Ki lesz a vasi vizek legjobb sporthorgásza?                                                                    Ingyenes gyermek peca! 

                                    

    Támogassa Ön is a vasi fiatalokat    Horgász Karácsony          Feliratkozás!             2011.évi programjaink!

 

Aktuális

 

Plessinger Attila halászati őr munkájával szépül a Püspökmolnári tó - hír kelt: 2011.02.14.

  


Plessinger Attila helyi halászati őr tájékoztatta Szövetségünket, hogy a téli vízbefagyás előtt a viharos szél megdöntötte a nádast, ami következtében így megdülve fagyott le. Ez miatt nem lehetett levágni a nádat, ugyanis a tóra nem szabadott rámenni a bizonytalan jégvastagság miatt. A partoldal bokor-mentesítése lassan halad, azonban az egyik hosszanti part már tiszta.

 
.

  Plessinger Attilának és segítőinek ezúton is köszönjük a munkáját.


Spartacus HE nyereményjegyek átvétele képekben- hír kelt: 2011.02.14.

 

Spartacus HE tagjai átveszik az elnyert horgászjegyeket...

  


Spartacus HE közösségi munka képek- hír kelt: 2011.02.14.

 

A Spartacus Horgász Egyesület az Új-perinti horgásztavon a tél folyamán közösségi munkát tartott, melynek képei megtekinthetőek a lenti linken:

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

  

Ezúton is köszönjük az egyesület önkénteseinek a munkáját.
  


Vasi vizeken iskolai vetélkedő II. forduló - hír kelt: 2011.02.09.

 

A csapatok kérésének megfelelően a honlapunkról is letölthető az alábbi linkeken a második forduló feladatai:

Az első forduló leadásának határideje emlékeztetésként: 2011. 02. 20.

  


II. Euro-Horgász Női Parti Pergető Kupa- hír kelt: 2011.02.07.

Minden Vas megyei női sporthorgászt szeretettel vár Kalacsi János a verseny szervezője az II. Euro-Horgász Női Parti Pergető Kupára.


2011.évben  ismét több országos horgászverseny lesz Vas megyében - hír kelt: 2011. 02. 03.

A vasi sporthorgászok megyei versenysorozaton mérhetik össze tudásukat

Az előző évekhez hasonlóan először a Magyar Országos Horgász Szövetség Versenysport Szakbizottsága határozta meg az országos versenynaptárt, majd ezt követően a  megyei versenyek kiírását állította össze a Vas Megyei Horgász Szövetség illetékes szakbiztosságai. Pozitív eredménynek értékeljük, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több országos horgászversenynek a helyszíne kerül Vas megyébe. Az első országos verseny április 15-16-17-i hétvégén lesz a műlegyezők és a könnyűpergető horgászok részére a Gyöngyös és a Pinka patakon  Május hónapban Gersekaráton a Sárvíz-tavi versenypályán kerül megrendezésre az országos Milo-Mahor Kupa és az Országos Felnőtt Egyéni Horgászbajnokság Nyugati elődöntője. Az országos megmérettetések mellett a megyei sporthorgászok az idei évben ismét több versenyen vehetnek részt a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozat keretében. Külön kerülnek ismét értékelésre a hobbi és a versenyhorgász kategóriákban indulók. A nemzetközi előírásokkal összhangban a versenyek időtartama az idei évben 3 óráról 4 órára változik, valamint a felhasználható etetőanyag mennyisége is növekszik. A versenysorozat hobbi és versenyző kategóriában is több versenyeredményből tevődik majd össze. A megyei horgászversenyek az idei évben is nevezési díj mentesek lesznek. A közeljövőben a következő megyei pecás versenyekre várjuk a horgásztársakat:  2011. május 01. - Kéthatár-tó - Vasi Vizeken Kupa (Helyszín: Kerkafalva; 1 forduló,  4 óra, hobbi kategória, egyéni); 2011. május. 8. - Karát - Vasi Vizeken Kupa (Helyszín: Gersekarát; 1 forduló, 4 óra, versenyző és hobbi kategória, egyéni);  2011. május 28-29. - Megyei Csapatbajnokság ( Helyszín: Gersekarát; 2 forduló, 2 * 4 óra; 4 felnőtt versenyző+ 1 utánpótlás versenyző - max. 2 csapat/egyesület); 2011. június 5. Megyei Ifjúsági és Utánpótlás Csapatbajnokság (Helyszín: Szombathely; 1 forduló, 3 óra, 2 fő/csapat) A szervezők kérik, hogy a versenykiírásokban rögzített nevezési határidőket betartani szíveskedjenek a sporttársak. A Magyar Országos Horgász Szövetség tájékoztatja a horgászokat, hogy a versenyigazolvány igényléssel és hosszabbítással kapcsolatos ügyek intézését továbbra is kizárólag a megyei szövetségek látják el. További információk letölthetőek az alábbi linkeken:

2011. évi versenynaptár és kiírások letölthetőek itt >>>

Versenyzői igazolvány igénylésével kapcsolatos információk letölthetőek itt >>

Versenysorozat kiírása >>>

 


Vasi vizeken fogtam játék nyertesei-hír kelt: 2011. 01.27.

 

A Vas Megyei Horgász Szövetség a tavalyi évben elindította a "Vasi vizeken fogtam” nyereményjátékát, melynek sorsolására január közepén került sor. A horgászok által beküldött fogások között volt 59 kg-os harcsa iés több 10 kg-on felüli ponty, amur is, melyet a Szövetség vizein sikerült kifogniuk a pecásoknak. A horgászlétszámhoz viszonyítva a vártnál kevesebb regisztráció érkezett a nyereményjátékra. Sajnos a horgászok nem szívesen osztják meg a nagy nyilvánossággal fogásaikat, inkább csak szűkebb baráti társaságban büszkélkednek el sikereikkell. A regisztrált halak a játék internetes oldalán a www.akcio2010.vasihorgasz.hu címen megtekinthetőek.

  

A játék nyerteseinek neve és nyereménye az alábbiakban olvasható:

A nyerteseket postai úton is kiértesítjük az ajándékok átvételének módjáról és a szükséges tudnivalókról.

GRATULÁLUNK MINDEN NYERTES HORGÁSZTÁRSUNKNAK!


X. Horgászsport Szakkiállítás és vásár-hír kelt: 2011. 01.14.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége partnere a Trabucco Fishing Center horgászüzlet, mely az alábbi felhívással él a vasi horgászok irányába:

 

2011. MÁRCIUS 5-én SZOMBATON) BUDAPESTEN A HIT CSARNOKBAN MEGRENDEZÉSRE KERÜL  A X.HORGÁSZSPORT SZAKKIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR. MEGTEKINTHETŐEK LESZNEK AZ ELMÚLT ÉVEK BEVÁLT TERMÉKEI ÉS A 2011-ES ÉV ÚJDONSÁGAI.TERMÉKAJÁNLÓK,BEMUTATÓK ÉS SZAKELŐADÁSOK VÁRJÁK AZ ÉRDEKLŐDŐKET.FELVONULNAK A LEGNAGYOBB CÉGEK ,MINT PÉLDÁUL TRABUCCO, K-KARP, MILO, SPRO, BIG CARP, FOX, SBS, CRALUSSO, TÍMÁR, MAROSMIX, TUBERTINI ÉS MÉG SOKAN MÁSOK.

ÜZLETÜNK A HELYSZÍNRE AUTÓBUSZT INDÍT,AMELYRE AZ ELSŐ 45 FŐ JELENTKEZÉSÉT TUDJUK ELFOGADNI. AZ INDULÁS IDŐPONTJA ÉS HELYE: 5.00 TRABUCCO FISHING CENTER , DÓZSA GYÖRGY UTCA 11.

AZ AUTÓBUSZ SÁRVÁRON ( A VÁR PARKOLÓJÁBAN ) IS MEGÁLL, ÍGY LEHETŐSÉG VAN AZ OTTANI FELSZÁLLÁSRA IS (KB. 5.30 )
 
AZ UTAZÁS DÍJA : 3.000 FT / FŐ

AZOK JELENTKEZÉSÉT TUDJUK ELFOGADNI ÉS RÖGZÍTENI ,

AKIK 2011.JANUÁR 31-IG ÜZLETÜNKBEN BEFIZETIK AZ UTAZÁSI DÍJAT!!!

További felvilágosítás kérhető az üzletben, vagy telefonon: 06/94-345-939


Karácsonyi üdvözlet -hír kelt: 2010.12.24

  


Horgász ajándékok a karácsonyfa alatt-hír kelt: 2010.12.23.

33 fiatal igényelt és kapott pecás felszerelést a horgászoktól

Szenteste előtt egy nappal tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgászadomány kiosztó programját Szombathelyen a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban. Az MMIK-ban megtartott adomány kiosztón Puskás Norbert a program szervezője köszöntötte a meghívott fiatalokat és szüleiket, majd röviden ismertette a  program legfontosabb ismérveit.   

  

  Horgászbotok, orsók, táskák....

A Szövetség, mint közhasznú társadalmi szervezet saját tevékenység területén a "Horgász Karácsony 2010” elnevezésű adomány program megszervezésével szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat kívánt támogatni immáron második alkalommal.  A program keretében horgászboltokon keresztül összegyűjtötték a horgászok által felajánlott jó állapotú horgászfelszereléseket. Az összegyűlt eszközöket horgászó, vagy horgászat iránt érdeklődő fiatalok körében osztották szét karácsonyra, egy gyermekek számára kiírt pályázat keretében. A pályázatra összesen 33 fiatal nyújtotta be kérelmét. Az adományt igénylő fiatalok többségében Vas megyéből kerültek ki, de volt néhány fiatal Zala megyéből is. A szervezők sikerként könyvelik el, hogy a horgászok által felajánlott adományok becsült értéke meghaladta a 250.000 Ft-ot. A felajánlott horgászfelszerelések a gyermekek igényeinek, életkorának figyelembevételével került szétosztásra. A 14 évnél fiatalabb gyermekek csomagjukban 2011.évre érvényes horgászjegyet is kaptak a vasi vizekre.

   

Az ajándékokat Laki László a Vas Megyei Horgász Szövetség alelnöke és az Ifjúsági Szakbizottság jelenlévő tagjai Varga Bálint és Tőke László adták át az ifjú pecásoknak. Az ajándékok átvétele után egy közös csoportképpel zárult a program.

Ezúton is köszönjük a támogatást minden horgásztársnak és együttműködő partnernek:

         

      

       Pálos Károly Szociális   Szolgáltató Központ   és Gyermekjóléti Szolgálat


A vasi vizek legjobb sporthorgászait díjazták-hír kelt: 2010.12.01.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége először rendezte meg versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. Örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozat egyes fordulóin a versenyzők száma meghaladta a kiosztható rajthelyek számát. A versenysorozat állomása volt a májusban megrendezett Kéthatár-tó - Vasi Vizeken Kupa, a júniusi Karát - Vasi Vizeken Kupa, a Megyei Csapatbajnokság és az augusztusi Euro Peca Kupa  törpeharcsafogó horgászverseny.  A versenysorozat egyik fordulóján elért legjobb fogási eredménnyel pálya rekord is született Gersekaráton. A sikeres versenyző Varga Bálint a Csepregi Répcementi HE versenyzője volt, aki szektorában 17.800 gramm fogott hallal végzett az élen. Az egész éven át tartó megmérettetés eredményhirdetésére a Szövetség decemberi Intéző Bizottsági ülésén került sor. Csiszár István a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke az ülés elején röviden ismertette a versenysorozat legfontosabb ismérveit és a versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3 helyezett versenyzőnek serlegeket adott át. A kategória győztesek egy nagyméretű vándorserlegben is részesültek és elnyerték a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2010.” címet. A versenysorozat végeredménye az alábbiak szerint alakult:

            

      További képek megtekintőek itt >>>

  

Versenyhorgász kategória

I. hely: Varga Bálint                   Csepregi Répcementi HE.         125 pont
II. hely:  Unger György              Körmendi Munkás HE               105 pont
III. hely: Kádi Szabolcs              Elektromosok    SHE                100 pont

Hobbi horgász kategória
I. hely: Endrődy Zoltán              Pannónia HE                              85 pont

II. hely: Nagy Zsolt                   Körmendi Munkás HE                  75 pont
III. hely: Molnár Miklós             Pannónia HE.                              65 pont

 


Indul az általános iskolai pecás vetélkedő-hír kelt: 2010.12.01.

 

Vas megye általános iskolái között immáron hatodik alkalommal kiírja a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. Az elmúlt évek során átlagosan 15-20 csapat indult az országosan egyedülálló vetélkedőben. A szervezők fontos eredménynek tartják, hogy a versenysorozat által eddig kb. 400-500 fiatal foglalkozott a horgászvizek élővilágával, környezetének védelmével. A vetélkedőre az idei évben is Vas megye közigazgatási területén elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhetnek. A verseny célja továbbra is, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és népszerűsítsék a környezettudatos gondolkodást. A verseny központi témakörei: víz, hal, környezet. A versenyen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen és egy helyszíni fordulón mérik össze tudásukat. Nevezési díj nincs!!! A versenyre a nevezéseket 2011. január 15-ig várjuk. Bővebb információ és a nevezési lap letölthető itt >>>


Meghívó a Spartacus HE. tisztújító közgyűlésére -hír kelt: 2010.12.01.

Spartacus H.E. tisztújító közgyűlést tart 2010 dec. 11-én 8 óra 30-kor a Szombathelyi Hadkiegészítő Parancsnokság épületében /Deák Ferenc u. 76/, melyre szeretettel meghívja tagjait. Amennyiben a tagság 50%-ka+1 fő nem jelenik meg, úgy határozatképtelenség miatt, az új időpont 9.00-óra.       

Napirendi pontok :  

1:Megnyitó,köszöntő a megalakulásunk 40-dik évfordulója alkalmából.                                       

2:Alapszabály módosítása.                                        

3:2010-év értékelése.                                       

4:2010-év gazdasági beszámoló.                                       

5:Felügyelő és fegyelmi bíz. beszámolója.                                       

6:Az új vezetőség megválasztása.                                       

7:Az új vezetőség nevében az elnök mond beszédet.                                           

-2011-évi munkaterv ismertetése.                                           

-2011-évi gazdasági feladatok ismertetése.                                       

8:Az előterjesztések megvitatása.                                       

9:Válaszadás a felmerült kérdésekre javaslatokra.                                     

10:Egyebek.     

A napirendi pontok fontosságára való tekintettel egymást értesítsétek,

hogy minél többen jelen legyenek ezen a jubileumi közgyűlésen!


Horgász adomány program indul ismét-hír kelt: 2010.11.05.

A gyermekek horgászfelszereléseket, horgászengedélyt kaphatnak karácsonyra

Az elmúlt évek gazdasági és pénzügyi válsága következtében sokan elvesztették munkahelyüket és spórolni kényszerülnek. Érthető módon sajnos ilyenkor elsősorban a családok számára a létszükségletet nem jelentő szabadidős hobbi tevékenységek kerülnek a háttérbe. Az idei év a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai Éve, mely szellemiség jegyében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint közhasznú társadalmi szervezet a saját tevékenység területén is tenni kíván. A karácsony közeledtével a 2007. évben már egyszer megtartott gyermekadományozási programját ismét elindítja a Szövetség "Horgász karácsony 2010” címmel. A program lényege, hogy  a Szövetség a vele kapcsolatba álló horgászboltokon keresztül összegyűjti 2010. december 17-ig a horgászok által felajánlott jó állapotú horgászfelszereléseket. Az adománygyűjtő helyek listája a következő:

SHE-k Vas Megyei Szövetsége  Gold-Fish Horgászbolt
Vaskeresztes, 165/4. hrsz. Sárvár Batthyány utca 47.
Milo Horgászbolt  Trabucco Horgászbolt
Sopron, Lakner Kristóf 48. Szentgotthárd, Hunyadi u. 3/B.
Celldömölki Horgászbolt Mini-Zoo Horgászbolt
Celldömölk, Dózsa Gy. u. 25. Szombathely, Szily J. u. 17.
 FAL Kft.  Sport -és Gazdabol Cetrum Zoo Horgászbolt
Csepreg, Damjanich u. 2.  Szombathely, Thököly u. 36.
Kutyás és Horgászbolt Trabucco Fishing Center
Vasvár Járdányi u. 1. Szombathely, Dózsa Gy. u.  11.
Körmendi Főtéri Horgászbolt  Vasi Peca Horgászbolt
Körmend, Szabadság tér  Szombathely, Szent M. u. 75.
Répcelaki Horgászbolt Garda Horgászbolt, Lenti
Répcelak, Béke u. 23. Lenti, Takarék köz. 2  
Nagykapás horgászbolt Hubertus Vadász -Horgászbolt 
Körmend Deák Ferenc u. 1/A Lenti Petőfi u. 5.

Adományprogram horgászoknak szóló felhívása >>>

Az összegyűjtött adományokat a Szövetség rászoruló horgászó, vagy horgászat iránt érdeklődő fiatalok körében kívánja szétosztani karácsonyra egy pályázat keretében. A Szövetség minden megajándékozott 14 év alatti fiatalnak a karácsonyi csomagjában egy 2011. évi vasi gyermek horgászjegyet is elhelyez, hogy a felszerelést már a következő horgászszezonban sportszerűen tudja használni. A program keretében a gyermekek, a horgászadományokat egy egyszerűsített pályázati adatlap kitöltésével és határidőre történő beküldésével tudják igényelni. A gyermekek megajándékozására előre láthatóan szervezett program keretében 2010. december 19-24. között kerül sor Szombathelyen. Az adomány igénylési feltételek, valamint a pályázati adatlap letölthetőaz alábbi linkek alatt valamint a Szövetség tagegyesületeinél:

Három évvel ezelőtt eredményesen zárult a program,

reméljük most is sok ajándékot tudunk átadni...

 

         

    

       Pálos Károly Szociális   Szolgáltató Központ   és Gyermekjóléti Szolgálat


Szezonzáró pontytelepítés a vasi vizeken-hír kelt: 2010.10.28.

Az idén a tervezettnél 10 tonnával több ponty került a vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2010. november  04-én (csütörtökön)  pontytelepítést végez a Csepregi, a Magyarszecsődi, a Himfai Környezetvédelmi, a  Máriaujfalui, a Vasvári,  az Új-perinti I. sz., valamint  a Szombathelyi Csónakázó -és horgásztavon. A tavak mellett a Rába folyó csörötneki és alsószölnöki szakaszai részesülnek a pontytelepítésben. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítéssel érintett tavakon a telepítés napjától, azaz 2010. november 04-én (csütörtökön) délelőtt 10.00 órától 2010. november 06. (szombat) reggel 06.00 óráig. Az idei évben immáron ez a negyedik pontytelepítés, mely a kötelező halgazdálkodási terven felüli történik.  A haltelepítésre azokon horgászvizeken kerül sor, ahol a helyi horgász egyesületek a telepítésre tudtak biztosítani pénzügyi fedezetet. A mostani telepítés során összesen 3200 kg fogható méretű háromnyaras ponty és 700 kg kétnyaras nemeshal kerül a vasi vizekbe. A Szövetség a telepítés elvégzése után az érintett vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. Az idei évben a nehezedő gazdasági körülmények ellenére is a Szövetség a kezelésében lévő horgászvizeken az állami haltelepítéssel együtt összesen 46.691 kg pontyot telepített, ezzel  sikeresen túlteljesítette az előírt 36.000 kg-os pontytelepítési mennyiséget.


"Vasi vizeken fogtam" játékra érkezett -hír kelt: 2010.10.18.

   

  Néhány fénykép az elmúlt hetekben érkezett fogások közül, melyekhez ezúton is gratulálunk.

 

Regisztrálja Ön is fogásait! 

 

További információ olvasható itt >>>


Ökológiai katasztrófa érte a Marcal folyót -hír kelt: 2010.10.18.

Az Ajkai Timföldgyár vörösiszap-tározójának átszakadt az egyik gátja és a benne található vörös iszap elöntötte Kolontár és Devecser települést október 4-én.  Az emberi életeket követelő szörnyű tragédia természeti katasztrófaként gyűrűzött tovább a gátszakadást követően. Az igen erős lúgos kémhatású 13,5-es PH értékkel bíró vörös iszap először a  Torna-patakba folyt bele, melynek élővilága azonnal elpusztult, majd a szennyezés áradat elérte másnapra a Marcal folyót.

   

A  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei kezelésében lévő Marcal folyó szakasz 43 ha, melynek teljes egészét két nap leforgása alatt "halálra lett ítélte" a szennyezés. A vörösiszap-tározó gátjának átszakadásának délutánján a várható egészségügyi kockázatok miatt a Vas Megyei Horgász Szövetsége - a halászati hatóság utasítására - azonnal horgászati tilalmat rendelt el a Marcal folyó vasi szakaszán, valamint a Kodó és a Cinca patakon. A vízügyi és környezetvédelmi hatóságok szakemberei megpróbálták savazással és gipsszel csökkenteni az igen erős lúgos kémhatást a Marcal folyóba, minden erőfeszítés ellenére sajnos nem sikerült megakadályozni az ökológiai katasztrófát.  A folyóban megtalálható halfajok száma 23 db volt a Szövetség adatai szerint, ezek közül jellemző halfaj volt a nyurgaponty, a csuka,  a keszegfélék és  a domolykó. A folyó nagypiriti, bobai, merseváti szakaszai látogatott horgászhelynek számítottak szennyezés napjáig. Minden természetjáró -és szerető embereknek szörnyű volt látni az évről-évre egyre jelentősebb természeti értékkel bíró Marcalnak az esélytelen küzdelmét a lúgos mindent elpusztító vörös zaggyal szemben. A halak a partszéléhez húzódva csoportokba verődve próbálkoztak, de sajnos eredménytelenül.  Szomorú és döbbent arcú helyi lakosok, horgászok nézték a hidakról az utolsó pillanatait élő szeretett folyójukat, melynek fajgazdagságát visszaállítani nagyon komoly szakmai feladat lesz.  A pontos kárfelmérést követően is egy biztos, hogy rövidtávon fogható méretű halfajok azonnali visszatelepítése értelmetlen feladat. A folyó teljes ökoszisztémájának kell ismét felépülni, ahhoz, hogy bármilyen mesterséges revitalizáció kezdetét vegye. A Marcal folyó közvetlen környezetében található - a Vas Megyei Horgász Szövetség tulajdonában lévő - két horgászati hasznosítású tó, az egyik a Nagypriti Kavicsbányató, a másik a Merseváti tőzegtó. Mindkét tavat sikerült megmenteni a pusztító vörösiszap szennyezés bemosódástól. Öröm volt látni, hogy az első hívó szóra a természeti értékek megóvása mennyi embert késztetett segítésre. A tavakat a helyi önkormányzatok (Mersevát, Boba, Nagypirit) hathatós segítségével helyi önkéntesek, horgászok bevonásával, valamint a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a  Katasztrófavédelem szakmai támogatásával sikerült  megmenteni a tragédiától.  A védelmi munkálatokban kiemelkedő feladatot vállaltak a helyi Tűzoltóság és Rendőrség munkatársai is. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezúton is köszöni minden segítőnek a védekezésben önként vállalt szerepét. A területileg illetékes halászati felügyelő Mesterházy József is folyamatosan jelen volt a Marcal folyót ért szennyezés Vas megyei helyszínein és aktív irányításával közreműködött az előzőekben említett tavak védekezésben. Az esetleges későbbi bemosódás kockázata miatt mindkét tóra teljes halászati és horgászati tilalmat  rendelet el a halászati hatóság 2010. október 06. 9.00 órától visszavonásig.

 

A Merseváti-tó élővilágának védelmében segítséget nyújtó önkéntesekről készült képek megtekinthetőek itt >>>

Sajnos jelen sorok írásakor - a szennyezést követően tíz nappal -  a Marcal folyó PH értéke még mindig a normális mértéket meghaladó 8,5-es átlagértéket mutat és a folyó élettelen medre tragikus látványt nyújt. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a folyó természeti értékeinek visszaállítása érdekében folyamatosan együttműködik a szakhatóságokkal és a szennyezés által érintett horgászati-halászati károsultakkal. Zárszóként Müller Péter közismert író gondolataira szeretném felhívni a tisztelt olvasó figyelmét a vörös iszap katasztrófa nyomán, mely óva int mindenkit a további környezet szennyezéstől. "Az egységet meg lehet bontani - de törvényszerűen helyreállítja magát. Jó példa erre a mai ökológiai helyzet - mohó, önző, szeretetlen célból ki lehet rabolni a Természetet - csakhogy ennek a következménye, hogy a Természet a lázadó embert visszarántja. A víz elnyeli, a tűz elégeti, szomját nem oltja, mérgezett levegőjével beteggé teszi. Minden önző tettünk, amellyel megsértettük a szeretet egységét, visszahatást szül...”

KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET!

Fényképeket készítette: Konyher Tivadar halászati őr


Segítség villámgyorsan a Vörösiszap-katasztrófa károsultjainak -hír kelt: 2010.10.07.

A Nemzeti Segélyvonal villámgyűjtést szervez a Vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára. A 1752-es nemzeti Segélyvonallal összegyűjtött pénzadományok az öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül jutnak el károsult honfitársainkhoz. A pénzadományok szétosztásának részleteiről www.nsv.hu honlapon tájékozódhatnak.

Támogathat banki átutalással is, kattintson ide a részletekért >>


* A Telenor és a Vodafone hálózatából nem érhető el, e társaságok a csatlakozási szándékukat még 2009 novemberében kommunikáltatták.


** Ebből néhány forint kapcsolási díj a telefonszolgáltatóké, feltöltős telefonok esetén pedig 50 forint áfaként a költségvetés bevétele.


Horgászni szigorúan tilos a Merseváti és a Nagypiriti Kavicsbánya tavakon -hír kelt: 2010.10.07.

Az Ajkai Timföldgyár zagytározójának 2010. 10. 04-én történt átszakadását követő havária esemény miatt 2010. 10. 05-én hozott, a Marcal folyó Vas megyei szakaszára, a Cinca-patakra és a Kodó-patakra vonatkozóan kiadott 27.4/755/2010. számú, általános halászati tilalmat elrendelő határozatát a területileg illetékes halászati felügyelő az alábbiakban egészíti ki:

Az általános és teljes halászati, horgászati tilalmat

2010. 10. 06. 9.00 órától visszavonásig kiterjesztem a

Merseváti tőzegbányatóra és a Nagypiriti kavicsbányatóra,

így a fenti vízterületeken - az érintett közigazgatási, hatósági szervek részéről, illetve megbízásából, vagy engedélyével végzett halmentés, kutatás, mintavétel, adatgyűjtés, haltetem gyűjtés stb. kivételével- halászati és horgászati tevékenység végzése tilos.


Marcal folyón erősen lúgos szennyezés várható estére, horgászni szigorúan tilos-hír kelt: 2010.10.04.

 

Az Ajkai Timföldgyár vörösiszap-tározójának átszakadt az egyik gátja és elöntötte az Ajka és Devecser között lévő Kolontár települést. Az ár már elérte Devecsert, az anyagi kár jelentős, a felderítés jelenleg is folyik. Melléképületeket, kocsikat, kerítéseket, állatokat sodort el a 6-700 ezer köbméter mennyiségű erősen lugós kémhatású iszap. A vörösiszap az aluminiumgyártás legfontosabb alapanyagának, a timföldnek a gyártása során keletkező melléktermék. Vas-, alumínium-, szilícium- és nátrium-oxidot tartalmaz, de nehézfémek is vannak benne, és ha alacsony mértékben is, de radioaktív. A környezetre elsősorban erősen lúgos kémhatása miatt veszélyes, emiatt veszélyes hulladéknak minősül.  A Vas megyei Katasztrófavédelem és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint ma kora este eléri a szennyezés a Marcal folyót. A kora estére várható szennyezés egészségügyi kockázata miatt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége - a halászati hatóság utasítására - azonnal horgászati tilalmat rendel el a Marcal folyó Vas megyei szakaszán, valamint a Kodó és a Cinca patakon. Minden nemű horgászati tevékenység szigorúan tilos az érintett folyóvizeken. A szennyezés miatt elhullott halakat a vízből eltávolítani, esetleg elfogyasztani szigorúan tilos és életveszélyes.


Határ-menti  horgász kapcsolatok erősítése a cél-hír kelt: 2010.09.29.

Az Alpok-Adria és Mura menti  Sporthorgász Szövetség megalakításában látják a lehetőséget

Az elmúlt hétvégén a Kerkaszentkirályi Faluházban tartott bemutatkozó szakmai napot a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a határmentén lévő horvát, szlovén és magyar horgász egyesületek számára. A Szövetség mellett a program házigazdája volt a Kerkaszentkirályi Kerka Horgász Egyesület és a Kerkaszentkirályi Önkormányzat. A meghívott vendégek a "Mura összeköt bennünket” jelszóval fémjelezett - már meglévő - közös okirat eddigi aláírói és az érintett települések vezetői voltak. Fontos előzmény, hogy a Vas megyei Horgász Szövetség másfél évvel ezelőtt Zala megyében négy folyóvíz - a Kerka - a Cserta - a  Lendva és a Kebele patakok - halászati-horgászati jogát nyerte el 15 éves időtartamra és a helyi Kerkaszentkirályi HE is csatlakozott a Szövetséghez a tavalyi évben. Az esős, rossz időjárási körülmények ellenére vasárnap délután közel ötven fő horgászvezető érkezett meg a szakmai napra. A program Pál Zoltán polgármester köszöntőjével indult, aki elmondta, hogy a nap célja a térségbe érkezett és tevékenykedő Vas megyei Horgász Szövetség eddigi tevékenységének és jövőbeni elképzeléseinek megismertetése. A szakmai napon megjelent Ernszt Tamás Zala megye halászati felügyelője és  a Balaton­felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Természetmegőrzési Osztályvezetője Megyer Csaba is. A délutáni program Csécs Sándor ügyvezető elnök prezentációjával kezdődött. A jelenlévők az általános információk mellett megismerhették a Szövetség eddig elért eredményeit és jövőbeni terveit. Az előadás nagy hangsúlyt fektetett a természetes vizek újjáélesztésére és az  Európai Uniós támogatással megvalósított vadvízi fejlesztésekre. A tervek között bemutatásra került a Kerka patak lehetséges rehabilitációja, mely a térség és hatóságok által is támogatott elképzelés.

 

További képek megtekinthető >>>

Ezt követően Puskás Norbert a Szövetség munkatársa tartott előadást a Vas megyei Horgász Szövetség pályázati eredményeiről és a Kerkaszentkirályi Horgász Egyesülettel partnerségben benyújtott "Alpok-adria és Mura menti Horgászközösségi Kapcsolatok Fejlesztése” című közös nemzetközi Leader pályázatról. A támogatás elnyerése esetén jövő évben - a horvát, a szlovén és a magyar - horgász szervezetek közös konferenciákon ismerhetik meg egymás problémáit és fejlesztési elképzeléseit. A tervek szerint a projekt végére a partnerek és az általuk képviselt horgász szervezetek a hosszú távú hatékony együttműködése érdekében egy közös stratégiai célkitűzéseket megfogalmazó Alpokalja és Mura menti horgászati együttműködést fogadnának el közösen. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége állandó partnere a Burgenlandi Horgász Szövetség is csatlakozni kíván az újonnan létrejövő nemzetközi együttműködéshez. A tervezett projekt mintaértékkel bír a határon átnyúló Leader együttműködések tekintetében abból a szempontból, hogy egy teljesen új nemzetközi társadalmi szerveződés alapjainak létre jöttét tenné le az együttműködési megállapodás. Hosszú távon a szervezetek a partnerség erősítésével közös Európai Uniós támogatási projektek kidolgozását és megvalósítását szeretnék elérni a horgásznemzetek közötti barátság elmélyítése mellett. A szakmai nap végén Csiszár István Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke és a Pál Zoltán polgármester minden megjelent egyesületi vezetőnek sikeres együttműködést kívánt és kérte, hogy tagságukat tájékoztassák az elhangzottak alapján.

  

    


Burgenlandi Horgász Szövetség Folyóvizi Bajnoksága ismét a Pinka patakon volt-hír kelt: 2010.09.20.

Az előző évek hagyományaihoz hasonlóan a Burgenlandi Horgász Szövetség ismét Vas megyében a Pinka patakon rendezte meg tartományi folyóvizi bajnokságát. A versenyre a rossz idő ellenére 23 fő nevezett be. A magas vízállású és erősen zavaros Pinka patakon a horgászok kisebb méretű halakat fogtak. (domolykó..stb) A kellemes hangulatban lezajlott verseny képei megtekinthetőek itt, vagy a gelériában.

   

További képek megtekinthetőek itt>>>


Négy vasi fiatal vett részt az Országos Ifjúsági Horgászvetélkedőn -hír kelt: 2010.09.20.

Az országos szövetséga hagyományoknak megfelelően idén immár 33. alkalommal rendezte meg országos horgász táborát, mely egyben a az országos ifjúsági "négy tusa" horgászvetélkedő döntőjének lebonyolítására is szolgál. Az országos táborba minden évben a megyei, területi szövetségek által megrendezett versenyeken legeredményesebben szereplő 1-1 fő gyermek és ifi horgászt várják. A serdülő (gyermek) korosztályban a 10-13 évesek, míg az ifjúságiban a 14-16 évesek indulhatnak. A rendezvény, a táborozás további célja a horgászat értékeivel, a természet védelmének fontosságával is megismertetni a résztvevő táborozókat, a sportszerű, etikus horgászélet felé fordítani a fiatalok figyelmét. A tábor szakmai vezetését és a felügyeletet a MOHOSZ Ifjúsági Szakbizottságának tagjai látják el.


   


Idén a tábor augusztus 22-28. között a Sukorói Evezőspálya területén került megrendezésre. A hét folyamán a négytusa vetélkedő fordulóinak (szellemi vetélkedő, horgász barkácsolás, célbadobás és horgászat) lebonyolítása mellett többféle program is színesítette a tábori életet. Szakértő előadók segítségével a fiatalok tudásukat is bővíthették, hallhattak előadást a halismeret, halfaunisztika témakörében, láthattak bemutatót az újabb horgászeszközökről, módszerekről, ismerkedhettek a Velencei-tó természetvédelemi kérdéseivel, madárvilágával, de emellett még a halastavi haltermelés, horgászvízi halgazdálkodás rejtelmeibe is betekintést nyerhettek. A Velencei-tó nádasait is bebarangolhatták a keddi hajókirándulás során, melynek gyalogos folytatásaként a pákozdi emlékművet és az arborétumot, ezen belül a halászati múzeumot is meglátogatták. Természetesen a kötött programok mellett bőségesen jutott idő a szabadidős programokra is, lehetett horgászni (természetesen ez volt a legnépszerűbb), focizni és az egész heti jó időnek köszönhetően jó sokat fürdeni is a tóban.  A szép nyári időnek éppen az utolsó estére lett vége, így a szeles esős idő miatt a záró tábortűz és a szokásos szalonnasütögetés sajnos elmaradt. A szombati záró napra már csak az eredményhirdetés maradt, mindkét korosztályból jutalmazásra kerültek külön-külön az egyes tusák, ill. ezek összesítése alapján a négytusa verseny első három helyezettjei.  Reméljük táborunk résztvevő horgászi fiatalok élményekkel telve és tudásban is gyarapodva mehettek haza az ország különböző vidékeire.

   

Ifjúsági kategória eredmények letölthetőek itt >>>

( Vas megyei fiatalok eredménye zöld színnel kiemelve a táblázatban)

Forrás: www.mohosz.hu


Horgászati tilalom -hír kelt: 2010.09.15.

A Pinka patak horvátlövői szakaszán - horgászverseny rendezése miatt - 2010. szeptember 19-én (vasárnap) 6.00 - 13.00 óra között horgászni szigorúan tilos.

---

A Új-perinti I. sz.  horgásztavon - törpeharcsafogó horgászverseny rendezése miatt - 2010. szeptember 19-én (vasárnap) 8.00 - 12.00 óra között horgászni szigorúan tilos.

Köszönjük megértésüket!


Vasi vizeken - Kerkaszentkirály Kupa 2010 -hír kelt: 2010.09.07.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szeretettel meghívja a horgásztársakat az I. Vasi-vizeken - Kerkaszentkirály Kupára.

  • Verseny helyszíne:          Kerkaszentkirály, Kerka-holtág
  • Verseny ideje:                2010. szeptember 26. (vasárnap)
  • Nevezési határidő:          2010. szeptember 22.  (korlátozott számban a helyszínen is.)                                                                              Nevezni a 06/94-506-835-ös telefonszámon lehet.
  • Kategóriák:                    Felnőtt hobbi

Részletes versenykiírás letölthető itt >>>


Gersei rekord fogások ismét -hír kelt: 2010.09.07.

Mozsár Gábor vasvári bojlis horgásztársunk ismét szép Gersekaráti fogásairól készült fotókat küldött be, melyhez ezúton is gratulálunk.

 

             2010. 08. 29. - 10 kg ponty                                            2010. 08. 29.  - 15,20 kg amur

                                2010. 08. 27.  - 12,9 kg   amur


Burgenlandi Horgász Szövetség csapata nyerte a vándorserleget-hír kelt: 2010.09.07.

Szeptember első hétvégéjén a Burgenlandi Horgász Szövetség és a Vas Megyei Horgász Szövetség versenyzői hagyományos barátságos versenyükön St Margarethenben találkoztak. Az idei évben új vándorserleg alapítására került sor, mert az elmúlt év augusztusában a Gersekaráti Sárvíz-tavon  a vasi sporthorgászok immáron harmadik alkalommal nyerték el a vándorkupát. A megmérettetésen 25 vasi horgász vett részt. A házigazdák rövid megnyitója után következett a sorsolás. A felkészülés előtt minden versenyzőt finom kétfogásos ebédre láttak  vendégül az osztrák sporttársak. Az előző közös versenyekkel azonos módon, most is felváltva - egy magyar, egy osztrák beosztás szerint-foglaltak helyet a pecások. Már a verseny elején látszott, hogy itt is, mint minden versenyen a helyismeret sokat számít. A magyar versenyzőknek minimális ismeretük, információjuk  volt a horgászvízről. A szervezők elmondták, hogy a tóban sok a nagy méretű 5-10 kg közötti ponty, mely a verseny egyik fő hala.  Etetni korlátlan mennyiségben lehetett, csak nem volt értelme, mert a kis méretű horgásztavon elhelyezkedő közel 60 versenyző így is elég meglepetés volt a halaknak. Többen pellettel, csemegekukoricával etettek a csendes rakós botos poharazás módszerét alkalmazva. Ezen a tavon is voltak jobb és rosszabb helyek, mely nagyban befolyásolta a verseny kimenetelét. Az ügyesebb versenyzőknek sikerült 2-3 nagyméretű pontyot is fogni, de sajnos volt akinek a halak elkerülték a horgát. Az osztrák sporttársak közül a szélső pályán horgászó  Josef Gollatz-nak 19.700 gramm hallal   sikerült nyerni a versenyt.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

A magyarok között a Horváth Balázs nyert 15.700 grammal, mely fogásnak jelentős részét egy nagyméretű ponty adta. A négy órás versenyen többeknek szerelékét szakították el a tó halai, így járt Németh Zoltán ifjúsági versenyző is, akinek egy óra fárasztás után ment el egy vélhetően 10 kg feletti pontya. Az időjárás kegyes volt a sporttársakhoz, mert csak néha eredt el az eső és akkor is csak néhány percre. A nap végén az értékelő lapok összesítése után sajnos egyértelművé vált, hogy az idén az új vándorserleg nem a vasi pecásoké lesz. Az osztrákok 190,9 kg összfogást értek el, míg a magyarok 114,9 kg-ot. Az eltérő indulói létszám miatt az átlagfogás döntött, mely a burgenlandi horgászok esetében 6580 gramm volt,  míg a vasi pecásoknál ez a mennyiség 4410 grammot ért el. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Herwig Dorner a Burgenladi Horgász Szövetség ügyvezető elnöke köszönetet mondott a versenyzőknek és a Vas Megyei Horgász Szövetségnek, hogy részt vettek a versenyen és jövőre a vasi vizeken folytatódik tovább a  barátságos versenysorozat. A versenyen az alábbiak szerint alakult a  magyar egyéni végeredmény:

I. hely:    Horváth Balázs - Elektromosok SHE -15.700 gr

II. hely: Süle András - Elektromosok SHE - 14.750 gr

III. hely: Paár Tibor - Szentgotthárdi HE - 11900 gr

   


Jet-ski verseny a gersekaráti Sárvíz-tavon -hír kelt: 2010.09.03.

A gersekaráti Sárvíz-tavon Jets-ski pályát üzemeltető Weisz Bt.-vel kölcsönös partneri együttműködést alakított ki ez évben a Szövetség. Az együttműködés értelmében ezúton felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy 2010. szeptember 04-05-én  a tavon Jet-ski verseny lesz, mely a horgászat megzavarásával járhat. Kérjük ezen időszakban a horgászok megértését!


Répcementi HE. verseny meghívó -hír kelt: 2010.09.01.

A Répcementi Horgász Egyesület vezetősége értesíti a horgásztársakat, hogy egyesületi horgászversenyt tart.

A verseny időpontja: 2010. szeptember 5.  (vasárnap )

A verseny helyszíne: Téglagyári-tó Csepreg

Nevezési díj: nincs

Verseny menete: Egy 3 órás horgászati forduló, célba dobó verseny

Verseny részletei letölthető itt >>>


A törpeharcsák nyerték a versenyt-hír kelt: 2010.09.01.

103 versenyző indult az idei  Rádió Szombathely - Euro Peca Kupán

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a hagyományosnak számító törpeharcsafogó horgászverseny a Szombathelyi Csónakázó tavon. A versenyre az idei évben is jelentős érdeklődés mutatkozott, már a nevezési határidő napját megelőzően beteltek a helyek. A versenyre összességében 108 fő regisztrált, de sorsoláson összesen 103 fő jelent meg és mérte össze tudását a versenyen. A verseny reggel fél kilenckor regisztrációval indult. A nagy tömeg ellenére sikerült tartani az időpontokat és 9 óra után néhány perccel  kezdetét vette a megnyitó. A megmérettetés résztvevőit először Keppel László a szervező Elektromosok Sporthorgász Egyesület elnöke köszöntötte,  majd  Puskás Norbert főszervező ismertette a legfontosabb tudnivalókat. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Dr. Ipkovich György Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, aki egyben a verseny egyik fővédnöke is volt.  Polgármester úr elmondta, hogy minden olyan kezdeményezésben partnere tud lenni a Vas Megyei Horgász Szövetségnek, mely a Szombathelyen elő horgásztársadalom számára jobb halfogási esélyeket és tiszta rendezett vízparti környezetet teremt. A megnyitót követően kezdetét vette a horgászhelyek kisorsolása. Minden induló Rádió Szombathely 97,1 pólót és Elektromosok SHE asztali horgásznaptárt kapott ajándékba a sorsolást követően. A sporthorgászoknak egy óra felkészülési idő állt rendelkezésre a horgászfelszerelések és csalik összekészítésére. A versenyen 63 fő hobbi horgász,  16 fő versenyző és 24 fő ifjúsági indult.  A verseny első órájában már érzékelhető volt, hogy a törpeharcsák sikeresen sorra kerülik el a horgokat. A horgászok különböző technikákat vettek be voltak, akik fenekező módszerrel próbálkoztak, de több helyen az úszós match botos módszer bizonyult jobbnak.

   

A versenyző kategóriában Kádi Szabolcs remekelt 1730 grammal. A hobbi horgászok szektorai között jelentős fogási különbség mutatkozott, míg az egyik szektorban többen fogtak 1-2 kg között, addig a másik szektorban a legjobb fogások sem érték el az 1 kg-ot.  A fiatalok közül 860 gramm törpeharcsával hozta el az első helyet Kovács Dániel gyermek pecás. Sajnos az időjárás nem kedvezett a horgászoknak, mert a verseny utolsó órájában nagy felhőszakadás érte el a Szombathelyi Csónakázó-tó és környékét. Szerencsére villámlás és viharos szél nem volt, így a versenyt nem kellett lefújni a befejezés előtt. A mérlegelésre kisütött ismét a nap, de a sötét felhők folyamatosan rettegésbe tartották a szervezőket és az indulókat is. A mérlegelés két irányból történt, melyet mindenhol népes érdeklődői kör követett. Az eredményhirdetésen a támogatók jóvoltából értékes ajándékok és emléktárgyak találtak gazdára, melyért Puskás Norbert főszervező köszönetet mondott a megjelent szponzoroknak.  Az eredményhirdetésen minden gyermekversenyző a MOHOSZ új "Gyere velünk horgászni” elnevezésű ifjúsági kiadványát vehetett át. A horgászoknak a négy órás versenyen mindössze  45910 gramm törpeharcsát sikerült kifogni, ami az elmúlt évekhez képest csökkentést jelent. A verseny ideje alatt a  tó jó halállományának köszönhetően több ponty, balin, keszegféle akadt horogra, melyet a horgászoknak azonnal kíméletesen vissza kellett engedni. A Rádió Szombathely - Euro Peca Kupán az alábbi végeredmény alakult ki: Versenyző kategória: Kádi Szabolcs - Elektromosok SHE - 1 hsz -  1730 gr Varga Bálint - Csepregi HE - 1 hsz - 810 gr Unger György - Körmendi Munkás - 2 hsz - 1510 gr   Hobbi kategória: Endrődy Zoltán - Pannónia - 1 hsz - 2180 gr Bozi Lajos - Ikervári HE - 1 hsz - 900 gr Jánny Benjamin - Elektromosok SHE - 1 hsz - 760 gr   Ifjúsági kategória: Kovács Dániel - Elektromosok SHE - 1 hsz -860 gr Pető Dániel - Elektromosok SHE - 1 hsz - 490 gr Söptei Norbert - Ikervári HE - 1 hsz - 320 gr   Legjobb női versenyző: Nagy Barbara - Vas m. Savaria SHE - 480 gr   Legjobb 60 év feletti: Zsankó Ferenc - Elektromosok SHE - 1200 gr   Legtapasztaltabb horgász: Hegedüs Béla ( 86 év ) - Spartacus HE - 340 gr   Legtávolabbról érkezett horgász: Vágó Tamás  - Balassagyarmati HE - 1120 gr

További képek megtekinthetőek itt >>>

   

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

   


Haltelepítés lesz a vasi vizeken-hír kelt: 2010.08. 26.

   

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2010. augusztus 31-én haltelepítést végez a kezelésében lévő állóvizeken és folyóvizeken. A telepítés során összesen 11.750 kg fogható méretű ponty és 950 kg amur kerül a vasi vizekbe. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2010. augusztus 31 (kedd) délelőtt 10 órától 2010. szeptember 04. (szombat) reggel 6 óráig az állóvizeken. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés az alábbiak szerint történik:Országos döntőben Kovács Dániel -hír kelt: 2010.08. 25.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége sikeres versenyzője Kovács Dániel, a következő beszámoló keretében osztja meg élményeit az oldal olvasóival:

A 2010-es felnőtt országos bajnokság középdöntője a velencei tavi versenypályán került megrendezésre. (nagy kérdése volt a tavalyi évnek, hogy ez a pálya megmarad-e a magyar horgászok, illetve a nemzetközi porond számára, mivel ide egy kaszinóváros került tervezésre, ami sok küzdelem után nem valósult meg!) Az idei versenyt több hétvégi elő versenyek, kupák előzték meg, amik közül én csak a Tímár-mix - Exner - Mahor kupán tudtam részt venni, mivel a többi verseny ütközött a saját versenyeinkkel, mint például az idén Olaszországban megrendezésre kerülő ifjúsági világbajnoksággal. Így idén az első forduló előtti hétvégén láttam először a velencei tavat. Ez a verseny nagyrészt matchbotos verseny volt, ami nagyon sokban ütközött a Velencei tavon ilyen vízállás mellett megszokott, padkás rakósbotos horgászattal szemben. A tréningnapok során is egyre inkább afelé tartott a dolog, hogy rakótávon nem lesz sok hal, épp csak a forduló elején és végén lehet onnan valamit összeszedni! Ráadásul a szerdai utolsó tréningen lehet mondani elfogyott a hal a pályáról, 20 darab körül ( 3-4 kiló) úgy nézett ki szektort lehet nyerni.

Ez a versenyen nem teljesen így lett szerencsére. Első nap az én szektoromban 40 hal felett lehetett szóhoz jutni az első 5-ben. Én a tavalyi évi világranglista vezető Varga József mögött 7 dekával a 3.helyen végeztem.

Következő két napom kevésbé sikerült jól (9.-8.-hely), mivel megjelent egyes "jobb” helyeken a padkán is hal, én pedig ezeket a helyeket sorra elkerültem, és még fűszerezte ezt, hogy 3. napig Varga Józsi szomszédságának örvendhettem.

A 4. fordulónak a 24 helyen, még épp továbbjutóként kezdtem. ezt egy teljes fordulós rakósbotozás után csak javítottam, így a 18. helyen jutottam a döntőbe, életem első felnőtt egyéni bajnokságán!! Amiben nagy szerepet játszott a megyei szövetség, és tagegyesületek fantasztikus támogatása!

A verseny részletes eredményei letölthetőek itt >>

Beszámolót írta: Kovács Dániel /  Fénykép: www.horgaszklub.eu

További sok sikert kívánunk Dánielnek a 2010. szeptember 16-17-18-19-én Várpalotán megrendezésre kerülő Országos Egyéni Horgászbajnokság Döntőjéhez.


Vasi-vizeken Országos Rendőr Kupa képek, eredmények-hír kelt: 2010.08.24.

Augusztus első hétvégéjén Gersekaráton került megrendezésre a hagyományos Vasi Vizeken Országos Rendőr Horgászverseny, melyen az alábbi eredmények alakultak ki:

Csapat:

I. hely    Amatőrök ( Esztergom)

II. hely: Pentele Police ( Dunaújváros)

III. hely: Tüskés pikók (Budapest)

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Egyéni:

I. hely: Helman Gyula

II. hely: Szabó Attila

III. hely: Nagy Tibor


Harcsa fogás gersén-hír kelt: 2010.08.09.

Mozsár Gábor horgásztársunk 2010. július 08-án egy 59 kg súlyú harcsát fogott 23 óra 45 perckor a Gersekaráti Sárvíz-tavon. Egy órás nagyon kemény fárasztás volt,a hal többször akadóba ment,de Kónya Imre horgásztárs segítségével sikeresen partra húzták a harcsát.

 

Ezúton is gratulálunk Mozsár Gábor horgásztársnak a szép fogáshoz!

-----

2010. 08. 09. előtti írások megtekintése >>>

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

 

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt