Ki lesz a vasi vizek legjobb sporthorgásza?                                                                    Ingyenes gyermek peca! 

                                    

    Támogassa Ön is a vasi fiatalokat    Horgász Karácsony          Feliratkozás!             2011.évi programjaink!

 

Aktuális

  

Gersekaráton vetélkedtek a fiatalok -hír kelt: 2011.07.18.     

Az előző évektől eltérve új helyszínen és időpontban került megrendezésre az Ágoston László Emlékverseny, mely egyben a Megyei Ifjúsági Horgászvetélkedő döntője is volt. Az idei évben a Vas megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Szakbizottságának döntése értelmében a két nyári ifjúsági tábor közti hétvégén került megrendezésre Gersekaráton a vetélkedő. A fiataloknak célbadobásban, elméletben, halfogásban és horgászszerelék összeállításban kellet összemérniük tudásukat. A nagy meleg miatt a szervezők a horgászversenyt egy órával lerövidítették. Az egész napos erőpróbán két kategóriában indulhattak a fiatalok.

 

További képek megtekinthetőek itt >>

Az elméleti tesztet Varga Soma a Körmendi Munkás HE tagja töltötte ki a legjobban, míg a barkácsolás vetélkedőn a Répcelaki HE tagja Németh Zoltán remekelt. A halfogásban a gyermek kategóriában 1680 grammal Horváth Krisztofer ért el első helyet, míg az idősebb korosztály versenyzői közül 4680 grammal Németh Zoltán végzett az élen. A verseny végén a fiataloknak horgászbottal és egy speciális céldobó ólommal kellett bizonyítani tudásukat. Tíz dobásból hét alkalommal talált célba Németh Zoltán, aki ezzel az ifjúsági korcsoport versenyét meg is nyerte. Németh Zoltánnak immáron harmadszor sikerült első helyen végezni a vetélkedőben három egymást követő évben, ezzel a 2005. évben alapított vándorserleget örökre el is hódította. Gyermek kategóriában Szolnoki Balázs a Celldömölki HE sporthorgásza remekelt szintén hét találattal és összesítésben ezzel megszerezte  kategóriájában az első helyet. A verseny eredményhirdetéssel zárult, melyen értékes tárgyjutalmakat és emléktárgyakat vehettek át a fiatalok.

 

Ifjúsági:

I. hely: Németh Zoltán  Répcelaki - Elektromosok SHE

II. hely: Molnár Márton  Körmendi Munkás HE

III. hely:  Varga Soma Körmendi Munkás HE

 

Gyermek:

I. hely: Szolnoki Balázs Celldömölki Lokomotiv HE

II. hely: Horváth Krisztofer Pannónia - Elektromosok SHE

III. hely:  Pencz Dominik Celldömölki Lokomotív HE


Végvári Győző Emlékverseny az esőben-hír kelt: 2011.07.13.     

Mióta újraindultak az egyesületi versenyek, talán nem is volt olyan év, hogy legalább ne csöpörgött volna egy kicsit az eső. Azt hittem, az én elnökségem alatt van csak megátkozva a verseny, de tévednem kellett, hiszen az idő nem könyörült új elnökünkön Barna Józsefen sem, és rögtön elsőre kiadós zuhé kerekedett a verseny alatt. Szerencsére a sorsolás még "vízmentesen" lezajlott, de a helyek elfoglalása közben már derekasan elsírta magát a felhőzet. Sokan arra gondoltunk, hogy sebaj, rossz időben eszik a hal, de erre a napra még ez sem volt igaz. Kedvelt tavunk a Magyarszecsődi bányató idén sem hazudtolta meg magát és bizony nagyon szűkmarkúan mérte a halakat.

A rossz idő ellenére szépszámú versenyző jelent meg a sorsoláson és bizony a zegernye ide vagy oda, sokan kijöttek szurkolni is. Az esőben a hagyományos ebéd készítés sem ment könnyen, hiszen ernyő alatt kellett elkészíteni a pincepörköltet. A verseny az eső ellenére nagyon jó hangulatban zajlott, mindenki az "ez van, ezt kell szeretni" nézőpontot képviselte. Szerencsére a lefújás után gyengülni kezdett az égi áldás és végül a mérlegelés vége felé el is állt, mindenki nagy örömére. Mire a versenyzők és a mérlegelők visszaértek az eredményhirdetés és az ebéd helyszínére, még a nap is előbújt a felhők mögül. A mostani alkalommal ismét díszvendége volt a renezvénynek, Dr.Szabó Barna úr személyében, aki a verseny névadójának, Végvári Győzőnek unokája, és tagja a városi képviselő testületnek is. Ő önzetlenül, több helyi vállalkozóval együtt támogatta rendezvényünket, ami nem mondható el a városról, hiszen az idén, a beadott pályázat ellenére egy vasat sem kapott az egyesület.

Dr. Szabó Barna /jobbról/ adja át a Végvári Vándorserleget a

győztes Esztergályos Lászlónak

Az előző képpel kicsit előreszaladtam, hiszen a nyertesek még csak most következnek. Mivel az előbb már lelőttem a poént, így már nem okoz meglepetést, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idén is Esztergályos Laci nyert. Ha jövöre is megismétli ezt a tettét, akkor végleg elnyerheti a vándorserleget is. Persze nem lesz könnyű dolga, mert többen is fenik rá a fogukat.

A képen jobbról Unger György versenyfelelős, Molnár Gergely titkár

Dr. Szabó Barna, Barna József elnök és "Eszti" Laci a győztes

A vezetőség egy szép gesztust is tett egyik közkedvelt horgásztársunk, Ligeti Laci bácsi irányában, aki már beláthatatlan ideje egyesületünk tagja és nagyon sokat tett a közösségért. Laci bácsinak az egyesület köszönetképpen a sokévi helytállásért egy horgászbotot adott ajándékba. Ezúton is kívánunk neki még nagyon sok, eredményes horgászévet.

 

További képek megtekinthetőek >>>

A díjkiosztás után végül következhetett a már nagyon várt ebéd és hozzá a szabadonválasztott italok, hiszen a verseny közben mindenki megéhezett és aki nem volt elég rutinos az meg is szomjazott. A rutinosabbak már a kezdés előtt vettek magukhoz némi folyadékot és ők tették jól. Ennyi lett volna a 2011. évi Végvári Győző Egyesületi Emlékverseny beszámolója. Remélem mindenkivel találkozunk jövőre, még azokkal is, akik az idén nem jöttek el. Itt a végén azért még közzéteszem az eredménylistát a pontos súlyokkal.

 

Felnőtt kategória
1.  Esztergályos László       1760 gr.
2.  Dancsecs László           1650 gr.
3.  Takács Péter                1380 gr. 
 

Ifjúsági kategória

1.     Varga Soma          1490 gr.

2.     Molnár Márton        1250 gr.

3.     Meláth Ádám            180 gr.

Gyermek kategória

1.     Gersei Milán             280 gr.

2.     Tóth Martin               240 gr.

3.     Horváth Bence            90 gr.

Legnagyobb hal: Dancsecs László 1600 gr.      Legkisebb hal: Horváth Bence

Köszönetet mondunk mindenkinek aki támogatta a 2011. évi Végvári Győző Egyesületi Emlékversenyt!!!!

Írta: Takács Péter / Fotó: Barna József és Tépeti


Ügyvezető elnököt választott a Vas megyei Horgász Szövetség-hír kelt: 2011.07.13.

     

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége nyári Intéző Bizottsági ülésén egyhangú szavazattal Puskás Norbertet a Szövetség eddigi munkatársát bízta meg határozatlan időre az ügyvezető elnöki feladatok ellátásával. A Vas Megyei Horgász Szövetség eddigi ügyvezető elnöke Csécs Sándor ez év tavaszán nyugdíjba vonult és a jövőben a Szövetség küldötteinek felhatalmazása alapján külső szakértőként segíti fiatal utódját. Az előző ügyvezető elnök munkájának eredményeként a szervezet vagyona napjainkra megközelíti a 300 millió forintot, melynek köszönhetően is országosan elismert horgászszervezetté vált a vasi szövetség. Az új ügyvezető elnök 7 éve dolgozik a Szövetségnél, eddig elsősorban szervezési, pályázati, és kommunikációs feladatokkal foglalkozott. A pályázat útján megválasztott ügyvezető a Szövetségi munka mellett több civil szervezet tisztségviselőjeként és a Nemzeti Civil Alapprogram Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiumi tagjaként volt ismert. 

  


Elektromos Kupa 2011. lesz júliusban-hír kelt: 2011.07.07.

Az Elektromosok SHE szeretettel meghívja minden kedves horgásztársat az Elektromosok Sporthorgász Egyesület hagyományos egyesületi versenyére, melyet a Szombathelyi Csónakázó tavon tart.

Ideje : 2011. július 24.  (vasárnap)

Nevezés a helyszínen, a Tó vendéglő alatti füves területen. Nevezési díj nincs!

Versenyek lebonyolítás:

                                                       7.00        -            7.20    Nevezés

                                                       7.20        -            7.45    Sorsolás, Megnyitó

                                                       7.45        -            9.30    Felkészülés

                                                       9.30        -            13.30  Verseny

                                                       13.30      -            14.30  Mérlegelés

                                                       14.30     -             14.45  Eredményhirdetés

Kategóriák:

Ifi (0-18 éves korig); felnőtt hobbi (18-100 éves korig);

felnőtt versenyhorgász (18-100 éves korig)

További részletek letölthetőek itt >>>


Horgászati tilalom Gersekaráton - hír kelt: 2011.07.06.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011. július 10-én rendezi meg az Ágoston László Emlékversenyt /Megyei Ifjúsági Horgászvetélkedőt/ a Gersekaráti Sárvíz-tavon. Horgászati tilalom lép életbe a tavon 2011. július 10-én a 8-tól a 30-as horgászhelyig reggel 8.00 óra -és 14.00 között. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

-------

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Vasi Rendőr Sportsegély és Sportegyesület 2011. július 15-én rendezi meg az I. Nemzetközi Vasi Rendőr Horgászversenyt a Gersekaráti Sárvíz-tavon. Horgászati tilalom lép életbe a tavon 2011. július 15-én a 04-tól a 32-as horgászhelyig reggel 6.00 óra -és 13.00 között. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

Köszönjük megértésüket!  


Megvannak a nyertesek - hír kelt: 2011.07.02.

2011. július 01-én a Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége Intéző Bizottsági ülésén 18.00 órakor megtörtént a "Vasi vizeken - Damil.hu nyereményjáték" sorsolása. A játékra leadott érvényes regisztrálok közül az alábbi listákban találhatóak meg a szerencsés nyertesek neve és horgászjegyszáma:

A nyerteseket a következő hetekben elektronikus levél formájában is kiértesítjük az ajándékok átvételének módjáról és a szükséges tudnivalókról.

GRATULÁLUNK MINDEN NYERTES HORGÁSZTÁRSUNKNAK!

     

        


Két részletben érkeznek a pontyok - hír kelt: 2011.06.27.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a tervezett pontytelepítés időpontja - és a tilalmi időszak kezdete - az alábbiak szerint módosul a halak biztonságos szállítása érdekében.

2011. június 28.

Mennyiség (kg) 

Rábasömjén tó
400
Csánigi tó
500
Celldömölki tó
400
Merseváti tó **
900
Vasvári tó
500
Gersekaráti tó
1500
Püspökmolnári tó
500
Magyarszecsődi tó
700

2011. június 29.

Mennyiség (kg) 

Kerkaszentkirály
500
Kerkafalva
600
Hársas tó
800
Vadása tó
400
Himfai tó
500
Szombathelyi csó.tó
1500
Szombathelyi horg.tó
800
Ujperinti I. tó
600
Gencsapáti-Perenyei tó
400
Csepregi tó
400
** 500 kg a Celldömölki HE támogatásával  

I. Vasi vizeken - Fishing & Hunting Pergető Kupa film vetítésének időpontjai- hír kelt: 2011.06.26.

A holnapi napon kezdi vetíteni a Fishing & Hunting csatorna a Gyöngyös patakon a Trabucco Rapture támogatásával megrendezett I. Vasi Vizeken - Fishing and Hunting Könnyűpergető versenyt, melyet ezúton ajánlunk minden horgásztársunk figyelmében. Jó szórakozást kívánunk!

A film megtekinthető lesz az alábbi időpontokban a csatornán:

2011. június 27. hétfő   17:10  
2011. június 28. kedd
07:10
   
2011. június 28. kedd
23:10
   
2011. június 30. csütörtök
01:40
   
2011. június 30. csütörtök
20:10
2011. július 3. vasárnap
14:10

  

     


Horgászati tilalom lesz a triatlon miatt - hír kelt: 2011.06.26.

2011. július 15-én 8.00 órától 2011. július 16. 20.00 óráig szigorúan tilos a Szombathelyi Csónakázó-tavon horgászni, mert ezen időtartamban kerül megrendezésre a XXVII. Vasi Vasember Triatlonverseny.

Köszönjük a megértésüket!


Aranyhalat fogtak a Püspökmolnári-tóban- hír kelt: 2011.06.26.

Néhány napja  Plessinger Attila halászati őr küldte be Iszak Jenő horgásztárs által a Püspökmolnári tavon fogott ezüst - és arany színben pompázó halacskát. A halat lefényképezés után  visszaengedték a tóba. A kifogott halat a fénykép alapján aranyhalnak azonosították a szakértők.

 


Nyári  pontytelepítés lesz a horgászvizeken- hír kelt: 2011.06.22.

11.900 kg fogható méretű ponty kerül a tavakba a fogási esélyek növelése érdekében

  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011. június 28-én haltelepítést végez a kezelésében lévő állóvizeken. A telepítés során összesen 11.900 kg fogható méretű háromnyaras ponty kerül a Szövetségi vizekbe. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe 2011. június 28. (kedd) délelőtt 10 órától 2011. július 02. (szombat) reggel 06 óráig a horgászvizeken. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat.. A telepítés az alábbiak szerint történik:

  

Vízterület               Mennyiség

Rábasömjéni tó            400 kg.

Celldömölki tó              400 kg.

Csánigi tó                    500 kg.

Merseváti tó                 900 kg.

Vasvári tó                    500 kg.

Gersekaráti tó            1500 kg.

Püspökmolnári tó          500 kg.

Magyarszecsődi tó        700 kg.

Hársas tó                     800 kg.

Vadása tó                    400 kg.

Himfai tó                      500 kg.

Szombathelyi csó.tó    1500 kg.

Szhely-i horgásztó        800 kg.

Ujperinti tó                   600 kg.

Perenyei tó                  400 kg.

Csepregi tó                  400 kg.

Kéthatár-tó Kerkafalva  600 kg.

Kerkaszentkirály holtág 500 kg.


Csörötneki halászléfőző verseny képekben - hír kelt: 2011.06.22.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

 


Előnevelt jászkeszeg és harcsa telepítés képei - hír kelt: 2011.06.16.

 

A tegnapi telepítés során 200.000 db előnevelt jászkeszeg és 5000 db előnevelt harcsa került a Szövetségi horgászvizekbe.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

 


Csörötneki programok- hír kelt: 2011.06.15.


Pontytelepítés a Csörnöc-Herpenyő patakon - hír kelt: 2011.06.13.

A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság befejezte az árvízi károk helyreállítását a Csörnöc-Herpenyő patak sótonyi szakaszán. A helyreállítási munkának köszönhetően ismét egy értékes horgászható terület jött létre. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az elmúlt pénteken betelepítette a munkálatok befejezése után tervezett 500 kg fogható méretű pontyot.

        

A pontytelepítés képei megtekinthetőek itt >>>

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a ponty fajlagos

tilalmi időszaka június 15-ig tart a Csörnöc-Herpenyő patakon!


Százhetvenezer előnevelt ragadozó hal került a Szövetségi vizekbe- hír kelt: 2011.06.09.

Új halgazdálkodási terv szerint telepítik a következő öt évben a horgászvizeket

A Vas megyei Horgász Szövetség tagegyesületei által elfogadott új halgazdálkodási terv értelmében az idei évtől a következő öt esztendőben a fogható méretű nemes halak mellett évente közel hatszázezer előnevelt hal kerül a vasi vizekbe.  Ezzel a nagy számú előnevelt haltelepítéssel szeretné szervezet biztosítani hosszútávon a horgászvizek bőséges halállományát. Ezek az 5-8 cm-es halak  remények szerint 3-5 év múlva bőséges fogást fognak eredményezni a vasi pecások körében. A Szövetség már az előző években is kisebb mennyiségben telepített előnevelt halakat, melynek eredményei már tapasztalhatóak néhány horgászvízen.  Ilyen pozitív eredmény például a három éve kihelyezett balinok, melyek napjainkra nagy számban már 30-35 cm nagyságban vannak jelen Szombathelyi Csónakázó-tóban. Az új halgazdálkodási tervnek megfelelően előnevelt csuka 20.000 db., előnevelt sügérből 100.000 db. került ki április hónapba a tavakba, folyókba. Május végén a horgászegyesület vezetőkkel közösen összesen 50.000 db süllő került betelepítésre a Rába folyóba és több vasi horgásztóba.

  

                                             Előnevelt halak telepítéséről készült képek megtekinthetőek itt >>>

A Rába folyóba betelepített 16.000 db süllőből a Szövetség 5000 db-ot ajándékba kapott a Tógazda Halászati Zrt-től a jövőbeni jobb fogási esélyek biztosítása érdekében.  Június közepén az előnevelt halak telepítése 5000 db harcsával, 10.000 db balinnal és 200.000 db jászkeszeggel, valamint 200.000 db nyurgaponttyal folytatódnak a szövetségi vizeken. Minden horgásztársat arra kérünk, hogy ha horogra akad ezekből az apróságokból a következő egy-két évben, akkor kíméletes bánásmódban részesítve, engedjék azokat vissza, hogy esélyt adjunk számukra a növekedésre.

       


Ifjúsági horgászok versenyeztek a bajnoki címért- hír kelt: 2011.06.09.

 

A hagyományoknak megfelelően a nyár elején került megrendezésre a Vas megyei Utánpótlás -és Ifjúsági Csapatbajnokság. A versenyre a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagegyesületében lévő fiatalok nevezhettek. Vasárnap reggel megtartott megnyitó és technikai értekezlet után a két fős csapatok elfoglalták rajthelyeiket. Az országos szabályoknak megfelelően négy órás versenyen vettek részt az ifjú pecások. A fiatalabb korcsoportban indulók közül kiemelkedő horgászattal Kajtár Máté a Büki Horgász Egyesület versenyzője végzett az élen. Máté rakós botos módszerrel a versenybe nem számító szép balinok mellett több dévérkeszeget és törpeharcsát is fogott. Az utánpótlás versenyzők között szoros verseny alakult ki. A legjobb egyéni eredményt Török Zoltán az Elektromosok SHE tagja érte el. A megmérettetés során Zoltán felismerte a horgászmódszerek közötti váltás jelentőségét, ezért felváltva horgászott küszökre és keszegfélékre is. A csapatversenyben a legfiatalabbaknál Kajtár Máté - Baranyai Zénó páros bizonyult a legeredményesebbnek, míg az utánpótlás versenyzőknél körmendi színekben induló Molnár Márton - Viserálek Martin duó.

      

Az eredményhirdetésen Puskás Norbert ifjúsági felelős ismertette az eredményeket és az Ifjúsági Bizottság tagja Varga Bálint adta át a serlegeket a helyezetteknek. A következő ifjúsági horgászvetélkedő 2011. július 10-én lesz Gersekaráton, melyre szeretettel várnak minden fiatalt a szervezők. A versenyen a következő végeredmény alakult ki:

 

Egyéni eredmények:

- Ifjúsági kategória:

I.hely Kajtár Máté - Büki HE.; II. hely Vasvári Ramon - Büki HE; III. hely Baranyai Zénó - Büki HE;

- Utánpótlás kategória:

I. hely Török Zoltán - Elektromosok SHE; II. hely: Molnár Márton- Körmendi Munkás HE; III. hely: Viserálek Martin - Körmendi Határőr

 

Csapat eredmények:

- Ifjúsági kategória:

I.hely Kajtár Máté -Baranyai Zénó; II. hely Vasvári Ramon - Németh Ádám; III. hely Pintér Attila - Horváth Krisztofer

- Utánpótlás kategória:

I. hely Molnár Márton -Viserálek Martin; II. hely: Török Zoltán - Tordai Gábor; III. hely: Németh Zoltán -Nagy Péter

   

További képek megtekinthetőek itt >>>


Szövetségi vizeken fogták- hír kelt: 2011.06.03.

 

Az elmúlt hetekben Szövetségünkhöz érkezett szép fogásokról  adunk most tájékoztatást. A sikeres horgászoknak ezúton is gratulálunk és várjuk továbbra is a vasi vizeken fogott halakról készült beszámolókat és képeket.

Dancsecs Laszló a Körmendi Munkás HE tagja 2011. május 10-én 18 órakor a Magyarszecsőd Kavicsbánya tavon hűvös, szeles időben 20 perc fárasztás után Gombás Rudolf barátja segítségével egy 12 kg-os pontyot fogott.

 

                             Dancsecs Laszló                                                    Mozsár Gábor

Mozsár Gábor horgásztársunk ismét barátjával és fiával közösen horgászott a Gersekaráti Sárvíz-tavon, melynek eredményét a következő képekben osztotta meg velünk.

  

       

További szép fogások nézhetőek itt >>>


Spartacus HE. versenye volt hétvégén- hír kelt: 2011.06.03.

A Spartacus H.E. házi horgászversenye május 29-én került megrendezésre az Új-perinti 1-számú tavon. A versenyen 32 felnőtt, 3 ifi és 5 gyermek  horgász vett részt. A versenyzők mellett közel 50 fő vendéget fogadtak a rendezvényen a szervezők.

 

A horgászok a verseny után szemétszedést hajtottak végre a vízparton. Ez után következett az ebéd, valamint az eredményhirdetés. A Mini Zoo Díszállat és Horgászcikk kereskedés jóvoltából a verseny legidősebb és legfiatalabb indulója is ajándékcsomagot vehetett át. A kellemes kora nyári időben, a gyenge fogási eredmények ellenére egy nagyon jó hangulatú napot töltöttek el a vízparton a Spartacus HE tagjai.

   

További képek megtekinthetőek itt >>


Celldömölki HE gyermeknapi horgászverseny képekben- hír kelt: 2011.06.01.

 

 

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

 


Kőszegi horgászok nyerték a megyei csapatbajnokságot- hír kelt: 2011.05.31.

Kovács Dániel lett a legjobb vasi versenyhorgász az idei évben

Elmúlt hétvégén került megrendezésre a gersekaráti Sárvíz-tavon a hagyományos megyei horgász csapatbajnokság. A versenyre a  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagegyesületeinek  csapatai jelentkezhettek. Összesen tíz csapat indult, a csapatok 4 felnőtt és 1 utánpótlás korú versenyzőből álltak. Az országos versenyszabályoknak megfelelően a sporthorgászok két négy órás fordulóban mérték össze tudásukat. Az első fordulóban rendkívül rossz időjárási körülmények között kellett horgászni a pecásoknak, mely a fogási eredményekben is jelentkezett. Az előző hétvégéken a Sárvíz-tavon rendezett   országos versenyeken az átlag fogás fordulónként 15-20 kg között volt, míg a mostani  csapatbajnokságon a tíz kilogrammot sem érte. A szombati forduló mérlegelése után az Elektromosok SHE. I. csapata állt az élen őket szorosan követte egy pont lemaradással Kőszegi  SHE I. csapata. A vasárnapi forduló már napsütéses időben zajlott, de halak kapó kedvében pozitív változás nem történt. A második fordulóban a Kőszegi HE I. csapata tudatos, precíz horgászattal az élre tört és megnyerte az idei megyei  csapatversenyt.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A versenyzők a két nap során a gyengébb fogások ellenére is 762 kg halat fogtak összességében. Versenyző kategóriában a  megyei csapatbajnokság volt a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat” utolsó állomása. Az év legjobb vasi versenyzője Kovács Dániel (Elektromosok SHE) lett, aki az öt fordulóból álló versenysorozaton háromszor végzett az élen. A verseny eredményhirdetésén Csécs Sándor a Vas megyei Horgász Szövetség Versenysport Szakbizottságának vezetője adta át az emléktárgyakat és az okleveleket a helyezetteknek. A versenyen az alábbi eredmények születtek:

I. hely: Kőszegi SHE. I. csapat (Komáromi Levente, Horváth Balázs, Németh Krisztián, Marossy László, Incze Tamás)

II. hely: Elektromosok SHE. I. csapat (Sényi Lajos, Paár Tibor, Pokornyi Gábor, Kovács Dániel, Kovács Hajnalka)
III. hely: Kőszegi SHE. II. csapat (Dr. Köppel Szilárd, Vincze Péter, Bognár Gyula, Geröly Tibor, Simon Ádám)

     

A verseny dobogós csapatai

A részletes eredmények letölthetőek itt >>>

  


Vas Megyei Horgász Szövetség működésének minden napjait bemutató film - hír kelt: 2011.05.30.

Az NCA-CIV-10-E-0457 számú pályázati támogatás egy több éve szükséges hiánypótló DVD film készítését tette lehetővé a Szövetség számára. A 30 perces audiovizuális kiadvány eleje és vége egy-egy 30 másodperces figyelemfelkeltő intro, amely látványával, dinamizmusával és lényegre törő mondanivalójával nem csak arra inspirálja a nézőt, hogy megismerje a civil szervezetet, hanem arra is buzdítja, hogy támogassa a Szövetséget céljai minél magasabb szintű elérésében. A pályázati támogatással létrejött film lényegében fél órába sűrítve bemutatja a Szövetség hétköznapjait és eddig elért eredményeit. A film megtekintéséhez jó szórakozást kívánunk!

 

A DVD borítóra, vagy ide kattintva megtekinthető a film >>>


Meghosszabbított nevezési határidő- hír kelt: 2011.05.27.

Ezúton tájékoztatjuk az ifjúsági horgásztársakat, hogy a következő programjainkon az alábbiak szerint meghosszabbítottuk a nevezési határidőt:

 • Ifjúsági és Utánpótlás Csapatbajnokság - 2011. június 05. - Szhely, Csónakázó-tó - (Meghosszabbított nevezési határidő:  2011. június 02.)
 • Megyei Ifjúsági táborok - Meghosszabbított nevezési határidő:  2011. június 10

  2011. júl.. 4. - 2011. júl.. 09,  (Még 2 főnek van üres hely) - Betelt!!!

  2011. júl.. 11. - 2011. júl.. 16.  (Még 5 főnek van üres hely) - Betelt!!!

 • Ágoston László Emlékverseny 2011. -Megyei Gyermek -és Ifjúsági Horgászvetélkedő - 2011. július 10. /vasárnap/ - Gersekarát - (Meghosszabbított nevezési határidő:  2011. június 25.)

Horgászok figyelem! Ifjúsági horgászverseny miatt általános horgászati tilalom van 2011. június 05-én (vasárnap) reggel 6.00 órától 14.00 óráig a Szombathelyi Csónakázó-tavon a rendezők által reggel kijelölt versenypályán. (Várhatóan: Árpád utca felöli oldal, illetve a Tó vendéglő alatti terület)  Köszönjük a megértésüket!


Körmendi Munkás HE szemétszedési akciót tartott - hír kelt: 2011.05.25.

A Körmendi Munkás HE. vezetősége szemétgyűjtést szervezett május 22-én a Magyarszecsődi kavicsbánya tóra. Sajnos ismét rengeteg szemét gyűlt össze a tél óta. Hiába hangzik el mindkét helyi egyesület közgyűlésén unos-untalan, hogy lehetőleg korlátozzuk a vízpartokon hagyott szemét mennyiségét, sok horgásztársunkhoz ezek a mondatok valószínűleg érthetetlen formában jutnak csak el. 

 

A szemétgyűjtés aktvistái: Esztergályos László, Dancsecs László,

Barna József, Molnár Gergely, Unger György

Most jeles halfogónk Dancsecs Laci bocsátotta rendelkezésünkre autóját és utánfutóját, amivel bizony többet is kellett fordulni. Érdemes látni mi minden érdekességet hagynak egyesek a kukákban. Teszem hozzá ez a jobbik eset. A fűbe és bokrok közé rejtett dolgok a rosszabbikhoz tartoznak. A teljes cikk elolvasható az egyesület honlapján, vagy itt >>>

Ezúton is köszönjük az önkéntesek munkáját!

Szöveget és a fotót küldte: Takács Péter, Molnár Gergely


Horgászati tilalom Gersekaráton - hír kelt: 2011.05.25.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011. május 28-29-én rendezi meg a Vas Megyei Csapatbajnokságot a Gersekaráti Sárvíz-tavon. Horgászati tilalom lép életbe a tavon 2011. május 28-29-én az 1-től az 58-as horgászhelyig reggel 7.00 óra -és 15.30 között. A horgászversenyek minden nap 10.30 óra -14.30 óra között tartanak, melyre a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt. A horgászversenyek napján a strand felöli öbölben korlátozás nélkül lehet horgászni.


Rengeteg halat fogtak a nyugati elődöntőn- hír kelt: 2011.05.23.

Az első tizenhárom versenyző jutott a tiszakécskei középdöntőbe

A Magyar Országos Horgász Szövetség május közepén rendezte meg az Országos Egyéni Horgász Bajnokság Nyugati Elődöntőjét a gersekaráti versenypályán. Az előző évektől eltérőn a mindössze 21 versenyző gondolta úgy, hogy érdemes megküzdeni a bajnoki címért vagy a válogatottba kerülés lehetőségéért. A három fordulós versenyt megelőzően egy kötelező edzés napon is részt kellett venni minden indulónak. A versenyzők két szektorban foglaltak helyet. A szektorok között egy 50 méteres megszakítás volt. A sporthorgászok a rajthelyeiket irányított módon sorsolták. A verseny pénteken Csécs Sándor MOHOSZ alelnök megnyitójával vette kezdetét, ahol a sorsoláson kívül a technikai kérdések tisztázására és továbbjutók számának meghatározására is sor került. A verseny nagyon meleg időjárás mellett zajlott, mely a nagy mennyiségű fogások mellett tovább nehezítette a versenyzők helyzetét. Az igazán sikeres versenyzőknek a négyórás fordulókban legalább percenként kellett fogni egy darabot a 10-12 dkg átlagsúlyú kárászokból. A sporthorgászok többsége a fordulók elején a matchbotos módszert  alkalmazta, majd az idő előre haladtával a rakós botozás került előtérbe. Ezen a versenyen kiemelten nagy jelentősége volt a folyamatos etetésnek és a módszerek közötti váltások ütemének. Egy elrontott 10-20 perc a versenysorán szinte behozhatatlan hátrányt jelentett a mérlegelésnél. Az első fordulóban Faragó Róbert lett 24580 gramm fogással az "A” szektorban az első, míg a "B” szektort Várszegi Balázs nyerte 23.8020 grammal. A második fordulóban a körülmények nem változtak, csak a fogási mennyiségek nőttek tovább. A B7-en horgászó vasi versenyző Varga Bálint folyamatosan fogta a halakat, melynek eredményeként a forduló abszolút győztese lett 27900 gramm fogással.  A szombati napon az  "A” szektorban horgászó Horváth László is kitett magáért 24.120 grammal nyerte szektorát. A második fordulóban a kárászok mellett egy-egy ponty, nagy dévér is horogra került. A harmadik fordulóra a versenyzőkön látszódott már az elmúlt napok embert próbáló horgászatai.  Az ”A” szektorban horgászó Nagy Sándor 21600 gramm fogással végzett az  élen, mely eredménynek köszönhetően az összesítésben a harmadik helyet szerezte meg. A versenyben folyamatosan jól teljesítő Bajcsi András 24.950 gramm fogott hallal megnyerte szektorát és a három napos elődöntőt is. A válogató verseny három napja alatt összesen 1174 kg halat fogtak a sporthorgászok, mely fordulónként 18 kg halat jelentett átlagban. A verseny eredményhirdetésén a versenybíróság elnöke Puskás Norbert ismertette a tiszakécskei középdöntőre bejutottak névsorát és külön gratulált Gyulánszki Nikolett utánpótláskorú női versenyzőnek, aki kiváló teljesítménnyel szintén továbbjutott.

A hétvégén megtartott három fordulós országos válogató verseny eredményei letölthetőek itt>>>

   

13 sporthorgász jutott a tiszakécskei középdöntőbe

További képek letölthetőek itt >>>

  

A hétvégi rangos országos horgászversenyen középdöntőbe jutott a Vas megyei Horgász Szövetség tagegyesületében versenyző Kovács Dániel és Varga Bálint sporthorgász, melyhez ezúton is gratulálunk.


Ügyvezető elnöki pályázat - hír kelt: 2011.05.20.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége pályázatot hirdet ügyvezető elnöki munkakör betöltésére az alábbiak szerint:

Ügyvezető elnök feladata:

 • a Szövetség elnökének és vezető szerveinek adminisztratív támogatása
 • rendszeres kapcsolattartás a Szövetség tagjaival, szakmai szervezetekkel, projekt partnerekkel
 • a Szövetség üléseinek megszervezése, lebonyolítása, dokumentálása
 • a Szövetségi rendezvények lebonyolításának szervezése, irányítása
 • a Szövetségi Iroda irányítása, folyamatos munkavégzés biztosítása
 • a Szövetség képviselete a Magyar Országos Horgász Szövetségben
 • a Szövetség hazai-és EU-s pályázatainak tervezése és koordinálása

Elvárások:

 • főiskolai, vagy egyetemi végzettség
 • hazai -és EU-s pályázati rendszerekben szerzett legalább 3 éves tapasztalat
 • legalább középfokú nyelvvizsga német nyelvből
 • felhasználói szintű számítógépes ismeretek
 • erkölcsi bizonyítvány
 • saját gépkocsi és "B" kategóriás jogosítvány

 

Előnyt jelent:

 • szakirányú képesítés, vagy végzettség
 • releváns horgászszervezeti tapasztalat
 • jó kommunikációs és prezentációs készség

A pályázatok benyújtási határideje 2011. június 15.

 

A pályázóknak motivációs levelet, szakmai önéletrajzot és a képesítéseket igazoló dokumentumok másolatát a Szövetség Iroda címére - 9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz. - kell megküldeni. A borítékon fel kell tüntetni a következő  jeligét: "Ügyvezető elnöki pályázat” 


Országos Egyéni Horgászbajnokság Nyugati elődöntő lesz Gersekaráton - hír kelt: 2011.05.17.

A Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011. május 19-22. között rendezi meg az Országos Egyéni Horgászbajnokság Nyugati Elődöntőjét a Gersekaráti Sárvíz-tavon, ezért a tavon horgászati tilalom lép életbe a 2011. május 19-22. között az 1-től a 33-as horgászhelyig.

A horgászversenyek minden nap 10.00 óra -14.00 óra között tartanak, melyre a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 Részletes program és pályabeosztás letölthető itt>>>

  

A versenyzők folyamatos tréningezésének biztosítása érdekében kérjük Önöket, hogy 2011. május 16-tól 18-ig reggel 8.00-18.00 óra között, lehetőség szerint az 1-től a 33-as horgászhelyig szabadon hagyni szíveskedjenek. Köszönjük megértésüket!


Vasi versenyző nyerte az idei  Milo-Mahor Kupát- hír kelt: 2011.05.16.

Az előző évek hagyományainak megfelelően ismét a Gersekaráti Sárvíz-tavon került megrendezésre az országos Milo-Mahor Kupa. A kétfordulós versenyre 45 sporthorgász regisztráltatta magát. Az indulók között volt több országosan ismert sporthorgásszal együtt Walter Tamás kétszeres egyéni világbajnok is. A horgászverseny szombaton reggel megnyitóval vette kezdetét. A technikai értekezlet keretében Magyar Szilárd a Milo Magyarországi Vezérképviseletének tulajdonosa ismertette a legfontosabb tudnivalókat és a pályabeosztást.  Több sporthorgász a versenyt megelőző héten tartott Karát Kupa versenytapasztalataival foglalta el horgászhelyét a sorsolás után. Az első fordulóban egyértelműen látszott, hogy az idei szezonban még nem volt a pálya teljes egészén versenyhorgászat. A kevésbé feletetett pályákon a fogás 5-7 kg között volt, míg a jobb helyeken már az első fordulóban is 10 kg feletti súlyokat mutatott a mérleg. A legeredményesebb versenyző Bodó Miklós volt aki, a négy óra alatt 21.930 gramm halat fogott. A vasárnapi fordulókra sajnos elromlott az idő, ezért a horgászoknak esőben kellett folytatniuk a versenyt. A vasi versenyző Kovács Dániel az első fordulóban elért szektor első helyezését bebiztosítva nyerte meg a második fordulóban is szektorát 20.280 gramm hallal. Dániel sikeres horgászatának eredményeként nemzetközileg is elismert versenyzőket maga mögé utasítva nyerte meg az idei Milo-Mahor Kupát. A második fordulóra a rossz időjárás ellenére a horgászok összesen 723.390 halat fogtak négyórás versenyen, mely 16 kg -os átlag fogást eredményezett. A verseny legeredményesebb női versenyzője Barna Diána volt, aki a két forduló alatt 28.820 gramm halat fogott. A verseny eredményhirdetésére a Karát Szabadidőparkban került sor, ahol a verseny győztesei a értékes tárgyjutalmakat és emléktárgyakat vettek át a kétfordulós megmérettetés elismeréseként. Végeredmény: I. hely: Kovács Dániel  II. hely: Bajcsi András; III. hely Magyar Gábor

      

Kovács Dániel vasi versenyhorgász nyerte a rangos megmérettetést

További képek letölthetőek itt >>>


Országos Milo-Mahor Kupa lesz a Sárvíz-tavon -hír kelt: 2011.05.11.

A Magyar Országos Horgász Szövetség Szuperkupa elnevezésű versenysorozatának következő fordulója - a Milo-Mahor Kupa - a hétvégén kerül megrendezésre a gersekaráti Sárvíz-tavon. A Milo-Mahor Kupára az ország minden részéből eddig közel 40 sporthorgász regisztráltatta magát előzetesen. A versenyen indulók között megtalálható Walter Tamás kétszeres egyéni világbajnok versenyhorgász is, több országosan ismert sporthorgásszal együtt. Nevezéseket korlátozott számba még a helyszínen is fogadnak el a szervezők. A horgászverseny fordulói szombaton és vasárnap 10.30-14.30 óra között kerülnek megrendezésre, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A verseny részletes programja letölthető itt >>>

  

  

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy az 1-58. közötti rajthelyeken a versenynapokon reggel 7.30 -15.30 óra között általános horgászati tilalom lesz a tavon.  


Karát Kupán versenyeztek a sporthorgászok -hír kelt: 2011.05.09.

Elmúlt vasárnap került megrendezésre a gersekaráti Sárvíz-tavon a Vasi vizeken Karát Kupa, melyre összesen 51 fő versenyző nevezett be. A hobbi horgászok száma 23 fő, míg a versenyhorgászok száma 28 fő volt. A verseny technikai értekezlettel indult, melyen Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket. A sorsolást követően a sporthorgászok elfoglalták rajthelyeiket és kezdetét vette a négy órás horgászverseny. A versenyző kategória horgászai három szektorban, míg a hobbi horgászok két szektorban mérték össze tudásukat. Sajnos az időjárás ezen a hétvégén sem kedvezett a horgászoknak, kisebb megszakításokkal folyamatosan esett az eső és rendkívül erős szél fújt. A vízhőmérséklet is jelentősen visszaesett az elmúlt hetek időjárási körülményeinek köszönhetően. A halfogás elsősorban a match botos módszerre korlátozódott, de a szélső helyeken a rakós botozás is eredményes módszernek bizonyult. Az előzetes várakozások ellenére több versenyzőnek is az első halfogásra hosszabb időt kellett várni, de a rutinos versenyzőknek így is sikerült 10 kg feletti fogási eredménnyel mérlegelni a verseny végén. Az előző évtől eltérően a hobbi horgászoknál a fogási átlagok jóval alacsonyabbak voltak, mint a gyakorlott versenyzők fogásai. Az embert próbáló időjárás és a halak kapó kedvének ismeretében kijelenthető, hogy a verseny dobogós helyezettjei méltón büszkék lehetnek a vasárnapi versenyeredményükre. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Csiszár István a Szövetség elnöke adta át a kupákat a helyezetteknek. A verseny kategóriától független győztese Komáromi Levente lett, aki a Karát-Lak vendégház felajánlását is elnyerte. A Karát Kupa pontszerző fordulónak számított a Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozatban, melynek jelenlegi eredmény listáját Komáromi Levente vezeti a versenyzők között, míg a hobbi horgászok közül Nagy Zsolt áll az élen. A következő pontszerző forduló szintén Gersekaráton lesz most hétvégén a Milo-Mahor Kupán, melyre szeretettel várnak minden horgásztársat a szervezők.

Végeredmény:

Versenyző kategória:

I. hely: Komáromi Levente - Vas m. Savaria HE  - 16.660 gr

II. hely: Horváth Balázs - Vas m. Savaria HE - 14.620 gr

III. hely: Kiss Róbert - Elekthermax-Pápa HE - 12.620 gr

     

További képek letölthetőek itt >>>

Hobbi kategória:

I. hely: Nagy Zsolt - Körmendi Munkás HE - 5560 gr

II. hely: Kovács Béla - Kőszegi HE - 4.420 gr

III. hely: Pajtli László - Spartacus HE -  3920 gr

         

A verseny részletes eredményei letölthetőek itt >>>


Kovács Gábor harcsafogása a Rába folyón -hír kelt: 2011.05.06.

 

Kovács Gábor horgásztársunk harcsafogásáról szóló rövid élménybeszámolóját ezúton tesszük közzé. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége gratulál a fogáshoz és köszönjük horgásztársunk beküldött írását.

Sikeres horgásztársunk a 43,5 kg-os harcsával

Kovács Gábor beszámolója:

"A harcsák hajkurászása az elmúlt pár évben mániámmá vált, bár nem sok sikerrel,  de a sikertelenség ellenére nem adtam fel. Április utolsó szombat éjjelén a kitartásomat siker koronázta!A Rába  ikervári erőmű csatornáján 23.45-kor élő kishallal  megakasztottam eddigi horgászpályafutásom legszebb halát.  Utólag kiderült a megakasztott hal egy 174 cm és 43.5 kilós gyönyörű ikrás harcsa volt. A hallal való küzdelem embert próbáló feladat volt. Helyi terepviszonyok miatt és a hal méreteiből adódva nem volt egyszerű a partra emelni, és ráadásul egyedül is voltam a sötét éjszakában. A lemezelésnél esélyem sem volt, ezért folyással felfelé fel kellett húznom a halat kb. 200m-re ahol a  partszélén lévő kövezésnél már lehetőségem volt kéz közelbe húznom a harit. A szájába nyúlva kihúztam a töltésre és ott mutatkoztak meg az igazi méretei. Enyhén szólva  is ledöbbentem. Az örömkiáltásomra szerintem ikerváron páran talán fel is ébredtek! A felszerelés kiválóan vizsgázott és hozzá kell tenni azért a szerencsével sem álltam hadilábon. A sikeres horgásztúrámon felbuzdulva még elszántabban üldözöm ezeket a titokzatos és gyönyörű halakat."


Horgászversenyek lesznek a Gersekaráton -hír kelt: 2011.05. 05.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011. május 8-án tartja idei első gersekaráti horgászversenyét a Sárvíz-tavon. A versenyre hobbi és versenyhorgász kategóriában várják a szervezők az indulókat. Nevezni 2011. május 06-ig lehet,  vagy a helyszínen korlátozott számban a reggeli a regisztrációk előtt 15 perccel. Nevezési díj nincs!!! A verseny beleszámít a Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2011. elnevezésű versenysorozatba.

A verseny részletes kiírása letölthető itt >>>

Május minden hétvégéjén a Gersekaráti Sárvíz-tó ad otthont több megyei és országos horgászversenyeknek is, ezért felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy az 1-58. közötti rajthelyeken reggel 7.30 -15.30 óra között általános horgászati tilalom lesz a tavon. A horgászversenyek napján a strand felöli öbölben korlátozás nélkül lehet horgászni. A versenyekre szeretettel várjunk minden horgásztársat indulónak, vagy nézőnek.  A májusi versenyekről részletes információk olvashatóak itt>>


Hobbi horgászok a Kéthatár-tó Kupán-hír kelt: 2011.05.02.  

Kerkafalva, Alsó- és Felsőszenterzsébet között található Kéthatár-tónál minden év május elsején várja a Vas megyei Horgász Szövetség a kellemes környezetben megbúvó vízfelülethez a szabadidős sport kedvelőit. Idén a szervezők kizárólag a hobbi-horgászoknak írták ki versenyt, akik közül 37 felnőtt, illetve hét ifjúsági pecás vállalta a megmérettetést. Az ünnepi köszöntő beszédek után fél tizenegykor kezdődő verseny első felében kevesebb kapás volt, de később azonban aktívabbá váltak a halak. Az ügyesebb sporthorgászoknak a négy órás verseny alatt  3-4 pontyot és több kárászt, keszeget is sikerült kifogni a tóból. A versenyt követeőn a Kéthatár-tó HE minden indulót megvendégelt egy halászlére. Sajnos az eredményhirdetésre megérkezett a szakadó eső, ezért a délutáni május elsejei programokat már nem tudták megtartani a helyi szervezők. A mérlegelésnél kiderült, a legjobb teljesítményt ezúttal a 9,7 kilogrammal a helybéli ifjabb Cseke Jenő nyújtotta. Az ifjúságiaknál a kerkaszentkirályi Boa Bence nyert, de az egyetlen női versenyző, Rosta Noémi is kapott különdíjat.

Végeredmény:

I. hely: ifj. Cseke Jenő - Kerkafalva HE

II. hely: Pajtli László - Spartacus HE

III. hely: Nagy Zsolt - Körmendi Munkás HE

A verseny részletes eredményei letölthetőek itt >>>

   

További képek letölthetőek itt >>>

   

 


Húsvét -hír kelt: 2011.04.22.  


Osztrák válogató verseny volt Gersekaráton -hír kelt: 2011.04.22.  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a tél folyamán partneri kapcsolatot alakított ki az Austrian-Match-Angling Association szervezettel. Az együttműködés eredményeként az osztrák sporthorgászok válogatójával nemzetközileg megbízott szervezete április közepén a Gersekaráti Sárvíz-tavon tartotta első versenyét. A versenyen összesen 49 fő versenyzett a nemzetközi versenyszabályoknak megfelelően. A két négy órás fordulóban összesen  790 kg halat fogtak a horgászok. A Vas Megyei Horgász Szövetség a versenypályát biztosította, illetve folyamatos segítséget nyújtott a versenyzőknek a horgászjegyek megváltásában és a versenyhez kapcsolódó szállások, étkezések ügyintézésében. A verseny eredményhirdetésén Csiszár István a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke és Csécs Sándor ügyvezető elnök megköszönte az Austrian-Match-Angling Association képviselőinek, hogy Vas megyét választották az első versenyük helyszínéül és gratuláltak a sikeres versenyzőknek. A Vas Megyei Közgyűlés képviseletben Majthényi László alelnök pozitívnak értékelte, hogy a Vas megyei Horgász Szövetség ismét egy új jelentős osztrák partner szervezettel alakított ki kapcsolatot, melynek eredményeként létrejövő rendezvények tovább erősítik Vas megye idegenforgalmi vonzerejét. Az osztrák versenyzőknek gratulált és elmondta, hogy "vizekben jók vagyunk”, ezért a jövőben szeretettel várjuk a vasi élményfürdőkben, horgászvizeinknél  a sporthorgászokat és családtagjaikat. Franz Artmüller Austrian-Match-Angling Association elnöke elmondta, hogy minden horgász nagyon lelkesedett vízért. Beszédében kiemelte, hogy a versenypálya nemzetközi színvonalú, mert példásan kialakított horgászhelyekkel rendelkezik és a halállománya is rendkívül jó. A rendezvény zárásaként elhangzott, hogy a jövő évben ismét tervezik a horgászverseny szervezését a Gersekaráti Sárvíz-tavon.

Részletes egyéni eredmények letölthetőek>>>

Részletes csapat eredmények letölthetőek>>>

   

További képek letölthetőek itt, vagy a képre kattintva >>>


Horgászverseny lesz május elsején -hír kelt: 2011.04.22.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011. május 1-én tartja idei első hagyományos horgászversenyét a Kerkafalvi Kéthatár-tón. A verseny hobbi horgászok részére került kiírásra. Nevezni 2011. április 28-ig lehet,  vagy a helyszínen korlátozott számban reggel 7.45 óráig. Nevezési díj nincs!!! A verseny beleszámít a Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2011. elnevezésű versenysorozatba.

A verseny részletes kiírása letölthető itt >>>


Pisztrángra horgásztak a Gyöngyös patakon-hír kelt: 2011.04.21.

Az ország minden részéből érkezett versenyzők összesen 305 pisztrángot fogtak

Az elmúlt hétvégén a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kezelésében lévő Gyöngyös patakon rendezték meg az I. Vasi Vizeken- Fishing and Hunting Könnyűpergető versenyt a Trabucco Rapture támogatásával. A pergető horgászok táborából összesen 20 csapat, azaz 40 fő nevezett a vasi versenyre, melynek végeredménye beleszámít a Fishing & Hunting - Trabucco Rapture pergető kupa-sorozatba is. A hivatalos program pénteken este a kőszegi Margaréta Panzióban vette kezdetét ünnepélyes megnyitóval. A házigazdák nevében először Csécs Sándor a Vas megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Kőszeg városát képviselő Dr. Tóth László jegyzőnek. A jegyző úr nyitó gondolatai után Dr. Schrott Géza az Európai Borlovagrend I. legátja a város borával kívánt minden indulónak eredményes versenyzést.

   

További képek letölthetőek itt, vagy a képre kattintva >>>

A megnyitó beszédeket követőn mindenkit vendégül láttak egy igazi magyaros halászlére a házigazdák. Az este a rajthelyek sorsolásával és a technikai megbeszéléssel folytatódott. Minden induló csapat a sorsoláskor  egy Trabucco Rapture ajándékcsomagot is kapott, melyben található műcsalikat már akár a másnapi versenyen is fel tudta használni. Szombaton reggel hat órakor a tavalyi évben megépült Lukácsházi árvíztározó kialakított parkolójában találkoztak a versenyzők és pályabírók.  A verseny a lukácsházi Sebes Pisztráng Tanösvényen került megrendezésre, melyen minden csapatnak óránként egy 150 m szakasz állt rendelkezésére. A halak védelme érdekében kizárólag egyágú, szakállnélküli horgokkal történő halfogás volt engedélyezett és minden halat a fogás után azonnal kíméletesen vissza kellett engedni a vízbe. Az első fordulóban  Karádi László-Nagy Róbert páros remekelt ők a rendelkezésre álló három pályaszakaszon összesen  69 db sebes pisztrángot fogtak.  Az elvi dobogó második helyén a horvátok élvonalába tartozó pergető páros Mirko Hanzenkovic - Hrvoje Kuzmic végzett. Az első fordulóban összesen 188 db pisztráng akadt horogra.

  

   

A megmérettetés ebédszünetében megtörtént a második forduló sorsolása, ezáltal volt biztosítható, hogy minden sporthorgász különböző nehézségű pályaszakaszokon tudta tesztelni pergető tudományát. A megmérettetés második fordulójában a délelőtti tapasztalatok beépítésével próbálták becserkészni a patak egyre óvatosabb sebeseit a horgászok. A második forduló legeredményesebb csapata  Domján Andrea - Szabó Dániel volt, akik 27 db pisztránggal végeztek az élen. A versenypálya adottságait figyelembe véve  délután legfelkészültebb csapata Mirko Hanzenkovic - Hrvoje Kuzmic páros volt, akik az általuk kihúzott rajthelyekből a maximumot hozták ki, melynek eredményeként 25 db pisztránggal nyerték szektorukat. A második fordulóban összesen 117 db sebes pisztrángot sikerült horogra csalni a sporthorgászoknak. A Trabucco-Rapture gyári csapata Szegedi György - Péli Zoltán ismét bizonyított, a verseny-sorozat második állomásán a harmadik helyet megszerezve állnak az összesített ranglista első helyén.

   

   

Az I. Vasi Vizeken- Fishing and Hunting Könnyűpergető verseny vasárnap délelőtt Vaskeresztesen célbadobó fordulóval folytatódott értékes különdíjért. A legjobb célbadobó Szilágyi Zoltán lett, aki tíz dobásból kilencszer talált célba.  A verseny ünnepélyes eredményhirdetésén Csécs Sándor a Vas megyei Horgász Szövetség képviseletében gratulált minden helyezettnek és megköszönte az önkéntes pályabírók és a verseny szponzorainak támogatását. Minden indulónak a Győri Likőr Zrt támogatásaként egy Pinka-völgyi Pisztráng pálinkát adott át emlékül. A Trabucco Rapture Magyarország vezetője Pankotay Gellért is gratulált a minden indulónak a sportszerű versenyzéshez és megköszönte a szervezők önkéntes szakszerű munkáját. A verseny a díjak átadásával és közös csoportkép készítésével zárult. A verseny következő fordulója 2011. május 15-én Csépán kerül megrendezésre, melyre szeretettel várnak minden sporthorgászt a szervezők.

Végeredmény:

I. hely: Karádi László - Nagy Róbert

II. hely: Mirko Hanzenkovic - Hrvoje Kuzmic

III. hely: Szegedi György - Péli Zoltán

Részletes eredmények letölthetőek>>>


MOHOSZ Műlegyező OB. 2011. -hír kelt: 2011.04.21.

Megint eltelt egy év, és ismét megrendezésre került a MOHOSZ VI. Műlegyező Országos Bajnoksága a Vas Megyei Pinka patakon. A helyszín és a körülmények szerencsénkre most is ideálisak voltak úgy mint korábban és egy remek legyes versenynek lehettek részesei a versenyzők. Köztudott már mindenkinek, hogy a Vasi Szövetség évek óta kiváló körülményeket és lehetőségeket kínál az idelátogató és itt horgászó és versenyző legyes horgászoknak. Ha sebes pisztrángról van szó egy ilyen helyszínen, egyre többen kerekednek fel, hogy próbát tegyenek. Most is így történt, és a legyes versenyre érkezők már pénteken este gyülekeztek a Szövetség székházánál. Persze aki tehette előtte vetett egy gyors pillantást a Pinkára, és láthatta, hogy gyönyörű a víz és kristálytiszta. Többen megjegyeztük, hogy egy óvatos és finom legyezésre készüljön mindenki. A Szövetség elnökével , Csiszár Istvánnal fogadtuk a versenyzőket, akiket ő köszöntött. Majd Kovács Attila ismertette a verseny szabályait és megtartottuk a rajthelyek kisorsolását. Akik az alsóbb pályák egyikét húzták kicsit jobb esélyekkel indulhattak, mivel a kristálytiszta vízben előszeretettel keresik a pisztrángok az árnyékosabb védettebb helyeket. Reggel a szokásos korai találkozó alkalmával többen szembesülhettek a helyi klíma sajátosságaival, mivel csak öt fokot mutatott a hőmérő. De ez csak az egyik meglepetés volt, mert a korábbi napok melegnek mondható időjárása sem tudta 9-10 foknál jobban felmelegíteni a Pinka vízét. Nem véletlenül ideális élőhely a sebes pisztrángoknak ez a patak. Mindenki igyekezett a minél óvatosabban és halkan kicsit távolabb gyalogolva megközelíteni a helyét a pályabírójával. A hangos dudaszó után kezdetét vette a háromórás verseny. Aki kicsit óvatlanabbul és hangosabban kezdte meg a vízben járást mindjárt pár halat átkergetett a szomszédjának.  A pisztrángok nagyon tökéletesen alkalmazkodtak a tiszta vízhez és szinte láthatatlanná váltak felvéve a környezetük színét. Ezen a hideg reggelen nem nagyon lehetett szedést látni, de ez természetes, hiszen rajzás se nagyon van ilyenkor még. Akik a kevésbé súlyozott természetes színű nimfákkal próbálkoztak akasztottak és fogtak pár pisztrángot, főleg ha távolabbról engedték a halak közelébe a nimfájukat. A halak kapása és megakasztása még nem volt egyenlő a halfogással, mert a vadul védekező sebesek most is többször megléptek szákolás előtt. Pont csak a megszákolt halakért járt és így ért minden egyes hal tíz pontot. Az első pályáján mindenki többször is végigmehetett az első másfél óra alatt és újra megvallathatta a jobb haltartó helyeket. A második másfél óra kicsit nehezebben ment mindenkinek, hiszen ott már előtte valaki végighorgászta valamennyire megzavarta a sebeseket. Itt még óvatosabban és még lassabban, még többet gondolkodva kellett legyezni, ha eredményes akart lenni valaki. A polár szemüvegben időnként lehetett látni gyorsan felfelé vagy lefelé úszó halakat melyek semmi érdeklődést nem mutattak a felkínált nimfákra. Az első forduló végén kiderült, hogy jó volt a jóslatunk, mert valóban a több rejteket adó bokrok és mélyebb helyeken tartózkodtak a pisztrángok. Mindenkinek látszott az arcán, hogy kicsit könnyebb pecára számítottak, de a körülményekhez alkalmazkodva lehetett halakat fogni most is akár több mint tíz darabot. Majd egy rövid pihenő után kezdődött a délutáni forduló melyre már mindenki a reggel tapasztaltak alapján készült mind a legyekkel, mind a technikával. Volt, aki nedves léggyel kezdett figyelembe véve a sekélyebb szakaszokat és tiszta vizet. A halak még óvatosabbak lettek mint reggel, igaz ez köszönhető az erősebb fénynek is. A halak most is a mélyebb szakaszokon voltak ami nem csoda, hisz nem mindennap járkálnak köztük ennyien. 

 

Több próbálkozás és kevesebb fogott hal volt a jellemző. Egy igazi cserkelős sok türelmet igénylő legyezésre kellett váltani annak, aki eredményes akart lenni. A halak többször inkább megriadtak a közelükben becsapódó nimfától mintsem rástartoltak volna, hogy elnyeljék azt. Adódtak olyan helyzetek is mikor érdemes volt kijönni a vízből és fentről újra óvatosan meg lehetett közelíteni a helyet és halat. Volt izgalom bőven mindenkinek, főleg ha sikerült végre becserkészni egy adott halat, majd az angolosan távozott szákolás előtt. Ebben a fordulóban is másfél óra után egy rajthellyel mindenki lentebb ment és ott próbálkozott újra. Most is az alsóbb helyek adták a több pisztrángot és fogást. A látott és esetleg már megakasztott sebesek nem adták magukat könnyen, csak kellő távolságból türelemmel lehetett belőlük fogni. A nimfákat is csak megcsípték és nem nyelték el így a megakasztásuk sem történt meg. Voltak, akik most is könnyebb pecára készültek, de belátták, hogy valóban összekell rakni egy hal megfogásának a menetét azt annak a logikája szerint. Összességében mindenki jól érezte magát és örülhetett a szép halak fogásának mely kellemes emlékeket hagyott a versenyzőkben. Vasárnap délelőtt került sor a célba dobásra a harmadik fordulóban Vaskeresztesen az ügyességi pályáján a szövetségnek. A tíz méteres távolságra és 80x100 centis körbe kellett beletalálnia mindenkinek, öt dobásból. Elsőre nem tűnik olyan bonyolultnak, de mégis bonyolultabb volt az eredmények alapján. Lehet, hogy a TV kamera zavarta a legyeseket, nem tudom, de még gyakorlott jó dobóknak is csak alig sikerült betalálni. Most derült ki, hogy többek által könnyűnek vélt dolog talán még is bonyolultabb. Talán többeket megzavart, minden dobás után fel kellett tekerni a kint lévő zsinórt és újra kellett kimérni a távolságot dobás közben. Mindenesetre tanulságos volt ez a forduló is és okot adott a későbbi otthoni gyakorlásra is többeknek. Nekem sikerült egyedül ötből ötször betalálni. Az eredmények kihirdetését és a díjak átadását Csécs Sándor ügyvezető úr tette meg aki egyben a MOHOSZ alelnöke is. Megköszönte a versenyzőktől a sportszerű versenyzést és a kíméletes bánásmódot a halakkal majd áradta helyezetteknek a díjakat. Akik először voltak itt mindenképp megígérték, hogy jövőre is eljönnek , mert egy jó legyezhető tulajdonságokkal rendelkező vizet ismerhettek meg melyben sebes pisztrángok is élnek. A kellemesen és hasznosan eltöltött idő mellett tapasztalatokat szerezhetett mindenki és a barátságok szövődése is hozzájárul ahhoz, hogy egyre népszerűbb legyen kis hazánkban ez a számunkra már oly sok örömöt jelentő nemes halfogási módszer!

Végeredmény:

I. hely: Virág István

II. hely: Bedics Milán

III. hely: Monos Boldizsár

Részletes eredmények letölthetőek>>>

       

További képek letölthetőek itt, vagy a képre kattintva >>>

Szöveg & fotó: Monos Tibor


Tavaszi pontytelepítés lesz a szövetségi vizeken-hír kelt: 2011.04.14.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011. április 21-én (csütörtökön) pontytelepítést végez a kezelésében lévő Vas -és Zala megyei horgászvizeken. A telepítés során 14.700 kg  fogható méretű 3 nyaras ponty kerül az álló - és folyóvizekbe. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2011. április 21. (csütörtök) 11 órától 2011. április 23. (szombat) reggel 6 óráig az állóvizeken. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A haltelepítés az alábbiak szerint történik:

Vízterület megnevezése

Mennyiség

 Pinka - Szentpéterfa 150 kg.
 Pinka - Horvátlövő 200 kg.
 Pinka vaskeresztesi holtág 150 kg
 Celldömölki tó 400 kg.
 Csepregi tó 400 kg.
 Gencsapáti tó 400 kg.
 Himfai tó 500 kg.
 Magyarszecsődi tó 700 kg.
 Máriaujfalui tó 800 kg.
 Merseváti tó 400 kg.
 Nagypiriti tó 500 kg.
 Gersekarát-Sárvíz tó 1.500 kg.
 Püspükmolnári tó 500 kg.
 Rábasömjéni tó 400 kg.
 Répcelak-Csánigi tó 500 kg.
 Szombathelyi csó.tó 1.500 kg.
 Szombathelyi horgásztó 800 kg.

 Ujperinti tó 1. sz. tó                                 

800 kg.

 Vadása tó 1. sz. tó                                    

400 kg.
 Vasvári csó.tó                                             500 kg

 Rába folyó - Magyarlak                         

400 kg

 Rába folyó - Ikervár műcsatorna           

400 kg.

 Rába folyó - Nick                                    

400 kg.

 Kerkaszentkirály Kerka holtág  

500 kg.

 Kerkafalva Kéthatár-tó                  

1.000 kg.
 Csörnöc-Herpenyő - Sótony  *** 500 kg

*** 2011. április 30. után történik (frissítés kelt: 2011. 04. 21)


Vasi Vizeken Iskolai Vetélkedő végeredmény -hír kelt: 2011.04.08.

 

Tegnap véget ért a VI. Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő, melynek részletes eredményei elérhetőek itt >>

 

 

További képek megtekinthetőek itt >>

 

Végeredmény:

I. hely  Béri Balog Ádám Általános Iskola - "GOLAB" Sebes pisztráng

II. hely  Zrínyi Ilona Általános Iskola - Ho-hok csapata

III. hely Dési Huber Általános Iskola - Gyerünk márna

Ezúton is gratulálunk a helyezetteknek!


Horgászati tilalmak -hír kelt: 2011.04.07.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy általános horgászati tilalom van a Gersekaráti Sárvíz-tavon az alábbi időpontokban a kijelölt versenypályán horgászverseny és tréning miatt:

 • 2011. április 09.  (szombat) 8 órától - 16 óráig - szalaggal megjelölt 10 rajthely
 • 2011. április 10.  (vasárnap) 8 órától - 16 óráig - szalaggal megjelölt 10 rajthely
 • 2011. április 15. (péntek) 7 órától - 16 óráig - szalaggal megjelölt 40 rajthely (19-58 rajthely)
 • 2011. április 16. (szombat) 7 órától - 16 óráig - szalaggal megjelölt 58 rajthely (1 - 58 rajthely)
 • 2011. április 17. (vasárnap) 7 órától - 16 óráig - szalaggal megjelölt 58 rajthely (1 - 58 rajthely)

A horgászversenyek ideje alatt a strand felöli öbölben korlátozás nélkül lehet horgászni.

Továbbá felhívjuk horgásztársak figyelmét, hogy általános horgászati tilalom lesz a Pinka patak pornóapáti szakaszán az erőműtől az osztrák határig 2011. április 11. (hétfő) 10 órától 2011. április 17. (vasárnap) 12 óráig.

Köszönjük a megértésüket!


Pergető és műlegyező versenyekkel kapcsolatos aktualitások -hír kelt: 2011.03.29.

Ezúton felhívjuk az I. Vasi Vizeken- Fishing and Hunting Országos Könnyűpergető verseny és a VI. Műlegyező Országos Bajnokság nevezőit, hogy a nevezési/részvételi díj a Szövetség számlaszámára is befizethető a gyorsabb és költségkímélőbb nevezés érdekében:   

Savaria TKSZ:  72100237-10130768

Az I. Vasi Vizeken- Fishing and Hunting Országos Könnyűpergető versenyszabályzatában az alábbi módosulások történtek:

- Egyéniben nevezni nem lehetség!

- A F & H - Trabucco versenysorozatban a csapatok tagjai a fordulókban egy időben, egy szektorban, együtt fognak horgászni. Mozgásukat a versenybíró figyeli és ő is kooordinálja.


Önkéntes pályabírók jelentkezését várjuk-hír kelt: 2011.03.19.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011. április 15-16-17-én rendezi az I. Vasi Vizeken- Fishing and Hunting Országos Könnyűpergető versenyét és a VI. Műlegyező Országos Bajnokságot.


A versenyek helyszíne a  Gyöngyös patak lukácsházi Sebes pisztráng tanösvénye és  a Pinka patak pornóapáti szakasza. 


Kérjük Önöket, hogy a horgászattal érintett 2011.április16-i (szombat) napon önkéntes pályabíróként az előző évekhez hasonlóan idén is segítsék a műlegyező és pergető versenyek sikeres megszervezését.
 
A pályabíróknak útiköltség térítést, reggelit,  ebédet + üdítőt és egy horgászsapkát tudunk biztosítani a befolyt nevezési díjból. Az önkéntes pályabírók jelentkezését a 0694-506-835-ös telefonszámon, vagy e-mailben az info@vasivizeken.hu címre várjuk. A pályabírókkal Szövetségünk felveszi a kapcsolatot a részletek egyeztetése céljából.


Levelező forduló végeredmény - hír kelt: 2011.03.19.

Az alábbi linken elérhető a Vasi Vizeken Általános Iskolai vetélkedő levelező fordulóinak összesített végeredménye:

Részletes eredmények letöltése itt >>

A csapatok az előző fordulóban is tartalmas és igényes munkákat nyújtottak be, ez a mostani forduló során sem volt másként. Napjaink legnagyobb problémája a szemetelés, mely sajnos a vízpartokon is megfigyelhető. A csapatoknak az egyik feladatuk volt, hogy készítsenek egy szöveges összeállítást milyen eszközökkel gátolnátok meg a szemetelést és hogyan hívnátok fel az emberek figyelmét a szabálytalanságra. A feladat része volt, hogy egy ötletes információ közvetítő eszközt (Pl.: plakátot, posztert, táblát..stb) is kellett készíteni a vízparti  szemetelés megelőzésére

 

A többi kiváló munka megtekinthető itt >>>

 

A Vasi Vizeken Iskolai Vetélkedő levelező fordulójának dobogós helyezettjeinek külön gratulálunk:

I. hely  Béri Balog Ádám Általános Iskola - "GOLAB" Sebes pisztráng

II. hely  Zrínyi Ilona Általános Iskola - Ho-hok csapata

III. hely Bersek József Általános Iskola - Nagy-ho-ho horgászok

Egyéb kapcsolódó dokumentumok:


Horgászati tilalom feloldása -hír kelt: 2011.03.11.

Az Ajkai Timföldgyár zagytározójának 2010. 10. 04-én történt átszakadását követő havária esemény miatt 2010. 10. 05-én halászati tilalom került elrendelésre az érintett horgászvizeken. A Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága 2011. március 11. 6.00 órától az alábbi területeken feloldja az általános horgászati tilalmat:

 • Merseváti tőzegbányatavon
 • Nagypiriti kavicsbányatavon
 • Kodó patakon (kivéve a Marcal-torkolattól számított 50 m)
 • Cinca patakon (kivéve a Marcal-torkolattól számított 50 m)

Az általános teljes halászati és horgászati tilalm továbbra is megmarad a Marcal folyó Vas megyei szakaszán és a Kodó- patak, Cinca-patak torkolati szakaszai tekintetében a visszavonásig.


Műlegyező OB nevezési határidő hosszabbítás - hír kelt: 2011.03.11.

A Műlegyező OB. nevezési határideje 2011. április 01-re módosul. Kérjük a sporthorgászokat, hogy a módosított nevezési határidőt betartani szíveskedjenek.


Vodafone ajánlat, előzetes igényfelmérés - hír kelt: 2011.03.08.

  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége telekommunikációs partnere a Vodafone Magyarország Zrt. A Vodafone a Szövetség tagegyesületeinek részére egy kedvező ajánlatot dolgozott ki, melyet ezúton ajánlunk a figyelmébe minden horgásztársunk figyelmébe előzetes igényfelmérés céljából.  A kedvezményes tarifacsomagot igénybe veheti a Vas megyei Horgász Szövetség minden tagegyesülete és annak horgászai, valamint azok családtagjai ( 1 horgász - max. 5 családtag)

  

Az előfizetési csomag bármely Vodafone üzletben megköthető lesz önállóan, amennyiben a horgász/egyesület rendelkezik a Szövetség által kiállított kedvezményre jogosító igazolással.

  

Az előfizetést megvásárlók flottán belül díjmenetesen beszélhetnek egymással és a Szövetség ismert mobiltelefonszámaival is. A csomag további legfontosabb paraméterei:

  

 • havidíj: bruttó 2.813 Ft (100%-ban lebeszélhető: 1.875 Ft hálózaton belül, 938 Ft minden irányban lebeszélhető)
 • percdíj: bruttó 18,75 Ft, minden mobil- és vezetékes hálózatba, 10 másodperc alapon
 • opcionális sms kedvezmény
 • kedvezményes készülék- és Mobil Internet vásárlási lehetőség

Részletes tarifacsomag elérhető itt>>>

Amennyiben érdekli Önt a lehetőség kérem legkésőbb 2011. március 24-ig jelezze felénk igénylési szándékát az info@vasivizeken.hu e-mail címen előzetes igények felmérése céljából.


Társadalmi munka a Sebes Pisztráng tanösvényen- hír kelt: 2011.03.08.

  

Horgász egyesületi vezetők, halászati őrök és önkéntes sporthorgászok bevonásával elmúlt szombaton vízpartkarbantartási munkálatok folytak Kőszeg - Lukácsháza között található Gyöngyös patak szakaszon. A szép időjárási körülmények között 39 fő vett részt a programon. Ezúton is köszönjük a segítségüket!

 

  

 


I. forduló eredmények - hír kelt: 2011.03.01.

Az alábbi linken elérhető a Vasi Vizeken Általános Iskolai vetélkedő I. fordulójának eredményei:

Eredmények letöltése itt >>

Gratulálunk minden csapatnak a beérkezett munkájához!


33.000 m Trabucco horgászzsinórt nyerhetnek el a vasi  horgászok- hír kelt: 2011.02.23.

 

Örömmel tájékoztatjuk minden horgásztársunkat, hogy a 2011.évben a Trabucco Magyarország és a Damil.hu webáruház támogatásával ismét el tudtuk indítani a horgászok körében népszerű promóciós játékunkat. A Vasi vizeken - Damil.hu nyereményakcióban részt vehet az a horgász, aki az akció időtartama alatt regisztrálja a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagszervezeteiben (horgászegyesületeiben) kiváltott 2011. évre  érvényes magyar állami horgászjegyét. A játékban minden magyar állami horgászjeggyel egyetlen érvényes regisztrációt lehet leadni, de a nyerési esélyek tovább növelhetőek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által kezelt horgászvizekre megvásárolt - tagegyesületi tagoknak biztosított "1”-es típusú - éves területi jegyekkel.

A promóciós játék időtartama: 2011. február 21.-2011. június 10.

A nyeremények sorsolásában a végső résztvevők regisztrációs adatai a kiváltott állami jegyek után egyszer fognak szerepelni, és minden megváltott éves területi jegy után ismételten egyszer! 

Példa:

 • Csak állami horgászjegy vásárlása 1 db érvényes regisztráció jelent a nyereményjátékba.
 • Egy komplett vasi általános felnőtt engedély ("1”területi jegy + állami jegy) vásárlása 2 db érvényes regisztrációt jelent a nyereményjátékba.

A sorsolás folyamán egy személy csak egyszer sorsolható ki nyertesnek

 

Nyeremények a tagszervezetek ifjúsági és felnőtt tagjai között:

 • Fődíj: 3000 m Trabucco horgászzsinórt tartalmazó csomag
 • 30 db 600 m Trabucco horgászzsinór tartalmazó csomag
 • 30 db 300 m Trabucco horgászzsinór tartalmazó csomag
 • 5 db 2011. augusztus 01.- augusztus 31. között felhasználható érvényes napi területi jegy

 

Nyeremények a gyermek horgászjeggyel rendelkező horgászok között:

 • Fődíj: 1 db 1 hetes táborozási lehetőség teljes ellátással a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgásztáborában
 • 20 db Trabucco 4 m-es spicc bot
 • 20 db 150 m Trabucco horgászzsinór
 • 5 db 2012. évre érvényes gyermek területi jegy

Promóciós játék részletei és regisztrációs felülete

a www.damil.hu oldalról  érhető el!

A promóciós játék főtámogatója:

        

Számítunk az Ön regisztrációjára is!


I. Vasi Vizeken- Fishing and Hunting Országos Könnyűpergető Kupa - hír kelt: 2011.02.21.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége meghirdeti I. Vasi Vizeken- Fishing and Hunting Országos Könnyűpergető versenyét a Rapture Magyarország támogatásával.

A verseny tervezett időpontja:             2011. április 15-16-17

Nevezési határidő:                                 2011. április 1.

A versenypálya helyszínei:                   Gyöngyös patak lukácsházi Sebes pisztráng tanösvénye

Nevezési díj: 7000 Ft/fő  A nevezéseket piros csekken és a mellékelt nevezési lapon a Vas Megyei Szövetség címére kérjük megküldeni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz)  Megjegyzés rovatba, kérjük feltüntetni az alábbi szöveget: Vasi Vizeken- Fishing and Hunting nevezés.  

Részletes versenykiírás + nevezési lap letölthető itt >>>

-----

2011. 02. 23. előtti írások megtekintése >>>

2010. 08. 09. előtti írások megtekintése >>>

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

 

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt