Ki lesz a vasi vizek legjobb sporthorgásza?                                                                    Ingyenes gyermek peca! 

                                                              

          Támogassa Ön is a vasi fiatalokat!                       Feliratkozás!                         2010.évi programjaink!

 

Aktuális

 

Kerkaszentkirályi horgászversenyek-hír kelt: 2010.08.09.


Rádió Szombathely 97,1 - Euro Peca Kupa -hír kelt: 2010.07.29.

Az Elektromosok SHE. szeretettel meghívja a horgászokat a 97,1 Rádió-Szombathely és az Euro-Peca 2010. közös törpeharcsa-fogó horgászversenyére, melyet a Szombathelyi Csónakázó tavon rendeznek 2010. augusztus 29-én vasárnap. A verseny ismét három kategóriában kerül kiírásra: ifi, hobbi és versenyhorgász. Nevezni: Személyesen a Vas Megyei Horgász Szövetség kirendeltségén (9795 Vaskersztes 165/4 hrsz ) Telefonon a 94/506-835 számon (H-P: 9.00- 15.00 óra között),vagy a 06/70-33-99-707 (mindennap: 16.00- 18.00 óra között). SMS-ben a 06/70-33-99-703-as telefonszámon, vagy e-mail-en az elektromosok@uw.hu-n . Az SMS-en és e-mail-en jelentkezők név, kategória, egyesület, életkor megadásával tudnak szabályosan regisztrálni.  A versenyen bármely egyesület tagja indulhat. Minden versenyzőnek rendelkezni kell a versenynapján a Szombathelyi Csónakázó-tóra érvényes területi jeggyel. Versenyző kategóriában kizárólag érvényes MOHOSZ versenyző igazolvánnyal lehet indulni.

Nevezési díj nincs!!! Az első 97+1 versenyző nevezését tudjuk elfogadni. Nevezési határidő: 2010. augusztus 27. 18 óra

Minden induló Rádió Szombathely 97,1 pólót és Elektromosok SHE asztali horgásznaptárt kap ajándékba. A díjazottak értékes tárgyjutalamakat és emléktárgyakat kapnak.    

A verseny részletes kiírása olvasható a Szombathelyi Csónakázó tó partján, illetve itt letölthető >>>

  undefined

   Tavaly 108 horgász volt ...az idén Ön se hagyja ki a megye legnagyobb barátságos pecás eseményét


Tilalom lesz a Gersekaráti Sárvíz-tavon-hír kelt: 2010.07.28.

 

2010. augusztus 7-én (szombat) 6.30 órától  2010. augusztus 7. (szombat) 18.30 óráig a Vasi vizeken Országos Rendőr Kupa miatt általános horgászati tilalom lesz a Gersekaráti Sárvíz-tavon kijelölt versenypályán. (10-től az 58-as horgászhelyig)

A versenyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Verseny részletes programja letölthető itt>>>

 

Újabb támogatóval gyarapodott a Vas Megyei Horgász Szövetség-hír kelt: 2010.07.27.

 

Közép-kelet-európai régióban papíralapú csomagolóanyagok előállítása terén piacvezető vállalat a Dunapack Zrt. Hullámtermékgyár, melynek értékesítési és marketing igazgatója Hopka Imre a környezet- és természetvédelem megóvásának szellemében a mai napon írt alá együttműködési megállapodást a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségével. A Dunapack Zrt. Hullámtermékgyár legfontosabb küldetése, hogy környezetbarát termékek gyártásával hozzájárul az egészséges természeti környezet megőrzéséhez és a csomagolási kultúra formálásához. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elkötelezett híve a kezelésében lévő tavak, folyóvizek természet közeli állapotának megóvásának és az ifjúság környezettudatos és egészséges életmódra történő nevelésének. Az együttműködés keretében a Dunapack Zrt. Hullámtermékgyár a Vas Megyei Horgász Szövetség ifjúsági és sport programjait természetbeni, pénzbeni támogatással segíti.  A Szövetségi iroda környezettudatos mindennapi működéséhez a Dunapack Zrt. Hullámtermékgyár biztosít még "zöld iroda” termékeket. A támogatási megállapodás az idei év végéig szól, de a felek bíznak a hosszú távú sikeres együttműködésben.   

  


Pontytelepítés az ikervári műcsatornába -hír kelt: 2010.07.23.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2010. július 26-án (hétfőn) a Rába folyó ikervári műcsatorna szakaszára 500 kg pontyot telepít. A telepítést követően nem lesz általános horgászati tilalom.


Gersekaráton táboroztak az ifjú vasi pecások-hír kelt: 2010.07.23.

Nagy meleg, jó hangulat jellemezte az idei  Dunapack-Vasi vizeken horgásztábort

Az előző évekhez hasonlóan az idei évben is megtartotta gyermek-és ifjúsági horgásztáborait a Vas Megyei Horgász Szövetség. A tavalyi évtől a horgásztábor helyszíne a Gersekaráti Sárvíz-tó mellett található Karát Szabadidőpark, mely ideális helyszíne a horgásztáborokrnak. Az évtizedes hagyományokkal bíró tábor fontos célkitűzése az ifjúság környezettudatos és sportszerű horgászkultúrára történő nevelése, melynek az idei évben kiemelt támogatója lett a Dunapack Zrt. A fiatalok két turnusban érkezetek július első két hetében. Az első táborban elsősorban a 10-14 évesek, míg a második táborban a 14-18 év közötti korosztály vett részt. A táborozók többsége folyamatos résztvevője a megyei ifjúsági horgászversenyeknek, vetélkedőknek. A tábori programok között a horgászat mellett a nagy meleg miatt a stradolás kapta a főszerepet. A horgászati időszakok inkább reggelre és az esti órákra korlátozódtak. Az idei évben sikerült közvetlenül a Karát Szabadidőpark melletti partszakaszon biztosítani a pecázást az ifjúságnak, ezért nem kellett több száz métert gyalogolni a felszereléssel horgászhelyekig. Az aktív pihenés során a fiatalok célbadobó, elméleti, és halfogó versenyen mérték össze tudásukat. Az egyéni verseny mellett volt szobák közötti csapat horgászverseny is, valamint a  nem túl népszerű szobarend vetélkedőn  is automatikusan indult minden csapat. A horgászati ismeretek bővítése érdekében szakelőadók tartottak előadást az egyes horgászmódszerek eredményes alkalmazásáról. Az első táborban Kovács Dániel utánpótlás magyar bajnok, válogatott versenyhorgász tartott gyakorlati bemutató.  A második táborban testvére Kovács Hajnalka női magyar bajnok, utánpótlás válogatott váltotta őt az előadói szerepben. Az előadások során az ifjú sporthorgászok betekintést nyerhettek a versenyhorgász módszerek rejtelmeibe és az etetőanyag összeállítás titkaiba. Hazánkban nem túl népszerű, de annál sportszerűbb műlegyező módszer alapjait is meg ismerhették a fiatalok Monos Tibor szakíró előadásában. Az előadást követően minden fiatal lehetőséget kapott a műlegyező bottal történő speciális dobás elsajátítására. A horgászatok során a kevésbé rutinosak első sorban kis pontyokat, kárászt fogtak, de az esti horgászatok alakalmával nem voltak ritkák a 2-3 kg-os pontyfogások sem. A tábor során Ragats Zoltánnak a pontyok mellett sikerült egy szép amurt is fogni.  A tábori összetett egyéni vetélkedőn az alábbi eredmények születtek:  I. tábor: I. hely Horváth Dávid (Répcelaki HE); II. hely Gyűrüsi Róbert (Répcelaki HE); III. hely: Vasvári Ramon ( Büki HE)

II. tábor:  I. hely Ragats Zoltán (Csepregi HE); Tordai Gábor (Elektromosok SHE); Németh Zoltán (Répcelaki HE) A tábori vetélkedő zárásaként a nyertesek emléktárgyakat és ajándékokat vehettek a táborvezetőktől, valamint minden résztvevő emléklapot is kapott.

      

További képek megtekinthetőek itt az I. táborról >>>          További képek megtekinthetőek itt az II. táborról >>>


24-órás Páros Feeder Horgászverseny -hír kelt: 2010.07.21.

2010. augusztus 21.- 22-én a Trabucco Horgászbolt (Szentgotthárd Hunyadi út 3/b)  24-órás Páros Feeder horgászversenyt rendez a Máriaújfalui Hársas tavon. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz a kijelölésre kerülő szakaszon.

A versenyre szeretettel várnak minden horgásztársat a szervezők. A versenyről további információ kérhető Süle András szervezőtől a 06-20-468-9423 telefonszámon, vagy az info@pesca.hu-n


Elektromos Kupa 2010. -hír kelt: 2010.07.21.

Az Elektromosok SHE szeretettel meghívja minden kedves horgásztársat az Elektromosok Sporthorgász Egyesület hagyományos egyesületi versenyére, melyet a Szombathelyi Csónakázó tavon tart.

Ideje: 2010. augusztus 15. (vasárnap)

Nevezés a helyszínen, a Tó vendéglő alatti füves területen. Nevezési díj nincs!

Versenyek lebonyolítás:

7.00 - 7.20     Nevezés

7.20 - 7.45     Sorsolás, Megnyitó

7.45 - 9.30     Felkészülés

9.30 - 12.30   Verseny

12.30 - 13.30 Mérlegelés

13.45 - 14.00 Eredményhirdetés

További részletek letölthetőek itt >>>


"Vasi vizeken fogtam" -hír kelt: 2010.07.16.

   

Elmúlt hetekben a nyereményjátékra érkezett fogások, melyekhez ezúton gratulálunk.

Regisztrálja Ön is fogásait! 

További információ olvasható itt >>>


Később lesz az Osztrák-Magyar Ifjúsági Horgászverseny -hír kelt: 2010.07.14.

 

Az eredetileg 2010. július 17-18-ra tervezett Osztrák-Magyar Ifjúsági Horgászverseny most hétvégén elmarad. A meghívásos verseny új időpontjáról jelenleg folynak az egyeztetések. A verseny elmaradása miatt a hétvégén nem lesz általános horgászati tilalom a Gersekaráti Sárvíz-tavon. 


Fölényes győzelemmel Komárom-Esztergom Megye csapata végzett az élen -hír kelt: 2010.07.14.

  

Gersekaráton rendezték az Országos Horgász Csapatbajnokság II. osztályú versenyét

  

Az Országos Horgász Csapatbajnokság másodosztályú versenyét  (OHCSB  II.) az idei évben a Gersekaráti Sárvíz tavon rendezte meg a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) megbízásából a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Országos csapatbajnokságot a MOHOSZ utoljára az 1970-es években tartott Vas megyében, mert az országos versenyszabályoknak megfelelő horgászvízzel a tavalyi év elejéig nem rendelkezett a Vas Megyei Horgász Szövetség. Az előző évben elkészült Gersekaráti versenypálya már több egyéni horgászversenynek biztosított halfogásban gazdag versenyhelyszínt. Az idei évben az Országos Versenyhorgász Bizottság ezt a vizet jelölte ki az OHCSB II. helyszínének és a területi szövetség igyekezett megfelelni a tradicionális csapatversennyel szemben támasztott szervezési elvárásoknak. A bajnokságra benevezett nyolc csapat a versenyt megelőző héten tréningezéssel próbálta kitalálni a számukra ismeretlen horgászvíz titkát. Szombat délelőtt a csapatkapitányok és az edzők részvételével megkezdődött az első technikai értekezlet és a sorsolás az első fordulóra. A csapatvezetők a problémás pontok gyors megvitatása után  csapataikkal felsorakoztak a pontosan délben megtartott hivatalos megnyitóra. A Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke Csécs Sándor köszöntötte a megjelenteket és minden horgásztól sportszerű versenyzést kért, majd ezt követően közösen  meghallgatták a Himnuszt. Csécs Sándor felkérte Csiszár Istvánt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnökét, hogy a házigazdák nevében nyissa meg az OHCSB II. versenyt. Az ünnepélyes megnyitót követően a bajnokság a kiírás szerint délután fél háromkor vette kezdetét. A versenyzőknek a délutáni nagy meleg ellenére sikerült már az első megméretetésen összesen 431.900 gramm halat fogni, amely 6748 gramm/versenyző fogási átlagot jelentett. A legjobb eredményt 14.840 grammal Szilvási Szilárd a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége csapatának tagja érte el a "F” szektorban. Az U14-es korosztály szektorában a fiatalok  is remekeltek, átlagban 9730 grammal mérlegeltek. A legjobb fogási eredmény 13.300 gramm volt, mely mérlegelést Mezei Kristóf a Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetségének ifi versenyzője tudhatta magáénak. A legfiatalabbaknál a spicc botos módszer működött, míg a többi szektorban többségében a gyors match botozás került a fókuszba.  A fogások jelentős részét a 8-14 dkg közötti kárászok adták ki, a versenyen a szerencsésebbeknek sikerült kisebb-nagyobb pontyot és nagyméretű 1-2 kg közötti dévérkeszeget is fogni. A mérlegelést követően a rendezők összesítették a pontszámokat és az első fordulót követően 24 helyezési számmal 64.180 gramm összsúllyal Komárom-Esztergom Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége állt az élen. A második helyen a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége csapata állt 29 helyezési számmal, míg a harmadik helyen Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetsége végzett 1,5 ponttal lemaradva a második helyezettől. A verseny vasárnap reggel ismét technikai értekezlettel és sorsolással vette kezdetét a Karát Szabadidő Parkban. A második fordulóban a női és az U18-as szektor helyet cserélt, a pálya többi része változatlanul maradt. A versenyzők fokozott izgalmak közepett fogták a közel 35 fokos hőségben  a Sárvíz-tó halait. A fegyelmezett, jól felépített taktikával már a verseny ideje alatt látszott, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Horgász Szövetség biztosan megtartja az első fordulóban kivívott vezető helyét. A második fordulóban a nyolc szektorból ötben a Komárom-Esztergom versenyzője végzett az élen, mely a csapat fölényes győzelméhez vezetett az OHCSB II versenyben. Az alkalmazott horgászati módszerekben  és a fogott halak súlyában nem volt változás az első fordulóhoz viszonyítva. A fogási mennyiségben viszont jelentős emelkedés következett be, az első forduló egy főre jutó fogási átlagát 1964 grammal sikerült megnövelni a sporthorgászoknak. A második fordulót összesen  557.600 gramm összfogással sikerült zárni, az egy versenyzőre jutó átlag 8712,5 gramm volt.

  

   Versenyen készült képek megtekinthetőek itt >>>

  

A legjobb szektor eredményt  Makarész Zoltán (Komárom-Esztergom MHESZ.) érte el az "F” szektorban 15.620 gramm-mal. Az utolsó versenyző fogásának mérlegelését követően már  egy órával kezdetét is vette az ünnepélyes eredményhirdetés. Csécs Sándor MOHOSZ alelnök köszönetét fejezte ki minden önkéntes segítőnek és gratulált minden csapatnak az eredményes részvételhez. A beszédet követően Puskás Norbert az OHCSB II. Versenybíróságának elnöke ismertette az eredményeket, és felkérte Laki Lászlót a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének alelnökét, hogy a Vas Megyei Horgász Szövetség által felajánlott emléklapokat és ajándékokat adja át a csapatvezetőknek.

A nap vesztese volt a dobogó harmadik fokáról 0,5 ponttal lemaradt Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetségének csapata (64 hsz). Szoros versenyben 63,5 helyezési számmal harmadik helyezett lett a Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetsége csapata.  A negyedik helyről a második helyre küzdötte fel magát a 62 összpontot elérő Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége csapata. Az első helyen Komárom-Esztergom Megyei Horgász Egyesületek Szövetsége (Versenyzők: Árvai Ákos; Bába Bence; Csöregi Balázs; Jerabek Antal; Makarész Zoltán; Ribarics Bence; Szász Attila; Szmetán Bálint; Villás Barbara; Csapatkapitány: Iglódi Károly  Edző: Szerencse Zoltán) végzett 45 ponttal 147.780 gramm összfogással. A kétszer háromórás versenyen összesen a 64 versenyző 989.500 gramm halat fogott, mely 15.460 gramm átlagfogást jelent, mely kifejezetten jó eredménynek számít az országos horgászversenyek között. A kellemes hangulatban lezajlott bajnokság a díjátadást követően Himnusszal és közös fényképezéssel zárult. Az első három helyezett csapat jövőre az első osztályban folytathatja a versenyzést.

 

  

Az Országos Horgász Csapatbajnokság II. végeredménye letölthető itt >>>


Tilalom Gersekaráton -2010.07.02.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2010. július 5-18. között rendezi meg Megyei Horgásztáborait a Gersekaráti Sárvíz-tavon, ezért a tábor ideje alatt a tavon horgászati tilalom lép életbe a strand felöli öbölben, valamint az  1-től a 6-os horgászhelyig.

Köszönjük megértésüket!

VÁLTOZÁS!!! NINCS TILALOM , MERT A FIATALOK TÁBOR TERÜLETÉN HORGÁSZNAK!

  


Félszáz induló a gersekaráti Milo-Mahor Kupán-2010.06.28.

Kiss Róbert két szektor első helyezéssel és 24.840 gramm összfogással nyerte a versenyt

Az országos Milo-Mahor Kupa az előző évek hagyományaitól eltérően nem május hónapban került megrendezésre az Országos Egyéni Horgászbajnokság Nyugati Elődöntője előtt, hanem június utolsó hétvégéjén az Országos Horgász Csapatbajnokság II. osztályú versenyt megelőzően. A kupának a Gersekaráti Sárvíz tavi versenypálya adott otthont. A versenyzőknek előzetesen a Vas Megyei Horgász Szövetségnél lehetett nevezni, de még a versenynap reggelén is voltak nevezők. A sorsolást megelőzően Magyar Szilárd a Milo Magyarországi Vezérképviseletének tulajdonosa köszöntötte a megjelent 53 versenyzőt és röviden ismertette a legfontosabb technikai információkat. Ezt követően Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke a házi gazdák képviselőjeként eredményes és sportszerű versenyzést kívánt minden sporthorgásznak. Az egész napos megmérettetés egy napon két fordulóban zajlott, mely a nagy melegben jelentős koncentrációt igényelt a horgászoktól. Az első fordulóban a pálya jelentősebb részén  a match botos módszer volt a nyerő. A három órás versenyen a 8-12 dkg-os kárászok adták ki a fogások jelentős részét. A rakós botozást csak néhány helyen lehetett sikeresen alkalmazni. Az első fordulóban 11.980 gramm fogással a forduló győztese Kiss Róbert lett. A második helyen Kovács Dániel a szombathelyi Elektromosok SHE versenyzője állt 10.080 gramm fogással, őt Zsíros András követte 200 grammal lemaradva. A verseny mérlegelése közben a sporthorgászok kihúzták a második fordulós rajthelyeiket és a csali - etetőanyag ellenőrzést követően délután három órakor kezdetét vette a második forduló. A tavalyi versenyeken eredményesen alkalmazott spicc botos módszer az idei Milo-Mahor Kupán nem volt hatékony. A délutáni fordulóban is első helyen a match botozás szerepelt a módszerek közül. Kiss Róbertnek sikerült az első fordulóban kihúzott 41-es rajthelyét ismét kisorsolni és a szerencsés sorsolás előnyeit a felkészült horgász meg is ragadta, újabb szektor győzelmet szerzett 12.860 gramm fogással.

     

  

A második fordulóban második helyezett lett 12.060 gramm mérlegeléssel Bajcsi András és a képzeletbeli bronzérmet Dienes János akaszthatta a nyakába 12.040 grammal. Az igazi nyári időjárási körülmények között megrendezett verseny este hét órakor eredményhirdetéssel zárult. A verseny győztesei emléktárgyakat és Milo horgászfelszereléseket vehettek át Magyar Szilárdtól. A versenyen az alábbi végeredmény alakult ki: 1. hely: Kiss Róbert  24840 gr  2 hsz. 2. hely: Gyulai Ferenc 19720 gr. 4 hsz. 3. hely: Pozsonyi Csaba 18160 gr 4 hsz.

 Eredmények letölthetőek itt >>>

  

      

Képek megtekinthetőek itt >>>


Együttműködési megállapodás a Szombathelyi Rendőrkapitánysággal - hír kelt: 2010. 06. 25.

A társadalom elvárása szükségessé teszi a vízpartokon kialakuló kedvezőtlen folyamatok megfelelő kezelését, így az engedély nélküli, továbbá a tiltott módon és eszközökkel történő halászat- horgászat visszaszorítását, ennek érdekében a Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetője Hollósi Gábor r. ezredes megújított együttműködési megállapodást írt alá a Vas Megyei Horgász Szövetséggel és a szombathelyi tagszervezetekkel. Az együttműködési megállapodás a halászatról és a horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvényben a horgász szervezetek feladataként megfogalmazott tevékenység hathatós segítése, a halállomány és annak vízi életterének fokozott védelme szellemében került megkötésre.  A megállapodás aláírásán részt vett Mesterházy József Vas megye halászati felügyelője, aki nagyon pozitívan értékelte az együttműködés eddigi hatósági tapasztalatait és elismerően szólt  a rendőrség halvédelmi munkájáról.

 


Tilalom lesz Gersekaráton - hír kelt: 2010. 06. 23.

A Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi meg a Milo-Mahor Kupát  és az Országos Horgász Csapatbajnokság II. osztályt.  A Milo- Mahor Kupa  miatt 2010. június 27-én a  (vasárnap) 7 órától - 18.30 óráig általános horgászati tilalom van a Gersekaráti Sárvíz-tavon kijelölt versenypályán. ( 8-től az 58-as horgászhelyig)  

Az Országos Horgász Csapatbajnokság II. osztályú verseny miatt  a Gersekaráti Sárvíz-tavon  korlátozott horgászati tilalom lép életbe a versenypálya területén (1-től az 58-as horgászhelyig) az alábbiak szerint:

 • A csapatok edzése miatt 2010. június 28-tól (hétfő) - július 01-ig (csütörtök) tilos horgászni 9.00 - 18.00 óra között.
 • 2010. július 02. (péntek) 8.00 órától - 2010. július 04. (vasárnap) 14.30 óráig szigorúan tilos horgászni.

A horgászversenyekre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

MILO-MAHOR KUPA 2010. kiírása megtekinthető itt >>>

OHCSB II. programja letölthető itt >>>


Versenysorozat állása frissítve - hír kelt: 2010. 06. 23.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2010. évben útjára indított új versenysorozatát hobbi és versenyző kategóriában.

A versenysorozat jelenlegi állása megtekinthető itt >>>

A versenysorozat utolsó állomása 2010. 08. 29-én lesz a Szombathelyi Csónakázó tavon, melyen eldől ki lezs a vasi vizek legjobb sporthorgásza a 2010. évben.


Szoros küzdelem volt a Megyei Horgász Csapatbajnokságon- hír kelt: 2010. 06. 20.

 

A rossz idő ellenére is az indulók összesen 605 kg halat fogtak a versenyen

A Megyei Horgász Csapatbajnokság az idei évben eltérve az előző évek megszokott hagyományától, kettő fordulóban került megrendezésre. Az öt fős csapatok reggel a Gersekaráti Sárvíz-tó versenypályájának közepén gyülekeztek. Rövid megnyitó után a megjelent 9 csapatkapitány kihúzta a csapattagok rajthelyeit az első fordulóra. Késő őszi időjárásra hasonlító körülmény sajnos nem kedvezett a csapatoknak, gyakran megeredt az eső és össze-vissza szinte percenként más irányból fújt a  szél. Az első három órás fordulóban a legjobb fogási eredményt Horváth Sándor a Körmendi Határőr HE csapattagja érte el 12.820 gramm fogással. A délelőtti fordulóban a match botos módszer bizonyult jobbnak, de voltak helyek ahol a rakós bottal is jó eredményt értek el a horgászok. Izgatottan számolták a csapatvezetők a pontokat az mérlegelést követően. Nagyon szoros eredménnyel, de a Körmendi Határőr HE csapata vezetett 17 ponttal, mögöttük azonos 18 pontszámmal a Körmendi Munkás HE és az Elektromosok SHE II csapata állt az elméleti dobogón. A versenyzők délután elfoglalták új rajthelyeiket és délután három órakor a csali -és etetőanyag ellenőrzést követően kezdetét vette a mindent eldöntő második forduló. Az időjárás változatlanul rossz volt, de már egyre többen ragadtak rakós -és spicc botot a halak megfogására. A forduló abszolút győztese a Varga Bálint a Csepregi Répcementi HE versenyzője volt, szektorában 17.800 gramm fogott hallal végzett az élen. Mindkét fordulóban a horgászok elsősorban 8-15 dkg közötti ezüstkárászokat fogtak, de az ügyesebbeknek sikerült az előző versenyekhez hasonlóan néhány nagy méretű ezüstkárászt, dévérkeszeget és pontyot is fogni. A második fordulóban  beerősített a negyedik helyen álló  Vas megyei Savaria HE I. csapata, valamint a Csepregi HE is, ezzel átírva a délelőtti eredményeket.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A körmendi versenyzők nem tudták hozni délelőtti remek formájukat így lecsúsztak a dobogóról a vasárnapi megmérettetésen.  A csapatbajnokság idei győztese a Vas megyei Savaria HE  I. csapata lett  35 ponttal,  79870 gramm fogott összsúllyal. (Vincze Péter, Goldmann Tamás, Geröly Norbert, Takács Tamás, Kondics Krisztián), második helyen végzett az Elektromosok SHE II. csapata 40,5 ponttal, 73090 grammal (Újhelyi László; Kovács Dániel; Horváth Balázs; Magyar László; Kovács Péter). A  hetedik helyről a  dobogó harmadik fokára a Csepregi Répcementi HE csapata küzdötte fel magát 41 ponttal és 76170 gramm fogással. (Kiss Szabolcs; Kóbor Ottó; Farkas Norbert; Varga Bálint; Nagy Péter). A Megyei Csapatbajnokság része volt a "Vasi vizek legjobb sporthorgász elnevezésű versenysorozatnak”, melynek állása szerint versenyző kategóriában az utolsó verseny előtt Varga Bálint áll az élen 100 ponttal.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

 


Tilalom lesz Gersekaráton - hír kelt: 2010. 06. 17.

2010. június 19 (szombat) 16.00 órától  2010. június 20. (vasárnap) 18.30 óráig Megyei Horgász Csapatbajnokság miatt általános horgászati tilalom van a Gersekaráti Sárvíz-tavon kijelölt versenypályán. ( 4-től az 58-as horgászhelyig)
 
Köszönjük a megértésüket!


Sok hal, sok horgász az idei Karát Kupán- hír kelt: 2010. 06. 17.

A hobbi horgászok között a legjobb fogás meghaladta a 15 kilógrammot

A Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat második állomása volt az elmúlt hétvégén a Gersekaráti Sárvíz-tavon megrendezett Karát Kupa. A  versenypálya adottságai 58 fő kényelmes elhelyezését biztosította, de a szervezők, hogy a lehető legkevesebb nevezést kelljen visszamondani a hobbi horgász kategóriában még alakítottak ki horgászhelyeket így összesen 62 sporthorgász nevezését tudták elfogadni. Sajnos így is volt versenyző, aki már nem tudott indulni a kellemes időjárási körülmények között megrendezett megyei horgászversenyen. A megmérettetés reggel fél hétkor regisztrációval vette kezdetét, majd gyors megnyitó és szabályismertetés után a versenyzők elfoglalták rajthelyeiket. A hobbi kategóriában összesen 34 fő a versenyzőben 28 fő indult, mindkét kategóriában 3-3 szektor lett kialakítva az egyenlő esélyek biztosítása érdekében. A nagy melegben a szél különböző erősséggel fújt és ennek megfelelően váltogatták is a módszereket a rutinos versenyzők. A tavalyi évtől eltérően a Gersekaráti tavon megrendezett első versenyen a spicc botos módszer helyett az idén több versenyző is a rakós botos, vagy a match botos módszert favorizálta. A horgászok elsősorban 8-12 dkg közötti kárászokat fogtak, de voltak szerencsésebbek is, akiknek pontyot és nagyméretű dévérkeszeget is sikerült horogra csalni.  A Vas Megyei Horgász Szövetség a versenykiírások elkészítésénél már februárban igyekezett figyelembe venni az évről-évre erősödő napsugárzást a nyári versenyeknél, ezért mindkét kategóriában már fél egykor véget is értek a horgászversenyek. A verseny lefújását követően mérlegeléssel folytatódott a program, melyen izgatottan nézték a versenyzők és kísérőjük, hogy szektorukban milyen fogási eredmények születtek. A hobbi horgászok jobb fogási eredménnyel zártak, mint a versenyzők, bár fontos megjegyezni, hogy  nekik a verseny négy órából állt. A hobbi horgászoknál Kóbor Ottó a Csepregi HE versenyzője remekelt 15380 gramm fogással, míg a versenyzőknél Sényi Lajos az Elektromosok SHE sporthorgásza nyert 13140 gramm fogással. A hobbi kategóriában indulók egyharmada  10 kg felett fogott, mely különösen jó eredmények mondható az év első Gersekaráti horgászversenyén. Az eredményhirdetésre a Karát Szabadidőparkban került sor délután. Az eredmények ismertetése előtt Herczeg Gyula Gersekarát polgármestere köszöntötte a megjelenteket a második alkalommal megrendezett Karát Kupán és elmondta, hogy Gersekarát település a jövőben is szertetettel várja horgászokat és családjukat.  A vasárnapi versenyeredményeket Puskás Norbert ismertette, majd Csiszár István a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke és Herczeg Gyula  polgármester emléktárgyakat és tárgyjutalmakat adtak át a helyezetteknek. A "Vasi vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozatban a Karát Kupát követően hobbi kategóriában Nagy Zsolt a Körmendi Munkás HE versenyzője áll az élen, míg versenyzők között Sényi Lajos az Elektromosok SHE versenyhorgásza vezet.

   

 További képek megtekinthetőek itt >>>

Gersekaráton 2010. június 20-án vasárnap a Vas Megyei Horgász Szövetség tagegyesületeinek csapatai versenyeznek két fordulóban, majd ezt követő hétvégén az országos Milo-Mahor Kupa lesz, melyre még lehet nevezni a Szövetségnél. A Vasi vizeken - Karát Kupán összesen 438 kg halat fogtak az indulók, mely 7 kg/fő-s átlagfogást jelent.

 

A kupán az alábbi dobogós helyek születtek:

Versenyző kategória:

I. hely: Sényi Lajos - Elektromosok SHE - 13140 gramm

II.hely: Süle András - Elektromosok SHE - 9720 gramm

III.hely: Pokornyi Gábor - Elektromosok SHE - 9420 gramm

Hobbi kategória:

I. hely: Kóbor Ottó - Csepregi HE - 15380 gramm

II. hely: Nagy Zsolt - Körmendi Munkás HE - 14560 gramm

III. hely: Pajtli Tibor - Spartacus HE - 10680 gramm

 

Kategóriától függetlenül külön díjazva lettek a versenyen induló fiatal pecások:

I.hely: ifj. Borsos Tamás - Spartacus HE - 8000 gram

II. hely: Puha Balázs -  Vas megyei Savaria SHE -  7500 gramm

III. hely: Kovács Péter - Elektromosok SHE -  6960 gramm   

Részletes versenyeredmények letölthetőek itt >>>

Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat állása letölthető itt >>>

    


Elveszett horgászengedélyt keresünk - hír kelt: 2010. 06. 15.


Vincze Péter horgásztársunk a Perenyei horgásztavon elveszítette Vas megyére érvényes területi horgászengedélyét és állami horgászjegyét. Kérjük a becsületes megtalálót, hogy a horgászengedélyt jutassa el a tulajdonos címére (9721, Gencsapáti, Kőszegi u. 5.), vagy jelentkezzen a +36-30/58-11-955 telefonszámon. Előre is köszüönjük a segítséget

MEGKERÜLT AZ ENGEDÉLY! KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET!


Kisorsoltuk a nyerteseket - hír kelt: 2010. 06. 12.

A "Vasi vizeken nyereményakció” játékszabályainak megfelelően a sorsolásra a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége nyári Intéző Bizottsági ülésén került sor a mai napon.

Szerencsés nyertesek listája letölthető itt >>>

A nyerteseket a következő hetekben elektronikus levél formájában is kiértesítjük az ajándékok átvételének módjáról és szükséges tudnivalókról.

GRATULÁLUNK MINDEN NYERTES HORGÁSZTÁRSUNKNAK!


Két nappal korábban lesz a nyári pontytelepítés - hír kelt: 2010. 06. 12.

A Vas Megyei Horgász Szövetség Intéző Bizottsága a mai napon elfogadta a nyári pontytelepítést végző Tógazda Zrt. kérését, hogy a tervezett időpontnál két nappal korábban legyen a nyári haltelepítés. A döntés értelmében az alábbiak szerint módosul az általános horgászati tilalom is a pontytelepítéssel érintett állóvizeken.

A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2010. június 14 (hétfő) délelőtt 10 órától 2010. június 17. (csütörtök) reggel 5 óráig az állóvizeken. A tervezett telepítési helyszínek és mennyiségek nem változtak. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés az alábbiak szerint történik:

Pinka patak **400 kg
Celldömölki tó 250 kg
Csepregi tó  400 kg
Gencsapáti tó  400 kg
Magyarszecsődi tó  700 kg
Máriaujfalui tó  800 kg
Gersekarát-Sárvíz tó  1500 kg
Püspökmolnári tó  500 kg
Rábasömjéni tó  350 kg
Csánigi tó ***1000 kg
Szombathelyi csónakázó tó  1500 kg
Szombathelyi horgásztó 800 kg
Ujperinti 1. sz. tó  600 kg
Vadása tó  350 kg
Vasvári csónakázó tó  500 kg
Kerkaszentkirályi Kerka holtág  500 kg
Kerkafalva Kéthatár tó  500 kg

         

** A telepítéssel érintett Pinka patakon a ponty országosan előírt fogási tilalma ( 2010. május 02. - 2010. június 15.) miatt továbbra is kizárólag 2010. június 16-tól lehet megtartani a kifogott pontyot.

---

*** A megjelölt 1000 kg pontyból a Répcelaki HE vásárol 500 kg-ot az egyesület XXXV. évfordulója alkalmából.


Csörötneki  Nyárköszöntő Rába - party - hír kelt: 2010. 06. 10.

Jövő hétvégén kerül megrendezésre a hagyományos Csörötneki Nyárköszöntő Rába - party - Kistérségi Halászléfőző Verseny és horgászverseny, melyre szeretettel várjuk a horgásztársakat és családtagjaikat.

Részletes program letölthető itt >>>


Vasi Vizeken - Karát Kupára elfogytak a helyek- hír kelt: 2010. 06. 08.

A mai napon a vasárnapi Karát-Kupára  benevezettek száma már meghaladta a versenypálya adottságait. Nevezést regisztrálni már csak visszamondás esetén tudunk elfogadni. A versenyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt,  a verseny programja megtekinthető az alábbi link alatt:

A versenykiírás letölthető itt >>>

A horgászverseny ideje alatt általános horgászati tilalom lesz a tavon reggel 7.00 órától délután 13.30 óráig.


Halvédelem, környezetvédelem a rendőrséggel közös összefogásban- hír kelt: 2010. 06. 08.

A rendőrséggel tíz éve kötött Együttműködési Megállapodás megújítására is sor került

A halak és a horgászvizek fokozott védelme érdekében a Vas Megyei Horgász Szövetség az elmúlt héten rendezte meg "I. Vas -és Dél Zala megyei horgászvizek halvédelmi, környezetvédelmi helyzete és jövőbeni kihívásai” című szakmai napját.  A találkozón részt vettek a témában illetékes rendőrkapitányságok, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársai és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság képviselője, valamint a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége felesküdött hivatásos főállású és önkéntes halászati őrei.  A Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke Krug Gusztáv is megtisztelte jelenlétével a találkozót, melynek célja volt, hogy megismerje a halászati őrzés és a polgárőrség jövőbeni együttműködési lehetőségeit. A szakmai nap megnyitóján beszédet mondott Csécs Sándor a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke és külön köszöntötte a főkaptányok képviseletében megjelent Lakatos Tibor r. alezredest a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi és határrendészeti osztályvezetőjét, valamint Szakál Ferenc r. alezredest a  Zala Megyei Rendőr-főkapitányság  közrendvédelmi osztályvezetőjét.  A szakmai találkozón először a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal területileg illetékes halászati felügyelői Mesterházy József és Ernszt Tamás tartottak előadást a halászati hatósági igazgatás helyzetéről és jogszabályi hátteréről. Az előadásukban részletesen kitértek a halvédelmi bírságolási eljárásokra és a tiltott eszközökre, módszerekre. Néhány perc szünet után Szalay Zoltán r. százados és Szabó Zoltán  r. törzszászlós  tartott előadást a halőrzés szabályszerű ellátásáról, valamint  a közös ellenőrzések rendőrségi tapasztalatalatairól. Az előadásukban ismertették az együttműködési időszak alatti közös és önálló ellenőrzések számát és a felfedett jogszabálysértések alakulását.

 

 További képek megtekinthetőek itt >>>

Sajnos a felderített jogsértések száma arányaiban jelentős növekedést mutat a tavalyi évben és egyre több alkalommal kellett a halászati őröknek a  rendőrséget is segítségül hívni a vasi vizek partján az agresszívan fellépő szabálytalan horgászókkal szemben.  A rendőrség munkatársai részletesen ismertették a halőrök lehetőségeit az ellenszegülő személlyel szemben. A romló fegyelmi helyzet megakadályozása érdekében a  Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége megújított Együttműködési Megállapodás keretében még szorosabbra fűzte a két szervezet közötti szakmai kapcsolatot.

Halászati felügyelők előadás megtekinthető itt >>>

Rendőrök előadás megtekinthető itt >>>

 

 További képek megtekinthetőek itt >>>

A rendőrség a megállapodásban vállalja, hogy összehangolt ellenőrzések szervezésével segíti a halászati őrök ezirányú munkáját a  közbiztonsági és közlekedésrendészeti akciók során. Kiemelt figyelmet kap a jövőben is a bejelentett haltelepítési helyeken és tilalmi időben a közös -rendőr - halászati őr járőrszolgálat. A szakmai nap Csécs Sándor ügyvezető elnök "Vasi vizek jelene és jövője” c. előadásával zárult, melyből a résztvevők megismerhették a Szövetség elmúlt évben elért eredményeit és jövőbeni elképzeléseit. Az Őrségi Nemzeti Park képviseletében Horváth Jenő elmondta, hogy az Őrségi Nemzeti Park és Szövetség kapcsolatát az egyes vizes élőhely fejlesztési projekteknél gyakran szakmai viták övezték, de ennek ellenére elismerően szólt a Szövetség renaturálási és revitralizálási munkájáról, eredményeiről és nagyon pozitívnak értékelte a jövőbeni terveket.  A felmerülő  kérdések megválaszolása után Csécs Sándor megköszönte a jelenlévőknek az aktív részvételt és a több éve tartó sikeres együttműködést.  A megújított Együttműködési Megállapodást a Vas megyei Rendőr-főkapitányságon Dr. Halmosi Zsolt r. dandártábornok és Csécs Sándor ügyvezető elnök 2010. június 08-án 11 órakor írta alá a rendészeti igazgató, a megyei bűnügyi osztályvezető, a hivatalvezető és a hat városi kapitányság vezetőjének jelenlétében. 

 

Együttműködési Megállapodás megtekinthető itt >>


Nyári haltelepítés lesz a szövetségi vizeken - hír kelt: 2010. 06. 08.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2010. június 16-17-én pontytelepítést végez a kezelésében lévő állóvizeken. A telepítés során összesen 11050 kg fogható méretű  nemeshal kerül a vasi vizekbe. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2010. június 16 (szerda) délelőtt 10 órától 2010. június 19. (szombat) reggel 5 óráig az állóvizeken.  A Himfai Környezetvédelmi tó műtárgy javítása miatt, a Merseváti, Nagypiriti tavakon vízátfolyások miatt maradnak ki a júniusi telepítésből. A következő pontytelepítés augusztus végén, vagy szeptember elején lesz várható. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés az alábbiak szerint történik:

  

Pinka patak 400 kg
Celldömölki tó 250 kg
Csepregi tó  400 kg
Gencsapáti tó  400 kg
Magyarszecsődi tó  700 kg
Máriaujfalui tó  800 kg
Gersekarát-Sárvíz tó  1500 kg
Püspökmolnári tó  500 kg
Rábasömjéni tó  350 kg
Csánigi tó ***1000 kg
Szombathelyi csónakázó tó  1500 kg
Szombathelyi horgásztó 800 kg
Ujperinti 1. sz. tó  600 kg
Vadása tó  350 kg
Vasvári csónakázó tó  500 kg
Kerkaszentkirályi Kerka holtág  500 kg
Kerkafalva Kéthatár tó  500 kg

*** A megjelölt 1000 kg pontyból a Répcelaki HE vásárol 500 kg-ot az egyesület XXXV. évfordulója alkalmából.


Vasi vizeken nyereményakció sorsolása június 12-én szombaton lesz - hír kelt: 2010. 06. 07.

A "Vasi vizeken nyereményakció” játékszabályainak megfelelően a sorsolásra a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége nyári Intéző Bizottsági ülésén kerül sor. A Vas Megyei Horgász Szövetség 2010. április 17-én elfogadott programnaptár értelmében a nyári Intéző Bizottsági ülés  2010. június 12-én (szombaton) lesz a Zalaszentmihályi Polgármesteri Hivatal tanácstermében.  A nyertesek nevét és a regisztrációkor megadott horgászjegy azonosító számaikat a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a nyereményjáték honlapján közzé teszi, valamint elektronikus úton értesíti a nyerteseket 2010. július 10-ig.


Vasi Vizeken - Karát Kupára várjuk a nevezőket - hír kelt: 2010. 06. 07.

"Ki lesz a vasi vizek legjobb sporthorgásza?” elnevezésű versenysorozat második állomása lesz a Vasi Vizeken - Karát Kupa, melynek időpontja  2010. június 13. (vasárnap). A verseny nevezési határideje 2010. június 09. (szerda), de korlátozott számban a helyszínen is fogadunk el nevezéseket.  A versenypálya adottságai miatt maximum 55 fő indulása biztosított.  (Jelenleg 41 fő regisztrált a versenyre)

A versenykiírás letölthető itt >>>


Kedvezményes horgásztáborozási  lehetőség  - hír kelt: 2010. 06. 07.

A 2010. évben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ismét két ifjúsági tábort szervez. Az első tábor időtartama 2010. júl.. 5. - 2010. júl.. 11, a második tábor  2010. júl.. 12. - 2010. júl.. 18. között kerül megrendezésre. Az idén a horgásztábort ismét a  Gersekaráti Szabadidő Parkban található táborban rendezzük meg. A Szövetség által szervezett táborok kedvezményes részvételi díja 11.500 Ft, mely tartalmazza a tábor ideje alatt 3-szori étkezést és a tábori programokon történő részvételt.  A tagegyesületek már leadták a táborozási igényüket, de maradt még néhány szabad hely, melyre szeretettel várjuk a jelentkezőket. Érdeklődni a 06/70-3399-707-es telefonszámon, vagy a puskas.norbert@vasivizeken.hu lehet.


Regisztrálja fogásait és nyerjen horgászjegyet - hír kelt: 2010. 06. 07.

A "Vasi vizen fogtam nyereményjáték”-ban részt vehet az horgász, aki a játék  időtartama alatt (2010. január 01. - 2010. december 31) a Sporthorgász Egyesületek Vas  Megyei Szövetsége tagszervezeteiben, jegybizományosainál érvényes területi jegyet (éves/ heti/ napi)  váltott és a 2010.évben  a Szövetsége vízterületein kifogott hallal regisztrál az alábbi címen:

http://akcio2010.vasihorgasz.hu/index.php?option=com_jforms&view=form&id=6&Itemid=69

  

Eddig regisztrált fogásokat megtekintheti itt >>>

  


Ifjúsági Csapatbajnokság végeredmény, képek - hír kelt: 2010. 06. 04.

 

      

További képek megtekinthetőek itt >>>

   

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

Beszámoló hamarosan olvasható lesz.

  


Horgászati tilalom lesz a triatlon miatt - hír kelt: 2010.06.04.

 

2010. július 17-én (szombat) 8.00-tól 2010. július 18. 20.00-ig szigorúan tilos a Szombathelyi Csónakázó-tavon horgászni, mert ezen időtartamban kerül megrendezésre a XXV. Vasi Vasember Triatlonverseny.

Köszönjük a megértésüket!


Rendkívüli Közgyűlés határozatai - hír kelt: 2010. 06. 03.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2010. május 29-i Rendkívüli Közgyűlésen  hozott határozatai letölthetőek az alábbi link alatt:

Határozatok letöltése >>>

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Közgyűlés határozatban rögzítette, hogy a Szövetség tagjainak sorából kizárt Vas megyei Munkás Horgász Egyesületbe (Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesületbe) a kizárás előtt belépett tagok, akik a  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2010.évre érvényes tagsági bélyegével rendelkeznek, továbbá a gyermek horgászok a Szövetség által biztosított szolgáltatásokat 2010. december 31-ig igénybe vehetik, illetve a megváltott kedvezményes területi jegyek minden egyéb korlátozás, vagy kötelezettség  nélkül érvényesek maradnak az idei évre.


Kovács Hajnalka női országos bajnok lett  a hétvégén - hír kelt: 2010. 05. 31.

 

A Vas Megyei Horgász Szövetség versenyzője Kovács Hajnalka nyerte a hétvégén megrendezett Női Országos Horgász Bajnokságot. Az eredmény eléréséhez szívből gratulálunk.

  

(A fényképek a www.horgaszklub.eu oldaláról származnak)

  

Hivatalos végeredmény:

Budapest - Csepel, 2010. május 28-29-30.

     

Hely Név Total pont Total súly
1 Kovács Hajnalka 7 13790
2 Rimmer Noémi 8,5 12280
3 Hunyady Adrienn 9 15430
4 Szabó-Petró Henriett 9 14400
5 Barna Diána 7 13690
6 Deli Ibolya 8,5 12910
7 Ivancsó Zsuzsa 10 13500
8 Rudnay Csilla 10 12200
9 Hajdú Lívia 11 12410
10 Német Szilvia 14 11100
11 Gyulánszki Nikolett 15 10660
12 Praschek Ágnes 18 6950
13 Tomozi Alexandra 21,5 6760
14 Dr. Kulcsár Aranka 21,5 4650
15 Hidegné Fekete Anikó 22,5 2870

Környezetvédelmi napot tartottak - hír kelt: 2010. 05. 31.

A Körmendi Határőr Sporthorgász Egyesület 2010. május 16-án vasárnap környezetvédelmi napot tartott, melynek keretében a Magyarszecsődi-tó vízpartjának rájuk eső részét lekaszálták és  összeszedték az elszórt szemetet. A képeken látható, hogy kiváló munkát végeztek az egyesület önkéntesei, melyet ezúton is köszönünk. Az egyesület tájékoztatja tagjait, hogy 2010. június 6-án rendezi meg egyesületi horgászversenyét a Magyarszecsődi horgásztavon.

      

Tiszta vízpart, rendezett környezet....

 

 


Horgászati tilalom - hír kelt: 2010. 05. 25.

 

2010. május 30 (vasárnap) 06.30 órától  2010. május 30 (vasárnap) 12.30 óráig Ifjúsági Horgászbajnokság miatt általános horgászati tilalom van a Szombathelyi Csónakázó-tó Árpád utca felöli oldalán, a Tó vendéglő és a Kemping alatti területen.  

Köszönjük a megértésüket!


Ágoston László Emlékverseny 2010. végeredmény, képek - hír kelt: 2010. 05. 16.

 

    

    

További képek megtekinthetőek itt (Készítette: Puskás Norbert) >>>

További képek megtekinthetőek itt (Készítette: Szokol Gábor) >>>

  

 

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

Szokol Gábor horgásztársunknak ezúton is köszönjük a rendezvényen készített fotókat!

Beszámoló hamarosan olvasható lesz.


Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő végeredmény, képek - hír kelt: 2010. 05. 16.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

 

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

Beszámoló hamarosan olvasható lesz.

 


Sebes pisztrángra horgásztak a Pinka patakon - hír kelt: 2010. 05. 05.

A Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából április utolsó hétvégéjén ismét Vas megyében került megrendezésre az V. Műlegyező Országos Bajnokság és a III. Könnyűpergető Kupa. Az előző évektől eltérően a versenyeknek csak a Pinka-patak adott otthont, mert a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság által végzett árvíztározó építési munkálatok a lukácsházi kiemelt Gyöngyös patak szakasz közvetlen közelében zajlanak. A hagyományos horgászversenyektől jelentősen eltérő  speciális szabályok jellemzik mindkét országos versenyt. A legfontosabb különbség, hogy a megfogott halat a fogás után azonnal visszaengedik a vízbe sporthorgászok,   nem összegyűjtve mérlegelik a verseny végén, hanem minden versenyző mellett pályabíró regisztrálja a fogást és ellenőrzi a versenyszabályok betartását.  Az országos horgászversenyek péntek este az Alpesi Fogadó és Borház nagytermében regisztrációval kezdődtek. A hivatalos megnyitón Csécs Sándor a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a szabályok ismertetését és a sorsolást Kovács Attila és Puskás Norbert végezte. A versenyzők többségi kérésének megfelelően a technikai értekezleten döntöttek, hogy a Pinka patak pornóapáti szakaszán engedélyezik a könnyűpergetőknek a vízből történő horgászatot. A verseny hivatalos megnyitója után az este folyamán az érdeklődők  Csécs Sándor előadásában a Vas Megyei Horgász Szövetség terveiről hallhattak előadást. Szombati napon reggel 6 órakor gyülekezetek az önkéntes pályabírók a vaskeresztesi Szövetségi központ előtt, gyors eligazítás után mindenki a verseny pályán termett és már 7 órakor kezdetét is vette az első forduló a Pinka patak pornóapáti és horvátlövői szakaszán. A versenypályákon a bajnokságot megelőző napokban vízpart karbantartási munkálatokat és sebes pisztráng telepítést végzett a Vas Megyei Horgász Szövetség a verseny sikere érdekében. A műlegyező horgászoknál az első fordulóban Monos Tibor és Monos Boldizsár 120-120 ponttal (12 db pisztráng) végzett az élen.

    

  További képek megtekinthetőek itt >>>

A könnyűpergetőknél  két szektorban versenyeztek a sporthorgászok, az "A” szektorban Kolimár Gábor  nyert 20 ponttal, míg a "B” szektorban Nagy Róbert remekelt 24 ponttal. A könnyűpergetőknél egy hal mérettől függetlenül, ha pisztráng volt, akkor 2 ponttal,  minden egyéb halat         1 ponttal jutalmaztak a pályabírók. Az első fordulót követően  néhány órás szünet következett. Ebéd után 13 órakor kisorsolták a versenyzők a II. forduló rajthelyeit és összeismerkedtek a délutáni pályabíróval.

  

  

A délutáni forduló fél négykor vette kezdetét, melyen rosszabb fogási eredmények születtek, mint délelőtt, de még így is sikerült átlag 3-4 pisztrángot horogra csalni a versenyzőknek. A legyesek között délután ismét sikeresen szerepelt a tavalyi műlegyező bajnok Monos Tibor, aki 140 ponttal nyerte a fordulót. A pergetők között Szegedi Györgynek 36 ponttal sikerült az élre törni az "A” szektorban, míg a "B” szektorban Simon Zoltán végzett az első helyen 19 ponttal.  A verseny vasárnap ügyességi fordulóval (célbadobás) zárult. A pergetők között 10-ből 9-szer talált célba Fürtös Attila, aki ezzel az első helyen végzett. A műlegyezőknél Monos Boldizsár lett az első, ő 5 dobásból 3-szor talált célba.

A jó hangulatban zárult versenyen minden induló az eredményhirdetésen egy emléklapot és  a Győri Likőr Zrt által felajánlott Pinka-völgyi Pisztráng Pálinkát vehetett át. Az első három helyezettnek Csécs Sándor a MOHOSZ és a Vas Megyei Horgász Szövetség képviseletében pisztráng trófeát és ajándékokat adott át. A verseny zárásakor Csécs Sándor köszönetét fejezte ki a Győri Likőr Zrt-nek a verseny támogatásáért, valamint a verseny szervezésében résztvevő önkéntes pályabíróknak és szervező bizottsági tagoknak. A két országos minősítésű  versenyen az alábbi eredmények születtek:

V. Műlegyező OB.:

  

I. hely: Monos Tibor

260 p

4,5 hsz.

II. hely: Monos Boldizsár

140 p

8 hsz.

III. hely: Török Zoltán

152 p

10 hsz.

III. MOHOSZ Könnyűpergető Kupa:

I. hely:  Szegedi György

58 p

7,5 hsz.

II. hely:  Kolimár Gábor

28 p

10 hsz.

III. hely:   Karádi László

23 p

10 hsz.

Garas Géza pályabíró által az egyik versenyző pisztrángfogásáról készült kis film megtekinthető itt >>>

Részletes eredmények letölthetőek az alábbi linkeken:

  


Kerkafalván a Kéthatár-tavon versenyeztek a sporthorgászok- hír kelt: 2010. 05. 04.

 

A "Vasi vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozat első fordulóján 65-en indultak

Az elmúlt hétvégén a Kerkafalvi Kéthatár-tó adott otthont a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége első szezonnyító versenyének. Az 5,5 ha-os  tó érdekessége, hogy Vas megye és Zala megye határán helyezkedik el és a halászati-horgászati jogát az elmúlt évben a Vas Megyei Horgász Szövetség nyerte el a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán.  A verseny előkészítésében és szervezésében jelentős feladatot vállalt a helyi Kéthatár-tó Horgász Egyesület önkéntes csapata Kálmán Elek elnök vezetésével. A rendezvény reggel fél hétkor regisztrációval vette kezdetét. Korlátozott számban a helyszínen is biztosított volt a nevezés. A megmérettetésre hobbi kategóriában 46 fő érkezett, míg versenyző kategóriában 19-en álltak rajthoz. A nevezést követően Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség képviseletében köszöntötte a megjelenteket és ismertette a verseny menetét és legfontosabb szabályait, majd Kálmán Elek a Kéthatár-tó Horgász Egyesület elnöke üdvözölte a megjelenteket és szeretettel meghívott minden  sporthorgászt a  verseny után ebédre. A rajthelyek sorsolását követően a pecások elfoglalták helyüket és kezdetét vette a horgászverseny. A hobbi horgászoknak négy órás volt a verseny és három szektorban voltak értékelve. A versenyző kategóriában indulók két szektorban  három órás versenyen vettek részt. A csodálatos környezetben fekvő tó adottságai versenyhorgász szempontból is kifejezett jónak mondhatóak, mert közel 50 fő számára biztosít az Országos Versenyszabályzatban előírtaknak megfelelő rajthelyet. A sporthorgászok a versenyt megelőző próbahorgászatok alkalmával többször is adtak hírt tíz kilógrammot meghaladó összfogásokról. Sajnos az ilyen fogási mennyiségek elmaradtak a versenyen, de még így is sikerült jó pár horgásznak remekelni. A versenyzők között Horváth Csaba az Elektromosok SHE versenyzője 10.580 grammos összfogással nyerte szektorát, míg a másik szektorban Sényi Lajos az Elektromosok SHE versenyzője végzett az első helyen 4720 grammos fogással. A hobbi horgászok között ifj. Balogh Ferenc a Kerkamenti SHE Lenti  tagja 6560 gramm fogással nyerte a szektorát, mely eredménnyel megelőzte és a dobogóról leszorított a Horváth Gyulát a Pannonia HE versenyzőjét, aki ugyan ezen szektorban 6220 gramm fogott hallal a második helyet szerezte meg. A jó hangulatban lezajlott verseny mérlegelését követően a sporthorgászok a Vasvári Petőfi HE vezetői által elkészített halászléből, valamint a helyiek pince pörköltjéből fogyaszthattak kedvük szerint.

   

További képek megtekinthetőek a galériában >>>

A rendezvényen részt vett Mesterházy József  Vas megye halászati felügyelője, valamint Ernszt Tamás Zala megye halászati felügyelője, akik a hivatalos látogatás mellett egy kiváló babgulyás elkészítésével segítették a rendezvény sikerét. A verseny eredményhirdetésén a kategóriák dobogósai Csécs Sándor ügyvezető elnöktől serleget vehettek át. Az okleveleket Laki László a Vas Megyei Horgász Szövetség alelnöke adta át helyezetteknek.  A Kéthatár-tó Kupa első pontszerző versenye volt a Vas Megyei Horgász Szövetség által idén először útjára indított "Ki lesz a vasi vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatnak. A programban kizárólag a  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagszervezeteiben érvényesített MOHOSZ tagsági bélyeggel rendelkező horgászok eredményei számítanak. A pontszerző versenyeken induló horgászok külön nevezés nélkül automatikusan résztvevői lesznek a versenysorozatnak. (Kivétel a Megyei Csapatbajnokság, ahol a regisztrációkor jelezni kell a versenysorozatba történő részvételi szándékot). Hobbi kategóriában a megadott 3 fordulóból minimum 2 fordulón részt kell venni, míg versenyhorgász kategóriában a megadott 5 fordulóból minimum 2 fordulón kell teljesíteni. Minden fordulóban a szektor eredmények alapján egyéni rangsor kerül felállításra, melyben  az elért eredményekkel az 1-10 helyezett pontokat szerezhet. A legtöbb pontszámot elért versenyző nyeri év végén a 80 cm-es vándorserleget és a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2010.” címet. A versenysorozat következő állomása lesz a 2010. június 13-án a Gersekaráti tavon megrendezésre kerülő Vasi vizeken - Karát Kupa.

  

Hobbi kategória:

I. hely             ifj. Balogh Ferenc         Kerkamenti Lenti HE               6560 gr. 1 hsz

II. hely            Németh Csaba             Vas M. Munkás HE                  5150 gr. 1 hsz             

III. hely           Molnár Miklós               Pannónia HE                          1880 gr. 1 hsz

Versenyző kategória:

I.     hely       Horváth Csaba             Elektromosok HE                  10580 gr. 1 hsz.

II.    hely       Sényi Lajos                  Elektromosok HE                   4720 gr. 1 hsz.

III.   hely       Horváth Ferenc            Körmend Munkás HE              8710 gr. 2 hsz.

  

Részletes eredmények letölthetőek itt >>


Galériába új képek kerültek fel - hír kelt: 2010. 05.04.


Levelező forduló végeredménye- hír kelt: 2010. 04. 30.

 

A Vasi Vizeken Általános Iskolai vetélkedő helyszíni versenyének ideje 2010. május 14. (péntek). A döntőbe bejutott csapatok külön kiértesítésre kerülnek.

A verseny eredmények letölthetőek itt >>>


Majális az Alpesi Fogadó és Borházban - hír kelt: 2010. 04. 29.

  

Sok szeretettel várja a vaskeresztesi Alpesi Fogadó és Borház 2010. május 1-én megrendezésre kerülő rendezvényére a horgásztársakat és családtagjaikat. Minden leendő gyermek horgász számára rendelkezésre áll a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége székhelye előtt található tan-és ügyességi pálya egész évben. A 90 m hosszú téglalap alakú - halakkal intenzíven betelepített - tanpályával a leendő és meglévő gyermek horgászainknak kívánunk egy kiváló gyakorlási lehetőséget teremteni a sportszerű és kíméletes halfogás elsajátítására. A tavon történő horgászat ingyenes a megadott szabályok betartása mellett. A részletek itt olvashatóak >>>

  

  


Éves megyei közgyűlés volt a horgászoknál - hír kelt: 2010. 04. 28.

 
A fiatalok körében egyre népszerűbb a horgászat Vas megyében
 
Hagyományos éves közgyűlését tartotta vaskeresztesi székházában a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége április közepén. A Közgyűlés évente legalább egyszer kerül összehívásra. A Vas megyei horgászok érdekképviselete a  Szövetség tagegyesületein keresztül valósul meg  az Alapszabályban rögzített módon. A tagegyesületek vezetői negyed évente úgynevezett Intéző Bizottsági ülések keretében vitatják meg és fogadják el a horgászokat érintő terveket, javaslatokat és elképzeléseket. A Szövetség általános hatáskörű, végrehajtó szerve az Intéző Bizottság, melynek tagjai a  Szövetség Közgyűlése által elfogadott,  minden tagegyesületből választott 1-1 fő. Az éves Közgyűlésen történik  az egyesületi küldötteknek a hivatalos tájékoztatása a Szövetség szervei által elmúlt évben végzett munkájáról és eredményeiről.  A Közgyűlésen a Szövetség Alapszabálya szerint a 150 fő felnőtt taglétszám alatti egyesületek 1 fő küldöttet, az ennél nagyobb létszámúak minden megkezdett 150 fő felnőtt tag után további 1-1 küldöttet delegálhattak az ülésre. A ülésen meghívott vendégként jelen volt Szilágyi Leonóra a Vas Megyei Civil Szolgáltató Központ vezetője,  Mesterházy József  Vas megye halászati felügyelője, valamint Ernszt Tamás Zala megye halászati felügyelője. A Szövetség nevében Csiszár István elnök köszöntötte a megjelenteket és az ülés hivatalos megkezdése után a napirendi pontok tárgyalása előtt örömteli feladatának tett eleget. Minden  évben ezen ülésen kerül átadásra két horgásztársnak a "Vas megye horgászsportjáért” kitüntetés, melyet az idén  Pajtli Tibor  a Spartacus Horgász Egyesület tagja vehetett át, aki az egyesületénél aktív ifjúságnevelő tevékenységének köszönhetően mintegy 6-8 fiatalember foglalkozik rendszeres sporthorgászattal.

  

Az év másik kitüntettje az idei évben Endrődy Zoltán a Pannónia Horgász Egyesület titkára volt, aki a Szövetség céljainak megvalósítása érdekében folyamatos önkéntes  munkát végez és segíti döntéshozatali és végrehajtási szinten  egyaránt a szervezet munkáját. A Csörnöc - Herpenyő patakon történő halmentés megszervezésében, végzésében, elnöki dicséretben részesült Soós János halászati őr.A közgyűlési küldöttek  mindenre kiterjedő írásos és szóbeli tájékoztatást kaptak a szövetség előző éves tevékenységéről, melyből kiderült, hogy számos fejlesztést valósítottak meg a vasi vizekért az előző évekhez hasonlóan. A horgász tagegyesületek kimutatásai alapján a 24 tagegyesületben 5456 fő regisztrálta magát az előző évben. Megfigyelhető tendencia, hogy az éves területi jegyváltók mellett a napijegyes horgászatnak is egyre többen hódolnak. A taglétszám 289 fős növekedését az újonnan belépő Zala és Györ- Moson- Sopron megyei horgászegyesületek biztosították. 

  

  

A tudatos ifjúságnevelési munkának köszönhetően a gyermek és ifjúsági horgász létszám 9 %-kal növekedett, mely jelentős eredménynek tekinthető az országos tendenciával szemben.   A Szövetségi Iroda több sikeres pályázattal tudta biztosítani a szervezet stabil működését. A 2009. évi pályázati eredmények a következők voltak:

 • Vas megyei Közgyűlés Turisztikai és Sport Bizottság
  Elnyert összeg:                                                 200.000 Ft.
  Cél: Vasi vizeken horgászturisztikai kiadványok készíttetése.
 • Nemzeti Civil Alapprogram
  Elnyert összeg:                                              3.500.000 Ft.
  Cél: Működési célú támogatás.
 • FVM Állami Halasítási Program
  Elnyert összeg:                                              5.875.000 Ft.
  Cél: Rába folyó, Marcal folyó, Kerka, - Cserta, - Lendva patak állomány pótlása

           (102 mázsa dunai keszeg, 640 kg. I. nyaras ponty)

 • Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely
  Pinkamindszent település belterületén a 2/5 hrsz-ú vízállás rehabilitációja.
  Elnyert összeg:                                             13.307.656 Ft.

Az elnyert pályázati támogatásokról pontosan és a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően elszámolt a Szövetség. Az elszámolások megfelelőségét a hivatalos állami szervezetek mindenre kiterjedő ellenőrzései is megerősítették.  A szakmai és pénzügyi beszámolót a küldöttek vita nélkül egyhangúan elfogadták. Az utolsó napi rendi pont volt, a közgyűlést megelőző szövetségi üléseken hosszasan tárgyalt Vas megyei Munkás Horgász Egyesülettel kapcsolatban kialakult ügy lezárása. A küldöttek ismét hosszas vitát folytattak a Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesülettel szemben hozott határozatok (a Vas megyei Munkás Horgász Egyesület jogutódja) betartatásáról Az ügy lezárására a küldöttek 28 igennel és 6 tartózkodással úgy döntöttek, hogy  a korábban hozott határozatok végrehajtására 2010. május 1-ig határidő módosítást adtak, hogy az újonnan megválasztott elnök minden információ birtokába kerülhessen döntésének megerősítéséhez. Csiszár István elnök felkérte a Vas megyei Savaria Horgász Egyesület képviselőit, hogy kezdeményezzék a bíróságnál a névváltozással és az új elnök személyével kapcsolatos bejegyzést. A közgyűlés két megyei halászati felügyelő Mesterházy József és Ernszt Tamás szakmai hozzászólásával zárult.

     


Nevezési határidő hosszabítás - hír kelt: 2010. 04. 28.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tájékoztatja a horgásztársakat, hogy az alábbi versenyek nevezési határideje meghosszabításra került:

Időpont

Megnevezés

Helyszín

Nevezési határidő

Új határidő

2010.05.01.

 Vasi Vizeken - Kéthatár-tó Kupa ( 1 forduló, 3 óra/4 óra, Versenyző kategória egyéni, Hobbi kategória egyéni,)***

Kerkafalva, Kéthatár-tó

2010. április 28. (Egyénileg a Szövetségnél)

Korlátozott számban a helyszínen is fogadunk el nevezéseket.

2010. 05. 16.

Ágoston László Emlékverseny - Gyermek-és Ifjúsági Horgászvetélkedő - (Elméleti, barkács, célbadobás, horgászat)

Vaskeresztes, Tanpálya+Fogadó

2010. április 23. (Tagegyesületeken keresztül a Szövetségnél)

Meghosszabbítva 2010. május 8-ig


Ki lesz a vasi vizek legjobb sporthorgásza? - hír kelt: 2010. 04. 27.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2010. évben útjára indítja új versenysorozatát hobbi és versenyző kategóriában.

Részvételi feltételek:

- A versenysorozatban kizárólag a  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagszervezeteiben érvényesített MOHOSZ tagsági bélyeggel rendelkező horgászok eredményei számítanak.

- A pontszerző versenyeken induló horgászok külön nevezés nélkül automatikusan résztvevői lesznek a versenysorozatnak. ( Kivétel a Megyei Csapatbajnokság, ahol a regisztrációkor jelezni kell a versenysorozatba történő részvételi szándékot)

Hobbi kategóriára vonatkozó értékelési szabályok:

- A lent  megadott 3 fordulóból minimum 2 fordulón részt kell venni, hogy  a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye.

- A megadott 3 fordulón elért  2 legjobb eredmény alapján történik a rangsorolás.

Azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a harmadik fordulóban elért eredmény dönt.

Versenyző kategóriára vonatkozó értékelési szabályok:

- A lent  megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón részt kell venni, hogy  a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye.

- A megadott 5 fordulón elért  3 legjobb eredmény  alapján történik a rangsorolás.

- Azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a negyedik legjobb elért eredmény dönt, további egyenlőség esetén az ötödik forduló eredménye dönt.

 

Pontszerzés:

- Minden fordulóban a szektor eredmények alapján egyéni rangsor kerül felállításra, melyben  az elért eredményekkel az alábbi pontok szerezhetőek mindkét kategóriában:

1.hely -50 p; 2. hely -45 p; 3. hely - 40 p; 4. hely -35 p; 5.hely - 30 p; 6. hely

- 25 p; 7. hely - 20 p; 8. hely -15 p; 9. hely -10 p; 10. hely -5 p; 11.helytől - 0 p

- A legtöbb pontszámot elért versenyző lesz a győztes

 

Pontszerző fordulók:

Díjazás:

A kategóriák győztesei elnyerik a 80 cm-es vándorserleget és a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2010.” címet.

Kategóriánként az 1-3. helyezett részesül serleg jutalomban.

---------------

Változás jogát fenntartjuk!

 

-----

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

 

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt