Ki lesz a vasi vizek legjobb sporthorgásza?                                                                    Ingyenes gyermek peca! 

                                    

    Támogassa Ön is a vasi fiatalokat    Horgász Karácsony          Feliratkozás!             2012.évi programjaink!

 

Aktuális

 

Újévi kedvezmény minden olvasónknak-hír kelt: 2012.01.02.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége egyik együttműködő partnere a Trabucco Magyarországi Vezérképviselete. Az új év alkalmából minden olvasónknak, aki kinyomtatja, kivágja és bemutatja a szórólapot a horgászboltban 20 % kedvezményt kap a vásárlásából.


Karácsonyi üdvözlet -hír kelt: 2010.12.20.


Már kaphatók a jövő évi horgászjegyek-hír kelt: 2010.12.20.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Intéző Bizottság az ősz folyamán elfogadta a 2012. évi Szövetségi tagsági díjakat és területi jegyárakat. A jövő évi horgászjegyeket a tagszervezetek többsége az elmúlt napokban átvette, ezáltal megoldott a karácsonyi ajándékba szánt horgászjegyek megváltásának lehetősége is. A horgászjegyeket forgalmazó tagszervezetek elérhetőségei itt megtekinthetők. A jegyváltókat érintő jövő évre vonatkozó legfontosabb kedvezményeket, lehetőségeket az alábbiakban foglaltuk össze:

2012. évre érvényes horgászjegyek ára letölthető itt >>>


Új egyesülési törvény-hír kelt: 2010.12.20.

 

Az Országgyűlés 2011. december 5-i ülésnapján elfogadta a 2011. évi CLXXV. törvényt, mely "az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról" rendelkezik.
A törvény preambulumában a következők vannak rögzítve:


" Az Országgyűlés elismerve, hogy az emberek önkéntes összefogása nélkülözhetetlen Magyarország fejlődéséhez, a civil szervezetek a társadalom alapvető egységei, amelyek folyamatosan hozzájárulnak közös értékeink mindennapi megvalósulásához; az egyesülési szabadság érvényesülése, valamint a civil szervezetek működési alapjainak megteremtése, társadalmilag hasznos és közösségteremtő tevékenységük elismerése, közérdekű, illetve közhasznú tevékenységük támogatása érdekében - összhangban az Alaptörvénnyel, valamint az 1976. évi 8. törvényerejű rendelettel kihirdetett Polgári Jogok Nemzetközi Egészségokmányának rendelkezéseivel - a következő törvényt alkotja "

A törvény letölthető itt >>>


Tájékoztatás -hír kelt: 2010.12.20.

A Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesület kizárása ügyében a Győri Ítélőtábla - tárgyaláson kívül - meghozta döntését, melynek értelmében a Vas Megyei Bíróság 2011. február 14. napján kelt 17.P,20.616/2010/22. sz. ítéletét megváltoztatja. A Vas Megyei Savaria SHE fellebbezése eredményes volt, ezért a Győri Ítélőtábla megsemmisítette a K-12/2010. számú kizáró határozatot és a hozzá kapcsolódó K-13/2010. és K-14/2010. számú határozatot is. A jogerős ítélet értelmében a Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesület tagja a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének.


Peren kívül egyezség a téglagyári tó használata ügyében -hír kelt: 2010.12.20.

Nyugvópontra jutott a téglagyári tó halászati joga körül támadt vita Celldömölkön: az Önkormányzat peren kívüli egyezséget kötött a horgászszövetséggel.


A celldömölki képviselő-testület úgy döntött, hogy önkormányzati használatba veszi a téglagyári tavat, azaz 2012. januárjától maga gyakorolja a halászati jogot, amelyet eddig a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége gyakorolt. Az ügy körül támadt vitában végül sikerült a feleknek  peren kívül megállapodásra jutniuk. Eszerint a halászati jogról való lemondás ellenértékeként a celldömölki Önkormányzat egyrészt egymillió forintot fizet a horgászszövetségnek, másrészt 2012-től 2016-ig húsz százalékos kedvezménnyel kínálja a horgászjegyet azoknak a celli társadalmi szervezetekben tömörülő horgászoknak, akik tagjai a megyei horgászszövetségnek.  Az önkormányzat mindezeken túl lemond az öt évre visszamenőlegesen megállapított, évi egymillió 200 ezer forintra taksált használati díjról; a horgászszövetség viszont eltekint korábbi ötmillió forintos kártérítési igényétől. Az egyezség megszületett, a horgászszövetség nem indít pert. A képviselő-testület határozata szerint az egyezség megkötésével egyidejűleg az Önkormányzat haszonbérleti előszerződést köt a horgászszövetséggel, amelyben vállalja, hogy a halászati jog megszerzése után egy évvel felülvizsgálatot rendel el - ennek fényében dönt a továbbiakról. 

Azok a horgászok, akik tagjai a megyei szövetségnek, 2016-ig 20 százalékos kedvezményt kapnak Fotó: Benkő Sándor

Azok a horgászok, akik tagjai a megyei szövetségnek,

2016-ig 20 százalékos kedvezményt kapnak Fotó: Benkő Sándor

Vagyis ha az első év elteltével a város  számára esetleg veszteséges lesz a tevékenység, az Önkormányzat pályázatot ír ki a téglagyári tó halászati jogának gyakorlására. Amennyiben a megyei horgászszövetség pályázata nyer, a szövetség a halászati jogról való lemondás ellenértékét (az említett egymillió forintot) haszonbérleti díjként fizeti vissza a celldömölki önkormányzatnak. A téglagyári tó halászati jogáról szóló előterjesztést a celldömölki Önkormányzat Városfejlesztési és Költségvetési Bizottsága tárgyalta meg előzetesen, ezután került - a megegyezésre kész ügy - a képviselő-testület elé. A Szövetség Intéző Bizottsága 2011. december 09-i ülésén a megtárgyalta és elfogadta az egyezségi ajánlatot.

Forrás: Vas Népe - Ölbei Lívia


Általános iskolák nevezését várjuk -hír kelt: 2010.12.15.

Vas megye általános iskolái között immáron hetedik alkalommal kiírja a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. Az elmúlt évek során átlagosan 15-20 csapat indult az országosan egyedülálló vetélkedőben. A szervezők fontos eredménynek tartják, hogy a versenysorozat által eddig kb. 500-600 fiatal foglalkozott a horgászvizek élővilágával, környezetének védelmével. A vetélkedőre az idei évben is Vas megye közigazgatási területén elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhetnek. A verseny célja továbbra is, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és népszerűsítsék a környezettudatos gondolkodást. A verseny központi témakörei: víz, hal, környezet. A versenyen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen és egy helyszíni fordulón mérik össze tudásukat. Nevezési díj nincs!!! A versenyre a nevezéseket 2012. január 15-ig várjuk. Bővebb információ és a nevezési lap letölthető itt >>>

      

Nevezz, hogy jövőre Te is ott lehess a vetélkedőn!


Kovács Dániel és Nagy Zsolt lett kategóriájában a legjobb vasi pecás -hír kelt: 2011.12.10.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége másodszor rendezte meg a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza ” elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. A Vas Megyei Horgász Szövetség elmúlt pénteken tartott Intéző Bizottsági ülésén került sor a versenysorozat ünnepélyes eredményhirdetésére. A Szövetség elnöke Csiszár István az eredmények ismertetése előtt elmondta, hogy a versenysorozattal párhuzamosan zajlott az Országos Felnőtt  Egyéni  Horgászbajnokság is, melyen a vasi versenysorozatban is sikeresen szereplő Kovács Dániel (Elektromosok SHE.)  is részt vett. Dániel a fiatal kora ellenére a 11 fordulóból álló felnőtt versenysorozaton a 8. helyezést érte el.

    

Ezzel a kiváló eredménnyel a 2012. évi Magyar Felnőtt Nemzeti Válogatott tagja lett Kovács Dániel, melyhez külön gratulált minden vasi sporthorgász nevében a  Szövetség vezetője. A "Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2011.” elnevezésű versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3 helyezett versenyzőnek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége gratulációja mellett Laki László alelnök emléktárgyakat adott át. Az idei versenysorozat végeredménye a következők szerint alakult:

Versenyhorgász kategória

I. hely: Kovács Dániel

Elektromosok SHE

150 pont

II. hely:  Komáromi Levente

Kőszeg - Savaria SHE.

140 pont

III. hely: Horváth Balázs

Kőszeg - Savaria SHE.

110 pont

 

Részletes eredmények (versenyhorgász kategória) >>>

Hobbi horgász kategória

I. hely: Nagy Zsolt

Körmendi Munkás HE.

90 pont

II. hely: Pajtli László

Spartacus HE.

85 pont

III. hely: ifj. Pajtli Ferenc

Spartacus HE.

65 pont

Részletes eredmények hobbi horgász kategória >>>

További képek megtekinthetőek itt >>>


Kétnyaras pontytelepítés a Hársas-tavon-hír kelt: 2011.12.01.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Szentgotthárdi Horgász Egyesület halasítási támogatásával ( 375.000 Ft) 500 kg kétnyaras - terven felüli - pontytelepítést hajtott végre a Máriaújfalui-Hársas tavon. A telepítésen készített néhány kép itt megtekinthető >>

   


Halőrzés eredményei a vasi vizeken az elmúlt időszakban-hír kelt: 2011.11.28.

Horgászrendi változások lesznek jövő évtől

Az elmúlt hónapokban a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége több csoportos halőrzéssel igyekezett elősegíteni a Szövetség kezelésében lévő horgászvizek védelmét. A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy a jövőben ezen kezdeményezést tovább kell folytatni. A csoportos ellenőrzések során a kisebb figyelmezetéseket nem számítva, közel húsz esetben kellett szabálysértési eljárást kezdeményezni az illetékes halászati felügyelőnél. A szabálysértő horgászok váratlan vízparti agressziójának megjelenése is indokolja, hogy egyidejűleg több halászati őr végezzen ellenőrzést a vizek partján. A horgászvizeken a leggyakrabban elkövetett szabálysértés az engedély nélküli horgászat mellett a megengedettnél több horgászbot használata volt. A feljelentések nyomán eddig összesen 345.000 Ft halvédelmi bírság került kiszabásra az illetékes hatóság által. Az eddig lezárult 16 db szabálysértési ügyben a kiszabott bírságok értéke 10-40 ezer forint között volt, valamint az eset súlyosságától függően 3-12 hónapra eltiltották a szabálysértőket a horgászattól. A jövőben horgászni szándékozó személyek figyelmét ezúton is felhívja a Szövetség, hogy Magyarországon horgászni kizárólag horgászvizsgával, érvényes állami horgászjeggyel és egyesületi tagsággal, valamint a kiválasztott vízterületre érvényes területi engedéllyel lehet.

   

Halászati őrök ellenőrzés közben 

Jövő évtől a helyi horgászrendben is lesz néhány változás, melyet az ősz folyamán a Szövetség illetékes testülete fogadott el. A Szövetség kezelésében lévő horgászvizeken 2012. január 01-től a gyermek horgászoknak kizárólag reggel 6 órától este 20 óráig lehet felnőtt személy felügyeletével horgászni, valamint havonta 1 db nemes halat tarthatnak meg a fiatal pecások. A felnőtt horgászoknál egyéb halból  (keszeg, kárász.stb.) az eddigi 6 kg, helyett 3 kg lesz megtartható naponta, valamint évente 80 kg-ban került maximalizálásra az elvihető kvóta. A halak kíméletes megtartása és a vízparti szemetelés visszaszorítása érdekében több ponton szigorodik a jövő évi  horgászrend, melyet minden sporttárs figyelmébe ajánl a Horgász Szövetség.

Az elfogadott módosítások itt olvashatóak >>>


Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2011. eredménylista -hír kelt: 2011.11.28.

Ezúton tájékoztatjuk a sporthorgászokat a Vas Megyei Horgász Szövetség által tavalyi évben indított "Vasi vizek legjobb sporthorgásza" elnevezésű versenysorozat idei végeredményéről. A versenysorozat hivatalos eredményhirdetésére a Szövetség decemberi Intéző Bizottsági ülésén kerül sor. A részletes eredmények megtekinthetőek az alábbi linkeken:

Ezúton is gratulálunk minden indulónak az elért eredményéhez.

A közölt eredménylistákban, amennyiben esetleg hibát, vagy elírást talál, kérem jelezze azt részünkre az info@vasivizeken.hu címre.


Rendezett vízpart várja a pecásokat Nicken-hír kelt: 2011.11.23.

 

Az elmúlt hétvégén a Rába folyó nicki szakaszán önkéntes munkát szervezett a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A kisszámú, de annál lelkesebb csapat szombaton reggel 8 órakor találkozott a folyóparton. A halászati őrök folyamatosan vágták a gazt és bozótoltak, míg a csapat másik fele kazlakba összegyűjtve rendezte a levágott növényzetet. A feladatok nagyobb részét szombaton sikerült elvégezni, de még másnap a RÁBA-Műgát és Térségéért Egyesület önkéntesei tovább szépítették a területet. A lelkiismeretes munkának köszönhetően a Rába folyó egy több száz méteres csodálatos szakasza nyílott ki a horgászközösség és minden természetjáró számára.

 

       

Ezúton köszönjük minden segítőnek, aki részt vett a hétvégi önkéntes munkán.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>


Telefonos elérhetőségek változása -hír kelt: 2011.11.22.

 

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 06/94-314-780-as telefonszáma megszünt. A Szövetség továbbra is elérhető a 06/94-506-835, illetve a 06/70-33-99-703 telefonszámokon. Az internet kapcsolattal rendelkező horgásztársaknak és az egyesületi vezetőknek felhívjuk a figyelmét, hogy november elejétől a Szövetség ingyen is hívható az itt található internetes alkalmazással >>>


Fehérhal telepítés volt pénteken a vasi vizeken-hír kelt: 2011.11.16.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége őszre tervezett vegyes fehérhal telepítése elmúlt pénteken befejeződött a vasi vizeken. A legutóbbi telepítés során az Új-perinti I. sz tóba 1000 kg, a Gencsapáti tóba 800 kg, míg a Csepregi téglagyári tóba 800 kg hal került.

        

Az őszi fehérhal telepítések során összesen 9080 kg hal került a horgászvizekbe, mely a jövő tavaszi pecázások során minden horgásztársnak biztosíthatja az egyéb halfogás örömét.

       


Önkéntes munka a Rába folyó nicki szakaszán-hír kelt: 2011.11.15.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az Önkéntesség Európai éve jegyében a Rába folyó nicki szakaszán önkéntes vízpart-karbantartási (szemétgyűjtés, bozótolás..stb.) munkát szervez 2011. november 19-én (szombat) reggel 8.00 órától. Az eltervezett munkák elvégézésnek függvényében 2011. november 20-án (vasárnap) délelőtt is tart még a kezdeményezés.

A kezdeményezés együttműködő partnerei: EDUKÖVIZIG, Celldömölki Horgász Egyesület, Répcelaki Horgász Egyesület, Rábapatyi Horgász Egyesület, RÁBA-Műgát és Térségéért Egyesület

A szervezők az önkéntes munkán szeretettel várnak

minden segítő szándékú horgásztársat, természetkedvelőt!

 


Keszeg telepítés a szombathelyi horgászvizekbe-hír kelt: 2011.11.07.

 

Elmúlt szombaton a Vas Megyei Horgász Szövetség teljesítette a Szombathelyi Csónakázó-tó és horgásztó idei keszeg telepítési kötelezettségét. A Szombathelyi Csónakázó-tóba 600 kg keszeg, míg a horgásztóba 280 kg hal talált új otthonra.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

 


Együttműködés a Répcelak térségében található horgászvizek érdekében-hír kelt: 2011.10.29.

A társadalom elvárása szükségessé teszi a vízpartokon kialakuló kedvezőtlen folyamatok megfelelő kezelését, így az engedély nélküli, továbbá a tiltott módon és eszközökkel történő horgászat visszaszorítását, valamint a horgászvizek mentén folytatott környezetkárosítást.  Ennek érdekében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a RÁBA-Műgát és Térségéért Egyesület együttműködési megállapodást kötött a hétfői napon, a Nicken megtartott szakmai egyeztetésen. Az elsősorban környezetvédelemmel foglalkozó Egyesület a Szövetség kezelésében lévő Répcelak Csánigi-tó. Rábasömjéni-tó, és a  Rába folyón, valamint a Répce folyó mentén fejti ki tevékenységét. 

     

    

A hétfői egyeztetésen részt vettek az érintett horgászvizek gondozásáért felelős Szövetségi tagszervezetek is. A szakmai megbeszélést kezdeményező Szövetség ügyvezető elnöke Puskás Norbert köszöntötte a megjelenteket és röviden ismertette a kialakításra kerülő együttműködés célját. Az ügyvezető elnök elmondta, hogy az együttműködés, akkor lehet hosszú távon sikeres, ha a területen lévő horgászegyesületek és az önkéntes halászati őrök is segítik a munkát. Dóczi Attila a RÁBA-Műgát és Térségéért Egyesület elnöke rövid köszöntője után bemutatta az egyesület tevékenységét és az eddig elért eredményeit, valamint jövőbeni céljait. A Halászati Hatóság részéről Mesterházy József halászati felügyelő, míg az Észak-dunántúli Vizűgyi Igazgatóság nicki szakaszának képviseletében Szabó Ervin megbízott vett részt a tanácskozáson.  A nap egyik központi témája volt, hogy a környezetvédelemmel foglalkozó egyesületi önkéntesek és a területen lévő halászati őrök, milyen módon tudnak a jövőben együttműködést kialakítani. A halőrzés témakörében Mesterházy József halászati felügyelő egy prezentációt is tartott a megjelenteknek. A RÁBA-Műgát és Térségéért Egyesület két horgászatot kedvelő tagja a közel jövőben halászati őri vizsgát is tesz, melynek köszönhetően a jövő évtől tovább növekszik a térségben jelentkező ellenőrzések száma.   A másik fontos téma volt, hogy a Rába folyó nicki szakaszán a RÁBA-Műgát és Térségéért Egyesület megkezdte egy partszakasz rendbe tételét, melyet folytatni kíván a horgász szervezetek bevonásával. Az egyeztetésen a felek megállapodtak, hogy közös összefogással, várhatóan még a november folyamán neki látnak egy nagyobb partszakasz bozótozásához, kitisztításához a nicki szakaszon.  A tervezett vízpart-karbantartási feladatokra minden - Rába folyót szerető és érte tenni akaró -  önkéntest szívesen várnak a szervezők.  A nap zárásaként Puskás Norbert és Dóczi Attila szervezetük képviseletében együttműködési megállapodást kötöttek, majd a jelenlévőkkel közös terület bejáráson pontosították a teendőket.


A vándorserleget a vasi horgászok nyerték el -hír kelt: 2011.10.19.

A Burgenlandi Horgász Szövetség és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége idei évben - immáron hatodik alkalommal rendezte meg - a hagyományos Magyar-Osztrák Barátságos Horgászversenyt, melyet az idei évtől Heinrich Graf Emlékversenynek neveztek el a szervezők. Heinrich Graf a Bugenlandi Horgász Szövetség alelnökeként rengeteget tett a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Burgenlandi Horgász Szövetség között kialakult partneri kapcsolatok kiépítéséért. Alelnökként a munkássága során mindig az ifjúság - és utánpótlás nevelés  volt  a középpontban.   A verseny egyik évben Burgenland területén kerül megrendezésre, míg a másik évben a vasi vizeken horgászhatnak az indulók.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az idei megmérettetésre a Gersekaráti Sávíz-tavon került sor. A versenyzőket reggel Csécs Sándor és Farkas Attila versenybizottsági tagok köszöntötték. A napsütéses időben zajló őszi versenyen összesen 36 fő vett részt, a sporthorgászok között  voltak ifjúsági és felnőtt horgászok is. A három órás horgászat során a fogások elmaradtak a Gersekaráton megszokott eredményektől. Az osztrák sporttársak a verseny első felében rakós bottal próbálták horogra csalni a tó halait, míg a vasi pecások match botos módszert részesítették előnyben. A legjobb osztrák horgász Busitc Gerhart volt, aki 10.500 gramm fogással mérlegelt. A magyarok közül Kovács Ákos a Büki HE sporthorgásza végzett az élen 7210 gramm hallal. A vasi sporttársak elsősorban kárászokat és keszegféléket fogtak, míg az burgenlandi versenyzőknek  több 1-2 kg közötti pontyot is sikerült horogra csalni. Az ifjúsági versenyzők közül Németh Zoltán (Répcelaki HE.) rutinos vasi pecás végzett az élen 6930 grammal, mely eredménnyel a felnőtt rangsorban végül a második helyen szerepelt. A barátságos verseny egyik legfontosabb eseménye minden évben, hogy melyik ország csapata nyeri el a vándorserleget. Az eltérő indulói létszám miatt - az előző évekkel azonos módon - az átlagfogás döntött, mely a burgenlandi horgászok esetében 3202 gramm volt,  míg a vasi pecásoknál ez a mennyiség 3740 grammot ért el. A versenyt követő ünnepélyes eredményhirdetésen a Burgenlandi Horgász Szövetség képviselője Csiszár Istvánnak a Vas Megyei Horgász Szövetség elnökének adta át a vándorserleget. Jövő évben a verseny Ausztriában kerül megrendezésre, melynek helyszínét és időpontját következő év elején jelölik ki a horgász szervezetek. A versenyen az alábbi rangsor alakult ki:

Magyar versenyzők:

1. hely Kovács Ákos

Büki HE.

7210 gramm

2. hely Németh Zoltán

Répcelaki HE.

6930 gramm

3. hely Kocsis György

Elektromosok SHE.

6780 gramm

 

Osztrák versenyzők:

1. hely Busitc Gerhart

10500 gramm

2. hely Strauss Siegfried

5550 gramm

3. hely Hackl Thomas

5360 gramm


Gyönyörű márnafogás a Rába folyón-hír kelt: 2011.10.10.

Kárnics László a Körmendi Munkás Horgászegyesület tagja az alábbi beszámoló keretében osztja meg nem mindennapi fogását fotókkal illusztrálva:

"2011.09.29-én délután, ragyogó időben horgásztam a Rába Körmend feletti szakaszán. 17 óra körül maszatoló kapásnak vágtam be, a hal nagy erővel indult meg felfelé, körülbelül 20 méter zsinórt lehúzva a dobról. A túloldalon lévő akadóba ment, majd egy perc feszült várakozás után kijött és megindult felém. Keményítettem a fárasztáson és így 5 perc küzdelem után megadta magát a 73 cm hosszú, 47 cm kerületű és 6,70 kg súlyú márna, mely a merítőszákba is csak a harmadik próbálkozásra fért be. A felszerelés: 3,6m 50-100 g-os TraversX bot, 0,28-as zsinór, csali: fűzött 12-es halibut pellet + 2 szem kukorica fenekezőn felkínálva. Minden horgásztársnak kívánok hasonló élményeket."

   
Gratulálunk horgásztársunknak a szép fogásához!


Megkezdődött az őszi haltelepítés-hír kelt: 2011.10.07.

6600 kg hal talált új otthonra a Szövetségi vizekben

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a héten megkezdte a vasi vizek őszi haltelepítését. A Szövetség az érvényes halgazdálkodási terv előírásainak megfelelően az idei évben - a mostani telepítésen kívül - 37.500 kg fogható méretű pontyot, 1300 kg amurt, 650  kg pisztrángot  és összesen 500.000 db előnevelt halat (csuka, süllő, harcsa, balin, csapósügér, jászkeszeg, nyurgaponty) helyezett ki a kezelésében lévő horgászvizekbe. Az alábbi haltelepítések történtek az elmúlt napokban:

Vízterület megnevezése

Ponty III. ny.

Ponty II. ny.

Kárász-keszeg

Rábasömjéni tó

-

 -

800

Csánigi-tó

-

 -

 1000*

Merseváti-tó

-

 -

  1000**

Nagypirit-tó

-

 -

  400**

Magyarszecsődi-tó

600***

100***

1400

Vasvári tó

 200****

 100****

-

Püspökmolnári-tó

-

 -

1000

Összesen

800

200

5600

Megjegyzés:

* Répcelaki HE. támogatásával (150.000 Ft)

** Celldömölki Lokomotiv HE. támogatásával (300.000 Ft )

*** Körmendi Határőr HE (205.500 Ft ) és Körmendi Munkás HE. támogatásával (141.000 Ft )

**** Vasvári Petőfi HE. támogatásával (177.000 Ft)

A közeljövőben a  halászatok függvényében folytatódnak a Szombathely környéki horgászvizeken és a Csepregi téglagyári-tavon a fehérhal telepítések. A most elvégzett  telepítések után minden horgászvizen korlátozás nélkül lehet horgászni.

 


Horgászati tilalom lesz Gersekaráton-hír kelt: 2011.10.04.

2011. október 8-án -és 9-én reggel 6 órától 18 óráig  horgászverseny miatt a Gersekaráti Sárvíz-tavon a 10. rajthelytől a 45. rajthelyig általános horgászati tilalom van.

A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

Köszönjük a megértést!


Országos Rendőr Horgászbajnokság döntője volt Gersekaráton-hír kelt: 2011.09.27.

 

A Horgászatot Kedvelők Ligája Rendőr Horgász Egyesület és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, valamint a Vas Megyei Rendőr Főkapitányság az idei évben is megrendezte az országos horgászverseny-sorozatának hagyományos vasi fordulóját. A megmérettetésre szeptember közepén került sor, mely egyben az országos verseny utolsó állomása volt.

          

A két fordulóból álló versenyre 11 csapat nevezett. A pénteki napon a hivatalos megnyitót követően a sporthorgászok egy úszós módszerrel végzett fordulón vettek részt, míg szombaton kizárólag fenekes módszerrel történő horgászat volt engedélyezett. Az első fordulóban a Halkan-Trió versenyzője Ricsei Tibor végzett az élen 16.440 gramm fogással. A fenekező forduló győztese 22.800 gramm súllyal a Tüskés Pikó csapatban horgászó Nagy Tibor lett. A őszi nagy meleg ellenére a horgászok összesen 588.710 gramm halat fogtak ki a verseny során.  A díjak átadása előtt Dr. Tánczi Tibor megbízott Vas megyei rendőr főkapitány  és  Csiszár István a Vas megyei Horgász Szövetség elnöke megköszönte a szervezőknek a munkáját és minden horgásztársnak gratulált az elért eredményéhez. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Gerencsér Imre és Szabó Zoltán szervezők részletesen ismertették az eredményeket, majd ezt követően a versenyzők emléktárgyakat és értékes  ajándékokat vehettek át  Tomkovics Lászlótól a HOKEDLI Rendőr HE elnökétől. A versenyen az alábbi csapateredmény alakult ki:

I. hely: Amatőrök (Záhorszky Gábor, Párvai Attila, Horváth Béla)  - 80.520 gramm

II. hely: Sügerek (Bácsfalvi Gyula, Kovács Imre, Galabár Sándor)  - 76360 gramm

III. hely: Piros Pentele (Tomkovics László, Szabó Attila, Körmendi János) -70.750 gramm

      

További képek megtekinthetőek itt >>>


Szombathelyi kötődésű világbajnoki arany született a Csónakos Pergető VB.-hír kelt: 2011.09.19

 

Balinozással nyerték a horgászversenyt az Olaszországi  Pó folyón

 

Az idei évben Olaszországban került megrendezésre a Nemzetek Horgász Világjátéka, ami kicsit hasonlít az "Olimpiához”, mivel ezt is négyévente rendezik meg. A pergető horgászok versenyének a Pó folyó adott otthont, Boretto-i központtal. A versenypálya 50 km hosszú,kijelölt  szakasz volt. A magyar pergető válogatottat Péli Zoltán és Szegedi György, valamint Kállai Péter, Dávid Ferenc párosok alkották. A csapat felkérését elfogadva, csapatvezetőként és a válogatottat tolmácsként is segítve a sporthorgász életben ismert szombathelyi Pankotay Gellért utazott a csapattal a Világjátékokra. A harcsáiról híres Pó folyón izgalmas megmérettetés várta a 11 országból érkezett pergető horgászokat. A verseny helyszínén nem a legjobb hírek fogadták a csapatokat, ugyanis nagyon alacsony volt a folyó vízszintje, ami nem kecsegtetett jó fogással, főleg azoknak akik a harcsára alapozták a taktikájukat.

 

A csapattagok az itthoni felkészülésükben a balinra, valamint a süllőre helyezték a hangsúlyt és ezt a szálat vitték tovább a Pó folyón is. A közel egyhetes felkészülés alatt süllővel nem találkozott a csapat. A balint nagyon kis méretben tudtak fogni, de egyes helyeken biztosan lehetett számítani a kapására. A résztvevők  egy jelentős része bízva a Pó folyó harcsáiban, erre a halfajra pergetett és váltogatta a műcsalikatAz alacsony vízállás eredményezte,hogy a kövezések közelében, csónakkal csorogva el lehetett csípni egy-egy balint.A versenyt megelőző több napos tréningen sikerült megtalálni a több mint száz db műcsalis repertoárból azt az egyet, ami mágnesként vonzotta a nem túl nagy létszámban fellelhető balinokat.Az edzéseket követően a  "csodacsaliként” működő,  Rapture BB Crank wobblert .A műcsalit, a verseny helyszínétől nem messze található pármai Trabucco cég biztosította a magyar válogatottnak.  A magyar csapat Pankotay Gellért vezetésével úgy határozott, hogy az első tesztek alapján a balin marad a csapat számára a versenyhal és "bónuszként” a beeső harcsa, de erre külön nem készült a csapat. Az első forduló 8 órás volt és a  végén  17.310 gramm-os összfogással a magyar csapat állt a dobogó második fokán. A másnapi fordulón semmi kockázatot nem vállalt be a csapat. Az eltervezett taktika szerint mind a két csapat az alsó halban gazdagabb szakaszra ment és ott az eltervezettek szerint horgászott balinra. A második fordulóban  nagyon kevés halat fogott a mezőny, ezért különösen eredményes lett a magyar sporthorgászok balinozása, amit a végén egyéni világbajnok Péli-Szegedi páros akiket egyébként a Trabucco / Rapture szponzorált - megfejelt egy 105 cm-es harcsával. A csónakok beérkezésekor sokan már a mólón gratuláltak a magyar csapatnak, akik nagyon gyors, dinamikus horgászattal elhozták a világbajnoki aranyat az idei évben a román pergetők elől. A magyarok nagy szerencséjére senki nem tudta lemásolni ezt a balinozó technikát, így sikerült egy nagyhalas vízen 50-60 dkg-os balinokkal és egy bónusz harcsával egyéni és csapataranyat nyerni. A horgászok világbajnokságainak történetében magyar csapatnak még sohasem sikerült  a csapat és egyéni aranyat együtt elhódítani. Mostantól már ez nem mondható el.

 

Ezúton gratulálunk minden versenyzőnek a sikeres szerepléshez.

 

Horgászversenyre és társadalmi munkára meghívó -hír kelt: 2011.09.15

 

A Répcementi Horgász Egyesület vezetősége értesíti a horgásztársakat, hogy egyesületi horgászversenyt tart.

A verseny időpontja: 2011. szeptember 25.  (vasárnap )

A verseny helyszíne: Téglagyári-tó Csepreg

Nevezési díj: nincs

Verseny menete: Egy 3 órás horgászati forduló, Célbadobó verseny

--------

2011. szeptember 24-én 8.00-tól társadalmi munkát szervez a vezetőség a Csepregi Téglagyári tó partján! Lehetőség szerint szerszámot / fűkasza, fűnyíró, talicska, lapát stb./ mindenki hozzon magával.

Versenykiírás letölthető itt >>>


Kilencedik alkalommal horgásztak a törpeharcsákra-hír kelt: 2011.09.12.

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is kiírta az Elektromosok Sporthorgász Egyesület a Rádió Szombathely 97,1-el közös törpeharcsafogó horgászversenyét. Az őszi nagy melegben 75 fő állt rajthoz. A reggeli sorsolást követően a horgászok elfoglalták rajthelyeiket és kezdetét vette a négy órás megmérettetés. Minden induló Rádió Szombathely 97,1 pólót kapott ajándékba. A horgászok úszós és fenekes módszerrel is próbálták megtalálni a Szombathelyi Csónakázó -tó kártékony törpeharcsáit. A megmérettetés legfiatalabb versenyzője a 6 éves Horváth Dániel volt, aki egyben a legtöbb törpeharcsát is fogta a versenyen, összesen 1360 grammal mérlegelt a verseny végén. A versenyhorgászok között a tavalyi év győztese ismét remek horgászattal 1080 gramm kifogott törpeharcsával Kádi Szabolcs végzett az élen. A legnépesebb kategóriában a hobbi horgászok között Pajtli Szabolcs nyerte a versenyt 1070 gramm fogással. A versenyen az összfogás mindössze 20900 gramm volt, ami egyértelmű jele, hogy a Szombathelyi Csónakázó tóban a törpeharcsák száma évről -évre csökken. Az idei évben az eredményhirdetést megelőzően a horgásztársak és az érdeklődők számára a Vas megyei Mentésügyi Alapítvány önkénteseinek közreműködésével vízparti elsősegély-nyújtó és az újraélesztés gyakorlatát bemutató előadás is volt. Lendvai Rezső az Alapítvány önkéntese érdekes, lényegre törő előadásával hívta fel a figyelmet az életmentés fontosságára.

   

        Mentésügyi Alapítvány előadása               Monos Tibor bemutatója              Horgászok törpeharcsára várva

Az eredményhirdetésen Keppel László az egyesület elnöke megköszönte minden horgásztársnak a részvételt és Kőszegfalviné Pajor Klárával a Szombathelyi Civil Kerekasztal elnökével közösen ajándéktárgyakat adtak át a helyezetteknek. Az eredményhirdetés után Monos Tibor a Magyar Horgász magazin szakírója tartott elméleti és gyakorlati műlegyező horgászati bemutatót. A versenyen az alábbi végeredmény született:

Versenyhorgász kat.:

I. hely: Kádi Szabolcs - 1080 gramm

II. hely: Kovács Ákos - 720 gramm

III. hely: Varga Bálint - 700 gramm

Hobbi kat.:

I. hely: Pajtli Szabolcs - 1070 gramm

II. hely: Tóth Károly - 950 gramm

III. hely: Pajtli István - 800 gramm

Ifjúsági kat.:

I. hely: Horváth Dániel - 1360 gramm

II. hely: Kovács Richárd - 500 gramm

III. hely: Darics Bálint - 240 gramm

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

 

További képek megtekinthetőek itt >>


Horgászati tilalom lesz Gersekaráton -hír kelt: 2011.09.12.

Ezúton tájékoztatjuk a sporthorgászokat, hogy az alábbiak szerint lesz horgászati tilalom a Gersekaráti tavon a hétvégén megrendezésre kerülő horgászversenyek miatt:

  • 2011. szeptember 16. 10.00 órától - 2011. szeptember 17. 14.00 óráig az 1. rajthelytől a 40-es rajthelyig lesz tilalom az Országos Vasi vizeken  Rendőr Kupa miatt.
  • 2011. szeptember 18. 8.00 órától - 15 óráig az 1. rajthelytől az 58-as rajthelyig lesz tilalom az Osztrák-Magyar Barátságos Horgászverseny miatt.

A horgászversenyek napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

Köszönjük a megértést!


Halfogásokról készült képek a Vasi Vizeken-hír kelt: 2011.09.07.

 

Külön gratulálunk Dezse Károly horgásztársunknak a 2011. 08. 19-én

fogott 49,85 kg-os gersekaráti harcsájához.

További képek megtekinthetőek itt >>>

  


Horgásszon féláron 2011. szeptember 01-től a Vasi Vizeken-hír kelt: 2011.09.01.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kedvezményes árú területi horgászjegyet bocsátott ki az év hátralévő időszakára a horgászok igényeinek jobb kiszolgálása érdekében

A kedvezményes jegyet kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagegyesületeiben tagsággal rendelkező horgászok vásárolhatják meg az egyesületükben és a kijelölt jegybizományosoknál.

 

A kedvezményes vasi "1”-es területi jegyre vonatkozó legfontosabb információk:

Felnőtt: 10.000 Ft

Elvihető nemes hal mennyisége: 25 db

Ifjúsági -és kedvezményezett: 5.000 Ft

Elvihető nemes hal mennyiség: 13 db

A területi engedély érvényes:

2011. szeptember 1. - 2011. december 31.

További információ:

Sporthorgász Egyesületek

Vas Megyei Szövetsége

9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.

Tel.: 06/94-506-835 Fax: 06/94-506-836

Mobil: 06/70-33-99-703

E-mail: info@vasivizeken.hu

www.vasivizeken.hu


11.900 kg nemeshal kerül szövetségi horgászvizekbe-hír kelt: 2011.08.24.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2011. augusztus 31-re tervezi a haltelepítést a kezelésében lévő horgászvizeken. A telepítés során összesen 10.600 kg fogható méretű háromnyaras ponty és 1300 kg amur kerül a Szövetségi vizekbe. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe az állóvizeken  2011. augusztus 31 (szerda) 12.00 órától 2011. szeptember 03. (szombat) reggel 06.00 óráig a horgászvizeken. A nyári kánikula elhúzódása esetén a telepítés időpontja változhat a halak biztonságos szállítása érdekében. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés az alábbiak szerint történik:

Vízterület

Amur - Mennyiség (kg)

Ponty - Mennyiség (kg)

Rábasömjén tó

50

400

Csánigi tó

50

500

Celldömölki tó

50

400

Merseváti tó

50

400

Nagypiriti tó

50

0

Vasvári tó

100

500

Gersekaráti tó

250

1000

Püspökmolnári tó

100

500

Magyarszecsődi tó

50

700

Hársas tó

0

800

Vadása tó

0

400

Himfai tó

0

500

Szombathelyi csó.tó

250

1000

Szombathelyi horg.tó

100

400

Ujperinti I. tó

100

400

Gencsapáti-Perenyei tó

50

400

Csepregi tó

50

400

Rába folyó - Ikervár*

0

500

Rába folyó - Alsószölnök**

0

300

Kerkaszentkirály

0

500

Kerkafalva Kéthatár-tó

0

600

Összesen:

1300

10600

 

* Ikervári HE támogatásából

** Alsószölnöki HE támogatásából

   

Horgászfiatalok öröme a vasi vizeken -hír kelt: 2011.08.24.

   

  Ikervári keszeg fogás                Damil.hu nyereményjáték           Gersekaráti csuka fogás


A KŐSZEGI SHE"2011. ÉV NYÁRBÚCSÚZTATÓ”PROGRAM-hír kelt: 2011.08.19.

A Kőszegi SHE szeretettel meghívja a horgásztársakat a Kőszegi Csónakázó tavon 2011. szeptember 10-én megtartásra kerülő alábbi programjaira.

 

06.30 - 13.00 Nyílt, nevezéses, páros horgászverseny

A verseny lebonyolítására 2 fős csapatok jelentkezését várjuk. Az első 15 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. A verseny 2 szektorban kerül megrendezésre, a csapat tagjai külön szektorban fognak horgászni, időjárástól függetlenül. A végeredmény a 2 szektor összesített helyezési számai alapján lesz megállapítva. Azonos helyezési szám esetén a 2 fő összesített fogási mennyisége dönt. Horgászni 1 bottal, 1 horoggal lehet. Nevezési díj: 6000 Ft/csapat. Minden induló díjazásban részesül, valamint az első 3 csapat kiemelt díjazást kap. A verseny végén a csapatok részére ebédet a KSHE biztosítja.

  • Jelentkezés, illetve a részletes versenykiírás átvehető Kovács Bélánál személyesen, vagy további tájékoztatás a 06/20/2813340-es telefonszámon kérhető.
  • Jelentkezési határidő: 2011. 09. 07. Szerda

A horgászverseny menetrendje:

06.30 - 06.45 Regisztráció
06.45 - 07.00 Technikai értekezlet, sorsolás
07.00 - 07.55 Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés

07.55 - 08.00 Etetés
08.00 Verseny kezdete
12.00 Verseny vége

12.00. - 13.00 Mérlegelés, összesítés

09.00 - 13.00  Főzőverseny.

Baráti társaságok, civil- és társadalmi szervezetek jelentkezését várjuk, hogy főzőtudományukat megmérettessék, és egy jó hangulatú napot töltsenek egymás közt.

A nyersanyagról, főzőalkalmatosságokról egyéb járulékos anyagokról a versenyzőknek kell gondoskodniuk. Az egyesület padokat, asztalokat, műanyag edényeket (tányér, étkészlet), tűzifát, illetve csapatonként két kilogramm kenyeret biztosít. A versenyen egytálételekkel lehet indulni

- Nevezési díj 2.000.-ft /csapat,

- Nevezés és további információ: Bálint Péternél (06/30 9861660 telefonszámon)

A főzőverseny menetrendje:

09.00 - 09.30 Versenyzők, vendégek fogadása, regisztráció a főzőversenyre
09.30 - 12.30 Főzőverseny
12.30 Elkészült ételek leadása zsűrizésre

13.00 Horgászverseny, főzőverseny eredményhirdetése, ételek elfogyasztása


Jet-ski verseny a gersekaráti Sárvíz-tavon -hír kelt: 2011.08.17.

 

A gersekaráti Sárvíz-tavon Jets-ski pályát üzemeltető Weisz Bt.-vel kölcsönös partneri együttműködést alakított ki a tavalyi évben a Szövetség. Az együttműködés értelmében ezúton felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy 2011. augusztus 26-28. között ALPOK ADRIA KUPA IV. FUTAMA és  az ORSZÁGOS JETSKI BAJNOKSÁG V. FUTAMA lesz, mely a horgászat megzavarásával járhat. Kérjük ezen időszakban a horgászok megértését!

 


Euro-Peca Kupa 2011. -hír kelt: 2011.08.11.

Versenyplakát letölthető itt >>>


Horgászati tilalom -hír kelt: 2011.08.11.

  

2011. augusztus 20-án 7.00 órától 2011. augusztus 21-én 11.00 óráig horgászverseny miatt horgászati tilalom lesz a Máriaújfalui tó erdő felöli oldalán.

-----

2011. augusztus 21-én (vasárnap) 6.00 órától - 14.00 óráig horgászverseny miatt horgászati tilalom lesz a Pinka patak horvátlövői szakaszán.

  

Köszönjük a megértésüket!

 


Pinka patak vízhozam csökkentés -hír kelt: 2011.08.11.

Ezúton tájékoztatjuk horgásztársakat, hogy a Pinka patak pornóapáti szakaszán hallépcső építése és turbina fejlesztési munkálatok történnek a szakhatóságok hozzájárulásával. Az építési munkákhoz szükség van a Pinka patak vízszint csökkentésére. A beruházás időtartalma: 2011.05.05.-2012.07.30.

 

Köszönjük megértésüket!


Kis-Rába vízhozam csökkentés -hír kelt: 2011.08.09.

   

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatja a horgásztársakat, hogy a Kapuvár-Beled közút Kis-Rábát keresztező hídjának átépítése folyik. Az átépítéshez kapcsolódó mederburkolat építési munkákhoz szükség van a Kis-Rába vízhozamának csökkentésére. A vízhozam csökkentés várható időtartama: 2011. augusztus 08.- 2011. szeptember 15. A vízszint csökkentést a lehetőségekhez képest fokozatosan fogja elvégezni az ÉDU-KÖVIZIG.


Verseny időpont változás -hír kelt: 2011.08.08.

Ezúton tájékoztatjuk a sporthorgászokat, hogy az alábbiak szerint módosulnak a versenynaptárban szereplő programok időpontja:

  • Rádió Szombathely - Euro Peca Kupa  - 2011. szeptember 11. (vasárnap) - Szombahely, Csónakázó-tó
  • Országos Vasi vizeken  Rendőr Kupa  - 2011. szeptember 16-17. (péntek, szombat) - Gersekarát Sárvíz-tó
  • Osztrák-Magyar Barátságos Horgászversenyek - 2011. szeptember 18. (vasárnap) - Gersekarát Sárvíz-tó

A versenyek ideje alatt általános horgászati tilalom lesz a kijelölt versenypályákon.

Köszönjük a megértést!


OHCSB II. beszámoló-hír kelt: 2011.08.08.

   

A 2011. évben az Országos Horgász Csapatbajnokság II. osztályában a Vas Megyei Savaria Sporthorgász Egyesület képviselte a Vas megyei horgászokat. A legnehezebb feladat a csapat összeállítása volt. A többi feladat már nem igényelt nagy szervezést. A csapattagok egyértelmű kérésének megfelelően versenyzők szállása a kápolnásnyéki Kerekesházban volt. Etetőanyag és élő anyag megrendelése után, csütörtök este elindult a csapat. Pénteken a reggeli kötelező edzésnél, volt egy kis kellemetlenség, sajnos hozzánk nem jutott el annak a híre, hogy időközben még egy csapat jelentkezett, így az eredeti edzéstervben volt egy kis csúszás, aminek következtében 2 csapat szándékozott ugyanazon a helyen edzeni, szerencsére sikeresen megoldódott a félreértés, s elkezdhettük az edzést. Az edzés alkalmával nagyon szépen jöttek a keszegek a rakós botokon, ezért a csapat azt találta ki, hogy másnap erre alapozva készülünk az első versenynapra. Másnap reggel erős hidegfronttal nagy lehűlés érkezett, ami sajnos teljesen megváltoztatta a halak kapókedvét. A verseny első napján korán reggel kezdődött a regisztrálással, ez egy nagyon lassú folyamatra sikeredett, mert a másod osztályban szereplő csapatokat a legvégére hagyták. Miután megtörtént a sorsolás, elfoglalhatta a csapat a helyeket. A sorsolás ideje alatt a versenyzők nem tétlenkedtek, elkészítették a versenyre az etetőanyagokat.

        

          További képek megtekinthetőek itt >>>

A verseny ideje alatt a Velencei tó sajnos teljesen más arcát mutatta mint az edzés napon, a hidegfrontnak köszönhetően teljesen eltűnt a dévér a pályáról, s szinte csak snecikkel lehetett menekülni a nullázás elöl. Sajnos erre a váltásra nem minden versenyzőnk készült fel a megbeszélt taktika ellenére, a felnőtt férfiversenyzőink Vincze Péter kivételével, elfelejtettek spicc botot bevinni a versenypályára. Az első napon nagyon jó teljesítményt nyújtottak az ifik Kondics Krisztián és Kondics Milán, itt történt egy sajnálatos eset, egy hibás újra mérés következtében lettünk 4. helyezettek, mert első mérésnél még a harmadik helyen voltunk. A versenyre lehetett nevezni tartalék versenyzőt, ezért a csapatkapitány úgy döntött, hogy a leggyengébb ember helyére beülteti az első számú tartalék versenyzőt. Ezt másnap a reggeli sorsolásnál jeleztük is a versenybíróság felé, amit természetesen el is fogadtak.  Az első napi eredmények még biztatóak voltak a következőnapra. 1 ponttal lemaradva voltunk a 6.-dik helyen, ami még megfordíthatónak tűnt. A második napra viharos széllel megérkezett az eső is, amit a halak nem igazán értékeltek. Az elmúlt napi scnecizős menekülési lehetőségből sajnos semmi nem maradt, a horgászoknak szó szerint úgy kellett összekapirgálni pár halat. Az első óra után látszódott, hogy a Savaria She csapatának sajnos nem sikerül ezt a pályát úgy megfejteni, hogy sikeres legyen a végeredmény. A második versenynapon ki kell emelni Eszter Evelin, Vincze Péter és Kovács Mátyás jó szereplését. Sajnos a csapat többi tagja nem tudta megoldani az időjárásból származó nehézségeket.

   

        

Összegzésül elmondható, hogy az OHCSB II. osztályban egy nagyon erős sok kiemelkedő képességű versenyző volt. A versenyen az alábbi végeredmény született:

Csapatnév

Fogott súly (gramm)

Összpont

Helyezés

Velencei-Tavi H.E. Szövetség

43070

34

1

Szabolcs Szatmár Bereg Megye H. E. Szövetség

36600

49

2

H.E. Hajdú-Bihar Megyei Szövetség

29860

55

3

H.E. Baranya Megyei Szövetség

34310

57

4

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei H.E. Szövetség

23580

67

5

H.E. Vas Megyei Szövetség

20610

74

6

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek az elért eredményéhez.

Forrás: Vas megyei Savaria SHE.


Zalaszentmihályi HE. horgászversenye -hír kelt: 2011.08.07.


Elektromos Kupa képek, eredmények -hír kelt: 2011.07.27.

Az Elektromosok SHE. az elmúlt hétvégén rendezte meg hagyományos nyílt egyesületi versenyét, melyen 35 sporthorgász indult. A verseny részletes eredményei letölthetőek itt >>>

     

További képek megtekinthetőek itt >>>


Tóparti party képei-hír kelt: 2011.07.27.

A Kerkafalvi Kéthatár-tó Horgász Egyesület július közepén rendezte meg a tóparti községek találkozóját, melyről készült képek megtekinthetőek a képekre kattintva. A rendezvény a Zala Megyei Közgyűlés támogatásával valósult meg, melyért ezúton is köszönetet mond az egyesület.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

  


Kovács Dániel harmadik lett a középdöntőn-hír kelt: 2011.07.25.

  

Az Egyéni Országos Horgász Bajnokság középdöntőjét rendezte meg a Magyar Országos Horgász Szövetség az elmúlt hétvégén a tiszakécskei versenypályán. Örömteli, hogy Vas megyéből a Felnőtt Országos Bajnokság Középdöntőjére bejutott Varga Bálint és Kovács Dániel.  A középdöntőbe az ország legjobb 48 horgásza mérte össze tudását, amelyből 24 fő szeptemberben a szegedi Maty-éri víztározón versenyezhet a döntőn a bajnoki cím eléréséért.

EOB középdöntő 2011 IV. forduló

   

A négy fordulós verseny utolsó fordulója sokak számára sorsdöntőnek bizonyult, így a különböző szektorokban kívülről is nagyon látványos és izgalmas csata folyt. Nem csak a versenyzők, hanem az őket segítő csapattársak is a végsőkig fokozott izgalommal próbálták meg kilesni a kileshetetlent, és megfejteni a vízhez ügyesebben alkalmazkodó sporttársakat. A halak eloszlása a verseny során nem volt egyenletes, ami a nagyobb testű pontyokra hatványozottan igaz volt, de azok, akik eddig is fordulóról fordulóra jól teljesítettek vasárnap sem adták alább eddigi eredményeiknél. Magyar Gábor ma sem remegett meg és magabiztos előnnyel, összesen 7 szerzett ponttal nyerte meg a középdöntőt. Mögötte Ujszászi Richárd végzett, ki remekül ismerte fel a tiszakécskei holtág titkait és 11 pontot gyűjtve jutott tovább a döntőbe. Harmadik helyre a Vas megyei Kovács Dániel (Elektromosok SHE.) futott be, ki napról napra egyre jobban kiismerte a Holt-Tisza titkait. A rangos megmérettetés másik vasi versenyzője Varga Bálint (Csepregi Répcementi HE) a 31. helyen végzett. Ezúton is gratulálunk a vasi fiataloknak az elért eredményükhöz.


Részletes eredmények letölthetőek itt >>

 

Forrás: www.horgászklub.eu


Fiatal vasi horgászok táboroztak-hír kelt: 2011.07.21. 

Hagyományosnak számító gyermek-és ifjúsági horgásztáborát tartotta július első két hetében a Vas megyei Horgász Szövetség. Az első táborban a fiatalabb korosztály pecásai vettek részt, míg a másodikban az idősebb gyermekek pihentek. A tábor ideális helyszínen a gersekaráti szabadidőparkban került megrendezésre. Az ifjú pecások strandoltak, horgásztak, elméleti és gyakorlati horgászbemutatón vettek részt az egy hét során. Az előző évekhez hasonlóan az idei táborokban is előadást tartott Monos Tibor a Magyar Horgász szakírója a műlegyező módszer alapjairól.  

 

I. turnus képei megtekinthetőek itt >>>

A tábor ideje alatt horgászvetélkedőre és szobák közötti tisztasági és horgászversenyre is sor került. Az első héten táborozók sok szép pontyot fogtak a rengeteg fehér hal mellett. A második turnusra megérkezett a rekkenő hőség és a nagytestű halak kapó kedve is jelentősen visszaesett. A tábori horgászversenyen átlag 3-5 kg halat fogtak a fiatalok. A szervezett tábori programok között legkedveltebb volt az esti közös horgászat. Minden fiatal egymást segítve próbálta megfejteni a Sárvíz-tavi halfogás titkát.

 

II. turnus képei megtekinthetőek itt >>>

A tábor során kifogott legnagyobb hal egy kb. négy kilógrammos ponty volt. A táborzáráson került sor a vetélkedők eredményhirdetésére. A sikeres táborozók az emléklapok mellett különböző horgászeszközöket, édességeket és kupákat vehettek át a táborvezetőktől. A horgászvetélkedőn az alábbi eredmények születtek:

I. turnus:

I. hely: Horváth Dávid - Répcelaki HE

II. hely: Gyürüsi Róbert - Répcelaki HE

III. hely: Pintér Attila - Elektromosok SHE

II. turnus:

I. hely:  Németh Zoltán - Répcelaki HE

II. hely: Molnár Márton - Körmendi Munkás HE

III. hely: Tordai Gábor- Elektromosok SHE

    

        


Nemzetközi barátságos rendőr horgászverseny volt a vasi vizeken -hír kelt: 2011.07.18. 

 

Elmúlt pénteken került megrendezésre az I. Vasi Nemzetközi Barátságos Horgászverseny a gersekaráti Sárvíz-tavon. A versenyt a Vasi Rendőr Sportsegély és Sportegyesület és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége közösen rendezte meg. A megmérettetésen horvát, osztrák és magyar rendőrök ragadtak pecabotot. A kezdeti rossz idő ellenére a verseny végére még a napsütés is megérkezett. A sporthorgászok négyfős csapatokban indultak és barátságos horgászverseny lévén az összfogási súlyok alapján hirdettek eredményt a végén. Az eredményhirdetésen Hollósi Gábor Szombathely Megyei Jogú Város rendőrkapitánya és Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke mondott beszédet és gratulált a csapatoknak. Az eredményeket Szabó Zoltán a verseny főszervezője ismertette, aki elmondta, hogy jövőre ismét szeretettel várják a szomszédos országok rendőr kollégáit a versenyen. A rendezvény az osztrák és a horvát csapatok vezetőinek köszönetnyilvánításával ért véget. A versenyen a horvát csapat végzett az első helyen 28120 gramm összfogással. Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

További képek megtekinthetőek itt >>>

 

-----

                                                    2011. 07. 21. előtti írások megtekintése >>>

2011. 02. 23. előtti írások megtekintése >>>

2010. 08. 09. előtti írások megtekintése >>>

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

 

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt