halászati őrünk is részt vett. A felmérésen készült képeket most megosszuk horgásztársainkkal. Csótár Jánosnak köszönjük a képeket!

 

További képek itt elérhetőek >>>

 


Kollégánk elismerésben részesült a Megyei Polgárőr Napon– hír kelt: 2017. 09. 20.

Szeptember elején Táplánszentkereszten megtartott Vas Megyei Polgárőr napon az előző évekhez hasonlóan idén is sor került elismerések és díjak átadására. Az idei évben Tóth Emil Miklós kollégánk, aki aktív tagja a Gyöngyösfalui Polgárőr Egyesületnek is elismerésben részesült. A polgárőrmozgalom kiemelkedő önzetlen támogatásáért, a polgárőr munka megbecsüléséért Tóth Emil Miklós az Országos Polgárőr Szövetség Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozatában részesült. Az elismerést V. Németh Zsolt államtitkár úr és Bedi Ákos a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke adta át. 


Szívből gratulálunk kollégánknak és munkájához további sok erőt és jó egészséget kívánunk!


Szoros versenyben és szakadó esőben Varga Bálint nyerte az idei feeder kupát – hír kelt: 2017. 09. 19.

Múlt hétvégén Lukácsházán, az Abért II-es tavon tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szezonzáró rendezvényét a Vasi Vizeken Feeder Kupát. A rendkívüli esős idő ellenére is 27 horgász jelent meg a reggeli technikai értekezleten, ahol a rövid szabályismertetés után, kisorsolásra kerültek a horgászhelyek a kialakított 2 szektorban.

 

Az országos Feeder Versenyszabályzatnak megfelelően egy 5 órás fordulóban került megrendezésre a verseny. Mely alatt szükség is volt a pecások kitartására, hiszen az időjárás egy pillanatra sem mutatta szebbik arcát, alaposan meg kellett küzdeni az elemekkel. Valószínűsíthetően a változékony, hideg idő miatt most nem születtek rekordfogások, azonban kárpótlásul szinte minden indulónak sikerült legalább egy méretesebb amurt, pontyot vagy keszeget fognia. Összességében 124,9 kilogramm halat sikerült horogra csalni az indulóknak, ami 4627 grammos átlagfogást jelent.

   


A Feeder kupát idén az Elektromosok SHE. versenyzőjének Varga Bálintnak sikerült megnyernie 19 380 gramm összsúllyal. Tőle éppen csak elmaradt a remek versenyszezont maga mögött tudó Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE.), aki 19 000 grammos fogásával ezúttal a második helyen végzett. Harmadik helyezett szintén egy Elektromosos versenyző lett, Mészáros Roland személyében, aki 11 640 grammal fejezte be a versenyt.

Versenyen készült képek itt elérhetőek >>>

Végeredmény:

I. hely: Varga Bálint - Elektromosok SHE. - 19.380 gr - 1 hsz

II. hely: Bálint Gábor - Körmendi Munkás HE - 19.000 gr - 1. hsz

III. hely: Mészáros Roland - Elektromosok SHE. - 11.640 gr - 2. hsz

Ezúton is köszönjük és gratulálunk minden indulónak, aki kitartóan végig horgászta az öt órát az előzőekben leírt időjárási körülmények között.


Horváth Zsolt és Bálint Gábor remekelt vasárnap a Vasi Vizeken Kupán– hír kelt: 2017. 09. 13.

Véget ért a Vasi Vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat idei utolsó fordulója, mely az Ölbői tavon került megrendezésre a vasárnapi napon. A versenysorozat utolsó állomására már csak azok nevezhettek a versenykiírás szerint, akik a korábbi fordulókból legalább kettőn részt vettek, így eredményeik számíthattak a végső összetett rangsorban. A vasárnap reggeli regisztráció során 16 fő felnőtt, 10 fő versenyző és 2 fő ifjúsági horgász adta le nevezését hobbi és versenyző kategóriában.

 

A helyek kisorsolását megelőző technikai értekezleten elhangzottak a legfontosabb szabályok, szektor kiosztások. Végül a hobbi kategória indulói két szektorban a „Bojlis tavon”, míg a versenyzők a „versenytavon” kaptak helyet és kezdhették meg a felkészülést a döntő fordulóra. Mindhárom kategóriában még többen is jó esélyekkel pályáztak, akár a végső győzelemre, akár a dobogós helyezések elérésére, ezért nagy izgalommal vette kezdetét a 4 órás verseny. Az első óra egy kissé eseménytelenül telt, a halak nem igazán kapkodtak a csalik után.

   

Versenyen készült képek itt megtekinthetőek >>>

A hobbi horgászok között voltak, akik ezt megelégelték és inkább kishalazást választották, bízva abban, hogy ez a végelszámolásnál kifizetődőnek bizonyul. Féltávnál viszont egyre inkább beindult a halfogás és szebbnél-szebb pontyokat, keszegeket sikerült horogra csalni a pecásoknak.

        

Felnőtt hobbi kategóriában a legnagyobb esélyesek nagy csatát vívtak egymással, amiből aztán Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE.) pecása jött ki a legjobban, 42 260 grammal végzett az első helyen. A másik szektor győztese Nagy Ferenc (Kerkafalvi HE.) lett, akinek a 12 150 grammos fogása ezúttal a második helyre volt elég. Harmadik helyezett Németh Gábor (Ölbői SHE.) lett 22 740 grammal. Versenyző kategóriában Horváth Zsolt (Szentgotthárdi HE.) remekelt, 39 890 grammos teljesítményével kiemelkedett a mezőnyből. Őt Incze Tamás (Kőszegi SHE.) követte a képzeletbeli dobogón 22 200 grammal. Szoros küzdelemben a bronzérmes végül Kovács Ákos (Büki HE.) lett, 15 830 grammal. Ifjúsági hobbi kategóriában a két induló közül, kis különbséggel ugyan, de Koltai Máté Márk (Kerkafalvi HE.) jobbnak bizonyult Kovács Viktornál (Vasvári HE.), akinek ezúttal a második hely jutott. Az eredményhirdetés során az Ölbői tórendszer tulajdonosa házigazdaként Hartwig Tamás és a Szövetség ügyvezető elnöke Puskás Norbert adta át a kupákat, érmeket az M4 Sport Pecatúra horgászmagazin kamerái előtt. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezúton gratulál a versenysorozat minden indulójának és köszönjük az egész éves, sportszerű, barátságos hozzáállást!

Reméljük a jövő évi versenysorozatra is hasonlóan szép számmal neveznek majd a horgászaink!

A versenysorozat végeredményét az alábbiakban közzétesszük honlapunkon és kérjük alaposan nézzék át a versenysorozaton indulók a végleges eredménylista kihirdetéséig. A versenysorozat előzetes eredménylistájában, ha elírást, vagy esetleg számítási problémát észlel, kérem jelezze felénk ezt az info@vasivizeken.hu  e-mail címre.


Mai napon 6300 kg hal került a szövetségi vizekbe-hír kelt: 2017.09.12.

Az idei pontytelepítések utolsó nagyobb üteme a mai napon megtörtént, melynek során a Szövetségi vizekbe összesen 6.200 kg ponty és 100 kg amur érkezett a halgazdálkodási tervekkel összhangban. A betelepítésre került halak egyedsúlya 1,5-2,5 kg között volt. A problémamentes és élményteli pecázás érdekében a keddi pontytelepítés után sem került tilalom elrendelésre. A halak Homokszentgyörgyről érkeztek a vasi vizekbe. Ezúton is köszönjük azon horgásztársaknak, akik segítettek a halak kihelyezésében.

   

Halászaton és halasításon készült képek itt megtekinthetőek >>>

   


VASI VIZEKEN FOTÓPÁLYÁZAT MEGHOSSZABBÍTVA-hír kelt: 2017.09.12.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vasi Vizeken címmel fotópályázatot hirdetett július közepén. A pályázatra eredetileg szeptember közepéig lehetett volna küldeni a fotókat, de a szervezők úgy döntöttek, hogy a beküldési határidőt egy hónappal meghosszabítják. A módosítást követően az új beadási határidő 2017. október 15. A fotópályázat célja továbbra is a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kezelésében lévő tavak, folyók növény- és állatvilágának, a horgászvizek és a horgász kapcsolatának bemutatása. Nevezési díj nincs!

Részvételi feltételek:
A pályázat nyitott, foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki pályázhat, más pályázatokon nem szerepeltetett képekkel. Egy pályázó max. 15 db színes, vagy fekete-fehér fotóval pályázhat. A pályaművek kizárólag digitális JPG formátumban, 2017. szeptember 15-ig várjuk a Szövetség posta címére (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz – Borítékra kérjük feltüntetni „Fotópályázat”), vagy a fotopalyazat@vasivizeken.hu címre.

Az alábbi kategóriában lehet nevezni:
1. Tájkép és csendélet (vizes élőhelyek, tavak, folyók, patakok)
2. Életkép - horgászat a vasi vizeken
3. Horgászfogások és horgászélmények

(Kategóriánként maximum 5 kép küldhető.)

További részletek és nevezési lap letölthető itt >>>


Horváth József és Pajtli Tibor nyerte a hétvégi Pannónia versenyt-hír kelt: 2017.09.12.

Elmúlt szombaton tartotta a Pannónia HE hagyományos egyesületi horgászversenyét a Vaskeresztesi Pinka-holtágon. A megújított Pinka holtágon nyária időben szép pontyfogásokkal került megrendezésre verseny.

 

A verseny legnagyobb halát, Holczhoffer Miklós fogta, akinek egy 4.580 gramm-os pontyot sikerül szákba terelni.

A versenyzőket az egyesület finom ebéddel látta vendégül az eredményhirdetés után.

 

Eredmények:


Egyesületi versenyzők

-1. Horváth József 10.080g
-2. Holczhoffer Miklós 8.360g
-3. Zsankó György 2.740g

Legjobb vendég: Pajtli Tibor 10.300g

 

 

További képek itt elérhetőek >>>


Vadása-tavi etetési korlátozás feloldva -hír kelt: 2017.09.12.


Őszre még 6.000 kg ponty érkezik a vasi vizekbe-hír kelt: 2017.09.06.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a nyári időszakban szinte heti rendszerességgel telepítette pontyokkal a kezelésében lévő horgászvizeket a pecások nagy örömére. Az idén augusztus hónap végéig összesen 34.612 kg ponty és 11.600 kg vegyes fehérhal, valamint 374.500 db előnevelt hal (keszeg, csuka, süllő, sebes pisztráng, harcsa) került a vasi vizekbe. Az idei pontytelepítések utolsó nagyobb üteme 2017. szeptember 12-én kedden lesz, amikor a Szövetségi vizekbe összesen 6.000 kg ponty és 100 kg amur fog érkezni a halgazdálkodási tervekkel összhangban. Az előzetes információk alapján a betelepítésre kerülő halak egyedsúlya 1,5-2,5 kg között lesz. További halasítások még várhatóak az ősz folyamán, melynek keretében elsősorban keszegfélék kerülnek a tavakba. A problémamentes és élményteli pecázás érdekében a keddi pontytelepítés után sem lesz tilalom elrendelve.

A horgásztagság további erősítése érdekében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kedvezményes árú területi horgászjegyet bocsátott ki 2017. augusztus 01-től az év hátralévő időszakára a horgászok igényeinek kiszolgálása érdekében. A kedvezményes megyei jegyet kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagegyesületeiben tagsággal rendelkező horgászok vásárolhatják meg a horgász egyesületükben, a közösségi munkadíj megfizetése mellett. Az akciós vasi „1”-es területi jegyre vonatkozó legfontosabb információk a következők: Felnőtt horgászok részére: 20.000 Ft - Elvihető nemes hal 20 db, egyéb hal 40 kg; Ifjúsági -és kedvezményezett horgászok részére: 10.000 Ft - Elvihető nemes hal 10 db, egyéb hal 20 kg. Az akciós területi engedélyek érvényesek: 2017. augusztus 01. – 2018. január 31.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!


Gróf János és Csótár János remekelt a tisztségviselői versenyen Szajkon-hír kelt: 2017.09.06.

Horgászni akkor kell, ha jól esik és a hétvégi versenyen tényleg jól esett ... 

Elmúlt vasárnap a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szervezésében második alkalommal került megtartásra a Szövetségi tisztségviselők és munkatársak részére szervezett barátságos horgászverseny. A rendezvény helyszíne a Szajki Aranykárász Horgász Egyesület kezelésben lévő Szajki V. halastó volt. A Szövetséghez a tavalyi évben több horgászegyesület mellett csatlakozott a Szajki Aranykárász Horgász Egyesület is. A Szövetség vezetői ígéretet tettek az egyesületi belépések után arra, hogy az új tagszerveztek „horgászbázisait” különböző programok keretében fel fogják közösen keresni a következő években. A rendezvény kiemelt célja volt: az új tagszervezet és az általa működtetett horgász tavi „jó gyakorlatok megismerése”, valamint egy barátságos horgászverseny általi közösségépítés, ismerkedés. A reggel 7 órakor kezdődő horgásztalálkozóra 25 horgászvezető regisztrált. A borongós időjárás már előre jelezte, hogy nem lesz könnyű dolguk a pecásoknak ezen a vasárnapi napon. Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket, majd rövid technikai tájékoztató után felkérte Boros Jánost a Szajki HE. elnökét a tórendszer és az egyesület bemutatására.A megnyitót követően kisorsolásra kerültek a horgászstégek, ahol a párosok négy órán keresztül faggathatták a horgásztavat.

 

A horgászverseny dudaszóval kilenc órakor vette kezdetét, melyre a halakon kívül még az eső és az erős szél is kapott meghívást a versenyzők nagy bánatára. Lényegében a verseny feléig folyamatosan szakadt az eső és szinte késő őszi időjárás volt, de a pecások kitartóan, nagyon jó hangulatban fogdosták a tó törpeharcsáit. A verseny utolsó harmadában már akadt horogra néhány keszeg, kárász is. A megmérettetéssel párhuzamosan a Vasvári Petőfi Horgász Egyesület vezetőségi tagjai egy kiváló pincepörköltet készítettek ebédre. Az idei versenyen a legjobb párosnak bizonyult a Kerkaszentkirályi HE –t képviselő Csótár János és Gróf János, akik 2350 grammot fogtak. Porteleki Gábornak az Elektromosok SHE elnökének sikerült egy szép pontyot is szákba terelni, mely nagyban hozzájárult, hogy a versenyen Gerencsér Imrével összesítésben ezüst érmet sikerült elérniük 2320 grammal. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Spartacus HE színeiben

   

További képek itt elérhetőek >>>

Pajtli Ferenc és Fördős István állhattak, akik 1550 gramm halat fogtak. A verseny eredményhirdetésén Puskás Norbert megköszönte a házigazda Szajki HE vezetésének és segítőinek a rendezvény sikeres megszervezését, majd a Szövetség alelnöke Laki László és Boros János kupákat adtak át a versenyen sikeresen szereplő párosoknak. A jó hangulatú verseny jövőre is megszervezésre kerül, melyre a szervezők ismét várják a tagszervezetek vezetőit.


Elektromosok SHE. versenye lesz az Abért tavon-hír kelt: 2017.09.06.


Egyesületi horgászversenyekre várják a horgásztársakat-hír kelt: 2017.08.29.

Az alábbiakban tesszük közzé a Kőszegi Sporthorgász Egyesület és a Pannónia Horgász Egyesület soron következő egyesületi versenyeit, melyek részletes felhívása az egyes versenyekre kattintva érhető el:

Sikeres versenyzést kívánunk!


Vasvári-tóba 250 kg ponty érkezik-hír kelt: 2017.08.28.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az előzetes beszállítói információk alapján a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. augusztus 29.(kedden) 250 kg III. nyaras pontytelepítést végez a Vasvári-tóba. 

2017. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!


Középmezőnyben végzett a Vasi Vizeken-Elektromosok SHE. csapat a Klubcsapat OB-n-hír kelt: 2017.08.28.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét a tavalyi megyei csapatbajnokság győztese az Elektromosok SHE. képviselte az Klubcsapatok Országos Bajnokságán, Szegeden a Maty-éri evezőspályán.Múlt hétfőn, a szabad edzésekkel kezdődött a többnapos megmérettetés, amin az ország legjobb egyesületei vettek részt. Csapatunk a hétfői megérkezést követően, a másnapi szabad tréningen már a versenypályán voltak, a körülmények felmérése és az alapos felkészülés érdekében. Nem volt teljesen ismeretlen a terep versenyzőinknek, mivel több csapattag is elindult az idei Tubertini kupán illetve egyéb más versenyek alkalmával volt már lehetőségük a víz ”kipróbálására”. A keddi és a kötelező szerdai edzésnap alkalmával is a pálya középső szakaszát horgászhatták pecásaink, majd az edzést követő csapatmegbeszélésen megosztották egymással észrevételeiket.

 

Csütörtök reggel vette kezdetét az igazi verseny, ahol a sorsolás viszonylag kedvezett csapatunknak, ennek ellenére sajnos nem a legjobban sikerült a rajt. Kicsivel több mint 106 kilogramm fogással a 17. helyen zártak a fiúk. Már első nap kiélezett, kemény küzdelem volt rengeteg hallal, ahogy arra számítani lehetett.  Az esti megbeszélésen elemezésre kerültek az aznapi történések, ahol arra jutottak a csapattagok, hogy a kicsit gyengébb teljesítmény ellenére, a pénteki napnak is hasonló taktikával indulnak neki. Ez aztán jó döntésnek bizonyult, hiszen a második versenynapon sokat javult a csapat és sikerült az erős középmezőnyben, 9. helyen végezniük, így összesítettben előrébb léptek egy helyezést.

   

A harmadik versenynapon volt a legélesebb a csapat, így egy nagyon erős horgászattal sikerült az összesített rangsor 12. helyét megszerezni. Egyéniben a csapatunkból három ember is előkelő helyen zárta a versenyt. Hajba Gábor 20 helyezési ponttal és 71 140 gramm összfogással lett a legjobb vasi horgász, amivel a 23. helyen fejezte be a versenyt. Varga Bálint 32., Tordai Gábor pedig a 55. lett a 103 indulóból. A 2017. évi Klubcsapat bajnok a Hungarian Colmic Team lett, ők képviselhetik hazánkat a jövő évi Klubcsapat Világbajnokságon, ami szintén a szegedi a Maty-éri evezőspályán kerül megrendezésre.

Klubcsapat OB végeredmény:
1. Hungarian Colmic Team - 369 590 g összfogás - 91 pont
2. Maros Mix-Tubertini Team - 362 570 g összfogás - 98 pont 
3. MMX-Tubertini Team - 373 250 g összfogás - 110 pont 
12. Vasi Vizeken - Elektromosok SHE - 290 250 g összfogás - 158 pont

A Vasi Vizeken – Elektromosok SHE. csapatának tagjai: Hajba Gábor, Varga Bálint, Tordai Gábor, Kovács Péter, Török Zoltán, Sipos Dániel. Csapatvezető: Szabó Dániel, Unger György

Gratulálunk versenyzőinknek a magas színvonalú, jó teljesítményért,

méltó módon képviselték egyesületüket és a Vas megyei Szövetséget!


Horgászati tilalom lesz verseny miatt - hír kelt: 2017.08.23.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. augusztus 27- én (vasárnap) 06.00 órától 12.00 óráig a Magyarszecsődi tavon a Körmendi Határőr HE. egyesületi versenye miatt horgászati tilalom lesz - a versenyre nem nevezett horgászoknak - a reggel kijelölésre kerülő versenypályán.

Köszönjük megértésüket!


Sok kiváló halétel és rendezvénytér avatás is volt az idei Pinka-völgyi Halas Napon- hír kelt: 2017.08.23.

Elmúlt szombaton immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Pinka-völgyi Halas Napot Vaskeresztesen. A rendezvény központi helyszíne az idei évben is a Szövetség tulajdonában lévő Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ volt. Szombat délelőtt Vaskeresztesen három helyszínen – a Pinka-holtágon, az Önkormányzati tavon és a Szövetségi Központ előtti „Alpesi” tavon – horgászversenyt rendeztek a kicsiknek és nagyoknak. Összesen 40 pecás állt rajthoz, melyből 14 fő volt a gyermek korosztályú induló. A Pinka-holtágon Pajtli Ferenc a Spartacus HE. tagja remekelt 6690 gramm, míg az önkormányzati tavon Nagy Ferenc a Kerkafalvi HE. pecása lett az első 5440 gramm fogással, a gyermekek között Misák Norbert a Büki HE ifjú tehetsége lett a győztes 5130 grammal. A legügyesebb hölgy versenyző a celldömölki Szélesi Sára lett 3860 gramm fogással. A horgászok pontyot, kárászt és keszegféléket fogtak a versenyen, de a változékony időjárás a halak kapókedvének sem kedvezett vélhetően, ezért nem születtek kimagasló eredmények, mint a korábbi években.

   

További képek itt elérhetőek >>>


A horgászversennyel párhuzamosan a szomszédos labdarúgó pályán Pinka-menti Foci Kupa zajlott, valamint főzőcsapatok mérték össze halételkészítő tudományukat. A labdarúgó kupán barátságos, jó hangulatú mérkőzések követték egymást, ahol végül szoros küzdelem során alakult ki a végeredmény. A délutánra megjött záporok kicsit rontották a hangulatot, de éppen elkészültek a főzők is a finomabbnál finomabb halételekkel. Az ételek zsűrizésével egy időben ingyenes kóstolót is tartottak a kilátogatóknak. Több száz adag halászlé és sült hal fogyott a délután folyamán, mely bizonyítja, hogy egyre többen fogyasztanak szívesen halat hazánkban is. A halételkészítő verseny zsűrizését Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Fodor Zoltán Magyarország Tunéziai külgazdasági attaséja, Dr. Németh István a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke, Bokor Károly a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke, Varsányi László a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály osztályvezetője, Garas Kálmán fotóművész, horgászegyesületi vezető és Seregi Miklós a Vas Megyei Horgász Szövetsége elnöke végezte. Dr. Hende Csaba a zsűri képviseletében elmondta: a zsűrinek ismét nagyon nehéz dolga volt, hiszen 17 különböző és fantasztikusan finom halétel, a halsalátától, a hallal töltött hortobágyi palacsintán át a halászléig valamennyi zsűritagot elvarázsolta.

 

További képek itt elérhetőek >>>

A zsűrizés és az ebéd után kezdetét vették a kulturális programok a színpadon. A köszöntők előtt fellépett a Telekesi Dalkör, a Nárai Sárgaliliom Énekkar, valamint a Nardai Énekkar és Tambura Zenekar. 

   

További képek itt elérhetőek >>>


A szervező Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége köszöntőjét követően Vaskeresztes polgármestere Krancz Imre a település nevében köszöntötte a rendezvényre érkező többszáz kilátogatót. A polgármesteri köszöntő után az idén rendhagyó módon a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tájékoztatta a megjelenteket, hogy a rendezvény központi helyszíne az új 250 m2-es rendezvénytér és 80 m2-es előtető, ami az elmúlt hetekben - nagy munkák közepett - épült a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001 azonosító számú "Horgászturisztikai fejlesztések vasi vizeken" pályázati projekt kezdő ütemében. Az új rendezvénytér oldal fedése, a benne található színpad, valamint a világítástechnika Vaskeresztes Község Önkormányzatának támogatásából valósult meg. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége képviseletében Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök a napjainkra már közel 9000 tagot számláló horgászközösség köszönetének jeléül a fejlesztések támogatásához, megvalósításához kapcsolódóan díszoklevelet adott át. 

 

További képek itt elérhetőek >>>


Elismerésben részesült Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Krancz Imre Vaskeresztes polgármestere, Kreinbacher Imre vaskeresztesi önkéntes, valamint a kivitelezők közül Bugovics János a Vizéptek Bt. ügyvezetője és Bodovics Árpád asztalos. A díszoklevelek átadását követően a rendezvény védnöke Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a horgászoknak az elkészült fejlesztésekhez és köszöntötte a rendezvényen megjelenteket. Elmondta, hogy 2020-ig közel 22 milliárd területfejlesztési forrás érkezik megyeszékhelyen kívüli települések fejlesztéseire. Nagyon sok, jól előkészített pályázatot adtak be a Területi Operatív Program keretében a megye minden területén, melynek eredményeként sok szép és hasznos fejlesztés valósulhat meg a következő években Vas megyében. Kiemelte, hogy a Horgász Szövetség a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán közel 110 millió Forint támogatást nyert el a „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektjével. Vas megyében a közhasznú szövetség kezelésében lévő állóvizekből nyolc vízterület környezete fog megújulni jövő tavaszra, a pecások nagy örömére. A projekt keretében összességében 250-nél is több kültéri elem (Pl.: padok, hulladékgyűjtők, mozgáskorlátozott stégek...stb) kerül kihelyezésre, valamint a horgásztavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természet közeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul. Elmondta, hogy történelmi pillanat is az idei halas nap, mert TOP forrásokból finanszírozott projektek közül ez az első, ami elkészült és átadásra kerül. Ezt követően Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is elismerően szólt a vaskeresztesi emberek aktivitásáról és a település töretlen fejlődéséről, majd üdvözölte a IV. Pinka-völgyi Halas Napra érkezett vendégeket. A rendezvény fővédnöke Dr. Szűcs Lajos a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő sajnos nem tudott jelen lenni hivatalos elfoglatsága miatt, ezért az országos szövetség képviseletében Bokor Károly alelnök üdvözölte a megjelenteket. Köszöntőjében az alelnök büszkeségének adott hangot, hogy a Vas megyei horgászokat képviselő szövetség országosan példamutató fejlesztéseket hajt végre a jelenben és az elmúlt évtizedben is. A Magyar Országos Horgász Szövetség elnökségének megbízásából elismerő díszsereleget adott át a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége részére, melyet a szervezet képviseletében Seregi Miklós elnök vett át. A köszöntők után a rendezvénytér hivatalos átadását jelképező nemzeti színű szalag átvágására is sor került. 


Az ünnepélyes eredményhirdetésen értékes ajándéktárgyak és emléktárgyak találtak gazdára. Az idei évben a legjobb halételt ismét - a tavalyi győztes - Celldömölki HE. csapata főzte, a második helyezett az „Es-küszök” együttes lett, míg a bronzérmet a Répcementi HE.-Csepreg csapata nyerte el. A Megyei Közgyűlés Elnökének Különdíjas halétele a Marcali Öreg Vidrák főztje lett, s a legkülönlegesebb ételt a Horogra akadtak csapata készítette, valamint szövetségi különdíjban részesült a Rábapatyi HE. A foci kupa bajnoka a Sé csapata lett, második helyen a „Szekuriti” focicsapat végzett, a dobogó harmadik fokára a ”Galamb utcai asztalosok” állhattak. Az eredményhirdetést követően a vaskeresztesi MAM Hungária Kft. felajánlásából a Halas Nap legkisebb résztvevői és a várandós anyukák cumikat kaptak ajándékba, valamint a rendezvényen megjelent gyermekeket csoki halakkal is jutalmazták a rendezők. A IV. Pinka-völgyi Halas Napon az eredményhirdetést követően még felléptek a vendégek nagy örömére a Vaskeresztesi Hagyományörzők, Nagy Jonathan illuzionista, a gersekaráti Jump For Fun Kötélugró csapat, Amaya Showtáncos, a Horvátlövői Énekkar, majd az est zárásaként a Tequila Együttes húzta a talpalávalót. Jövőre is mindenkit vár szeretettel az ötödik jubileumi halas napon a szervező Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

 

További képek itt elérhetőek >>>

 

Részletes eredmények:


Barátságos horgászverseny:


• Felnőtt kategória (Pinka holtág)
1. Pajtli Ferenc – Spartacus HE. – 6690 g
2. Horváth Ferenc – Körmendi Munkás – 2920 g
3. Borsos Attila – Spartacus HE. – 2330 g
3. Horváth Imre – Spartacus HE. – 2330 g

• Felnőtt kategória (Önkormányzati tó)
1. Nagy Ferenc – Kerkafalvi HE. – 5440 g
2. Zsankó György – Pannónia HE. - 5220 g
3. Varga Viktor – Répcelaki HE. – 4480 g

• Ifjúsági kategória (Alpesi horgásztó)
1. Misák Norbert – Büki HE. – 5130 g
2. Cser Dániel – Fish Farm SHE. - 4790 g
3. Nagy Varga Zsombor – Kőszegi SHE. – 4030 g

• Legjobb hölgy versenyző: Szélesi Sára – Celldömölki HE. - 3860 g

Kispályás labdarúgó kupa
1. Sé
2. Szekuriti
3. Galambutcai asztalosok

Halételfőző verseny:
1. Lokomotív Celldömölk
2. Esküszök
3. Répcementi HE.

Megyei Közgyűlés Elnöki Különdíjasa: Marcali Öreg Vidrák

Legkülönlegesebb étel: Horogra akadtak

Szövetségi Különdíjas: Rábapatyi HE.

Képek: Frisss.hu /Szövetség (Tóth Milán, Puskás Norbert, Tóth Emil)


Szerdán ismét 1000 kg ponty érkezik a vasi vizekbe- hír kelt: 2017.08.21.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. augusztus 23.(szerdán) 1000 kg III. nyaras pontytelepítést végez a következő horgászvizekbe: Szombathelyi Csónakázó-tó 350 kg; Magyarszecsődi-tó: 350 kg; Gersekaráti-tó - 300 kg. A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak.

2017. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!


Horgászati tilalom lesz Vaskeresztesen- hír kelt: 2017.08.16.

 

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. augusztus 17- én (csütörtök) 12.00 órától 2017. augusztus 19- én (szombat) délután 13.30 óráig a - Szövetségi központ előtti - Vaskeresztesi Alpesi tavon, valamint Pinka-patak vaskeresztesi holtágán általános horgászati tilalom lesz halasítás és versenyek miatt.

Köszönjük megértésüket!


Etetési tilalom a Vadása tó és előtározóján- hír kelt: 2017.08.16.

A nagy hőség miatt rendkívüli mértékben elalgásodott a Vadása-tó vize, ugyan javultak az értékek az elmúlt napokban, de még mindig nem lehet fürödni a Vadása-tóban. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint a vízterület halgazdálkodásra jogosultja etetési tilalmat rendel el a mai nappal. A tavon a horgászok semminemű etetést nem végezhetnek, még az etetőkosár használata is TILOS!!! Kérünk mindenkit a szabály betartására, mert szükség esetén általános horgászati tilalom is kerülhet elrendelésre. A tilalom visszavonásig érvényes!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége


Negyedik alkalommal lesz Pinka-völgyi Halas Nap - hír kelt: 2017.08.14.


Ismét Pinka-völgyi Halas Nap 2017. augusztus 19-én Vaskeresztesen, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének szervezésében! Szombat délelőtt halételkészítő versenyen és kispályás labdarúgó kupán mérhetik össze tudásukat a céges, baráti, vagy családi csapatok. A nevezési díj nélküli halételkészítő versenyre a Szövetség minden benevezett csapatnak díjmenetesen biztosít 2 db pontyot, 1 kg kenyeret, 15 db műanyag tányért + kanalat, 1 sörpad garnitúra (egy asztal és két pad) használatát, tűzifát. Az elkészült halételekből a rendelkezésre álló mennyiség függvényében majd kóstolni is lehet ingyenesen a kilátogatóknak. A barátságos horgászverseny is lesz, melyre várják a kicsik és nagyok nevezését. Délután színes táncos-zenés szórakoztató programokkal, könnyűzenei koncerttel zárul az idei program. Gyermekeket ingyenes ugráló vár, arcfestés, lufi hajtogató bohóc, kézműves foglalkozás várja délután. A programokon történő részvétel díjmentes! Részletes információ és nevezés a www.vasivizeken.hu oldalon és 06-94- 506-835-ös telefonszámon!

Szerdáig még fogadunk nevezéseket! :-)


Plakát nagy méretben letölthető itt >>>


Részletes versenykiírások:


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


A vándorkupa idén a Burgenlandi Horgász Szövetségé lett - hír kelt: 2017.08.14.


Elmúlt vasárnap tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Burgenlandi Horgász Szövetsége a hagyományos, közös szervezésű osztrák-magyar barátságos horgászversenyét. A verseny az idei évben az ausztriai Streinbrunnban került megrendezésre, ezúttal a Purbach-i Horgászklub látta vendégül a két szövetség által delegált versenyzőket.

  


A reggeli megnyitó során a burgenlandi szövetség részéről Herwig Dorner elnök köszöntötte a megjelent horgászokat, ismertette a legfontosabb szabályokat és reményét fejezte ki, hogy az elmúlt két év sikertelensége után most győzni tud a csapatuk.A Vas Megyei Horgász Szövetségtől Puskás Norbert ügyvezető elnök szintén üdvözölt mindenkit, megköszönte a verseny előkészítését és jelezte, hogy a magyar küldöttség egy szép győzelemmel szeretné végleg megtartani a vándorserleget. A sorsolás során a horgászaink a páros számok közül húzhatták ki rajthelyeiket, majd a 4 órás versenyre a felkészülési idő vette kezdetét.

  

A verseny dudaszóra pontban 10 órakor kezdődött a változékony, néhol felhős, néhol napos időben. A kezdeti csendesebb időszakot követően egyre inkább megindult a halak táplálkozási kedve, így egymás után akadtak horogra a 3-5 kilogramm közötti pontyok, amurok. Voltak, akik rakós bottal voltak, akik inkább match bottal próbálkoztak minél eredményesebbek lenni. Féltávnál úgy tűnt, az előző évekhez hasonlóan, az idei esztendőben is szoros verseny dönt a kupa sorsáról. A második félidő viszont jobbára osztrák sikert prognosztizált. A mérlegelés során már körvonalazódott is, hogy a hazai pálya és a horgászszerencse ezúttal az osztrák sporttársaknak kedvezett. Ők összesen 313 kg halat fogtak, míg a magyar csapatnak 156 kg-ot sikerült. Így, az egy főre eső átlagfogás az eltérő induló szám miatt a magyaroknál 7,12 kg volt, míg a szomszédoknál 12,54 kg lett. Sajnos, ezúttal nem sikerült nyernie csapatunknak, ezért egy évet biztosan várni kell a harmadik győzelemre, hogy végleg miénk legyen a vándorserleg. Horgászaink mindent megtettek a siker érdekében, dicséret illet mindenkit a tisztes helytállásért.

   

Versenyzőink között ”háziversenyünkben” az alábbi személyek nyújtották a legjobb teljesítményt a szektor eredmények alapján:I. hely: Hajba Gábor - 34,9 kg - 1 hsz. ("A" szektor)II. hely: Borsos Attila - 23,9 kg - 1 hsz. ("B" szektor)III. hely: Török Zoltán - 15,5 kg - 2 hsz ("A" szektor)IV.: hely: Tordai Gábor - 9 kg - 2 hsz ("B" szektor)V. hely: Kádi Szabolcs - 11,6 kg - 3 hsz ("A" szektor) VI. hely: Nagy Ferenc - 7,6 kg - 3 hsz ("B" szektor)


Rendezvényen készült képek itt érhetőek el >>>

Ezúton is gratulálunk minden indulónak az elért eredményéhez, a Burgenlandi Horgász Szövetségnek a győzelemhez és jövőre szeretettel várjuk őket Vas megyében!


I. Megyenap - hír kelt: 2017.07.31.

Ajánljuk a horgásztársak és családtagjaik figyelmébe a Vas Megyei Önkormányzat által 2017. augusztus 20-án, a Szajki-tavaknál megrendezésre kerülő I. Megyenapot. A program része lesz az államalapítási ünnepség, a kenyér ünnepe, valamint az I. Vas Megyei Főzőverseny is.


Jubileumi versennyel ünnepelt a XXV. éves Szajki-Tavak Aranykárász KHE. - hír kelt: 2017.07.30.

Július utolsó hétvégéjén tartotta a Szajki-Tavak Aranykárász KHE. immár 25. alkalommal a hagyományos egyesületi versenyét. A reggeli regisztráción a szervezők 44 főt számláltak, majd az egyesület részéről Boros János elnök, míg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségétől Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket. A technikai értekezlet és a rajthelyek kisorsolása után elfoglalták a stégeken helyeiket a nevezők és megkezdték a felkészülést. A verseny egy 4 órás fordulóban, felnőtt/utánpótlás és gyermek kategóriában került megrendezésre. A szép, napsütéses időben a törpeharcsák mellett akadtak horogra a versenyt megelőző telepítésnek is köszönhetően méretesebb pontyok is. A versenyen a többség úszós módszerrel horgászott, a fiataloknak sikerült több esetben a felnőtt rutinos pecásokat is megelőzni.

 

A jubileumi verseny lefújását követően megkezdődött a mérlegelés, ahol kialakult a végeredmény. Az eredményhirdetés során nem csak az összetettben legjobb pecások kaptak elismerést, ezen felül sok különdíjat is kiosztottak az egyesület vezetői. Boros János elnök külön emléklappal ismerte az egyesület jelenlévő alapító tagjait. Az eredményhirdetésen Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke gratulált az elmúlt 25 évhez és egy emlékbort adott át az egyesület vezetésének.


Rendezvényen készült képek itt érhetőek el >>>


Vas Megyei ezüst a VI. Kerka-Alpok-Adria-Kupán - hír kelt: 2017.07.29.

Hatodik alkalommal került megrendezésre a Kerkaszentkirályi HE. által létrehozott Kerka-Alpok-Adria-Kupa nemzetközi horgászverseny július közepén. A megmérettetés helyszíne a festői Nova települése volt, ahová 4 fős csapatok nevezését várták. Az idei évben is népes nemzetközi mezőny gyűlt össze, Horvátországból, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából is érkeztek versenyzők.

 


Rendezvényen készült képek itt érhetőek el >>>

A kupa megrendezésével nem titkoltan szeretnék a szervezők népszerűsíteni a Kerka vidékét és erősíteni a környező országok horgászaival való barátságot is.A szombati edzésnapot követően vasárnap reggel kerültek kisorsolásra a horgászhelyek, ahol minden csapattag külön-külön szektorba került. A helyek elfoglalása és a felkészülés után 17 csapattal kezdetét vette az egy fordulós, 4 órás verseny.Vas Megyét többek között a Vasi-Nagy Halak csapata (Gerencsér Imre, Balassa Péter, Knob Ernő, Újhelyi László) és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége színeiben induló Varga Bálint, Kovács Péter, Hajba Gábor, Kovács Ákos összeállítású csapat képviselte. Utóbbiak egészen meggyőző, sikeres horgászatot bemutatva két szektor első helyezéssel, a nap végén a dobogó második fokára léphettek fel az igencsak nívós mezőnyben. A csapatversenyben mindösszesen 230 grammal maradtak le az aranyéremről. A versenyen még részt vett a Szövetség zalai tagszervezete a Kerkaszentkirályi HE. is egy csapattal. (Csótár János, Lakatos Roland, Becze Roland, Völgyi Péter)A mérlegelést követően a Kerkaszentkirályi HE. képviseletében Gróf János elnök és Csótár János főszervező ismertették az eredményeket.

 

Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke a MOHOSZ megbízásából üdvözölte a megjelenteket és gratulált a szervezőknek a sikeres rendezvényhez. Ezt követően átadták a díjakat a szektoronkénti legjobb egyéni versenyzőknek és az összesítésben legjobb csapatoknak egyaránt. Az eredményhirdetés után egy közös ebédre is hivatalosak voltak a résztvevők a rendezők jóvoltából. Összességében színvonalas szervezés mellett, remek körülmények között, egy sportszerű és kiváló hangulatú versenyen mérhették össze tudásukat a megjelent magyar és külföldi horgászok

Rendezvényen készült képek itt érhetőek el >>>


Jövő hét elején ismét 300 kg ponty érkezik a Csónakázó-tóba - hír kelt: 2017.07.28.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. augusztus 01. (kedd) 300 kg III. nyaras pontytelepítést végez a Szombathelyi Csónakázó-tóba. A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a nyáron.

2017. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

Frissítve: 2017.07.30.


Jubileumi Horgásznap Zalaszentmihályon - hír kelt: 2017.07.27.


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás- hír kelt: 2017.07.27.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. július 29-én szombaton rendezvény szervezés miatt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik. Köszönjük megértésüket!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége


Horgászati tilalom Vaskeresztesen táborozás miatt - hír kelt: 2017.07.27. 

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. július 30- án (vasárnap) 12.00 órától 2017. augusztus 04- án délután 16.00 óráig - Szövetségi központ elötti - Vaskeresztesi Alpesi tavon általános horgászati tilalom lesz horgásztábor miatt a táborozáson kívűli pecásoknak. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a tábori program részeként ugyanezen időszakban a Vaskeresztesi Pinka-holtágon is szervezett programok lesznek, melyek miatt időszakos tilalmak kerülhetnek elrendelésre a szervezők által. Köszönjük megértésüket!


Horgászati tilalom rendezvény miatt - hír kelt: 2017.07.27. 

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. augusztus 6- án (vasárnap) reggel 7.00 órától 2017. augusztus 06- án délután 13.00 óráig a Magyarszecsődi tavon Önkormányzati kenus és horgász rendezvény miatt általános horgászati tilalom van a tó Magyarszecsőd felöli részén a tó közepén található félszigetig. Köszönjük megértésüket!


Hétvégére 950 kg ponty érkezik– hír kelt: 2017.07.25.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. július 27-én (csütörtök) 950 kg III. nyaras pontytelepítést végez az alábbi helyszíneken:


- Máriaújfalui-Hársas-tóba: 400 kg
- Gencsapáti-tó: 200 kg
- Gersekaráti-tó: 350 kg

A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a nyár elején. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések jövő héten folytatódnak a vasi vizeken.

2017. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

Frissítve: 2017.07.27.


X. alkalommal került megrendezésre a Répce Kupa– hír kelt: 2017.07.25.

Kerek évfordulójához érkezett az idei évben X. alkalommal megrendezett Répce Kupa, melynek a Büki Horgásztó adott otthont július elején. A három Répce menti egyesület által létrehívott barátságos versenyen ezúttal a házigazda Büki Horgászegyesület emelhette magasba a győztesnek járó kupát. Ez volt az egyesület 5. győzelme, így a vándorserleget is elhódították. Második helyen a Répcementi HE., harmadik helyen a Répcelaki HE végzett.

 


Egyéniben is hirdettek eredményt, melynek győztese Varga Bálint (Répcementi HE.) lett, ezüstérmes helyen Kovács Ákos (Büki HE.) végzett, míg a bronzérem Bölcsvölgyi László (Répcelaki HE.) nyakába került. A sportszerű, remek hangulatban lezajlott Répce Kupának egész biztosan jövőre is lesz folytatása.

Végeredmény:
Csapat:
1. Büki HE.
2. Répcementi HE.
3. Répcelaki HE.

Egyéni:
1. Varga Bálint (Répcementi HE)
2. Kovács Ákos (Büki HE.)
3. Bölcsvölgyi László (Répcelaki HE.)


Horgászengedély akció – hír kelt: 2017.07.24.


32 kg-os harcsafogás a Gersekaráti tavon– hír kelt: 2017.07.24.

Andorka Benjámin a Gersekaráti Sárvíz tavon fogott elmúlt éjjel kettő órakor kárász csalival egy 170 cm hosszú 32 kg-os harcsát.

Ezúton is gratulálunk horgásztársunknak!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2017. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy

darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Jövő kedden 600 kg ponty érkezik– hír kelt: 2017.07.21.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. július 25-én (kedden) 600 kg III. nyaras pontytelepítést végez az alábbi helyszíneken:


- Szombathelyi Csónakázó-tó: 300 kg
- Magyarszecsődi-tó: 300 kg

A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a nyár elején. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések jövő héten folytatódnak a vasi vizeken.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!


VASI VIZEKEN FOTÓPÁLYÁZAT INDUL– hír kelt: 2017.07.21.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vasi Vizeken címmel fotópályázatot hirdet. A fotópályázat célja a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kezelésében lévő tavak, folyók növény- és állatvilágának, a horgászvizek és a horgász kapcsolatának bemutatása. Nevezési díj nincs!

Részvételi feltételek:
A pályázat nyitott, foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki pályázhat, más pályázatokon nem szerepeltetett képekkel. Egy pályázó max. 15 db színes, vagy fekete-fehér fotóval pályázhat. A pályaművek kizárólag digitális JPG formátumban, 2017. szeptember 15-ig várjuk a Szövetség posta címére (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz – Borítékra kérjük feltüntetni „Fotópályázat”), vagy a fotopalyazat@vasivizeken.hu címre.

Az alábbi kategóriában lehet nevezni:
1. Tájkép és csendélet (vizes élőhelyek, tavak, folyók, patakok)
2. Életkép - horgászat a vasi vizeken
3. Horgászfogások és horgászélmények

(Kategóriánként maximum 5 kép küldhető.)

További részletek és nevezési lap letölthető itt >>>


Csütörtökön ismét telepítünk 950 kg pontyot– hír kelt: 2017.07.17.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. július 20-án (csütörtökön) 950 kg III. nyaras pontytelepítést végez az alábbi helyszíneken:


- Vadása-tó: 300 kg
- Rába folyó ikervári műcsatorna: 300 kg (A telepítés az Ikervári HE. támogatásával valósul meg)
- Gersekaráti-tó: 350 kg

A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a nyár elején. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések jövő héten folytatódnak a vasi vizeken.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!


15 kg-os rábai ponty a tizedik regisztráció a C&R programunkba- hír kelt: 2017.07.17.


Büki Szilárd horgásztársunk a Rába folyó ikervári műcsatornán fogta a képen látható csodálatos 15 kg-os pontyot 2017. július 14-én. A hal beküldésével ő a tizedik horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas a 10 %-os horgászjegy kedvezmény megadására! Gratulálunk horgásztársunk szép fogásához!

 


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.A 2017. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Halászlét főztünk az Országos Nádasdy Ételmustrán- hír kelt: 2017.07.17.

A Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület szervezésében a Nádasdy Történelmi Fesztivál kísérőrendezvényeként mai napon került megrendezésre Sárváron az „ Országos Nádasdy Ételmustra” . A barátságos megmérettetésen az idei évben a magyar hal alapanyagként történő felhasználása volt középpontban. A főzőversenyen a "Vasi Vizek Öreg Vidrái" csapatunk helyezést sajnos nem ért el, de annál jobb hangulatban vett részt, képviselve a vasi pecásokat. A csapat oszlopos tagja volt Konyher Tivadar halászati őr és Csupor Mihály a Rábapatyi HEelnöke, akik közösen egy Rábai Fehérboros Halászlét készítettek a főzőversenyen. Köszönjük a részvételt!

 


A vasi haltál ezüstérmes lett a MA-HAL 43. Országos Halfőző versenyén - hír kelt: 2017.07.11.

Első alkalommal rendezték meg a Vasi Halas Napokat a Történelmi Témaparkban, ahol a gasztronómiai kalandozások mellett zenei ínyencségek is várták a látogatókat. Elmúlt szombaton a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet immár 43. alkalommal rendezte meg hagyományőrző halfőző rendezvényét, melynek közel fél évszázad után először adott otthont Szombathely városa. A rendezvény az I. Vasi Halas Napok rendezvénysorozat részeként került megrendezésre több szervezet együttműködésével, támogatásával. Bár az időjárás izgalmas kihívások elé állította a szervezőket, a rendezvény nagy sikerrel fejeződött be. Főzőverseny, könnyűzenei koncertek, óriási akvárium és vidámparki sokadalom várta a látogatókat, és a halfogyasztás fontosságára is felhívták a figyelmet. Az országos halfőző verseny végén külön jutalmazták a dunai, a tiszai és az egyéb halételeket. A versenyen részt vett a Sporthorgász egyesületek Vas Megyei Szövetségének csapata is. A vasi horgászokat képviselő csapatot Konyher Tivadar halászati őr és a Rábapatyi HE elnöke Csupor Mihály vezette. A Szövetségi csapat a Tisza-Körösvidéki halászlé kategóriában a bronz fokozatot érte el, míg az egyéb halétel kategóriában a vasi haltállal a második helyet szerezte meg a helyi csapat.

 


Rendezvényen készült képek itt érhetőek el >>>


Fotókat készítette Garas Kálmán és Laki László horgásztársunk.

 

Ezúton is gratulálunk minden helyezettnek!


Eredmények:

Dunai jellegű halászlé:

1. Bolla László / Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

2. Fekete Áron / Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

3. Göldner Tibor /Baja

Tisza-Körösi jellegű halászlé:

1. Fekete Áron / Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

2. Rátkai Gyula / Akasztó

3. Tógazda Zrt. csapata

Egyéb halétel:

1. Göldner Tibor / Baja

2. Konyher Tivadar / Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége csapata

3. Peti Ferenc / Szabolcsi Halászati Kft.

Abszolút győztes: Göldner Tibor / Baja

Közönségdíjas: Ilku Béla / Szabolcsi Halászati Kft.


Kedvezményes napközis horgásztáborozási lehetőség még korlátozott számban- hír kelt: 2017.07.11.

A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége ismét szervez ifjúsági horgásztábort. A tábor 2017. júl. 30. (vasárnap) - 2017.augusztus 04. (péntek) között kerül megrendezésre. Az idén a horgásztábort az előző évektől eltérően Vaskeresztesen az Alpesi Fogadóban tartjuk a MOHOSZ támogatásával. Az idei táborba a 10-16 év közötti horgász fiatalok jelentkezését várjuk. A kedvezményes részvételi díj napközis tábor esetén 10.000 Ft/fő. A részvételi díjat 2017. július 25-ig a Szövetség számlájára kell befizetni, a jelentkezés elfogadását követően. /SAVARIA TKSZ: 72100237-10130768/

Tábor részletes programja és jelentkezési lapja itt elérhetők >>>

A jelentkezéseket 2017. július 19-ig (szerdáig) kérjük leadni a tábori tájékoztató dokumentumban található regisztrációs lapon az info@vasivizeken.hu címre.További információ kérhető Polgárné Németh Judittól. (Tel.: 06703399708; 0694-506-835)


Pénteken előnevelt harcsák érkeztek a Rába folyóba- hír kelt: 2017.07.10.

Az éves halgazdálkodási tervünkkel összhangban, 2500 db előnevelt - 5-8 cm közötti - harcsával zárult idén a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hasznosításában lévő horgászvizek ragadozó ivadékokkal történő népesítése. A kiváló halakat a Halászmester Kft-től vásárolta Szövetségünk. A harcsa a 2017.évben az év hala és tudható róla, hogy mióta a vizák eltűntek vizeinkből, legnagyobb őshonos halunk.

Hosszú életűhal, amely egész életében növekszik. Másfél évszázada még kétmázsás példányokat is fogtak a hazai vizeinkből, de ma már a 100 kg fölöttiek is ritkaságszámba mennek. Ikráit általában júniusban rakja le, többnyire a fűzfák bojtos gyökérzetére, vagy az árvíz alá került bokrokra. A hím gondosan őrzi és védi a lerakott ikrát.A faj mesterséges szaporítási módszere igazi hungarikum, amit napjainkra más országok is átvettek. Az üzembiztos technológia lehetővé teszi a tógazdasági és a medencés áruharcsa-termeléshez szükséges ivadék előállítását. Szálkamentes, ízletes húsa a harcsát egyik legkedveltebb étkezési halunkká teszi.

  


25+-os rábai ponty a kilencedik regisztráció a C&R programunkba- hír kelt: 2017.07.09.

Laczó Gábor horgásztársunk a Rába folyó ikervári műcsatornán fogta a képen látható csodálatos 25,48 kg-os pontyot. A hal beküldésével ő a kilencedik horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas a 10 %-os horgászjegy kedvezmény megadására! Gratulálunk horgásztársunk szép fogásához!

 

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.


A 2017. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között

egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Horváth Ferenc nyerte a Végvári Győző Emlékversenyt- hír kelt: 2017.07.08.

A Körmendi Munkás Horgász Egyesület 2017. július 2-án (vasárnap) rendezte meg a már tradicionálisnak számító Végvári Győző Emlékversenyt a Magyarszecsődi kavicsbánya-tavon. Az egyesületből összesen 35 felnőtt, 8 ifjúsági és 5 gyermek versenyző gyűlt össze hogy megmérettesse magát a versenyen. A regisztráció és sorsolás után a helyek elfoglalása, rövid felkészülés majd a verseny kezdetét jelző dudaszó következett. A híresen szeszélyes kavicsbányató ismét a megszokott arcát mutatta. Egyes helyeken szépen lehetett fogni a pontyot, keszeget, valahol viszont csak apróhalak gyűjtésével lehetett helyezéseket menteni.

      

                                                           További képek itt megtekinthetőek itt >>>

  

A verseny előrehaladtával már számos horgász a második, harmadik pontyát terelte sikeresen a szákba, ami leszűkítette a dobogóra esélyesek körét. A felnőttek versenyét végül a rutinos Horváth Ferenc nyerte, az ifjúsági kategóriát a megyei versenyeken is kiválóan szereplő Kovács Viktor, a gyermek kategóriában pedig Gersei Milán fogta a legtöbb halat. A legnagyobb halért járó díjat Havasi József nyerte, amit egy gyönyörű 2850 gr-os pontynak köszönhetett.

A részletes eredmények:


Felnőtt kategória:
1. Horváth Ferenc 5010 gr.
2. Havasi József 4910 gr.
3. Mándli József 4020 gr.


Ifjúsági kategória:
1. Kovács Viktor 2880 gr.
2. Tukarcs Balázs 1940 gr.
3. Göller Balázs 1920 gr.


Gyermek kategória:
1. Gersei Milán 1730 gr.
2. Holtai Zsombor 1510 gr.
3. Németh Kata 1380 gr.

A versenyt követően minden résztvevőnek, szervezőnek, szurkolónak járt egy tányér pincepörkölt, majd az eredményhirdetés során Horváth András, az egyesület elnöke kiosztotta a helyezetteknek a kupákat és az értékes tárgynyereményeket, valamint Kerecsényi Csabáné (Kati néni) az okleveleket. A verseny a szokásosan jó hangulatban zárult, mellyel minden évben tisztelgünk az egyesület egykori, nagy hírű vezetőjének emléke előtt.

Beszámoló & fotó: Körmendi Munkás HE.


Ma kezdetét vette a VASI HALAS NAPOK - hír kelt: 2017.07.07.


Ma ismét telepítünk 950 kg pontyot- hír kelt: 2017.07.06.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. július 06-án (csütörtökön) 950 kg III. nyaras pontytelepítést végez az alábbi helyszíneken:


- Hársas-tó Máriaújfalu: 320 kg
- Merseváti-tó: 312 kg
- Celldömölki-tó: 318 kg

A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a nyár elején. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések jövő héten folytatódnak a vasi vizeken.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

Jó fogást kívánunk!


Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat előzetes részeredménye- hír kelt: 2017.07.04.

Az idei évben megrendezett versenyek eredményeit kategóriánként összegyűjtöttük és a elláttuk a szektor eredményekhez tartozó pontszámokkal. A Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatban az elért pontszámok és az előzetes részeredmények az alábbi linken tölthetőek le:

 

A versenysorozat előzetes részeredménylistájában, ha elírást, vagy esetleg számítási problémát észlel kérem jelezze felénk ezt az info@vasivizeken.hu  e-mail címre.


3,2 kg-os óriás dévérkeszeg fogás Gersekaráton– hír kelt: 2017.07.04.

Mozsár Gábor horgásztársunk a Gersekaráti Sárvíz-tavon egy csodálatos 3,2 kg-os dévérkeszeget fogott, melyhez ezúton is gratulálunk!


Éjszakai 9,6 kg-os gersei ponty a nyolcadik regisztráció a C&R programunkba– hír kelt: 2017.07.04.

Horváth Balázs ozmánbüki horgásztársunk a Gersekaráti-Sárvíz-tavon fogta szombat éjszaka a képen látható csodálatos 9,6 kg-os pontyot. A hal beküldésével ő a nyolcadik horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas a 5 %-os horgászjegy kedvezmény megadására!

Gratulálunk horgásztársunk szép fogásához!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2017. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Horgászati tilalmak júliusban a Szombathelyi Csónakázó-tavon– hír kelt: 2017.07.03.

Ezúton is felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a Szombathelyi Csónakázó-tó teljes területén tilos lesz a horgászat az alábbi rendezvények ideje alatt:
- 2017. július 08-án (szombat) - XXXIII. Vasi Vasember Triatlon Verseny
- 2017. július 14 - 15. (péntek-szombat) - V. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál

                                                                     Köszönjük megértésüket!


Ma ismét telepítünk 950 kg pontyot– hír kelt: 2017.07.03.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. július 03-án (hétfőn) 950 kg III. nyaras pontytelepítést végez az alábbi helyszíneken:


- Új-perinti-tó: 300 kg
- Püspökmolnári-tó: 300 kg
- Gersekaráti-tó: 300 kg
- Vasvári-tó 50 kg (nyári vízminőség haleltartó képességének tesztelés céljából)

A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a nyár elején. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések jövő héten folytatódnak a vasi vizeken

.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

Jó fogást kívánunk!


Jubileumi horgászverseny Szajk– hír kelt: 2017.07.02.

XXV. Éves Szajki Tavak Aranykárász KHE.jubileumi horgászversenyére szeretettel várja a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagszervezeteiben pecázókat. Szövetségünkhöz tartozó horgászok 2017. júl. 24. (szerda) 10.00 óráig nevezhetnek a 06/94-506-835-ös telefonszámon, illetve a http://vasihorgasz.hu/aktualis/nevezes.htm on-line felületen.


15,4 kg -os amur és egy szép ponty Gersekarátról– hír kelt: 2017.07.01.

Mozsár Gábor horgásztársunk a tegnapi napon a Gersekaráti Sárvíz-tavon fogta a képen látható csodálatos 15,4 kg-os amurt bojlizva.

Előtte lévő napon egy szép ponty is került horgára. A halak fotózás után visszaengedésre kerültek.Köszönjük!

Gratulálunk! Reméljük ezen gyönyörű halak még sok embernek tudnak örömet okozni!


Vasi vizeken fogták az elmúlt hetekben– hír kelt: 2017.07.01.

Kéri Péter horgásztársunk 180 cm UL bottal, 0.14 zsinórral, kb 50 cm-es, 1,5-2 kg közötti domolykót fogott a Gyöngyös patakon, melyet a fogás után azonnal visszaengedett

        .     

Németh Botond fiatal horgásztársunk a Püspökmolnári tavon fogta a képen látható 5 kg-os amurt, melyet a fogás után visszaengedett. Sajnos a visszaengedésről fotót nem tudott mellékelni, ezért C&R kedvezmény megadását nem tudtuk biztosítani. Horváth Károly halászati őr szabadidejében aktívan pecázik és sikerült egy szép pontyot fogni a Gersekaráti Sárvíz-tavon, melyet ezúton megosztunk Önökkel.

Gratulálunk horgásztársak szép fogásaihoz!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2017. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab következő

évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Pontyok is kerültek horgra a Szentpéterfai Sportnapon– hír kelt: 2017.06.30.

Múlt szombaton tartotta a Szentpéterfai Sportkör az évente megrendezésre kerülő Sportnapját, melynek keretei között idén is szerepet kapott a horgászat.A reggeli regisztráció során 7 fő ifjúsági és 9 fő felnőtt horgász gyűlt össze. A rövid köszöntő és technikai megbeszélés után kihúzták a Pinka parti horgászhelyeiket az indulók. A 4 órás verseny alatt az időjárásra nem lehetett panasz, a pecások az egy-két elszalasztott kapás miatt bosszankodhattak csupán. A szerencsésebbek viszont a frissen telepített pontyokból is fogtak egy-két darabot.

 

A verseny megnyeréséhez kellettek is a pontyok, amiből Jánny Benjáminnak (Elektromosok SHE.) sikerült a legtöbbet

szákba terelni. Nála a mérleg 7510 grammnál állt meg a verseny befejezésekor, amivel az első helyen végzett a felnőttek között. Második legnagyobb súlyt Grabarits Imrénél (Elektromosok SHE.)  mutatta a mérleg, pontosan 4840 grammot. Harmadikként egy hölgy, nevezetesen Nagyné Skrapits Mónika (Sárvíz-Tavi HE.) végzett, 2130 grammal.

       

A fiatalok között Völgyi Levente (Elektromosok SHE.) bizonyult a legügyesebb pecásnak, aki 2540 grammos fogásával lett az első helyezett. Ifi kategóriában az ezüstérmet Pataki Kornél (Határőr SHE.) szerezte meg, aki 2300 grammal mérlegelt, nem sokkal lecsúszva az aranyéremről. Harmadik helyezett Juranovics Marcell (Vas Megyei Savaria SHE.) lett 370 grammal. A nap végi eredményhirdetésen vehették át a helyezést elérő versenyzők a kupákat, érmeket, okleveleket. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a dobogóról lemaradó gyermekekről sem feledkezett meg, így ők a versenypecázás élménye mellett egy-egy spiccbottal is gazdagodtak.

Végeredmény:

Felnőtt kategória

 • Jánny Benjámin (Elektromosok SHE.) – 7510 gr
 • Grabarits Imre (Elketromosok SHE.) – 4840 gr
 • Nagyné Skrapits Mónika (Sárvíz-Tavi HE.) – 2130 gr

Ifjúsági kategória

 • Völgyi Levente (Elektromosok SHE.) – 2540 gr
 • Pataki Kornél (Határőr SHE.) – 2300 gr
 • Juranovics Marcell (Vas Megyei Savaria SHE.) – 370 gr

Részletes eredmények itt elérhetőek >>>


Répcelaki HE egyesületi versenyt tartott a hétvégén- hír kelt: 2017.06.30.

Az éjszakai és reggeli viharos időjárás miatt több regisztrált horgásztársunk sajnos nem érkezett meg versenyünkre, de így is szép számmal képviseltették magukat a pecások. A versenyünket három kategóriában tartottuk meg, melyre  meghívást kapott a Beledi Előre HE., a Dénesfai Répcementi Egyesület 3-3 fős csapata, akik versenyeztek a répcelaki csapattal. Emellett egyéni felnőtt és ifjúsági kategóriák legjobbjait díjaztunk.  Minden kategória egymástól különböző szektorokban került megrendezésre.

  

Az időjárás a verseny kezdetére a jobbik arcát mutatta és ez a verseny ideje alatt is kitartott. Az eredmények pedig az alábbiak szerint alakultak:

     

Csapat kategória:

1. hely: Beledi Előre H.E. (8900 gr)

2. hely: Répcelak Városi Bányász H.E. (6660 gr)

3. hely: Dénesfai Répcementi H.E. (2600 gr)

Egyéni kategória:

1. hely: Ágh Zoltán (5340 gr)

2. hely: Pájter Krisztián (1300 gr)

3. hely: Varga Viktor (1130 gr)

Ifjúsági kategória:

1. hely: Szabó Balázs (1000 gr)

2. hely: Töreki Adrián (780 gr)

3. hely: Németh Máté (740 gr)

    

A legnagyobb halért járó különdíjat (orsót) Szákovics Imre, a Szákó Horgászbolt tulajdonosa ajánlotta fel.

A díjat kapta: Pájter Krisztián.

Ifjúsági kategóriában különdíjat szintén a legnagyobb halért adtunk, a díjat Szabó Balázs kapta.

Konyher Tivadar halászati őrünk saját főzésű és palackozású itallal gratulált a legidősebb horgásznak, Bokányi Lajosnak.

Beszámolót készítette: Kádi Attila – Répcelakai HE.


1800 kg ponty érkezett két nap alatt a vasi vizekbe- hír kelt: 2017.06.30.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. június 28-29-én (szerda-csütörtök) 1800 kg III. nyaras pontytelepítést végezett az alábbi helyszíneken:
- Magyarszecsődi-tó: 300 kg
- Szombathelyi Csónakázó-tó: 300 kg
- Szombathelyi Horgász-tó: 300 kg
- Rába folyó ikervári műcsatorna: 300 kg.
- Rába folyó nicki szakasza 300 kg
- Rábasömjéni-tó: 300 kg

A halasítás után - a Rábasömjéni-tó kivételével - tilalom nem került elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a nyári szabadságok ideje alatt. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések jövő héten folytatódnak a vasi vizeken.

 

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

Jó fogást kívánunk!


Csütörtökön ismét telepítünk 900 kg pontyot- hír kelt: 2017.06.28.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. június 29-én (csütörtökön) 900 kg III. nyaras pontytelepítést végez az alábbi helyszíneken:
- Magyarszecsődi-tó: 300 kg
- Szombathelyi Csónakázó-tó: 300 kg
- Szombathelyi Horgász-tó: 300 kg

A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a nyár elején. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések jövő héten folytatódnak a vasi vizeken.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

Jó fogást kívánunk!


Holnap újra 900 kg ponty érkezik a vasi vizekbe- hír kelt: 2017.06.27.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. június 28-án (szerdán) 900 kg III. nyaras pontytelepítést végez az alábbi helyszíneken:

 • Rábasömjéni-tó: 300 kg
 • Rába folyó ikervári műcsatorna: 300 kg
 • Rába folyó nicki szakasza 300 kg

A Rába folyón a halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, de a Rábasömjéni tavon tilalom lesz a telepítés napján 12.00 órától 2017. július 02. (vasárnap) 6.00 óráig a Rábapatyi HE. egyesületi versenyének kezdetéig. A versenyen kívül horgászni a tavon 2017. július 02. 10.30 órától lehet! A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések hamarosan folytatódnak a vasi vizeken.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

Jó fogást kívánunk!


Hivatásos vadászok továbbképzésén a kormoránok is célkeresztbe kerültek- hír kelt: 2017.06.26.


Önkéntes Kormorángyérítő Csoport felállítása a cél Vas megyében


Az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezete az elmúlt csütörtökön tartotta a hivatásos vadászok részére szervezett kötelező továbbképzését a Szombathelyi Erdészeti Zrt. központjában. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége együttműködő partnere a Gagyi István elnök vezette OMVK. Vas Megyei Területi Szervezete. Az idei továbbképzés sok aktuális témája mellett - a két szervezet közötti partnerség keretében - a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége képviseletében Puskás Norbert ügyvezető elnök előadásában a „Nagy kárókatona gyérítés lehetőségei az őshonos halállomány védelme érdekében ” címmel is hangzott el prezentáció. A Szövetség általános bemutatását követően a nagy kárókatona megítéléséről, helyzetéről, kártételéről, és a riasztás, valamint a gyérítés szabályrendszerével ismerkedhettek meg a megjelentek.

A tájékoztatóban Puskás Norbert ügyvezető elnök elmondta, hogy számítanak minden hivatásos vadászra, aki tenni akar a halállomány védelméért a jövőben. Legfőbb célja a Szövetségnek, hogy egy megyei „Önkéntes Kormorángyérítő Csoportot” hozzon létre elkötelezett vadászokból. Természetesen a Szövetség vezetése - a szükséges adminisztratív kötelezettségek teljesítését követően- a kormorángyérítésben aktívan résztvevő vadászokat lőszer-támogatással is ösztönözni kívánja a sikeres kormorángyérítésre. A továbbképzésen résztvevő félszáz vadásztársaságnak nyomtatottan is átadásra került az elhangzott előadás, illetve a vadásztársaságokkal a kormorángyérítésre vonatkozó megállapodás minta is. Fontos megemlíteni, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján Vas megyében elsősorban átvonuló kormorán állomány található, mely szeptembertől-március elejéig ideiglenesen tartózkodik a megyében. Egyes folyószakaszokon, tavakon általában 25-50 egyedből álló csapatok találhatóak. A Szövetség becslései szerint a tél folyamán Vas megyében összesen min. 600-800 egyed található, melynek napi halfogyasztása kb. 300-500 kg-ra tehető. Az elejtett egyedek gyomrában az esetek többségében – haltermelőknél nem beszerezhető – őshonos halfajok találhatóak. Pl.: paduc, domolykó, márna, süllő...stb.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint a Vas megyei horgászvizek többségének halgazdálkodásra jogosultja tovább kívánja erősíteni - szervezett módon - a nagy kárókatona állományának gyérítését, melyhez az első lépések egyike volt a hivatásos vadászok informálása. A szakmai továbbképzésen elhangzott prezentáció - tájékoztatásul - itt elérhető>>>

Az önkéntes kormorángyérítő csoportba jelentkezni a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél

a 06-94/ 506-835-ös telefonszámon, vagy az info@vasivizeken.hu címen lehet.


Ezúton is köszönetünket fejezzük ki az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének, hogy lehetőséget biztosítottak az előadás megtartására.


Sárváron is a halételek lesznek a fókuszban- hír kelt: 2017.06.23.

Várják a horgászközösségek, baráti társaságok nevezését....

.A „ Országos Nádasdy Ételmustra” a szabadtűzön készült ételek gasztronómiáját kívánja bemutatni, egymással versengő csapatok kulináris megmérettetése keretében. Elsősorban amatőr csapatoknak kívánunk lehetőséget biztosítani, hogy a rendezvény elvárásainak megfelelve részesei legyenek egy interaktív történelmi főzőbemutatónak és nemes versengésnek.Várhatóan Szövetségünk is képviselteti magát egy csapattal Önök se maradjanak ki egy ilyen kiváló programból. Az idei évben a mustrán a magyar hal, mint alapanyagként történő felhasználása van előnyben. Nevezési díj nincs! Részletek www.nadasdyfesztival.hu/etelmustra oldalon, illetve a nadasdyetelmustra@gmail.com e-mail címen, valamint a +36 30-947-1416 telefonszámon.

Nevezési lap letölthető itt >>>


Borsos Attila remekelt hét ponttyal az idei Vadása-tó Kupán- hír kelt: 2017.06.22.

Kissé szeles, hűvös időben, de telt házzal sikerült megrendezni az idei Vasi Vizeken - Vadása-tó kupát is. A versenyre két kategóriában lehetett nevezni: felnőtt hobbi, hobbi ifjúsági kategóriákban. A felnőtt versenyzők közül 19 fő, míg az ifjúsági horgászok közül 2 fő képviseltette magát a megmérettetésen. A felnőtt pecások a nagyobbik tavat, míg az ifjúsági horgászok az előtározót vehették birtokba. A felnőttek három szektorban voltak értékelve az esélyegyenlőség érdekében. Sajnos a halak kapó kedvére kihatott a hűvös időjárás, de az első hely megszerzéséhez így is 11.350 gramm fogásra volt szükség, melyet Borsos Attila (Spartacus HE) horgásztárs nyert el 7 db ponty és szép számú keszeg megfogása mellett.

További képek itt elérhetőek >>>

A másik szektorban Császár Zsolt (Határőr SHE) remekelt 4020 grammal, ezzel megszerezve összesítésben a második helyet. A harmadik helyezett Pajtli Ferenc (Spartacus HE)lett, szektor első helyével, melyhez az ő csoportjában elég volt 2920 gramm is. A verseny ideje alatt a rakós botos horgászmódszer volt a leghatékonyabb, de a hagyományos úszós és feeder-es módszerek is jónak bizonyultak. Az ifjúsági horgászok között végig kiélezett volt a verseny, melyet végül a vasvári Kovács Viktor (Vasvári HE - Körmendi Munkás HE) nyert 3860 grammal, nem sokkal lemaradva mögötte Koltai Máté Márk (Kéthatár-tó HE) végzett.

     

További képek itt elérhetőek >>>

A tó adottságából kifolyólag, a versenyzők korlátozott száma miatt, családias légkörben, jó hangulatban telt a szombat délelőtt. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Puskás Norbert ügyvezető elnök és Polgárné Németh Judit Szövetségi munkatárs adták át az emléktárgyakat a verseny helyezettjeinek.


Eredmények:


Felnőtt hobbi kategóriában:

I. hely: Borsos Attila (Spartacus HE.) 11350g
II. hely: Császár Zsolt (Határőr SHE.) 4020g
III. hely: Pajtli Ferenc (Spartacus HE.) 2920g

Ifjúsági hobbi kategóriában:

I. hely: Kovács Viktor (Vasvári HE.) 3860g
II. hely: Koltai Máté Márk (Kerkafalvi HE.) 3320g

Részletes eredmények itt elérhetőek >>>


I. Vasi Halas Napok benne a MAHAL 43. Országos Halfőző Verseny- hír kelt: 2017.06.21.


Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. július 08-án szombaton a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet immár 43. alkalommal rendezi meg hagyományőrző halfőző rendezvényét, melynek közel fél évszázad után először ad otthont Szombathely városa. A rendezvény az I. Vasi Halas Napok rendezvénysorozat részeként kerül megrendezésre több szervezet együttműködésével, támogatásával. A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a rendezvényen. Szövetségünk, mint a megye legnagyobb horgászszervezete és a rendezvény együttműködő partnere kéri tagszervezeteit, hogy minél nagyobb számba képviseltessék magukat az országos főzőversenyen.A verseny részletes felhívása itt elérhető >>>

Természetesen az egyesületi csapatok mellett terveink szerint Szövetségünk is indul egy főző csapattal.Versenyre még pár napig lehet nevezni a következő on-line felületen >>>


További információk:

www.magyarhal.hu; Email: iroda@magyarhal.hu Tel: el: +36 30 361 3685


Holnap ismét 900 kg pontytelepítés lesz a vasi vizeken - hír kelt: 2017.06.20.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. június 21-én (szerdán) 900 kg III. nyaras pontytelepítést végez az alábbi helyszíneken:


- Szentgotthárd- Hársas-tó 350 kg
- Magyarszecsődi-tó: 300 kg
- Pinka-patak Szentpéterfa: 250 kg

A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a nyár elején. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések jövő héten folytatódnak a vasi vizeken.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

Jó fogást kívánunk!


Horgászati tilalom a horgászversenyek miatt - hír kelt: 2017.06.20.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2017. június 24-én (szombaton) a Szenpéterfai Sportnap keretében horgászverseny lesz a Pinka patak szentpéterfai szakaszán. A verseny időpontjában tilos lesz - a versenyzőkön kívül - horgászni a patakon reggel 7 órától - 13 óráig. Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. június 25. (vasárnap) - 7.00 - 19.00 óra között Barátságos Horgászverseny (Zártkörű) lesz a Vaskeresztesi Alpesi-tavon, mely verseny ideje alatt szintén tilos lesz - a nem nevezett pecásoknak - horgászni a tavon.

Köszönjük megértésüket!


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás- hír kelt: 2017.06.08.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. június 24-én szombaton rendezvény szervezés miatt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik. Köszönjük megértésüket!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége


Egy 10+-os rábai tőponty a hetedik regisztráció a C&R programunkba - hír kelt: 2017.06.19.

Horváth Róbert horgásztársunk a Rába folyó szentgotthárdi szakaszán fogta a képen látható csodálatos 11,4 kg-os pontyot. A hal beküldésével ő a hetedik horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas a 10 %-os horgászjegy kedvezmény megadására!

  


Nagy küzdelem volt a dobogós helyezésekért az idei Karát Kupán - hír kelt: 2017.06.19.


Elmúlt vasárnap rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség a gersekaráti Sárvíz-tavon a Vasi Vizeken versenysorozat aktuális fordulóját három kategóriában. Az előzetes regisztráció során ismét magas részvételi szándék miatt, pár nappal a nevezési határidő lejárta előtt a szervezőknek le kellett zárni a jelentkezéseket. Összességében 50 fő állt rajthoz az idei Karát Kupán.A rövid technikai értekezletet követően a horgászok kihúzták rajthelyeiket, majd azok elfoglalása után, megkezdhették a felkészülést a 4 órás versenyre. Ezen a napon az időjárásra sem lehetett panasza az indulóknak, végig kellemes napsütésben horgászhattak.A tó sajátosságait kihasználván többféle módszerrel próbálkoztak a horgászok. Egyesek a kezdetektől kis halas pecára rendezkedtek be, de volt aki inkább az egy-egy nagyobb fogásra pályázott.

     


További képek itt megtekinthetőek itt >>>

Versenyzőknél az első helyezés kérdése nem sokáig forgott veszélyben, az Ausztriából érkező Thomas Trummer (Austrian Sport Fishing Club) kimagasló horgászattal, 12 490 grammal végzett az élen. Második helyezett a tavalyi összetett győztese, az Elektromosos Varga Bálint lett, 9420 grammal. Paral Stefan (Team Milo Austria) személyében egy újabb osztrák horgász fért fel a dobogóra, 8610 grammal. A dobogóról 8320 grammos fogásával, éppen csak lemaradt a Büki HE. versenyzője Kovács Ákos.Hobbi felnőtt kategóriában 3 szektor került kialakításra. Végül a szektor elsők közül az Alsószölnöki TSE. színeiben induló Tamás Attila nyakába került az aranyérem. Remek horgászatának eredményeként 12 810 grammos fogása az egész mezőnyben is a legjobbnak bizonyult. Őt a második helyen a Répcementi HE. pecása Tóth Imre követte, akinek 5530 grammot sikerült fognia. Az idei szezonban remekül szereplő Bálint Gábornak (Körmendi Munkás HE.) 5460 grammos fogással, ezúttal be kellett érnie a bronzéremmel. Közte és a második helyezett között mindösszesen 70 grammnyi különbség döntött.Az ifik között szintén grammokon múltak a helyezések. A Karát kupa idei ifi győztese a vasvári Kovács Viktor lett 3830 grammal, második Koltai Máté (Kerkafalvi HE.) 3020 grammal, harmadikként Bicsák Barnabás (Elektromosok SHE.) végzett 2960 grammal.A verseny lezárásaként Gersekarát polgármestere Pászthory Istvánné és a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke Puskás Norbert közösen adták át a helyezetteknek járó kupákat, érmeket és egyúttal gratuláltak minden résztvevőnek.


Részletes eredmények itt >>>


Megérkeztek a pontyok- hír kelt: 2017.06.15.

A mai napon megtörtént a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekre tervezett nyár eleji pontytelepítés. A telepítés során többségében tőpontyok kerültek kihelyezésre 1-2 kg egyedsúlyban, de volt néhány 2,5-3 kg-os példány is a telepített állomány között. A mostani kihelyezés során kb. 5500-6000 db ponty került betelepítésre a horgászvizekbe. A problémamentes és élményteli pecázás érdekében a mostani telepítés után tilalom nem került elrendelésre. Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

    

Telepítés képei itt megtekinthetőek >>>

Jegyváltási információk itt >>>

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!


Horgászversenyek miatti tilalmak a hétvégén - hír kelt: 2017.06.15.

Emlékeztetésül ismételten tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az alábbi időpontokban, helyszíneken horgászversenyek lesznek a hétvégén:

 • 2017. június 17. (szombat) - 6.00 - 14.00 óra között - Vadása-tó -Vasi Vizeken Kupa 2017. - A Vadása-tó és az előtározó teljes területén!
 • 2017. június 16. -18. között. (péntek-vasárnap) - 7.00 - 19.00 óra között - Osztrák Nemzeti Válogató verseny I-II-III forduló - Lezárt terület: Gersekarát Sárvíz-tó 5 - 37 hely közötti pálya rajthely
 • 2017. június 18. (vasárnap) - 7.00 - 19.00 óra között - Barátságos Horgászverseny (Zártkörű) - Vaskeresztesi Alpesi-tó

A versenyek időpontjában tilos lesz - a versenyzőkön kívül - horgászni a kijelölt versenypályákon.Köszönjük megértésüket!


Egyesületi horgászversenyek lesznek- hír kelt: 2017.06.15.

A következő hetekben a répcelaki, a körmendi, a csepregi, rábapatyi horgászegyesületek tartanak egyesületi horgászversenyt, melyre szeretettel várnak minden indulót. A versenyek időpontjában tilos lesz - a versenyzőkön kívül - horgászni a tavakon 6 órától - 14 óráig. Köszönjük megértésüket!


Csepregi HE. versenye - hír kelt: 2017.06.15.


8100 kg ponttyal folytatódik a nyári halasítás a vasi vizeken - hír kelt: 2017.06.12

Nem lesz tilalom a csütörtöki pontytelepítést követően...

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az elmúlt hetekben megkezdte a nyári pontytelepítéseit. Reményeink szerint az idei évben is sikerül elérni a horgászok bizalmának és a dinamikusan emelkedő jegyváltásoknak köszönhetően,  hogy – a tavalyihoz hasonlóan - az év hátralévő időszakában, akár 10.000 kg ponttyal is több kerüljön a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekbe, mint az eredetileg tervezett mennyiség. A megnövelt mennyiségű ponty kihelyezés több ütemben fog zajlani az idén is a következő hónapokban. A Szövetség célja, hogy a nyár folyamán szinte mindig legyen olyan vízterület a megyében, ahol jó eséllyel tudunk pontyot horogra csalni. Az első nagyobb telepítésre csütörtökön 2017. június 15-én (csütörtökön) kerül sor, melyen 8.100 kg fogható méretű ponty kerül a vasi vizekbe. A további terven felüli halasítások pontos időpontjáról a Szövetség honlapján beszámolunk. A problémamentes és élményteli pecázás érdekében a mostani telepítés után tilalom nem kerül elrendelésre. A megyei telepítés a következők szerint alakul:

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

Jegyváltási információk itt >>>


Kerkaszentkirályi HE versenye - hír kelt: 2017.06.12.


II. Sörfesztivál - hír kelt: 2017.06.11.

Szövetségünk partnerszervezete az Őrvidék Ház, melynek soron következő programját ajánljuk a -felnőtt - horgásztársak figyelmébe.


VASI VIZEKEN - VADÁSA-TÓ KUPA is betelt- hír kelt: 2017.06.11.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a 2017. június 17-i szombati Vadása-tó Kupára eddig 27 fő nevezés érkezett. Sajnos a tavon kialakítható horgászhelyek száma nem teszi lehetővé több versenyző fogadását. A helyszínen már csak visszamondás esetén tudunk elfogadni nevezést. Várhatóan az ifjúsági versenyzők részére az előtározón kerül kijelölésre a versenypálya.A versenyre eddig sikeresen regisztrált horgászok listája itt olvasható. Az esetleges visszamondásokat kérjük előre jelezni, mert többen szerettek volna indulni a versenyen. A verseny időpontjában tilos lesz - a versenyzőkön kívül - horgászni a tavon 6 órától - 14 óráig. Köszönjük megértésüket!


Halászati őri egyenruha és eszközök ünnepélyes átadása volt Vaskeresztesen- hír kelt: 2017.06.09.

A Földművelésügyi Minisztérium a MOHOSZ szervezetével megkötött támogatási szerződéseken keresztül a Halgazdálkodási Alapból 2016-tól folyamatosan támogatja az állami tulajdonú természetes vizek halászati őrzésének fejlesztését, a halállományok védelmét. A MOHOSZ által meghirdetett eszközbeszerzési és halőri egyenruha pályázatot a MOHOSZ elnöksége 2017. tavaszán elbírálta és ennek eredményeként a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és halgazdálkodó tagszervezetei részére 5 773 894 Ft értékben egyenruhákat és eszközöket biztosított a rendészeti vizsgát tett halászati őrök részére. A támogatásnak köszönhetően a horgászszervezeteknél eddig nem látott halőri eszközfejlesztés történt.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017.június 8- án tartotta a halászati őri egyenruhák és eszközök ünnepélyes átadását a Szövetség székházában Vaskeresztesen. Az átadás 18 órakor kezdődött Seregi Miklós elnök köszöntőjével. Elmondta, hogy a négy évvel ezelőtti vágyak most valóra váltak a halőrzést segítő eszközök, ruhák beszerzésével és a korábbi pályázatból elnyert halőri autókkal. Beszédében hangsúlyozta, hogy a halászati őrök a „Szövetség arcai”, mivel ők találkoznak legtöbbet a horgászokkal, ezért különösen nagy a felelősségük. Napjaink halászati őrének összetett feladatoknak és elvárásoknak kell megfelelni és sok esetben az ő munkavégzésükből kerül megítélésre a horgászszervezeti munka is. Kiemelte, hogy jelenleg minden eszköz rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy még egy szintet emeljünk a halőrzés színvonalán, továbbá az uniformis viselése megerősíti a MOHOSZ közösséghez tartozást, valamint az egységes megjelenést.

Ezt követően Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke is köszöntötte a megjelenteket, és tájékoztatott, hogy az Állami Halőri Szolgálat munkatársai is éppen a megyében tartózkodnak, de nem tudtak részt venni a rendezvényünkön, ahogy a halgazdálkodási felügyelő sem, mert jelenleg is ellenőrzéseket folytatnak a megye horgászvizein. A jövőre nézve kiemelte a csoportos halőri ellenőrzések és a közel 40 fő társadalmi halőrrel történő szoros együttműködés erősítésének fontosságát. Kérte a megjelent Kőszegi Sporthorgász Egyesület rendészeti vizsgát tett halőreit, hogy a saját vizeiken kívül az Abért tavakon segítség Szövetség halőrzési munkáját. Természetesen igény esetén a Szövetség hivatásos halőrei is részt vesznek az egyesületi horgászvizek ellenőrzésében. Az ügyvezető köszönetet mondott a MOHOSZ-nak a kapott egyenruhákért, eszközökért. Az egyenruhákat 100 % támogatással, azaz önerő biztosítása nélkül kapta Szövetség és tagszervezetei. A halőri eszközökhöz (éjjellátók, mobiltelefonok, távcsövek, vadkamerák…stb) a Szövetségnek 31 % önerőt kellett biztosítani, melyet a sikeres gazdálkodás eredményeként problémamentesen biztosítható volt. A Szövetség tagszervezete a Szajki Tavak Aranykárász KHE. is sikeresen pályázott, ily módon ők 1 db vadkamerához és 1 db távcsőhöz jutottak az önerő biztosítása mellett. Puskás Norbert ügyvezető elnök kérte a megjelent halőröket, hogy a kapott eszközöket jó célra, felelősséggel használják és az egyenruhában rendezetten jelenjenek meg a vízpartokon. A közel jövőben a Szövetség tervezi egy korszerű halőri csónak beszerzését elsősorban a Rába folyóra, hogy vízről is könnyen ellenőrizhetővé váljon a legnagyobb vasi horgászvizünk. A Szövetség az általa megbízott rendészeti vizsgát tett halőröknek a tegnapi napon egy halőri bélyegzőt is kiadott, névvel, rendészeti igazolvány számmal ellátva, melynek célja, hogy a későbbiekben könnyen nyomon követhető, beazonosítható legyen, ki végezte az ellenőrzést, intézkedést a horgásztársaknál.

Az ügyvezető megköszönte a megjelentek figyelmét, majd átadásra kerültek a halőri egyenruhák. A nap zárásaként közös fotók készültek a halőrökről az új egyenruhájukban, majd az esti vacsora alatt lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésekre is.


Megérkeztek a pontyok a Rába folyóba- hír kelt: 2017.06.08.

Mai napon délután 950 kg III. nyaras pontytelepítés történt a Rába folyón.(Szentgotthárdi szakasz, Ikervári műcsatorna; Ikervári főág duzzasztott szakasz). A halasítás után tilalom nem került elrendelésre.  Jó fogást kívánunk!

 

További képek itt >>>


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás- hír kelt: 2017.06.08.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. június 10-én szombaton hivatali elfoglaltság miatt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik. Köszönjük megértésüket!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége


VASI VIZEKEN - KARÁT KUPA is betelt- hír kelt: 2017.06.08.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a vasárnapi Karát Kupára eddig 55 fő nevezés érkezett, ezért további nevezéseket már nem fogadunk. A helyszínen már csak visszamondás esetén tudunk elfogadni nevezést. A versenyre eddig sikeresen regisztrált horgászok listája itt olvasható.

Köszönjük megértésüket!

Nevezési lista itt elérhető >>>


950 kg pontytelepítés lesz a Rába folyón- hír kelt: 2017.06.07.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. június 08-án (csütörtökön) 950 kg III. nyaras pontytelepítést végez a Rába folyón.

Tervezett kihelyezés:
- Szentgotthárdi szakasz 300 kg
- Ikervári műcsatorna 300 kg
- Ikervári főág duzzasztott szakasz 350 kg

A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a Rába folyón. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések jövő héten folytatódnak a vasi vizeken.

  

Jó fogást kívánunk!

 


Álláspályázat- hír kelt: 2017.06.06.


Horgászversenyek miatti tilalmak Gersekaráton- hír kelt: 2017.06.06.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az alábbi időpontokban, helyszíneken horgászversenyek lesznek:

 • 2017. június 11. (vasárnap) - 6.00 - 14.00 óra között - Vasi Vizeken -Karát Kupa 2017. - A tó teljes területén!
 • 2017. június 12. -13-án (hétfő-kedd) - 7.00 - 19.00 óra között - Osztrák Nemzeti Válogató verseny tréning pálya - Lezárt terület: 5 - 20 rajthely közötti pálya
 • 2017. június 14. -18-án (szerda-vasárnap) - 7.00 - 19.00 óra között - Osztrák Nemzeti Válogató verseny - Lezárt terület: 5 - 37 hely közötti pálya

A versenyek időpontjában tilos lesz - a versenyzőkön kívül - horgászni a kijelölt versenypályákon, tréning helyszíneken.

Köszönjük megértésüket!


132 kg hal akadt horogra az Abért tavon a 98. HSC-IPA Kupán- hír kelt: 2017.06.05.

Az Abért I. taván 2017. június 03.-n 08.00 órától 12.00 óráig tartó versenyen a 98. HSC és az IPA Szombathelyi szervezetének a 2017. évi bajnokságban a III. fordulója került megrendezésre. A versenyen 14 fő vett rész. A verseny jó hangulatban remek időben és szép fogásokkal zárult. A résztvevők által kifogott halak mennyiség 132.300 gr.

  

További képek itt >>>

Helyeztettek:
98.HSC.
I. Wehoffer János 25.580 gr
II.Volguska Mhály 18.260 gr
III. Sütő Péter 14.840 gr.
IV. Kassai László 12.580 gr.
IV. Horváth József 12.580 gr.
V. Molnár Miklós 9600 gr.
VI. Szandi Csaba 9300 gr.
VII. Gábriel Gábor 6200 gr.
VIII. Németh Gábor 4000 gr.
IX. Halász Imre 2820 gr.
X. Béres Károly 950 gr.

IPA:
I. Volguska Mhály 18.260 gr
II. Sütő Péter 14.840 gr.
III. Szabó Zoltán 11.000 gr.
IV. Gábriel Gábor 6200 gr.
V. Járai istván 3800 gr.
VI. Kajtár László 780 gr.


Teltház volt a IV. alkalommal megrendezett Neu Aladár Emlékversenyen- hír kelt: 2017.06.05.

Kellemes időjárási körülmények és családi hangulatban közel 80 fő tisztelte meg Ali bácsi emlékét azzal hogy ellátogatott és részt vett az emlékére szervezett versenyen. A Spartacus HE. emlékversenyére 37 fő felnőtt, 1 ifi, 2 női, 8 gyermek versenyző nevezett. Sajnos a halak nem fogatták kegyeikbe a horgászokat de, ennek ellenére nagyon jó hangulatban telt a verseny. A mérlegelés után a vezetőség meleg ebéddel kínálta a vendégeket, a menü között szerepelt babgulyás és csülökpörkölt melynek nagy keletje volt. Az ebéd elfogyasztása után került sor az eredményhirdetésre ahol a következő helyezések születtek.

       

 

Felnőtt kategóriában: 
I. hely Bors Sándor
II. hely Balassa Péter
III. hely Borsos Attila

A másik három kategóriában a fogástól függetlenül minden versenyző díjazva lett . Az emlékverseny vándorserlegét Bors Sándornak második alkalommal sikerült elnyerni.

További képek itt >>>

 

Az egyesület önkéntesei a rendszeres vízpart takarítással és kaszálással hozzájárultak a verseny ideális körülmények között történő lebonyolításához, melyet Ezúton köszönünk Nekik. A Spartacus Horgász Egyesület vezetősége ezúton köszöni mindazok segítségét akik hozzájárultak az emlékverseny színvonalas megrendezéséhez!

Beszámolót készítette: Pajtli Ferenc 
Fotó: Spratcaus SHE, Puskás Norbert


Szép fogások, kedvezmények - hír kelt: 2017.06.04.

 

Porpáczi Tamás horgásztársunk a Máriaújfalui- Hársas-tavon fogta a képen látható csodálatos 10+-os amurt tegnap éjjel. A hal beküldésével ő a hatodik horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas a 10 %-os horgászjegy kedvezmény megadására!

   

Barki Jenő horgásztársunk a Szombathelyi Csónakázó-tavon fogta a képen látható csodálatos 10+-os pontyot. Még horogra került ugyanezen helyszínen egy 5 kg-os pontyot is.  A hal beküldésével ő az ötödik horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas a 10 %-os horgászjegy kedvezmény megadására! A fényképeket Fördős István halászati őr készítette. 

    

Mozsár Gábor horgásztársunk a Gersekaráti Sárvíz-tavon fogta a képen látható csodálatos 10 kg-os amurt bojlizva. A hal beküldésével ő a negyedikhorgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas a 10 %-os horgászjegy kedvezmény megadására.

Dezső Péter horgásztársunk a Marcal folyón fogta a képen látható csodálatos 76 cm-es, 4 kg-os balint. Óriási élmény volt a horgász tájékoztatása szerint fogás, mert 5-15 gr-os pergető bottal és egy 2000-es kis orsóval sikerül 6-7 perc után szákba terelni a halat. A hal beküldésével ő a harmadik horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas az 5 %-os horgászjegy kedvezmény megadására.

Kránicz Szabolcs horgásztársunk a gersekaráti Sárvíz-tavon fogta a képen látható csodálatos 9 kg-os pontyot. A hal beküldésével ő a második horgász, aki regisztrált a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre és megítélésünk szerint alkalmas az 5 %-os horgászjegy kedvezmény megadására.

Németh Péter horgásztársunk regisztrált elsőként a "Fogd meg és engedd vissza" kezdeményezésünkre. Péter a magyarszecsődi tavon március elején fogta a képen látható gyönyörű pontyokat, melyből az egyik 9 kg volt (első három kép) és alkalmas az 5 % horgászjegy kedvezmény megadására.

Gratulálunk a pecásoknak!

A halakról és visszengedésükről további képek láthatóak a Szövetség facebook oldalán.

Reméljük ezen gyönyörű halak még sok embernek tudnak örömet okozni!


Egy hét múlva Vasi Vizeken - Karát Kupa - hír kelt: 2017.06.04.

A horgászhelyek több, mint a fele már elkelt, aki szeretne indulni az mielőbb nevezzen itt >>>

A mai napig sikeresen nevezők listája elérhető itt >>>

Frissítve: 2017. június 06. 11.15 óra


Vasi vizeken fogták az elmúlt hetekben - hír kelt: 2017.06.03.

Király Krisztián egy 10+-os pontyot fogott a Rábán fél óra küzdelem után. Kicsit nehézkes (segítség nélküli) fotózás után - sebfertőtlenítést követően - visszaengedésre került a hal. Krisztiánnak élete legnagyobb hala volt ez a ponty és egyben az első hala, amit a Rábán fogott.

Az alábbi képekről részletes információkkal elérhetőek a facebook oldalunkon!

A friss fogásokat a facebook oldalunkon tesszük közzé először!

   

    

      

 

Gratulálunk horgásztársak szép fogásaihoz!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2017. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentőiközött

egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás - hír kelt: 2017.06.01.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. június 03-án szombaton a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája az ünnepi hétvégén zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik.

 

Köszönjük megértésüket!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége


Közel harminc helyen és on-line juthatnak vasi napi területi jegyekhez a horgászok - hír kelt: 2017.05.30.


A Vas Megyei Horgász Szövetség folyamatosan keresi a partneri lehetőségeket horgászjegyeinek forgalmazásához, hogy a megyénk és megyénkbe érkező horgászok, minél gördülékenyebb, gyorsabban juthassanak érvényes engedélyhez. A pecások az éves állami jegyeket és területi jegyeinket tagegyesületeinknél tudják megvásárolni, míg a heti-napi jegyeinket különböző szolgáltatóknál, illetve on-line a nap 24 órájában a MOHOSZ által üzemeltetett www.horgaszjegy.hu oldalon.


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az on-line felületen lényegében már Magyarország minden jelentősebb horgászvizére lehet engedélyt váltani néhány perc alatt. Az elmúlt hetekben több szombathelyi üzlet is csatlakozott a jegybizományosi hálózatunkhoz, így a korábbiak mellett, az alábbi boltokban is kaphatóak Vas megyei napi és heti jegyek:

>> Aqua Land Akvarisztikai és Állateledel Szaküzlet - 9700 Szombathely, Kőszegi utca 27-31. 2-es üzlet
>> Öregtó Akvarisztika, Kisállat és Horgászcikk Kereskedés - 9700 Szombathely, Thököly I. utca 37


Horgászversenyek miatti tilalmak - hír kelt: 2017.05.30.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az alábbi időpontokban, helyszíneken horgászversenyek lesznek:

 • 2017. június 03. (szombat) - 6.00 - 13.00 óra között - 98.HSC és az IPA - Abért I. tó
 • 2017. június 04. (vasárnap) - 7.00 - 19.00 óra között - Pesca Kupa - Abért II. tó lukácsháza felőli oldal

  A versenyek időpontjában tilos lesz - a versenyzőkön kívül - horgászni a kijelölt versenypályákon


Répcelaki HE. versenye volt vasárnap- hír kelt: 2017.05.30.

Nagyon jó időben és jó hangulatban telt a Csánigi tavon megrendezett páros horgászverseny. A helyi kilenc pároson kívül, még kettő csepregi, kettő büki, egy ölbői-dénesfai páros és két szombathelyi (Elektromosok SHE, Savaria-Fish Farm SHE) páros tisztelte meg rendezvényt A tavat körbe ülték a versenyzők, ki kevesebb, ki nagyobb fogásokkal büszkélkedhetett.

 

Az izgalmas verseny eredményhirdetésén az egyesületi vezetők mellett Konyher Tivadar hivatásos halászati őr adott át díjakat a Szövetség képviseletében. Összesen 50,35 kg hal került a 30 induló szákjába. A végeredmények a következőek szerint alakultak:

- Helybeli helyezett párosok:
1. Ágoston Zoltán 
Odorics István (9860 g)
2. Bölcsvölgyi László
Nagy István (8140 g)
3. Varga Viktor
Győrvári Szilárd (3420 g)


- Vendég egyesület díjazott párosa:
Kajtár László - Kajtár Máté (8080 g)

- Szövetségi különdíjas egyéni eredmények:
1. Bölcsvölgyi László: 5640 g
2. Kajtár Máté (Büki H.E.): 5520 g 
3. Ágoston Zoltán: 5360 g

Szákovics Horgászbolt Kapuvár által felajánlott különdíj egy horgászorsó, amelyet a legnagyobb halért Nagy István (1580 g) érdemelt ki. A Látványpark Bt. tulajdonosa, Ágh Zoltán felajánlását a legtöbb halért (184 db) Kajtár Máté (Büki H.E.) vihette haza.

Beszámolót készítette: Kádi Attila - Fotók: Répcelaki HE.


M E G H Í V Ó  - hír kelt: 2017.05.29.

Tisztelt Horgásztársak!  

A Pannónia HE. egyesület vezetése meghívja 2017.06.09-én (pénteken) 16.30 órakor megtartandó rendkívüli közgyűlésére.Közgyűlés helye: Szombathely, Rohonci u.13 szám, alagsori iroda.  

Napirendi pont:

az egyesület jövőjének ,megmaradásának, vagy megszűnésének megtárgyalása.  

Amennyiben a közgyűlés szavazatképtelen az új közgyűlés megtartására változatlan napirendi pontokkal 2017. június 09-én 17.00 órától kerül sor a fenti helyen.  Tekintettel a napirendi pont fontosságára kérem a tagságot, hogy minél nagyobb létszámban jelenjenek meg , hogy megalapozott átgondolt döntést tudjunk hozni.    

Molnár Miklós sk.

elnök

  Pannónia Horgász Egyesület    

                                                     


Gyermeknap - hír kelt: 2017.05.28.


Répcelaki Csoda Csukák nyerték az idei iskolai horgászvetélkedőt- hír kelt: 2017.05.27.

Az idén XII. alkalommal került megrendezésre a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által az általános iskolák számára meghirdetett Vasi Vizeken Horgászvetélkedő. A verseny célja volt az idén is, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival, szabályrendszerével.

 

A versenyre benevezett 21 iskolás csapatból a két, elméleti levelező forduló után az első tizenkét együttes jutott be a vaskeresztesi döntőbe. A helyszíni döntő egy horgászati alapismereteket felmérő teszttel vette kezdetét, majd egy 2 órás halfogó versennyel folytatódott. A szikrázó napsütésben zajló pecázás során, a kevés horogra akadt hal sem szegte a diákok kedvét, ami végig jó hangulatban telt.

 

További képek itt megtekinthetőek>>>

Az összetett első helyét végül a répcelaki Csoda csukák csapata szerezte meg, akik az egész vetélkedőben kiegyensúlyozottan teljesítettek. A levelező fordulóban holtversenyben elsők voltak, a helyszíni elméleti fordulóban másodikak, míg a horgászversenyen ötödik helyezést értek el. Második helyen a Büki Kukacosok végeztek nagyon szoros csatában, de a jobban sikerült döntős tesztírásnak köszönhetően az ezüst érmet szerezték meg. Harmadik helyre a tavalyi győztes együttes a Rábapatyi Vadpontyok csapata futott be, egy remek döntőbeli pecával.

 

Az eredményhirdetés során a Megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Bizottságának tagjai adták át a helyszíni fordulóra bejutott fiataloknak - az elért eredménytől függetlenül - az emléklapokat, naptárakat, Trabucco spiccbotokat, gyermek horgászengedélyeket, ajándékutalványokat.

 

További képek itt megtekinthetőek>>>

A legjobb csapatok az ajándékok mellett oklevelet és kupákat vehettek át Puskás Norbert ügyvezető elnöktől a verseny zárásaként. Az idén az alábbi csapatoknak sikerült a dobogón végezni:

1. hely: Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola - Csoda Csukák csapat - 9 hsz.

2. hely: Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskola Kukacosok - 10 hsz.

3. hely: Rábapatyi Arany János Általános Iskola Vadpontyok 10,5 hsz.

Ezúton is gratulálunk minden indulónak az eredményes szerepléshez és köszönetünket fejezzük ki az Ifjúsági Bizottság önkéntes tagjainak és a felkészítő tanároknak, segítőknek, valamint a versenyt támogató Trabucco Magyarországnak és a sneciző szerelékeket biztosító Mészáros Péternek és Geröly Zsoltnének.

Reméljük a jövő évi vetélkedőnkön is hasonlóan szép számban vesznek részt az iskolák!


22.500 db előnevelt süllő érkezett a vasi vizekbe- hír kelt: 2017.05.27.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége halászati őrei a mai napon összesen 22.500 db előnevelt süllőt (3-5 cm között) helyeztek ki több Vas megyei horgászvízbe. ( Rába folyó; Abért II.tó; Répcelak Csánigi tó; Szombathelyi Csónakázó tó; Újperint 1.sz.tó; Vasvári tavak ; Püspökmolnári tó ; Magyarszecsődi tó; Hársas tó-Máriaújfalu; Vadása tó). Az áprilisban történt 50.000 db előnevelt csuka kihelyezéssel az idei évben már 72.500 db kis ragadozó került a Szövetségi vizekbe. Reményeink szerint a folyamatosan növekvő horgászjegy váltások lehetővé fogják tenni ősszel egy-két nyaras (10-20 cm közötti) méretű süllő kihelyezését is, melyek tovább erősíthetik a vizeinkben található ragadozó állományt.

 


Horgászversenyek miatti tilalmak - hír kelt: 2017.05.22.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az alábbi időpontokban, helyszíneken horgászversenyek lesznek:

 • 2017. május 27. (szombat)  - 8.00 - 14.00 óra között - Iskolai vetélkedő döntő - Vaskeresztes, Alpesi-tó
 • 2017. május 28. (vasárnap) -  5.00 - 13.00 óra között -  Répcelaki HE Páros horgásverseny, Csánigi-tó
 • 2017. május 28. (vasárnap) -  7.00 - 12.00 óra között -  Egyesületi gyermek horgászverseny, Celldömölki-tó
 • 2017. május 28. (vasárnap) -  7.00 - 15.00 óra között -  Spartacus HE. Neu Aladár Emlékverseny - Új-perinti I-tó

A versenyek időponjában tilos lesz - a versenyzőkön kívül - horgászni

a tavakon. Köszönjük megértésüket!


Nem sikerült a címvédés, új győztesek a Megyei Bajnokságon - hír kelt: 2017.05.22.

Nagy Péter felnőttben, Tordai Gábor utánpótlásban lett a megyei egyéni bajnok az idén...

Az elmúlt hétvégén az Abért II-es tavon megtartott csapatbajnokságra hét egyesület nevezett, melyek versenyzői egyúttal az egyéni bajnoki címért is küzdöttek a kétnapos erőpróbán. A május elején megtartott Abért-tó kupa rekordfogásai miatt, nagy reményekkel vágtak bele a horgászok a szombati küzdelembe, azonban a kedvezőtlen, nagyon szeles időjárás áthúzta a számításokat. Az orkán erejű szélben igazi sportteljesítmény volt már maga a horgászat is, míg a halfogáshoz- a horgászati tudás mellett - most az átlagosnál nagyobb szerencse is kellett.

 

További képek itt megtekinthetőek>>>

A gyengébbnek mondható eredmények ellenére is sikerült méretes amurokat, pontyokat, keszegeket fogni, így első nap összesen 412 kg hal akadt a horgokra négy óra alatt. A felnőtteknél 32.700 grammal a 2016. évi győztes Török Zoltán (Elektromosok SHE) vezette féltávnál a versenyt, míg az utánpótlás versenyzőknél Tordai Gábor (Elektromosok SHE.) nyújtott kiemelkedőt 40.360 gramm fogással. Az egyesületek közötti versenyben az Elektromosok csapatának sikerült a legjobban az első nap, őket Kőszegi SHE. és a Répcementi HE. együttese követte szorosan. A szombati eredmények alapján izgalmas második nap várt a horgászokra mind egyéniben, mind csapatszinten.

  

További képek itt megtekinthetőek>>>

Vasárnap sem fogadta kegyébe az időjárás a csapatokat. A szombatihoz hasonló, szeles körülmények között kellett teljesítenie a pecásoknak. Felnőtt egyéniben a Répcementi HE. versenyzője Nagy Péter dominált, hiszen az előző napi szektorgyőzelme (14 970 gr.) mellé, begyűjtött még egy szektor egyest(29 150 gr.), mellyel kiérdemelte Vas Megye Egyéni Bajnoki címét a 2017-es esztendőben. A második helyért nagy csata volt három versenyző között, ahol pontegyenlőség miatt az összsúly döntött. A Kőszegi SHE. horgásza Incze Tamás egy szektor első és második helyet elérve, 33 580 grammal szerezte meg összetettben ezüstérmet. A harmadik helyet pedig az Elektromosok SHE. versenyzője Kovács Péter nyerte el, 28 580 grammos összfogással. A dobogóról éppen csak lemaradt szintén három helyezési számmal a 4. helyen végző Kovács Dániel (Répcementi HE.), aki összesen 23 190 grammal mérlegelt.
Az utánpótlás mezőnyben Tordai Gábor (Elektromosok SHE.) vasárnap is diadalmaskodott és egy újabb szektor győzelemmel, 50 400 grammos összsúllyal lett Vas Megye Egyéni Utánpótlás Bajnoka. Kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően ifiben a második helyen Kondics Krisztián (Kőszegi SHE.) végzett 22 430 grammal. Harmadik a Büki HE. rutinos versenyzője Kajtár Máté lett, 23 780 grammal.

  

További képek itt megtekinthetőek>>>

A csapatok versenyében az első napi eredmények ismeretében, több együttes is esélyes volt a végső győzelemre. Az idő előre haladtával viszont kiéleződni látszódott a címvédő Elektromosok SHE. és a Kőszegi SHE. csapata közötti párharc. Végül a kőszegi csapat teljesített jobban a második szakaszban, így mindenkit maguk mögé utasítva végeztek az első helyen és nyerték el a 2017. évi Vas Megyei Csapatbajnoki címet. A második helyért járó kupa az Elektromosok SHE. csapatához került, a harmadik helyezett a Répcementi HE. lett, nem sokkal megelőzve a Körmendi Munkás egyesületét. A verseny lezárásaként Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke gratulált a résztvevőknek, majd átadta a díjakat a helyezetteknek.

  

Végeredmény:

Egyéni felnőtt:
1. hely: Nagy Péter (Répcementi HE.)
2. hely: Incze Tamás (Kőszegi SHE.)
3. hely: Kovács Péter (Elektromosok SHE.)

Egyéni utánpótlás:
1. hely: Tordai Gábor (Elektromosok SHE.)
2. hely: Kondics Krisztián (Kőszegi SHE.)
3. hely: Kajtár Máté (Büki HE.)


Csapatbajnokság :
1. hely: Kőszegi SHE. (Horváth Balázs; Németh Krisztián; Komáromi Levente; Incze Tamás; Kondics Krisztián) - 26 p.
2. hely: Elektromosok SHE. (Varga Bálint;Török Zoltán; Hajba Gábor; Kovács Péter; Tordai Gábor) - 31 p.
3. hely: Répcementi HE. (Nagy Péter; Kovács Hajnalka; Kovács Dániel; Kóbor Ottó; Asbóth Attila) - 34 p.
4. hely: Körmendi Munkás HE.
5. hely: Büki HE.
6. hely: Pannónia HE.
7. hely: Spartacus HE.

  Gratulálunk a helyezetteknek!


Részletes eredmények itt elérhetőek >>>


Szoros küzdelem a dobogós helyekért az első forduló után - hír kelt: 2017.05.20.


Tordai Gábor 40 kg hallal vezeti az utánpótlás kategóriát...


Mai napon kezdetét vette az Abért II. tavon a Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokság. A reggeli regisztráció után öt szektorban foglalt helyet a 35 versenyző. Az erős szélben nehéz volt a verseny, de többeknek sikerült ügyesen meghorgászni a halban gazdag Abért tavat. A gyengébb fogási eredmények ellenére is a mai napon összesen 412 kg hal akadt horgokra a négy óra alatt. A felnőttek között 32.700 grammal Török Zoltán (Elektromosok SHE) vezeti a versenyt, míg az utánpótlás versenyzőknél Tordai Gábor (Elektromosok SHE.) remekelt 40.360 gramm fogással. Az egyesületek közötti versenyben az Elektromosok SHE áll az élen, majd őt követi a Köszegi SHE csapata, a harmadik helyen a Répcementi HE. együttese áll. A szoros verseny holnap izgalmas folytatást ígér. Gratulálunk a helyezetteknek!

 


Részletes eredmények itt elérhetőek>>>

 
További képek itt megtekinthetőek>>>


Megérkeztek a pontyok a Vasvári és a Püspökmolnári-tavakba- hír kelt: 2017.05.19.

Tegnapi napon Szövetségünk 900 kg III. nyaras pontytelepítést végzett a Vasvári-tavakon (600 kg) és a Püspökmolnári tavon (300 kg). Ezúton is köszönjük azon horgásztársaknak, akik segítettek a vízparti mérlegelésben és a halak betelepítésében.  A halasítás után tilalom nem került elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak. Jó fogást kívánunk a hétvégére!

 


Celldömölki HE. gyermek horgászversenye- hír kelt: 2017.05.18.


Horgászversenyek lesznek a vaskeresztesi tavon - hír kelt: 2017.05.19.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Vaskeresztesi Alpesi tavon az alábbi időpontokban horgászversenyek lesznek:

 • 2017. május 21. (vasárnap) 7.00 - 19.00 óra között - Zártkörú horgászverseny
 • 2017. május 27. (szombat)  8.00 - 14.00 óra között - Iskolai vetélkedő döntő

A versenyek időponjában tilos lesz - a versenyzőkön kívül - horgászni

a Vaskeresztesi Alpesi Horgásztavon. Köszönjük megértésüket!


Hétvégén Megyei Csapatbajnokság lesz az Abért II. tavon- hír kelt: 2017.05.18.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az Abért II. tavon kerül megrendezésre szombaton és vasárnap a Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokság. A verseny napjain tilos lesz - a versenyzőkön kívül - horgászni az Abért II. tavon a Lukácsháza település és a Gyöngyös patak felőli oldalakon. Szeretettel várjuk a nézőket, érdeklődőket, szurkolókat az egyesületi csapatokhoz. Az idén hét csapat méri össze tudását. Indulók között van az Elektromosok SHE., a Spartacus HE., a Körmendi Munkás HE., a Répcementi HE., a Büki HE., a Kőszegi SHE., a Pannónia HE. csapata.


Rekordszámú nevező és rekordfogások az idei Abért-tó Kupán- hír kelt: 2017.05.17.


1240 kg halat fogtak a horgászok négy óra alatt...


Évről-évre népszerűbb a lukácsházi víztározón -hagyományosan - megrendezésre kerülő Abért-tó Kupa, mely múlt vasárnap került megrendezésre három kategóriában. A tó kedveltségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a nagy létszámú előzetes regisztráció miatt már a versenyt megelőző hét közepén le kellett zárni a versenyre való nevezéseket, így 80 pecás kapott lehetőséget megmérettetni magát. A rengeteg nevezés miatt nem csak az Abért II., hanem az Abért I-es tó is megtelt, emiatt az előző évektől eltérően mindkét tavon zajlott egyidejűleg a verseny. A remek időjárás mellett a halak étvágyára sem lehetett panasz, amit a nap végén elért rekordfogás kellőképp bizonyít.

 


A versenyző kategóriában kialakított 3 szektorban összesen 635,4 kg halat sikerült horogra csalni. A szektor győzelmekhez 40-45 kilogrammot meghaladó teljesítményre volt szükség. A nap három legjobb horgásza közül első helyen a Nyugat-Pannon HSE. osztrák versenyzője Mantl Ingolf végzett 46 910 grammal. Második az Elektromosok SHE. horgásza Török Zoltán lett 44 610 grammal, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Elektromosok SHE versenyzője Tordai Gábor léphetett fel, 42 420 grammal. Hobbi felnőtt kategóriában majd 50 fő indult el a kijelölt 6 szektorban, ahol 30 kilogramm körüli fogással lehetett beszállni a dobogós helyezésekért folytatott küzdelemben. A verseny körülmények között még nem igazán tesztelt Abért I. tavon többeknek sikerült kiemelkedő eredményt elérni. Közülük is Zsankó György a Pannónia HE. horgásza volt a legjobb, a maga 37 520 grammos összfogásával. Ezüstérmes helyen Varga Viktor a Répcelaki HE. indulója végzett 31 380 grammal. Harmadikként pedig a versenysorozat kerkafalvi fordulójában győztes Bálint Gábor, a Körmendi Munkás egyesület tagja végzett 28 370 grammal.

   

További képek itt megtekinthetőek >>>


Ifjúsági kategóriában is sikerült szép eredményeket elérniük a fiataloknak, akik közül ezen a napon Kovács Viktor (Vasvári HE. )volt a legügyesebb 16 340 grammal, a második Bicsák Barnabás (Elektromosok SHE.) lett 10 010 grammal, a harmadik helyért járó serleg Koltai Máté Márkhoz (Kerkafalvi Kéthatár-tó HE) került a 9070 grammos fogása jutalmaként.

   


Az Abért-tó kupán megjelent 77 horgász összesen 1 241,9 kilogramm amurt, kárászt, keszeget pontyot fogott a 4 órás verseny során, mely 16,13 kg-os átlagfogást jelentett.Zárásként a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke Seregi Miklós és ügyvezető elnöke Puskás Norbert értékelte versenyt, majd adta át a helyezetteknek a díjakat. Ezúton is gratulálunk minden horgásznak a remek fogásokhoz és várjuk a nevezéseket a következő gersekaráti fordulóra is!


Részletes eredmények itt letölthetőek >>>


Várhatóan 900 kg ponty érkezik holnap a vasi vizekbe- hír kelt: 2017.05.17.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. május 18-án (csütörtökön) 900 kg III. nyaras pontytelepítést végez a Vasvári-tavakon (600 kg) és a Püspökmolnári tavon (300 kg). Ezen vasvári telepítéssel a nyári kihelyezések kerülnek előbb teljesítésre. A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések június elején-közepén folytatódnak a vasi vizeken. Jó fogást kívánunk!


Répcelaki HE. versenye - hír kelt: 2017.05.18.


Spartacus HE. versenye - hír kelt: 2017.05.17.

  


Megérkeztek a pontyok - hír kelt: 2017.05.11.

Ma délután összesen 1100 kg terven felüli III. nyaras pontytelepítést végeztünk a Gersekaráti tavon (1000 kg) és a vaskeresztesi Alpesi horgásztavon (100 kg). A halasítás után tilalom nem került elrendelésre, Ezúton is köszönjük azon horgásztársaknak, akik segítettek a vízparti mérlegelésben és a halak betelepítésében. Jó fogást kívánunk a hétvégére!

   

További képek itt megtekinthetőek >>>


1000 kg pontytelepítés lesz a Gersekaráti Sárvíz-tavon- hír kelt: 2017.05.09.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. május 11-én (csütörtökön) 1000 kg terven felüli III. nyaras pontytelepítést végez a Gersekaráti tavon. A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudjanak hódolni a horgászatnak a Szövetség legkedveltebb horgásztaván. A csütörtöki nap folyamán még 100 kg ponty kihelyezés van tervezve a Szövetségi központ előtt található vaskeresztesi Alpesi-horgásztóba. A halbeszerzési lehetőségek függvényében a telepítések június elején-közepén folytatódnak a vasi vizeken. Jó fogást kívánunk!


Abért-tó Kupára max. 80 főig fogadunk nevezőket- hír kelt: 2017.05.09.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a vasárnapi Abért-tó Kupára eddig 80 fő nevezés érkezett, ezért további nevezéseket már nem fogadunk. Előzetesen jelezzük, hogy az Abért I. tavon is lesz szektor kitűzve a hobbi és az ifjúsági kategóriában. Köszönjük megértésüket! A versenyre eddig sikeresen regisztrált horgászok listája itt olvasható >>>

Frissítve: 2017.05.11.


Megyei Csapatbajnokságra várjuk a nevezőket - hír kelt: 2017.05.08.

Plakát nagy méretben letölthető itt >>>

VÁLTOZÁS!!!

MOHOSZ OHCSB MLS. iránynyelvvel összhangban

a megyei csapatbajnokságon is érvényes a következő rendelkezés:


Lehetőség van +1 fő mozgáskorlátozott versenyző indítására, akinek az eredménye a csapateredménybe akként számít be, hogy a csapat legrosszabb elért szektor eredményét is lecserélheti. (példa: A csapat tagjainak eredménye: felnőtt 3 pont +5 pont +8 pont +6 pont, U24: 1 pont. Ez összesen 23 pont. Ha a csapat indított mozgáskorlátozott versenyzőt, akinek az eredménye 3 pont, a csapat felnőtt 8 pontját kiválthatja, így a csapat össz. pontja 18 pontra módosul. )

Frissítve: 2017. május 09.


Tavaly ismét jó évet zárt a közel 8000 horgásztagú Vas Megyei Horgász Szövetség - hír kelt: 2017.05.06.

Kitüntetés, beszámoló és jelölő bizottsági tagválasztás is volt...

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vaskeresztesen tartotta hagyományos évértékelő Küldöttgyűlését szombaton, melyen a Szövetség vezetői beszámoltak az elmúlt év történéseiről és az idei év terveiről.  A  Szövetség elnöke Seregi Miklós az ülés kezdetén köszöntötte a megjelent vendégeket és a horgászegyesületi  küldötteket. Az ülésen részt vett vendégként Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályának halgazdálkodási felügyelője.

 

Seregi Miklós az ülés első hivatalos és egyben hagyományos napirendi pontjával a kitüntetések átadásával kezdte meg az évértékelő küldöttgyűlést. Elmondta, hogy a Szövetség Intéző Bizottságának megbízásából a kiemelkedő munkát végző horgásztársaknak, aktíváknak megyénk legmagasabb horgászati elismerését a „Vas megye Horgászatáért” kitüntetést az idén Szekér Ferenc a Szentgotthárdi HE leköszönő titkára, valamint  Konyher Tivadar hivatásos halászati őr, a Rábapaty és Vidéke HE tagja kapta. A kitüntetetteknek a gratuláció mellett Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át az elismerő díszoklevelet és a kitüntetéshez járó emléktárgyat.

A díjak átadása előtt elhangzott, hogy Szekér Ferenc a Szentgotthárdi HE titkárja, jegyértékesítője, a Hársas-tó szerelmese, aki több mint 16 éve látja el kiválóan munkáját az egyesületi horgásztagság gyarapítása érdekében.  Rendkívül precíz és igényes, áttekinthető elszámolásokkal, adminisztrációval segíti és segítette az egyesület, valamint a Szövetség működését. Az új horgászvizsgáztatási rendszer bevezetése óta folyamatosan figyelt az utánpótlás horgászok Szentgotthárdon történő vizsgáztatásának biztosítására, valamint több helyi jegyforgalmazó bevonásával igyekezett a horgászok igényeit minél jobban kiszolgálni.  

Konyher Tivadar a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hivatásos halászati őre, aki 1987. augusztus 01. óta, azaz 30 éve látja el feladatát a vasi vizeken. A halászati őri munkájában mindig az elsődleges szempont volt a környezet védelme, tisztelete. Az általa ellenőrzött területen a 30 éves pályafutása alatt az örömök mellett sok embert próbáló helyzettel is szembe kellett néznie, melyekben mindig lehetett rá számítani. A Marcal folyó többszöri szennyezéséből eredő halpusztulások, halmentések, visszatelepítések során is aktívan munkaidőt nem nézve tette kötelességét. Szigorú, szabálytisztelő és követelő halászati őr, aki az ellenőrzési feladatok mellett a vízparti munkákban is élen jár, legyen szó faültetésről, munkaszervezésről, kaszálásról. Mindezen érdemek mellett Tivadar kiváló halételek, receptek tudója és készítője, melyet napjainkra sok ezer halfogyasztó ember tud alátámasztani különböző horgász programokon.

A kitüntetések átadását követően a megjelentek elfogadták a  Felügyelő Bizottság 2016. évi  jelentését, valamint a  2016. évi szervezeti élet és működési tevékenységről, gazdálkodásról szóló beszámolót. A küldötteknek előzetesen írásban rendelkezésre bocsátott részletes beszámolókból kiderült, hogy Vas megyében a Szövetség kezelésében maradt minden horgászvíz, melyet az elmúlt évtizedekben is kezelt. A korábban meglévő horgászvizek mellett a tavalyi évtől a Szövetség által kiadott területi jegyekkel horgászhatóvá vált a Celldömölki tó és a Rába folyó nicki gát alatti szakasza is a Rábakecöl-Kenyeri között található közúti hídig, utóbbi területre évtizedeket kellet várni a vasi horgászoknak. A tavalyi év másik fontos eredménye, hogy folytatva az előző évek tendenciáját tovább nőtt a horgászlétszám, valamint a vasi vizekre is egyre többen váltottak területi jegyet a tagszervezetekben. Puskás Norbert ügyvezető elnök beszámolójából kiderült, hogy a 2013. évben még 4.512 tagjuk volt, míg 2014-ben 4.886 –an lettek, a 2015.évet már 5624 fővel zárták, a tavalyi évben rekord létszámot könyvelhettek el a 7.982 fős pecás tagsággal. Éves területi jegyet a felnőtt horgászok közül 2325 fő váltott, mely 293 fővel több, mint az előző évben.  A tavalyi év szakmai és pénzügyi anyagaiból is tényszerűen látható volt, hogy a tagság és a jegyváltók számának az emelkedése a vízterületek halasításának növekedését is eredményezte. Pontyból tavaly a tervezett 28.200 kg helyett 41.610 kg került a vizekbe, vegyes -és dévérkeszegből 5.400 kg helyett 12.130 kg.

A fogható méretű halak mellett 296.500 db őshonos előnevelt 4-6 cm-es halat (sebes pisztráng, csuka, ponty, keszeg) került kihelyezésre a vasi vizekbe. A Szövetségi Iroda hatékony munkáját bizonyítja, hogy az előző év végén közel 110 millió forint pályázati támogatást nyert el a szervezet a vasi horgászvizek fejlesztésére, mely projekt 2017-2018.évben valósul meg. Puskás Norbert ügyvezető elnök köszönetét fejezete ki a Szövetség minden önkéntesének és munkatársának, hogy aktív munkájukkal elősegítették a Szövetség eredményes működését. A Vas Megyei Horgász Szövetség költségtakarékos és eredményes gazdálkodásának köszönhetően 3.732 ezer forint elért eredménnyel zárta az évet, mely Lukács Zoltánné gazdasági vezető beszámolójából volt megismerhető. A beszámolók után elfogadásra került a 2017. évi programnaptár, munkaterv és a költségvetés is.  Döntés született több turisztika szervezetbe történő belépésről, mely az elnyert TOP turizmusfejlesztési projekt sikeres megvalósításához feltétlen szükséges.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége készülve a jövő évi tisztújítására Jelölő Bizottságot állított fel, melynek tagjai a következő személyek lettek: Cziráky László elnök, Pajtli Ferenc, Adorján Jenő, Garas Kálmán, Csupor Mihály tagok.  A megnövekedett horgászlétszám miatt a Magyar Országos Horgász Szövetség Választmányában is már két fővel vehet részt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A szombati küldöttgyűlés döntése értelmében az országos választmányba Puskás Norbert ügyvezető elnök mellett Cziráky László a Szentgotthárdi HE elnöke vehet részt, akit akadályoztatás esetén Tóth Milán a Szövetségi Iroda munkatársa helyettesíthet. A különfélék részben a Szövetség halasításairól, a hód és kormorán problémákról, valamint egyéb horgászati kérdésekről volt szó.


Vasi Vizeken - Abért-tó Kupa - hír kelt: 2017.05.05.

Már 30 nevező van a jövő hétvégi versenyünkre! Ebből is kár lenne kimaradni. Sok.szeretettel várjuk a horgászokat az Abért-tó Kupára. Nevezés itt >>>


73 indulóval startolt el az idei vasi versenyszezon Kerkafalván- hír kelt: 2017.05.05.

A verseny „főszereplője” egy 7 kg –os amur volt...

Hagyományoknak megfelelően május 01-én évindító horgászversennyel kezdetét vette a „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozat hobbi kategóriában a Kerkafalvi Kéthatár-tavon. A reggeli regisztráción rekord számú induló jelent meg a szervezők nagy örömére. A Kéthatár-tó Kupára 57 felnőtt versenyző és 16 ifjúsági pecás nevezett. A megjelenteket Őr József a Kerkafalvi HE alelnöke köszöntötte a helyi közösség nevében, majd Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke ismertette a versenymenetét és a technikai részleteket. 

  


Az 5,5 hektáros tavon lényegében nem maradt szabad hely a horgászhelyek elfoglalását követően. A felnőtt horgászok három szektorban versenyeztek, míg az ifjúságiak egy szektorban mérték össze tudásukat. A leghalasabb szektorban többen is fogtak 1-2 db pontyot a keszegek, kárászok mellett, de voltak olyan helyek is ahol nem sikerül horogra csalni a halat. A Kéthatár-tó Kupán a legnagyobb halat Búzás László (Kerkafalvi HE) fogta, akinek a fárasztást követően sikerült szákba terelni egy 7 kg-os amurt. Az „A szektorban” 8440 grammal a Kerkafalvi HE tagja Nagy Ferenc remekelt, míg a „B” szektorban 2580 grammal Tóth Attila (Körmendi Munkás HE) nyert. A legjobb eredményt a „C” szektorban Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE) érte el 11.020 grammal, mely összesítésben a kupa győzelemhez is elég volt. A fiatalok között Koltai Máté Márk (Kerkafalvi HE.) nyert 2310 grammal, őt követte Kiss Péter (Kerkafalvi HE.) 720 grammal, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára 230 gramm fogással Szatmári Barna (Kerkafalvi HE) állhatott fel. 

További képek itt megtekinthetőek >>>


Az eredményhirdetésen a helyezetteknek a Szövetség képviseletében Puskás Norbert és Tóth Milán emléktárgyakat, ajándékokat adtak át Őr József alelnökkel közösen. A versenyen induló minden fiatal - eredménytől függetlenül - az élmények mellett egy ajándék spiccbottal térhetett haza. A Kerkafalvi HE. vezetősége és segítői minden indulót, valamint a velük érkezett barátokat, családtagokat vadpörköltre és halászlére látták vendégül. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a Kerkafalvi HE. vezetőségének és önkénteseinek a rendezvény megszervezésében nyújtott segítségért. A versenysorozat következő állomása a Lukácsházi Abért tavon lesz 2017. május 14-én vasárnap, melyre ismét szeretettel várjuk a horgásztársakat.


Celldömölki HE versenye - hír kelt: 2017.05.04.


Változások az Abért tavi horgászrendben - hír kelt: 2017.04.27.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elmúlt pénteken tartott Intéző Bizottsági ülésén döntött az Abért I-II. tó horgászati rendjének módosításáról. A tavak horgászrendje a módosításokkal egységes szerkezetben a következők szerint érvényes 2017. május 01-től:

 - Minden halat - a törpeharcsa kivételével - a fogás után azonnal kíméletesen vissza kell engedni a vízbe.

- Merítő szák és horogszabadító nélkül a horgászat nem kezdhető meg. Csalihalfogó háló használata szigorúan TILOS!

- Az Abért I-II. tavon október 01 -március 31. között reggel 6.30 órától – 18.00 óráig, április 01-szeptember 30. között reggel 05.30 órától – 20.30 óráig lehet horgászni. Sötétben horgászni TILOS!

- Az Abért I.-II tavon - műcsalival - pergetni és legyezni kizárólag egyágú, lenyomott szakállú, vagy szakáll nélküli horoggal lehet.

- Az Abért I-II. tavon tilos az élő csalihallal és halszelettel történő horgászat, valamint a léki horgászat!

- Az Abért I. tó teljes területen horgászható pergetve és legyezve, de a pergetésen és a legyezésen kívül más horgászmódszer alkalmazása kizárólag a Gyöngyös patak felöli két oldalon lehetséges. (A parkoló melletti részen és a két tó közötti gáton tilos a pergetésen és a legyezésen kívül minden más módszerrel történő horgászat.)

- Az Abért II. tavon - mindenféle módszerrel - kizárólag a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által kijelölt partszakaszokon lehet horgászni. /Tábla jelzi/ Az Abért II. tavon a főút felöli partszakaszon horgászni tilos!

- Gépkocsival a töltésen tartózkodni tilos és kizárólag az Abért I.tó melletti kijelölt parkolóban lehet elhelyezni a gépjárművet.

- A halak takarmányozó etetése tilos!

A változásokat igyekszünk táblával is jelölni az Abért I. tavon, illetve a meglévő

információs táblákon is aktualizálni fogjuk a horgászrendet.


Versenyzői és versenyzési  támogatásokról  döntött az Intéző Bizottság- hír kelt: 2017.04.27.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége először hirdetett pályázatot a Szövetség tagegyesületeiben tagsággal rendelkező versenyhorgászok részére, akik megyei, országos, vagy nemzetközi horgászversenyeken  kiemelkedő teljesítményt értek el eddig és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük. A pályázati támogatásokról a támogatási felhívás értelmében a Versenysport Szakbizottság bevonásával a végső döntést a Szövetség Intéző Bizottsága hozta meg a 2017. április 21-én. A versenyhorgász támogatási program mellett még döntés született a Megyei Csapatbajnokságon történő tagegyesületi aktivitás elősegítő támogatásról, mely hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több egyesület indítson ismét csapatot a 2017. május 20-21. között megtartásra kerülő, jó hangulatú - nagy hagyományokkal rendelkező -  megyei csapatbajnokságon. A Szövetség azon tagszervezetei, melyek a 2017.évi megyei csapatbajnokságon egyesületi csapatot indítanak pénzügyi támogatásban részesülnek. Az indulással elnyert támogatást egyesületi horgászversenyük szervezésére fordíthatják 2017. június 01 – 2017. november 15. között. /Támogatás mértéke: I. helyezett: 35.000 Ft; II. helyezett: 30.000 Ft; III. helyezett: 25.000 Ft; Minden további helyezést elérő csapat 20.000 Ft./

Megyei csapatbajnokság kiírása itt elérhető >>>

A támogatásban részesült versenyhorgászokat postai úton értesítjük a támogatásuk igénybevételének módjáról és feltételeiről. Gratulálunk az elnyert támogatáshoz és az idei évadhoz sok sikert kívánunk!

Pályázati eredménylista letölthető itt >>>


Hobbi horgászokat várjuk az első versenyünkre - hír kelt: 2017.04.23.


Műlegyesek versenyeztek a vasi vizeken- hír kelt: 2017.04.23.

A Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezte meg az idei Műlegyező Országos Bajnokság első fordulóját a Pinka patak pornóapáti szakaszán, és a lukácsházi Abért I. tavon. A szombati versenyre benevezett legyesek Vaskeresztesen a Szövetség Horgászturisztikai Központjában találkoztak reggel, ahol Monos Tibor szövetségi kapitány és Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket. A technikai értekezlet és sorsolás után a Pinka patak pornóapáti szakaszán kezdték meg a versenyt a műlegyesek.

További képek itt megtekinthetőek >>>

A verseny előtt néhány nappal téliesre változó időjárás a horgászvizek hőmérsékletén és a halak kapó kedvén is érződött. A vízben gázolós horgászathoz semmiképpen nem volt ideálisnak mondható a Pinka patak. Az első fordulóban Hetyéssy Pálnak és Balog Tibornak sikerült az élen végezni. A verseny második fordulója előtt egy kellemes hangulatú ebédre került sor az Alpesi Fogadóban a versenyzőkkel, pályabírókkal közösen, majd Lukácsházán folytatódott a verseny az Abért I. tavon.

   

Részletes eredmények itt letölthetőek >>>  

A második megmérettetésen az Abért tavon főként a tóban lévő szép amurokra próbáltak horgászni a versenyzők, de sajnos a lehűlés az amurok étvágytalanságán is meglátszott. A legszerencsésebb pecás ebben a fordulóban Turi Barnabás volt, akinek sikerült egy 60 cm-es csukát fognia, őt követte Prókay István egy 56 cm-es ponttyal. Az esti eredményhirdetésen Monos Tibor emléktárgyakat és emléklapokat adott át a helyezetteknek. Ezúton is köszönjük a pályabírók egész napos segítségét!

A vasi forduló végeredménye: I. hely: Tölgyesi Levente; II. hely Hetyéssy Pál; III. hely: Turi Barnabás

További sok sikert kívánunk a versenyzőknek a következő fordulókra!


50.000 db előnevelt csuka érkezett a vasi vizekbe- hír kelt: 2017.04.19.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a mai napon összesen 50.000 db előnevelt csukát (3-5 cm közötti egyedek) helyezett ki több Vas megyei horgászvízbe. A ragadozó halállomány erősítése érdekében a mostani mennyiség 29.000 db-al haladja meg a halgazdálkodási tervben szereplő csuka mennyiséget, melyet a folyamatosan emelkedő vasi területi engedély váltások tettek lehetővé.

 

 

További képek itt megtekinthetőek >>>

A csukák gyors növekedésű halak, így már ideális körülmények között egy-két éven belül elérhetik a fogható méretet is. A következő hónapokban előnevelt süllő, harcsa kihelyezése is tervben van az egyes horgászvizekbe. Ezúton is köszönjük Balassa Péter haltermelőnek és kollégáinak, valamint a Szövetség hivatásos halászati őreinek, önkénteseinek, akik részt vettek a télies időben elvégzett telepítésben.


Megérkeztek a pontyok az Új-perinti tóba- hír kelt: 2017.04.19.

A mai rendkívül zord időjárási körülmények között dél körül megérkezett - a Vas megyei Savaria SHE. támogatásával -megvalósuló 402 kg háromnyaras ponty az Új-perinti I. tóba.

 

További képek itt megtekinthetőek >>>

A vízparti mérlegelés után a halak elfoglalták új otthonukat. A halasítás miatt általános horgászati tilalom került elrendelésre a tavon 2017. április 23. (vasárnap) délután 14.00 óráig. (A Vas Megyei Savaria SHE egyesületi versenyének végéig.)

 

Jó fogást kívánunk!


11 kg-os harcsát fogtak Kerkaszentkirályon- hír kelt: 2017.04.19.

Az elmúlt napokban egy szép harcsa akadt horogra a Kerkaszentkirályi Kerka - holtágon. Végh Tamás a Kerkaszentkirályi Kerka - Horgászegyesület tagja, 2017.04.14-én 18.30 óra körül egy 11 kg - os, 126 cm hosszú  harcsát fogott, A halat szerencsés horgásztársunk úszós készséggel, 16 -os előkével, 1 szem fűzött kukoricával fogta. A  fárasztás 45 percet vett igénybe.

Gratulálunk a horgásztársunk szép fogásaihoz!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

 

A 2017. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy

darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


"Savaria Majális"horgászverseny, haltelepítéssel - hír kelt: 2017.04.17.

A Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesület szeretettel meghívja a horgászokat a 2017.április 23-án vasárnap az Újperinti I-es horgásztavon megrendezésre kerülő "Savaria Majális" elnevezésű horgászversenyre.             

Helyszín: Szombathely, Újperinti I. tó

Verseny időtartama: 5 óra (8:00-13:00)

Gyülekezés 6:30-7:00 óra

Nevezési díj nincs!   Nevezési határidő: 2017. április 23. 07:00 óra

Részletes versenykiírás letölthető itt >>>

A Savaria horgászegyesület ezen felül megköszöni tagjainak, hogy tagságukkal támogatták az egyesületet.  Ennek eredményeképpen a  Vas Megyei Savaria SHE. 400 kg III. nyaras pontyot telepít az Új-perinti I. tóba 2017. április 19-én.

A telepítés pontos dátumát azonnal közöljük honlapunkon és a tavi hirdetőn kifüggesszük a tilalmi táblát.

A halasítás miatt általános horgászati tilalom lesz a tavon a telepítés

napján 2017. április 19-én   9.00 órától - 2017. április 23. (vasárnap) délután 14.00 óráig.

Sikeres versenyzést kívánunk!


Önkéntes pályabírókat keresünk a hétvégére- hír kelt:2017.04.17.

A Magyar Országos Horgász Szövetség Műlegyező Országos Bajnokságának vasi fordulója 2017. április 22-én (szombaton) lesz a Pinka- patakon és a Lukácsházi Abért I. tavon. (Eredetileg a Gyöngyös patakon került volna megrendezésre, de a NYUDUVIZIG karbantartások és a csapadékmentes időjárás eredményeként kialakult alacsony vízállás miatt nem tartható meg ott a folyóvízi forduló) Ezúton kérjük a horgásztársakat, hogy a korábbi évekhez hasonlóan önkéntes pályabíróként támogassák a verseny sikeres megrendezését.


A pályabírók jelentkezését névvel, címmel, telefonszámmal, e-mail címmel a Szövetségi Iroda info@vasivizeken.hu címére, vagy a 06/94-506-835-ös telefonszámra várjuk. A pályabíróknak étkezést, útiköltséget biztosítunk. Ha valaki csak a reggeli, vagy a délutáni fordulón tud részt venni az is segítség számunkra!

A verseny tervezett menete az alábbiakban letölthető >>>

A versenyszabályok itt elérhetőek >>>

  

A jelentkezőkkel a részletek pontosítása érdekében külön felvesszük a kapcsolatot.

Előre is köszönjük a segítségüket!


Húsvét- hír kelt:2017.04.13.


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás- hír kelt:2017.04.13.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. április 15-én szombaton a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája a Húsvéti ünnepek miatt zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik.

Köszönjük megértésüket!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége


2017.évi versenynaptár - hír kelt: 2017.04.11.

Ezúton tájékoztatjuk a sporthorgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Versenysport Szakbizottsága 2017. február 28-i ülésén egyhangúan elfogadta a 2017.évi Vas megyei versenynaptárt és a megyei naptárban szereplő versenyek részletes kiírását.Szerettel várunk mindenkit a versenyeinken! A Szövetségi versenyeken a részvétel az idén is díjmentes. Előzetes nevezéshez használja az on-line nevezési felületünket >>>

 Részletes versenynaptár itt elérhetó >>>

     

Sikeres versenyévadot kívánunk!


Vasárnapi Vas Népében a horgászat volt a főszerep - hír kelt: 2017.04.11.

Cikk on-line változatban megtekinthető itt>>>


Lukácsházi tározó karbantartása miatt jelentős víszint csökkentés lesz - hír kelt: 2017.04.10.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a NYUDUVIZIG hivatalos értesítése szerint 2017. április 07.-2017. május 11. között a Lukácsházi vizierőtelep duzzasztásának szüneteleetésére kerül sor karbantartási munkák miatt. A munkálatok a Gyöngyös patakon jelentős vízszint csökkentést fognak eredményezni.

Hivatalos értesítés itt letölthető >>>


Embernagyságú ragadozó a Szombathelyi Csónakázó tóból- hír kelt: 2017.04.10.

Az elmúlt napokban több szép harcsa is horogra akadt a Szombathelyi Csónakázó-tavon. Bemelegítésnek Sasvári Domonkos helyi - harcsa specialista -horgásztársunk fogott 5-10 kg körülieket.Tegnap, azaz 2017.04.08-ån 21:30 órakor Horváth Józsefre a Pannónia HE tagjára mosolygott Fortuna és egy 210 cm hosszú 70 kg-os harcsát sikerült hosszas fárasztás után kifogni. Szívből gratulálunk horgásztársainknak és még sok szép élményt kívánunk a vasi vizeken!

 


Nem áprilisi tréfa volt- hír kelt: 2017.04.09.

Április első hétvégén többek horgára sikerült halakat csalni...Bicsák Barnabás az Abért II tavon remekelt, míg Kádi Attila a Csánigi tavon, több horgásztársával együtt fogtak pontyokat.

    

 

 


Iskolai vetélkedő levelező fordulójának végeredménye- hír kelt: 2017.04.08.

A XII. Vasi Vizeken Iskolai Vetélkedő két levelező fordulójának összesítése

alapján elért eddigi végeredmény letölthető itt >>>A helyszíni vetélkedő tervezett ideje 2017. május 27. szombat, melyre az első 12 csapat kap meghívást.

(Zöld színnel jelöltük a továbbjutó csapatokat a táblázatban).

A helyszíni döntővel kapcsolatos részletekről e-mailben értesítjük a csapatokat.


Ezúton is gratulálunk minden résztvevő csapatnak!


Haltelepítési előrejelzés- hír kelt: 2017.03.25.

Szövetségünk várhatóan a keddi napon, azaz 2017. március 28-án az alábbi halasításokat végzi el a hasznosításában lévő horgászvizekbe. A telepítések után tilalom nem kerül elrendelésre.

Vízterület

Halfaj

Mennyiség (kg)

Máriaújfalui Hársas-tó

III. nyaras vegyes fehérhal (30-40 dkg átlagsúly)

1000 kg (Ebből 500 kg a Szentgotthárdi HE támogatása)

Magyarszecsődi-tó

III. nyaras vegyes fehérhal (30-40 dkg átlagsúly)

1000 kg

Pinka patak vaskeresztesi holtága

III. nyaras ponty

200 kg (Ebből 100 kg a Pannónia HE támogatása)

Pinka patak vaskeresztesi duzzasztott szakasza

III. nyaras ponty

200 kg (A Pannónia HE támogatása)

Pinka patak horvátlövői  szakasza

III. nyaras ponty

200 kg

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a halas tavak decemberi befagyása miatt elmaradt vegyes fehérhal (I.-II.-III. nyaras) telepítések a héten megtörténtek, valamint még terven felüli kihelyezésekre is sor került a következők szerint: Gersekarát 5020 kg; Pinkamindszenti-tó 480 kg; Hársas-tó 700 kg; Vasvári-tavak 1000 kg, Püspökmolnári-tó 1000 kg, Vadása-tó 500 kg.


Halasítással indul újra a Csánigi-tavon a horgászat- hír kelt:2017.03.25.


Örömmel tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a 18-005-1-1 víztérkóddal rendelkező Csánigi bányató halgazdálkodási jogát pályázati úton 2031. december 31-ig ismét a Szövetségünk nyerte el. A halgazdálkodási jog újabb 15 éves időtartamára szóló haszonbérleti szerződése a Földművelésügyi Minisztérium által is ellenjegyzésre került a napokban.  Szövetségünk a horgászati igényeknek megfelelően a horgásztatási tevékenységet megkezdi 2017. április 01-től a helyi horgászrendünkben rögzített szabályok betartatása mellett. A tavon kizárólag érvényes állami –és területi jeggyel lehet horgászni jövő szombattól.


A halfogási esélyek növelése érdekében a keddi napon, azaz 2017. március 28-án, a Csánigi tavon 350 kg fogható méretű ponty és 600 kg vegyes – 30-40 dkg átlagsúlyú - fehérhal kerül kihelyezésre. A telepítést követően 2017. március 28. 10 órától 2017. április 01. (szombat) 6.00 óráig általános tilalom kerül elrendelésre.


Köszönjük eddigi türelmüket és sikeres horgászatokat kívánunk!


Szombaton szünetel az ügyfélfogadás- hír kelt:2017.03.24.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. március 25-én szombaton a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének irodája technikai okok miatt zárva tart. Az ügyfélfogadás a továbbiakban a megszokottak szerint zajlik.

   

Köszönjük megértésüket!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége


Lillafüreden ébredtek, de este már Vas megyében pihentek- hír kelt:2017.03.24.

12.000 db előnevelt sebes pisztráng talált új otthonra a vasi vizekbe...

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Gyöngyös és Pinka patakba, valamint azok vízrendszerébe és a Répce folyóba összesen 12.000 db előnevelt sebes pisztrángot helyezett ki a tegnapi nap folyamán. A pisztrángok Hoitsy György tenyésztő lillafüredi telephelyéről kerültek új vasi otthonukba. A halak Vas megyébe történő szállítását Monos Tibor sporthorgász végezte és Mesterházy József megyei halgazdálkodási felügyelőn nyomon követte, melyért külön köszönet illeti a horgásztársakat.

 

A kicsiny 3 – 5 cm-es sebesek Vas megyébe történő érkezését követően a kihelyezés gyorsításának érdekében becsatlakozott Fördős István, Tóth Emil halászati őrök és Szabó Dániel sporthorgász. Az elmúlt években betelepített előnevelt pisztrángokból egyre több akad 15-25 cm –es méretben a pecások horgára, melyek azt bizonyítják, hogy a patak eltartó képességének megfelelő kihelyezések eredményesek. Az őshonos sebes pisztráng állományának fenntartása a vasi patakokban kiemelt feladata a Szövetségnek, ezért is kérjük a horgászokat, hogy óvják, védjék kis patakjaink ifjú ragadozóit.

     

További képek itt megtekinthetőek >>>

Tudta Ön? A pisztráng a búvóhelyekben bővelkedő, alámosott részeket kedveli, szívesen tartózkodik a bedőlt bokrok, fák és összetorlódott uszadékok alatt. Az idősebb egyedek a magányt kedvelik, míg a fiatal példányok inkább néhány fős csapatokban élnek. Kisebb rákokat, tegzeseket, kérészeket, vízi rovarokat fogyaszt, de a nagyobb példányok a kisebb halakra is vadásznak. Herman Ottó: A Magyar Halászat Könyve (1887) című munkájában a pisztrángot a halak kaméleonjának nevezte, mert egyik halfaj sem olyan változatos a faunánkban, mint a sebes pisztráng. A környezeti-ökológiai hatások miatt a méretben, színezetben és táplálkozásban ugyanazon fajon belül nagy eltérések tapasztalhatók. Új környezetbe kerülve színezetét megváltoztatja az új mederfenék színéhez alkalmazkodva.

   


Halgazdálkodásra évente mintegy 514 millió forint fordítható- hír kelt:2017.03.23.

Az új halgazdálkodási törvény 2014­-től biztosítja és szabályozza a horgászatból és halgazdálkodásból származó állami bevételek felhasználását;ennek köszönhetően Magyarország költségvetésében évente mintegy 514 millió forint áll az ágazat rendelkezésére ­ közölte a földművelésügyi miniszter az I. Halak Napja nyitórendezvénnyel egyidőben rendezett ágazati tanácskozáson. A szakmai konferencia fővédnöke, Fazekas Sándor elmondta: a fenntarthatóság elve mentén a halgazdálkodási vízterületek hasznosítása során a horgászat és a horgászturizmus fejlesztése élvez elsőbbséget. Hozzátette: a támogatott tevékenységek között megtalálható a kecsege és a széles kárász visszatelepítési program, valamint a hazai őshonos halállományokat veszélyeztető nagy kárókatona gyérítésének támogatása. Ebből a forrásból finanszírozható továbbá a Balaton, a Tisza­tó és a Ráckevei (Soroksári)­Duna halas élőhelyeinek fejlesztése, valamint a halászati őrzést segítő eszközök beszerzésének támogatása is ­ mondta a miniszter.

Videó beszámoló itt látható >>>

A földművelésügyi tárca vezetője üdvözölte a kezdeményezést, hogy az év egy napján, március 20­án, az ágazatban és az ágazatért tevékenykedő szakmai szervezetek ­ a Magyar Haltani Társaság, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi szervezet (Ma­HAL), az Akvaristák Magyarországi Egyesülete, valamint a Magyar Országos Horgász Szövetvég (MOHOSZ) ­ ráirányítják a figyelmet a halakkal összefüggő különböző területekre a horgászattól a turizmuson és a kutatáson, valamint az ismeretterjesztésen át a halgazdálkodásig, a tógazdák munkájáig. Fazekas Sándor kiemelte: az utóbbi évek eredményes munkájának köszönhetően mintegy harmadával emelkedett az egy főre jutó halfogyasztás Magyarországon, ami most 6,2 kilogrammot tesz ki. Hozzátette: a halfogyasztás növelését ösztönözheti a halhús általános forgalmi adójának (áfa) mérséklése, erről majd az Országgyűlés dönt. A konferencián a MOHOSZ és a Ma­HAL stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás biztosítja, hogy a két szervezet közösen tevékenykedjen az ágazat érdekében.

Forrás: FM-MTI


Abért tavi amurok - hír kelt:2017.03.23.

Ismét szép élményeket adott az Abért I. tó műlegyező horgásztársunknak.

 

Gratulálunk, további horgászélményeket kívánunk a vasi vizeken!


MA VAN A HALAK NAPJA- hír kelt:2017.03.20.

A Magyar Haltani Társaság javaslatára a Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztálya, a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, valamint az Akvaristák Magyarországi Egyesülete közös döntést hozott arról, hogy 2017-től kezdve minden év március 20. legyen a halak napja. A jeles nap elsődleges célja a halak további népszerűsítése, mert megítélésünk szerint még ma sem mindig kapják meg a társadalomtól azt a figyelmet, amelyet jelentőségüknél fogva megérdemelnének.

Ha Ön is egyetért a kezdeményezéssel, hogy a halak nagyobb figyelmet érdemelnek,

akkor ossza meg a hírt és hozzászólásként írja be a kedvenc halfaját.

Jelen hír facebook megosztói és a hozzászólói között 1-1 db 2017.évi VAS MEGYE HORGÁSZNAPTÁRÁT

sorsolunk ki 2017. március 23-án 10.00 órakor.


Vasi Vizeken Vetélkedő I. levelező forduló eredményei- hír kelt:2017.03.15.

A XII. Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő első levelező fordulójára 21 csapat nyújtott be feladatmegoldást. A fiataloknak ötletes csapatzászlót kellett tervezni első feladatként. Természetesen volt teszt is és még több más érdekes feladat. A fiatalok megvalósult kiváló munkáiból a következő fotókon lehet ízelítőt kapni.

I. forduló végeredménye letölthető itt >>

     

A második levelező forduló feladatai már kiküldésre kerültek,
a feladatok leadási határideje 2017. március 29.

 

További képek itt elérhetőek >>>

Gratulálunk a csapatoknak!


Próba jelleggel süllőfészkeket helyeztünk ki- hír kelt:2017.03.14.

Az elmúlt napokban két helyszínen - a Magyarszecsődi kavicsbánya-tavon és az Abért I-II. tavon - saját készítésű süllőfészkeket helyeztünk ki. A Magyarszecsődi tavon a Körmendi Munkás Horgász Egyesület elnöke Horváth András kivitelezésében - Sipos Károly halászati őr segítségével - kerültek ki az elnök által készített - keretre helyezett - 15 süllőfészek. A hétfői napon Monos Tibor horgásztársunk felajánlásából különböző fenyők és kövek felhasználásával az Abért I-II. tavakba került közel 50 db süllőfészek. Az Abért tavi süllőfészkek kihelyezésében részt vett Fördős István, Sipos Károly, Tóth Emil hivatásos halászati őrök és Szabó Dániel horgásztársunk. A próba jelleggel kihelyezett fészkeket teljes ívási időben a vízben hagyjuk, így nem csak a süllők, de a keszegfélék ívását is tudjuk segíteni reményeink szerint.

 

  

Köszönjük a segítséget!

   

  


Vasi Vizeken Iskolai Vetélkedő II. forduló - hír kelt:2017.03.13.

A Vasi Vizeken Ifjúsági Horgászvetélkedő második - elméleti levelező - fordulójának feladatait 2017. március 09-én megküldtük a csapatoknak. Sajnos kaptunk olyan visszajelzéseket, hogy nem érkezett meg több csapathoz, ezért most itt is közzétesszük.


A feladatmegoldások benyújtási határideje: 2017. március 29.

II. feladatsor letölthető >>>

II. feladatsor kísérőlevele >>>

Sikeres feladatmegoldást kívánunk!


Meghívó Pannónia HE. közgyűlésre - hír kelt:2017.03.13.

M E G H Í V Ó

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület vezetése ezúton meghívja 2017.03.18-án 09.00 órakor megtartandó közgyűlésére.

Közgyűlés helye: Szombathely, Rohonci u.13 szám, alagsor.

Napirendi pontok: 
1./ Elnöki köszöntő
2./ Beszámolók: 
a./ az éves munkáról,
b./ gazdasági munkáról
c./ felügyelő bizottság munkájáról, 
d./ fegyelmi bizottság munkájáról
3./ Tisztségviselők választása
4./ 2017. évi naptári terv ismertetése
5./ Közgyűlés bezárása

Amennyiben a közgyűlés szavazat képtelen az új közgyűlés megtartására változatlan napirendi pontokkal 2017. március 18-án 09.30 órától kerül sor a fenti helyen.

Szombathely, 2017 . március 07.

Molnár Miklós sk.

Pannónia Horgász Egyesült
elnöke


Halőri továbbképzés volt Vaskeresztesen- hír kelt:2017.03.12.

A Vas Megyei Halgazdálkodási Hatóság szervezésében, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének aktív közreműködésével a halászati őrök részére szakmai továbbképzés került megrendezésre 2017. Március 10-én, pénteken a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. A délutáni rendezvényen Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke és Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatala Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály vadászati-és halgazdálkodási szakügyintézője köszöntötte a megjelent közel 60 résztvevőt.

   

  

A Halgazdálkodási Hatóság képviselőjének bevezetőjében elhangzott, hogy a megújult Halgazdálkodási Törvény és annak végrehajtási rendelete alapján a halászati őröknek és társadalmi halőrnek kétévente kötelező halászattal, horgászattal, halvédelemmel, valamint a halászati őrzéssel összefüggő jogszabályokkal kapcsolatos továbbképzésen részt venni. A Szövetség ügyvezető elnöke köszönetét fejezte ki minden halászati őrnek, aki az elmúlt években aktívan végezte tevékenységét a halak és a vizek védelmében, valamint elismerően szólt a Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal meglévő aktív együttműködésről. A szakmai továbbképzésen jelen volt Szalay Zoltán rendőr őrnagy, kiemelt főelőadó a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében. A továbbképzés nyitóelőadásában a halászati őrzés szabályairól, feltételeiről, aktualitásairól Mesterházy József tartott prezentációt. Ezt követően az Őrségi Nemzeti Park képviseletében Tóth Mihály a természetvédelmi őrzésről, a halgazdálkodás aktualitás természetvédelmi kérdéseiről számolt be és válaszolt a hóddal, a vidrával és a nagy kárókatonával kapcsolatban felmerült kérdésekre.  Az elhangzott két előadás után sor került a továbbképzési vizsgára is. A vizsgatesztek kijavítása alatt a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolát képviselő Tóth Tamás rendőr alezredes és Perecz Gábor rendőr őrnagy tartott ismertetést a halőrzéshez kapcsolódó rendészeti alapismeretekről, szabályokról, intézkedéstaktikáról, valamint az általuk szervezett rendészeti vizsgáról.

    

A pénteki szakmai előadássorozatot Puskás Norbert ügyvezető elnök zárta, aki ismertette a Vas Megyei Horgász Szövetség tevékenységével kapcsolatos aktualitásokat és a jövőbeni terveket, majd a rendezvény zárásaként a sikeres továbbképzési vizsgát tett halászati őrök részére a hatóság képviselője bizonyítványt adott át.

       

További képek itt megtekinthetőek >>>


Megérkeztek a pontyok, amurok-hír kelt: 2017.03.09.

A tavaszi telepítéssel 12 800 kilogramm fogható méretű háromnyaras ponty és 400 kilogramm amur került a szövetségi horgászvizekbe. Az állóvizek mellett a Rába folyó ikervári szakaszába és a Láhn-patakba is telepítettünk pontyot.A tavasz folyamán és a nyár elején még több folyóvízi szakasz is részesül pontytelepítésben. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lépett életbe az állóvizekenszerda 9.00 órától szombat reggel 6.00 óráig. A halak átvételén jelen volt a Vas Megyei Kormányhivatal halgazdálkodási felügyelője, a Celldömölki HE. vezetői, a Szövetség horgászmestere, ügyvezető elnöke és a négy főállású halászati őr, akik mind a négy halszállítmányt elkísérték a kihelyezési helyszínekig. A telepítésen az amurok kihelyezése NÉBIH engedéllyel történt.

   

További képek itt elérhetőek >>>


Több mint 13 tonna ponty-és amur érkezik a vasi vizekbe -hír kelt: 2017.03.03.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2017. március 08-án (szerdán) ponty -és amur telepítést végez a kezelésében lévő Vas és Zala megyei horgászvizeken. A telepítés során 12.800 kg fogható méretű három nyaras ponty és 400 kg amur kerül a Szövetségi horgászvizekbe. A tavaszi telepítés során az állóvizek mellett a Rába folyó ikervári szakaszába és Láhn patakba is lesz ponty telepítve. Örömmel tájékoztatjuk a pecásokat, hogy a Csánigi-horgásztó halgazdálkodási jogát ismét elnyerte a Szövetség a következő 15 évre. Jelenleg folyamatban van a Földművelésügyi Minisztériummal a haszonbérleti szerződés megkötése, melynek lezárultát követően – várhatóan még márciusban - kerülhet sor a Csánigi-tó szezonindító pontytelepítésére. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe az állóvizeken a telepítés napjától, azaz 2017. március 08. (szerda) 9.00 órától 2017. március 11. (szombat) reggel 6.00 óráig. A haltelepítések elvégzése után a Szövetség a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés elosztása az alábbiak szerint történik.

***A Magyarszecsődi tóba kerülő ponty mennyiségből 1000 kg a Körmendi Határőr HE., a Celldömölki-és Nagypiriti-tó ponty mennyiségéből 100-100 kg. a Celldömölki HE támogatásával valósul meg.


Most igazán megéri sporthorgásznak lenni -hír kelt: 2017.03.02.

A vasi vizek kiolvadtak mi meg útjára indítjuk a sporthorgászatot támogató kezdeményezésünket...újabb szabályok helyett inkább kedvezményekkel szeretnénk megköszönni a halak visszaengedését...


Horgászturisztikai fejlesztések indulnak a vasi vizeken -hír kelt: 2017.03.01.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán közel 110 millió Forint támogatást nyert el a „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektjével. A Vas megyében 8.000 regisztrált horgásztaggal rendelkező közhasznú szövetség kezelésében lévő állóvízekből nyolc vízterület környezete fog megújulni jövő tavaszra, a pecások nagy örömére. A projekt keretében összességében 250-nél is több kültéri elem (Pl.: padok, hulladékgyűjtők, mozgáskorlátozott stégek...stb) kerül kihelyezésre, valamint a horgásztavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természet közeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul.

 

A tavasz első napján projektindító sajtótájékoztatót tartott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vaskeresztesen, melynek keretében a Szövetség vezetői tájékoztatták a megjelenteket a Terület¬ és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán elnyert támogatásuk tervezett felhasználásról. A Vaskeresztesi Német Nemzetiségi Tánccsoport nyitótánca után Seregi Miklós elnök köszöntőjében elmondta, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége jelenleg 29 folyóvíz, valamint 21 állóvíz halgazdálkodásra jogosultjaként, közhasznú civil szervezeti formában tevékenykedik 1397,19 hektár vízterületen. Érdekképviseleti tevékenységét a szervezet a Magyar Országos Horgász Szövetség tagjaként látja el, 2016. évben a Szövetség 28 tagegyesületében 7979 tag volt. A családtagokat és hozzátartozókat is figyelembe véve a Szövetség, több mint 30.000 természetkedvelő állampolgár érdekeit tartja szem előtt. A horgászati feltételek biztosítása mellett közhasznú szervezetként a hal -és élőhelyének védelme, az ifjúság nevelése, a versenyhorgászat szervezése, valamint a horgászturizmus fejlesztése kapja a fő hangsúlyt a szövetség működésében.


A sajtótájékoztató jelen volt Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, aki köszöntőjében elmondta, hogy Vas megyének kiemelt vonzereje a gyógyvizek, de nagyon fontosak az egyéb kiegészítő turisztikai lehetőségek is. A megyei turizmusfejlesztési stratégia készítése során kiemelt szempont volt, hogy a megyébe érkező vendégeknek megfelelő színvonalú kiegészítő, aktív turisztikai szolgáltatások is álljanak rendelkezésükre a közel jövőben. Köszönetet mondott a megyei turizmusfejlesztési stratégia készítésében aktívan részt vevő Vas Megyei Turizmus Szövetségnek, valamint a Vas Megyei Önkormányzat turisztikával foglalkozó vezetőinek, munkatársainak. Elismerően szólt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége eddigi munkájáról és gratulált a sikeres pályázathoz. Az erős, jól szervezett vasi horgászszövetség munkatársainak gondos előkészítő munkáját is tükrözi, hogy az elnyert pályázatból nyolc településen lesz turisztikai fejlesztés a következő egy évben. Puskás Norbert ügyvezető elnök beszámolójából kiderült, hogy a Vas Megyei Területfejlesztési Stratégiával összhangban a Széchenyi 2020 program keretében a Magyarszecsődi-tó, a Gencsapáti kavicsbánya-tó, a Vaskeresztesi Pinka-holtág, a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ, a Gersekaráti Sárvíz-tó, a Püspökmolnári Kavicsbánya-tó, a Csepregi Téglagyári-tó, a Pinkamindszenti bánya-tó, valamint a Merseváti-tó turisztikai infrastruktúra fejlesztése valósul meg 2018. március 31-ig. A felsorolt horgászvizek mellett a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázattal – önerő vállalása nélkül - elnyert 109,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével: utak, parkolók, rézsűk, műtárgyak karbantartása, valamint padok, pihenő helyek, mozgáskorlátozott horgászhelyek, tábori illemhelyek, rendezvényterek, szalonnasütők, információs táblák és további jóléti fejlesztések történnek.

A pályázathoz készült előzetes tanulmánytervek szerint összességében 259 kültéri elem kerül kihelyezésre és a tavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természetközeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul. A fejlesztések célja, hogy a megújításra kerülő horgászturisztikai helyszínek és környezetük az idelátogatók rekreációs igényeit minél jobban kiszolgálják, rendezettebb körülményeket biztosítsanak a szabadidő aktív eltöltéséhez. A beruházások elősegítik az érintett területeken a településkép javítását, és a térségben élő lakosság, valamint az odaérkező turisták rekreációs lehetőségeinek bővülését. Az egyes tavak turisztikai fejlesztéseinél átfogó vezérelv volt: a megközelítés és a parkolási lehetőségek fejlesztése, a környezeti állapot megóvása, az élményteli időtöltés biztosítása a nem horgászó családtagok részére (játszóterek, fedett rendezvényterek, tűzrakók), információ hordozó felületek elhelyezése. Kiemelt cél még, hogy a mozgásukban korlátozottak számára is – hiánypótló módon - megfelelő horgászállások kerüljenek kiépítésre több horgásztónál. A projekt fontos részét képezi a marketing tevékenység is, melynek célja a fejlesztés eredményeinek és a vasi vizek vonzerejének bemutatása. A marketing tevékenység keretében megújul és több nyelven is elérhetővé válik a Szövetség honlapja, illetve annak mobil eszközökre való optimalizálása is megvalósul. A megújuló horgászvizek népszerűsítése érdekében különböző médiákban való megjelenésekre is sor kerül, valamint ingyenes turisztikai kiadványok is készülnek. A marketingtevékenység és a pályázatban elért eredmények megsokszorozása érdekében a projektgazda aktív kapcsolatot kíván kiépíteni a horgászvizek mentén található települési önkormányzatokkal és az érintett turisztikai desztinációs menedzsment szervezetekkel. A Szövetség bízik benne, hogy a megvalósításra kerülő horgászturisztikai projekt a helyi horgászok elégedettségének növelése mellett hozzájárul a térségbe látogató turisták számának növekedéséhez, illetve a tartózkodási idő meghosszabbításához. Jelenleg az egyes fejlesztési területek kiviteli -és engedélyes terveinek kidolgozása van folyamatban. A projekt ütemterve szerint április-május hónapban - közbeszerzési eljárás keretében - kerülnek kiválasztásra a fejlesztést megvalósító kivitelező cégek, majd ezt követően már nyár elején elkezdődhetnek a munkálatok. A szerdai rendezvény - Páli János projektmenedzser és Hidvéginé Molnár Judit turisztikai szakértő közreműködésével - a projekt által érintett turisztikai desztinációs menedzsment szervezetekkel történő egyeztetéssel zárult.
 


Már csak egy hét van az állami fogási naplók leadására-hír kelt: 2017.02.21.

 

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a tavalyi esztendőben engedélyt váltott pecásoknak az állami fogási naplóikat legkésőbb 2017. február 28-ig (keddig) adhatják le az egyesületükben. Minden horgász köteles a fogási naplóját úgy átadni, hogy éves fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesíti, valamint összegzi a horgászattal eltöltött napok számát. Amennyiben a leadást, vagy az összesítést elmulasztja a pecás, akkor a 2017.évre érvényes állami jegyét kizárólag 2000 Ft-tal magasabb áron vásárolhatja meg.

  

 

A tagegyesületeknél már január eleje óta folyamatosan rendelkezésre állnak a 2017. évi állami jegyek, valamint a Szövetség vizeire érvényes területi jegyek, így a napló leadással együtt az engedélyek is gyorsan megújíthatóak.

  


Már közeledik a tavaszi horgászszezon-hír kelt: 2017.02.18.

 

Örömmel jelentjük, hogy az elmúlt napok felmelegedése megkezdte a horgásztavainkat borító jégtakarót. Mi már készülünk a horgászszezonra, ezért megrendeltünk 26.000 kg pontyot, mely mennyiség fele már március elején várhatóan megérkezik a vasi vizekbe. Januárban tagegyesületeinkben 1989 pecás váltott 2017.évi horgászjegyet! Köszönjük a bizalmat! Ha még nincs idei engedélye, akkor ne hagyja az utolsó pillanatra az engedély váltást! Szövetségünk és tagegyesületeink különböző jegyféleségekkel várja minden kedves régi-és új horgásztársat!

Éves állami -és területi horgászjegy forgalmazási pontok elérhetőségei >>>

2017.évi területi horgászjegyek, árak>>>

Horgásszon szabályosan a vasi vizeken, hogy halban

gazdag vizekkel szolgálhassuk az Ön szórakozását a jövőben.


Egyesületi közgyűlések a közel jövőben -hír kelt: 2017.02.18.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a következő közgyűlésekre várják tagjaikat a Szövetséghez tartozó horgászegyesületek:

2017. február 24. - 16.30. óra - Celldömölki HE. >>>

2017. február 25. - 9.00 óra - Körmendi határőr SHE >>>
2017. február 25. - 16.00 óra - Vas M. Savaria SHE. >>>
2017. február 26. - 9.00 óra - Csepregi HE. >>>
2017. március 10. - 16.30 óra - Spartacus HE. >>>


Horgászatról a Nyugati Tükörben -hír kelt: 2017.02.15.


A Nyugati Tükör régiós magazin XX. évfolyamának februári számában interjút olvashatnak Puskás Norberttel a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tavalyi évéről és az idei aktualitásokról.

 

Interjú letölthető itt>>>


Iskolai vetélkedőre benevezett csapatok -hír kelt: 2017.02.15.


Ezúton tájékoztatjuk a Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedőre benevezett csapatokat, hogy 2017. február 10-én pénteken kiküldésre került az első feladatsor.


A versenyre benevezett csapatok listája itt elérhető >>>


Amennyiben nevezésük beküldése ellenére a csapatuk nem szerepel a listán, vagy nem kapták meg az első feladatsort, akkor kérjük azt azonnal jelezzék részünkre. (Tel.: 06-94-506-835; E-mail: info@vasivizeken.hu)


Sikeres versenyzést kívánunk!


Egyedi horgászruházat -hír kelt: 2017.02.07.

Ezúton ajánljuk figyelmükbe Szőllős Roland horgásztársunk szolgáltatását. Egyedi gépi hímzett termékek gyártásával és értékesítésével foglalkozik, további részletek www.rahimezzuk.hu a weboldalon olvashatóak.


Kirándulási lehetőség a FEHOVA-ra-hír kelt: 2017.02.06.

Szövetségünk szervezésében most szombaton lehetőség nyílik részt venni az idei FEHOVA-n.A részvételi díj: 7000 Ft/fő, mely tartalmazza az utazási költséget és a FEHOVA belépőjegyet is.  Jelentkezni még korlátozott számba lehet 2017. február 07.(kedd) 14 óráig. (Jelentkezéseket a puskas.norbert@vasivizeken.hu-ra, illetve a 06703399707-es telefonszámra várjuk)

Tervezett program:
- Indulás 8.00 órakor Szombathely (Vasútállomásnál lesz felszállási lehetőség)
- Megálló- kb. 8.30 órakor: Rábapaty (Település közepén található Coop boltnál lesz még felszállási lehetőség) 
- Érkezés 11.00 óra körül a FEHOVA-ra (Hungexpo)
- 11.00-15.00 óra között FEHOVA megtekintése 
- 15.30 – 17.00 óra között a visszautazáskor vásárlási –és étkezési lehetőség a budaörsi bevásárló központokban. (IKEA, Auchan, Decathlon, számos étterem, büfé stb. áruház). 
- Várható visszaérkezés Szombathelyre 20.00 óra körül.

   


Meghívó a Celldömölki HE. Közgyűlésére-hír kelt: 2017.02.03.

A Celldömölki „Lokomotiv” Horgász Egyesület értesíti tagjait, hogy soron következő közgyűlését 2017. február 24-én pénteken 16.30 –órakor tartja a Kemenesaljai Művelődési Központban. A közgyűlés határozatképtelenség esetén 17.00 órakor ismételten összehívásra kerül. A megismételt közgyűlés a jelenlévők számára tekintet nélkül határozatképes.

Meghívó itt letölthető >>>


Egy hét múlva lejárnak a tavalyi horgászengedélyek-hír kelt: 2017.01.24.

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a 2016.évben megváltott állami jegyek és éves vasi területi jegyek érvényessége a hónap végén, azaz 2017. január 31-én lejárnak. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a tagegyesületeknél már január eleje óta folyamatosan rendelkezésre állnak a 2017. évi állami jegyek, valamint a Szövetség vizeire érvényes területi jegyek. A tavalyi esztendőben engedélyt váltott horgászok az állami fogási naplóikat legkésőbb 2017. február 28-ig adhatják le az egyesületükben. 


Minden horgász köteles a fogási naplóját úgy átadni, hogy éves fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesíti, valamint összegzi a horgászattal eltöltött napok számát. Amennyiben a leadást, vagy az összesítést elmulasztja a pecás, akkor a 2017.évre érvényes állami jegyét kizárólag 2000 Ft-tal magasabb áron vásárolhatja meg.

Horgásszon szabályosan a vasi vizeken, hogy

halban gazdag vizekkel szolgálhassuk az Ön szórakozását a jövőben.


Közösségi munka volt a vasi vizeken-hír kelt: 2017.01.24.


Az elmúlt időszakban a Gersekaráti Sárvíz-tó, az Új-perinti I. sz. tó, a Rábasömjéni-tó, a Merseváti-tó, a Csepregi-tó, a Gencsapáti-tó egy része, valamint a Szövetségi központ előtti horgásztavacska "frissült" meg az új horgászszezonra.

  

További képek itt megtekinthetőek (1.rész) >>>

Most hétvégén is tovább folytatódik a munka a Püspökmolnári tavon és a Gencsapáti tavon, akinek kedve tartja csatlakozhat. Ezúton is külön köszönjük a Répcementi HE-nek és a Gencsapáti-Perenye Polgárőrségnek a segítségét.

  

További képek itt megtekinthetőek (2. rész) >>>

 
Köszönjük a segítők munkáját!


A lékhorgászat legfontosabb biztonsági szabályai-hír kelt: 2017.01.24.

Beköszöntött a tartósan hideg idő, kemény fagyok, erős szél és havazások várhatóak, tél van. Tavaink jege folyamatosan vastagszik, a lékpecások nagy örömére. A szabad vizek jegei a szórakozási lehetőségek mellett komoly veszélyeket is rejtenek magukban. A jégen való tartózkodás előírásainak nem ismerete vagy azoknak figyelmen kívül hagyása miatt, a befagyott szabad vizek minden évben újabb áldozatokat követelnek. A jégen való tartózkodás és közlekedés legalapvetőbb szabálya, hogy a szabad állóvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, nem olvad és nem mozog, továbbá nem vonatkozik tiltó rendelkezés a területre. A szabad vizek jegén tartózkodni, kikötők és veszteglőhelyek területén éjszaka, valamint korlátozott látási viszonyok között, különösen járművel veszélyes és tilos. Kivéve, a bejelentett és engedélyezett biztonságos munkavégzés esetén. Kellő szilárdságúnak mondható a jég, ha legalább 8 cm vastag. Több ember egyidejű biztonságos jégen tartózkodására, továbbá sportolásra a megfelelő jégvastagság minimum 12 cm.

A jégen vágott léket minden esetben kötelező jól látható módon úgy megjelölni, hogy az minimum 50 méter távolságból már észlelhető legyen! 1 négyzetméternél nagyobb jégmentessé vált terület körülhatárolása 1 méteres magasságban pl. 10 cm széles piros-fehér csíkozású szalaggal, de náddal vagy gyékénnyel is történhet. Jégre lépés előtt ajánlott megvizsgálni a jég minőségét. A legbiztonságosabb az átlátszó, egynemű állapotú jég, kevésbé biztonságos a hójég, amely az olvadás során rétegesre fagy, vagy kásásnak tűnik. A légbuborékos jég teherbírása ugyancsak kisebb. Amennyiben a jégen történő tartózkodás közben ropogást, recsegést hall, azonnal feküdjön a jégre, hogy minél nagyobb testfelülettel érintkezzen azzal, majd igyekezzen hason csúszva elérni a legközebbi biztos pontot. Amennyiben beszakadást észlel, azonnal hívjon segítséget mielőtt a bajba jutott segítségére indul, mert a felkészületlen segítő saját életét is veszélybe sodorhatja. Beszakadt embertársunkat kimentés után, azonnal vigyük meleg helyre, távolítsuk el róla a vizes ruhát, testét töröljük szárazra, és a lehetőségeinkhez mérten tartsuk melegen, itassuk forró, alkoholmentes itallal. A jégen mindenki csak saját felelősségére tartózkodhat. A horgászok a horgászati tevékenységüket lehetőség szerint ne egyedül végezzék, legyen társuk, hogy tudjanak egymásra figyelni és segíteni, ha baj van! Folyóvíz jegén és azok mellékágain minden esetben TILOS és életveszélyes tartózkodni!


Ismét iskolai horgászvetélkedő indul -hír kelt: 2017.01.10.

  

Versenyfelhívás és nevezési lap letölthető itt >>>


Közösségi munka lesz Új-perinten is -hír kelt: 2017.01.09.


A tavak befagyásával megkezdődött a megye több pontján a horgászvizek téli karbantartása. A halászati őrök és az egyesületi önkéntesek aktív közreműködésével több helyen történik nádvágás, bozótolás. A hétvégén a Celldömölki tavon dolgoztak az egyesületi önkéntesek, melynek eredményeként szépen karbantartott tó várja a pecásokat tavasszal. A munkák tovább folytatódnak, ezen a hétvégén is (Gersekaráton, Rábapatyon, Merseváton...).

  
A szombathelyi Horgász Egyesületek - a Spartacus HE vezetésével - 2017. január 14-én szombaton reggel 8.00-órától társadalmi munkát szerveznek az Újperinti 1. számú horgásztó partjának rendbetételére! Közösen, együttes erővel tegyünk azért, hogy szabadidőnket kulturált, rendezett környezetben tudjuk eltölteni a tó partján! Szeretnénk minél több horgászhelyet kialakítani a tavaszi szezon kezdetére. Ehhez kérjük önkéntes horgászok segítségét is. Az Új-perinti önkéntes munkáról további információ kérhető Pajtli Ferenctől a 06/70-375-1741-es számon.

Önzetlen segítségüket előre is köszönjük!


Évzáró rekord harcsa a Rábából-hír kelt: 2017.01.08.

Rába folyó - Ikervári Műcsatorna - C&R - 2016.12.31. - 200 cm/60-65 kg - Gratulálunk!

A visszaegedésről készült további videó a facebook oldalunkon >>>


Újévi kedvezmény minden olvasónknak-hír kelt: 2017.01.04.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége együttműködő partnere a Trabucco Magyarországi Vezérképviselete. Az új év alkalmából minden olvasónknak, aki kinyomtatja, kivágja és bemutatja a lenti szórólapot, akkor ötezer forint feletti vásárlásnál - 2017 február 28-ig - 20% kedvezményben részesül.Szövetség ügyfélfogadási rendje 2017. január 02-től - hír kelt: 2017.01.02.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az Önök és az egyesületeink még jobb kiszolgálása érdekében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.) ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik 2017. január 02-től:

Hétfő/Szerda/Csütörtök: 8.15 óra -15.15 óra között
Kedd: 8.15 óra -18.00 óra között
Péntek: 8.15 óra - 13.30 között
Szombat: 8.00 óra -12.00 óra között

Puskás Norbert ügyvezető elnök nyílt fogadónapja egyedi horgászati ügyekben

minden hónap első -és utolsó keddi napja 10.00-14.00 óra között

/Előzetes bejelentkezés szükséges a 06 94-506-835-ös telefonszámon a várakozások elkerülése érdekében/

Szövetségi Iroda ügyfélszolgálati elérhetőségei: 

-Központi e-mail cím: info@vasivizeken.hu; 
-Központi mobiltelefonszám: +36-70-33-99-703, vagy a +36-94-506-835-ös telefonszám. 
-Vezetői mobiltelefonszám: +3670-33-99- 707 (Puskás Norbert ügyvezető elnök) 
- Hivatalos weboldal: www.vasivizeken.hu; www.vasihorgasz.hu


Idén növekvő horgászlétszám és halasítás- hír kelt: 2016.12.31.

Jövőre jelentős fejlesztések várhatóak a vasi vizeken....

A szervezetek többsége az év végéhez közeledve számba veszi az elmúlt időszak történéseit, eredményeit. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége egy mozgalmas, de eredményes évet tudhat magáénak, erről adunk most rövid tájékoztatást a horgásztársaink részére.

      Az idei év egyik fontos mérföldköve volt, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége igyekezett minden olyan vízterület állami halgazdálkodási jogát újra elnyerni, rendezni, mely szövetségi, vagy önkormányzati tulajdonban (Hársas-tó, Vadása-tó) volt. Az állami kezelésben lévő vízterületek (Pl.: Rába folyó, Pinka patak..stb) halgazdálkodási jogának kijelöléssel történő elnyerése a Magyar Országos Horgász Szövetség sikeres közreműködésével idén január végére valósult meg. Tavasszal a Rábasömjéni Kavicsbánya-tó horgászati jogát is 2030. december 31-ig a Szövetség nyerte el.  A nyár folyamán sikerült megállapodni a Rába folyó műcsatornáit tulajdonló gazdasági társasággal is, ezért a folyó műcsatornáin is újra a Szövetség lett a jogosult 2027. december 31-ig. Örömteli tény, hogy Szövetségünk lényegében – a Csánigi-tó kivételével - hosszú távon rendelkezik a korábban meglévő 1373 hektár vízterület halgazdálkodási jogával. Természetesen a Szövetség vezetésének eltökélt célja, hogy a Csánigi-tó halgazdálkodási jogára is pályázzon, mert a jövőben Répcelak térségében is biztosítani szeretnénk az állóvízi horgászati lehetőségeket. Fontos megemlíteni, hogy a korábban meglévő horgászvizek mellett az idei évtől a Szövetség által kiadott területi jegyekkel horgászhatóvá vált a Celldömölki tó és a Rába folyó nicki gát alatti szakasza is a Rábakecöl-Kenyeri között található közúti hídig.

A horgászvizek megtartása és megszerzése mellett a Szövetség számára is a legfontosabb eredmény, hogy egyre többen szavaznak bizalmat a Szövetség horgászvizeinek és váltanak tagságot, területi jegyet a tagszervezeteikben, melyet ezúton is köszönünk. A 2013. évben még 4512 tagunk volt, míg 2014-ben 4886 –an lettünk, a 2015.évet már 5624 fővel zártuk, az idei évben 7979 pecást regisztráltuk. Ezt a 2355 fős növekedést úgy értük el, hogy januárban belépett hozzánk öt horgászegyesület (Ölbői Horgásztó SHE., Csesztregi HE., Pölöske Tó Nonprofit Kft., Pölöskei HE., Szajki Tavak Aranykárász HE.), akiknél az idén összesen  1.565 tag volt, míg a korábban meglévő tagegyesületeinkben is összességében  790 fővel nőtt a létszám. Fontos megjegyeznünk, hogy ezen létszámadatok nem tartalmazzák azt a közel 1000 fő külföldi pecást, aki horgászturistaként látogatott el Vas megyébe. Éves területi jegyet a felnőtt horgászok közül 2325 fő váltott, mely 293 fővel több, mint előző év ugyanezen időszakában. A Szövetségünk tevékenysége révén a családtagokat is hozzászámítva kb. 30.000 állampolgár számára biztosít - természet közeli - kikapcsolódási lehetőséget a mai rohanó világban.

    

Az előzőekben említett taglétszám és éves területi jegyváltások növekménye ismét lehetőséget teremtett a terven felüli halasításokra is. A hagyományos három pontytelepítés mellett a főszezonban a jobb fogási esélyek biztosítása érdekében két alkalommal terven felüli pontytelepítést is végeztünk a kiemelt vizeken, illetve minden víz kapott terven felüli telepítést szeptemberben. A horgászok jegyváltási adatai alapján július és augusztus hónapban a következő horgászvizek részesültek a plusz telepítésben: a Magyarszecsődi-tó, a Máriaújfalui Hársas-tó, az Új-perinti I.tó, a Szombathelyi Csónakázó -és Horgásztó, a Vadása-tó, a Püspökmolnári-tó, a Celldömölki-tó, a Merseváti-tó. A horgászok körében legnépszerűbb Gersekaráti Sárvíz-tóba júniustól szeptemberig kéthetente került 3-400 kg ponty, az eredményesebb horgászat  érdekében. Összességében elmondható, hogy pontyból a tervezett 28.200 kg, helyett 41.610 kg került a vizekbe, vegyes -és dévérkeszegből 5.400 kg helyett 9.400 kg. A halastavak decemberi lefagyása miatt még összesen hátra van 2300 kg vegyes fehérhal kihelyezés és 350 kg pontytelepítés. A fogható méretű halak mellett 296.500 db őshonos előnevelt 4-6 cm-es halat (sebes pisztráng, csuka, ponty, keszeg) helyeztünk ki horgászvizeinkbe. Természetesen továbbra is tudjuk, hogy mindenki számára elegendő mennyiségű és megfelelő méretű halat nem tudunk telepíteni, de törekszünk rá, hogy az igényeket minél jobban kielégítsük. Sajnos az idei évben a folyamatosan változó időjárási körülmények, frontok miatt többször tapasztaltuk, hogy a halak kapó kedve nem volt arányba a Szövetség halfogást ösztönző törekvéseivel, mert a frissen betelepített halakból is volt eset, amikor jelentős visszafogás nem volt tapasztalható. A következő években a ponty mellett az egyre nehezebben és drágábban beszerezhető fehérhal és ragadozó állományt szeretnénk erősíteni a további bevétel növekedésekből. A halasításokról a jövőben is folyamatosan hírt adunk honlapunkon és azok bárki számára nyilvánosan megtekinthetőek.

 

Az előző évekhez hasonlóan, országosan egyedülálló módon rendeztük meg immár XI. alkalommal a Vasi Vizeken elnevezésű Általános Iskolai Horgászvetélkedőnket. Az idei év során 27 – négy fős - csapat indult a többfordulós versenyen. A vetélkedősorozat által eddig több, mint 1000 gyermek ismerkedett meg a horgászattal a Vas megyei horgászvizek élővilágával és környezetének védelmével. Az év során még kilenc saját szervezésű megyei versenyünk volt, melyen átlag 40-50 fő indult.  A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatunkba tartozó kupákon összesen 113 fő horgász vett részt. Nyár folyamán immáron harmadszor  rendeztük meg Vaskeresztesen a Pinka-völgyi Halas Napot, melyre sok száz érdeklődő látogatott ki és kóstolhatott finom halételeket az induló csapatoknál. A Szövetség sikeres pályázatának eredményeként augusztusban húsz vasi gyermek pecás rendkívül kedvezményes áron táborozhatott Fonyód-ligeten a PontyVelem horgásztáborban az állami Erzsébet program keretében. Jövőre is tervezzük a rendezvényeink megtartását, melyeken történő indulás továbbra is nevezési díj mentes lesz.

         A következő szezonra készülve, fontos tudnivaló, hogy továbbra is megmaradnak a megyei éves általános területi jegyek mellett – a három éve bevezetett – és egyre kedveltebb horgászjegyféleségeink (folyóvízi, 3 tó+ folyóvizek, Abért tavi. jegy..stb.). A napi-heti jegyeink nem emelkednek, de az éves jegyek is az esetek többségében mindössze 500 Ft-tal drágulnak, mely nem nevezhető álláspontunk szerint jelentős emelésnek. Az éves jegyekre vonatkozó hagyományos akciónk jövőre ismét január 31-ig tart így mindenki kényelmesen meg tudja vásárolni az új horgászjegyét. Minden horgászati okmány a tagszervezeteinknél már rendelkezésére áll, így januárban problémamentesen megkezdődhet az új állami -és területi horgászengedélyek forgalmazása, melyek az idei évi engedélyekhez hasonlóan következő év január 31-ig lesznek érvényesek. A Magyar Országos Horgász Szövetség Választmánya 2017.01.01-től az egységes szövetségi hozzájárulás (korábban MOHOSZ tagsági lap bélyegként volt ismert) évi általános mértékét valamennyi horgász – kivéve a gyermek - esetében 2.000 Ft összegben, a kedvezményes mértékét 1.000 Ft-ban határozta meg azzal, hogy ettől a tagszövetségek sem negatív, sem pozitív irányba nem térhetnek el. Jelentős változás, hogy a kedvezményes tagsági bélyeget (1000 Ft) az egyesületi tagsággal rendelkező ifjúsági területi engedélyesek mellett a hölgyek, a 70 éven felüliek, valamint az igazoltan fogyatékkal élők is megkaphatják, így számukra az idei komplett engedély árakhoz képest 1000 Ft-os csökkenés következik be. A jövő évi megyei horgászati szabályokban kisebb változások lesznek, melyek a horgászvizeink környezet – és vízminőség védelmét szolgálják, ezúton is kérem minden horgásztársunkat, hogy olvassa el jegyváltást követően a kiadott horgászrendet.

     

Szövetségünk a Területfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatára „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű támogatási kérelmet nyújtotta be 2016. április 26-án, melynek eredményhirdetésére éppen karácsony előtt került sor. A Szövetség képzeletbeli karácsonyfája alá nagy örömünkre a Magyar Kormány és az Európai Unió támogatásával egy 109.999.914  Ft  támogatás jóváhagyásáról szóló értesítés került. A Vas Megyei Területfejlesztési Stratégiával összhangban a pályázati projektünk keretében a Magyarszecsődi-tó, a Gencsapáti kavicsbánya-tó, a Vaskeresztesi Pinka-holtág, és a Vaskeresztesi  Horgászturisztikai Központ,  a Gersekaráti Sárvíz-tó, a Püspökmolnári Kavicsbánya-tó, a Csepregi-tó, a Pinkamindszenti bánya-tó, valamint a Merseváti-tó turisztikai infrastruktúra fejlesztése valósulhat meg a következő két évben. A projektünk keretében a felsorolt horgászvizek mellett  utak, parkolók, rézsűk, műtárgyak karbantartása, valamint padok, pihenő helyek, mozgáskorlátozott horgászhelyek, tábori illemhelyek, rendezvényterek, szalonnasütők, információs táblák és további jóléti fejlesztések történnek. Összességében 259 kültéri elem kerül kihelyezésre és a tavak partrendezése révén több ezer négyzetméter természet közeli horgászhely, partszakasz megújítása is megvalósul. A projekt részleteiről és a megvalósítás menetéről a támogatási szerződés megkötését követően fogunk tudni pontos tájékoztatást adni.  Az előzőekben említett pályázat mellett még a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központunk energetikai korszerűsítésére pályáztunk a Vidékfejlesztési Programba, valamint a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Földművelésügyi Minisztérium halőrzést segítő eszközpark fejlesztési programjában igényeltünk eszközöket (Pl.: Rába folyón használható csónak és csónakmotor, éjjellátók…stb) horgászvizeink védelméhez. Ezen projektek pozitív elbírálásában is nagyon bízunk, mert a most elnyert pályázatunkban megvalósuló fejlesztésekkel együtt egy még összetettebb, egymáshoz szorosan kapcsolódó horgászati program valósulhat meg Vas megyében.

                      

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezúton kíván Egészségben

és Horgászélményekben Gazdag Új esztendőt minden sporttársának!

****

                                      Puskás Norbert sk.                    Seregi Miklós sk.

                                                ügyvezető elnök                               elnök


Horgászjegy akció - hír kelt: 2016.12.28.

További hasznos információk:


Karácsonyi üdvözlet- hír kelt: 2016.12.17.


Örömteli tény, hogy a 2014. évben 4818 fő horgász, a 2015. évben 5624 fő horgász, míg a 2016. évben 7979 fő szavazott bizalmat Szövetségünknek és tagszervezeteinknek, melyet ezúton is köszönünk!


Ezúton is emlékeztetni kívánjuk a horgásztársakat, hogy az idei állami jegyek és a vasi éves területi jegyek 2017. január 31-ig érvényesek, ezért azokkal problémamentesen lehet horgászni a következő év elején. A 2017.évi horgászjegyek már minden tagszervezetünknél elérhetőek így azok megvásárlása is gördülékenyen megkezdődhet hamarosan.


Reméljük a 2017.évben Ön is vizeinket, közösségünket választja!


---

Szövetségi Iroda ügyfélfogadása szünetel!


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Központi Irodája 2016. december 20. (kedd) - és 2017. január 01. (vasárnap) között zárva tart, természetesen sürgős esetekben a munkatársak mobiltelefonon elérhetőek.


Köszönjük megértésüket!


Ikervári csukák- hír kelt: 2016.12.17.

A napokban küldte Dezső Péter és Söptei Norbert horgásztársunk a következőekben látható szép csukák képét.

 

A halak a fényképezés után visszaengedésre kerültek!


Köszönjük!


Megjelent Vas megye első Horgásznaptára - hír kelt: 2016.12.12.


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az év végéhez közeledve először adja ki VAS MEGYE HORGÁSZNAPTÁRÁT. A 2017.évi falinaptár tartalmazza az aktuális fogási tilalmakat és az adott napra vonatkozó fogási előre jelzést. A tervek között szerepel a következő években is hasonló naptár kiadása, melyhez ismét a vasi vizeken készült fotókat kívánjuk felhasználni. Minél magasabb színvonalú naptár elkészítése érdekében a jövő év folyamán kiírásra kerül egy Vasi Vizeken Fotópályázat is, melynek részleteiről a következő év első felében adunk tájékoztatást. A hiánypótló naptár ideális ajándék karácsonyra is. A naptár mindössze br. 1000 Ft-ért megvásárolható a Szövetség vaskeresztesi irodájában, vagy - a postaköltség (kb. 470 Ft/naptár) megfizetése mellett - megrendelhető postai úton is. A megrendeléseket az info@vasivizeken.hu címen, vagy a 06-94506-835-ös telefonszámon várjuk.A vásárlás előtt a naptár itt megtekinthető >>>
 
Jelen hírt - facebook oldalunkon - megosztói között 3 db naptár kerül kisorsolásra 2016. január 03-án 10.00 órakor. A nyertesek nevét honlapunkon közzétesszük.


Megvannak a nyertesek - hír kelt: 2016.12.12.

Elmúlt szombaton Seregi Miklós elnök úr vezette Intéző Bizottsági ülésen kisorsolásra kerültek az idei évben meghirdetett nyereményjátékok nyertesei.

       

- Ajándékutalvány megosztós nyereményjátékunk győztese, aki egy 5000 Ft-os Vasi Vizeken ajándékutalványt nyert: 


Görcsiné Nagy Éva

- 2016. november 30-ig beérkezett fogások bejelentői között egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsoltunk ki, melynek nyertese:


Zsankó György

Gratulálunk a szerencsés nyertesnek!


MOHOSZ jegyek 2017.évre - hír kelt: 2016.12.11.


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél már a holnapi naptól - azaz 2016.12.12-től - megvásárolhatóak a MOHOSZ által kiadott ajándékutalványok és területi jegyek. Természetesen jövőre egész évben kaphatóak lesznek a kedvező árú MOHOSZ éves jegyek. A Dunán, a Tiszán, a Rábán, a Balatonon, és a Velencei tavon rendszeresen horgászó pecásainknak különösen érdemes ezen MOHOSZ hírt elolvasni>>>


MOHOSZ jegyféleségek leírása itt olvasható >>>


Negyedszer is Varga Bálint lett a vasi vizek legjobb sporthorgásza- hír kelt: 2016.12.10.

Hobbi kategóriába Tancsics Dezső lett az idei bajnok...


A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hetedszer rendezte meg versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. A hagyományoknak megfelelően a megyei versenysorozat eredményhirdetésére a decemberi Intéző Bizottsági ülésen került sor a mai napon Vaskeresztesen. Örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, az egyes fordulók során átlagosan körülbelül 40-45 fő indult, a teljes versenysorozatban 113 horgász vett részt. –kezdte beszédét Seregi Miklós a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke. A versenysorozat állomásai között volt az idén a Kerkafavi-tó, a Lukácsházi Abért II. tó, a Gersekaráti Sárvíz-tó, és a Vadása-tó. Hobbi és versenyhorgász kategóriában a megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón kellett részt venni a sporthorgászoknak, hogy a versenysorozatban értékelve legyen az eredményük. A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.

 


A versenyző kategóriában Varga Bálint, Török Zoltán és Kovács Ákos versenyhorgászok az idei öt versenyzőknek kiírt forduló alatt kiegyenlített teljesítményt nyújtva izgalmas horgászcsatát vívtak a dobogós helyekért. Varga Bálintnak három fordulóban sikerült első helyet szereznie és két fordulóban volt második helyezett. A versenysorozat alatt 22.100 gramm volt a legjobb fogási eredménye az Abért tavon, míg apró halakból a gersekaráti Sárvíz-tavon is sikerült több, mint 20 kg-ot fognia négy óra alatt. Az idei eredményével Varga Bálint már negyedszer lett az év legjobb vasi versenyhorgásza, mely kiváló teljesítményhez külön is gratulált a mai díjkiosztón Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megye Szövetsége elnöke. Kovács Ákos és Török Zoltán azonos pontszámot értek el, de Kovács Ákosnak a versenysorozatba számító negyedik fordulóban jobb egyéni eredményt sikerült elérni, ezért ő lett a második helyezett az összesítésben.

 


A hobbi horgászok versenyében is szoros eredmény alakult ki az élen, a dobogós helyezések csak az utolsó fordulóban dőltek el Tancsics Dezső, Pajtli Tibor és Tóth Attila sporttársak között. Tancsics Dezső két szektor egyessel és egy második helyezéssel lett a 2016. év legjobb hobbi horgásza, két szektor győzelméhez 14-15 kg-os fogási eredményekre volt szükség. Az ifjúsági korú hobbi horgászok egész éves teljesítményének elismeréseképpen idén ezen kategória legjobbjait is külön díjjal jutalmazta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Ezzel is ösztönözni szeretnék, hogy a fiatalok minél nagyobb számban induljanak a jövő évi versenyeiken.


A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2016. elnevezésű versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3. helyezett versenyzőnek a gratuláció mellett a Szövetség ügyvezető elnöke Puskás Norbert emléktárgyakat, ajándék éves horgászengedélyt adott át - Seregi Miklós elnökkel közösen - a vasi vizekre.


Végeredmény:

 
- Versenyző kategória: I. hely: Varga Bálint - Elektromosok SHE 75 pont; II. hely: Kovács Ákos – Büki HE. 68 pont;       III. hely: Török Zoltán – Elektromosok SHE. 68 pont


- Hobbi kategória: I. hely: Tancsics Dezső – Elektromosok SHE. 68 pont; II. hely: Tóth Attila – Körmendi Munkás HE. 60 pont; III. hely: Pajtli Tibor – Spartacus HE. 54 pont


- Ifjúsági hobbi kategória: I. hely: Koltai Máté Márk – Kerkafalvi HE. 68 pont; II. hely: Kovács Viktor – Vasvári HE. 61 pont; III. hely: Kovács Zsolt – Vasvári HE. 58 pont
  

Részletes eredmények:

- Versenyzőkategória >>>

- Hobbi kategória >>>

- Ifjúsági hobbi kategória >>>

  

Ezúton is gratuláunk a helyezetteknek!


Vasi szépségek egy fényképen- hír kelt: 2016.12.09.

Pankotayné Kálmán Anikó vasi horgásztársunk és az általa fogott gyönyörű "92+"-os fogas a Rába folyóból.

  

A rekordfogás a fényképezés után azonnal visszaengedésre került a Rába folyóba. KÖSZÖNJÜK!

      

Fotó: Pankotay Gellért (Gilly)

Szívből gratulálunk és kívánunk Ancsának & Gillynek még sok sikeres pergető túrát a vasi vizeken!


Évzáró halfogások a vasi vizekből- hír kelt: 2016.12.08.

Kis patakjaink szép halakat rejtenek, ezt jól mutatja Szabó Dániel sporttársunk idei és Dezső Péter őszi fogásai (kis csukák és 1 kg körüli domolykó) a Kodó-patakból.

 

Dezső Péter fogásai...

  

Horváth Szebasztián Dániel fiatal pecás társunknak még októberben a Gersekaráti

tavon sikerült egy 7 kg-os amurt szákba terelni.

Varga Gábor horgásztársunk 4 kg-os balin fogása a Rába folyón

Köszönettel fogadjuk továbbra is a vasi vizeken fogott halakról készült képeket!


Mai napon 5300 kg fehérhal érkezett meg a vasi vizekbe- hír kelt: 2016.11.30.

 

Fagyos reggelen kezdetét vette a második keszegtelepítés Lábodon. A tervektől eltérően 1700 kg - 15-40 dkg közötti – válogatott dévérkeszeget és 3600 kg III nyaras vegyes fehérhalat (30-70 dkg egyedsúly között ) sikerült beszereznünk.

 

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

  

Azon horgászvizekbe, ahol vegyes hal lett kihelyezve ott megemelésre kerültek a kihelyezett mennyiségek. A mai napon elmaradt 2300 kg vegyes keszeg (1400 kg - Gersekaráti-tó; 300 kg-Pinkamindszent; 600 kg-Hársas-tó), mely várhatóan a következő hetekben kerül a horgászvizekbe

.

 

-----

2016. 11. 30. előtti írások megtekintése >>>

2016. 03. 05. előtti írások megtekintése >>>

2015. 08. 05. előtti írások megtekintése >>>

2014. 10. 13. előtti írások megtekintése >>>

2014. 06. 05. előtti írások megtekintése >>>

2013. 11. 22. előtti írások megtekintése >>>

2012. 12. 17. előtti írások megtekintése >>>

2012. 07. 25. előtti írások megtekintése >>>

2012. 01. 12. előtti írások megtekintése >>>

2011. 07. 21. előtti írások megtekintése >>>

2011. 02. 23. előtti írások megtekintése >>>

2010. 08. 09. előtti írások megtekintése >>>

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

.

.

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/4 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt