Támogassa Ön is a vasi fiatal pacásokat           Ingyenes gyermek peca       Látogasson el 2009.évi programjainkra

 

Aktuális

 

Tilalom lesz - hír kelt: 2009.05.07.

2009. május 9-én (szombat) rendezi meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Vasi Vizeken Országos Rendőr Kupát. A versenyek helyszíne lesz a Pinka patak horvátlövői szakasza és a Pinka patak vaskeresztesi holtága. A versenypályák lezárásra kerülnek 2009. május 9-én reggel 6.00 órától - 14.00 óráig.


Versenyek lesznek a Gersekaráti Sárvíz tavon- hír kelt: 2009.05.05.

A Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésébe került a tavalyi év végén a Gersekaráti Sárvíz-tó halászati-horgászati joga.  A 2009.év január elsejétől minden pecás jogosult a tavon horgászni, aki rendelkezik általános Vas  megyei területi engedéllyel. A Vas Megyei Horgász Szövetség elhatározta, hogy a 15 évre kezelésbe vett 36 ha-os horgásztavon 60 db. dupla horgászhelyet alakít ki, mely kényelmes horgászati lehetőséget biztosít minden pecásnak a horgászatra kijelölt falu felöli partoldalon. A Magyar Országos Horgász Szövetség Versenysport Szakbizottságának téli döntése értelmében az idei évben itt kerül megrendezésre az országos MILO-MAHOR Kupa 2009. május 23-án és a Felnőtt Magyar Bajnokság Nyugati Elődöntője 2009. május 29-30-31-én. A horgászhelyek kialakításánál a legfontosabb szempont volt, hogy a MOHOSZ versenyszabályzatában rögzített versenypálya előírások érvényesüljenek annak érdekében, hogy a jövőben több megyei és országos versenynek is helyet tudjon adni a tó. A horgászállások kiépítése április elején kezdődött  és gyorsított ütemben zajlott a hónap végéig. Az elkészült helyeket a horgászok nagy örömmel vették azonnal birtokukba és azóta is folyamatosan használják. A munkálatok befejeztével megtörtént a vizenyős partterületek feltöltése és a füvesítés is. Április utolsó hetében világbajnok versenyhorgász Hajdú Lívia a Magyar Országos Horgász Szövetség versenyfelelőse és Magyar Szilárd csapatvilágbajnok versenyhorgász a Milo-Sensas Márkaképviselet tulajdonosa megtekintette a  kiépített pályát és országos versenyek megtartására alkalmasnak minősítette. A látogatás során teszthorgászatra is sor került, melynek keretében Magyar Szilárd match botos módszerrel próbálta a Sárvíz-tó halait horogra csalni.

 

A három órás teszthorgászat során 3 db. nagy méretű ponty és több kárász, törpeharcsa is akadt horogra. Hajdú Lívia is kipróbálta - kölcsönfelszereléssel néhány percre - a horgászatot, mely rendkívül jól sikerült, mert egy csodálatos egy kilogramm körüli dévérkeszeget sikerült fognia.  A nemzetközileg is elismert versenyzők a horgászhelyek kialakítását és a tóban lévő halállományt is pozitívan értékelték a napvégén. Az országos horgászversenyek előtti hétvégén 2009. május 17-én (vasárnap) a Vas Megyei Horgász Szövetség és a Milo-Sensas Márkaképviselet együttműködése keretében barátságos horgászverseny kerül megrendezésre Vasi Vizeken - Karát Kupa 2009. elnevezéssel. Az egyfordulós versenyre hobbi egyéni és páros kategóriákban, valamint versenyző egyéni kategóriában várják a jelentkezőket. A versenyre nevezési díj nincs, a részletes versenykiírása megtekinthető az alábbi linken:

Vasi vizeken -Karát Kupa 2009. észletes versenykiírás letölthető itt >>

Gersekaráti Sárvíz-tó bemutatkozó adatlapja megtekinthető itt>>

 


Főleg pisztrángokra horgásztak kétféle módszerrel- hír kelt: 2009.05.02.

Országos műlegyező és könnyűpergető verseny volt Vas megyében

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) az előző évekhez hasonlóan az idei évben is kiírta a Műlegyező Országos Bajnokságot és az Országos Könnyűpergető Kupát.  A versenyek megrendezését a MOHOSZ  tagszervezete a  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége végezte április utolsó hétvégéjén. A verseny megnyitójára péntek este került sor a vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. Az Országos Horgász Szövetség megbízásából Csécs Sándor a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a versenyzőket és megjelent vendégeket, majd bemutatta a két napos horgászverseny szervező bizottságát. A megnyitón a műlegyező horgászok élő legendájának számító Kövi Gábor is tiszteletét tette, aki a teljes versenyen látogatóként és aktív segítőként vett részt. A megnyitó gondolatok után Puskás Norbert a szervező bizottság tagja részletesen ismertette a versenynapok pontos programját és a legfontosabb versenyszabályokat. A technikai megbeszélés után a versenykiírásoknak megfelelően megtörtént a rajthelyek kisorsolása. A pénteki zárszó után minden versenyző elfoglalta szálláshelyét és várta a másnap kora reggeli találkozót a versenypályákon. Szombaton reggel Kovács Attila szervező bizottsági tag vezetésével a Műlegyező OB résztvevői a Pinka patak pornóapáti szakaszán kezdték meg a versenyzést. A műlegyesek versenyével párhuzamosan a Gyöngyös patak lukácsházi szakaszán versenyeztek a pergető horgászok. Mindkét verseny sajátossága, hogy a megfogott halakat a fogás után azonnal kíméletesen vissza kell engedni a vízbe, ezért minden versenyző mögött egy pályabíró figyelte a fogások szabályosságát és regisztrálta az érvényesen megfogott halakat.  A műlegyező horgászok esetén egy hal, mérettől függetlenül, fajtánként az alábbi pontot érte: küsz, sújtásos küsz 1 pont; sebes és szivárványos pisztráng 10 pont; minden egyéb hal, a fentiek kivételével 2 pont. A pergető horgászok esetén a sebes és szivárványos pisztráng 2 pontot, míg minden  más hal 1 pontot ért.  A szombati napon a legeredményesebb műlegyes horgász Forrai Tibor volt, aki 18 pisztrángot fogott meg a Pinka patakon. A könnyűpergetők közül az első fordulóban legeredményesebb volt Olaszy Csaba, aki 7 darab  pisztránggal és egy darab domolykóval nyerte szektorát.

            

Könnyűpergető képek megtekinthetőek itt>>

A pergetőknél a másik két szektor egyikében Schlotthauer László diadalmaskodott, míg az "A” szektorban azonos számú fogott hallal Varga Zoltán és Lieszkovszki Árpád állt az élen. A délelőtti horgászversenyt délután célbadobó verseny követte. A pergetőknek 15 méteres távolságban elhelyezett 1 méter átmérőjű körlapra kellett három próbadobás után 10 éleset dobniuk. A legjobb célbadobónak Varga Bálint bizonyult, aki a tíz dobásból kilencszer találta el a körlapot. A műlegyezők 10 méteres távolságba elhelyezett vízzel teli céltáblára dobtak ötször.  Az erős szél ellenére több versenyző is ötből öt alkalommal talált célba. Így holtversenyben a legjobb célba dobó lett a műlegyezők között Varga Tamás, Kiss Gábor, Forrai Tibor, Török Zoltán. A vasárnapi napon a legyesek találkoztak a Gyöngyös patak lukácsházi szakaszán, míg a pergető horgászok a Pinka patak horvátlövő és pornóapáti szakaszán mérték össze tudásukat. Az utolsó fordulóban a legjobb műlegyező horgász Monos Tibor lett 110 ponttal. 

     

Műlegyező OB képek megtekinthetőek itt >>

A pergetők között legeredményesebb Karádi László lett 26 ponttal. A versenyek során nem voltak könnyű helyzetben a pergető horgászok, mert az egyágú szakáll nélküli horoggal szerelt műcsalikról gyakran megmenekültek a szákolás előtt a pisztrángok, de ez tette igazán izgalmassá és nehézzé is a versenyt. Vasárnap délután  ismét a Horgász Szövetség Központja előtt gyülekeztek a versenyzők az eredményhirdetésre. A versenyt röviden értékelte Csécs Sándor és köszöntötte a záró eseményen megjelent Hajdú Líviát a Magyar Országos Horgász Szövetség versenyfelelősét, valamint a verseny egyik állandó szponzorát a Győri Likőr vezérigazgatóját Barabás Attilát. A hivatalos záró gondolatok után minden versenyző egy emléklapot és egy Pinka-völgyi Pisztráng Pálinkát vehetett át emlékül. A különdíjak átadása után megkezdődött a hivatalos eredményhirdetés, mely szerint az alábbi rangsor alakult ki az országos versenyeken:

MOHOSZ Műlegyező OB.:

1. hely            Monos Tibor                             180 pont             6 hsz

2. hely            Monos Boldizsár                      112 pont             9 hsz

3. hely            Török Zoltán                            114 pont           9,5 hsz

Részletes műlegyező eredmények itt >>

MOHOSZ Országos Könnyűpergető Kupa:

1. hely            Lieszkovszki Árpád                 13 pont             7,5 hsz

2. hely            Varga Bálint                               9 pont                8 hsz

3. hely            Karádi László                           40 pont             8,5 hsz

Részletes könnyűpergető eredmények itt >>

  

A megnyitó és az eredményhirdetés képei megtekinthetőek itt >>


Csepregi diákok lettek a legjobb pecások- hír kelt: 2009.04.30

Két levelező és egy helyszíni fordulón mérték össze tudásukat a fiatalok

Vas megye általános iskolái között a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a 2009.év elején ismét elindította Vasi Vizeken elnevezésű ifjúsági horgászvetélkedőjét. A vetélkedőre általános iskolák 5 fős csapatai nevezhettek február elejéig. A két elméleti levelező fordulóból a legjobb 10 helyezett csapat jutott tovább az április közepén Vaskeresztesen megtartott helyszíni fordulóra. A versenyfeladatok között elsősorban  hal- víz-környezet témakörben felelet-választós teszt és kifejtős esszé jellegű feladatok voltak. A teljes vetélkedő során a feladatok összeállítását és javítását a  Vas Megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Szakbizottsága végezte. A helyszíni fordulón a gyerekek nagy meglepetésére nemcsak elméletben kellett bizonyítaniuk, hogy az ő iskolai csapatuk áll a legfelkészültebb pecásokból. A helyszíni döntőn egy egyszerűsített keszegező felszerelést is össze kellett állítani, valamint egy  csapat horgászversenyen is részt kellett venni. A fiatalokat segítő tanárok, kísérők óriási lelkesedéssel  szurkoltak a vaskeresztesi gyermek tanpályán versenyző csapatoknak, hogy minél több halat tudjanak sportszerűen kifogni a tóból a mérlegelésig. A versenyen a halak kíméletes megfogása érdekében a használható úszós szerelékeken a horog is csak szakállnélküli lehetett így jó néhány hal menekült meg a megfogás elől. A verseny során kifogott minden halat a mérlegelést követően azonnal vissza kellett helyezni a vízbe. A horgászversenyen a gyerekek elsősorban keszegféléket és  kárászt fogtak, de még pontyot is sikerült akasztaniuk. A helyszíni döntőre bejutottak eredményhirdetésén minden fiatal jutalomban részesült.  A Vasi Rendőr Sportsegély és Sportegyesület az előző évekhez hasonlóan minden fiatalnak ajándékcsomagokat ajánlott fel. A versenyben résztvevő diákok, akik nem rendelkeztek Vas megyére érvényes horgászengedéllyel azok számára Szövetség az eredményhirdetésen különdíj formájában biztosított az egész évi szabályszerű horgászat alapfeltételét a vasi vizeken.

             

 

Szoros versenyben a négy forduló végére az alábbi rangsor alakult ki: I. hely Csepregi Általános Iskola - Hanyattúszó poloskák csapat 7,5 p.; II. hely Gothárd Jenő Általános Iskola - Vasi vizák csapat  8,5 p.; III. hely: Ikervári Általános Iskola - Ikervári aranyhalak 9 p.

                                            Részletes eredmények letölthetőek itt >>

 

Képek megtekinthetőek a Galériában, vagy itt>>>


Merseváton és Kerkafalván versenyeznek - hír kelt: 2009.04.29.

A Celldömölki Horgász Egyesület 2009. május 2-án szombaton rendezi hagyományos egyesületi horgászversenyét a Merseváti tavon. A versenyre szeretettel várják az egyesületi tagokat. A rendezvény miatt a versenynapján általános horgászati tilalom lesz a tavon. A Szövetség soraiba újjonnan belépő Kerkafalva Kéthatár-tó Horgász Egyesület 2009. május 1-én tartja halászléfőzéssel egybekötött barátságos horgászversenyét, melyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, horgásztársat.


Horgászversenyek lesznek a hétvégén- hír kelt: 2009.04.21.

A Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a 2009. április 25-26-i hétvégén rendezi meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a II. Országos Könnyűpergető Kupát és a IV Műlegyező Országos Bajnokságot. A versenyek helyszíne lesz a Gyöngyös patak kiemelt lukácsházi szakasza és a Pinka patak horvátlövői, pornóapáti gát alatti szakasza. A versenypályák lezárásra kerülnek 2009. április 22. 0.00 órától a verseny befejezéséig. Ezen a pénteken a Szombathelyi Rendőr Főkapitányság a Rendőrség napja alkalmából 2009. április 24-én  horgászversenyt rendez a Szombathelyi Csónakázó-tavon, ezért általános horgászati tilalom van érvényben 2009 április 24. reggel 7 órától 2009 április 24. 12 óráig a Szombathely Csónakázó-tó Claudius Hotel (Uszoda) alatti területén. A Gersekaráti Sárvíz tavon 2009. április 26-án vasárnap  reggel 6 órától este 18 óráig a pálya közepén kijelölt 20 horgászhelyen általános horgászati tilalom lesz versenypálya tesztelés miatt. A érintett területeken kérik a szervezők a horgászok megértését.


Sikeresen befejeződött az állami halasítási program - hír kelt: 2009.04.17.

 

A Horgász Szövetség által bejelentett elhullások pótolva lettek

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által az elmúlt évben útjára indított állami halasítási programban a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége eredményesen szerepelt, ezért az általa hasznosított Vas és Zala megyei folyóvizekbe összesen 6.385.456 Ft értékben került őshonos hal. A hét közepéig ellenőrzés mellett teljesítve lettek az alábbi horgászvizekbe megítélt telepítési mennyiségek:

 • Rába folyó                   8200 kg - keszeg
 • Kerka patak:               1600 kg - keszeg
 • Lendva patak:               300 kg - keszeg
 • Cserta patak:                100 kg - keszeg
 • Marcal folyó                  640 kg - I. nyaras ponty

A Marcal folyó horgászati hasznosítója a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége keszeg és csuka telepítésére nyújtotta be az igényét a FVM illetékes Halászati Bizottságához, de sajnos a kért igényt nem tudta teljesíteni a közbeszerzési eljárás lefolytatása után a Magyar Állam képviseletében eljáró szarvasi Halászati és Öntözési Kutatóintézet (HAKI). A Marcal folyóba tervezett támogatási értékben kizárólag I. nyaras pontyot tudott biztosítani a HAKI.

A halasítások szakszerű lebonyolítását bizonyítja, hogy a betelepített nagyméretű dunai keszegekből mindösszesen 300 kg hullott el, a leszállított 10.200 kg-ból. A Szövetség kérésének megfelelően az elhullott keszegeket most szerdán az utolsó szállítás alkalmával minden területen az elhullott halmennyiség duplájával pótolta a Közép-dunai Hal Kft.  A szállító által pótlásként biztosított keszegek mennyisége pont a duplája volt a veszteségnek, amely így  rendkívül horgászbarát gesztusnak értékelhető.


Keszegtelepítés három Zalai patakon- hír kelt: 2009.04.14.

 

20 mázsa folyami keszeg került teljes állami támogatással a patakokba

A tavalyi esztendőben Zala megyében négy folyóvíz - a Kerka - a Cserta - a  Lendva és a Kebele patakok - halászati-horgászati jogát nyerte el 15 éves időtartamra a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Az egész országra kiterjedő állami haltelepítési program keretén belül a szaktárca, összesen 20 mázsa folyami vegyes keszeg telepítése mellett döntött 100 % állami támogatással, az alábbi megoszlásban:

 • Kerka patak:                1600 kg
 • Lendva patak:                300 kg
 • Cserta patak:                 100 kg

       

A Magyar Állam képviseletében a szarvasi Halászati és Öntözési Kutatóintézet (HAKI) végzi az állami haltelepítési programban megítélt halak beszerzésével, majd a kihelyezésével kapcsolatos ellenőrzési feladatok ellátását, a Zala Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal halászati felügyelőjének - Ernszt Tamás - közreműködésével. Az elmúlt hét közepén a Kerka vízfolyásba kihelyezésre került 1300 kg folyóvízi vegyes keszeg, melyben jó néhány márna és menyhal is volt. Az ivarérett halak telepítése és azok szaporodása nagyban hozzájárul a vízfolyás halállományának növekedéséhez. A maradék 700 kg folyami keszeg (Lendva 300 kg, Cserta 100 kg, Kerka 300 kg)  várhatóan a következő héten érkezik. A halállománypótláson jelen volt Ernszt Tamás, a Zala Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal halászati felügyelője, aki ellenőrizte az állami haltelepítési program megvalósulását. 

  

 


Húsvét - hír kelt: 2009.04.10.


Vasi vizeken vetélkedő levelező fordulójának végeredménye - hír kelt: 2009.04.06.

A Vasi vizeken vetélkedő II. fordulójának feladatainak javítását elvégezte a Vas Megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Szakbizottságának tagjai.

A levelező forduló végeredmény letölthető itt...

A bejutott csapatoknak kiküldött részletes tájékoztatás megtekinthető az alábbi linkeken:

Minden benevezett csapatnak ezúton is gratulálunk az elért helyzéséhez.


Kezdődik a tavaszi pontytelepítés a vasi vizeken - hír kelt: 2009.03.24.

 A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2009. március 31-án pontytelepítést végez a kezelésében lévő állóvizeken és folyóvizeken. Ezen a telepítés során 108,5 mázsa 3 nyaras ponty kerül a vasi vizekbe. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2009. március 31. (kedd) délelőtt 10 órától 2009. április 4. (szombat) reggel 6 óráig az állóvizeken. A következő pontytelepítés júniusban lesz. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés az alábbiak szerint történik:

Marcal                                  400 kg

Pinka                                    460 kg

Celldömölki tó                       260 kg

Csepregi tó                           400 kg

Gencsapáti tó                        460 kg

Himfai tó                               930 kg

Magyarszecsődi tó                 660 kg

Máriaujfalui tó                       800 kg

Merseváti tó                          530 kg

Nagypiriti tó                          260 kg

Gersekaráti tó                    1.000 kg

Püspökmolnári tó                   460 kg

Rábasömjéni tó                     350 kg

Répcelak-Csánigi tó               530 kg

Szombathelyi csó.tó            1.350 kg

Szombathelyi horgásztó         660 kg

Ujperinti I. tó                        530 kg

Vadása tó                             350 kg

Vasvári csó.tó                       460 kg


Megérkeztek a menyhalak a Kerka patak - hír kelt: 2009.03.23.

A héten érkezik még menyhal a Rába - és a Marcal folyóba is

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint a Zala megyei Kerka vízfolyás (127 ha) halászatra jogosult szervezete 2009. március 19-én 50 darab I. nyaras menyhal telepítését végezte el a vízfolyás kerkaszentkirályi szakaszán. A kihelyezett halakat Bercsényi Miklós, a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Kar egyetemi tanára bocsátotta a Szövetség rendelkezésére, akinek hallgatói sikeresen szaporították és nevelték ezt az őshonos, fenéklakó ritka halfajt.  A haltelepítésen jelen volt Ernszt Tamás, a Zala megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal halászati felügyelője, aki elmondta, hogy az elmúlt másfél évtizedben több alkalommal történt a térségben halfaunisztikai vizsgálat, mely e vízrendszerben a tőkehalfélék családjába tartozó menyhal jelenlétét igazolta. A kihelyezett halak révén a meglévő állomány várhatóan növekedni fog a jövőben. A menyhal a hazai halfaunánk egyik értékes, különös faja. Családjának, az elsősorban tengerekben élő tőkehalféléknek, egyetlen hazai képviselője.  Kedveli a hűvösebb vizeket, még a mélyebb vizű pisztrángos szakaszon is megtalálható. Tavakból ritkábban kerül elő. Húsa kitűnő, szálkátlan, a mája pedig nagy és ízre közel áll a libamájéhoz. Ellentétben a közismert ponttyal, amelyik télen elvermel, ez a hal nagyon aktív a leghidegebb időkben is. Ezt az is mutatja, hogy szaporodása télen a leghosszabb éjszakák idején 2-5 oC-os vízhőmérsékleten történik. A menyhal a kövek között vagy a part üregeiben bújnak meg, akár a 40-50 cm-es nagyságot is elérik.   A horgászok sokra értékelik a menyhal fogást, téli horgászata pedig egészen különleges élményt nyújt. Horgász újságokban érdekes, tartalmas cikkek jelentek meg az utóbbi években ennek a halnak a fogásáról. A Pannon Egyetem Georgikon Karán, Keszthelyen, a halas érdeklődésű hallgatók a tógazdaságokban tenyésztett halak mellett megismerkednek a folyókban élő, ökológiai, vagy horgászati szempontból értékes más fajokkal is.

 

                                                       Dr. Bercsényi Miklós és a szaporított menyhalak

Ennek része, ilyen fajok szaporítása és nevelése, laboratóriumi körülmények között. Az elmúlt évben a vasi horgászvizekből fogott menyhalat szaporítottak és neveltek a diákok. Kipróbálták azt is, hogy ez a hal hogyan nevelhető tápon, és hogyan érzi magát különféle vízhőmérsékleteken. Meglepő módon azt találták, hogy az egynyaras menyhal ivadék még 22 oC-on is legalább olyan falánk, mint a hűvösebb, 10-15 fokos vizekben.

A Pannon Egyetem Georgikon Karának együttműködésével a héten tovább folytatódnak a Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésében lévő horgászvizek menyhallal történő telepítései. 2009. március 25-én szerdán a Rába folyó szentgotthárdi szakaszán  talál új otthonra 70 db előnevelt menyhal, illetve a Marcal folyóba kerül 30 db e kiváló őshonos halfajból.

 

 Menyhal telepítés a Kerka patakon a Vas és Zala megyei halászati felügyelő közreműködésével

Menyhal telepítés képei megtekinthetőek itt >>>


Megérkeztek az első keszegek a Rába folyóba - hír kelt: 2009.03.17.

Teljes pénzügyi állami támogatással 82 mázsa folyami keszeg érkezik az évtized folyójába az idén

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a tavalyi esztendőben kérelemmel fordult a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM)  Halászati Főosztályához annak érdekében, hogy a folyamatosan szennyezett Rába folyó drasztikusan lecsökkent halállományát szakszerű pótlással segítse elő. Az állami haltelepítési program ügyében javaslatot tevő Vas Megyei Halászati Bizottság végül 82 mázsa folyami keszeg telepítése mellett döntött 100 % állami támogatással a Rába folyó alábbi szakaszaira a következő megoszlásban:

 • Alsószölnöki duzzasztó:          3000 kg folyóvízi vegyes keszeg
 • Szakonyfalu térsége:             2000 kg folyóvízi vegyes keszeg
 • Csörötnek-kikötő:                  2000 kg folyóvízi vegyes keszeg
 • Sótony- Herpenyő torkolat:     1200 kg folyóvízi vegyes keszeg

A Magyar Állam képviseletében a szarvasi Halászati és Öntözési Kutatóintézet (HAKI) végzi az állami halasítási programban megítélt halak beszerzésével és ellenőrzésével kapcsolatos feladatok ellátását a Vas Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal halászati felügyelőjének, Mesterházy Józsefnek közreműködésével. A HAKI 2008. november elején Közbeszerzési Törvényben rögzítetteknek megfelelően ajánlattételi felhívást tett közzé, melynek eredményhirdetésére 2009. januárjában került sor. A Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésébe tartozó Rába-folyó állami keszegtelepítésének elvégzésére a sikeresen lebonyolított közbeszerzési eljárás eredményeként a Közép-dunai Hal Kft. lett kijelölve. Az állami halasítási program napjainkra elérkezett a konkrét megvalósítás fázisába, amikor a kijelölt halászati vállalkozás a halak befogását és a Rába folyóba történő szakszerű betelepítését végzi.

 

Az elmúlt években szebb napokat is megélt évtized folyója  életében fontos pillanat jött el 2009. március 11-én, amikor az állami halasítási program keretében megérkezett az első 12 mázsa folyami keszeg. Az 1-1,5 kg átlagsúlyú folyami keszegek kiváló egészségi állapotban érkeztek meg új "otthonukba”. A keszegek mellett néhány darab nagyméretű márnával, balinnal is gazdagodott Rába élővilága az első telepítéskor. Továbbá jó hír, hogy a most betelepített őshonos halfajok a folyó egész szakaszán érezhető lökésszerű ipari terhelés megszűnésével jó eséllyel tudnak már az  idén tavasszal szaporodni. A Rábán egyre ideálisabbá váló körülmények az új jövevényeknek és utódaiknak hosszú távon kiváló természetes környezetet biztosítanak, mely megalapozza a folyó teljes revitalizációját. A hiányzó 70 máza dunai keszeget több részletben szigorú ellenőrzés mellett szállítja a Közép-dunai Hal Kft. a közel jövőben a Rába folyóba. A legutolsó információk szerint a Rába-folyóba történő keszegtelepítés következő 1800 kg-os részletére 2009. március 19-én csütörtökön kerül sor. A horgászok több évig türelmesen tűrték a Rába folyó folyamatos szennyezéséből eredő fogási esély csökkenést, de ennek ellenére a Szövetség kéri a horgásztársakat, hogy saját önmérsékletükkel még az idei évben segítsék elő a betelepített keszegek sikeres szaporodását. Egy eredményes ívás során az anyaállatok 100-300 ezer ikrát raknak le az áprilistól-júniusig tartó időszakban az ívóhelyekre.  A horgászok felelősségteljes gondolkodása révén a telepített keszeg mennyiség most sokszorosára megnőhet, ha a szaporodni készülő keszegek a megfogás után nem halászlében végzik, hanem kíméletesen módon visszahelyezésre kerülnek a folyóba. 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Pannon Egyetem Georgikon Kar Állattudományi és Állattenyésztéstani Tanszékkel történő sikeres szakmai együttműködése eredményeként Dr. Bercsényi Miklós egyetemi docens felajánlásának köszönhetően Magyarországon kuriózumnak számító menyhal (Lota lota) telepítést is fog végezni 2009. márciusában a Rába -és a Marcal folyón, valamint a Kerka-patakon. A vadvizek szerelmeseinek örömhír, hogy a Rába folyón bekövetkező pozitív események mellett a Marcal folyó is térítésmentesen kapott az állami halasítási programban 640 kg két nyaras pontyot, valamint a tavalyi évben a Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésbe került Zala megyei patakok ( Kerka, - Lendva, - Cserta patak) is 100 % állami támogatással összesen 2000 kg folyami keszeget kapnak több részletben.


Versenybizottsági ülés - hír kelt: 2009.03.16.

Az elmúlt pénteken a Vas Megyei Horgász Szövetség Versenysport Szakbizottság ülést tartott, melyen több fontos témában is határozat született. ( Pl.: Megyei Csapatbajnokság összetétele az idei évtől 4 felnőtt és egy U22 korcsoportú versenyző)


Értékelték az első forduló feladatait - hír kelt: 2009.03.15.

Ho-ho-k csapata vezeti a mezőnyt

Vas megye általános iskolái között a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ismét elindította Vasi Vizeken elnevezésű ifjúsági horgászvetélkedőjét. A vetélkedőre általános iskolák 5 fős csapatai nevezhettek február elejéig. A két elméleti levelező fordulóból már az első március 5-ig le is zajlott. Az első megmérettetésen a fiataloknak egy ötletes csapat logót kellett megalkotniuk, majd be kellett mutatniuk, hogy ha iskolájuk mellet lenne egy csodálatos folyó holtága, akkor annak közvetlen környezetében milyen őshonos élőlények lennének megtalálhatóak. A versenyfeladatok között volt még hal-víz-környezet témakörben felelet-választós teszt  és kifejtős esszé jellegű feladat is. Az első levelező fordulóra összesen 15 csapat nyújtotta be anyagát, melyet az elmúlt pénteken a Vas Megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Szakbizottsága értékelt. A legjobb pontszámot azok a munkák kapták, amelyek jó megoldások mellett számos kreatív és időigényes technikát is alkalmaztak. A Gotthárd Jenő Általános Iskola csapata bizonyult az első forduló alapján a legötletesebbnek, mert a csapat logót és a holtág bemutatást nemcsak szövegesen és rajzban, hanem makett formájában is elkészítették. Összességében elmondható, hogy gyerekek nagyon alapos és szépen kidolgozott feladatokat adtak be a vetélkedő első fordulójára. A második forduló feladatait 2009. március 31-ig kell beadniuk, melynek értékelése után kiderül, hogy melyik csapatok jutnak be a vaskeresztesen megtartásra kerülő helyszíni fordulóra. A vetélkedő eredménye az alábbiak szerint alakult az első forduló után:

Zrínyi Ilona  Általános  Iskola          Ho-ho-k                                     105 ponttal                      1. hely  

Gothárd Jenő Általános  Iskola         Vasi vizák                                 103 ponttal                       2. hely

Ikervári Zichy Antónia Iskola           Ikervári aranyhalak                    99 ponttal                       3. hely

Az eredmények letölthetőek itt >>>

  

       


Általános iskolai vetélkedő II. feladat - hír kelt: 2009. 03.11.

A Vas Megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Szakbizottsága előző ülésén elfogadta a Vasi vizeken Ifjúsági vetélkedő II. levelező feladatát.

A feladatsor tömörített formában letölthető itt >>>

Sok sikert kívánunk a feladatok megoldásához!


Műlegyező OB kiírás- hír kelt: 2009. 03.11.

 

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága meghirdeti a IV. Országos Műlegyező Bajnokságot. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A bajnokság időpontja:                         2009. április 25-26.

Nevezési határidő:                                 2009. április 3.

A versenypálya helyszínei:         

Lukácsháza - Gyöngyös patak; 

Pornóapáti, Vaskeresztes- Pinka patak

Vaskeresztesi ügyességi pálya

 

Nevezési díj: 5000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Vas Megyei Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz)  Megjegyzés rovatba, kérjük feltüntetni az alábbi szöveget:  IV. Műlegyező OB. nevezés Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

 

Edzés: A versenypályák lezárásra kerülnek 2009. április 22. 0.00 órakor

Érkezés, regisztráció, sorsolás: 2009. április  24. (péntek) 18.00 órakor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi székházában.

Verseny részletes kiírása letölthető itt>>>


II. Országos Könnyűpergető Kupa kiírás- hír kelt: 2009. 03.11.

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága meghirdeti a II. Könnyűpergető Országos Kupát.  A kupát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A bajnokság időpontja:                         2009. április 25-26.

Nevezési határidő:                                2009. április 3.

A versenypálya helyszínei:    

Lukácsháza - Gyöngyös patak;

Horvátlövő, Pornóapáti - Pinka patak

Vaskeresztesi ügyességi pálya

 

Nevezési díj: 5000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Vas Megyei Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz)  Megjegyzés rovatba, kérjük feltüntetni az alábbi szöveget:  II. Könnyűpergető kupa nevezés. Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

 

Edzés: A versenypályák lezárásra kerülnek 2009. április 22. 0.00 órakor

Érkezés, regisztráció, sorsolás: 2009. április  24. (péntek) 18.00 órakor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi székházában.

Verseny részletes kiírása letölthető itt>>>


I. forduló eredményei - hír kelt: 2009. 03.10.

A Vas Megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Szakbizottság elmúlt pénteken megtartott ülésén értékelte a Vasi vizeken általános iskolai vetélkedő I. levelező fordulójára beérkezett feladatokat.

Az eredmények letölthetőek itt >>>

A II. forduló feladati hamarosan elérhetőek lesznek a honlapon. További jó munkát kívánunk a csapatoknak!


Vasi Munkás HE programjai- hír kelt: 2009. 03.08.

A Vas Megyei Munkás Horgászegyesület a 2009.évben az elnökség nevében a következő programokra szeretettel meghívja a horgásztársakat.

 • "Tavaszi ébredés" - 2009.04.18.
 • Szentgyörgyvári Emlékverseny - 2009.05.03.
 • III. PÜSPÖKMOLNÁRI NAGYHALFOGÓ, BOJLIS KUPA- 2009. május 22-23-24.

Részletes program letülthető itt...


Időpont változás lesz a Horgászsuli kezdésében- hír kelt: 2009. 03.07.

Kedves Fiatalok!

  

Az Elektromosok SHE Horgászsuli elnevezésű programjának 2009.03.28-i előadása az eredetileg tervezett időpontja (9-11 óra) helyett délután 15 órakor lesz megtartva.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy ezen előadásnak a végén tartjuk az egyesületi barátságos horgászvetélkedőt is, melyre minden fiatalt szeretettel várunk.

Horgászüdvözlettel:       

Szedenics Ferenc sk

 ifjúsági szakbizottság elnöke

A programról további információk olvashatóak a www.elektromosok.hu -n.


Versenynaptár 2009.- hír kelt: 2009. 02. 09.

A Vas Megyei Horgász Szövetség 2009.évi versenynaptára részletes versenykiírásokkal elérhető az oldalon.

A szervezők kérik versenyekre megadott nevezési határidők pontos betartását.

Versenynaptár letölthető itt >>>


Kérdőív a Lukácsházi árvíztározóval kapcsolatban - hír kelt: 2009. 02. 09.

A Sporthorgász  Egyesületek Vas Megyei Szövetségét az elmúlt héten megkereste az EFFIX-Marketing Kft, aki a Lukácsházán kialakításra kerülő árvíztározó tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos tevékenységét látja el a következő időszakban. A projekt keretében a cég kérdőíves felmérést készít az árvíztározóval kapcsolatos hatékony  kommunikáció jövőbeni kialakítása érdekében Szombathely, - Lukácsháza, -és Kőszeg térségében.

A projekt közvetett érintettjeként a horgász lakosság véleményére is számítanak. Amennyiben Ön Lukácsháza és 20 km-es térségében él, akkor kérjük vegyen részt a kutatásban az oldalon letölthető kérdőív kitöltésével.

Kérdőív letölthető itt >>>

Kérdőívek visszaküldésének határideje: 2009.02.28.

Kérdőíveket a kutatas@vasivizeken.hu címre várjuk.

Köszönjük a közreműködését!


Ifjúsági Bizottsági ülés volt- hír kelt: 2009. 02.09.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Ifjúsági és tájékoztatási Szakbizottsága 2009. február 3-án megtartotta hagyományos évnyitó ülését, melyen több témában is döntöttek a megjelent bizottsági tagok.

Elfogadásra került a 2009.évi ifjúsági programok időpontja és helyszínei, valamint azok részletes versenykiírása.

A 2009. február 3-i ülés határozatai letölthetőek itt >>>

A határozatok mellékletei   letölhetőek az alábbi linkeken:

1. számú melléklet: Általános iskolák közötti vetélkedő I. fordulójának feladatai

2. számú melléklet: Ágoston László emlékverseny részletes versenykiírása

3. számú melléklet: Vas Megyei Ifjúsági Egyéni -és Csapatbajnokság részletes kiírása


Változások a Vas Megyei Munkásnál- hír kelt: 2009. 01. 22.

A Vas Megyei Munkás H.E. Egyesület  Vezetősége módosította az ügyfélfogadási idejét  az alábbiak szerint:  Kedden - Csütörtökön 16.00-19.00- óráig Szerdán 16.00.-18.00 óráig  várjuk Sportársainkat   Az Egyesület  Vezetősége tagjainak meglepestésként a jól bevált szemetes zsákok mellé a  sokak által kedvelt 1 kg-os  Tímár Etetőanyagot  adja ajándékba.Az Egyesület ez évi újságja várhatóan február elején megjelenik, melyet megtalálhat  a horgász boltokban illetve az Egyesület irodájában. Az elnökség nevében tisztelettel: dr. Gombos Gábor elnök

További részletes információk itt olvashatóak >>>


Zala megyei vizekre kapható éves jegy- hír kelt: 2009. 01. 20.

  

Vas megyei tagsági lappal rendelkező horgászok részére éves területi jegy kapható a Zala Megyei Horgász Szövetség kezelésében lévő alábbi horgászvizekre:

 • Gébárti-tó                     13.000 Ft
 • Mura folyó                      4.000 Ft
 • Zala folyó                       4.000 Ft

Jegy az alábbi üzletekben kapható:

 • Mini-Zoo Horgászbolt Szombathely, Szily J. u. 17. T: 345-264
 • Tesco-Hipermarket Horgászbolt Szombathely Tel: 06/30-313-6161 www.hohohorgaszbolt.extra.hu
 • Vasi Peca Horgászbolt Szhely, Szent Márton u. 75  www.vasipeca.hu , Tel:06/20-9468-971
 • Horgászbolt Szombathely, Barátság u. Tel: 06/94-311-389, 06/30-680-5669 www.hohohorgaszbolt.extra.hu
 • Horgászbolt - 9900 Körmend, Szabadság tér
 • Nagykapás Horgászbolt  - 9900 Körmend, Deák F. u. 1/A
 • Szekér Ferenc - 99700 Szentgotthárd, Árpád u. 5.

Vizekről további információk:

Horgász Egyesületek Zala Megyei Szövetsége
8900 Zalaegerszeg, Kelemen I. u. 17/a.

Telefon: 06 - 92 - 313-396

Jegyváltással kapcsolatos információk:

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.

Telefon: 06-94-506-835

www.vasivizeken.hu


Versenysport Szakbizottsági ülés volt Vaskeresztesen- hír kelt: 2009. 01. 19.

A versenyhorgász szezon kezdetét meghatározó esemény, amikor a Magyar Országos Horgász Szövetség elfogadja országos versenynaptár tervezetét, majd ezt követően a területi szövetségek is kialakítják éves programnaptárjukat. Vas megyében a versenyekkel kapcsolatos feladatok elvégzését a Vas Megyei Horgász Szövetség keretein belül egy külön Versenysport Szakbizottság végzi. Az önkéntesekből álló bizottság feladatát képezi a megyei versenyszabályzat -és versenynaptár kialakítása és elfogadása, a versenyek népszerűsítése, valamint azok megrendezésével kapcsolatos feladatok végrehajtása, továbbá versenycsapat összeállítása. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Versenysport Szakbizottsága 2009. január 10-én tartotta bizottsági ülését Vaskeresztesen, melyen több fontos témában is döntés született. Elfogadták a felnőtt versenyek időpontját és azok versenykiírásait. A bizottsági ülésen elfogadott határozatok és azok mellékletei letölthetőek az alábbi linkeken:

- 2009. január 10-i ülés határozatai

- 2009. évi Vas megyei versenynaptár és versenykirások (I. és II. számú melléklet)

- Versenysport Szakbizottság módosított alapszabálya  (III. számú melléklet)

- 2009.évi MOHOSZ országos versenynaptár tervezet


Ismét indul az Iskolai vetélkedő - hír kelt: 2009. 01. 19.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vas megye általános iskolái között ismét kiírja a Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. A vetélkedőre Vas megye közigazgatási területén elhelyezkedő általános iskolák 5 fős csapatai nevezhetnek. A verseny célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és népszerűsítsék a környezettudatos gondolkodást.

A verseny központi témakörei: víz, hal, környezet. A versenyen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérik össze tudásukat. A levelező fordulók zárásaként a csapatok egy helyszíni vetélkedőre jutnak tovább, ahol kiderül, hogy melyik csapat ismeri legjobban a vasi vizeket. A 2009. évben már nemcsak a szellemi tudás tesztelésére kerül sor, hanem egy közös csapat horgászversenyen is részt kell venni a benevezett fiataloknak. A vetélkedő során a feladatok megoldásához elengedhetetlenül szükséges öt lelkes fiatal (10-14 éves korig), egy környezetszerető-támogató tanár (aki egyben a csapatvezető), kreativitás, csapatszellem, valamint könyvtár- és az internethasználati ismeretek.

A nevezéseket 2009. február 6- ig várják a Vas Megyei Horgász Szövetség címére (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.) az itt letölthető nevezési lapon.


Körmendi Határőr  Horgász egyesület új helyen   - hír kelt: 2009. 01. 19.

A Körmendi Határőr Horgász Egyesület 2008.év végén tartotta tisztújító közgyűlését. A közgyűlésen született döntések értelmében az alábbi változások történtek az egyesület életében:

- Egyesület új jegyértékesítő helye: 

Nagykapás Horgászbolt  - 9900 Körmend, Deák F. u. 1/A  (Tóth László - Tel: 06/30-400-7680)

- Egyesület új elnöke:

Seregi Miklós


Újra  fókuszban a Gersekaráti Sárvíz-tó   - hír kelt: 2009. 01. 05.

Országos horgászversenyek lesznek 2009. év tavaszi időszakában.

A tavalyi esztendő végén kapta meg Gersekarát Község Önkormányzatától 15 évig tartó időtartamra a Sárvíz-tó halászati-horgászati jogát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A 36 ha-os horgászvízen 2009. január 1-től minden Vas megyei horgász jogosult  horgászni, aki az állami horgászjegye mellett rendelkezik általános vasi területi engedéllyel. A tó haszonbérleti szerződésének aláírása után azonnal neki látott a Szövetség a tóval kapcsolatos fejlesztési elképzelések tervezéséhez és megvalósításához. Első lépésben a Szövetség közreműködésével a településen újjászervezésre került a Sárvíz-tavi Horgász Egyesület. 

  

  

Tájékoztató fórumot tartottak a helyi horgászok számára a település kultúrházában, ahol a Szövetség részéről Csécs Sándor ügyvezető elnöke, valamint a Sárvíz-tavi Horgász Egyesület új elnöke Boros Zoltán és Garas Kálmán alelnök vett részt.  Az egyesület fontos küldetésének tartja, hogy a Szövetség tagjaként kivegye a részét a tóval kapcsolatos teendők ellátásban, mert a tó első hasznosítója is ők voltak és szeretnék, ha újra olyan fényében ragyogna a tó, mint akkoriban. Már az első tagtoborzó fórumon 27 helyi horgász vett részt.  Az elmúlt egy hónapban több más szakmai fórumon is fókuszba került a Gersekaráti-tó. A tagtoborzó fórum után a több mint 9000 tagot számláló 43 egyesületet tömörítő Zala Megyei Horgász Szövetség látta vendégül a Vas Megyei Horgász Szövetséget az év végi elnök-titkári ülésén.

                    

   

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége munkájáról és terveiről hallhattak információkat az ülésen megjelent egyesületi vezetők Csécs Sándor és Puskás Norbert előadása keretében. Gersekarát település és Zalaegerszeg közelsége révén nagy érdeklődést váltott ki tóval kapcsolatos új helyzet, valamint a vasi horgász szövetség kezelésébe kerül 4 zalai patak is (Cserta, - Kebele,  - Kerka, - és a  Lendva patak). A vasi szövetség a szomszédos társ szervezete felé a partnerség erősítése érdekében kizárólag a Sárvíz-tóra (14.000 Ft/év)  és 4 zalai patakra (4000 Ft/év) kedvezményes éves területi jegyféleséget bocsátott ki, melyhez kizárólag a Zala Megyei Horgász Szövetségnél és tagegyesületeinél lehet hozzájutni. Az üléseket követő napokban látogatást tett Vas megyében a Magyar Országos Horgász Szövetség versenyfelelőse Hajdú Lívia is, aki Magyar Szilárd válogatott versenyhorgász kíséretében megtekintette  a lehetséges országos versenyhelyszínként szolgáló vasi vizeket.

   

A terület bejárás a Gersekaráti-tavon kezdődött és nap folyamán még a Himfai -tavat, valamint a Rába folyó ikervári műcsatornáját tekintették meg. A bejáráson a vasi szövetség részéről Molnár Zoltán versenyfelelős és Csécs Sándor ügyvezető elnök, valamint Puskás Norbert vett részt. A találkozó sikerét mutatja, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség év végi versenybizottsági ülésén egyhangúan támogatta, hogy a Férfi Országos Bajnokság Nyugati Elődöntőjének és az azt megelőző országos Milo-Mahor Kupának a helyszíne a 2009.évben a Sárvíz-tó legyen. A vízparti környezet szakszerű rendbetételét tavasszal haltelepítés fogja követni a horgászok nagy örömére. A halőrzést sem bízzák a véletlenre a december hónap folyamán már négy helyi személy szerzett halászati őri vizsgát, akik közül hárman önkéntesként a negyedik fő pedig megbízási szerződéssel látja el a tevékenységet az év egészében a tó környékén.

A Sárvíz-tavon a pecásoknak az általános vasi horgászrend mellett alábbi szabályokat kell betartani: A tavon tilos a pergetés, a léki horgászat, a csalihalfogó háló használata. Kísérleti jelleggel a tavon mennyiségi korlátozás nélkül engedélyezett az ezüstkárász és a törpeharcsa elvitele.


Karácsony - hír kelt: 2008. 12. 22.


Vasi utánpótlás nevelés - hír kelt: 2008. 11. 18.

Ismét összejöttek a vasi fiatal horgászok, hogy együtt gyakorolják választott sportjukat, a horgászatot. A Vasi Szövetség székháza és a hozzá tartozó kis tó volt a helyszín, ahol a spiccbotozás alkotta a tananyagot. A gyerekek első feladata az volt, hogy kérdéseikkel felmérjék a tó adottságait, hozzájussanak azokhoz az információkhoz, amit a sikeres horgászat érdekében feltétlen tudniuk kellett. Ebben Puskás Norbert, a szövetség ifjúsági felelőse segített a fiataloknak. Minden kérdésre válaszolt, de semmit sem árult el csak úgy, kérdés nélkül. A feltett kérdésekből kiderült, milyen ismeretet tartanak fontosnak a fiúk a meghorgászandó vízről.

    

ifik1.jpg

  
A megszerzett információk alapján aztán három szereléket kellett készíteniük az öt méteres spiccbotokhoz.

Cikket tovább olvasom a www.horgaszklub.eu-n. (klikk>>)

Szöveg: Molnár Zoltán / Fotó: Puskás Norbert


Vasi vizek a Főtér műsorban- hír kelt: 2008. 11. 07.

A Magyar Televízió Főtér című műsorában 2008. november 09-én 8.00-kor Szombathely-és térsége lesz látható. A műsor szerkesztői lehetőséget biztosítottak a Vas Megyei Horgász Szövetség számára, a Pinka patak mentén megvalósított - országosan példaértékűnek tartott - horgászturisztikai fejlesztések bemutatására.

A horgásztársak figyelmébe ajánljuk a vasárnap reggel 8 órakor kezdődő műsort az M1-es csatornán, melyből előzetest itt olvashat. (katt>>)


Rekord busafogás - hír kelt: 2008. 11. 05.

A Szombathelyi Csónakázó tavon 2008. október 29-én 16.15-kor az Elektromosok Sporthorgász Egyesület tagja Nyári Szabolcs János halfárasztásba kezdett. A közel egy órás kitartó küzdelem után Zsankó György helyi horgász segítségével emelte ki a partra a 120 cm hosszú 49,3 kg-os rekord busát a szerencsés pecás. A horgász klasszikus fenekező felszereléssel pontyozás közben, véletlenül akasztotta meg faroktőnél a halat. Ezen halfajta általában így kerül horgászok zsákmányába, mert planktonokkal táplálkozik, ezért hagyományos csalira nem kap.

     


Megalakult a Kéthatár-tó Horgász Egyesület- hír kelt: 2008. 10. 20.

  

A Vas megyei Horgász Szövetség első,  megyén kívüli horgász egyesülete lesz

 

Elmúlt pénteken délután ötórai kezdettel Kerkafalván a kultúrházban tartotta alakuló ülését a Kéthatár-tó Horgász Egyesület. Az ülést megnyitotta Kerkafalva polgármestere Nemes Kálmán úr, aki beszédében részletesen beszámolt az egyesületalapításhoz vezető út előzményeiről. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság által néhány évvel ezelőtt létrehozott Kéthatár-tó elnevezésű víztározó horgászati hasznosítása adta az alapját az egyesület létrehozásának. A csodálatos környezetben fekvő 5,5 ha-os Kéthatár-tó  másfél méteres átlagmélységével mindenigényt kielégítő horgásztóvá válhat jövőben. A környező települések vezetői a kezdetben a tó önálló horgászati hasznosítását tervezték, de megismerve a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének tevékenységét, inkább a szövetségi hasznosítás mellett döntöttek. Jelenleg folyik a vízterület halászati-horgászati jogára történő pályázat előkészítése, melynek elnyerésére legnagyobb eséllyel pályázik a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mert a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, mint a terület tulajdonosa, kezelője nyilatkozatban rögzítette, hogy a Szövetséget látná szívesen horgászati hasznosítóként a területen.  A polgármesteri beszéd után Csécs Sándor a Vas megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke tájékoztatta a megjelenteket a Szövetség tevékenységéről, valamint a tagszervezetté válás feltételeiről és előnyeiről. Az alakuló ülésen megjelent 28 tag által feltett kérdések megválaszolása után kezdetét vette a hivatalos rész. Az ülés levezető elnökének Puskás Norbertet a Sporthorgász egyesületek Vas Megyei Szövetségének munkatársát választották, aki a megjelentek köszöntése után az előzetesen tervezett napirendi pontok alapján tette hivatalossá az egyesület megalakulását. Az egyesületi alapszabály elfogadása után a tisztségviselők megválasztása következett.Az egyesület elnökének Kálmán Elek horgásztársat választották, alelnöknek Őr Józsefet, titkárnak Nemes Kálmánt, gazdasági felelősnek Hári Józsefet, a felügyelő bizottság elnökének Dr. Pintér Lászlót, a fegyelmi bizottság elnökének Horváth Zsoltot szavazta meg ellenszavazat nélkül a teljes tagság. A tagdíjak elfogadása után, a következő napirendi pont keretében a megjelentek egyhangúan a Vas Megyei Horgász Szövetségbe történő felvételi kérelem mellett tették le a voksukat.  Az alakuló ülés végén Csécs Sándor ügyvezető megköszönte a tagság bizalmát és gratulált a megválasztott horgászegyesületi vezetőknek. A Szövetség soron következő közgyűlésén dönt az egyesület felvételéről.

             


Balintelepítés négy zalai patakon- hír kelt: 2008.10.13.

Az elmúlt szombaton a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége balintelepítést végzett a Kerka, -Cserta, -Lendva és a Kebele patakokon. A patakok halászati-horgászati jogát pályázati úton nyerte el a Vas megyei Horgász Szövetség 2008. július 1-től a következő 15 évre. A Szövetség összesen 25.000 db  előnevelt  8-10 cm közötti balint helyezett ki az érintett vizekbe. Az előnevelt halak tudatos telepítésével a patakok természetes őshonos élővilágát kívánja erősíteni a Szövetség annak érdekében, hogy hosszútávon minőségi horgászvizzé váljanak a csodálatos környezetben fekvő vadvizek. A balin óvatos halfajta, nehéz kifogni, ami kihívást jelent a horgászoknak, de a halbiológusok szerint a balin jól alkalmazkodik majd az éghajlatváltozás miatt a patakok felmelegedő vizéhez. A nyugat-zalai vízfolyások haltelepítésénél jelen volt Ernszt Tamás, a Zala Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság halászati és vadászati felügyelője. A halászati hatóság a haltelepítés halgazdálkodási tervi előírásainak megvalósulását és a hatósági állatorvosi igazolás meglétét ellenőrizte. A közel jövőben örömteli hír, hogy 20 mázsa egy-két nyaras vegyes keszeg is várható még a patakokba az állami halasítási program keretében. A Szövetség által a zalai patakokra benyújtott halasítási igényt elfogadta a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Zala Megyei Halászati Szakbizottsága. A horgászvizek mellett hamarosan új horgász egyesületekkel is bővül a vasi szövetség. Alsószenterzsébeten alakul a térség horgászainak részvételével egy új egyesület, amely megalakulása után azonnal kezdeményezi a vasi szövetségbe történő felvételét. Már a Kerkaszentkirályi Kerka Horgász Egyesület is jelezte a vasi szervezetbe történő felvételételi szándékát, így hamarosan tovább bővül a tagegyesületek száma.

 

További képek megtekinthetőek itt...


Ügyvezető elnökök tanácskoztak Vaskeresztesen- hír kelt: 2008.10.12.

 

A Magyar Országos Horgász Szövetség kétnapos ügyvezető elnöki ülését Vaskeresztesen tartotta 2008. október 8-9-én. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége székházában megtartott tanácskozáson a MOHOSZ tagszövetségek ügyvezetői és az országos szervezet operatív munkatársai találkoztak. Az első napon Csiszár István, mint a házigazda megyei szövetség elnöke nyitotta meg a két napos programot.  A köszöntő után Szalay Ferenc a MOHOSZ ügyvezető elnöke, aki egyben a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség alelnöke ismertette a részletes programot. A szerdai napon az első program volt a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnökének Csécs Sándornak a prezentációja, melyből a résztvevők megismerték a Vas Megyei Horgász Szövetség országosan is példaértékű horgászati fejlesztéseit. Az előadás után szakmai kirándulás keretében élőben is megtekinthették a résztvevők a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által megvalósított Pinka-völgyi renaturálási -és revitalizációs fejlesztéseket. A csütörtöki napon a megyei horgász szövetségek vezetői a horgászat helyi és országos rendjéről, a tagnyilvántartási elképzelésekről, a horgászvizsga és a vizsgára felkészülést segítő kiadványról, a horgászati okmányok egyesületek, horgászboltok általi kiadásáról, az állami halasításokról, az egyesületi és szövetségi alapszabályokról, valamint a pályázati lehetőségekről tárgyaltak. Az országos értekezleten több  megoldás irányába mutató elképzelés fogalmazódott meg az ügyvezetőkben az egyes témakörök kapcsán, melyek részletes előkészítés után a következő Budapesten megtartásra kerülő értekezleten lesznek megvitatva, konkretizálva.

   


Őszi ponty-és amurtelepítés a vasi vizeken - hír kelt: 2008.10.03.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2008. október 14-én halgazdálkodási terven felüli ponty-és amurtelepítést végez a tagegyesületek által felajánlott halasítási támogatásokból. Az őszi telepítés során 1871 kg fogható méretű (III nyaras) ponty és  1850 kg fogható méretű (III nyaras) amur kerül a vasi vizekbe. A támogatást nyújtó tagszervezetek vezetőinek kérése alapján az alábbi elosztásban történik a halak telepítése: Rába folyó ikervárnál  486 kg ponty,  Celldömölki tó  485 kg ponty, Vasvári tó 400 kg  ponty. Magyarszecsődi tó 500 kg ponty, Répcelak-Csánigi tó 300 kg amur, Magyarszecsődi tó  350 kg amur, Szombathelyi csónakázó tó 300 kg amur, Szombathelyi horgásztó 300 kg amur, Új-perinti tó 300 kg amur, Perenyei tó 300 kg amur. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2008. október 14-én (kedd) délelőtt 10 órától 2008. október 18. (szombat) reggel 6 óráig az állóvizeken. Továbbá még október hónapban a Máriaújfalui Hársas-tóba 836 kg  I. nyaras ponty kerül betelepítésre, mely után nem lesz általános horgászati tilalom elrendelve.


Intéző Bizottsági ülés volt Vaskeresztesen- hír kelt: 2008.09.29.

Jegyárakról, horgászrendről és új horgászvizekről tárgyaltak

A Vas Megyei Horgász Szövetség az elmúlt pénteken tartotta hagyományos negyedéves Intéző Bizottsági ülését. Az ülésen minden tagegyesületből egy fő küldött vehet részt az Alapszabály értelmében. Csiszár István elnök megnyitója után Csécs Sándor ügyvezető elnök részletesen tájékoztatta a megjelent egyesületi vezetőket az elmúlt negyed év történéseiről.  A tájékoztató keretében többek között értesülhettek a küldöttek arról, hogy a Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésébe került Zala megyében négy folyóvíz - a Kerka - a Cserta - a  Lendva és a Kebele patakok - halászati-horgászati joga a következő 15 évre. A patakok területe összesen 191,5 ha, melyre a Vas Megyei Horgász Szövetség tagja külön területi jegy birtokában rendkívül kedvező áron járhatnak horgászni a 2009.évtől.  Örömteli hír a horgászoknak, hogy a Szövetség kérelme alapján az FVM Vas Megyei Halászati Szakbizottsága 3.850.000 Ft értékben 82 mázsa I. és II. nyaras keszeget fog telepíttetni a Rába-folyóba még az ősz folyamán 100 % állami támogatással. A Szövetség további támogatási igényt nyújtott be a Veszprém és a Zala megye halászati hatósághoz. A kérelmek elbírálása még tart, melynek sikeressége esetén a Marcal-folyó és a négy új Zalai patak kaphat halasítást állami támogatással. A Rába folyó visszahalasítsa mellett a legjelentősebb eredmény a Szövetség életében az elmúlt negyedév történései között, hogy 2009. január 1-től a következő 15 évre a területi horgászjegy része lesz a 36 ha-os Gersekaráti Sárvíz-tó.

 

Gersekaráti-Sárvíztó ősszel

A Gersekaráti Önkormányzat és a Vas Megyei Horgász Szövetség között létrejött szerződés értelmében a két előtározón nem lehet majd horgászni. Az ülésen elfogadásra került a 2009. évi horgászrend, melyben a változások a következők lesznek: A hármas horog használata engedélyezve lesz, de kizárólag szakáll nélküli változatban. A Gersekaráti Sárvíz-tavon tilos lesz a pergetés, a léki horgászat, a csalihalfogó háló használata. A Gersekaráti tavon kísérleti jelleggel mennyiségi korlátozás nélkül engedélyezve lesz az ezüstkárász és a törpeharcsa elvitele. Továbbá a Répcelak - Csánigi horgásztóra autóval történő behajtás került megtiltásra. A horgászrend után elfogadásra kerültek a jövő évi tagsági díjak és területi jegyféleségek árai. A tagsági díjakban nem történt változás. A területi engedélyek árai a jelentősen meg növekedett horgászható vízfelületek ellenére is csak a megszokott infláció közeli mértékben emelkednek a jövő évben. Az idén az első három pontytelepítés keretében a Szövetség teljesítette a halgazdálkodási tervben rögzített mennyiséget, az ígért negyedik haltelepítés annak mértékében fog teljesülni, ahogy azt az egyes horgászvizek mellett tevékenykedő horgász egyesületek halasítási támogatása lehetővé teszi. Előre láthatóan a pontytelepítésre október végén kerülhet sor.

Megnevezés
2009. évi árak
Tagsági lap felnőtt
2000 Ft
Tagsági lap ifi
1000 Ft
Felnőtt éves területi jegy "1"
17500 Ft
Felnőtt éves területi jegy "2"
21500 Ft
Ifjúsági éves területi jegy
8750 Ft
Kiemelt Gyöngyös éves területi jegy
12000 Ft
Tagsági lappal nem rendelkező        (külföldi ) éves
27500 Ft
Vas m. gyermek területi jegy
2500 Ft
Rába Nicki éves területi jegy
8000 Ft
Kiemelt Gyöngyös napi területi jegy
2000 Ft
Felnőtt heti területi jegy
6500 Ft
Felnőtt napi területi jegy
2200 Ft
Ifjúsági heti területi jegy
3250 Ft
Ifjúsági napi területi jegy
1100 Ft
Tagsági lappal nem rendelkező (külföldi ) heti
11000 Ft
Tagsági lappal nem rendelkező        (külföldi ) napi
3500 Ft
Burgenlandi partner éves ter. jegy 
110 Euro
Burgenlandi partner heti ter. jegy 
40 Euro
Burgenlandi partner napi ter. Jegy
10 Euro
Zala megyei éves területi jegy "1"  (Vas megyei tagsági lappal rendelkezők részére )
4000 Ft
Zala megyei éves területi jegy "2" ( Más megyei tagsági lappal rendelkezők részére )
8000 Ft

Ausztriában horgásztak- hír kelt: 2008.09.09.

Határmenti barátság jegyében immár harmadik éve versenyeztek

Az elmúlt hétvégén Lutzmannsburgban találkoztak a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Burgenlandi Horgász Szövetség versenyzői. Az eseményen 15 magyar és 15 osztrák pecás vehetett részt. A tavalyi esztendőben Vaskeresztesen a Pinkán megtartott versenynek volt a folytatása a megmérettetés. Az egyéni bajnokságnak a partneri kapcsolatok ápolásán túl a tétje a 2005-ben alapított vándorserleg elnyerése volt. A serleget a legtöbb halat fogó nemzet nyerheti el, melyet a versenyzők által kifogott összhalsúly alapján állapítanak meg a rendezők. A III. Osztrák-Magyar Felnőtt Horgászbajnokság vasárnap 10 órakor technikai értekezlettel vette kezdetét, majd gyors sorsolás után minden versenyző elfoglalta rajthelyét. A magyar pecások a páratlan, míg az osztrákok a páros helyeken ültek. A tóról tudni kell, hogy kb egy hektáros volt 2,5 m-es vízmélységgel, melyben fogható halfaj volt a pikkelyes ponty, a tok, a lesőharcsa, az ezüstkárász, valamint a keszegfélék. A másfélórás felkészülés után vette kezdetét a 4 órás horgászverseny. A horgászhelyeken változóak voltak a fogási esélyek. A legtöbb halat az osztrák Narath Josef fogta, aki 29,6 kg halat zsákmányolt.   A magyarok közül Németh Krisztián remekelt 19,4 kg hallal. Az átlagfogás a megmérettetésen 6,5 kg volt. A vándorserleget a magyar csapat nyerte el 108,85 kg összsúllyal. Mivel immáron második alkalommal győzedelmeskedett a vasi csapat így a serleget még egyszer kell elnyerniük, hogy végleg magukénak tudhassák.  A mérlegelés után  az osztrák házigazdák a magyar csapatot vendégül látták egy grillezés keretében. Az eredményhirdetésen Fritz Supper a Burgenlandi Horgász Szövetség elnöke megköszönte a sportszerű részvételét, majd ismertette az eredményeket. Nagyon jó hangulatban zajló eseményen az első helyezett Narath Josef-nek még az ismert magyar "Józsi hol vagy.” című dalt is elénekelte a magyar csapat. A díjátadás után Csécs Sándor a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke mondott beszédet és megköszönte lehetőséget és a vendéglátást. A verseny következő helyszíne a Himfai -tó lesz előre láthatóan jövő júniusban. A versenyen az alábbi végeredmény alakult ki: Osztrák: I. hely: Narath Josef 29,6 kg, Supper Fritz 21,2 kg, Straubinger Horst 11,3 kg Magyar: Németh Krisztián 19,4 kg. Bognár Gyula 18,1 kg,  Goldmann Tamás 17,8 kg

.

További képek megtekinthetőek itt...

 


102 bottal horgásztak a törpeharcsákra - hír kelt: 2008.09.01.

A halászlét főztek és horgásztak a Szombathelyi Csónakázó tavon volt az elmúlt hétvégén

A Rádió Szombathely 97, 1 és az Elektromosok Vasi Manager Sporthorgász Egyesület az elmúlt vasárnap rendezte meg hagyományos horgászversenyét az Euro-Peca Kupát. A verseny immáron 6. alkalommal került lebonyolításra a Szombathelyi Csónakázó tavon. Az idén a szervezők a horgászversenyt kiegészítették egy halászléfőző versennyel is, melyet hagyományteremtő céllal hoztak létre. A pecásoknak közel egy hónap állt rendelkezésre, hogy regisztráljanak a törpeharcsafogó horgászversenyre. A versenyre összesen 97+1 nevezést fogadhattak volna el a szervezők, de engedélyezték a barátságos hangulatú megmérettetésen a részvételt a létszám kereten felül további 4 főnek, így összesen 102 indulóval vette kezdetét a kupa. A rekord számú horgász nevező mellett 12 halászléfőző helyre várták az indulókat, de valószínűsíthetően a rendezvény újdonsága miatt az idén még csak 7 csapat nevezett be.

       

   

A halászléfőzők számára a szervezők biztosítottak számos technikai eszközt (tányérok, kanál, kenyér, sörpad..stb), mely egyedülállónak mondható annak ismeretében, hogy versenyre nem volt nevezési díj. Reggel 8 órakor megkezdődtek a halászléfőző helyek elfoglalása, majd délután fél kettőig főttek a csapatok bográcsában a jobbnál-jobb halászlevek. A horgászok fél kilenctől regisztráltak, ami a nagy létszám miatt közel 45 percet vett igénybe. Keppel László egyesület elnök megnyitó beszéde után Puskás Norbert a rendezvény főszervezője vette át a szót, hogy ismertesse a verseny szabályait. A beszédeket követően sorsolással folytatódott a program, melynek keretében minden horgász számára meghatározásra került hol fog versenyezni az egy órás felkészülést követő 4 órás horgászversenyen.

      

A rendezők nagy hangsúlyt fektettek a versenyszabályok betartására. A horgászok rendkívül sportszerűen viselkedtek és nem volt semmiféle szabálysértés. A versenybe csak a törpeharcsa számított bele, minden más halat azonnal kíméletesen vissza kellett engedni a vízbe. A törpeharcsák megfogyatkozó számát jól mutatja, hogy Németh Zoltán ifjúsági versenyzőnek sikerült a legtöbb mennyiséget zsákmányolnia a nem őshonos káros halfajtából, ami összesen 2710 gramm volt. Sokan alig fogtak egy-két darab törpeharcsát, de ennek ellenre nagyon jó hangulatban zajlott le a verseny.

        

A rendezvény rendkívül sok látogatót vonzott, szinte folyamatosan érkezetek a szombathelyiek, hogy megnézzék ismerősüket, barátjukat, rokonukat a halászléfőző versenyen, vagy a horgászversenyen.

       

A kitartó érdeklődők még akár egy tál halászlére is vendégek lehettek a csapatoknál. Az elkészült halászleveket egy 7 tagú zsűri minősítette. A zsűri minden tagjának minden halászlét 1-től - 10 pontig terjedő skálán kellett értékelni. A szervezők nagy figyelmet fordítottak az értékelésre is, a tányérokat számmal látták el, így a zsűri tagjai nem ismerték melyik csapathoz tartozhat az általuk minősített halászlé.

     

Az értékelés során szoros küzdelem alakult ki, az első helyezett lett a Molnár Gabriella vezette Horgászklub.eu Mesterszakácsok csapat 59 ponttal, majd őket követte a Konyher Tivadar Marcali vidrák csapata 58 ponttal. A harmadik és a negyedik helyen holtverseny alakult ki az értékelés első köre után, de második körben a zsűri egyhangú véleménnyel a Németh Noémi vezette Rádiós hal-ászlé csapatnak adta a bronzérmet 56 ponttal. Amíg a halászléket jó ízűen fogyasztották az indulók, addig a szervezők a horgászverseny mérlegelését végezték - jól szervezett módon két irányból - a verseny lefújását követően.  Minden induló a versenyen egy Rádió Szombathely 97,1 pólót kapott, valamint délután szendvicseket vehetettek át a szervezőktől. A folyamatosan zajló események ellenére minden különösebb probléma nélkül lezajlott a rendezvény, mely nagyban köszönhető volt az Elektromosok SHE összeszokott, felkészült szervezői gárdájának. Délután fél ötkor kezdetét vette az ünnepélyes eredményhirdetés, melyen szinte megszámlálhatatlanul sok ajándék talált gazdára a különböző kategóriák és különdíjak helyezettjei között. A legfiatalabb versenyző az 5 éves Horváth Dániel volt, aki korának megfelelő mennyiségű etetőanyagot vehetett át jutalmul. A legidősebb horgász a 78 éves Wöller Béla horgásztárs volt, aki a hétköznapi horgászatok alkalmával is sokat tesz a törpeharcsák ritkítása érdekébe. Puskás Norbert a verseny főszervezője záróbeszédében megköszönte név szerint minden támogatónak a felajánlást és emléktárgyakat adott át a jelenlévő szponzoroknak.

    

A eredményhirdetésen díjátadóként részt vett Dankovics Nóra SZMJV. Kulturális -és Civil Iroda munkatársa és Hollósi Gábor SZMJV Rendőrkapitányságának vezetője, valamint Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke. Különdíjakat adott át a Budapest Bank Nyrt. szombathelyi fiókjának képviseletében Kemecsei Kornél unit manager, valamint Keppel László egyesület elnök.

    

A horgokat igyekezetek elkerülni a törpeharcsák, de ennek ellenére is sikerült a versenyen közel 65 kg törpeharcsát kifogni a pecásoknak.  A végeredmény az alábbiak szerint alakult kategóriánként:

Versenyző kategória:

I. hely: Geröly Tibor - Elektromosok SHE 1840 gramm

II. hely: Pokornyi Gábor - Elektromosok SHE 1200 gramm

III. hely: Magyar László - Elektromosok SHE 980 gramm

Hobbi kategória:

I. hely: Gerencsér Imre - Elektromosok SHE 1280 gramm

II. hely: Tóth Károly - Vas Megyei Munkás HE 1200 gramm

III. hely: Rekker Tibor - Pannónia HE - 980 gramm

Ifjúsági kategória:

I. hely: Németh Zoltán - Répcelaki HE 2710 gramm

II. hely: Borsos Attila - Spartacus HE 2150 gramm

III. hely: Puha Balázs - Vas Megyei Munkás HE  1620 gramm

     

További képek megtekintése itt >>>  

A verseny főtámogatója volt Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

Az esemény kiemelt médiatámogatója volt a 97,1 Rádió Szombathely

Az esemény további támogatói voltak:

- Budapest Bank Nyrt Szombathelyi Fiók

- Mini Zoo - Díszállat és Horgászbolt

- Ho- Ho Horgászbolt

- Tesco Horgászbolt

- Horgászbolt Körmend

- Trabucco Márkabolt Pesca BT.

- SHE-k Vas Megyei Szövetsége

- Zsennyei Horgásztó Zsennye

- Vas Megyei Rendőr Kapitányság

- www.horgaszklub.eu

- www.vasivizeken.hu

- Vas Népe Szerkesztőség

- Szombathelyi Városi Tv.

Részletes eredmények hamarosan letölthetőek lesznek az oldalon.


Még várják a jelentkezőket a versenyekre - hír kelt: 2008.08.25.

A 97,1 Rádió-Szombathely és az Euro-Peca 2008. közös halászléfőző -és törpeharcsafogó horgászversenyére várják még nevezéseket. ,A rendezvényt a Szombathelyi Csónakázó tavon rendezik 2008. augusztus 31-én vasárnap. Részletes információk olvashatóak az alábbi linkeken:

Horgászverseny kiírása

Halászléfőző verseny kiírása

Halászléfőző nevezési lap


Már kapható a Zalai patakokra kiadott területi jegy - hír kelt: 2008.08.25.

A Vas Megyei Horgász Szövetség kezelésébe került Cserta, - Kebele,  - Kerka, - és a  Lendva patakokra már kapható területi horgász jegy az alábbi helyeken:

- Kerkaszentkirályi Kerka Horgász Egyesület - Pál László elnök

  Cím: 8874 Kerkaszentkirály, Petőfi út. Tel: 06-30-74-29-705

- Horgászbolt Zalaegerszeg - Varga András tulajdonos

  Cím: 9900 Zalaegerszeg, Tompa u. 12.

- Garda Horgászbolt, Lenti - Sasváriné Ferenczi Zsófia tulajdonos

  Cím: 8960 Lenti, Takarék köz. 2

- Hubertus Vadász - Horgászbolt

  Cím: 8960 Lenti Petőfi u. 5.

- Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

  Cím: 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz.

Az engedély ára (2008.évi):   3000 Ft

Horgászható szakaszok a területi engedéllyel:

Cserta-patak                                                 37,7221 ha

/ Kerka pataki torkolatától a Nagylengyeli patak torkolatáig./  

Kebele-patak                                                 13,1874 ha

/magyarországi szakasza/

 

Kerka-patak                                                   126,9076 ha

/0+000 km szelvénytől a Fertőszenterzsébet 42+338 km szelvényig/

 

Lendva-patak ( Adovány-csatorna )           13,7511 ha

/ 0+000 km szelvénytől a Magyar-Szlovén országhatár 6+803 km szelvényig, magyarországi szakaszra/

A területi jegyhez tartozó horgászrend megtekinthető itt...

    

  

   2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 06. 05. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

 

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt