Aktuális      

                                    

Hátizsákot találtunk! -hír kelt: 2007.05. 30.

 

A vasárnapi napon megrendezett gyermeknapi vetélkedő után egy hátizsákot találtunk. A tulajdonosa jelentkezhet a Horgász Szövetség kirendeltségén és pontos beazonosítás után átveheti.

Érdeklődni: 06/94-506-835-ös telefonszámon


Tilalom lesz a Celldömölki tavon!-hír kelt: 2007.05. 30.

A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége tájékoztatja a horgásztársakat, hogy 2007. június 23-án horgászverseny miatt reggel 4 órától -12 óráig általános horgászati tilalom lesz a Celldömölki horgásztavon.A rendezők ezúton is szíves megértésüket kérik.


 

Vetélkedtek és horgásztak-hír kelt: 2007.05. 27.

 

Csepregiek nyertek összetettben, a halfogásban a felsőcsatáriak diadalmaskodtak

Hazánkban egyedülálló kezdeményezésként immáron második alkalommal Vas megyében rendezték meg az általános iskolások számára kiírt horgászvetélkedő sorozatot. A Vasi vizeken elnevezésű versengés februárban vette kezdetét 24 csapattal összesen 120 fő fiatal részvételével. A csapatoknak március és április hónapban két levelező forduló feladatait kellett sikeresen megoldani, hogy meghívást kapjanak a helyszíni fordulóra, melyet május 25-én pénteken rendeztek meg vaskeresztesi horgászturisztikai központban nyolc csapat részvételével. A levelező és a helyszíni forduló során számos érdekes horgászattal összefüggő témában adtak számot tudásukról az ifjú pecások. (Pl.: halfelismerés-és bemutatás, vízparti szemetelés megakadályozása, horgászszerelék összeállítása, vasi vizek ismerete..stb.) A tavalyi vetélkedőtől eltérően az idén már nemcsak elméletbe kellett bebizonyítani a tudást, hanem gyakorlatban is. Minden csapat, amely a levelező fordulók feladataira nyújtott be megoldást, az meghívást kapott a május 27-én gyermeknapon megrendezett barátságos horgászversenyre. A megmérettetésre a Szombathelyi Csónakázó tavon került sor, egyedi szabályokkal az esélyegyenlőség biztosítása érdekében. A csapatok reggel 9 óra körül gyülekeztek, majd gyors regisztráció után átvették a Vas Megyei Horgász Szövetség szervezői által kiosztott 4 m-es Trabucco horgászbotot és a hozzá tartozó M-team keszegező szereléket. A versenyen csak a kiosztott felszereléssel szabadott horgászni, ezzel biztosított volt, hogy azokat a fiatalokat sem éri semmilyen hátrány, akik még nem rendelkeztek megfelelő minőségű horgászkészséggel. A pecabotok átvétele után következett az ünnepélyes megnyitó, majd az ifi csapatkapitányok sorsolás útján kihúzták a csapatuk horgászhelyét. A helyek elfoglalása és felkészülés után 10 óra 30 perckor dudaszóra közel 100 horgászbot lendült a vízféle. A fiatalok míg pecáztak a szervező bizottság szorgosan készítette -előzetes felmérése alapján- a több, mint félszáz horgászengedéllyel még nem rendelkező gyermek számára élete első horgászengedélyét. A halfogás sem maradt el már az első fél óra után jött a hír, hogy jól vizsgázott a kiosztott Trabucco horgászfelszerelés, mert egy 3330-grammos pontyot rövid fárasztás után sikerült a szákba terelni a felsőcsatári iskola "Pinka pecások” elnevezésű csapat egy tagjának.

    

A hír hallatán még nagyobb lelkesedés lett úrrá az indulókon. Sorba kapkodták a fiatalok a keszegeket, kárászokat, küszöket és törpeharcsákat. A kellemes időjárási körülmények között és a jó hangulatban lezajlott versenyen minden induló fogott halat. Nagy érdeklődés övezte a versenyvégén a helyszíni mérlegelést, melyen gyakran több tucat szülő, gyerek izgatottan figyelte a mérlegelés eredményét. Az összepakolás után nem sokkal következett az ünnepélyes eredményhirdetés. A zárszóban a vetélkedő előzményeire emlékezett vissza Puskás Norbert a vasi horgász szövetség ifjúsági felelőse, majd átadta a résztvevők számára kiállított emléklapokat és bejelentette, hogy a reggel kiosztott horgászfelszerelést mindenki megtarthatja gyermeknapi ajándékként. Az összetett megméretetés első három helyezettjei emléktárgyakat és rendőrségi ajándékcsomagokat vettek át. A barátságos horgászverseny első három helyezett csapata különdíjban részesült. Az ifjúsági felelős után Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke gratulálta helyezetteknek és köszönetét fejezte ki a szülőknek, tanároknak, szervezőknek, és támogatóknak, hogy közreműködésükkel segítették a szövetség ifjúságnevelési munkáját. Az ügyvezető elnök két egyesületi vezetővel közösen átadta az ajándék horgászengedélyeket a fiataloknak. A vetélkedőnek köszönhetően a minden fiatal a nyári szünetét egy komplett horgászfelszereléssel és a horgászathoz szükséges engedéllyel kezdheti meg,

               

Összetett végeredmény:

  1. hely Általános Iskola Csepreg - Hanyattúszó Poloskák csapat
  2. hely Móra Ferenc Általános Iskola - Aranyhalak csapat
  3. hely Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola - Csontik csapat

 

Horgászverseny végeredmény:

  1. hely Nemzetiségi Nyelvet Oktató Általános Iskola (Felsőcsatár) - Pinka pecások csapat
  2. hely Móra Ferenc Általános Iskola - Aranyhalak csapat
  3. hely Általános Iskola Csepreg - Hanyattúszó Poloskák csapat

Vetélkedő részletes eredményei letöltheőek itt...katt

 

A versenyen készült fényképek megtekinthetőek a galériában, vagy a képekre kattintva.

  

A vetélkedő kiemelt támogatója volt a Trabucco Magyarországi Vezérképviselete.

További támogatók:

M-Team úszógyártó

Rádió Szombathely 97,1

Vas Megyei Rendőrkapitányság


Vasi vizeken vetélkedő helyszini forduló- hír kelt: 2007.05. 25

A péntek délután tartott helyszíni vetélkedő képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.

 

 

Részletesen beszámolunk a vasárnapi horgászverseny után a vetélkedőről és az eredmények is letölthetőek lesznek.

Vetélkedő dobogósai:

1. hely Hanyattúszó poloskák - Csepregi Általános Iskola

2. hely Aranyhalak  - Móra Ferenc Répcelaki Álatlános Iskola

3. hely Szivárványosok ( csontkukac) - Büki Általános iskola

A verseny kiemelt támogatója a Trabucco Magyarország!


Együtt a rendőrök és a halőrök - hír kelt: 2007.05. 25

A halőrök és a rendőrök végeztek közös átfogó ellenőrzést az elmúlt hétvégén a Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésében lévő álló és folyóvizeken. Az ellenőrzés során illegális és szabálytalankodó horgászokat kerestek. A közös akció során 120 horgász ellenőrzése történt meg. Három személyt figyelmeztettek, egy személy ellen feljelentés készült engedélynélküli horgászat miatt és egy fő ellen fegyelmi eljárás indult, mivel négy bottal horgászott.Az idén tovább folytatódnak a közös ellenőrzések, melyek időpontjai előre nem lesznek bejelentve a későbbiekben sem.


Tilalom lesz a Szhely-i Csótón vasárnap - hír kelt: 2007.05. 22.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2007. május 27 -én vasárnap  (gyermeknap) általános iskolások számára horgászversenyt rendez a Szombathelyi Csónakázó tavon, ezért általános horgászati tilalom van érvényben 2007. május 27-én reggel 8 órától délután 15 óráig.

Köszönjük a megértést!


Legyesoktatás, pisztrángtelepítés- hír kelt: 2007.05. 12.

 

Sebes pisztrángok a Gyöngyös patakban...

Az elmúlt csütörtökön a  Vas Megyei Horgász Szövetség  hagyományos pisztrántelepítést végzett a Gyöngyös patak lukácsházai szakaszán. Az idei évtől a kiemelt Gyöngyös  szakaszon minden halat vissza kell engedni a fogás után azonnal, tehát itt csak a sporthorgászat szenvedélyének lehet hódolni, de csak műcsalis módszerrel. A közel 5 km hosszú patakszakasz tovább fejlesztésére a tavalyi esztendőben Leader pályázatot nyújtott be a szövetség és a kiírok támogatták a elképzeléseket, így várhatóan évvégére elkészül Magyarország első sebes pisztráng tanösvénye. Az eddig is folyamatosan karbantartott kultúrszakasz sok horgásznak hozta meg az első pisztráng fogás élményét. A friss telepítésnek köszönhetően még nagyobb fogási eséllyel kecsegtet a terület, 200 kg  méretes 25-30 cm-es  sebes pisztráng várja a legyező és pergető horgászat kedvelőit. A Gyöngyös patakon is jól bevált legyező módszer ingyenes oktatására is vállalkozott a vasi szövetség. A tanulni vágyók most szombaton immárron másodszor  sajátíthatták el a sportág fortélyait Paskay Ernő ismert specialistától. A horgászok elméleti ismeretek bővítése után már gyakorlatban is kipróbálhatták a dobás nehézségeit. Az oktatásokon azon horgászok is részt tudtak venni, akik még nem rendelkeztek felszereléssel, mert a Szövetség az előadások idejére biztosít kezdő felszerelést. A "tanulók” egybe hangzó véleménye volt, hogy nagyon jónak tartják a kezdeményezést, mivel felkészült és gyakorlott előadótól számos új ismeretet tudtak elsajátítani rövid idő alatt.  A pisztrángtelepítések és az oktatások sem fejeződtek be, a jövő hétvégén a könnyű pergető módszerről tanulhatnak az érdeklődők 14 órától a vaskeresztesi horgászturisztikai központban.

                         

    A telepítésen és az oktatáson készült fényképek megtekinthetőek a galériában, vagy a képekre kattintva.

   

"Balatonfüredről jöttem, teljesen kezdő vagyok,  egy barátomtól hallottam az előadássorozatról..nagyon tetszik, és hasznos is, mert két hét múlva megyek Ausztriába és ott legyezve akarok már horgászni.már a Répcén régebben fogtam egy 60 dkg körüli pisztrángot...többször is ellátogatok a vasi vizekre.”

Csibai Zsigmond

"Egyszer kipróbáltam a legyezést Vasszécsenyben és sikerrel jártam, akkor elhatároztam, hogy megtanulok így is pecázni.az oktató nagyon jó, és praktikus tanácsokat mond, amit könyvekből csak lassan lehetne megtanulni..”

Tamási Zsolt


Vasi vizeken horgászvetélkedő eredményei - hír kelt: 2007.05. 11.

A vetélkedő II. fordulójának részletes eredményei megtekinthtőek itt...

A két levelező forduló után kialakult végeredmény megtekinthető itt...

A vetélkedőbe az 1-8 helyezett csapat jutott be akik a következők:

1. hely Szivárványosok ( csontkukac) -2 p

2. hely Aranyhalak  - 5 p

3. hely Nagy Ho-ho horgász -10 p

3. hely Compó  -10 p

5. hely Hanyattúszó poloskák -11 p

6. hely Ho-hok - 12 p

6. hely Snecik -12 p

8. hely Wobbler HC - 15 p

A helyszíni vetélkedő helyszíne: Horgászturisztikai Központ (9795 Vaskeresztes, 165/2 hrsz)

A vetélkedő időpontja: 2007. május 25. (14-17 óra)

Azon csapatok, melyek minden fordulóra nyújtottak be feladatot, azok meghívást kapnak a 2007. május 27-én (Gyermeknap)a Szombathelyi Csónakázó tavon megrendezésre kerülő horgászfordulóra. A versenyen induló csapatoknak a horgászfelszerelést a Trabucco Magyarország és  M-Team úszógyártó biztosítja. ( 1 db 4 m-es spiccbot és és egy szerelék) A horgászverseny helyezettjei különdíjjal lesznek jutalmazva. A II. Vasi vizeken horgászvetélkedő ünnepélyes eredményhírdetésére a horgászverseny végén kerül sor. Aki nem jutott be, annak szomorúságra semmi ok, mert gyermeknapi pecás versenyen mindenki ajándékkal tér haza. Részletes tájékoztatást kapnak az érintettek postai úton.


Újperinti változások - hír kelt: 2007.05. 08.

Az Újperinti II. és III tó a  Vas Megyei Horgász Szövetség kezeléséből kikerült bérlőváltás miatt. A tavakra 2007. május 15-ig érvényes a Szövetség által kiadott Vas megyei területi horgászjegy. Az újperinti I. számú tavat nem érinti a változás, ezért ott továbbra is lehet horgászni a vasi jeggyel. Örömteli hír, hogy új horgászterülettel gazdagodott a Szövetség a most tavasszal befejeződött pályázati fejlesztéseknek köszönhetően. Az EU-s forrásból revitalizált teljesen kiszáradt vaskeresztesi Pinka holtág közel három méteres vízmélységgel, kultúrált körülmények között várja a horgászokat egész évben. Az "új” holtágra a  vasi területi jegy érvényes.


III. Ágoston László emlékverseny- hír kelt: 2007.05. 08.

 

Az Ifjúsági Bizottság 2007. május 4-i ülésen megváltoztatta az emlékverseny tervezett helyszínét és időpontját.

A verseny új időpontja: 2007. június 10.

A verseny új helyszíne: Vaskeresztesi horgászturisztikai központ, és a Pinka patak új holtága.

A verseny nevezési határideje meghosszabításra került 2007. 05. 11-ig. Az a fiatal aki nevezni kíván keresse fel egyesületét, mert csak az egyesület adhat le nevezést.

A vetélkedő részletes programja letölthető itt...


Szoros küzdelem volt- hír kelt: 2007.04. 30.

A Himfai-környezetvédelmi tavon versenyeztek az egyesületek csapatai

Megyei Csapatbajnokság volt április hónap végén a Himfai környezetvédelmi tavon. A tagegyesületek összesen 6 csapatot neveztek a bajnokságra. A csapatok 5 felnőtt és egy utánpótlás versenyzőből álltak. A meleg, de szeles időjárási körülmények között lezajlott versenyen a versenyhorgászok egy négy órás megmérettetésen mérték össze tudásukat. A horgászok átlagosan 1-2 kg halat fogtak, de a legjobb teljesítményt Horváth Ferenc körmendi versenyző ért el, ő összesen 5950 gramm halat fogott a négy óra alatt.  A mérlegelésnél a szákokban dévérkeszegeket, bodorkákat, karika keszegeket, küszöket és néhány pontyot, találhattunk. A versenyzők számára ezen évadzáró megyei bajnokság döntötte el a megyei válogatottságot is.  A verseny eredményhírdetésén került kihirdetésre a válogatott névsora, akik július hónap elején Országos Horgász Csapatbajnokságon képviselik Vas Megyei Horgász Szövetséget a Velence-tavi evezős pályán.  A megyei csapat tagjai: Németh Krisztián, Komáromi Levente, Marossy László, Goldmann Tamás, Szendi Gábor, Mészáros Péter, Geröly Tibor, Kovács Hajnalka, Kovács Dániel és Pankotayné Kálmán Anikó. A csapatbajnokságon immáron hetedik alkalommal az Elektromosok SHE I. csapata remekelt (11 pont) II. helyen  Körmendi Munkás HE. (12 pont)  III. hely Elektromosok SHE II. (21 pont) csapata végzett. 

 

A verseny részletes eredményei letölthető itt....

A versenyen készült fotók megtekinthetőek itt, vagy a galériában

 Végeredmény:

I. hely   Elektromosok SHE. I. csapat

II. hely  Körmendi Munkás HE.

III. hely Elektromosok SHE II. csapa


Május 1-től újra lehet éjszaka horgászni a tavakon- hír kelt: 2007.04. 30.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2007. április 14-én tartott közgyűlésén a Szövetség vezetésének kezdeményezésére, szavazásra lett feltéve az idei év január elsejétől kizárólag tavakra elrendelt éjszakai horgászati tilalom visszavonása.

Az egyesületi küldöttek többsége támogatta a helyi horgászrend módosítását így  2007. május 1-től újra lehet éjszaka - 23.00-04.00 óra között -  horgászni a tavakon!

 

Kérjük a fentiek tudomásul vételét!


Legyező és pergető iskola lesz májusban - hír kelt: 2007.04. 30.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2007. május hónapban több horgászati előadást szervez a vaskeresztesi horgászturisztikai központjában. Az előadásokon történő részvétel ingyenes. Az elméleti tudnivalókon túl, most már gyakorlati tudást is szerezhetnek a résztvevők. Szövetség kéri, hogy minél több fiatal vegyen részt az előadásokon, mert az idén az érdeklődő fiatalokból egy vasi pergető, valamint egy műlegyező csapatot kíván összeállítani a Szövetség az őszi országos bajnokságokra. (Plakátok letölthetőek a program nevére kattintva.)

II. Műlegyező előadás (Május 12. szombat)

Helyszín:

Alpesi Fogadó és Borház

(9795 Vaskeresztes, 165/2. hrsz)

Előadók:

Paskay Ernő - ismert hazai legyeshorgász,

                        és a Kaland Horgászbolt tulajdonosa

Forrai Tibor - műlégykötő,

                       a Szombathelyi Műlegyező Klub tagja

Programok:

14.00 - 15.00             Hogyan dobjuk a műlegyeket? c. gyakorlati bemutató

                                (Gyakorló felszerelést a szövetség biztosítja minden érdeklődőnek)

15.00 - 16.00             Légykötés alapjai c. elméleti és  gyakorlati előadás

16.00 - 17.00             Kérdések, és hozzászólások

 

I. Pergető előadás( Május 19. szombat)

Helyszín:

Alpesi Fogadó és Borház

(9795 Vaskeresztes, 165/2. hrsz)

 

Programok:

14.00 - 15.00           Miből is áll egy kezdő pergető felszerelés?

15.00 - 15.30           Kérdések, és hozzászólások

15.30 - 16.30           Hogyan pergessünk pisztrángra a vasi vizeken?

16.30 - 17.00           Kérdések, és hozzászólások

További információ:

Tel.: 06/94-314-780                 E-mail: info@vasivizeken.hu

 

Igazi szombat délutáni kikapcsolódások!


336 kiló küszt fogtak-hír kelt: 2007.04.28

Zsennyei küszök kerültek a Gyöngyös patakba

A zsennyei horgásztó tulajdonosa Komáromi Levente válogatott versenyhorgász, a Vas Megyei Horgász Szövetség vadvízi programjának támogatására tett felajánlást a szövetség nemrégiben tartott közgyűlésén. A felajánlás lényege volt, hogy a zsennyei tavon egy küszöző horgászverseny keretében a kifogott nagy mennyiségű ivás előtt álló küszöket térítésmentesen a Szövetség által intenzíven telepített pisztrángos vadvizekbe telepítsék át. A Szövetség örömmel elfogadta a felajánlott apró halakat és megszervezte halak szakszerű átszállítását verseny napjára. Ezen halak jelentősége nagy, mivel piaci forgalomban nem kaphatóak, és a pisztrángok számára kedvelt takarmányhal szerepét töltik be a patakban. A jó cél érdekében megszervezett barátságos horgászversenyen 26 fő vett részt.  A megmérettetést két 2,5 órás fordulóban bonyolították le az elmúlt pénteken. A versenyzők 2,5-3,5 m közötti horgászbotokkal percenként kapkodták a tóban található sneciket, melynek eredményeként az első forduló után 174.370 gramm küszt, míg a második forduló után 161.700 grammot tudtak áttelepíteni a Gyöngyös patak lukácsházai pisztrángos szakaszára. A kellemes időjárási körülmények között, barátságos hangulatba lezajlott versenyen az alábbi rangsor alakult ki:

 

1.hely       Komáromi Levente        24.040 gramm

2.hely       Szendi Gábor                   18.900 gramm

3. hely      Horváth Ferenc               17.290 gramm

Részletes eredmények letölthetőek itt...

Versenyen készült képek megtekinthetőek a galériában, vagy itt...

 

   

      Komáromi Levente küszözés közben                  Mérlegelés izgalmai              Halszállító gépjármű várja az "utasokat"

Az első három helyezett nyereménye

Verseny összes képe megtekinthető lesz a jövő héten a galériában!


3 pont kellett a győzelemhez-hír kelt: 2007.04.23.

Sok pontyot és keszeget fogtak a pecások a versenyen

Felnőtt Megyei Egyéni Horgász, valamint Ifjúsági -és Utánpótlás horgászbajnokságot rendezett a  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Himfai Környezetvédelmi tavon az elmúlt hétvégén. A felnőttek megmérettetését versenyző és hobbi horgász kategóriákban rendezték. A profi versenyzőknek három négy órás fordulón, míg a hobbi horgászoknak és utánpótlás korúaknak csak egy 4 órás fordulón kellett részt venniük.  A sporthorgászoknak nagy ügyességgel és kitartással kellett horgászniuk, mivel voltak időszakok, amikor horgokat ügyesen elkerülték a halak, de ennek ellenére is sok szép fogás született versenyvégére. A megyei bajnoki cím elnyeréséért éles versengés alakult ki a szombati forduló végén, a szoros eredmények rendkívül izgalmassá tették a - vasárnapi -utolsó fordulót. Mészáros Péternek az Elektromosok SHE versenyzőjének sikerült legjobban megfejteni a tó titkát, amit misem bizonyít jobban, mint a fordulónként elért első helyezése. Megyei Bajnokságokon nagyon ritkán fordul elő, hogy ilyen kimagasló eredménnyel, azaz három ponttal ( 3 forduló X 1. hely = 3 pont) lesz valaki megyei egyéni bajnok. Az egyenletes teljesítményt nyújtó versenyző nevéhez fűződik még, hogy a teljes verseny során neki sikerült a legtöbb halat kifogni egy forduló alatt, ami 11.300 gramm volt. A hobbi horgászoknak és a fiataloknak sajnos nem kedvezett a horgászszerencse, így őnáluk a legjobb fogás is egy kilogramm alatt maradt. A versenyen fordulónként az átlagfogás 3 kg volt. A fogott halak között nem voltak ritkák az 1-3 kg közötti pontyok, amelyekből minden fordulóban 2-3 darabot is zsákmányoltak pecások. A versenyzői kategóriában indulók számára kiemelten fontos volt a verseny, mivel ezen versengés eredménye bele számított a megyei válogató versenysorozatba. Kellemes időjárási körülmények között, barátságos hangulatban zajlott le a sportszerű bajnokság a hétvégén, melyen az alábbi rangsor alakult ki:

Versenyhorgász kategória:

1. hely:    Mészáros Péter          Elektromosok Vasi Manager SHE.           16.130 gr

2. hely:    Németh Krisztián        Elektromosok Vasi Manager SHE.           15.360 gr

3. hely:   Komáromi Levente      Elektromosok Vasi Manager SHE.           11.870 gr

Hobbi horgász kategória:

1. hely:  Molnár Gergely             Körmendi Munkás HE.              880 gr

2. hely:  Ullrich Ferdinánd           Vas Megyei Munkás HE.            730 gr

3. hely:  Barna József                 Körmendi Munkás HE.              690 gr

Utánpótlás kategória:

1. hely:  Sipos Dániel                    Körmendi Munkás HE.                        890 gr

2. hely:  Török Zoltán                   Elektromosok Vasi Manager SHE.        510 gr

3. hely:  Kovács Péter                   Elektromosok Vasi Manager SHE.        590 gr

Ifjúsági kategória:

1. hely:  Németh Zoltán              Répcelaki HE                                90 gr

2. hely:  Kádi Szabolcs               Répcelaki HE                                20 gr

3. hely: Nem lett kiadva

Versenyen készült fényképek megtekinthetőek a galériában és itt..katt

  

A bajnok halfogás és mérlegelés közben

   

Szebbnél szebb halak....

   

A hétvégén megrendezett versenyek eredményei letölthetőek az alábbi linkeken:

Versenyző kategória

Hobbi kategória

Ifjúsági -és utánpótlás kategória


Közgyűlést tartott a Vas Megyei Horgász Szövetség-hír kelt: 2007.04.21.

Ismét lehet horgászni éjszaka a tavakon,  két új egyesület alakult .

 

Hagyományos éves tavaszi közgyűlését tartott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2007. április 14-én. Meghivott vendégként jelen volt Mesterházy József Vas megye halászati felügyelője és a félszáz tagegyesületi küldött. A közgyűlésen a szövetség alapszabálya szerint a 150 fő felnőtt taglétszám alatti egyesületek 1 küldöttet, az ennél nagyobb létszámúak minden megkezdett 150 fő felnőtt tag után további 1-1 küldöttet delegálhattak az ülésre. Az ülés elején "Vas megye horgászsportjáért” kitüntetést vehetett át Csupor Mihály Rábapatyi HE vezetője, Komáromi Levente Elektromosok SHE válogatott versenyhorgásza és Kovács János Csepregi HE tagja. A jutalmazottak a több éven keresztűl a megye horgászsportjáért aktív önkéntes munkát végeztek. A résztvevők  mindenre kiterjedő írásos és szóbeli tájékoztatást kaptak a szövetség előző éves tevékenységéről, melyből kiderűlt, hogy számos fejlesztést valósítottak meg. Az elnyert 200 millió forint összértékű uniós támogatást a szerződésekben rögzített célokra fordította a Szövetség.  A pályázati pénzekről pontosan és a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően elszámoltak, amelyet a hivatalos könyvvizsgálat is megerősített. Az elmúlt egy év a szövetség munkatársai számára rendkívüli volt, mivel az egyes Eu-s projektek szokatlan, sokirányú tennivalóként jelentkeztek a szokásos napi munkafolyamatok mellett, melyből minden dolgozó - gyakran szabadidejének terhére - részt vállalt. Előzetesen két új tagegyesület (Alsószölnöki SE, Csörötneki HE)  jelezte felvételi kérelmét a Vas Megyei Horgász Szövetségbe. Az új  szervezeteket a megjelentek egyhangú szavazással felvették a szövetség tagjainak sorába. Az ülésen a Szövetség vezetésének kezdeményezésére szavazásra tették fel az idei év január elsejétől kizárólag tavakra elrendelt éjszakai horgászati tilalom visszavonását. A küldöttek többsége támogatta a helyi horgászrend módosítását így  2007. május 1-től újra lehet éjszaka - 23.00-04.00 óra között -  horgászni a tavakon!

    


Tilalom lesz Himfán-hír kelt: 2007.04.17.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2007. április 20-21-22 -én  Megyei Egyéni Bajnokságot és 2007. április 29 -én Megyei Csapatbajnokságot rendez a Himfai Környezetvédelmi tavon. A versenyek miatt általános horgászati tilalom van érvényben 2007 április 20. reggel 4 órától 2007 április 22. este 18  óráig, valamint 2007. április 29-én reggel 4 órától este 18 óráig. Szervezők ezúton is köszönik a horgásztársak megértését.


Nincs komoly halpusztulás-hír kelt: 2007.04.17.

Március közepén ötven mázsányi halat (pontyot és vegyes fehérhalat) telepített a Szombathelyi Csónakázó-tóba a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A vermelési /téli pihenő/ időszak elmaradása -  amely a téli időjárási viszonyok helyett szinte tavaszias évszakot hozott a vízi élőlényeknek - okolható a történtekért. Pihenés helyett mozgott a vízi világ, szinte egész télen érdemi táplálékfelvétel hiánya miatt a gyengébb egyedek mindezt nehezen  viselik. A szállítás körüli és a párzási időszakban bekövetkezett stressz hatására minden tavaszi telepítésből elhullik sajnos néhány példány, s mivel idén is fogható méretű nagy testű több kilós  halak kerültek a vízbe, ha összehordja tetemeiket a szél, bizony soknak tűnnek. Nincs szó járványról, sem jelentős mértékű pusztulásról. A tavasszal többnyire elpusztul ötven-száz kiló hal, de ez csak töredéke a telepített mennyiségnek és a halat a következő telepítésen a Szövetség halbeszállítója térítésmentesen pótolja. Hivatásos és önkéntes halőrök folyamatosan gyűjtik be a veszélyes hulladéknak minősülő haltetemeket.


Horgászbajnokságok Vasban-hír kelt: 2007.04.10.

A következő hetekben a Himfai Környezetvédelmi tavon kerülnek megrendezésre a Vas Megyei Egyéni és Csapat Horgász Bajnokságok. A Vas Megyei Horgász Szövetség versenynaptárjában kiemelt szerepet betöltő versenyek az alábbi időpontokban lesznek megrendezve: 2007. április 20-21-22. Vas Megyei Egyéni Bajnokság versenyző kategória, 2007. április 22. Vas Megyei Egyéni Bajnokság hobbi, női kategória,  valamint ugyanezen napon lesz a Vas Megyei Ifjúsági-és Utánpótlás Bajnokság is. 2007. április 29-én a Vas Megyei Csapatbajnokságot rendezik Himfán, amire a tagegyesületek és más szakmai csoportosulások (orvos, jogász, gyáriparos, rendőr..stb) csapatait, valamint külföldi partner horgász szövetség sporthorgászait várják. A versenyek egységesen 4 órás fordulókban a megyei versenyszabályzatban rögzített előírások betartásával lettek kiírva. A bajnokságokra a nevezési határidő egységesen verseny időpontja előtti hétfő 15 óra Érdeklődni és nevezni a 06/70-33-99-703 telefonszámon lehet.

Versenykiírások:

Megyei Egyéni Bajnokság

Megyei Utánpótlás Egyéni-és Csapatbajnokság

Megyei Csapatbajnokság


Vasi vizeken általános iskolai vetélkedő-hír kelt: 2007.04.10.

A Szövetség ifjúsági szakbizottsága 2007. április 6-án értékelte az általános iskolai horgászvetélkedő feladatait, melynek eredményei letölthetőek itt. A II. forduló feladatait a mai napon postázta a Szövetség a csapatoknak. A feladatsor letölthető itt is.

I. forduló dobogósai:

 I. hely  Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola - Csontkukacok (Szivárványosok)

 II. hely Egervölgyi Általános Iskola  - Compó csapat

III. hely Magyarlak Általános iskola  - Nagy ho ho horgász csapat

 

2007. 04. 10 előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17 előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01 előtti írások megtekintése >>>

 

 

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt