Aktuális                                 

 

Horgászfelszerelések a karácsonyfa alatt- hír kelt: 2007. 12. 26

50 fiatal kapott karácsonyi ajándékot a horgász szövetségtől

 

A Horgász Karácsony elnevezésű adománygyűjtő program egy hónappal ezelőtt vette kezdetét a Vas Megyei Horgász Szövetség kezdeményezéseként. A program elsődleges célja volt, hogy olyan gyermekek jussanak kezdő horgászfelszereléshez és 2008.évi Vas megyei területi engedélyhez, akik nehéz anyagi körülmények között élnek és szeretnének horgászni. Így a megajándékozott fiatalok szabadidejüket hasznosan, káros szenvedélyektől mentesen tudják eltölteni a vasi vizek partján. A programban megajándékozásra kerülő fiatalok kiválasztását a Pálos Károly Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat végezte. Az adományok összegyűjtésében 12 vasi horgászbolt vett részt. A kezdeti időszakban nehezen gyűltek az ajándékok, mely talán a program újszerűsége miatt lehetett, de az utolsó napokra megjött az adakozókedv és így minden kijelölt fiatalnak jutott komplett horgászfelszerelés. Puskás Norbert a program kitalálója és koordinátora a Szövetség egyik önkéntesével, Kovács Attilával közösen vitték el az ajándékokat az elmúlt néhány napban a gyermekeknek. Az adományok között nagyon nagy értékű horgászfelszerelések is leadásra kerültek néhány nagylelkű felajánlónak köszönhetően. Ezeket a komoly felszereléseket a most megajándékozott fiatalok számára nyáron megszervezésre kerülő barátságos horgászversenyen osztja ki a szövetség a legügyesebb hátrányos helyzetű gyermekeknek. A nyári szünetben megtartásra kerülő versenyen a Szövetség és felajánlók is megtekinthetik, hogy az ifjú pecások mennyire sajátították el a horgászat fortélyait a most következő félév során. A Szövetség munkatársai januárban postázzák a gyermekeknek jövő évi horgászengedélyt. Az országban egyedülálló kezdeményezés sikerrel zárult, melynek keretében kb. 300.000 Ft összértékben került ajándék szétosztásra.

További képek megtekinthetőek a galériában (katt..)


Egy nagylelkű adakozó - hír kelt: 2007. 12. 22.

Péntek délután a Szily János utcai Mini Zoo Díszállat és Horgászboltban Lisztes Gergely nevű horgásztárs rengeteg nagy értékű horgászfelszereléssel érkezett, melyet a Horgász Karácsony elnevezésű programban megajándékozásra kerülő fiatalonak ajándékozott. Az adománygyűjtés során így már biztosan mind az 50 fiatalt megtudja ajándokozni a Szövetség.

Köszönjük a gyermekek nevében is a nagylekű felajánlást.

 


Kellemes Ünnepeket - hír kelt: 2007. 12. 21.


Eddig 40 ajándék jött össze - hír kelt: 2007. 12. 21.

A Horgász Karácsony 2007 elnevezésű program keretében péntek délután 14 óráig 40 komplett horgászfelszerelést tudott összerakni a Szövetség az adományokból. Az ajándékokat 2007. december 26-ig a Szövetség személyesen jutattja el a fiataloknak. A gyermekek kiválasztását a Pálos Károly Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat végezte. Az ajándékok átadásáról későbbiekben részletesen beszámolunk. Ezúton is köszönjük minden adományozónak és együttműködő partnernek a segítségét.

 

Ime a rengeteg horgász ajándék, mely gazdára talál a napokban.


Kisorsolták a nyerteseket - hír kelt: 2007. 12.07.

A Berzsenyi Dániel Főiskola Műszaki, Informatikai és Gazdaságtudományi Intézetének III. évfolyamos közgazdász hallgatóinak egy csoportja önálló marketingkutatást végezett "Horgászati szokások és igények Vas megyében" címmel. A kutatásban megkérdezett horgászok között három ajándékcsomagot sorsoltak ki a fiatalok a főiskolán tartott prezentáció végén. A sorsolást végezte és hitelesített a Némethné dr. Tömő Zsuzsanna a gazdaságtudományi tanszék vezetője.

Nyertesek:

Balogh István - Szombathely

Iván István - Celldömölk

Boros Zoltán - Söpte 

A nyerteseket a Szövetség levélben is kiértesíti.

A kutatás eredménye bemutatásra kerül az egyesületi vezetőknek a decemberi Intéző bizottsági ülésén, és hamarosan megtekinthető lesz az oldalon is.


Horgász Karácsony 2007.- hír kelt: 2007. 11.30

Esély a horgászatra...

Jó állapotú horgászfelszereléseket, illetve egyéb horgászattal összefüggő adományokat fogad a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A felajánlásokat a horgászat iránt érdeklődő szociálisan hátrányos helyzetű Vas megyei fiataloknak juttatja el karácsonyra a Vas Megyei Horgász Szövetség gyermekjóléti intézményeken keresztül. A Szövetség minden megajándékozott fiatalnak a karácsonyi csomagjában egy 2008. évi vasi gyermek horgászjegyet is elhelyez.

Adományok átvétele 2007. december 21-ig tart az alábbi helyeken:

   • SHE-k Vas Megyei Szövetsége - Vaskeresztes, 165/4. hrsz.
   • Celldömölki Horgászbolt - Celldömölk, Dózsa Gy. u. 25.
   • Celldömölki Horgászbolt - Celldömölk, Kossuth u. 13
   • Gazda Horgászbolt - Csepreg, Damjanich u. 2.
   • Körmendi Horgászbolt - Körmend, Szabadság tér
   • Kőszegi Horgászbolt - Kőszeg, Várkör 18.
   • Répcelaki Horgászbolt - Répcelak, Béke u. 23
   • Trabucco Horgászbolt - Sárvár, Rákóczi u. 11.
   • Trabucco Horgászbolt - Szentgotthárd, Széll K. tér
   • Mini-Zoo Horgászbolt - Szombathely, Szily J. u. 17.
   • Ho-Ho Horgászbolt - Szombathely, Barátság u.
   • Vasi Peca Horgászbolt - Szombathely, Szent M. u.

   Kérjük a leadott adományok esetében mindig követeljék meg a

   átvevő helyeken az átadás-átvételi bizonylatot

 
   

  A karácsonyi adománygyűjtő program együttműködő partnerei:

         

   

       

 

             

PLAKÁT LETÖLTHETŐ ITT!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

További információ: Puskás Norbert - programkoordinátor Tel: 06/70-33-99-707;  E-mail: puskas.norbert@vasivizeken.hu


Celldömölk környéki tavakon nem szabad ragadozó halra horgászni az idén- hír kelt: 2007. 10. 30.

A Celldömölki Horgász Egyesület vezetői úgy döntöttek a mai telepítés után, hogy a betelepített két nyaras süllő állományt védeni kívánják. Az egyesület saját hatáskörben elrendelte, hogy a Merseváti és a Celldömölki tavon szigorúan tilos ragadozó halra horgásni 2007. december 31-ig. A többi vasi horgász vizet nem érinti a tilalom. (Meghosszabítva 2008. április 30-ig)


Kíváncsiak vagyunk a véleményükre - hír kelt: 2007. 10. 29.

A Berzsenyi Dániel Főiskola Műszaki, Informatikai és Gazdaságtudományi Intézetének III. évfolyamos közgazdász hallgatóinak egy csoportja önálló marketingkutatást végez a következő hetekben "Horgászati szokások és igények Vas megyében" címmel. Ezen reprezentatív kutatás során  több vízparton, egyesületben és horgászüzletben van mód az összeállított kérdőív kitöltésére. A hallgatók a kutatás részletes eredményét a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének rendelkezésére bocsátják. A kérdőív pontos kitöltése mindössze néhány percet igényel.  Amennyiben részt kíván venni a kutatásban kérjük az itt letölthető kérdőívet kitöltve küldje vissza legkésőbb 2007. november 16-ig (péntek). Azon személyek, akik megadják nevüket és elérhetőségüket, azok között 2007. december 6-án horgász-ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

Kérdőív letölthető itt... (katt!!!)

A kérdőíveket a kutatas@vasivizeken.hu e-mail címre várjuk.


A vegyes fehérhal telepítés később lesz- hír kelt: 2007. 10. 29.

A Vas Megyei Horgász Szövetség a holnapi napon a ponty és a süllő telepítést tudja elvégezni, mivel a halszállító cég tehergépjárműje a tegnapi napon balesetet szenvedett. Sajnos pont ezen gépjárművön szállították a Vas megyébe szánt 126 mázsa vegyes fehér halat is, melyet a tranzit tározókból szállítottak volna szét a vasi vizekbe a keddi napon. Az elmaradt telepítés előre láthatólag az említettek miatt kettő héten belül megtörténik.

A haltermelő ezúton is kéri a horgászok megértését.


Őszi haltelepítés a vasi vizeken - hír kelt: 2007. 10. 26

 

A pecásoknak már péntektől lehet horgászni

 

A hagyományos őszi haltelepítésre 2007. október 30-án (kedd) kerül sor a Szövetség kezelésébe lévő horgászvizeken. A telepítés során összesen 126 mázsa vegyes fehér hal és 64 mázsa ponty lesz kihelyezve. A pontyok átlagsúlya 1,5-3 kg között lesz. A keszegfélék mellett a tavakba 2 nyaras süllő is lesz kihelyezve. A telepítés napján, azaz 2007. október 30-án 12 órától 2007. november 2. péntek reggel 7 óráig általános horgászati tilalom lesz a Szövetségi állóvizeken. A folyóvizeken az előző évek gyakorlatához hasonlóan a halasítások után nem lesz tilalom. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat.


Szombathelyi Civil Napon a horgász egyesület - hír kelt: 2007. 10. 12.

Az Elektromosok Vasi Manager Sporthorgász Egyesület általános tájékoztatással várja a Szombathelyi Civil Kerekasztal által szervezett I. Szombathelyi Civil Napon az érdeklődőket 13 és 16 óra között. Horgászattal, egyesületi élettel kapcsolatos kérdésekben örömmel állnak rendelkezésre az érdeklődők számára az egyesület önkéntesei. Rendezvény ideje 2007. október 13. (szombat) 10 óra, helyszíne 9700 Szombathely Aréna u. 8. szám. A civil nap részletes programja letölthető itt...


Horgászvezetők üléseztek a hétvégén- hír kelt: 2007. 10. 03.

Horgászrendről, engedély árakról, és aktuális pályázatokról döntöttek

Az elmúlt szombaton a vaskeresztesi horgászturisztikai központban gyülekeztek az egyesületek vezetői a hagyományos őszi Intéző Bizottsági ülésre. Az Intéző Bizottság a Vas Megyei Horgász Szövetség második legfontosabb döntéshozó testülete, melybe minden tagszervezet egy főt delegálhat. Az ülést Csiszár István a Szövetség elnöke nyitotta meg, majd Csécs Sándor ügyvezető elnökkel közösen vezették le a vezetőségi értekezletet. Megszokott módon az első napi rendi pont volt az előző ülés óta eltelt munkákról történt beszámoló, melyből az egyesületi küldöttek megismerhették a Szövetség előző negyedévi ténykedését.

Ezek között szerepelt például a következő időszakban benyújtásra kerülő kis patakok renaturálása és revitalizására vonatkozó EU-s pályázatok, melyeknek eredményeként újabb horgászható vadvízi felületekkel gazdagodik a megye horgásztársadalma a közel jövőben.A vadvizek közül legnagyobb problémája a megyének a Rába folyó szennyezése. A folyó szennyezésével kapcsolatos konkrét horgász szövetségi kárigény megállapításához folyamatosan immáron második éve végeztet a halmonitoring vizsgálatot Dr. Keresztessy Katalin nemzetközileg elismert halbiológussal. A Szövetség határozott álláspontja, hogy a majdani kárigény megállapításához nemzetközileg elfogadott több évet magába ölelő tényszerű halmonitoring vizsgálat szükséges. A Szövetség, mint a Rába folyó halászati-horgászati jogával rendelkező szervezet a jövőben sem kíván más utat járni. A Szövetség hatékony munkájának köszönhetően a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vezetője Fodor Gábor a minisztérium költségeinek terhére megrendelte a 2007. év halbiológiai vizsgálatát.

Az ülésen még döntés született a 2008. évi jegyárakról, melyek a következők szerint alakulnak:

 

Tagsági lap felnőtt                                                                                           2.000,- Ft.      

Tagsági lap ifjúsági                                                                                          1.000,- Ft.        

Felnőtt éves területi jegy "1”                                                                           16.000,- Ft.

Felnőtt éves területi jegy "2”                                                                           20.000,- Ft.

Ifjúsági éves területi jegy "1”                                                                            8.000,- Ft.

Kiemelt Gyöngyös éves ter. jegy                                                                     12.000,- Ft.

Külföldi éves területi jegy                                                                                25.000,- Ft.

Vas megyei gyermek ter. jegy                                                                           2.000,- Ft.

Rába Nicki éves területi jegy                                                                              6.000,- Ft.

Kiemelt Gyöngyös napi ter. jegy                                                                         2.000,- Ft.        

Felnőtt heti területi jegy                                                                                     6.000,- Ft.

Felnőtt napi területi jegy                                                                                    2.000,- Ft.

Ifjúsági heti területi jegy                                                                                    3.000,- Ft.

Ifjúsági napi területi jegy                                                                                   1.000,- Ft.

Külföldi heti területi jegy                                                                                   10.000,- Ft.

Külföldi napi területi jegy                                                                                    3.000,- Ft.

Burgenlandi partner éves ter. jegy                                                                     20.000,- Ft.

Burgenlandi partner heti ter. jegy                                                                        7.500,- Ft.

Burgenlandi partner napi ter. jegy                                                                        2.000,- Ft.

A jegyárak emelését indokolja, a takarmány kukorica és a búza drasztikus árnövekedése, mely eredményeként a betelepítésre kerülő halak ára is jelentősen fog emelkedni a jövőben a tenyésztőknél. Az árak emelkedéséhez még hozzájárul az idei év végére várható magas inflációsráta. Az Ölbői Mezőgazdasági Termelő Szövetkezet az Ölbői kavicsbánya tó halászati-és horgászati jogának visszaadását kérte a Szövetségtől, mint tulajdonos. Az ölbői tavon a jövő évtől újra folytatódik a tulajdonosok kavics kitermelése.A Szövetség által kiadott általános területi jegy az ölbői kavicsbánya-tóra már nem lesz érvényes 2008. január 1-től.

A horgászrendben a jövő évben nem lesznek változások megmarad a tavakon és a folyókon is az éjszakai horgászat lehetősége, valamint a hármas horog tilalma továbbra is meghosszabbításra került egy évvel. A horgászok egy részében felháborodást keltő szabály fenntartása az egyesület vezetők véleményét is megosztotta, de többség a több tíz ezer kihelyezett fiatal ragadozó hal védelme érdekében és gereblyézés visszaszorítás miatt a szabály fenntartása mellett döntött újabb egy évig a testület. A 2008. évi horgászszezonban a Szövetség negyedévente fog pontytelepítést végezni a horgászvizeken, így a jobb fogási esély folyamatosan biztosított lesz.

Az ülés szombaton 12 órakor a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány bemutatójával zárult, amit Dr. Lórántffy Mária a szombathelyi mentőállomás főorvosa tartott.Az egyesületi vezetők megismerhették a szárazföldi és vízi újraélesztést elméletben és gyakorlatban, mely ismeret továbbadásával életek menthetőek meg a hétköznapok során.

A rendezvény képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képekre kattintva.


A hétvégi JGS. horgásznap képei - hír kelt: 2007. 10. 02.

A rendezvény képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.


Holtágon tilalom - hír kelt: 2007.09.28.

Horgászverseny miatt általános horgászati tilalom lesz 2007. szeptember 30-án vasárnap 12 órától 17 óráig a vaskeresztesi Pinka patak holtágon. A Horgász Szövetség kéri minden kedves horgász megértését.


Ragadozó halakra horgásztak a hétvégén- hír kelt: 2007.09.25.

Műlegyező és pergető horgászok versenyeztek a Pinkán és a Gyöngyös patakon

Az elmúlt hétvégén a Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából  Vas megyében rendezték meg az I. Parti Pergető Országos Bajnokságot és a II. Műlegyező Országos Bajnokságot. A verseny  teljes lebonyolítását a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége végezte. Az előzetesen  benevezett sporthorgászok péntek délután a vaskeresztesi Alpesi Fogadó és Borházban gyülekeztek fél hétkor kezdődő ünnepélyes megnyitóra. A versenyt Csécs Sándor a Szövetség ügyvezető elnöke nyitotta meg, majd a Himnusz meghallgatása után a versenyzők a szervező bizottság által szervezett technikai értekezleten vettek részt. A horgászok a verseny menetének és a szabályok pontos ismeretében kisorsolták rajthelyeiket a bajnokságokra. Az első napon a pergető bajnokság résztvevői a Pinka patak horvátlövői szakaszán tették próbára tudásukat míg a műlegyező horgászok a lukácsházi kiemelt Gyöngyös szakaszon versenyeztek.  A pergetők a nemzetközi szabályok értelmében 35 percenként cserélték rajthelyeiket, így több helyen is lehetőség nyílt a halfogásra. Horvátlövőn a versenyzőknek nem sikerült megfejteni a Pinka patak titkát, így a legjobb fogás eléréshez elég volt mindössze 2 db pisztrángot fogni Simon Zoltán szigetszentmiklósi versenyzőnek. Ezzel egyidőben a legyesek Lukácsházán a Gyöngyös patakon sokkal jobb fogásokat értek el. Átlagban 2-3 db pisztrángot fogtak, míg a legjobb eredményt szombaton Mesterházy József 19 db pisztránggal szerezte meg. A szombat délután  a bajnokságok célba dobással folytatódtak. A legyeseknek a Szövetség vaskeresztesi központja előtt található 14.000 m2-es ügyességi pálya kis medencéibe kellett 5 dobásból minél többször beletalálni. A pergetők tíz darabot dobtak 15 m-re  egy 1 m átmérőjű  körre. A legeredményesebb a legyesek között Mesterházy József, míg a pergetőknél Takács László volt. Vasárnapi nap mindkét sportág versenyzői új horgászvizeken mérték össze felkészültségüket. A Pinka patak Pornóapáti szakaszán indultak a műlegyezők, míg a Gyöngyös patak lukácsházi szakaszán pergettek a versenyzők. A horgászoknak a kijelölt területük határain belül egyes helyeken vízben állva, vagy partról kellett minél több halat fogniuk. A legyeseknél a pisztrángok mellet domolykók és egyéb halak is akadtak horogra, míg a pergetőknél csak pisztrángot fogtak. A legtöbb fogást a Pinkán 17 db pisztránggal és 2 db egyéb hallal Monos Tibor érte el. A pergetők között többen fogtak 8-10 darab pisztrángot a vasárnapi napon. Az első hely megszerzéséhez  13 darab sebes pisztrángot kellett fogni Nagy Róbert pergető horgásznak. Vasárnap délután izgatottan gyülekezetek a versenyzők és az érdeklődők Vaskeresztesen a Horgászturisztikai Központban megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen. A két napos bajnokságok tapasztalatait Ivitz Zoltán a Magyar Országos Horgász Szövetség versenybizottságának tagja foglalta össze záróbeszédében, majd Csécs Sándor a vasi szövetség ügyvezető elnöke átadta a támogatók által felajánlott több százezer forint értékű nyereményt, valamint minden induló egy emléklapot és egy igazi Pinkavölgyi Pisztráng Pálinkát vehetett át a Barabás Attilától a Győri likőr zRt elnök-vezérigazgatójától. Az országos bajnokságokon az alábbi eredmények születtek: I. Parti pergető Országos Bajnokság: I. hely Kalacsi János 4,5 hsz; II. hely Kalacsi Jánosné 5,5 hsz; Nagy Róbert 6 hsz. II. Műlegyező Országos Bajnokság: I. hely Mesterházy József 7 hsz. (222 p); Varga Tamás 7 hsz (130 p); Balassa Péter 8 hsz (107p).

 

       

                      Műlegyező dobogósai                    Legjobb pergetők                  A legügyesebb célbadobók

 - Műlegyező OB. végeredménye

- Parti Pergető OB. végeredménye

Lukácsházánál és Pornóapátinál készült Műlegyező OB képek megtekinthetőek itt...

A Szombathelyi TV-n levetített 4-5 perces összeállítás MEGTEKINTHETŐ ITT...

A verseny képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.


Országos horgászbajnokságok Vas megyében- hír kelt: 2007.09.17.

 

A hétvégén a Gyöngyös és a Pinka patakon versenyeznek a sporthorgászok

A hétvégén a Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a Vas Megyei Horgász Szövetség rendezi meg az I. Országos Parti Pergető Bajnokságot és a II. Műlegyező Országos Bajnokságot. A versenyek péntek este ünnepélyes megnyitóval kezdődnek a vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. A országos megmérettetések két fordulóban kerülnek megrendezésre a Gyöngyös patakon és a Pinka patakon. Mindkét vízterület kedvelt horgászhelyszín a pergető és legyező horgászok körében, mert  sok szép pisztráng, domolykó fogható az említett vadvizeken. A versenyek érdekessége, hogy a két fordulós horgászaton kívül még egy célbadobó versenyen is részt kell venniük a versenyzőknek szombat délután. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szeretettel meghívja a horgásztársakat és az érdeklődőket az országos bajnokságok látogatható versenyszámaira, melyek a következők:

Szombaton a Pinka patak Horvátlövői szakaszán reggel 7.30-tól 11.25-ig tart a Parti Pergető bajnokság I. fordulója. Vaskeresztesen található 14.000 m2-es ügyességi pálya, melyen szombat délután 15 órai kezdettel tartják a célbadobó versenyeket. A vasárnapi napon a pornóapáti Pinka szakaszon lehet nyomon követni reggel 7.30-tól 11.25-ig a műlegyező bajnokság második fordulóját. Előre láthatólag az ünnepélyes eredményhirdetés vasárnap 14.30-kor kezdődik a vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. A lukácsházi Gyöngyös szakaszon megrendezésre kerülő fordulók speciális természeti adottságuk miatt nem látogathatóak. A versenypályákon általános horgászati tilalom lép életbe 2007. szeptember 20-án 0 órától a verseny végéig. (2007. szeptember 23. 17.00)

A versenyek hivatalos támogatói:

       

 

        


Törpeharcsára horgásztak- hír kelt: 2007.09.17.

86 fő tette próbára tudását a horgászverseny

Elmúlt vasárnap a Szombathelyi Csónakázó tavon került megrendezésre a 97,1 Rádió Szombathely - Euro Peca kupa elnevezésű törpeharcsafogó horgászversenyre. Az Elektromosok Sporthorgász Egyesület immáron ötödik alkalommal szervezte meg a hagyományosnak számító megmérettetést A versenyt ifjúsági, hobbi -és versenyhorgász kategóriákban írták ki a rendezők. A reggeli hivatalos regisztráción 86 fő versenyző jelent meg, majd ezt követően megtörtént a helyek kisorsolás. A horgászat tíz órakor kezdődött és délután kettő óráig tartott. A kezdeti borús idő a verseny közepére megváltozott, így kellemes hangulatban és szép napsütésben zajlott le horgászverseny. A pecások sorra fogták a kisebb-nagyobb  törpeharcsákat, így a verseny végére a tóból összesen 94.874grammot sikerült kifogni. A versenyzők között a legidősebb horgász a 75 éves Wöller Béla volt, aki kitartóan horgászatával közel 1 kg törpeharcsát zsákmányolt. A legfiatalabb horgász a 8 éves Pochron Dorina volt, aki egyben a verseny legjobb női indulója lett az 1180 grammos fogásával. A verseny eredményhirdetésén számos ajándék utalvány, horgászfelszerelés, serleg, érem, oklevél talált gazdára a rengeteg támogató jóvoltából. A versenyen díjátadóként részt vett Hollósi Gábor a Szombathely Megyei jogú Város Rendőrkapitány és Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke. Részletes eredmények letölthetőek itt..

Versenyző kategória:

 1. hely  Marton Tamás 2340 gr
 2. hely  Pokornyi Gábor 1850 gr
 3.  hely Geröly Norbert 1850 gr

Hobbi kategória:

 1. hely  Molnár Károly 2480 gr
 2. hely  Gerencsér Imre 2310 gr
 3.  hely Rekker Tibor 2190 gr

Ifi kategória:

 1. hely  Csizmazia Attila 2490 gr
 2. hely  Bezdi Szabolcs 2370 gr  
 3.  hely  Kádi Szabolcs 2020 gr

   

                  Helyezettek                                        Ifi horgász mérlegel                           Értékes ajándékok

A verseny képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.


Már csak néhány napig lehet nevezni az országos bajnokságokra- hír kelt: 2007.09.12.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a jövő hétvégén rendezi meg az I. Parti Pergető Országos Bajnokságot és a II. Műlegyező Országos Bajnokságot. A versenyekre egységesen a Szövetség döntése alapján a nevezési határidő 2007. szeptember 18. (kedd). Amennyiben még nem nevezett és szeretne indulni, abban az esetben a 4000 Ft-os nevezési díjat piros csekken a Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz.) A csekk közlemény rovatában szíveskedjenek feltüntetni a verseny megnevezését.

A versenyek hivatalos dokumentumai letölthetőek itt:

Parti Pergető OB anyagai:

- Versenykiírás

- Versenyszabályzat

Műlegyező OB anyagai:

Versenykiírás

- Versenyszabályzat

 

A versenyek díjazás: 1-5. helyezett értékes tárgyjutalomban részesül és egyéb különdíjak kerülnek kiosztásra.

A MOHOSZ I. Parti Pergető OB. összdíjazása közel 350.000 Ft (Értékes Hauser MTB kerékpár, Hauser kenyérsütő, Hauser mikrohullámú sütő, Győri Likőr italcsomag, Energofish és Salmo horgászfelszerelések, Alpesi Fogadó és Borházban 3 nap két éjszaka 2 főre teljes ellátással, pisztráng szobrok..stb)

A MOHOSZ II. Műlegyező OB összdíjazása közel 300.000 Ft! (Rába-völgyi sétarepülés 2 főre, Értékes Hauser MTB kerékpár, Hauser Kenyérsütő, Hauser Mikrohullámú sütő, Győri Likőr italcsomag, Alpesi Fogadó és Borházban 3 nap két éjszaka 2 főre teljes ellátással,pisztráng szobrok..stb)

A versenyek hivatalos támogatói:

       

 

     


Horgász Világbajnokságon jártunk - hír kelt: 2007.09.10.

Elmúlt hétvégén a Velence-tavi evezős pályán rendezte meg a Magyar Országos Horgász Szövetség az 54. horgász Világbajnokságot. A verseny záró napjára az Elektromosok Vasi Manager Sporthorgász Egyesület ingyenes buszos kirándulást szervezett, melyen az bármely egyesület tagja részt vehetett. A kellemes kiránduláson közel 40 fő vett részt. Reggel 6.15-kor induló busz 10 óra előtt néhány perccel ért az evezős pályára, ahol mindenki kötetlenül nézegethette a világ élvonalába tartozó versenyzőket. A magyar csapat tagjai mögött széles tömeg szurkolt, hogy a szombaton kivívott csapat és egyéni első helyet is sikerüljön megtartani. Sajnos a magyar válogatottnak a vasárnapi fordulón nem kedvezett a szerencse és lecsúsztak az első helyekről. Az ünnepélyes eredményhírdetésen a dobógó harmadik helyét sikerült megszerezni a magyar csapatnak.

   

       Első három helyezett csapat                  Walter Tamás halfogás közben  Nagy Benedek gyermekével  mérlegelés után

Csapat végeredmény:

1. Olaszország 2. Belgium 3. Magyarország

Egyéni verseny:

1. Alan Scotthorne aki a hétvégi eredményével 5-szörös egyéni világbajnok lett.

A verseny képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.


Megjelent a Peca Magazin - hír kelt: 2007.09.10.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségével kapcsolatos friss információk olvashatóak a Peca Magazin szeptemberben megjelent számában.

Az újság on-line formában elérhető a www.pecamagazin.hu-n, vagy megtekinthető itt...


Az előrejelzések beigazolódtak - hír kelt: 2007.08.31.

A MOHOSZ II. Országos Műlegyező Bajnokságára a nevezési határidő 2007. szeptember 07.  14 óráig meghosszabításra került. Sajnos az elnapolással kapcsolatos döntés helyesnek bizonyult, mindkét vasi patak (Gyöngyös és Pinka) műlegyezésre alkalmatlan állapotba került a hirtelen jött esőzések miatt. A verseny változatlan kiirás mellett 2007.09.21-23-ig megrendezésre kerül. Reméljük az időjárás, akkor kedvező lesz.


Horgász Világbajnokság látogatása- hír kelt: 2007.08.31.

Az Elektromosok Sporthorgász Egyesülete ingyenes buszos kirándulást szervez a Velencei tavon jövő hétvégén megrendezésre kerülő 54. Horgász Világbajnokságra. A versenylátogatás napja vasárnap. Indulás 6.15-kor az MMIK melletti Sörház u.-ból történik. Az egyesület a jelentkezéseket a 06/70-33-99-707-es, illetve a 06/94-506-835-ös telefonszámra várja. A kirándulásra a puskas.norbert@vasivizeken.hu e-mailen - név, cím, egyesület, telefonszám megadásával - is lehet jelentkezni.


V. Euro Peca Kupa a Szombathelyi Csónakázó tavon - hír kelt: 2007.08.31.

Az Elektromosok Vasi Manager SHE. szeretettel meghívja a horgászokat a 97,1 Rádió-Szombathely és az Euro-Peca 2007.  közös  törpeharcsa-fogó horgászversenyére, melyet a Szombathelyi Csónakázó tavon rendeznek 2007. szeptember 16-án vasárnap. A verseny három kategóriában kerül kiírásra: ifi, hobbi és versenyhorgász. Nevezni: Személyesen a Vas Megyei Horgász Szövetség kirendeltségén (9795 Vaskersztes 165/4 hrsz ) Telefonon a 94/506-835 számon (H-P: 9.00- 15.00 óra között),vagy a 06/70-33-99-707 (mindennap: 18.00- 20.00 óra között). SMS-ben a 06/70-33-99-703-as telefonszámon, vagy e-mail-en az elektromosok@uw.hu-n. Az SMS-en és e-mail-en jelentkezők  a név, kategória, egyesület, életkor megadásával tudnak szabályosan regisztrálni.  A versenyen bármely egyesület tagja indulhat. Nevezési díj nincs. Az első 97+1 versenyző nevezését tudjuk elfogadni. Nevezési határidő: 2007. szeptember 14. Minden versenyző egy Rádió Szombathely pólót, 2 szendvicset és 1 üdítőt kap a versenyen. A díjazottak értékes tárgyjutalamakat és emléktárgyakat kapnak. A versenyről részletes információk olvashatók a Szombathelyi Csónakázó tó partján, illetve itt letölthető a részletes versenykiírás.


Műlegyes OB. elmarad a hétvégén-hír kelt: 2007.08.30.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tájékoztatja a horgászokat, hogy a most hétvégén megrendezésre kerülő  MOHOSZ II. Műlegyező Országos Horgászbajnokság az esőzések miatt elmarad. A patakok vízállása folyamatosan változik és színe is egyre sötétebb, mely a műlegyező módszerrel történő halfogást ellehetetleníti. A versenyt szeptember 21-22-23-án az I. Parti Pergető Országos Bajnoksággal egyidőben változatlan helyszínekkel rendezi meg a Vasi Horgász Szövetség. A módosított időpontban megtartásra kerülő  verseny részletes programja letölthető lesz www.vasivizeken.hu.


Burgenlandi Folyóvizi Bajnokság volt Horvátlövőn-hír kelt: 2007.08.24.

Az elmúlt hétvégén a Bugenlandi Horgász Szövetség versenyzői mérték össze tudásukat a horvátlövői Pinka patak szakaszon. A verseny részletes eredményei letölthetőek itt...

I. hely: Ritschel Helmut  Sektion St. Margarethen 6650 g

II. hely: Postmann Peter FC PEPO 6550 g

III. hely: Horvath Josef Sektion St. Margarethen 4950 g

   

     


II. Osztrák - Magyar horgászverseny volt Vaskeresztesen -hír kelt: 2007.08.12.

Vasárnapi napon a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Burgenladi Horgász Szövetséggel közösen immáron második alkalommal rendezte meg a felnőtt osztrák-magyar barátságos horgászversenyét. Az idén a versenynek a vaskeresztesi Európai Uniós forrásból újjáélesztett Pinka-holtág adott otthont. A megmérettetésen 12 magyar és 12 osztrák horgász vett részt. Már a kezdés utáni első percekben nagy fogásokra lehettünk figyelmesek. Szendi Gábor akasztotta az első pontyot, ami megszabdta a szerelékét. A verseny során folyamatosan fogták a pecások a 2-3 kg közötti pontyokat, és a 10-15 dkg körüli bodorkákat, kárászokat. Az osztrák sporttársaknak nem sikerült megfejteni a holtág titkát, de még így is volt aki 6 kg fölött fogott halat a 3,5 órás versenyen. A B6-os rajthely mögött sok nézelődő csoportosult, mivel Horváth Balázs szinte percenként akasztotta a méretes pontyokat. A kellemes időjárási körülmények között lezajlott verseny végén a rendezők a legjobb osztrák és magyar versenyzőket díjazták. Az eredményhirdetésen beszédet mondott Krancz Imre Vaskeresztes polgármestere, majd a település borával ajándékozta meg az osztrák szervezet vezetőit és legjobb horgászait. A Burgenlandi Horgász Szövetség vezetője Fritz Supper átadta a legjobb versenyzőnek a partnerség jegyében tavaly alapított vándorserleget, amit jövőre szeretnének visszanyerni az osztrák horgászok.

       Volt akinek így jött a hal....

Horváth Balázs közel 35 kg-ot fogott

A verseny részletes eredményei letölthetőek itt....

  

                  Nem voltak könnyű helyzetben a mérlegelők                    A baráti horgászverseny résztvevői

A verseny képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.

Végeredmény:

Osztrák versenyzők:

I. hely   Peischl Josef              3.560 gr  - 2 p

II. hely  Siegfried Strauss       3.530 gr  - 4 p

III. hely Ernst Mauer              6.520 gr  - 5 p

Magyar versenyzők:

I. hely   Horváth Balázs         34.340 gr  - 1 p

II. hely  Szendi Gábor           16.720 gr  - 1 p

III. hely Kovács Dániel            5.240 gr - 1 p  


Többmint félszázan versenyeztek a Csónakázó tavon-hír kelt: 2007.08.12.

Az Elektromosok Vasi Manager Sporthorgász Egyesület a Szombathelyi Csónakázó tavon rendezte meg hagyományosnak számító egyesületi horgászversenyét augusztus elején. Ezen a hétvégén is sok pecás tette mérlegre tudását a Csónakázó tavon megrendezett versenyen. Az Elektromos kupára ifjúsági, felnőtt hobbi és versenyzői kategóriákban összesen 54 horgász nevezett. Az egy négy órás fordulóból álló viadalon a horgászok első sorban keszeget, kárász és törpeharcsát zsákmányoltak. A versenyző kategóriában remeklő Mészáros Péter egy közel egy kilógrammos compót is fogott, így az összfogása elérte 7020 grammot. A pecás versenyen gyerekek és a hobbi horgászok is ügyeskedtek általában 1-2 kg hallal mérlegeltek. A kellemes időjárási körülmények között megrendezett verseny jó hangulatban árult délután. Az egyesület felhívta a megjelent horgászok figyelmét, hogy 2007. szeptember 16-án az immáron 5-ik alkalommal megrendezendő Rádió Szombathely -Euro Peca Kupán is számítanak a részvételükre.  A kupán az alábbi végeredmény született:

A verseny képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.

Végeredmény:

Versenyző kategória:

I. hely Mészáros Péter 7020 gr  - 1 p

2. hely Komáromi Levente 3050 gr - 1 p

3. hely Sényi Lajos 4330 gr- 2 p

 

Más egyesületi versenyző kategória:

1. hely Süle András 2890 gr - 2 p

Hobbi kategória:

1. hely Orsós Ferenc 2960 gr

2. hely Gerencsér Imre 2550 gr

3. hely Kiss István 1480 gr

Más egyesületi hobbi kategória:

1. hely Kreznerics Tamás 4190 gr

 

Ifjúsági kategória:

1. hely Farkas Tamás 2600 gr

2. hely Molnár Tamás 2480 gr

3. Szekér Ádám 1760 gr

Más egyesületi ifjúsági kategória:

1. hely Borsos Tamás 2230 gr

Női kategória:

1. hely: Kovács Lilla 990 gr


Horgászat mellett erőteljesen fejlődik a gasztronómiai turizmus-hír kelt: 2007.08.10.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2006.évben Európai Uniós forrásból megvalósított Alpesi Fogadó és Borháza, valamint Horgászturisztikai központja egyre több vendéget vonz Vaskeresztes térségébe. A horgászati fejlesztésekről már sokszor beszámoltunk, de másik területről a bor-és gasztronómia turisztikai törekvésekről kevés szó esett.  A Vas Megyei Horgász Szövetség a horgászturisztikai központ kivételével a teljes éttermet, a fogadó és vinotéka üzemeltetési jogát nyílvános pályázat keretében - szigorú bor-és gasztronómia előírásokkal - bérbe adta idén január 1-től. Az Alpesi Fogadó és Borházban július végén szervezett egy sajtó ebédet Beke Ramon üzemeltető. A találkozó apropója volt, hogy augusztus hónapban kerül elindításra Vas megye egyetlen teljes szolgáltatást nyújtó borházában a szervezett regionális borkostoltatás. A minőségi "borozgatás” lényege, hogy a vendégek és a megyébe érkező turisták egyedi hangulatú borházban speciális menüsorok mellé megfelelő odaillő borokat fogyaszthatnak érdekes szakszerű borajánlással egybekötve. A Vas-hegy lábánál fekvő kis település Vaskeresztes életében is fontos szerepet játszik a bortermelés, így természetesen megtalálható a vaskeresztesi bor is a borkínálatban. A vendéglátóhelyen még további négy híres  borrégió kapott helyet, így  Balaton, Villány, Eger, Tokaj. A szakmai körökben ismert okleveles borkostoltató Beke Ramon elmondta, hogy csak így tudnak teljes körű versenyképes lehetőséget biztosítani a borkostolás iránt  érdeklődő vendégeknek, hogy a házban a nagy pincészetek borai megtalálhatóak. A hegy túloldalán található osztrák Eisenbergben is már felfigyeltek a magyarok idegenforgalmi vonzerő növelő turisztikai fejlesztéseire. A borházban egyidejűleg 100 fő részére tudnak vendéglátást biztosítani, de igény esetén akár 300 fő leültetését is meg tudják oldani rendezvényessátorral kiegészítve. Már az első félévben is számos esküvőnek, szakmai rendezvényenk adott otthont a vendéglátóhely.A nagyszabású rendezvényeken kívűl, természetesen lehetőség van egész évben arra, hogy akár két fő számára a jól képzett pincérek tartsanak a vacsora mellé borbemutatót. A fogadó részen 20 fő elszállásolása biztosított elegáns, jól felszerelt szobákban. A vendégek számára a házon belül egy vinotékai is került kialakításra,  ahol több órás borkostolós programok után kiskereskedelmi áron lehetőség van a legízletesebb borok megvásárlására. Az étteremben számos inyencség mellett, már a kezdő étlapon is hatalmas sikeret aratott a Monarchia Pisztráng, amely étel fémjelzi a minőségi horgász -és gasztroturizmus sikerét.


Gondtalanul és ne gondatlanul pecázzunk-hír kelt: 2007.08.08.

Gyakran nem veszünk tudomást a vízpartokon fenyegető veszélyekről

A horgászat szabadidőnk aktív eltöltésére alkalmas tevékenység, melynek során nem is gondolunk a veszélyekre. A vízparti környezet számos veszélyt tartogathat a gondtalanul pecázó fiatalok és idősebbek számára egyaránt.  Az elmúlt hétvégén Zala megyében található Pötrétei tavon hétvégi pihenését töltötte egy vasi horgász, aki tragkius hirtelenséggel veszítette életét nagy feszültségű áramütés miatt.  A Vas Megyei Horgász Szövetség az E-on megkeresésére ez év januárjában részletes tájokoztatást adott az áramszolgáltatónak a horgászati kezelésében lévő vízterületekről. A Szövetség az egyesületeket külön kérte, hogy a vasi vizek partján lehetőség szerint helyezzenek ki figyelmeztető táblákat a balesetek megelőzése érdekében. A múlt hétvégi horgásztragédia kapcsán - megelőzés céljából - érdemes néhány horgászokat fenyegető baleseti veszélyre ismét felhívni a figyelmet. A tizennégy év alatti fiatalok a kedvező éves horgászengedély ár miatt egyre gyakrabban töltik a nyári szabadidőt horgászattal vizek partján. A gyermek horgász kizárólag felnőtt kísérővel tartozkodhat a vízparton a horgászrend szerint. A szülők sajnos gyakran felelőtlenül kísérő nélkül kiengedik a 10-11 éves gyerekeket horgászni a tavak, folyók partjára, ami rengeteg baleset előidézője lehet. Gyakorlott felnőtt horgászok is megfeledkeznek a horgászrendben rögzített előírásokról, mely szerint vízfolyásokon a vizi műtárgyaktól 50 m-es távolságra szabad csak horgászni, mivel erőművek és műtárgyak környéke is több veszélyt is tartogat. A pecások egyre modernebb felszerelésekkel kutatják fel a halakat, azaz a modern horgászbotok magas széntartalmú anyagokból készülnek. A több méteres korszerű pecabotok viharos időben kialakuló villámláskor óriási veszélyt jelentenek a vizekpartján szerencséjüket próbálókra. Másik veszélyforrás, amikor a  hétvégi horgászatok nagy társaságban zajlanak, ahol az alkohol is szerepet kap. Összeségében elmondható, hogy a vizparti kikapcsolódás során is legyünk mindig figyelemmel magunkra és a horgásztársainkra, mert egy figyelmezetető szó is nagy tragédiákat előzhet meg.


Vasárnapi legyes iskola képei -hír kelt: 2007.08.05.

Kellemes hangulatban lezajlott Monos Tibor legyes előadása vasárnap délután, melynek képei megtekintheőek a galériában, vagy itt..


Reményhal lett a bajnok-hír kelt: 2007.08.04.

Az elmúlt hétvégén a Pinka patak vaskeresztesi holtága és a horvátlövői vadvízi szakasza adott otthont a III. Országos Vasi Rendőr Kupának. A versenyre az országból 9 rendőr csapat nevezett, melyből kettő csapat Vas megyei volt.  A szombati horgászverseny reggeli megnyitóján az Alpesi Fogadó és Borházban köszöntötte a csapatokat Csécs Sándor a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke, aki sikeres versenyzést kívánt a rendezők nevében. A Vas Megyei Rendőr Főkapitányság és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség immár hagyományosnak számító országos horgászversenye az idei évtől a Horgászatot Kedvelők Ligájának (HOKEDLI) versenysorozatába is beleszámít. A HOKEDLI-ben versenyző csapatok közül kerül ki az "Év legjobb rendőrhorgászcsapata cím” nyertese. A horgász kupa szervezésébe 2007.évtől a Vasi Rendőr Sportsegély -és Sport Egyesület részt vállalt. A horgászok kilenc órakor kezdték a versenyt és délután egyig tartott. Gerencsér Imre a Vasi Nagy Halak csapat tagja a verseny egyik oszlopos szervezője már a kezdés után néhány perccel egy 2-3 kg közötti pontyot tudhatott a szákban. A többi horgász is sorra fogta a kisebb-nagyobb halakat, melyek többségében a ponty és a keszegfélék családjából kerültek ki.  A  rendezvény kellemes időjárási körülmények között jó hangulatban zajlott le. A legjobb horgásznak Szarvas Gábor a Hu-bertus csapattagja  bizonyult 8920 grammos fogással. Az országos megmérettetésen a Reményhal csapata diadalmaskodott 17.100 grammos összsúllyal. Az eredményhírdetésen részt vett Hollósi Gábor Szombathely rendőr kapitánya és Dr. Orbán Péter a Vas Megyei főkapitányság vezetője, aki köszönetet mondott a  tökéletes versenyszervezésért és átadta a csapatoknak ajándékokat. Az alábbi végeredmény alkult ki:

  

Csapat:

I.   helyezett: Reményhal csapat ( Csorba Dezső, Kovács Péter, Sipos József)

II.  helyezett: Hu-bertus csapat ( Szarvas Gábor,Fischer Gábor, Both László)

III. helyezett: Sárréti Potykák (Koncz József, Bognár János, Encig József)

 

Egyéni:

I.    helyezett: Szarvas Gábor                    - Hu-bertus csapat

II.   helyezett: Bognár János                      - Sárréti Potykák csapat

III.  helyezett: Sipos József                        - Reményhal

Legnagyobb halat fogta:

Bognár János - 3490 grammos nyurgaponty

A verseny részletes eredménye letölthető itt...katt!!!

  

A verseny képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.

Szombathelyi Televízió hírarchívumában megtalálható itt a versenyen készült felvétel. (2007.08.06. - Híradó)


Elektromos Kupa 2007-hír kelt: 2007.08.03.

Az Elektromosok Vasi Manager Sporthorgász Egyesület szeretettel meghívja minden kedves horgásztársat hagyományos egyesületi horgászversenyére, melyet a Szombathelyi Csónakázó tavon tartanak 2007. augusztus 11-én szombaton. A megmérettetést versenyző, hobbi és ifjúsági horgász kategóriákban rendezik.  A versenyen bármely egyesület tagja indulhat, de a más egyesületből érkező horgászok közül kategóriánként csak az első helyezettet jutalmazzák különdíjjal. Nevezni a versenynapján a Tó vendéglő előtti füves területen lehet reggel 6.45-től. Az 1X4 órás versenyre nevezési díj nincs. Bővebb infomáció olvasható a www.elektromosok.uw.hu internetes oldal aktuális menüpontjában. (Versenykiiras letöltése itt..)


Tilalom a Pinka-holtágon -hír kelt: 2007. 08. 03.

PONTYTELEPÍTÉS MIATT 2007. augusztus 2. (csütörtök)  9 órától  2007. augusztus 12. (vasárnap) 15 óráig a Pinka- holtágon  ÁLTALÁNOS HORGÁSZATI TILALOM VAN ÉRVÉNYBEN!


Hétvégi horgászversenyek képei -hír kelt: 2007. 07.31.

Az elmúlt szombaton a Spartacus HE. és a Pannónia HE. rendezett egyesületi horgászversenyt a Pinka patakon, a versenyen készült néhány fénykép megteikntehető a galériában, vagy a megfelelő képre kattintva.

     

                Spartacus HE                                          Pannónia HE                                       Rendőr Kupa                                        

Vasárnap a Szombathelyi Csónakázó tavon 8 csapat részvételével zajlott le a Vasi Rendőr Törpeharcsafogó Kupa. A versenyen az alábbi helyezés alakult ki: Egyéni: I. hely Gerencsér Imre; I. hely Pajtli Tibor; III. hely Wehoffer János

Csapat: I. hely Spartacus HE; II. hely Pannónia HE.; III. hely Vasi Nagy Halak


I. ORSZÁGOS PARTI  PERGETŐ BAJNOKSÁG részletes kiírása, és szabályzata letölthető -hír kelt: 2007. 07.27.

A Magyar Országos Horgász Szövetség meghirdeti az I. Országos Parti Pergető Bajnokságát. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A verseny időpontja: 2007. szeptember 22. - szeptember 23.
Nevezési határidő:    2007. szeptember 18.                                                                                       
A versenypálya helyszínei:  Lukácsháza - Gyöngyös patak, Vaskeresztesi - tanpálya; Horvátlövő- Pinka patak

Nevezési díj: - 4000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Szövetség címére kérjük befizetni. A csekk közlemény rovatában kérjük feltüntetni a verseny megnevezését. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz) Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

Díjazás: 1-5. helyezett értékes tárgyjutalomban részesül és egyéb különdíjak kerülnek kiosztásra.

A verseny összdíjazása közel 350.000 Ft (Értékes Hauser MTB kerékpár, Hauser kenyérsütő, Hauser mikrohullámú sütő, Győri Likőr italcsomag, Energofish és Salmo horgászfelszerelések, Alpesi Fogadó és Borházban 3 nap két éjszaka 2 főre teljes ellátással, pisztráng szobrok..stb)

A versennyel kapcsolatos dokumentumok:

- Versenykiírás

- Versenyszabályzat

A verseny hivatalos támogatói:

                     

                  www.hauser.hu                    www.gyorilikor.hu                       www.energofish.hu


II. ORSZÁGOS MŰLEGYEZŐ BAJNOKSÁG részletes kiírása, és szabályzata letölthető-hír kelt: 2007. 07.27.

 

A Magyar Országos Horgász Szövetség meghirdeti az II. Országos Műlegyező Bajnokságot. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A verseny időpontja: 2007. szeptember 1 - 2.            

Nevezési határidő:    2007. augusztus 28.                                                                       
A versenypálya helyszínei:  Lukácsháza - Gyöngyös patak, Vaskeresztesi - tanpálya; Pornóapáti- Pinka patak

Nevezési díj: 4000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz) A csekk közlemény rovatában kérjük feltüntetni a verseny megnevezését. Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

A versennyel kapcsolatos dokumentumok:

- Versenykiírás

- Versenyszabályzat

Díjazás: 1-5. helyezett értékes tárgyjutalomban részesül és egyéb különdíjak kerülnek kiosztásra. A verseny összdíjazása közel 300.000 Ft! (Rába-völgyi sétarepülés 2 főre, Értékes Hauser MTB kerékpár, Hauser Kenyérsütő, Hauser Mikrohullámú sütő, Győri Likőr italcsomag, Alpesi Fogadó és Borházban 3 nap két éjszaka 2 főre teljes ellátással,pisztráng szobrok..stb)

A verseny hivatalos támogatói:    

    

                    

                       www.gyorilikor.hu                         www.hauser.hu                                www.aerosag.hu


Legyes oktatás lesz -hír kelt: 2007. 07.25.

A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége szeretettel meghívja az érdeklődőket a 2007. augusztus 5-én (vasárnap) délután 16 órakor kezdődő ingyenes műlegyező oktatásra.

Az oktatás idejére a Szövetség biztosítja a tanuló felszerelést.

Helyszín: Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ (9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz)

Oktató: Monos Tibor ismert legyező horgász

További információ kérhető telefonon Monos Tibornál a 06/70-624-04-09 telefonszámon.


Osztrák horgászvezetőkkel tárgyaltak -hír kelt: 2007. 07.25.

A Vas Megyei Horgász Szövetség az előző években egyre nagyobb figyelmet fordít az osztrák -magyar partneri kapcsolatok ápolására. A sikeres együttműködés eredményeként már 2005-2006 között két nagyszabású határon átnyúló Vas megyei horgászturisztikai fejlesztésben is részt vett a Burgenlandi Horgász Szövetség. Az idén nyáron a Vasi Horgász Szövetség újabb partneri együttműködést kezdeményezett az osztrák oldalon. Az  Oberwarti Horgász Egyesület vezetése június hónapban tett látogatást Vaskeresztesen az új szövetségi székházban, ahol megismerték a Szövetséget és tevékenységét , valamint a 2007-2013-as időszak EU-s támogatásra váró fejlesztési terveit. A sikeres találkozó folytatása volt az előző héten Oberwartban szervezett megbeszélés, és horgászvíz bejárást. Az egyeztetésen Csécs Sándor vasi ügyvezető elnök és munkatársai megismerték az osztrák egyesület horgászati lehetőségeit és problémáit. A határ túloldalán is óriási problémát okoz  az egyre kevesebb csapadékból eredő vízszint csökkenés. Az osztrák oldalon a Pinka patak átlagos vízszintje 30-50 cm között mozog. Tuma Franz egyesületi elnök elismerően szólt a vasi horgász szervezet vadvizek rehabilitációjáért tett törekvéseiről. "Ausztriában sajnos még nem ismerték fel az állami szervek a természetes vizeken jelentkező problémák jelentőségét, valamint a kis létszámú horgász egyesületek sem álltak úgy össze, mint Vas megyében. Ezért rendkívűl nehézkes hogász egyesületi vezetőknek a  vizek állapotának megőrzésével kapcsolatos érdekeinek képviselete.” - mondta Tuma Franz egyesületi elnök. A nap végén közös megbeszélést folyattak a két szervezet vezetői, hogy milyen formában tudnák egymást segíteni.A vasi horgász szövetség idén még a Burgenlandi Horgász Szövetséggel közösen augusztus 12-én és augusztus 19-én  egy-egy horgászversenyt rendez Vaskeresztes térségében a Pinkán, amelyet az osztrák sporthorgászok kezdeményeztek.


III. Vasi Vizeken Országos Rendőr Kupa -hír kelt: 2007. 07.23.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az idei évben is megrendezi a Vas megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen a hagyományos országos rendőr csapat horgászversenyét.

A verseny helyszíne: Vaskeresztes

A verseny időpontja: 2007. augusztus 04. (Vasárnap)

A kiírástól eltérően a versenyre nevezni még lehet 2007. július 31-ig.

Részletes versenykiírás, és bővebb információ olvasható itt....


Vasi Vasember miatt tilalom -hír kelt: 2007. 07.23.

2007. augusztus 17-én reggel 8 órától 2007. augusztus 18. este 8 óráig általános horgászati tilalom lesz a Szombathelyi Csónakázó tavon úszóverseny miatt. A rendezők ezúton kérik a horgásztársak megértését.


Táboroztak, vetélkedtek a Balatonon-hír kelt: 2007. 07.16.

Az elmút két hétben két turnusban Balatonrendes-pálkövén a táboroztak a Vas Megyei Horgász Szövetség fiatal tagjai. A két táborban több, mint 40 fiatal vehetett részt kedvezményesen. Az időjárás igazi horgászidőnek volt mondható mindkét turnusban, mivel néha esett az eső, fújt a szél, de azért a táborok végére a strandoló idő is kialakult. A táborozók több esti és hajnali horgászaton vettek részt a  Balatonon, ahol kitartó lelkesedéssel horgásztak együtt a 10-17 év közötti fiatalok. A táborok során hagyományosan megrendezésre került egy barátságos horgászvetélkedő, melynek keretében a halfogásban és célbadobásban versengett az ifjúság. Az egy hetes táborok ideje alatt horgásztudásukat gyarapíthatták a fiatalok, mivel folyamatosan gyakorlott  táborvezetők segítették a gyerekeket. A második turnusban műlegyezés oktatására is sor került. A legsportszerűbbnek tartott horgászmódszer oktatását Monos Tibor műlegyező horgász és szakíró végezte. A gyermekeknek, annyira elnyerte a tetszését a módszer, hogy a közel jövőben Vaskeresztesen kifejezetten gyermekeknek lesz gyakorlati oktatás szervezve. A tartalmas, programokkal teli táborból a fiatalok múlt vasárnap érkeztek haza.

A tábori vetélkedő végeredménye:

I. turnus:

1.hely    Kádi Szabolcs

2.hely    Ragats Zoltán

3.hely    Szabó János

II. turnus:

1.hely Dezső Péter

2.hely Török Zoltán

3. hely Viszkeleti Gergő

   

A tábor képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.


Első osztályban továbbra is-hír kelt: 2007. 07.16.

A Magyar Országos Horgász Szövetség július hónap elején a Velence tavi evezős pályán rendezte meg az Országos Horgász Csapatbajnokságot (OHCSB). A  vasi csapat az első osztályban versenyző csapatokkal mérte össze tudását. A megyei válogatott már szerdától folyamatosan próbálkozott megfejteni az evezős pálya titkát a hétvégi versenyre. A bajnokság hivatalosan szombat délután megnyitóval vette kezdetét.  A szombaton megrendezett első három órás fordulóban a tizedik helyen sikerült zárni a napot szoros eredménnyel. Az első fordulóban a  vasi csapatból  a legjobb szektor eredményt Pankotayné Kálmán Anikó érte el 8070 grammos fogással. A második fordulóban Komáromi Levente remekelt a vasi csapatban ő néhány grammal maradt csak el a szektor győztes világbajnok horgász Walter Tamástól. A 12 csapatból álló a első osztályban a nyolcadik helyet sikerül elhozni így továbbra is a első osztályban versenyezhet Vas megye csapata. Az OHCSB-n  a csapatot alkotta: Németh Krisztián, Komáromi Levente, Marossy László, Szendi Gábor, Mészáros Péter, Kovács Hajnalka, Kovács Dániel és Pankotayné Kálmán Anikó. A  csapattagok világhírű francia Sensas versenyetetőanyaggal horgászatak a tréningek és a verseny ideje alatt, amelyet szponzorációs szerződés biztosított a vasi csapatnak.

           

                 Kovács Dániel edzésen                            A vasi csapat                          Csécs Sándor és Magyar Szilárd

A verseny képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.

          A versenycsapatot szponzorálta:

   


Korábban lesz egy nappal-hír kelt: 2007. 07.16.

A rendkívűl meleg időjárási körülmények miatt egy nappal korábban történik az alábbi tavak pontytelepítése:

- Celldömölki tó

- Merseváti tó

- Nagypiriti tó

- Magyarszecsődi tó

- Himfai tó

- Vadása I. sz. tó

- Máriaújfalui -Hársas tó

Értelemszerűen ezeken a tavakon 2007. július 17-én 9 órától kezdődik a általános horgászati tilalom, amely 2007. július 21. szombat reggel 5 óráig tart.


JÚLIUSI PONTYTELEPÍTÉS A VASI VIZEKEN -hír kelt: 2007. 07.11.

A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége 2007. július 18-án /szerdán/ nyári pontytelepítést végez. 100 q. fogható méretű, másfél kilogramm átlagsúlyú pontyok kerülnek Vas megye összes szövetségi állóvizébe. A tavakon általános horgászati tilalom lép életbe a telepítéstől, azaz 2007. július 18. /szerda/  9 órától 2007. július 21. /szombat/ reggel 5 óráig! A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon elhelyezi az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés kifejezett célja, hogy a nyári szabadságok idejére a fogási esélyek növekedjenek.


MOHOSZ II. ORSZÁGOS MŰLEGYEZŐ BAJNOKSÁGA-hír kelt: 2007. 07.03.

 

A Magyar Országos Horgász Szövetség meghirdeti az II. Országos Műlegyező Bajnokságot. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A verseny időpontja: 2007. szeptember 1 - 2.            

Nevezési határidő: 2007. augusztus 28.         

                                                                                      
A versenypálya helyszínei:  Lukácsháza - Gyöngyös patak, Vaskeresztesi - tanpálya; Pornóapáti- Pinka patak

Nevezési díj: 4000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz) Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

Edzés: A versenypályák lezárásra kerülnek 2007. augusztus 30-én 0 órától.                                       

Érkezés, regisztráció, sorsolás: 2007. augusztus 31. (péntek) 18.00 órakor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi székházában.

Szabályok és a részletes kiírás megtekinthető lesz a www.ovhb.hu

Bővebb információt 06/94-506-835 vagy az info@vasivizeken.hu e-mail címen kaphatnak.


MOHOSZ I. ORSZÁGOS PARTI  PERGETŐ BAJNOKSÁGA-hír kelt: 2007. 07.03.

A Magyar Országos Horgász Szövetség meghirdeti az I. Országos Parti Pergető Bajnokságát. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A verseny időpontja: 2007. szeptember 22. - szeptember 23.


Nevezési határidő: 2007. szeptember 18. 

                                                                                             
A versenypálya helyszínei:  Lukácsháza - Gyöngyös patak, Vaskeresztesi - tanpálya; Horvátlövő- Pinka patak

Nevezési díj: - 4000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz) Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

Edzés: A versenypályák lezárásra kerülnek 2007. szeptember 20-án 0 órától.        

Érkezés, regisztráció, sorsolás: 2007. szeptember 21. (péntek) 18.00 órakor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi székházában.

 

Szabályok és a részletes kiírás megtekinthető lesz a www.ovhb.hu

Bővebb információt 06/94-506-835 vagy az info@vasivizeken.hu e-mail címen kaphatnak.


Osztrák-Magyar ifi horgászverseny volt-hír kelt: 2007. 07.02.

 

Június hónap végén az ausztriai Illmitz-ben versenyeztek a Vas Megyei Horgász Szövetség ifjúsági versenyzői. Az immáron második alkalommal megrendezett nemzetközi ifjúsági megmérettetést a Burgenlandi Horgász Szövetség rendezte. A szervezők szombat délelőtt közvetlen a vízparton - igazi osztrák vendég szeretettel - fogadták a fiatalokból álló horgász delegációt. Egy rövid megnyitó után minden fiatal kisorsolta horgászhelyét, és átvette Burgenlandi Szövetség által biztosított etetőanyagot. A fiatalok 10 órakor kezdték el a horgászatot. Már az első percek után nagy fárasztásra lehettek figyelmesek az érdeklődök. Faller Tamás tehetséges ifjú horgász egy 5500 gramm súlyú pontyot zsákmányolt közel 15 perces fárasztás után. Az osztrák fiatalok között Wachtzer Martin volt a legügyesebb ő rakós botos módszerrel sorba fogta a 2-3 kg-os pontyokat, összesen 17,9-kg halat zsákmányolt a versenyvégére. A versenyen sajnos nem mindenki volt ilyen szerencsés, néhány versenyzőnek nem sikerült halat fogni a három órás megmérettetésen. A mérlegelés után az osztrák szövetség vendégül látott minden fiatalt egy grill ebédre, majd 15 óra magasságában ünnepélyes eredményhírdetés keretében számos emléktárgyat vehettek át a fiatalok. Az Illmitz-i Önkormányzat polgármestere minden fiatalt meghívott egy Fertő tavi hajókirándulásra . Az egész napos élményekkelteli program kora este zárult. A Vasi Horgász szövetség és az osztrák horgász szervezet kiváló partnerségét jelzi, hogy augusztus hónapban Vas megye ad otthont  több Osztrák -Magyar felnőtt horgászversenynek Vaskeresztesen.

 

Végeredmény:

 

I. hely               Wachtzer Martin          

II.  hely             Faller Tamás

III. hely             Lag Stefan        

A hétvégén megrendezett osztrák-magyar ifjúsági horgászverseny képei megtekinthetőek a galériában.

     


Halászléfőzők és horgászok Csörötneken- hír kelt: 2007. 06. 21.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az elmúlt szombaton Csörötnek Község Önkormányzatával közösen nagyszabású halászléfőző -és horgászversenyt szervezett. A rendezvényen 16 halászléfőző csapat és 27 horgász mérte össze tudását. A horgászversenyen hobbi horgászok vettek részt, akik elsősorban kisebb testű halakat domolykókat, kárászokat fogtak a négy órás megmérettetésen.  A pecások között legjobb teljesítményt Alexa Ferenc szentgotthárdi horgász nyújtotta, aki sorra kapkodta a Rába folyó apró halait. A barátságos verseny legnagyobb halát -egy  630 gramm-os kárászt - Krantz István szombathelyi horgász fogta. A halászlé főzésben is jeleskedtek a csapatok, így nem volt könnyű helyzetben az 5 tagú zsűri, melynek elnöke  Majtényi László a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke volt. A legjobb hallé címet az "Pesca” csapata kapta. Számos küldöndíj is gazdára talált, így például vasvári Castrum Ferrum csapata a legkülönlegesebb halászlé címén lett jutalmazva. A versenyeken az alábbi helyezések születtek:

Horgászverseny helyezettjei:

1. hely Alexa Ferenc ( Szentgotthárdi HE.)               1270 gr

2. hely Kádi Szabolcs (Répcelaki HE.)                      910 gr

3. hely Takács Péter (Körmendi Munkás HE.)           780 gr

Legnagyobb halat fogó horgász:

Krantz István (Spartacus HE)                                630 gr

Részletes eredmények letölthetőek itt.

 

Legjobb halászlét a szentgotthárdi PESCA csapat főzte.

Különdíjasok:

Legcsípősebb halászlét a répcelaki tartálytestűek csapata, a legpirosabbat a csörötneki Húszászok, míg a legkülönlegesebbet a vasvári Castrum Ferrum csapat főzte.

 

     

A rendezvény képei megtekinthetőek a galériában, vagy a képre kattintva.


Horgásztábor a Balatonon- hír kelt: 2007.06.14.

A Vas Megyei Horgász Szövetség az idei évben is megrendezi kedvezményes horgásztáborait Balatonrendes-Pálkövén. A Szövetség 2007. július 09-15 között megrendezésre kerülő második táborába még 5 üres helyre várnak jelentkezőket. Táborban a szállás faházakban 6-8 ágyas szobákban történik. A résztvevők reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora ellátást kapnak a teljes tábor ideje alatt. A horgásztáborban folyamatos szervezett programok és lelkes, felkészült segítők biztosítják a tartalmas kikapcsolódás lehetőségét. A tábor rendkívűl kedvezményes  részvételi díja: 10.000 Ft ( A szállás és étkezésen kívűl még tartalmazza a Balatoni horgászjegyet, strand belépőt). Utazás egyedi szervezésben történik. Táborról érdeklődni Puskás Norbert ifjúsági felelősnél lehet. ( E-mail: puskas.norbert@vasivizeken.hu; Tel: 06/70-33-99-707)

BETELT A TÁBOR!!!


III. Ágoston László Emlékverseny beszámoló- hír kelt: 2007.06. 14.

A hétvégén az elmúlt évekhez hasonlóan ismét megrendezte a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az Ágoston László Megyei Ifjúsági Horgászvetélkedőt. A horgászvetélkedő 2007. június 10-én vasárnap gyermek és ifjúsági kategóriában került lebonyolításra Vaskeresztesen. A megmérettetés délelőtti szakaszában minden résztvevő elméleti, és horgászszerelék összeállítási tudását tesztelhette a horgászturisztikai központban. A nap második felében a versenyzők halfogásban és célbadobásban mérték össze erejüket. A horgászversenyre az új vaskeresztesi Pinka holtágon került sor. A halak ügyesen kerülték a harminc versenyzőből álló gyereksereg bedobott horgait, de még így is a legjobb fogás meghaladta a 2 kg-ot.  A délutáni célbadobó verseny helyszíne volt a horgászturisztikai központ előtt elhelyezkedő 14000 m2-es ügyességi és tanpálya.  A jó hangulatban zajló, élményekkel teli versenyről a résztvevők hasznos tapasztalatokkal térhettek haza. A megszerzett tudást jól hasznosíthatják a jövő évi vetélkedőn, és a horgászataik során a jobb fogási eredmény érdekében. A korcsoportok győztesei képviselik megyénket az Országos Ifjúsági Vetélkedőn, melyet az idei évben a Martélyi-holtágon rendeznek meg július hónapban.   Alábbi rangsor alakult ki versengés végére:

Gyermek kategória:

1. hely Németh Zoltán /Répcelaki HE

2. hely Németh Ákos /Elektromosok SHE/

3. hely Kincse Bence /Csepregi HE/

Ifjúsági kategória:

1. hely Fodor Márton /Csepregi HE/

2. hely Dugovics Ádám /Rábapatyi HE/

3. hely Kappel Attila /Spartacus HE/

 

       

További képek megtekinthetőek a galériában.

Részletes eredmények letöltése itt....


Megérkezetek az első balinok és jászok a vasi vizekbe-hír kelt: 2007.06. 05.

Az idén tavasszal a Vas Megyei Horgász Szövetség vezetése felvette a kapcsolatot a nemzetközileg ismert Ittzés István halbiológussal, aki elvállalta az élőhal piacon hiányterméknek számító jászkeszeg, domolykó, balin, márna, paduc halfajták nagy mennyiségben történő mesterséges szaporítását. Az elmúlt napokban Vas megye kis patakjaiba összesen 38.000 db 5-8 cm-es előnevelt jászkeszeg került. A tenyésztő a vasi szövetség folyóvizihalak rehabilitációja  érdekében tett munkájának elismeréseként térítésmentesen 27800 db előnevelt balinnal ajándékozta meg a Szövetséget. A balinokból a Rába folyó ikervári műcsatornájába 14800 db, a csörötneki műcsatornába 8000 db és a szombathelyi horgásztavakba 5000 db jutott. A következő hetekben további 10.000 db előnevelt balin talál új "otthonra” vasi vizekben. Jelenleg Százhalombatttán nevelkednek a frissen született domolykók, melyekből még a ősz folyamán több ezer darabot telepítenek szét a kis patakokba. Az őszi időszakban történő fehérhaltelepítés során  is érkeznek még további jászok, balinok és dévérkeszegek 10-12 cm-es átlagméretben.

       


II. Csörötneki horgász-és halászléfőző verseny -hír kelt: 2007.06. 05.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Csörötnek Község Önkormányzatával együttműködve  2007. június 16-án szombaton nagyszabású rendezvényt szervez "Csörötneki Nyárköszöntő Rába Party" néven. A rendezvény keretében barátságos horgászversenye is lesz, melyre a rendezők szerettel várnak minden kedves horgásztársat, és érdeklődőt. A hobbi horgászok számára halfogó verseny kerül megrendezésre egy négy órás fordulóban a Rába folyó csörötneki műcsatornáján. Nevezéni a horgászversenyre reggel 8 órától lehet a csörötneki Akácfa Kempingben. Nevezési díj nincsen!!! A horgászversennyel egyidőben fog zajlani az II. Vas Megyei halászléfőző verseny, melyre a nevezőknek a csörötneki önkormányzatnál kell jelentkezni 2007. június 14-ig  a 06/94-541-022 telefonszámon. A halászléfőző versenyre várják 2-5 fős csapatok (önkormányzatok, kollektívák, egyesületek, baráti társaságok, médiák stb.) jelentkezését a megye egész területéről, sőt megyén túlról is. A nevezési díj: 2.500,- Ft/ csapat. A csapatok számára a rendezők biztosítanak tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot, 2 kg kenyeret, 20-20 db műanyag eldobható mélytányért és eldobható műanyag kanalat, valamint csapatonként 2 db pontyot (belsőségek nélkül)  Minden csapat saját maga gondoskodik a további halmennyiségről (bármilyen fajta lehet) fűszerekről, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények).

A versenyek pontos kiírása letölthető az alábbi linkekre kattintva:

- II. Megyei Halászléfőző versenykiírása

- II. Csörötnek Kupa (horgászverseny) kiírás       

                          

Találkozzunk 2007. június 16-án szombaton, mi  ott leszünk...jöjjön el Ön is!!

 

 

2007. 06. 05 előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10 előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17 előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01 előtti írások megtekintése >>>

 

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt