i

     

Próbálja ki az intenzíven telepített vaskeresztesi Alpesi horgásztavat!

                         

             Horgász Karácsony                                                                                                                   Ki lesz a asi vizek legjobb sporthorgásza?

                                              

         Támogasával segítse a vasi ifi pecásokat!                         Feliratkozás!                                          2012.évi programjaink!                                                     

Aktuális

 

Ifjúsági és utánpótlás horgászok bajnoksága- hír kelt: 2012. július 17.

Török Zoltán az Elektromosok SHE versenyzője lett  ismét a megyei utánpótlás bajnok

Az előző évektől eltérően az idén először a Vas Megyei Ifjúsági és Utánpótlás Csapatbajnokságot a Gersekaráti Sárvíz-tavon rendzete meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A meghirdetett két korcsoportba összesen 26 fő  fiatal nevezett be. A fiatalok  két fős csapatokban, külön szektorokban foglaltak helyet. Az országos előírásoknak megfelelően a verseny idén is  négy órás volt.

         

                                                         További képek megtekinthetőek itt>>>

Több ifjú pecás is előkészítette a rakós botot, de a mostani versenyen is elsősorban 20-30 m-es távolságban lehetett horogra csalni  kisebb-nagyobb kárászokat és keszegféléket. Az utánpótlás korú versenyzőknél Kovács Péter /Elektromosok SHE./ és Török Zoltán /Elektromosok SHE./ páros már a verseny kezdetétől fogva folyamatosan fogta a halakat, melynek eredményeként mind ketten megnyerték szektorukat. A két fiatal összfogása 16.420 gramm volt. A fiatalabb korosztályban kevesebb hal megfogása is elegendő volt a győzelemhez.  Varga Bálint /Elektromosok SHE/- Petényi Róbert /Vas megyei Savaria SHE/ kiváló horgászattal szektorukat megnyerve  5300 gramm összfogással végeztek az első helyen. A verseny végén Puskás Norbert ügyvezető elnök ismertette az eredményeket és  Kovács Ákos az Ifjúsági Szakbizottság aktív segítője adta át az emléktárgyakat a helyezetteknek. A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Ifjúsági csapatbajnokság:

1.hely Petényi Róbert (Vas m. Savaria SHE.) - Varga Bálint  (Elektromosok SHE) - 2 hsz./5300 gramm

2.hely: Pintér Mónika (Elektromosok SHE) - Nagy Szilárd (Elektromosok SHE) - 5 hsz./2300 gramm

3.hely: Berta Dominik (Körmendi Határőr HE) -Pál Dominik (Körmendi Határőr HE) - 5 hsz./1680 gramm

Ifjúsági egyéni bajnokság:

1.hely: Varga Bálint - 3140 gramm

2.hely: Petényi Róbert - 2160 gramm

3.hely: Berta Dominik - 1280 gramm

            

Utánpótlás csapatbajnokság:

1.hely: Török Zoltán (Elektromosok SHE.) - Kovács Péter  (Elektromosok SHE) - 2 hsz./16.420 gramm

2.hely: Varga Soma (Körmendi Munkás HE) - Viserálek Martin (Körmendi Határőr HE)  - 5 hsz./9360 gramm

3.hely: Kádi Szabolcs  (Elekromosok SHE.) - Szábár Vlentin (Elektromosok SHE) - 7 hsz./8160 gramm

Utánpótlás egyéni bajnokság:

1.hely: Török Zoltán - 8900 gramm

2.hely: Kovács Péter - 7520 gramm

3.hely: Varga Soma - 6040 gramm


Horgászattal kapcsolatos állami díjak emelkednek- hír kelt: 2012. július 17.  

2013. január 1-től a gyermekek és a 70 év felettiek állami horgászjegye továbbra is ingyenes marad, de a jelenleg 1.000 Forintos horgászjegy ára 2.000 Ft-ra emelkedik. Az árnövekedés a horgászvizsga esetében hamarabb bekövetkezik, 2012. augusztus 1- től annak díja a mostani 1000 Ft-ról 3.500 Ft-ra emelkedik.


Ugyancsak 2012. augusztus 1-vel módosul több - a halászatot és a horgászatot érintő - díjtéte isl. Így pl. az elsőfokú eljárás díja 2.000 Ft-ra, az elsőfokú hatósági döntés elleni fellebbezés alapdíja 5.000 Ft-ra, minden további jogsértéssel érintett jogcím alapján megállapított bírság esetén + 3.000 Ft. -al emelkedik.

A fenti díjtételek "A Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól" szóló 63/2012. (VII.2.) VM rendeletben, illetve annak 1. melléklet 14. (Halászati díjak) pontjában találhatók. [A rendelet megjelent a Magyar Közlöny 2012/83. számában.]


Horgászati tilalom lesz a Kerkaszentkirályi Kerka-holtágon-hír kelt: 2012.07.17.

Horgászverseny miatt általános horgászati tilalom van 2012. július 28-29 (szombat-vasánap) a Kerkaszentkirályi Kerka holtágon.

Köszönjük a megértésüket!


Elkészült a Sárvíz-tó medertérképe - Hír kelt: 2012. július 16.  

Július elejére elkészült a közel 60 000 adat feldolgozásával járó animációs és grafikai munka is a Gersekaráti Sárvíz-tóról. Lajos Tibor kiváló felmérésének köszönhetően minden horgász számára napjainkra könnyen elérhetővé vált az 58 számozott horgászhely előtti 90 m-es szakasz részletes vízmélysége. A horgászatra kijelölt szakaszokon kívül a tó teljes területén megismerhetők a tóban található gödrök, törések, mélyedések. A medertérkép alapján megállapítható, hogy a tó egyenletesen mélyül és a május végén felmért adatok alapján a tó legmélyebb pontja 4,8 méter. Lajos Tibornak ezúton is köszönjük munkáját.

 

   

Adatfelvétel és annak előkészületei a Gersekaráti Sárvíz tavon

 

  

Gersekaráti Sárvíz-tó medertérképe nagy felbontásban letölthető itt >>>

Virtuális barangolás itt>>>


Vaskeresztesi Alpesi horgásztó - hír kelt: 2012.07.13.

Részletes horgászrend letölthető itt >>>


Ifjúsági horgászvetélkedő volt szombaton Gersekaráton- hír kelt: 2012.07.12.

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is megrendezésre került az Ágoston László Emlékverseny /Megyei Horgászvetélkedő/. Örömteli volt látni, hogy az indulók száma gyarapodott a tavalyi évhez képest.  Az idei négy tusára 20 fiatal regisztráltatta magát.  A délelőtt folyamán  elméletben és horgász szerelék összeállításában vetélkedtek a fiatalok.  A  40 pontos horgászismereti tesztből a legjobbak mindössze 5-6 pontot veszítettek, a barkácsolásban az idősebb korosztályból többen is a maximális pontot értek el. A nagy hőség miatt a szervezők 2,5 órás időtartamra rövidítették le a horgászati fordulót, de így is kiváló fogási eredmények születtek. Az ifjúsági versenyzők között Németh Zoltán /Répcelaki HE/remekelt 8520 gramm fogással, míg a gyermekek között Karácsony Gábor /Gersekaráti Sárvíz-tavi HE./ lett az első 2980 gramm hallal. Az ebédet követően a célba dobás követte, melyben szintén Karácsony Gábor lett az első 92 ponttal. A fiatalok  az idei évtől már a nemzetközi szabályoknak megfelelő  Árenberg táblára tudtak dobni, melyet a Szövetség  Dr Dienes Ferenc casting világbajnoktól kapott ajándékba a vetélkedőt megelőzően. Az eredmények gyors összesítését követően Puskás Norbert ügyvezető elnök kihirdette a verseny végeredményét.  Az előző évekhez hasonlóan az első öt helyezett részesült jutalomban és emléktárgyakban. A Megyei Horgászvetélkedő kategóriánkénti győztesei képviselik Vas megyét a Magyar Országos Horgász Szövetség Országos Ifjúsági Vetélkedőjén, melyet augusztus hónapban a Velencei tavon tartanak. A versenyen az alábbi rangsor alakult ki:

Gyermek kategória:

1.hely: Karácsony Gábor /Gersekaráti HE/ - 7 hsz.

2.hely: Reiner Zsolt /Kőszegi HE/ - 16 hsz.

3.hely: Abért Márk /Kőszegi HE/ - 22,5 hsz.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Ifjúsági kategória:

1.hely: Gyűrűsi Róbert /Répcelaki HE/ - 8 hsz.

2.hely: Németh Zoltán /Répcelaki HE/ - 9 hsz.

3.hely: Varga Soma /Körmendi Munkás HE/ - 13,5 hsz.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Horvát, szlovén és magyar rendőrök horgásztak Gersén - hír kelt: 2012.07.12.

Elmúlt pénteken került megrendezésre a II. Vasi Nemzetközi Rendőr Barátságos Horgászverseny a gersekaráti Sárvíz-tavon. A versenyt a Vas Megyei Rendőrkapitányság és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége közösen rendezte meg. A megmérettetésen horvát, szlovén és magyar rendőrök ragadtak pecabotot. A sporthorgászok háromfős csapatokban indultak és barátságos horgászverseny lévén az összfogási súlyok alapján hirdettek eredményt a végén. Az eredményeket Szabó Zoltán a verseny főszervezője ismertette, aki elmondta, hogy jövőre ismét szeretettel várják a szomszédos országok rendőr kollégáit a gersekaráti Sárvíz-tavon. A versenyen a horvát csapat végzett az első helyen 19720 gramm összfogással. A második helyen végzett a magyar csapat /Gerencsér Imre, Újhelyi László, Kurucz Ádám/  17.380 grammal, a harmadik helyet a szlovén trió szerezte meg 11.040 gramm fogással.

      

A versenyről készült képek megtekinthetőek itt>>>


Néhány pontra az OHCSB-n bronzéremtől-hír kelt: 2012.07.12.

Országos hőségriadó közepette került megrendezésre az idei Országos Horgász Csapatbajnokság a szegedi evezőspályán. A kánikulát csupán a néha fel-feltámadó gyenge légmozgás tette elviselhetővé. Már az edzésnapok végére jól látszott, hogy az eddig megszokottaktól eltérő taktikákra lesz szükség az eredményes szerepléshez. A pálya híres ponty és kárász állománya most nem mutatta úgy magát mint azt a legtöbben várták, ezzel ellentétben egyre több törpeharcsa és apró két-három dekás keszeg került elő. A verseny első fordulójában hamar egyértelművé vált, hogy az apró keszegek gyors rövidbotos horgászata lehet a siker egyik kulcsa. A rakós botos etetésről gyorsan meg kellett fogni az ott tartózkodó termetesebb halakat, hogy aztán az első holtidőszak kezdetén azonnal az apróhalazásra lehessen váltani. A Magyar Szilárd szövetségi kapitány vezetésével összeállított megyei válogatott mindent megtett az első osztályba történő feljutásért, de sajnos a kevés halas pálya nem kedvezett az eltervezett csapat taktikának. A végső elszámolásnál mindössze 5 pont kellett volna csapatunknak a harmadik helyen történő továbbjutáshoz. Az Országos Horgász Csapatbajnokságon résztvevő csapatkapitánynak és versenyzőknek ezúton is köszönetét fejezi ki a Szövetség a sportszerű részvételért. Megyei válogatott tagjai volt: Varga Viktória, Geröly Tibor, Németh Krisztián, Komáromi Levente, Varga Bálint, Kajtár Máté, Németh Zoltán, Kádi Szabolcs

     

Csapat

Helyezés

Össz

Végeredmény

1.ford

2.ford

hely

Bakony

 

 

 

 

7

6

7

84

Baranya

   

 

 

2

3

2

66

Borsod

   

 

 

5

8

4

76

Csongrád

   

 

 

6

5

6

80

Komárom

   

 

 

1

1

1

32

Körös

   

 

 

3

2

3

69

Pest

   

 

 

8

7

8

95

Vas

   

 

 

4

4

5

74

Részletes eredmények letölthetőek itt >>


Első magyar műlegyező csapat a Szlovéniai VB-n-hír kelt: 2012.07.12.

A Fips Mouche szervezésében megrendezésre került Szlovéniában a 32 World Fly Fishing Championships. Nekünk magyar legyeseknek ez az első világbajnokság  ahol öt fős válogatottal sikerült részt vennünk és versenyeznünk. Ez a világbajnokság sorozat már régóta megrendezése kerül minden évben és más országban. Számunkra ez volt az első alkalom ahol másik huszonkilenc országgal együtt részt vehettünk ezen a nem mindennapi környezetben és szép vizeken lebonyolításra került világversenyen. A résztvevők között voltak szinte az összes európai ország egy-két kivétellel valamint USA, Ausztrália, Új-Zéland, és Dél-Africa, valamint Japán és Málta. Minden országban megelőzően a helyben megrendezett kvalifikációs verseny vagy versenyek alapján lehetett bekerülni a válogatott keretekbe. Így akik jó eredményeket produkáltak, azok képviselhették az adott ország legyeseit ezen a világversenyen. Mi magyar legyesek a vasban megrendezett országos  verseny alapján elért eredményeinkkel tudtunk lehetőséget szerezni a válogatott keretbe való bejutásra. Tavaly tavasszal felvették a MOHOSZ-t a nemzetközi legyes szövetségbe és így teljes jogú tagként részt vehetett a magyar válogatott a Szlovéniai VB-n. A nevezési díjnak nagyobb részét a Magyar Országos Horgász Szövetség állta, míg a többit horgász szervezeti támogatóktól és szponzoroktól sikerült összegyűjteni. Ez számunkra mindenképpen az út kezdetét jelenti, hisz sok tapasztalatot kell szereznünk és gyakorolnunk ahhoz, hogy felvehessük a versenyt olyan országokkal ahol komoly hagyományai vannak mind a legyes versenyzésnek mind a műlegyező horgászatnak. A másik fontos tényező, hogy sok országban mindennaposak a lehetőségek, hogy hódolhassanak a hobbijuknak a résztvevők, viszont számunkra jó ha pár alkalom adódik évente a tapasztalat szerzésre és a gyakorlásra. Nem kis hátránnyal indultunk neki az első legyes Világbajnokságnak, de valamikor a mostani élvonalbeli csapatok is elkezdték egyszer. Természetesen mi is pár napot eltöltöttünk ezeken a vizeken, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk a felkészülésünkhöz. Persze a pár nap nem egyenlő a több héttel vagy a több évvel.

                

Vasárnap, június harmadikán napközben érkeztünk meg Bohinska Bistricába és a Hotelben elfoglaltuk  a szállásunkat. Az ünnepélyes megnyitóra a helyi városházán került sor ahol minden ország felsorakozott saját nemzeti lobogójával.  A FIPS MOUCHE elnöke Paul Veckemans úr megnyitotta, majd köszöntötte a résztvevőket és hivatalosan is kezdetét vette a világbajnokság.

        

 

A vacsora után került sor a kapitányi értekezletre ahol hamar észre lehetett venni a különböző taktikai csatákat egyes országok részéről és a vége az lett, hogy az eredetihez képest fele annyi edzésre szánt idő jutott a csapatoknak. Ismertették a verseny szabályait és szó esett az esetleges időközben esett változtatásokról is. Például eredetileg a csónakos fordulóban két versenyző lett volna együtt, de a csónakok kis mérete miatt ez egyre módosult. Valamint a tiltott legyekről is szó esett. Aztán versenyzés közben derült ki számunkra, hogy sokan nagyon a határon lavíroztak e tekintetben és csak a bírók jóindulatán múlott, hogy nem lettek kizárva. Hétfőn és kedden edzéssel telt az időnk és fogtunk is szép halakat főleg folyó vizen, igaz ott horgászhattunk ahol jónak véltük. Talán a tavi legyezés volt kicsit mumus a számunkra a Most na Socin, a víz kéksége és a mélysége miatt, de az edzésen is sikerült pár halat fognunk a fenék közelében.

        

Szerda reggel ötkor keltünk és a korai reggeli után felöltözve a legyes gázlónkba és a hátizsákunkkal a hátunkon vártuk,hogy megjöjjenek a buszok és ki-ki a megfelelőre felszálljon. Természetesen mind az öten más szektorban kezdtünk először. Így az első forduló után már lehetett némi képet kapnunk a szektorokról. Minden szektorban 28 legyezőhorgász versenyzett egyszerre, külön pályabíróval közelítette meg mindenki a saját helyét.A csónakos fordulóban nem lehetett közelebb menni a másik csónakhoz mint ötven méter.Így ha valahol szedett vagy fordult egy jobb hal vagy még fogott is valaki akkor azt csak távolabbról lehetett figyelni hisz nem adtak lehetőséget a szabályok közelebb menéshez. Nekem itt sikerült fognom egy 49 centis pisztrángot de a három négy darab már soknak számított. A többi szektorban hely és gödörfüggő volt a mérhető fogások száma. Az első nap után világosan látszott, hogy ahol van mélyebb kanyar vagy gödör ott vannak nagyobb halak viszont másutt mindenhol a kisebb méretű szivárványosok uralják a helyeket. Egyik versenytársamnak a megfogott és szákolt 27 halból csak "egy“ volt nagyobb mint 20 centi, de nekem is kijutott belőlük, mert a 18-ból szintén csak egy volt 22 centi. Igyekeztünk elmondani egymásnak melyik szektorban milyen légy is az mely jobb eredményt hozhat. A fordulók teltével látszott, hogy igazából a 16-18-as szárazlegyek működnek igazán, a nagyobb nimfák nem igazán ingerlik kapásra az egyre óvatosabbá vált halakat. Látszott, hogy igazán csak cseh illetve a hosszú nimfás technikával érnek el jobb eredményeket azok akiknek sikerült több méter mély gödrös helyeket kifogniuk a szektorukban. Persze az itt használt 6-os méretű cseh nimfák annyira le voltak súlyozva, hogy az öt méteres előkével szinte emelgetni kellett, hogy lefelé vándoroljon vagy gördüljön egyáltalán. Ez a módszer itt most a legeredményesebb volt annak ellenére, hogy évek óta komoly viták vannak róla, hogy ez legyezés e, hisz egy pergető vagy feeder bottal is lehet görgetni a fenéken a nagyon lesúlyozott legyet ugyanúgy, mint egy 3 méteres legyes bottal. A másik dolog amit láttunk, hogy a legyek közül tiltva voltak az ikra forma és színű legyek, de a már hosszúkásra és kicsit deformáltra kötötteket engedték a pályabírók és ezt a halak is értékelték főleg az utolsó fordulókban mikor már többen végig horgászták őket. Nekünk elsősorban a tisztességes helytállás és a maradéktalanul sportszerű és etikus horgászat és viselkedés volt a fő szempont és a tapasztalatok megszerzése.

         

Sajnos az általunk fogott halak többsége elmaradt a mérhető és pontokban számító méretektől egy-két centivel és voltak jobb halak melyek megléptek a finom 0,10-0,12-es előkékről és apró horgokról. A megfogott halak többsége szivárványos volt és apró pérek valamint pár sebes pisztráng. Minden egyes megfogott és mérhető  halnak komoly értéke volt a végső eredmények kialakulásában. Másik fontos dolog melyet meg kell említenem, hogy volt olyan nap mikor négy-öt órát utaztunk egyik helyről a másikra meg vissza, majd kétszer három órai horgászat és még egy-két óra gyaloglás és várakozás töltötte ki a napunkat. Így az öt órai keléstől az este tíz órai visszaérkezésig és tízenegy órai vacsoráig jól ki volt töltve az időnk. Majd másnap kezdődött előlről. Azt mindenki tudta már előző nap, hogy hova is megy, de csak a busz megállásakor olvastak fel négy-öt nevet és országot majd nekik le kellett szállniuk és a pályabírókkal gyalog indultak el a szektoraik felé. Oda érve derült ki mindenki számára, hogy milyen adottságokkal rendelkezik az adott szektor és ott milyen halak találhatók. Sok izgalommal és fejtöréssel valamint vízben gázolással és légycserékkel teli órák voltak ezek mindenki számára és kinek jobb kinek kevésbé eredményesen zárultak. A VB első három helyezettje senkinek nem jelentett meglepetést hisz az első Csehek, a második olaszok és a harmadik spanyolok mindig ott végeznek az elején és a technika amit évek alatt begyakoroltak és alkalmaztak mindig meghozza a gyümölcsét. Meglepetésre az egyéni világbajnok egy fiatal spanyol srác lett aki tíz éve legyez és a megszerzett tudás és tapasztalat valamint az idősebbektől átvett tudás alapján egy minden fordulóban eredményes és egyenletes teljesítményt sikerült nyújtania. Számunkra sok tapasztalat megszerzésével ért véget a verseny, hisz most a gyakorlatban is sikerült átélnünk egy világbajnokság mindennapjait. Reméljük, hogy a norvégiai VB-re sikerül ezek birtokában még jobban készülnünk az oda utazó válogatottal.

          

Csak megjegyzem, hogy a záró vacsorán a Fips elnöke Paul Vechemans úr végigjárta a résztvevő országok asztalait és egy kis alumínium lemezből kivágott sablont mutatott és adott át. Mely meghatározná a horog méret és az épített légy átmérőjét, melyre így kevesebb súlyt lehet tenni. Viszont lehetőséget adnának a nagyobb horgokra épített legyek használatára, de azoknak egy fele akkora méretbe kellene beleférni mint a kisebbnek. Ezzel nagy valószínűséggel ezt a "fenéken görgetett nehéz légy“ módszert szeretnék megszüntetni. A legyező horgászat a legyes zsinórral kidobott légyről kellene, hogy szóljon újra! Változnak az idők és vele együtt változnak a módszerek is. Élményekkel és tapasztalatokkal zárult számunkra a 32.WFFC Szlovéniában és egyben az út kezdetét is jelenti melyen elindult a MOHOSZ által delegált első műlegyező válogatott. Kiemelt köszönet a támogatásért a MOHOSZ-nak, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének , a Győri Likőr Zrt-nek, a Gersekaráti Sárvíz-tavi  Horgász Egyesületnek, és mindenki másnak aki segített abban, hogy a magyar műlegyes vállogatott részt vehessen ezen a világversenyen!

   

A Műlegyező Válogatott indulását az alábbi szervezetek, cégek támogatták: Magyar Országos Horgász Szövetség; Győri Likőr ZRT.; Sárvíz-tavi HE.; Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége; Balatoni Halgazdálkodási NZRT.; BVI Baumgartner ZRT; Tógazda ZRT.; Eurodet-Vill KFT; Tia 2002 KFT.; Szélessy KFT.; Elektromol KFT. Szombathely; Kaland Horgászbolt; Hús-állat Import-Export KFT.; Trital BT.; Agrinova11SG KFT.; Solvex KFT; Böller-Ker KFT.; Bulldozer 2000 KFT.; BFH Európa KFT.; Szombathelyi Vízerőmű KFT.; Sadex KFT.; Energy Partner KFT.; Mittl Pincészet Vaskeresztes; Birkás Pálinka; Karakoram Túrabolt Szombathely; Centrum ZOO Horgászbolt; Milo Márkabolt Sopron; Elektromosok Sporthorgász Egyesület; Söpte Önkormányzata;

                                                                      Szöveg és fotó: Monos Tibor


Horgászati tilalom lesz Gersekaráton -hír kelt: 2012.07.11.

Ifjúsági Horgászverseny miatt általános horgászati tilalom van 2012. július 14-én (szombaton) reggel 6.00 órától 16.00 óráig a Gersekaráti Sárvíz-tavon a rendezők által reggel kijelölt versenypályán /06. számú helytől, a 36. számú helyig/

Köszönjük a megértésüket!


Előnevelt harcsa telepítés a Rábán -hír kelt: 2012. 07.04.

A tegnapi napon 5.000 db előnevelt harcsa került a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kezelésébe lévő Rába folyóba.

    


Angolna fogás a Szombathelyi Csónakázó tavon -hír kelt: 2012. 07.04.

Kántás János a Spartacus HE tagja 2012. 06.29-én este a Szombathelyi Csónakázó tavon egy szép angolnát fogott. A fogást Fördős István halászati őr örökítette meg. Gratulálunk a szerencsés horgásznak!


Horgászati tilalom lesz Gersekaráton -hír kelt: 2012.07.03.

Horgászversenyek miatt általános horgászati tilalom van 2012. július 06-án (péntek) reggel 7.00 órától 14.00 óráig  és 2012. július 07-én (szombaton) reggel 8.00 órától 14.00 óráig a Gersekaráti Sárvíz-tavon a rendezők által reggel kijelölt versenypályán /06. számú helytől, a 36. számú helyig/

Köszönjük a megértésüket!


Még lehet jelentkezni a kedvezményes horgásztáborokba -hír kelt: 2012.06.26.

Ezúton tájékoztatjuk az ifjúsági horgásztársakat és szüleiket, hogy a héten érkezett visszamondások miatt az alábbi megyei ifjúsági táborokba (6 nap/5 éj szállás, teljes ellátás, ár: 13.000 Ft/tábor) még van néhány főnek kedvezményes táborozási lehetőségünk:

 

- 2012. júl.. 2. - 2012. júl.. 07.  (Még 1 főnek van üres hely) - Táborozóknak szóló tájékoztató levél >>>

- 2012. júl.. 9. - 2012. júl.. 14.  (Még 3 főnek van üres hely) - Táborozóknak szóló tájékoztató levél >>>

Táborral kapcsolatban érdeklődni, vagy jelentkezni a 0670-33-99-707 számon,

vagy az info@vasivizeken.hu címen lehet.


Ifjúsági horgászok nevezését várják-hír kelt: 2012.06.19.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége július első két hétvégéjén tartja hagyományos megyei horgászvetélkedőjét /Ágoston László Emlékverseny/ és az Utánpótlás Egyéni és Csapatbajnokságot a Gersekaráti Sárvíz-tavon. A versenyekre jelentkezni lehet 2012. július 04-ig a Szövetség elérhetőségein. A versenyekre nevezési díj nincs!

A versenykiírások letölthetőek az alábbi linken:

2012. július 07. Ágoston László Emlékverseny /

Megyei Horgászvetélkedő/; 2012. július 14. Ifjúsági és Utánpótlás Csapatbajnokság >>>

Szeretettel várunk minden fiatalt a programjainkon!


222 ezer előnevelt nyurga ponty kihelyezése -hír kelt: 2012.06.19.

Most hétfőn és kedden összesen 222.000 db előnevelt nyurga ponty telepítése törént meg a Szövetség kezelésébe lévő horgászvizekbe. A Tógazda Halászati Zrt. 4000 db előnevelt nyurga pontyot térítésmentesen biztosított a Vas Megyei Horgász Szövetségnek a tegnapi telepítés során, melyet ezúton is köszönünk. Az idei előnevelt haltelepítési terv a következő hetekben a Rába folyón a harcsával zárul.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>


Csörötneki halászléföző verseny képek -hír kelt: 2012.06.19.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

/Fényképeket készítette: Garas Kálmán; Puskás Norbert /


Országosan egyedülálló technikával készül tótérkép a Gersekaráti tóról -hír kelt: 2012.06.14.

Lajos Tibor speciális medertérképek készítésével foglalkozó Vas megyében élő vállalkozó május végén felajánlotta, hogy elkészíti a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége legnagyobb álló horgászvizének medertérképét, mely a Gersekaráti Sárvíz-tó.  A vállalkozóról tudni kell, hogy átlagos horgász kategóriába sorolja magát, aki sajnos kevés időt tud a horgászvizek megismerésével tölteni. Speciális tótérképek készítésének ötletét is az az alapgondolat adta, hogy mindenki számára legyenek megismerhetőek már a horgászat megkezdésével hol találhatóak a tó ideális horgászhelyei. Sok töprengés és kitartó fejlesztő munkának köszönhetően létrejött egy medertérkép elkészítéséhez szükséges szoftver és technikai felszerelés.  Lajos Tibor az elmúlt évek során két hobbijának a horgászatnak és az elektronikának köszönhetően az országban egyedülálló nagy pontosságú és rendkívül látványos medertérképeket tud készíteni a pecás társak kedvelt horgászvizeiről.  Május utolsó napján fiával, Dániellel - aki szintén megszállottja a horgászatnak - egy egész napos munka során felmérték a Gersekaráti Sárvíz-tó teljes területét. A közel 60 000 adat feldolgozása megtörtént, az animációs és grafikai kidolgozás van folyamatban. A tó térkép elkészültét követően mindenki számára hozzáférhető lesz a Sárvíz-tó víz alatti rejtett világa és mélységei.   Amennyiben felkeltette a téma érdeklődését tekintse meg Lajos Tibor honlapját: www.mederterkep.com

 

Adatfelvétel a Gersekaráti Sárvíz tavon

  

Néhány "nyers" kép az adatfeldolgzásból, amin már színekkel elkülönülnek a rétegek...


240.000 db előnevelt dévérkeszeg a Szövetségi vizekbe -hír kelt: 2012.06.13.

Tegnapi napon összesen 240.000 db előnevelt dévérkeszeg került a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kezelésébe lévő horgászvizekbe. A most betelepített keszeg mennyiségből a Tógazda Halászati Zrt. 40.000 db-ot térítésmentesen biztosított a Szövetségnek.

  

Az idei évben eddig összesen 363 ezer előnevelt halat helyezett ki Szövetség a jövőbeni jobb fogási esélyek biztosítása érdekében. Jövő hétfőn 200.000 db előnevelt nyurga ponty telepítésével folytatódik a Halgazdálkodási Terv teljesítése. Ezúton is köszönjük minden tagegyesületi önkéntesnek a segítségét az előnevelt halak kihelyezésében.

 


VII. Csörötneki Nyárköszöntő Rába - party - Kistérségi Halászléfőző Verseny-hír kelt: 2012.06.08.

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre 2012. június 16-án a Csörötneki Nyárköszöntő Rába-party- Kistérségi Halászléfőző Verseny, melyre csapatok jelentkezését várja az Önkormányzat.

Nevezési lap letölthető ide kattintva>>>

  

Rendezvénnyel kapcsolatos információk, nevezési elérhetőségek:

Csörötnek Község Önkormányzata

9962 Csörötnek, Vasút út 5. Tel/fax: 94/541-022

www.csorotnek.hu,

csorotnek-pm@sztgnet.hu

Szalainé Kiss Edina művelődésszervező: Tel: 06/20-9511769 e-mail: dina@sztgnet.hu


Előnevelt jászkeszeg telepítés az Abért tavakba -hír kelt: 2012.06.08.

Tegnapi napon összesen 20.000 db előnevelt jászkeszeg került a Lukácsházi Abért I. és Abért II. tóba. A Szövetség előnevelt haltelepítési programja jövő héten folytatódik a horgászok egyik legnépszerűbb halával a dévérkeszeggel. A Szövetség kezelésébe lévő álló és folyóvizekbe összesen 240.000 db előnevelt dévérkeszeg kerül.

   


Horgászati tilalom lesz a Csónakázó tavon -hír kelt: 2012.06.08.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség tájékoztatja a horgásztársakat, hogy a Szombathelyi Csónakázó tavon az alábbi időpontokban - városi rendezvények miatt  - általános horgászati tilalom lesz:

  • 2012. júnus 30- án reggel 8 órától 2012. június 30- én este 18 óráig a /Sárkányhajó verseny/
  • 2012. július 7- én reggel 8 órától 2012. július 7- én este 20 óráig /Vasi Vasember triatlonverseny/

Meghívó hétvégi horgászversenyre -hír kelt: 2012.06.06.

 

A Répcementi Horgász Egyesület vezetősége értesíti tagjait, hogy egyesületi horgászversenyt rendez.

A verseny időpontja: 2012. június 9.  (szombat)

A verseny helyszíne: Téglagyári-tó Csepreg

Nevezési díj:                                 nincs

Verseny menete:                      Egy 4 órás horgászati forduló

                                                       Célba dobó verseny

                            6.00 - 6.30                           Regisztráció

                            6.30 - 7.00                           Pálya kitűzés, technikai értekezlet, sorsolás

                            7.00 - 7.25                           Helyek elfoglalása, felkészülési idő

                            7.25 - 7.30                           Etetés (két kezes gombóc)

                            7.30 - 11.30                         Halfogás

                            11.30 - 12.00                       Mérlegelés

                            12.30 - 14.00                        Célba dobó verseny

                            14.00 -                                 Eredmény hirdetés 

A verseny részletes szabályai letölthetőek itt >>>

A versenyt megelőzően, 2012. június 8-án /pénteken/ 16.30 órától társadalmi munkát szervezünk a Csepregi Téglagyári tó partján! Kérjük, hogy kezdeményezésünket aktív részvételükkel támogassák és vegyenek rész a tópart környékének rendbetételén. Közösen, együttes erővel tegyünk azért, hogy szabadidőnket kulturált, rendezett környezetben tölthessük el. A munkához, lehetőség szerint szerszámot / fűkasza, fűnyíró, talicska, lapát, vasvilla stb./ mindenki hozzon magával.


Hétvégi fogások a vasi vizeken -hír kelt: 2012.06.05.

 

  

Gratulálunk a fogásokhoz!

Regisztrálja fogását és nyerjen Perfect horgászfelszereléseket!

További információ itt >>>


Répcelaki fiatal fogta a legtöbb halat az Abért tavon -hír kelt: 2012.06.04.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége nyerte el a tavalyi évben a lukácsházi Abért tavak halászati-horgászati jogát. Az Abért tavak halasítása megkezdődött az elmúlt hónapban, mely az idei év folyamán tovább folytatódik. A több ezer darab előnevelt hal (süllő, balin, nyurga ponty) mellett  3000 kg pontyot helyezett a Szövetség az Abért II. tóba, melyen az érvényben lévő horgászrend szerint minden megfogott hal visszaengedése mellett lehet a sporthorgászatnak hódolni 2012. június 01-től.  A most hétvégén megtartott barátságos horgászversenyre a rendkívül rossz, esős időjárási körülmény ellenére 34 sporthorgász nevezett. Rövid technikai értekezlet után kisorsolták és elfoglalták rajthelyeiket a pecások. Az indulók között volt hét,  ifjúsági horgász is akik külön szektorban lettek elhelyezve és értékelve is.

    

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az Abért tavon megrendezett első verseny kizárólag hobbi kategóriában kerül kiírásra, azaz regisztrált versenyhorgászok nem indulhattak. Az új horgásztó mindenkinek nagy kihívást jelentett, mert nem lehetett tudni, hogy a telepített halak mellett még milyen halfajok akadnak horogra, valamint a tóban lévő hínár mennyire fogja nehezíteni a horgászatot. A verseny indulását követően nem sokkal megfogásra került az első 1,5-2. kg körüli ponty és ezt követően horogra akadtak szép domolykók, vörösszárnyú keszegek, bodorkák a pontyok mellett. A fiatal pecások közül Gyűrüsi Róbertnek /Répcelaki HE/ három ponttyal sikerült a felnőtt horgászokat is megelőzni 7120 grammos fogásával.  A felnőtt versenyzők között szintén három ponttyal végzett az élen Pajtli Tibor /Spartacus HE/ versenyzője, aki 6280 gramm hallal mérlegelt a verseny végén.

 

A verseny eredményhirdetésén Dr. Dienes Ferenc a MOHOSZ Versenysport Szakbizottság Casting szakágának vezetője adta át a kupákat a helyezetteknek. A versenyen az alábbi rangsor alakult ki:

Hobbi-ifjúsági:

1.hely Gyűrüsi Róbert - Répcelaki HE -   7120 gramm

2.hely Szilágyi Levente -  Elektromosok SHE - 2780 gramm

3.hely Pintér Attila - Elektromosok SHE - 1600 gramm

Hobbi -felnőtt:

1.hely: Pajtli Tibor - Spartacus HE. - 6280 gramm

2.hely: Kovács Béla - Kőszegi SHE. - 5140 gramm

3. hely: Makrai János - Csepreg HE. -  2400 gramm

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Gyermeknapi horgászverseny a Magyarszecsődi tavon -hír kelt: 2012.06.04.

A Körmendi Munkás Horgász Egyesület szervezésében 2012. 06.03-án Gyermeknapi horgászverseny zajlott a Magyarszecsődi kavicsbánya tavon. Az új kezdeményezést jól fogadták a 10 év alatti fiatalok, 42-en adták le nevezésüket az eseményre.  A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége, Körmend Város Önkormányzata és a Fő téri horgászbolt jóvoltából minden versenyző az élmények mellett időszakos engedéllyel, horgászfelszereléssel, etetőanyaggal, csalival is gazdagodott. Első helyezett Joó Gergő lett 2690 g fogással, második helyen Takács Vivien végzett 2640 g hallal, míg a dobogó hardaik fokára Szőke Attila állhatott fel 2530 grammal.

 
További képek megtekinthetőek itt >>>


Vasi versenyzők a Műlegyező Világbajnokságon-hír kelt: 2012.06.01.

A Magyar Országos Horgász Szövetség az idei évben először nevezett csapatot a Műlegyező Világbajnokásgra. Örömteli, hogy a Szlovéniában, Bohinjska Bistrica közelében 2012. június. 03. és június 10. között megrendezésre kerülő Műlegyező Horgász Világbajnokságon induló magyar válogatottból három fő - Boros Zoltán, Mesterházy József, Monos Tibor -a Vas Megyei Horgász Szövetség tagegyesületének tagja.

Magyar Műlegyező válogatott Szlovéniában egy felkészülésen

SOK SIKERT KÍVÁNUNK!


Horgász Egyesületek csapatai versenyeztek a bajnoki címért -hír kelt: 2012.06.01.

A Megyei Horgász Csapatbajnokságot elmúlt vasárnap rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Gersekaráti Sárvíz-tavon. Az idei megyei bajnokságra 8 csapat nevezett be. A sporthorgászok vasárnap reggel hat órakor gyülekeztek a versenypályán. A megnyitót követően az egyesületek csapatkapitányai kisorsolták az első forduló horgászhelyeit. A négy felnőtt és egy utánpótlás korú versenyzőnek két három órás fordulóban kellett bizonyítani tudását. Az első fordulóban a jó időjárási körülmények és a tó kiváló halállománya ellenére nem volt könnyű halat fogni.

   

A horgászok elsősorban match-botos módszerrel tudták megfogni a 20-20 dkg kárászokat. Az első forduló legeredményesebb versenyzője Geröly Tibor /Kőszegi SHE I. csapat/ volt 7.170 gramm fogott hallal. Az első forduló mérlegelését követően a csapatkapitányok kihúzták a délutáni forduló horgászhelyeit. A második fordulóban már jelentősen javult a halak étvágya és ezzel párhuzamosan a versenyzőknek a fogási eredménye. Míg  délelőtt 2.335 gramm volt a fogási átlag, addig délután már 5.292 gramm-ra emelkedett. A legtöbb halat fogó horgász a második fordulóban Szalai Román /Kőszegi SHE II./ lett 8910 gramm súllyal. A dobogón végzett csapatok tagjai mindkét fordulóban kiegyensúlyozott jó teljesítménnyel érték el helyezéseiket. Vasárnap este megtartásra kerülő eredményhirdetésen Magyar Szilárd világbajnok versenyhorgász, a Vas Megyei Horgász Szövetség Versenybizottságának tagja értékelte a versenyen látottakat és gratulált minden versenyzőnek az elért eredményéhez. Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke az eredményhirdetést követően elmondta, hogy Magyar Szilárd vezetésével összeállításra került az idei megyei válogatott, mely megkezdte a felkészülést az Országos Horgász Csapatbajnokságra. Ismertetésre került a megyei válogatottba jutott versenyzők névsora, akik a következők:  Geröly Tibor, Németh Krisztián, Komáromi Levente, Varga Bálint, Kajtár Máté, Németh Zoltán, Kádi Szabolcs. A 2012. évi megyei csapatbajnokságon az alábbi eredmények születtek:

I. hely: Kőszegi SHE. I. /Geröly Tibor,  Levente, Németh Krisztián, Horváth Balázs, Incze Tamás/  - 14 hsz.

II. hely: Elektromosok SHE. I. /Kádi Szabolcs; Paár Tibor; Varga Bálint; Mészáros Roland; Szábár Valentin/ - 26 hsz.

III. hely: Kőszegi SHE. II. /Bognár Gyula; Vincze Péter;Somogyi Balázs; Szalai Román; Simon Ádám/ - 33 hsz.

 Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

További képek megtekinthetőek itt >>>


Marcal folyó vasi szakaszán továbbra is tilalom van -hír kelt: 2012.05.30.

Ezúton felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a 2010 októberében elrendelt kolontári katasztrófa, s a folyót ért vörösiszap-szennyezés okán az illetékes hatóság halászati és horgászati tilalmat a Marcal folyón kizárólag Győr-Moson-Sopron megye területén oldotta fel. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kezelésében tartozó területen továbbra is szigorúan tilos a horgászat.


Ismét örömteli horgászatok a vasi vizeken -hír kelt: 2012.05.28.

    

   

    

   

   

   

    

   

   

Gratulálunk a fogásokhoz!

Regisztrálja fogását és nyerjen Perfect horgászfelszereléseket!

További információ itt >>>


Haltelepítés lesz a Szövetségi vizeken- hír kelt: 2012. 05.23.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2012. május 29-én (kedden) ponty -és amur telepítést végez a kezelésében lévő Vas -és Zala megyei vizeken. A telepítés során összesen 9.850 kg fogható méretű 3 nyaras ponty és amur kerül a horgászvizekbe. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2012. május 29. (kedd) 10 órától 2012. június 02. (szombat) reggel 6 óráig az állóvizeken. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A haltelepítés az alábbiak szerint történik:

Vízterület

III. nyaras ponty (kg)

Amur (kg)

Csörnöc - Herpenyő patak  - Sótony***

300

0

Rábasömjéni tó

300

50

Csánigi tó

400

50

Merseváti tó

300

50

Nagypiriti tó

200

50

Máriaujfalui tó ***

600

0

Vadása tó ***

300

0

Himfai tó ***

400

0

Vasvári tó

400

100

Gersekaráti Sárvíz-tó

1000

250

Püspökmolnári tó

400

100

Magyarszecsődi tó

550

50

Szombathelyi csó.tó

1250

0

Szombathelyi horg.tó

600

0

Ujperinti I. tó

550

0

Kerkaszentkirályi holtág

400

0

Kerkafalvai tó

500

0

Gencsapáti-Perenyei tó

350

0

Csepregi tó

350

0

Összesen:

9150

700

*** A telepítéssel érintett Csörnöc patakon és a három környezetvédelmi tavon a ponty országosan előírt fogási tilalma ( 2012. május 02. - 2012. június 15.) miatt továbbra is kizárólag 2012. június 16-tól lehet megtartani a kifogott pontyot.


3000 kg pontytelepítés az Abért II. tóba - hír kelt: 2012. 05.23.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Szövetség kezelésében lévő lukácsházi Abért tavak halasítása megkezdődött az elmúlt héten. Az előnevelt halak (süllő, balin, nyurga ponty) mellett  2012. május 22-én 3000 kg pontyot helyeztünk ki az Abért II. tóba, melyen az érvényben lévő Horgászrendünk szerint minden megfogott hal visszaengedése mellett lehet a sporthorgászatnak hódolni 2012. június 01-től.  Szeretettel várjuk a hobbi horgászokat a 2012. június 02-i barátságos Vasi Vizeken - Abért Kupára. Minden versenyzőnek rendelkeznie kell a verseny napján érvényes állami jeggyel. A tó megnyitása alkalmából a versenynapra területi jegy váltása nem lesz kötelező.  A sporthorgászat kedvelőinek ajánljuk figyelmébe, hogy a Lukácsházi Abért II. tóra és a Sebes pisztráng tanösvényre érvényes éves területi jegy külön is kapható. (Felnőtt: 10.000 Ft, ifjúsági: 5000 Ft). A Szövetség általános vasi területi jegyével rendelkező horgászok külön jegy váltása nélkül horgászhatnak az Abért II. tavon.

Vasi vizeken-Abért Kupa kiírása letölthető itt >>>

  

A telepítésről készült képek megtekinthetőek itt >>>

Szombathelyi TV felvétele a telepítésről megtekinthető itt >>>


Előnevelt balin telepítés volt hétfőn - hír kelt: 2012. 05.23.

  

A Vas Megyei Horgász Szövetség a hétfői napon a kezelésében lévő horgászvizekbe 23.000 db előnevelt balint helyezett ki. A kihelyezett mennyiségből a Tógazda Halászati Zrt 2000 db-ot. térítésmentesen biztosított, melyet ezúton is köszönünk.

 

A Lukácsházi Abért I. tóba kihelyezett 5000 db előnevelt balin telepítéséről készült képek megtekinthetőek itt >>


Fényképek a Végvári Győző Emlékversenyről- hír kelt: 2012. 05.23.

A Körmendi Munkás Horgász Egyesület szervezésében megrendezett hagyományos Végvári Győző Emlékversenyre elmúlt szombaton került sor a Magyarszcsődi tavon.  A 41 nevezőből Horváth Ferenc bizonyult a legjobbnak az emlékversenyen. A kellemes hangulatban megrendezett versenyről a képek megtekinthetőek itt >>

 

 


Horgászati tilalom lesz Gersekaráton - hír kelt: 2012. 05.21

2012. május 27-én (vasárnap) horgászversenyt rendez a Vas Megyei Horgász Szövetség a Gersekaráti Sárvíz tavon. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz (május 27-én) vasárnap reggel 05.00 órától 19.00 óráig a 03. számú horgászhelytől a 58-es horgászhelyig. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.


Horgászati tilalom lesz a Celldömölk környéki tavakon -hír kelt: 2012.05.21.

A Celldömölki Lokomotív Horgász Egyesület halasítási támogatásával a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Merseváti-tóba 400 kg, a Nagypiriti-tóba 200 kg fogható méretű pontyot telepít 2012. május 22-én. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a két horgász tavon 2012. május 22. (szombat) 10 órától 2012. május 25. (péntek) reggel 6 óráig.


60.000 db előnevelt süllő került a Szövetségi horgászvizekbe-hír kelt: 2012.05.17.

 

A Vas Megyei Horgász Szövetség a tegnapi napon a kezelésében lévő horgászvizekbe előnevelt süllőt helyezett ki. A nagy mennyiségben történő előnevelt hal kihelyezéssel szeretné elérni a Szövetség, hogy a horgászvizein még jobb fogási esélyek legyenek néhány éven belül több őshonos halfaj tekintetében.

 

További képek itt megtekinthetőek >>>

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szakmai törekvését Magyarország egyik legnagyobb haltermelő vállalata a Tógazda Halászati Zrt is támogatja. A most megvásárolt 50.000 db előnevelt süllő mellé a vasi horgászok 10.000 db ajándék előnevelt süllő kaptak a Tógazda Halászati Zrt-től.

 

Vízterület megnevezése

Mennyiség

(db)

Rába

15000

Lukácsháza Abért II. tó

9000

Répcelak-Csánigi tó

2000

Merseváti tó

2000

Szombathelyi csó.tó

6000

Szombathelyi horg.tó

2000

Újperint 1. sz. tó

2000

Csepregi tó

1000

Vasvári csó.tó

1000

Gersekarát-Sárvíz tó

6000

Püspökmolnári tó

2000

Magyarszecsődi tó

2000

Kerkaszentkirály

1000

Kéthatár tó-Kerkafalva

2000

Hársas tó-Máriaujfalu

3000

Vadása tó

2000

Himfai tó

2000

ÖSSZESEN:

60000

 

        


Megérkeztek az Abért tavak első fiatal lakói-hír kelt: 2012.05.17.

Velencei-tavi táplálkozó vadponty lárvák kerültek kihelyezésre

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) sikeres tenyésztésének köszönhetően a halgazdálkodási tervben rögzítettek szerint a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 80.000 db Velencei tavi táplálkozó vadponty lárvát helyezett ki két nappal ezelőtt a lukácsházi Abért tavakba.  Ősidők óta a Velencei-tóban elkülönült állományt alkotó őshonos vadpontyforma az úgynevezett "kosfejű” ponty, amely a helyi környezeti körülményekhez alkalmazkodott.  Szaporodására jellemző, hogy más ponty fajtákkal nem ívik össze. Teljes pikkelyzettel rendelkezik, jellemző rá a megnyúlt, hengeres testforma (profilindexe: 3,4), kimagaslóan a jó természetes táplálékválogató képessége és a nagyfokú alkalmazkodása a környezeti feltételekhez. Tenyésztésének célja genetikai hátterének változatlan formában történő megőrzése, állományának rendszeres pótlása, tógazdasági körülmények között törzsállomány és árutermelő populációk kialakításával, szaporításával és az utódok visszatelepítésével.

      

Ennek érdekében a MOHOSZ már több mint 5 éve tart fenn előzetes vizsgálati célokkal egy törzsállományt kajászói halgazdaságában. A fajta ideiglenes elismerése után a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságának felügyeletével 2012. tavaszán elindult a fajta teljesítmény vizsgálata a szaporítással és ivadék előneveléssel. A szaporítás eredményeként a táplálkozó vadponty lárvák lettek az első regisztrált betelepített lakói a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgászati kezelésében lévő lukácsházi tavaknak. A Szövetség az idei évben folyamatosan helyezi ki a halgazdálkodási tervben vállalt előnevelt és fogható méretű őshonos halakat.

       


A legjobb rendőr 17,32 kg halat fogott a hétvégén-hír kelt: 2012.05.16.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elmúlt hétvégén tartotta hagyományos országos horgászversenyét a Gersekaráti Sárvíz-tavon. Az idei kupára 10 három fős csapat nevezett be. A horgászoknak délelőtt úszós módszerrel kellett megmutatni tudásukat, míg délután kizárólag fenekező módszerrel lehetett horgászni.

 

További képek itt megtekinthetőek >>>

A szervezők a szombati készülődő vihar miatt lerövidítették a fordulókat három órásra. A megmérettetésen a fogások nagyon vegyesen alakultak, volt aki 1-2 kg-t fogott, de volt olyan is aki 17.320 grammal nyerte szektorát, mint a Kár-szok csapatból Lakatos Sándor. Sajnos a vasi rendőröknek nem sikerül hazai pályán a dobogóra kerülni. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Csiszár István a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke adta át a kupákat a győztes csapatoknak. A versenyen az alábbi rangsor alakult ki:

Csapat eredmény:

1.hely :Kár-ászok

2.hely: Hal-kan trió

3.hely: Amatőrök 

  

Egyéni eredmények:

1.hely  Lakatos Sándor 

2.hely: Tímár Károly 

3.hely: Nagy Tibor

              


Szombathelyi pecások remekeltek Kerkafalván-hír kelt: 2012.05.08.

A Kéthatár-tó Kupát immár harmadszor május elsején rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és Kerkafalvi Kéthatár-tó Horgász Egyesület. A verseny reggelén a megjelenteket köszöntötte Kálmán Elek a helyi horgászegyesület elnöke, aki beszédében elmondta, hogy a versenyt követően mindenkit szeretettel várnak ebédre. A keddi viadalon 33 fő vett részt, a fogási átlag 2-3 kilogramm között mozgott. A hobbi horgászok inkább nagyobb testű halakra koncentráltak, míg a versenyzők inkább a kisebb halakat részesítették előnybe. A profi kategóriában indulók szákjában keszeg, törpeharcsa és kárász volt a jellemző, míg a hobbi horgászok között többen fogtak pontyot. 

.

  

                                                             További képek megtekinthetőek itt >>>

.

A versenyző kategóriát a szombathelyi Elektromosok tagja, Mészáros Roland nyerte 6,56 kg-mal, a hobbihorgászok mezőnyében a szintén vasi megyeszékhelyi Spartacus HE színeiben versenyző Pajtli László lett a legjobb 4,72 kg-mal. Az előző évek hagyományainak megfelelően az ifi horgászokat különdíjazták a szervezők. A legjobb ifjú horgász Pintér Mónika a szombathelyi Elektromosok SHE tagja lett 2,28 kilogrammal fogott hallal.

 

Versenyző kategória

1. hely   Mészáros Roland    Elektromosok SHE.           6560 gr

2. hely   Daniel Gerencser   Szlovénia                         6240 gr

3. hely   Paár Tibor             Elektromosok SHE.           6200 gr

.

 

.

Hobbi kategória

1. hely   Pajtli László          Spartacus HE.                                 4720 gr

2. hely   Nagy Zsolt           Körmendi Munkás HE.                      4540 gr

3. hely   Giczi Lajos           Spartacus HE.                                 3280 gr

.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Horgászati tilalom lesz a hétvégén - hír kelt: 2012. 05.08

 

2012. május 12-én (szombat) horgászversenyt rendez a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Vas Megyei Horgász Szövetséggel közösen a Gersekaráti Sárvíz tavon. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz szombaton reggel 6.00 órától 19.00 óráig a 06. számú horgászhelytől a 47-es horgászhelyig. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

.

A verseny részletes programja letölthető itt >>>

.

Köszönjük a megértésüket!


.

13 kg halat kellett fogni mindkét kategóriában a győzelemhez-hír kelt: 2012.05.08.

.

A hobbi horgászoknak és a versenyhorgászoknak kiírt Vasi Vizeken Karát Kupa április 30-án vasárnap került megrendezésre. Az idei évben 36 fő nevezett a megyei versenyre.  A horgászok reggel hét órakor találkoztak a Gersekaráti versenypályán, ahol Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Sz9övetség ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket és sikeres versenyévadot kívánt minden sporttársnak. A rajthelyek sorsolását követően a hobbi és versenyhorgász kategóriában indulók külön-külön kerültek elhelyezésre a versenypályán.  A hobbi horgászok három szektorban mérték össze tudásukat.  Örömteli volt látni, hogy az indulók között több fiatal sporthorgász is nevezett. A Karát Kupára szinte a megye minden pontjáról érkeztek versenyzők. A versenyhorgászok elsősorban match bottal próbálták megfejteni a tó titkát, míg a hobbi horgászok feeder botos módszert részesítették előnybe.  A hosszú hétvégi nagy meleg vasárnap sem kímélte az indulókat, de precíz és türelmes horgászattal 6-8 kg hal megfogása nem okozott problémát az indulóknak négy óra leforgása alatt.

.

    

.

A versenyen összesen 241,9 kg halat fogtak a pecások, mely  elsősorban kárászból és pontyból tevődött össze. A legjobb hobbi horgász a szombathelyi Spartacus HE tagja Pajtli László volt, aki 13260 grammal nyerte meg kategóriáját. A regisztrált versenyzők között Szábár Valentin az Elektromosok SHE. ifjú sporthorgásza remekelt 12.940 gramm fogott hallal.

        

                                                             További képek megtekinthetőek itt >>>

.

A verseny eredményhirdetésén  Csiszár István a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke adta át a helyezetteknek az emléktárgyakat. A verseny fiatal női horgászának, Pintér Mónikának a Szövetség elnöke különdíjat  adott át  a versenyen történő eredményes szereplésért. A versenyen az alábbi eredmények alakultak ki:

.

Versenyző kategória

1. hely   Szábár Valentin      Elektromosok SHE.             12940 gr

2. hely   Magyar László        Elektromosok SHE.             12820 gr

3. hely   Kovács Péter          Elektromosok SHE.            10740 gr

.

      

.

Hobbi kategória

1. hely   Pajtli László              Spartacus HE                   13260 gr

2. hely   Kovács Béla             Kőszegi SHE.                   11800 gr

3. hely   Molnár Miklós           Pannónia HE.                     9020 gr

.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Matchbottal horgásztak Gersekaráton-hír kelt: 2012.05.08.

.

Rendkívül jó hangulat jellemezte a nyári nagy melegben megtartott MOHOSZ Matchbotos horgászversenyt április utolsó szombatján. A sporthorgászok reggel a Gersekaráti Sárvíz-tó partján gyülekeztek, ahol rövid megnyitó és technikai értekezlet után kezdetét vette a barátságos évadnyitó horgászversenyre történő felkészülés. A horgászverseny sajátossága volt, hogy kizárólag gyűrűs horgászbottal szabadott a három óra alatt versenyezni a benevezett sporthorgászoknak. A versenyen Varga Bálint az Elektromosok SHE versenyzője ügyes technikával  a tó 20-25 dkg-os kárászai mellett egy szép pontyot is fogott, mely 7120 grammos fogási eredményével elegendő volt a Matchbotos Kupa megnyeréséhez.

 

                                                             További képek megtekinthetőek itt >>>

.

A  sporthorgászok a kárászok mellett még amurt, és  pontyot tudtak fogni. A verseny eredményhirdetésén a MOHOSZ képviseletében a kupákat  Csécs Sándor alelnök, az érmeket és az oklevelet Barna József a Vas Megyei Horgász Szövetség Intéző Bizottsági tagja adta át a helyezetteknek. A versenyen az alábbi eredmények alakultak ki:

.

1.hely   Varga Bálint            Elektromosok SHE.           7120 gr

2.hely   Paár Tibor               Elektromosok SHE.           6540 gr

3.hely   Magyar László         Elektromosok SHE.           5340 gr

.

.

   

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Celldömölki HE. egyesületi versenye -hír kelt: 2012.05.07.

.

A Celldömölki Lokomotiv HE. 2012. április 29-én megtartotta hagyományos év eleji versenyét, melyen 33 fő vett részt. A 26 felnőtt és 7 ifjúsági horgász  megmérettetésén az alábbi rangsor alakult ki:

.

Ifi kategória:

1. Ferenczy Attila 4320 g

2. Szélesi Sára 3400 g

3. ifj. Csótár Csaba 2540 g

.

           

A verseny fogási átlaga 2320 g volt.

.

Felnőtt kategória:

1. Kovács Ákos 3960 g

2. Burján Ernő 3500 g

3. Dávid György 3320 g


                

.

.


Örömteli horgászatok a vasi vizeken -hír kelt: 2012.05.04.

.

      

.

.

 

.

     

.

Gratulálunk a fogásokhoz!

.

Regisztrálja fogását és nyerjen Perfect horgászfelszereléseket!

.

További információ itt >>>


Válogató versenyt tartottak az osztrák sporthorgászok Gersekaráton -hír kelt: 2012.04.26.

.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége partnerszervezete az Austrian-Match-Angling Association elmúlt hétvégén a Gersekaráti Sárvíz-tavon tartotta első válogató versenyét. Az osztrák sporthorgászok válogatójával nemzetközileg megbízott szervezet rendezvényén összesen 29 fő versenyzett a nemzetközi versenyszabályoknak megfelelően. A két négy órás fordulóban összesen 447,5 kg halat fogtak a horgászok. A Vas Megyei Horgász Szövetség a versenypályát biztosította, illetve folyamatos segítséget nyújtott a versenyzőknek a horgászjegyek megváltásában és a versenyhez kapcsolódó szállások, étkezések ügyintézésében.

.

Részletes eredmények letölthetőek>>>

.

 

.

További képek megtekinthetőek itt >>>


Megkezdődik a szentgotthárdi duzzasztó átépítése - hír kelt: 2012. 04. 26.

A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatja a horgásztársakat, hogy a szentgotthárdi Rába duzzasztó átépítésére elnyert pályázat megvalósítása a szakhatóságok hozzájárulásával 2012. május 02-án megkezdődik. Az átépítéshez kapcsolódó építési munkákhoz szükség van a Rába folyó vízhozamának jelentős csökkentésére. A halak védelmének biztosítása érdekében a duzzasztótól az államhatár irányába lévő 500 m-es szakaszon tilos a pergető horgászat a munkálatok befejeztéig.

.

Köszönjük megértésüket!


A Szövetség 20.000 db előnevelt csukát telepített a horgászvizekbe- hír kelt: 2012. 04. 25.

.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2012. április 23-án - Halgazdálkodási terv szerinti - előnevelt csukatelepítést hajtott végre az alábbi vízterületeken:

 

    

      

.

Vízterület megnevezése

Mennyiség

Rába folyó

5.000 db.

Herpenyő  patak

10.000 db.

Rábasömjéni tó

1.000 db.

Gencsapáti-Perenyei horgásztó

1.000 db.

Kerka patak

3.000 db.

Összesen:

20.000 db

.

     


.

Horgászati tilalom lesz a hétvégén - hír kelt: 2012. 04. 25.

 

2012. április 28-án horgászversenyt rendez a 98. Határőr Sportklub Közhasznú Egyesület a Pinka patak vaskeresztesi holtágán. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz a holtágon reggel 6.00 órától -18.00 óráig.

.

.

Köszönjük a megértésüket!

.


.

Indul a Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat a hosszú hétvégén - hír kelt: 2012. 04. 25.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hagyományos “Vasi vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatát az idei évben is kiírta a hobbi és versenyhorgászok részére. A hosszú hétvégén három horgászverseny is lesz, melynek eredményei beszámítanak a ranglistába. Az országos versenyévad barátságos nyitó megmérettetése a MOHOSZ Matchbotos Kupa ( 1 forduló, 3 óra, nevezési díj: 2500 Ft, nyílt egyéni). az idén a Gersekaráti Sárvíz tavon kerül megrendezésre 2012. április 28-án. A Matchbotos kupa másnapján - 2012. április 29-én - Gersekaráton tartják a Karát - Vasi Vizeken Kupát ( 1 forduló, 4 óra, Versenyző, Hobbi kategória, nyílt egyéni, nevezési díj nincs). Egy nap szünetet követően kedden kerül megtartásra a hagyományos május 1-i horgászverseny a Kéthatár-tó Vasi Vizeken Kupa ( 1 forduló, 4 óra, Hobbi, versenyző kategória, nyílt egyéni, nevezési díj nincs) a Kerkafalvi tavon lesz.

.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elérhetőségein folyamatosan fogadja a nevezéseket a horgászversenyekre, de nevezni még a helyszínen is lehet korlátozott számban. A versenynapokon az érintett horgászvizeken horgászati tilalom lép életbe a szervezők által kijelölt versenypályákon.

A versenyek részletes kiírása letölthető itt >>>

.

Nevezzen Ön is és mérje össze tudását a Vas vizek legjobb sporthorgásza címért!

.


Változott a MOHOSZ Matchbotos Kupa kiírása - hír kelt: 2012. 04. 20.

.

A Magyar Országos Horgász Szövetség jövő szombaton megtartásra kerülő évadnyitó barátságos versenyére még a helyszínen is lehet nevezni korlátozott számban. A versenyre történő nevezéshez kapcsolódóan a legfontosabb változások a következők:

Nevezési díj: 9000 Ft, helyett 2500 Ft (Az eddig nevezetteknek visszatéritik a különbözetet)

Nevezési határidő: 2012. április 27. 12 óra  (Tel.: 06/94-506-835, vagy info@vasivizeken.hu), vagy a helyszínen korlátozott számban. /Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a gersekaráti pályán maximum 50 fő indulhat, a nevezések beérkezési sorrendjében./

Kategóriák: Nincs kategória /Versenyzői igazovány nem kötelező/

Értékelés: kategóriától függetlenül az abszolút eredmény első 3 helyezettje részesül díjazásban


Hetedik alkalommal volt Műlegyező Országos Bajnokság a vasi vizeken - hír kelt: 2012. 04. 16.

.

A Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a hétvégén megrendezésre került a VII. Műlegyező Országos Bajnokság. A versenyzők pénteken este technikai értekezlettel egybekötött megnyitón vettek részt, ahol kisorsolásra került a szombati versenyfordulók rajthelyei. A Magyar Országos Horgász Szövetség nevében Csécs Sándor MOHOSZ alelnök köszöntötte a megjelenteket, majd Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke ismertette a versennyel kapcsolatos aktuális információkat. Szombaton kora reggel a benevezett 17 sporthorgász találkozott a pályabírójával és közösen a megkeresték rajthelyeiket. A Gyöngyös patak tiszta vize és a szombati borongós időjárás nagy kihívás elé állította a versenyzőket. Az első szektorban lévők közül Monos Boldizsár remekelt 6 megfogott sebes pisztránggal, míg a második szektorban Virág István végzett az élen - precíz horgászattal - 9 db pisztránggal.

.

        

.

A délutáni forduló a Pinka patak pornóapáti szakaszán került megrendezésre, mely szintén nehéz versenypálya volt. Török Zoltán az első szektorban kitartó horgászattal kereste a pisztrángokat és ügyes horgászatának köszönhetően a három órás forduló végére 9 db pisztránggal végzett az élen. A másik szektorban Nyitrai István szoros versenyben előzte meg 8 db sebes pisztránggal Kóbory Gyulát, aki hét pisztrángot és egy domolykót fogott a sikeresen megválasztott műlegyeivel. A hűvös időjárási körülmények között megrendezett kétszer három órás versenyen minden induló tudását próbára tette és egyetlen elengedett pisztráng súlyos pont veszteséget jelentett az eredmények összesítésekor.

.

     

.

                                                    További képek megtekinthetőek itt >>>

.

A vasárnapi napon az ünnepélyes eredményhirdetés előtt külön díjakért célbadobó ügyességi verseny volt a Vas Megyei Horgász Szövetség vaskeresztesi ügyességi pályáján. A legjobb célbadobó Kovács Gergely lett, aki mindkét távolságon háromból három alkalommal sikeresen talált célba. Az eredményhirdetésre Vaskeresztesen került sor, melyen minden induló egy Pinka-völgyi Pisztráng Pálinkát vehetett át a Győri Likőr Zrt. képviseletében jelenlévő Barabás Attila elnök-vezérigazgatótól. A helyezetteknek Bárány Levente a MOHOSZ versenyfelelőse és Csécs Sándor MOHOSZ alelnök adta át az emléktárgyakat. A versenyen  a Vas Megyei Horgász Szövetséghez tartozó tagszervezetek sporthorgászai hozták el az első három helyet az idei országos bajnokságon, mely külön öröm a rendező Szövetségnek.

.

         

.

Végeredmény:

.

I. hely: Monos Tibor - 92 pont - 4 hsz.

II. hely: Mesterházy József - 40 pont - 5,5 hsz.

III. hely: Monos Boldizsár - 92 pont - 6 hsz.

.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

.


Sebes pisztráng telepítés történt a Gyöngyös és Pinka patakon - hír kelt: 2012. 04. 16.

.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az elmúlt héten a Gyöngyös patak lukácsházi szakaszán /Sebes Pisztráng Tanösvény/, valamint a Pinka patak pornóapáti szakaszán - Halgazdálkodási terv szerinti - sebes pisztráng telepítést végzett. A telepítés során a Gyöngyös patakba 200 kg, a Pinka patakba 200 kg sebes pisztráng talált új otthonra.

.

 

.

         


Húsvétkor indulnak az idei promóciós játékok - hír kelt: 2012. 04. 06.

.

.

Húsvét alkalmából az előző évekhez hasonlóan az idei évben is elindítjuk alábbi promóciós játékainkat :

.

- "Vasi vizeken - Perfect nyereményakció”
   (2012. április 08. - 2012. szeptember 15. között)

- "Vasi vizeken fogtam nyereményakció” 
   (2012. április 08. - 2012. december 31. között)

  

A Vasi vizeken - Perfect nyereményakcióban részt vehet az a horgász, aki az akció időtartama alatt a Sporthorgász Egyesületek Vas  Megyei Szövetsége tagszervezeteiben (horgászegyesületeiben) kiváltott 2012.évi magyar állami horgászengedélyével regisztrál a megadott honlapon. A játékban minden magyar állami horgászjeggyel egyetlen érvényes regisztrációt lehet leadni, de a nyerési esélyek tovább növelhetőek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által kezelt horgászvizekre megvásárolt  - tagegyesületi tagoknak biztosított  "1”-es típusú -  éves területi jegyekkel. A nyeremények sorsolásában a végső résztvevők regisztrációs adatai a kiváltott állami jegyek után egyszer fognak szerepelni, és minden megváltott - felnőtt, ifjúsági -éves területi jegy után ismételten még egyszer! A sorsolás folyamán egy személy csak egyszer sorsolható ki nyertesnek!

.

Példa:                                                                                                    

.

Csak állami horgászjegy vásárlása 1 db érvényes regisztrációt jelent a nyereményjátékban.

Egy komplett vasi általános felnőtt engedély ("1”területi jegy + állami jegy) vásárlása 2 db érvényes regisztrációt jelent a promóciós játékban.

.

Nyeremények:


-  
Fődíj:  1 db Perfect Adventure Match /3,60 m, 3 részes horgászbot 10-30 g dobósúly, XC30 bottörzs, nagyméretű SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/ + 1 db Perfect Synergy 430 horgászorsó /30-as méret, 4 csapágy, fémdob, grafit pótdob, holtjáték nélküli visszaforgás gátló, soklamellás hátsó fék, kiegyensúlyozott rotor és hajtókar/
  
- 1 db. Perfect Adventure Heavy Feeder /3,60 m, 3 részes horgászbot 2 spiccel; 50-100 g dobósúly, XC30 bottörzs, távdobó SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/
 
-  1 db Perfect Adventure Match /3,60 m, 3 részes horgászbot 10-30 g dobósúly, XC30 bottörzs, nagyméretű SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/
  
- 1 db Perfect Adventure Carp /3,60 m, 2 részes pontyozó horgászbot,3 lbs tesztgörbe, 100 g-ig terjedő dobósúly, XC30 bottörzs, távdobó SIC gyűrűk, neoprén nyél, bélelt orsótartó/
 
- 2 db. Perfect Adventure Picker /2,70 m, 2 részes horgászbot 2 spiccel; 10-40 g dobósúly, XC30 bottörzs, nagyméretű SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/
 
- 2 db.Perfect Adventure Spin /2,70 m, 2 részes pergető horgászbot 10-60 g dobósúly, XC30 bottörzs, nagyméretű SIC gyűrűk, neoprén nyél, fordított helyzetű bélelt orsótartó/
  
- 2 db. Perfect Synergy 440 horgászorsó /40-es méret, 4 csapágy, fémdob, grafit pótdob, holtjáték nélküli visszaforgás gátló, soklamellás hátsó fék, kiegyensúlyozott rotor és hajtókar/

  

- 1 db Perfect Synergy 430 horgászorsó /30-as méret, 4 csapágy, fémdob, grafit pótdob, holtjáték nélküli visszaforgás gátló, soklamellás hátsó fék, kiegyensúlyozott rotor és hajtókar/

.

A "Vasi vizeken fogtam nyereményakció”-ra a Szövetség kezelésében lévő horgászvizeken az idei évben kifogott halakkal lehet regisztrálni. A játékról bővebb információ olvasható itt >>>

.

Promóciós játék partnere:

  

     

Promóciós játékok regisztrációs felülete

a www.nyeremenyjatek.vasihorgasz.hu  oldalról  érhető el!

.

Számítunk az Ön regisztrációjára!


Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő végeredmény, képek - hír kelt: 2012. 04. 06.

.

.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

.

 

.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

.

Végeredmény:

.

I. hely:          Sárvár Gárdonyi Általános Iskola -  Sárvári Sügerek csapat

.

II. hely:       Zrínyi Ilona Általános Iskola - Ho-hok cspet

.

III. hely:        Bersek József Általános Iskola - Bojli Carp Team

.

.


Országos halászati ellenőrzést tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal - hír kelt: 2012. 04. 06.

.

Március 31-én 142 halászati vízterületen, több mint ezer horgász, valamint halász ellenőrzésével sikeresen lezajlott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal koordinálásában szervezett országos halászati ellenőrzés. A 19 megyét érintő átfogó vizsgálatban 194 fő - a megyei halászati hatóságok és a rendőrhatóság munkatársai, valamint egyes halászati vízterületek halászati őrei - vettek részt. Az ellenőrzések menetét a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályának munkatársai felügyelték és segítették.

A vizsgálat a lehető legtöbb halászati vízterületet érintette, szinte a teljes magyarországi Tisza és Duna szakaszon megjelentek az ellenőrző csoportok, de természetesen a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó, és Fertő-tó sem kerülte el a feladatot végzők fokozott figyelmét.

A hatósági ellenőrzésekkor 19 megyében összesen 142 halászati vízterület, ezen belül 1033 fő, zömében sporthorgászt és néhány halászt ellenőriztek. Az ellenőrzések alkalmával kirívóan súlyos szabálysértést nem tapasztaltak az ellenőrök, azonban így is 44 esetben - az ellenőrzött személyek 4%-ánál - kellett feljelentést tenni. Az esetek többségében jogosulatlan horgászat megvalósítása miatt indítottak hatósági eljárást, de történt feljelentés többek között méreten aluli hal megtartása, megengedettnél több készséggel történő horgászat, és a fogási napló elégtelen vezetése miatt is.

A közös fellépés hosszú távú célja, hogy segítsen megelőzni, majd felszámolni a hazai vizeken, sajnálatos módon egyre gyakrabban előforduló orvhalászatot, orvhorgászatot, és egyéb jogsértő cselekményeket. Ennek érdekében a jövőben is várhatóak hasonló átfogó ellenőrzések - tájékoztat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

.

Forrás: NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóság

.


Önkéntes pályabírók jelentkezését várjuk- hír kelt: 2012. 04. 03.

.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2012. április 13-14-15-én rendezi meg a VII. Műlegyező Országos Bajnokságot. A verseny helyszíne a Gyöngyös patak lukácsházi Sebes pisztráng tanösvénye és a Pinka patak pornóapáti szakasza.

.

Az előző évekhez hasonlóan a 2012. április 14. szombati versenynapra önkéntes pályabírók jelentkezését várja a Szövetség. Az önkéntesek jelentkezését a 0694-506-835-ös telefonszámon, vagy e-mailben az info@vasivizeken.hu címre lehet leadni. A jelentkezést követően a pályabírókkal a Szövetség felveszi a kapcsolatot a részletek egyeztetése céljából. A Műlegyező Országos Bajnokság részletes programja letölthető itt >>>

.


.

Horgászati tilalom - hír kelt: 2012. 04. 02.

.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2012. április 10-én 10 órától általános horgászati tilalom lesz

.

a Gyöngyös patak lukácsházi szakaszán /Sebes pisztráng tanösvény/ 2012. április 14. (szombat) 13 óráig.

a Pinka patak pornóapáti szakaszán  2012. április 15.(vasárnap) 12 óráig.

.

Köszönjük a megértésüket!


Vegyes fehérhal telepítés történt - hír kelt: 2012. 04. 02.

.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége március közepén  8.200 kg kisméretű vegyes fehérhal - halgazdálkodási terv szerinti - telepítését végezte el az alábbi felsorolás szerinti horgászvizekbe.

.

.

Vízterület megnevezése

Mennyiség (kg)

Rábasömjén

800

Répcelak csánig

1000

Mersevát

1000

Nagypirit

400

Újperint

1000

Gencsapáti

800

Csepreg

800

Püspökmolnári

1000

Magyszecsőd

1400

.

.

      

.


Levelező forduló végeredmény - hír kelt: 2012. 03. 22.

.

Az alábbi linken elérhető a Vasi Vizeken Általános Iskolai vetélkedő levelező fordulóinak összesített végeredménye:

.

Részletes eredmények letöltése itt >>

.

A csapatok az előző fordulóban is tartalmas és igényes munkákat nyújtottak be, ez a mostani forduló során sem volt másként. A csapatoknak az egyik feladatuk volt, hogy mutassák be miként népszerűsítenétek a horgászatot ismerőseik, barátaik körében. Érkeztek szép számmal figyelemfelkeltő plakátok, prezentációk a sporthorgászat népszerűsítésére.

A második fordulóban még horgászszereléket kellett összeállítani megadott rajz szerint és képek alapján élőlényeket kellett felismerni, valamint a kárókatonáról kellett írni szöveges összeállítást. A továbbjutott csapatok az alábbi linkekekn elolvashatják a helyszíni fordulóra vonatkozó tájékoztatót:

.

                                                            Tájékoztató levél letöltése itt >>

.

                                                                      Regisztrációs lap

.

.

                   

.

                                

.


.

Kerkaszentkirályi társadalmi munka-hír kelt: 2012.03.22.

.

A Kerkaszentkirályi Kerka Horgász Egyesület március közepén elvégzte idei első közösségi munkáját, melynek során a híd megerősítése, a pillér betonozása volt a lefőbb feladat, majd WC-t állítottak fel az erdőszélben. Végül tópart karbantartással fejezték be a napot. Délben a szigeten ebéddel vendégelték meg a társadalmi munka résztvevőit.

.

     

.

Köszönjük az önkénteseknek az elvégzett munkát!

.

   


Kora tavaszi pontytelepítés lesz-hír kelt: 2012.03.06.

.

Jobb fogási esélyekkel horgászhatók a szövetségi vizek a hosszú hétvégén

.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2012. március 13-án (kedden) pontytelepítést végez a kezelésében lévő Vas -és Zala megyei horgászvizeken. A telepítés során 11.500 kg fogható méretű 3 nyaras ponty kerül az álló - és folyóvizekbe. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2012. március 13. (kedd) 10 órától 2012. március 15. (csütörtök) reggel 6 óráig az állóvizeken. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A haltelepítés az alábbiak szerint történik:

.

Vízterület megnevezése

Mennyiség

Pinka - Szentpéterfa

150 kg.

Pinka - Horvátlövő

200 kg.

Pinka vaskeresztesi holtág

150 kg

Csepregi tó

350 kg.

Gencsapáti tó

350 kg.

Himfai tó

400 kg.

Magyarszecsődi tó

650 kg.

Máriaujfalui tó

700 kg.

Merseváti tó

400 kg.

Nagypiriti tó

300 kg.

Gersekarát-Sárvíz tó

1.200 kg.

Püspökmolnári tó

400 kg.

Rábasömjéni tó

350 kg.

Répcelak-Csánigi tó

450 kg.

Szombathelyi csó.tó

1.200 kg.

Szombathelyi horgásztó

600 kg.

Új-perinti tó 1. sz. tó

550 kg.

Vadása tó 1. sz. tó

350 kg.

Vasvári csó.tó

450 kg

Rába folyó - Magyarlak

300 kg

Rába folyó - Ikervár műcsatorna

400 kg.

Rába folyó - Nick

300 kg.

Rába folyó - Körmendi szakasza

300 kg

Kerkaszentkirály Kerka holtág

400 kg.

Kerkafalva Kéthatár-tó

600 kg.

.

Ha még nem váltotta ki idei vasi területi jegyét, akkor a telepítés előtt ezt gyorsan megteheti a Szövetség tagszervezteiben. A horgász egyesületek elérhetőségei itt olvashatók >>>

.

A könnyebb engedélyváltás érdekében az idei évtől biztosított a két részletben történő területi jegy vásárlás is, bővebb információ kérhető a tagegyesületekben, vagy a Szövetség elérhetőségein.


.

"TISZTA FORRÁSBÓL”! -hír kelt: 2012.03.05.

.

Vegyél részt te is a Vas Megyei Önkéntes Centrum "Tiszta forrásból!” című akciójában 2012. március 10-én (szombaton)!

.

Az akció keretében a Vas Megyei Önkéntes Centrum a Vas megyében található meglévő és/vagy feledésbe merült források takarítását, hulladéktól, avartól, hordaléktól való megtisztítását, a vízfolyások környezetének tereprendezését tűzte ki célul. Az akció egy napos, de nem titkolt célunk az is, hogy egy-egy vízfolyásnak a program után is legyenek állandó gondozói, őrzői, akik figyelemmel kísérik az adott helyszín sorsát.

MIÉRT?


A víz a nagy értékünk, létünk alapja. Akinek bőven van belőle, az észre sem veszi fontosságát, akinek nincs, az szenved a hiányától. A víz nemcsak nekünk, hanem utódainknak is lételemük kell, hogy legyen, így óvnunk, védenünk kell azt!

.

A következő helyszínekhez lehet csatlakozni, mint önkéntes a most szombat délelőtti akcióhoz:
- Szombathely: Kozár-Borzó-patak 9.00 órától
- Szombathely-Olad Potyondi árok (Dugovics Titusz utca vége) 9.00 órától
- Szombathely - Gyöngyös-patak (Kisfaludy Sándor u. környéke) 9.00 órától
- Sé: Szünöse-patak (a Szabadság utcától a focipályáig) 8.30-12.00 óra között
- Nyőgér: Hóvirág-forrás 7.00 órától

.

További információ kérhető:

Vas Megyei Önkéntes Centrum  
Tel.: 06-30-5858-322 
E-mail: info@herenyiek.hu, info@vasionkentes.hu       
Web: www.vasionkentes.hu


Áprilisban kezdődik a sporthorgász idény-hír kelt: 2012.02.28

.

Idén is keresik a vasi vizek legjobb sporthorgászát

.

A versenyhorgász szezon közeledtét jelzi, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Vas Megyei Horgász Szövetség Versenysport Bizottsága is elfogadta a 2012. évi versenynaptárát. Az előző évekhez hasonlóan a vasi vizek az idei évben is több országos horgászverseny helyszínei lesznek.

Az első horgászverseny 2012. április 5-én lesz Vaskeresztesen, melyen a  Vasi vizeken Általános Iskolai vetélkedő-sorozat döntős csapatai vehetnek részt. 2012. április 13-15. között a Gyöngyös és a Pinka patak ad otthont a VII. Műlegyező Országos Bajnokságnak. Az országos versenyévad nyitó megmérettetése a MOHOSZ Matchbotos Kupa az idén először a Gersekaráti Sárvíz tavon kerül megrendezésre 2012. április 28-án. Az országos verseny másnapján - 2012. április 29-én - Gersekaráton tartják a Karát - Vasi Vizeken Kupát ( 1 forduló, 4 óra, Versenyző, Hobbi kategória, nyílt egyéni). A hagyományos május 1-i  horgászverseny a Kéthatár-tó Vasi Vizeken Kupa ( 1 forduló,  4 óra, Hobbi, versenyző kategória, nyílt egyéni) a Kerkafalvi tavon lesz. Az Országos Rendőr Kupasorozat vasi fordulóját 2012. május 12-én a Gersekaráti Sárvíz-tavon rendezi meg a Szövetséggel közösen a Vas megyei Rendőr Főkapitányság. A Vas megyei Csapatbajnokság kétfordulós megmérettetésére a  Gersekaráti Sárvíz-tavon kerül sor 2012. május 27-én. A megyei versenyeken történő részvétel díjmenetes! További versenyek és az előzőekben felsorolt megmérettetések részletes versenykiírásai letölthetőek itt >>> Minden sporthorgász, aki nevez a Szövetség által kiírt megyei versenyekre, az automatikusan részt vesz a harmadik éve meghirdetett "Vas vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatban. A kupasorozat hobbi kategóriában 4 fordulóból áll, melyből minimum 2 fordulón részt kell venni, míg versenyzői kategóriában 5 fordulóból legalább 3 fordulón kell bizonyítani.

.

MOHOSZ Országos versenynaptár letölthető itt >>>

.


.

Vetélkedő általános iskolások túl az első fordulón -hír kelt: 2012.02.24

.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az idei évben immáron VII. alkalommal rendezi meg az általános iskolák csapatainak szóló horgászvetélkedőt. Az idei verseny első elméleti levelező fordulójára 17 csapat nyújtotta be feladatmegoldását. 

.

                

  

A fiataloknak csapat címert kellett készíteni, majd a leánykoncért, mint halfajt kellet felismerni és bemutatni kép alapján. A vetélkedő részeként még egy 25 kérdésből álló teszt oldottak meg és 5 képrészeltből kellett halakat felismerni, valamint egy horgászszereléket is össze kellett állítani.

.

            

.

.

Az első fordulóban a következő rangsor alakult ki:

.

I. hely:           Bersek József Ált.Iskola -  Aranykeszeg csapat  82 pont

.

III. hely:        Bersek József Ált.Iskola - Bojli Carp Team 80 pont 

.

III. hely:        Dési Általános Iskola - Gyerünk márna  80 pont

.

III. hely         Zrínyi Ilona Általános Iskola*- Ho-hok 80 pont

.

(*Elírás történt az iskola megnevezésében, nem a Váci Mihály Iskola csapata volt a Ho-hok csapat, hanem a Ho-Ho horgászok csapat a Váci Iskoláé, mely a 10.helyen áll. Frissítve: 2012.03.01. Elnézést kérünk az elírásért!)

.

***Azonos pontszám miatt holtverseny alakult ki a 2-3-4 helyen!

.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


.

Vasi vizeken általános iskolai vetélkedő II. feladat -hír kelt: 2012.02.20.

.

Az alábbi linkeken letölthetőek a Vasi Vizeken Ifjúsági Horgászvetélkedő második - elméleti levelező - fordulójának feladatai. A feladatmegoldások benyújtási határideje: 2012. március 10.

.

II. forduló kísérőlevél

II. forduló feladatok

    Sok sikert kívánunk!


Kedvezményes jegyvásárlás horgászegyesületeknek a FEHOVA-n -hír kelt: 2012.02.14.

.

.

Az idén a megszokottnál korábban, február 16-19. között, kerül sor Budapesten, a Hungexpo területén a Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállításra. A 19. alkalommal megrendezett kiállításon ismét sok horgászcikk forgalmazó cég és horgászatban érdekelt kiállító várja a látogatókat. Az országos horgász szövetség, a MOHOSZ is, valamint horgászlapja a Magyar Horgász is jelen lesz a kiállításon. Külön kiállítási standon mutatkozik be a FehoVa-MOHOSZ szervezésben a hazai horgász versenysport. Az országos szövetség standján az idén is lesz FeHoVa- MOHOSZ Horgászsuli, ahol a gyermekek, kezdő ifihorgászok gyakorolhatják az alap horgászkészségek összeállítását. A FeHoVa horgászszínpadán sok érdekes előadásra, bemutatóra kerül sor. Neves szakírók (többek között Bokor Károly, Vass Csaba), Nagy Attila Világ-, és Európa-bajnok, és Fürész György, a MOHOSZ ügyvezető elnöke is az előadók között lesz. Találkozhatnak a 2011-ben világbajnokságot nyert magyar klubcsapattal és a párosban és csapatban világbajnokságot nyert csónakos pergető csapat tagjaival. A színpadon hagyományosan megjelenik a Magyar Horgász népszerű rovata, "Az Olvasó (azaz a vásárlátogató) kérdez", és a Mahor szakírói válaszolnak. A Hungexpo jóvoltából az idei évben is megcsodálható lesz az óriásakvárium a hazai halfajok legjavával. A többféle típusú belépőjegy mellett hasznos a horgászszervezetek kedvezményes belépőjegye:

Kedvezményes jegy (vadásztársaságok, horgász egyesületek*): 1.200.-Ft / fő


* A vadásztársaságok, lövészegyesületek, horgász szövetségek és a Magyar Honvédség fegyveres testületei részére kedvezményes belépőjegy váltható, minimum 10 fős csoport érkezése esetén a megfelelő kupon kitöltésével, amely csak a vadásztársaság, lövészegyesület, fegyveres testület, ill. a horgász szövetség bélyegzőjével ellátva érvényes.

További részletes információk a FeHoVa honlapján.


Új-perinti társadalmi munka -hír kelt: 2012.02.14.

.

2012. február 12-én vasárnap a  Spartacus H.E. és a Pannónia H.E.  társadalmi munkát szervezett az Új-perinti I-es számú kavicsbányató partjának rendbetételére. Az önkéntes horgászok a parton nádat vágtak, bozótoltak és szemetet szedtek. A két egyesület vezetősége és a Szövetség ezúton is köszöni a horgászoknak az önkéntes munkát, valamint külön köszönet jár Cséve Lászlónak a felajánlott és nagyszerűen elkészített forralt borért.  

.

       

  

       

.


Kerkaszentkirályi Horgász Egyesület projektindító találkozót tartott-hír kelt: 2012.02.05.

.

Elmúlt szombaton tartotta a Kerkaszentkirályi Faluházban a projektindító rendezvényét a Kerkaszentkirályi Kerka Horgász Egyesület. A rendezvényen horvát, szlovén -és magyar horgászvezetők nagy számban voltak jelen. Az egyesület a LEADER Programban pályázott, és szlovén, illetve horvát társszövetségekkel fogott össze az "Alpok-Mura Horgászrégió” kialakítása érdekében. A projekt célja, hogy elősegítse egymás jobb megismerését, majd ezáltal összehangolja az Alpokalján és a Mura mentén tevékenykedő horgász egyesületek munkáját, növelje hatékonyságukat, élénkítse a nemzetközi horgászturizmust.

.

      

.

.

A LEADER Program gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segíti. Kerkaszentkirály polgármestere Pál Zoltán köszöntötte a megjelenteket, majd V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár tartott beszédet. Amikor tájról, közösségről, kultúráról beszélünk, akkor olyan élő, szerves rendszerekre kell gondolnunk, amelyek nem ismernek közigazgatási, jogi vagy politikai határokat. Dombjaink és síkságaink nem szakadnak meg a térkép piros vonalánál, ahogyan értékrendünk és hagyományaink sem érnek véget az országhatáron. Az "Alpok-Mura Horgászrégió” projekt erre hívja a fel a figyelmünket - emelte ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Kerka Horgász Egyesület projektnyitó rendezvényén. A horgászok pontosan tudják, hogy a folyónak az egyik partja épp oly fontos, mint a másik és mindkettőre szükség van ahhoz, hogy a dolgok jó mederben haladjanak tovább - méltatta a kezdeményezést V. Németh Zsolt államtitkár. A nyitó gondolatok után Gróf János a Kerkaszentkirályi Horgász Egyesület elnöke mutatta be az egyesület eddig elért eredményeit és tevékenységét. A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége, mint partnerszervezet képviseletében Puskás Norbert ügyvezető elnök ismertette a projekt előzményeit és a tervezett programokat. A Magyar Országos Horgász Szövetségről és projekt tevékenység területét érintő eredményekről és tervekről beszélt Csécs Sándor a MOHOSZ alelnöke. A nyitó rendezvényen a horvát és a szlovén partnerszervezetek vezetői megköszönték a meghívást és elmondták, hogy szervezeteikben mindent elkövetnek az együttműködés hosszútávú sikere érdekében.

  

       


Ismeretterjesztő előadásokra várják a horgászokat-hír kelt: 2012.02.02.

.

A Kerkaszentkirályi - Kerka Horgász Egyesület  több évre visszamenő partnerséggel rendelkezik a Mura folyó mentén lévő és a térségért felelősséget érző összesen 18  - magyar,  horvát, szlovén - horgászszervezettel. Az egyesület a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagjaként a 2011. évben elnyert egy nemzetközi Leader pályázatot "Alpok-Mura Horgászrégió” címmel, melynek segítségével eddig meglévő határmenti kapcsolatait kívánja tovább fejleszteni.

.

A projekt közvetlen célcsoportja az Alpokalja és a Mura mentén lévő horgász egyesületek és szövetségek tagjai. Az egyesület által elnyert pályázat keretében lehetőség nyílik február hónapban több napos szakmai műhelyfoglalkozás megtartására Vaskeresztesen, melynek ismeretterjesztő előadásaira szeretettel várják a szervezők a tagegyesületek vezetőit és tagjait. Az előadásokon előzetes regisztrációt követően díjmentes a részvétel. Előzetes igény esetén az előadások napján 1500 Ft-os kedvezményes áron van lehetőség ebéd rendelésére a részt vevőknek.

.

A vaskeresztesi programok itt olvashatóak >>>

.

Jelentkezési lap letölthető itt >>>

.

A regisztrációs lapot a Szövetség - posta, fax, e-mail - címre lehet megküldeni.

.


Vasi vizeken általános iskolai vetélkedő I. feladat -hír kelt: 2012.01.19.

.

.

Az alábbi linkeken letölthetőek a Vasi Vizeken Ifjúsági Horgászvetélkedő első - elméleti levelező - fordulójának feladatai. A feladatmegoldások benyújtási határideje: 2012. február 15.

.

I. forduló kísérőlevél

I. forduló feladata

    Sok sikert kívánunk!


Horgászkiállítás 2012. -hír kelt: 2012.01.19

.

.


Versenyzői igazolvány érvényesítés-hír kelt: 2012.01.12.

.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a versenyigazolványok igénylése, érvényesítése  ügyében az alábbiakban letölthető tájékoztatást adja a versenyhorgászoknak.

.

Tájékoztató letöltése itt >>

.

.

-----

.

2012. 01. 12. előtti írások megtekintése >>>

2011. 07. 21. előtti írások megtekintése >>>

2011. 02. 23. előtti írások megtekintése >>>

2010. 08. 09. előtti írások megtekintése >>>

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

.

.

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt