Húsvét-hír kelt: 2007.04.06.


Új vasi vizeken kiadvány -hír kelt: 2007.04.05.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az Utazás 2007 kiállításon bemutatta új horgászturisztikai kiadványát. A kiadványban megjelent hírdetőknek ezúton is köszönjük az együttműködést. A kiadvány letölthető itt..(1.lap; 2.lap)

Horgászüzletekben is megtalálható...


Megjelentek a 2007 áprilisi versenykiirasok-hír kelt: 2007.03.27.

Versenyhorgászok és a versenyek iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a Szövetség menüpont alatt található Versenysport Szakbizottság részt. Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a Megyei Versenszabályzat módosítva lett 2007.március 06-án. Egységes szerkezetben letölthető az új versenyszabályzat.

Megnézem >>katt.


Szerelés összeállítás, légykötés -hír kelt: 2007.03.27.

A hétvégén megrendezésre került a Paskay Ernő Műlegyezőiskola első előadása. A  rossz időjárási körülmények néhány érdeklődőt visszatartottak, de még így is sikerült 22 főnek "beiratkozni" az első előadáson. A résztvevők között legfiatalabb pecások 10 év alatt voltak, akik édesapjukkal érkeztek az oktatásra. Paskay Ernő egy órás előadásában részletesen bemutatott egy műlegyező alapszerelést, és már a magasabb kategóriájú horgászeszközökre is kitért. A felszerelések megismerése után speciális kötésekből tanulhattatak meg néhányat az érdeklődők. Rendkívűl érdekes volt Forrai Tibor profi műlégykötő bemutatója is. A résztvevők számos kérdést tettek fel, melyet természetesen a gyakorlott legyes horgászelőadók könnyedén megválaszoltak. A kellemes hangulatú délutáni program este fél hat magasságában zárult.

 

     

A képekre kattintva további fotók tekinthetőek meg a Galériában.


Szemetet szedtek a Perenyei tó környékén -hír kelt: 2007.03.27.

Az elmúlt héten a Perenyei tó környékén környezetszerető fiatal emberek kis csoportja önszorgalomból neki látott a horgásztó közvetlen parti környezetének szemétmentesítéséhez. A sikeres összejövetelnek az eredménye többmint 40 zsák szemét volt. A Vas Megyei Horgász Szövetség ezúton is köszöni a résztvevő embereknek az önkéntes munkáját.


Szövetség az iwiw-en -hír kelt: 2007.03.24.

Kedves Pecások! Szövetségünk regisztráltatta magát Magyarország legnagyobb internetes közösségi portálján. Amennyiben Ön tagja az említett rendszernek kérjük jelölje ismerősnek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét.  A Szövetség az ismerősei számára a honlapon megjelenő anyagokról összefogalaló üzenetet kíván küldeni időnként, hogy amennyiben éppen nem látogatja oldalunkat, akkor is biztosított legyen a friss információkról történő kiszolgálása. Kérjük csak olyan személyek jelöljenek meg minket akik nem veszik zavarásnak, ha üzenet formájában felhívjuk figyelmüket az aktuális információkra.


Mai naptól újra lehet horgászni a tavakon -hír kelt: 2007.03.24.

A sporttársak több megkeresésének megfelelve a Szövetség ezúton ad pontos tájékoztatást, hogy mely horgászvizeken történt haltelepítés.

A táblázatra kattintva letölthető nyomtatható formátumban!

 

Egészséges 1-3 kg közötti pontyok várják a horgászokat


Rekord busát fogott-hír kelt: 2007.03.20.

 

A Szombathelyi Csónakázó tavon Závár Gyulának az Elektromosok SHE. tagjának nagy fogásban volt része 2007. március 17-én délután. A több évtizede szenvedélyes horgász megszokott tavaszi pecázását folytatta, amikor felszerelése kitekerésekor egy erőteljes húzást érzett a boton. Meglepődés után gyakorlott horgászként azonnal tudta, hogy busával lehet dolga. A busa fajtákról tudni kell, hogy planktonnal táplálkoznak és hagyományos csalikkal nem csalható horogra. Általában nagy példányait hasonló szerencsés helyzetekben fogják kívűlről akadva mint, ahogy Závár Gyula is. A hal fárasztása 1,5 óráig tartott a  rekord méretű busa megszákolásában a szomszéd horgászok segédkeztek. A 31 kg súlyú 120 cm-es hosszúságú busát 0,25-ös főzsinórral szerelt Trabucco Capital Carp 3,5lb horgászbottal fogta a pecás. A fogás az országos rekorlistára is beküldésre került, így további szép vasi fogásokkal gazdagodik az országos nyílvántartás

 

Závár Gyula és a busa


Hamarosan szaporítják a halakat-hír kelt: 2007.03.20.

Az elmúlt hétvégén megrendezett Lörincz László horgásztalálkozó halbefogási célja teljesült. A horgászok szombat reggel hét órakor gyülekeztek a horvátlövői Pinka parti parkolóban. Csécs Sándor a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd megemlékeztek Lörincz László országosan "domolykókirály” néven ismert horgásztársról. A sikeresebb halfogás érdekében a horgászok közösen elhatározták, hogy a Pinka patak több területét meghorgásszák a barátságos találkozó keretében. Így egyidejűleg Felsőcsatárnál, Vaskeresztesnél, Horvátlövőnél, és Pornóapátinál is horgásztak. Egy kisebb versenyhorgász csoport előzetesen jelezte, hogy a  Rába folyó ikervári szakaszán vállalkozna a domolykó, paduc befogására. Természetesen a szervezők engedélyezték a Pinkán kívűli halfogást, mely nagyban növelte a halbefogás sikerét. A Pinkai horgászok a kezdeti kapástalanság ellenére a találkozó végére számos ivarérett halat tudtak átadni a tenyésztőnek. A halak szakszerű elhelyezése után Ikervárra indult a halszállító autó, ahol a sporttársak  szép számmal fogtak nagy méretű paducot és domolykót. Mindösszesen mintegy 25 db kapitális méretű domolykó és 110 db ivarérett paduc volt a nap "eredménye”. A halakat Százhalombattára szállították a Temperáltvízű Halszaporító Gazdaságba, ahol azonnal megkezdődött a mesterséges szaporításuk. Ittzés István a szaporítást végző halbiológus köszönetképpen minden segítő horgászt meghívta a százhalombattai halgazdaság bemutatására, ahol a sikeres szaporítás eredményét is megtekintik a résztvevők. A mesterségesen előállított ivedék halak már az  idén visszakerülhetnek a vasi vizekbe.

Képek az eseményről  katt>>


Útközben vannak a szülőállatok-hír kelt: 2007.03.17.


A ma reggel hét órakor kezdődött halbefogási célal kiírt Lörincz László nevét viselő horgásztalálkozó eredményesen zárult a kezdeti kapástalanság ellenére. A horgászok több féle módszerrel próbálkoztak a Pinka patakon, és  a Rába folyón, melynek eredményeként közel 20 kg ivarérett domolykót, paducot sikerült felajánlaniuk a Vas Megyei Horgász Szövetség által megbízott neves szakembernek mesterséges szaporításra.

   

                             Megnyitó                                                 Horgászat közben                      Ittzés István és a hal

A halbefogásban résztvevői:

Név Egyesület
Berghoffer Sándor Celldömölki HE.
ifj. Szélesi Csaba Celldömölki HE.
Szélesi Csaba Celldömölki HE.
Nyoszoli Tamás Celldömölki HE.
Karácsony Tamás Celldömölki HE.
Gerencsér Imre Elektromosok SHE
Hocker Attila Elektromosok SHE
Kocsis Zsolt Elektromosok SHE
Magyar László Elektromosok SHE
Kovács Péter Elektromosok SHE
Szabó Dániel Elektromosok SHE
Németh Krisztián Elektromosok SHE
Marossy László Elektromosok SHE
Horváth Csaba Elektromosok SHE
Geröly Tibor Elektromosok SHE
Geröly Norbert Elektromosok SHE
Goldmann Tamás Elektromosok SHE
Komáromi Levente Elektromosok SHE
Takács Péter Elektromosok SHE
Nagy István Elektromosok SHE
Fenyvesi Miklós Körmendi Munkás
Kálmán Csaba Pannónia HE
Wöller Béla Pannónia HE
Endrődy Zoltán Pannónia HE
Kovács László Pannónia HE
Tóth András Spartacus HE
Fördős István Spartacus HE
Nagy Ottó Vas megyei Munkás HE
Nagy Barbara Vas megyei Munkás HE
Sziffer Zsolt Vas megyei Munkás HE

Ezúton is köszönjük a segítségüket!


Téves időpont a Vas Népében-hír kelt: 2007.03.12.

A Vas Népe 2007. március 12-i (hétfő) számában megjelent Műlegyező Horgászat c. cikkben az oktatás dátuma nem került be pontosan. A félreértések elkerülése miatt az előadás napja változatlanul 2007. március 24. (szombat).


Kezdődik a tavaszi  pontytelepítés a vasi vizeken -hír kelt: 2007.03.12.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2007. március 20-21-én pontytelepítést végez a kezelésében lévő állóvizeken és folyóvizeken. Ezen a két napon a telepítés során 250 mázsa ponty kerül a vasi vizekbe, melyek súlyszóródása 1,5-3 kg közötti. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától 2007. március 24. (szombat) reggel 4 óráig az állóvizeken. A következő pontytelepítés előre láthatólag július hónap első hetében várható.  A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat.


Versenynaptár 2007 - hír kelt: 2007.03.09.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség Versenysport -és Ifjúsági Bizottsága elfogadta a 2007. évi versenynaptárat, melyet itt letölthet..katt.


Osztrák horgászvezetők Vas megyében- hír kelt: 2007.03.05.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége múlt hét pénteken az osztrák-magyar sporthorgász együttműködés erősítése érdekében találkozót szervezett Vaskeresztesen a Szövetség központjában. A megbeszélésen részt vettek a burgenlandi és a karintiai horgász szövetségek vezetői, valamint az osztrák pinkamenti települési önkormányzatok képviselői. A osztrák Karintia tartomány wolsbergi horgászvezetője Dr. Ulrich Habsburg-Lothringen is jelen volt, aki  a toskanai IV. Ferdinánd nagyhercegnek a dédunokája, és a Dr. Otto Habsburg-Lothringen harmadik unokatestvére. A Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke Csécs Sándor tartott prezentációt a megye horgászturisztikai fejlesztéseiről és jövőbeni cél kitűzéseiről. A hivatalos tájékoztató után a vendége helyszíni bejáráson megtekintették a vaskeresztesi horgászati fejlesztéseket. A napvégén a meghívottak elismerően szóltak a vasi szövetség Európai Uniós fejlesztéseiről, valamint kötetlen beszélgetés keretében egyeztettek jövőbeni közös projektekről.  A tavalyi esztendőben az Interreg projekt kapcsán közös rendezvényeket szervezett a burgenlandi és a vasi szövetség a határmenti partnerség jegyében, melyet az idén több horgászeseménnyel kívánnak tovább erősíteni. Már biztos, hogy az idén 15 vasi fiatal július 23-24-én egy közös osztrák-magyar ifjúsági horgászversenyen vehet részt Ilmitzben.

                                                                   

 Közös fotó a vaskeresztesi surrantónál  


Legyessuli indul - hír kelt: 2007.03.02.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2007. március 24-én szombaton ingyenes Műlegyező Előadás-sorozatot indít útjára. A későbbiekben tervezzik még könnyű pergető tanfolyam indítását is Endrődy Balázs és Pásztor István ismert szakírók közreműködésével várhatóan két hónapon belül.

A első legyes oktatás helyszíne:

Alpesi Fogadó és Borház (9795 Vaskeresztes, 165/2. hrsz)

Előadók:  

Paskay Ernő - ismert hazai legyeshorgász,

Forrai Tibor - műlégykötő, a Szombathelyi Műlegyező Klub tagja  

Programok: 

14.00 - 15.00  Miből áll egy kezdő legyes felszerelés? c. előadás és termékbemutató;

15.00 - 16.00  Légykötés alapjai c. elméleti és gyakorlati előadás

16.00 - 17.00  Kérdések, és hozzászólások  

Ez egy igazi szombat délutáni kikapcsolódás!

Plakát megtekintése!


Sporthorgászok figyelem - hír kelt: 2007.02.27.

Kedves Sporttárs!

 

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az elmúlt évben felvette a kapcsolatot egy nemzetközileg ismert halbiológussal, aki elvállalta, hogy a 2007. évben a Szövetség számára a szülőállatok beszerzésének függvényében nagy tételben mesterségesen szaporítja az alábbi halfajtákat:

domolykó, paduc, márna,

A halbiológus számára elengedhetetlen fontos lenne a szaporításhoz néhány vasi patakban élő anyaállat befogása. Az idő rövidsége miatt, arra az elhatározásra jutottunk, hogy minden regisztrált versenyhorgászt postai úton kiértesítünk. A fenti célok elérésnek érdekében, kérjük vegyél részt az I. Lörincz László nevét viselő horgásztalálkozón 2007. március 17-én (szombat) Horvátlövőn a Pinka patakon. A talákozó ideje reggel 7 óra, helyszíne horvátlövői Pinka parti parkoló.

A részleteket a helyszínen egyeztetjük, de kérünk Téged, hogy hozd magaddal a következő felszereléseket is: merítőszák, nagyméretű haltartó, horogszabadító. Lörincz Laci emlékének adózunk a horgászat megszervezésével, valamint részvételeddel biztosítod, hogy egyedülálló program indulhat Vas megye természetes vizeinek őshonos halai visszapótlására.

A résztvevők teljes névlistáját a Szövetség honlapján kikommunikáljuk, hogy országszerte látható legyen kik azok a személyek, akik ténylegesen tettek e csodálatos hobbi fennmaradása érdekében.

A barátságos horgásztalálkozó célja, hogy a fenti halfajták közül minél több ivarérett egyedet befogva biztosítani tudjuk a minőségi szaporításhoz szükséges halakat.

Kérünk Téged, hogy részvételi szándékodat a 06/70-33-99-703-as telefonszámra jelezd 2007. március 14-ig, tekintettel arra, hogy előző este Szövetségünkhöz érkezik egy speciális kéttartályos halszállító autó, amellyel másnap a remélhetőleg sikeres horgászat "végeredményét” tudjuk elszállítatni.


 

Megnyitott az Alpesi Fogadó és Borház - hír kelt: 2007.02.17.

Tájékoztatjuk a kedves horgásztársakat, hogy a Szövetség által bérbe adott Alpesi Fogadó és Borház megnyitott.

A szállás -és vendéglátással kapcsolatos információk...katt!!!>>

 A hétvégén farsangi rendezvényt tartanak közel 300 fő részvételével

 

2007. 02. 17 előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01 előtti írások megtekintése >>>

 

 

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt