Vasi Vizeken
  i

 

Aktuális

  

  

Ismét lesz Abért-tavi Törpeharcsafogó Kupa- hír kelt: 2015.08.03.

   

A Vasi Rendőr Szabadidő és Sportegyesület – a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

 TÖRPEHARCSA-FOGÓ KUPA 2015  néven horgászversenyt szervez,

 Lukácsháza, Abért II. tavon 1 X 5 órában 2015. augusztus 22. (szombat)

melyre meghívunk minden kedves horgásztársat!

   

A barátságos verseny célja:

A szabadidő hasznos eltöltése, az elszaporodott halfaj gyérítése, barátság és együttműködés erősítése.

A versenyről részletes információk:

A versenyre kétfős csapatok jelentkezését várjuk. Egyéni versenyzőként nem lehet indulni, egyéni versenyző a csapatban nevezettek közül lesz díjazva. A verseny egy fordulóban kerül lebonyolításra (08.00 - 13.00 óráig). 1 X 5 óra . csak törpeharcsa lesz mérlegelve.

A kétfős csapatok az általuk kihúzott, sorsolt horgászhelyen versenyeznek egymás mellett.

A horgászmódszer úszós / match , rakó - spicc /- fenekezős / feeder , picker -egyéb/

A verseny ideje alatt a versenyzők 1 – 1 botot használhatnak 1 – 1 horoggal, 

Minden versenyző külön gyűjti a kifogott halat!

Nevezési díj: nincs

Nevezés : 06 30/ 320 -1127 telefonon vagy email: gerencser.imre@freemail.hu a szervezőnél,illetve a SHE- Vas Megyei. Szövetségnél 2015.08.19.12.óráig, csapat név és tagok megjelölésével valamint a helyszínen, az Abért II. tó bejáratánál lévő füves területen.

  

További részletek itt >>>


Szép amurok a vasi vizekből– hír kelt: 2015.08.02.

 

 

Pajtli Ferenc horgásztársunk Új-perinten fogta a képen látható 10.45 kg-os amurt...

Takács Gábor a Gersekaráti Sárvíz tavon fogta a képen látható 12,8 kg-os amurt

Horváth Károly a Gersekaráti Sárvíz tavon fogott 20+ amurjával...

Mozsár Gábor a 12 kg amurral a Gersekaráti tónál...

 

                            

            Pajtli testvérek Kerkafalván egy szép amurral        Nagy Dominik egy gersei 5,3 kg-os tőponttyal

----

 Júliusban kaptuk a  téli fogásról a hírt, de nagy örömmel megosszuk Önökkel

Orbán Gábor horgásztársunk Pinka patakon fogott menyhalát. 

Fogás helye: Pinka Szentpéterfa / Fogás ideje: 2015. január 18. este 10 óra  / Csali: halszelet

  

 

A hal fotózás után vissza lett engedve.

 

Gratulálunk a horgásztársaknak a szép fogásukhoz!

----

 

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott

rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2015. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab

következő évre érvényes Szövetség területi jegyet sorsolunk ki.

 


2550 kg ponty érkezik a kedvelt vasi tavakba – hír kelt: 2015.07.29.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a tavalyi évben bevezetett három tavas horgászjegy típusának köszönhetően - a horgászok egyedi választásait – tudja regisztrálni és így objektíven mérhető, hogy mely horgásztavak a leglátogatottabbak a vasi pecások körében. Az éves jegyet váltó horgászok közel fele vált háromtavas területi engedélyt a vasi vizekre. A Szövetség a hagyományos őszi telepítés előtt - a tavalyihoz hasonlóan - még a főszezonban a jobb fogási esélyek biztosítása érdekében terven felüli pontytelepítést végez 2015. augusztus 04-én (kedden) a következő tavakon: Új-perinti I. (400 kg),  a Szombathelyi Horgász-tó (350 kg),  a Magyarszecsődi (500 kg), a Gersekaráti (500 kg), a Vadása (300 kg) és a Máriaújfalui (500 kg) tavakon.

 

   

 

A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe az érintett állóvizeken 2015. augusztus 04-én (kedd) 12.00 órától 2015. augusztus 08. (szombat) reggel 05.30 óráig.  Azon horgászoknak, akik idén még nem váltottak területi jegyet és szeretnének, a Szövetség figyelmükbe ajánlja 2015. augusztus 01-től bevezetett nyár végi akciós horgászjegyét. Az akció fontosabb részletei a következők: Az akciós megyei jegyet kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagegyesületeiben tagsággal rendelkező horgászok vásárolhatják meg az egyesületükben, a közösségi munkadíj megfizetése mellett.  

Akciós felnőtt területi jegy ára:   18.500 Ft  - Elvihető nemes hal 20 db, egyéb hal 40 kg.  

Akciós ifi -és kedvezm. jegy ára: 9.000 Ft - Elvihető nemes hal 10 db, egyéb hal 20 kg.  

A fenti területi engedélyek érvényesek: 2015. augusztus 1. – 2015. december 31.

Jó fogást kívánunk!


500 kg ponty érkezett a Rába folyó ikervári műcsatornájába – hír kelt: 2015.07.22.

A mai napon az Ikervári Horgász Egyesület támogatásával a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 500 kg 3-4 kg átlagsúlyú pontyot telepített a Rába folyó ikervári műcsatornájába. A telepítés után tilalom nem került elrendelésre!

  

         

További képek megtekinthetőek itt >>>

    

Sikeres és élményekben gazdag horgászatot kívánunk!


Területi jegy akció– hír kelt: 2015.07.21.

   

  


Zalaszentmihályi Horgászok Napja – hír kelt: 2015.07.21.

   


Sárkányhajó Fesztivál lesz a Szombathelyi Csónakázó-tavon – hír kelt: 2015.07.20.

Ezúton is felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a Szombathelyi Csónakázó-tó teljes területén 2015. július 24-25-én (pénteken - szombaton) tilos lesz a horgászat a III. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál miatt. Köszönjük megértésüket!  


Jubileumi verseny volt a Csánigi tavon– hír kelt: 2015.07.20.

Fennállása negyvenéves jubileumát szombaton egy tónál versennyel ünnepelte a répcelaki horgászok egyesülete. Csánigtól délkeleti irányban, a Kőris patak jobb partja mellett található a Répcelak-Csánigi bányató, amelynek partját körben végig nádas szegélyezi több kialakított horgászállással. Átlagmélysége 2,5 méteres, de nem ritkák az ötméteres mélységek sem.  Szombaton itt rendezte meg jubileumi horgászversenyét a Répcelak Városi Bányász Horgász Egyesület, miután tagjai karbantartói a területnek. Az ünneplők meghívására a Győr-Moson-Sopron megyei Beledből és Dénesfáról, valamint Répcelak magyarok lakta szlovákiai testvértelepüléséről, Légről is érkeztek horgászok. Ez utóbbiakat elkísérte Szitási Ferenc polgármester és Nagy László alpolgármester is, akik szintén szívesen pecáznak, bár a versenycsapatban most nem vettek részt.  

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Hat háromtagú csapat versenyzett az elsőségért, amit végül a dénesfaiak szereztek meg 9,66 kilónyi hal kifogásával. Második Beled csapata lett (7,59 kilós teljesítménnyel), a harmadik helyen végeztek a jubiláló répcelakiak 5,32 kilónyi kifogott hallal. Különdíjat kapott a legnagyobb halat kifogott Németh Zoltán, aki egy 3,5 kilós amurral mehetett haza. A verseny végén külön díjazták a legidősebb horgászt, Csete Józsefet és a legfiatalabbat, a 14 esztendős Töreki Ádámot is. A jubileumát ünneplő horgászegyesület elnöke, Tóth János elmondta, hogy 1 975-ben a szénsavgyár támogatásával tömörültek egyesületbe a pecások. Ma 147 tagjuk van, és ezzel Répcelak legnagyobb létszámú civil szervezete, amelynek tagságába a környező településekről – például Nickről, Hegyfaluból – is vannak horgászok. Legtöbben középkorúak, de gyerekek, fiatalok és nyugdíjasok is találhatók a tagok között. Tóth János 1 965-ben kezdett el horgászni és 1 5 éve áll elnökként az egyesület élén. Lég (szlovákul Lehnice) Dunaszerdahelytől 1 2 kilométerre északnyugatra, a pozsonyi út mellett fekszik. Termékeny és tágas határa a kis Dunáig terjed. – Minden évben meghívnak bennünket horgászni az ottani egyesület tagjai. Többnyire júniusban szoktunk a meghívásuknak eleget tenni. Igazi horgászparadicsomnak számít a község környéke. Mentünk már együtt horgászni a kis és a nagy Dunára, a közelben lévő több tóhoz is – mesélte Tóth János, aki elárulta: számára azért is kedves Lég, mert élete legnagyobb halát, egy 11 ,5 kilós nyurgapontyot sikerült ott kifognia másfél órás fárasztás után. A répcelakiak – Szabó József polgármester vezetésével – legközelebb augusztus 15-én indulnak majd Légre, akkorra kaptak meghívást a testvértelepüléstől.

  

 

  Forrás: www.vaol.hu -  Némethy Mária


Horgásztak, főztek, fociztak a Pinka-völgyében az idei Halas Napon – hír kelt: 2015.07.13.

 

Szombaton tartotta második alkalommal a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a II. Pinka-völgyi Halas Nap rendezvényét. A rendezvény központi helyszíne a Szövetség vaskeresztesi  Alpesi Fogadó és Borháza volt. Szombat délelőtt halételkészítő versenyen és  kispályás labdarugó kupán  mérhették össze tudásukat a céges, baráti, családi csapatok. A főzőversennyel párhuzamosan az ifjú horgászok a Vaskeresztesi Alpesi-tavon, míg a felnőtt horgászok a Vaskeresztesi Pinka-holtágon és az önkormányzati tavon vehettek részt barátságos horgászversenyen.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

A versenyek után minden indulót halászlére vártak a szervezők, melyet az Alpesi Fogadó és Borház munkatársai, valamint Konyher Tivadar halászati őr és önkéntes segítői készítettek el. A nap folyamán összességében -  a főzőcsapatokkal együtt – 300 kg hal került feldolgozásra és elfogyasztásra.  A rendezvény fővédnöke dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő és dr. Szűcs Lajos a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke volt.   A halételkészítő versenyen 21 csapat indult, a barátságos horgászversenyen 25 fő felnőtt és 15 fő ifjúsági horgász vett részt, a kispályás foci kupára 6 csapat nevezett. A halételkészítő versenyen készült korhely halászlé, haltál, ponttyal töltött kelkáposzta,  halleves és többféle sült hal is. A halételeket hattagú zsűri értékelte, melynek elnöke  Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, a rendezvény védnöke volt, aki  több gasztronómiai tárgyú könyv társszerzője is hivatása mellett.  A zsűrinek nehéz dolga volt, mert több rendkívül finom és ízlésesen feltálalt étel közül kellett megtalálni a legjobbat. Az idei főzőversenyen a Hal-Farok csapata remekelt, melynek vezetője a vaskeresztesi Nagy László volt.  

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A kispályás labdarúgó kupa az előző évihez hasonlóan sportszerű körülmények között baráti hangulatban zajlott le. A csoportküzdelmek során már kirajzolódni látszódtak az erőviszonyok és a várakozásoknak megfelelően az előzetesen legjobb csapatoknak titulált Sé, illetve az Oladi apukák gárdája jutott a fináléba. A döntő színvonalas, kiélezett játékot hozott, mely során végül az Oladi apukák csapata megérdemelten aratott fényes diadalt. A horgászversenyen a fiatalok közül a Kerkafalvi Horgász Egyesület ifjúsági versenyzője Koltai Máté nyert 11.060 kg hallal, a felnőttek között a Pinka-patak vaskeresztesi holtágán Molnár Miklós a Pannónia Horgász Egyesület tagja lett az első 12.420 gramm fogással. A barátságos versenyen a regisztrált versenyhorgászok a Vaskeresztesi Önkormányzati tavon horgászhattak, közülük  Török Zoltán az Elektromosok SHE sporthorgásza végzett az élen 10.260 gramm súllyal. A versenyzők főként 1-2 kg közötti pontyokat, kárászt és keszegféléket fogtak. A fiatalok és a versenyhorgászok úszós módszerrel igyekeztek horogra csalni a halakat, a hobbi horgászoknál többen próbálkoztak feederezéssel is.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az ünnepélyes eredményhirdetés elején Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés képviseletében, míg Balázs János Vaskeresztes Község Önkormányzata nevében köszöntötte a több száz megjelent vendéget, indulót a II. Pinka-völgyi Halas Napon. A köszöntők után Majthényi László adta át a győzteseknek a kupákat, az érmeket a Magyar Országos Horgász Szövetség képviseletében Kozári Miklós alelnök, az egyedi  okleveleket Seregi Miklóstól a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnökétől  vehették  át a helyezettek. Balázs János polgármester és Varsányi László a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály osztályvezetője a Pinka-völgyi Kézműves Ház termékeit adták át.

               

     

További képek megtekinthetőek itt >>>

 A gyermekeket délután teljesen ingyenes ugrálóvár, arcfestés,  lufi hajtogató bohóc és  a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadó-, kisállat-simogató programja várta, melyen rengeteg gyermek vett részt. A rendezvénysátorban délutántól késő éjjelig  színes táncos-zenés szórakoztató programok, könnyűzenei koncertek és  a térségre jellemző  nemzetiségi csoportok léptek fel, akik a gasztronómiai élmények mellett kiváló kulturális feltöltődést is jelentettek. A Pinka-völgye Hangja vetélkedőn Kovács Pál általános iskolás fiatal két zeneszámot is elénekelt, mely produkcióval azonnal lenyűgözte a közönségét. A  második alkalommal megtartott rendezvényen ismét több százan vettek részt,  a megye szinte minden pontjáról Vaskeresztestől Celldömölkig, illetve a szomszédos Zala megyéből is érkezett több induló is.  A kellemes nyári melegben megtartott, jó hangulatú rendezvényt a szervező Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a  jövőben továbbra is meg kívánja tartani.   

      

Végeredmények:

>  Barátságos horgászverseny:

-Felnőtt kategória (Pinka –holtág)

1. Molnár Miklós – Pannónia – 12 420 g

2. Francsics Gábor – Fish-Farm – 9 380 g

3. Wehoffer János – Pannónia – 4 740 g

- Felnőtt kategória (Önkormányzati tó)

1. Török Zoltán – Elektromosok – 10 260 g

2. Varga Bálint – Elektromosok - 7120 g

3. Kádi Szabolcs – Elektromosok – 6120

- Ifjúsági kategória (Alpesi horgásztó)

1. Koltai Máté Márk – Kerkafalvi HE. – 11 060 g

2. Boros Máté – Rábapatyi HE. – 7 520 g

3. Horváth Beatrix – Spartacus HE. – 7 400 g

> Kispályás labdarúgó kupa

1. Oladi apukák

2. Sé

3. Arany Ászok

4. Kerka Bulls

5. MAM

6. Horvátlővő

> Halételkészítő verseny:

1. Hal-Farok

2. Melluszony

3. Szombathelyi Parkfenntartók

4. Lokomotiv HE.

5. Rábapatyi HE.

6. Csallán KertÉszek

Különdíjas étel: Hal volt, hol nem volt csapat

Ezúton is köszönetünket fejezzük minden támogatónknak,

tombolatárgy felajánlónak, együttműködő partnernek, önkéntesnek, munkatársnak,

akik segítségünkre voltak a II. Pinka-völgyi Halas Nap megrendezésében.

KÖSZÖNJÜK!


Vasi Vasember lesz szombaton Szombathelyi Csónakázó-tavon – hír kelt: 2015.07.07.

Ezúton is felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a Szombathelyi Csónakázó-tó teljes területén 2015. július 11-én (szombaton) tilos lesz a horgászat a Vasi Vasember rendezvény miatt. A sportversenyen 440 induló lesz, ezért különösen kérjük a horgászati tilalom betartását. Köszönjük megértésüket!  


Horgászati tilalom - hír kelt: 2015.07.07.

A Pinka patak vaskeresztesi holtágán 2015. 07.08. (szerda) 11:00-tól - 2015.07.11. (szombat) 14:00-ig általános horgászati tilalom van érvényben haltelepítés miatt.


Barátságos horgászverseny a Szentpéterfai sportnap keretében – hír kelt: 2015.07.01.

A Szentpéterfai Sportkör 2015. június 27-én megtartotta szokásos évi sportnapját. A rendezvényen kispályás labdarúgásban, dartsban, kártyajátékokban és még sok egyéb más sportág mellett horgászatban is összemérhették tudásukat a lelkes jelentkezők. A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy népszerűségnek örvendett a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének közreműködésével lebonyolított barátságos pecaverseny, amelyre szép számmal neveztek mind felnőtt, mind gyermek horgászok.

      

                                                           További képek megtekinthetőek itt >>>

A reggeli technikai értekezletet és sorsolást követően elfoglalták helyüket a benevezett horgászok a versenyre remekül előkészített szentpéterfai Pinka szakaszon. A verseny egy 3 órás fordulóban került megrendezésre, mely alatt sikerült a versenyzőknek egy-két szép pontyot és sügereket is szákba terelni. A lefújást jelző végső dudaszó után eljött a mérlegelés ideje, mely hivatott dönteni a helyezések sorrendjében.

                

                                                           További képek megtekinthetőek itt >>>

A kifogott halak lemérését követően biztossá vált, hogy a gyermekeknél a Körmendi Határőr SHE. fiatal pecása Pataki Kornél érte el a legjobb eredményt szoros versengésben, 1040 grammos fogással. A felnőttek küzdelmében szintén a Körmendi Határőr SHE. színeiben induló horgász Jakab Sándor hódította el az első helyért járó serleget, 2740 grammos összfogással, míg a képzeletbeli dobogó 2. és 3. fokára Nagyné Skrapits Mónika és Nagy Barbara személyében hölgy indulók állhattak fel. A remek hangulatban és kiváló időjárási körülmények között megrendezett barátságos horgászversenyen mindkét kategória 1-3. helyezettjei kupát, érmet, oklevelet, valamint kisebb pecás ajándékokat vehettek át a szervezőktől a késő délután megtartott eredményhirdetésen.

Szentpéterfa Kupa végeredménye:

Felnőtt kategória:

 • Jakab Sándor – Határőr SHE. – 2740 g
 • Nagyné Skrapits Mónika – Sárvíz-Tavi HE. – 2340 g
 • Nagy Barbara – Sárvíz-Tavi HE. - 2080 g

Gyermek kategória:

 • Pataki Kornél – Határőr SHE. 1040 g
 • Völgyi Levente – Elektromosok SHE. – 1000 g
 • Wágner Erik – Sárvíz-Tavi HE. 920 g

17 kg hallal nyerte Lónai Endre a Rábapatyi HE versenyét- hír kelt: 2015.06.30.

A hétvégén került megrendezésre a Rábapatyi HE hagyományos egyesületi versenye. A jó hangulatban megtartott versenyen 22 fő vett részt. A gyerek és ifjúsági kategória összevontan lett értékelve, a felnőtt első három helyezett mellett minden  ifi és gyerek versenyző  kapott ajándékot az egyesülettől. A versenyen összesen 92 kg halat fogtak a pecások,  ebből 28 db ponty volt.    

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Végeredmény:

Felnőtt:

1.hely:  Lónai Endre  17 100  gramm  

2. hely: Bucsek Szabolcs 10600 gramm  

3. hely:  Fonyó László       5020  gramm  

Gyermek:

1. hely: Bucsek Martin    6540 gramm

2. hely: Csiki Hanna  Virág  600 gramm

3. hely: Boros Máté            580 gramm  

Különdíjasok:

- legnagyobb hal: Bucsek Szabolcs

- legkisebb hal:   Boros Máté

- legtöbb törpeharcsát és/vagy naphalat fogó:  Görög Ernő

További képek megtekinthetőek itt >>>

Fényképezte: Konyher Tivadar


Vadása-tó kupa volt pontyokkal- hír kelt: 2015.06.27.

Hegyhátszentjakab Önkormányzata és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége közös kezdeményezésére megrendezésre került évtizedek után ismét a Vadása-tó Kupa. A barátságos horgászversenyen 21 fő indult, mely a tó területi adottságaival összhangban volt, így kényelmesen jutott hely minden pecásnak.  A reggeli megnyitón Kránicz Ferenc polgármester és Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke köszöntötte az indulókat és tájékoztatta a versenymenetéről a pecásokat. A hobbi horgászoknak kiírt versenyen több fiatal is részt vett, akik közül Kovács Levente (Pannónia HE) 11.800 gr halat fogott, mely a verseny második legjobb eredménye is volt összesítésben. A sikeres fiatal versenyző spiccbottal csalta horogra az 1-1,5 kg közötti pontyokat, kárászokat és törpeharcsákat. 

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

  

A felnőttek közül Sütő Péter a Pannónia HE. tagja remekelt, aki 11.300 gramm halat terelt szákba fenekező módszerrel. A verseny érdekessége volt, hogy Csótár János (Kerkaszentkirályi HE.) egy  1520 grammos kárászt fogott.

      

A csodálatos környezetben megtartott megmérettetés jó hangulatban zárult és nap legjobbjai kupákat és okleveleket vehettek át az eredményhirdetésen.

Végeredmény:

Felnőtt:

I. hely: Sütő Péter - Pannónia HE. - 11.300 gr. - 1 hsz.

II. hely:  Csótár János – Kerkaszentkirályi HE.-  4.080 gr. - 1 hsz.

III. hely: Papp Zoltán – Körmendi Munkás HE. – 3.640 gr. - 1 hsz.

Ifjúsági:

I. hely: Kovács Levente – Pannónia HE. – 11.800 gr.

II. hely: Kovács Zsolt – Vasvári HE. – 2380 gr.

III. hely: Bicsák Barnabás – Elektromosok SHE.  – 1020 gr.

  

  

További képek megtekinthetőek itt >>>


Köztársasági Elnök felhívása- hír kelt: 2015.06.26.

Magyarország legnagyobb civil szervezete, a több mint 300 ezer tagot számláló Magyar Országos Horgász Szövetség is csatlakozik Al Gore volt amerikai alelnök és Áder János köztársasági elnök környezetvédelmi akciójához, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzenek a párizsi klímacsúcs előtt. A kezdeményezés célja, hogy a legnagyobb kibocsátókat, a legnagyobb szennyezőket, az Egyesült Államokat, Kínát, Indiát, Brazíliát, Oroszországot "a most körvonalazódónál ambíciózusabb megállapodásra" szorítsa majd a párizsi klímacsúcson decemberben.  Áder János a mai napon megtartott Horgászat Nagyköveteinek III. Találkozóján mindenkit arra kért, hogy látogasson el www.elobolygonk.hu honlapra.

A Köztársasági Elnök a rendezvényen elmondta, hogy egy nemrégiben megjelent kutatási eredmény szerint a klímaváltozás hatásai sokkal nagyobb mértékben érvényesülnek a Kárpát-medencében és Magyarországon, mint Európa más részein.  "A mi életünkről van szó, a mi földjeinkről, levegőnkről, vizünkről, és legfőképpen a mi gyerekeink és unokáink jövőjéről" - fogalmazott Áder János. 

Áder János Köztársasági Elnök Úr felhívása itt olvasható >>>

   

www.elobolygonk.hu

 


105 kg hal akadt horogra a Csepregi HE egyesületi versenyén - hír kelt: 2015.06.26.

A horgászat szempontjából optimális körülmények között 2015. június 20-án az előzetesen meghirdetett időpontnak megfelelően a Répcementi H.E. megtartotta szokásos évi házi horgászversenyét. A versenyen az elmúlt évekhez képest csekélyebb érdeklődés volt a verseny iránt. Igaz, ezt befolyásolhatta az a tény is, hogy a helyi iskolában szintén ezen a délelőttön tartották az évzárót.

     

                                                       További képek megtekinthetőek itt >>>

  

A versenyen felnőtt és gyermek kategóriában összesen 14 fő indult el és a fogási eredményt tekintve talán ezen a tavon tartott minden idők legeredményesebb versenyét rendezhette meg az egyesület. A versenyzők összesen 105.485 gr halat fogtak. Az ifjú pecásoknál nem csak öröm, de élményszámba is ment, hogy az egyik legkisebb pecás fogta a legnagyobb halat. Felejthetetlen sikerélmény elmélyítette a szenvedélyt az ifjú pecásunkban.
Gratulálunk a versenyzőknek!


Eredmények:
Felnőtt:
I. helyezett: Varga Bálint 24.680 gr

II. helyezett: Varga László 17.640 gr

III. helyezett: Prisznyák Róbert 12.065 gr


Gyermek:
I. helyezett: Török Rómeó 8.500gr  

II. helyezett: Asbót Attila 6.250gr

III. helyezett: Péntek Réka 700gr

                                                        Írta & fényképezte: Csepregi Répcementi HE


IV. Káli Kupa - hír kelt: 2015.06.26.

Ezúton sok szeretettel meghívja a horgásztársakat a Kerkaszentkirály Horgász Egyesület a 2015. július 18-19-én megtartásra kerülő IV. Nemzetközi Barátságos Csapatversenyére. A versenyről bővebb információ kérhető Csótár János szervezőtől telefonon a 0630-969-30-78-as számon, vagy a csotarjani@gmail.com címen.

Részletes versenykiírás megtekinthető itt >>>

----

A verseny miatt a Kerkaszentkirályi holtágon 2015. július 18. reggel 6.00 órától - 2015. július 19. délután 16.00 óráig általános horgászati tilalom lép életbe a versenyre be nem nevezett pecások részére.

Köszönjük megértésüket!


HORGÁSZOK FIGYELEM! - hír kelt: 2015.06.24.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2015. június 24-én 300 kg pontyot telepített a Rábasömjéni tóba. A telepítés miatt általános horgászati tilalom van 2015. június 24. 10.00 órától - 2015. június 28. (vasárnap) 12:00 óráig.

Jó fogást kívánunk!

 


Pinka-völgyi Halas Nap 2015. - hír kelt: 2015.06.22.

    

Plakát nagy méretben letölthető itt >>>

Részletes versenykiírások:

Barátságos Horgászverseny kicsiknek és nagyoknak >>>

Halételkészítő csapatverseny >>>

Pinka-menti Foci Kupa >>>

Pinka-völgye Hangja vetélkedő >>>

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Nagypiriti vízpartkarbantartási munkák - hír kelt: 2015.06.22.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Nagypiriti kavicsbánya-tó partján megkezdődtek a boztolási vízpartkarbantartási munkák. A munkálatok a nyár folyamán zajlanak. Köszönjük megértésüket!


Megérkeztek a pontyok- hír kelt: 2015.06.18.  

A tegnapi napon Csertőről történt az idei nyári első pontytelepítés.  A pontyok egészségesen megérkeztek az új otthonukba. A telepítéssel érintett tavakon szombaton reggel 05.30 órától lehet horgászni.

   

                                                        További képek megtekinthetőek itt >>>

                                                                                  ----

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon

szabályosan a frissen telepített pontyokra!

  


Előnevelt halak kerültek a vasi vizekbe- hír kelt: 2015.06.18.  

 A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a kezelésében lévő vizekbe a fogható méretű halak mellett az idei évben is helyezett ki táplálkozó lárva méretű és előnevelt őshonos halakat.  Június közepéig  eddig 105.000 db keszeg (bodorka, dévér), 18.000 db süllő, 22.000 db csuka és 5000 db sebes pisztráng került a horgászvizekbe.   A keszegek a Szövetség szakmai együttműködő partnerétől a Pannon Egyetem Georgikon Karáról érkeztek Keszthelyről.  A sebes pisztrángok lillafürdi telepen születtek és Monos Tibor horgásztársunk szakszerű segítségével érkeztek Vas megyébe. A pisztrángok kizárólag a Pinka, a Gyöngyös patakba és a Répce folyóba kerültek ki több helyszínen. A többi  halat oxigén zacskókban a Szövetség halászati őrei, munkatársai  és önkéntesei szállították ki az érintett Szövetségi horgászvizekbe.

 

18.000 db előnevelt süllőtelepítés...

 

5000 db sebes pisztráng kihelyezése...

  

Dévérkeszeg, bodorka a Keszthelyi Egytemről...

  

                                                        További képek megtekinthetőek itt >>>


Varga Bálint nyerte a Karát Kupát- hír kelt: 2015.06.18.  

Június első vasárnapján volt a Vasi Vizeken -  Karát Kupa a Gersekaráti Sárvíz tavon. A rekkenő hőségben 38 fő horgász indult.  A reggeli technikai értekezletet és sorsolást követően elfoglalták helyeiket a pecások. Az előző évekhez képest a verseny kategóriában indulók közül, akik kizárólag match bottal horgásztak nem tudtak eredményesek lenni. Az idei évben a sikerhez apró halazásra volt szükség 3-4 m-es spiccbottal. A versenyzők közül Varga Bálint (Elektromosok SHE) a szektor  középén  8.270 gramm kis keszeget fogott , mellyel megnyerte az idei Karát Kupát.

        

                                                       További képek megtekinthetőek itt >>>

A hobbi horgászok többsége feeder módszerrel próbálkozott. Az idei megmérettetésen 3100 gramm fogással Kovács Béla (Kőszegi SHE) remekelt a hobbik között. A verseny legjobb ifjúsági horgásza Kovács Viktor (Vasvári Petőfi HE)  lett 2540 gramm fogással. Az eredményhirdetésen Puskás Norbert a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke ismertette az eredményeket, a kupákat Gersekarát polgármestere Csordás Tamásné adta át. A nap legeredményesebb horgásza Varga Bálint egy hosszú hétvégét is nyert Szabó Györgyné felajánlásaként a közeli vendégházba. A felajánlást ezúton is köszönjük!

 

Végeredmény:

Ifjúsági:

1. hely:  Kovács Viktor       Vasvári HE.                             2540 g    

2. hely: Kovács Zsolt         Vasvári HE.                             1830 g    

3.hely: Bicsák Barnabás     Elektromosok SHE.                   280 g    

  

Versenyző:

1.hely: Varga Bálint              Elektromosok SHE.           8270 g     - 1 hsz.

2. hely:Komáromi Levente     Kőszegi SHE.                    5010 g    - 1 hsz.

3. hely:Kádi Szabolcs             Elektromosok SHE.           5130 g    - 2 hsz.

Hobbi:

1. hely:Kovács Béla               Kőszegi SHE.        3100 g -1 hsz.

2. hely: Hegedüs József         Pannónia HE.        1650 g - 1 hsz.

2. hely:Kelemen Richárd         Kőszegi SHE.        2440 g- 2 hsz.

   

A verseny részletes eredményei letölthetőek itt >>>

 


Oladi fiatalok jártak Vaskeresztesen- hír kelt: 2015.06.18.  

Az Olad Városrészért Egyesület kezdeményezésére a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége  rajzversenyen eredményesen szereplő fiatalokat látott vendégül egy Pinka-völgyi kirándulásra, ahol a fiatalok a Szövetség munkatársainak segítségével belekóstolhattak a horgászat élményeibe is. A program a Pinka-völgyi Kézműves házban indult egy izgalmas foglalkozással, majd a Pinka patak megtekintése után a Szövetség központja előtt található tavon horgászattal folytatódott.

 

                                                       További képek megtekinthetőek itt >>>

A pecázás megkezdése előtt a fiatalok a folyók, tavak halaival és a biztonságos horgászat alapjaival ismerkedtek meg. A barátságos 30 perces horgászversenyen a legtöbb halat Németh Lili fogta, aki 16 halacskával nyerte a pecás vetélkedőt. A nap élményeiről a fényképek árulkodnak igazán…

         


Celldömölki gyerekverseny- hír kelt: 2015.06.18.  

"Az élet csak játék, de a horgászat komoly dolog!" - Ezzel a mottóval rendezett versenyt gyerekeknek a celli Lokomotív Horgászegyesületl. A szervezők komolyan is vették. Nevezni kellett, nevezési díj nem volt, viszont először is kisorolták a helyeket. Vasárnap 9­től 11 óráig zajlott a halfogás, aztán következett a mérlegelés, a kiértékelés és az eredményhirdetés, polgármesteri segédlettel. Bár érmeket is osztottak, minden versenyző ajándékkal és sikerélménnyel távozott.

         

                                                       További képek megtekinthetőek itt >>>

Végeredmény:

1.       Krayzer Nataniel              1710 g

2.       Imre Kevin                      1630 g

3.       Gulyás Boglárka               1010 g

4.       Scheffer Attila                    970 g

5.       Geiger Richárd                   920 g

6.       Burján Ernő András            830 g

7.       Hérincs Panna                    800 g

                             


Répcementi HE. egyesületi versenye lesz szombaton - hír kelt: 2015.06.15.  

A Répcementi Horgász Egyesület vezetősége értesíti a horgásztársakat, hogy egyesületi horgászversenyt rendez.

 Verseny időpontja: 2015. június 20.  (szombat)

 Verseny helyszíne: Téglagyári-tó Csepreg

 Nevezési díj:    nincs

 

Verseny menete: Egy 5 órás horgászati forduló, célba dobó verseny

                            6.00 - 6.30                           Regisztráció

                            6.30 - 7.00                           Pálya kitűzés, technikai értekezlet, sorsolás

                            7.00 – 7.25                          Helyek elfoglalása, felkészülési idő

                            7.25 – 7.30                          Etetés (két kezes gombóc)

                            7.30 – 12.30                        Halfogás

                            12.30 – 13.00                      Mérlegelés

                            13.30- 14.00                        Célba dobó verseny (igény szerint

                            1430-                                  Eredményhirdetés, ebéd

 Részletes versenykiírás letölthető itt >>>

A verseny miatt a tavon reggel 6.00 órától - 12.30 óráig általános horgászati tilalom

lép életbe a versenyre be nem nevezett pecások részére. Köszönjük megértésüket!

-------------

Tisztelt Horgásztársak!

 

2015. június 19-án 17:00 – 20:00 óra között társadalmi munkát szervezünk a Csepregi Téglagyári tó partján! Kérjük, hogy kezdeményezésünket aktív részvételükkel támogassák és vegyenek rész a tópart környékének rendbetételén. Közösen, együttes erővel tegyünk azért, hogy szabadidőnket kulturált, rendezett környezetben tölthessük el. A munkához, lehetőség szerint szerszámot / fűkasza, fűnyíró, metszőolló, fűrész, vasvilla stb…/ mindenki hozzon magával. A balesetek elkerülése érdekében a társadalmi munka ideje alatt részleges horgászati tilalom lép életbe a tavon.

 

          Sikeres versenyzést kívánunk!


Vadása-tó Kupára várjuk a pecásokat- hír kelt: 2015.06.13.  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szeretettel várja a horgásztársakat 2015. június 20-án (szombaton) megtartásra kerülő Vasi Vizeken – Vadása-tó  Kupára. A Vadása-tó Kupa versennyel a Szövetség és a települési Önkormányzat szeretne egy régi horgászversenyt visszahozni a sporthorgászok versenynaptárába. A tó és környezetének csodálatos természeti értékei kiváló családi kirándulási célpont. A versenyre most kizárólag hobbi kategóriában induló ifjúsági és felnőtt versenyzőket várunk. A verseny egy 4 órás fordulóban kerül megrendezésre. Nevezési határidő: 2015. június 18., vagy a helyszínen korlátozott számban. A verseny miatt a tavon reggel 7.30 órától - 14.30 óráig általános horgászati tilalom lép életbe a versenyre be nem nevezett pecások részére.  

A verseny tervezett programja a következő:

8.30              Technikai értekezlet, megnyitó, sorsolás

9.00 - 10.00   Helyek elfoglalása, felkészülési idő

9.50 -10.00    Etetés

10.00-14.00    Halfogás           

14.00-15.00    Mérlegelés

15.00-15.30    Kiértékelés               

15.30             Eredményhirdetés

A verseny részletei elolvashatóak a versenynaptárban, vagy

a Szövetség facebook oldalánNevezni a Szövetség elérhetőségein, vagy online itt lehet >>>


Közel 10 tonna pontytelepítéssel indul a nyári horgászszezon- hír kelt: 2015.06.12.

 

Egyre többen választják kikapcsolódásnak a horgászatot Vas megyében, de a nyári szezonban próbálnak legtöbben szerencsét a vízpartokon. Ezen pecások halfogási esélyeinek növelése érdekében  jövő szerdán, 2015. június  17-én  a vasi vizekbe 8950 kg fogható méretű 1-2 kg közötti pontyot telepít  a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe az érintett állóvizeken 2015. június 17-én (szerda)  9.00 órától 2015. június 20. (szombat) reggel 05.30 óráig.  A folyóvizeken tilalom nem kerül elrendelésre a kihelyezések után. A pontytelepítés várhatóan június 24-én folytatódik, amikor a Rábasömjéni tóba 300 kg, a Rába folyó körmendi szakaszába 300 kg, a Pinka patak szentpéterfai szakaszába 200 kg fog kerülni. A nyár második felében a területi jegyféleségek eladási statisztikája alapján a legnépszerűbb tavakba még lesz terven felüli pontytelepítés is az őszi telepítés előtt. A mostani telepítés a következők szerint alakul:

Vízterület megnevezése

Ponty

Mennyiség (kg)

Vasvári tavak

400

Püspökmolnári tó

400

Rába folyó ikervár szakasza

400

Répcelak-Csánigi tó

350

Merseváti-tó

350

Nagypiriti-tó

300

Marcal folyó

400

Szombathelyi csó.tó

1000

Szombathelyi horg.tó

500

Újperint 1. sz. tó

450

Gencs-Perenyei tó

300

Csepregi tó

250

Gersekarát-Sárvíz tó

1200

Magyarszecsődi tó

750

Hársas tó-Máriaujfalu

700

Vadása tó

400

Kerkafalva – Kéthatár tó

500

Kerkaszentkirályi Kerka holtág

300

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon

szabályosan a frissen telepített pontyokra!

----

 


Csörötneki Nyárköszöntő - hír kelt: 2015.06.12.


Eredményes évet zárt a Vas Megyei Horgász Szövetség- hír kelt: 2015.06.03.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a hétvégén tartotta hagyományos Küldöttgyűlését, melyen a Szövetség vezetői beszámoltak az elmúlt év történéseiről. A Szövetség elnöke Seregi Miklós az ülés kezdetén köszöntötte a megjelent vendégeket és a horgász egyesületi  küldötteket. Az ülésen részt vett vendégként Bokor Károly a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke, Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztályának halgazdálkodási felügyelője. A napirendi pontok tárgyalása előtt Seregi Miklós elmondta, hogy a küldöttgyűlés jó alkalom arra, hogy a  Szövetség Intéző Bizottságának döntése értelmében kiemelkedő munkát végző személyeknek megyénk legmagasabb elismerését a „Vas megye Horgászsportjáért” kitüntetést adjuk át.  Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök, valamint Bokor Károly MOHOSZ alelnök először Takács Csabánénak a Büki  Horgász Egyesület volt gazdasági felelősének, jegyértékesítőjének gratulált, aki több mint 10 éve látta el önkéntes munkáját a horgásztagság gyarapítása érdekében. Az egyesület „Dórija” rendkívül precíz és igényes, áttekinthető elszámolásokkal segítette a Szövetség munkáját és saját egyesületében is a pénzügyek, a könyvelés lelkiismeretes gazdája volt.

  

Ezt követően Molnár Miklós horgásztárs vehetett át kitüntetést, aki a Pannónia Horgász Egyesületnek megalapítása óta tagja, aktívan részt vesz az egyesület életében és különböző társadalmi tisztségekben támogatta a vezetőség munkáját. 2007. évben az egyesület elnökévé választották,  azóta is stabilan, megbízhatóan szervezi, vezeti az egyesület munkáját, tevékenységét. A megszokott két kitüntetettől eltérően az idei évben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöki köszönetében és elismerésében részesült Szabó Zoltán a Szombathelyi Rendőrkapitányság rendőr főtörzszászlósa, aki horgászverseny közben mentette meg nyugdíjas kollégája életét. Szabó Zoltán május elején az Új-perinten megtartott horgászversenyen miután észlelte, hogy társa rosszul lett, és leállt a keringése, nyomban alkalmazni kezdte az újraélesztés technikáját.  A segítés sikerrel járt, azóta a rosszul lett sporttárs is jobban van. Szabó Zoltán horgásztárs példamutató tette mellett már évek óta segíti a Szövetség és a Szombathelyi Rendőrkapitányság hatékony együttműködését. Szabó Zoltán köszönetét fejezte ki az elismerésért, de egyúttal elmondta, hogy ez az elismerés annak a  csapatnak szól elsősorban, akik ott a helyszínen ő mellette még aktívan közreműködött  a tragédia elkerülésében.

 

  

 

A kitüntetések átadását követően a megjelentek egyhangúan elfogadták a  Felügyelő Bizottság 2014. évi  jelentését, valamint a  2014. évi szervezeti élet és működési tevékenységről, gazdálkodásról szóló beszámolót. A beszámolókból kiderült, hogy a Szövetség által a tavalyi évben először kiadott „három tó +folyóvizek” jegy, valamint a csak folyóvizekre érvényes engedély pozitív fogadtatásra lelt a horgászközösségben.  A három tavas területi jegy eladási statisztikája alapján már egyértelműen tudták vizsgálni, hogy mely horgásztavak a legnépszerűbbek a pecások körében. Ezeken a tavakon a hagyományos három pontytelepítés mellett volt már a tavalyi évben terven felüli negyedik telepítés is, melyet az idén is folytatni kíván a Szövetség. Örömmel állapítható meg, hogy a Szövetség tagegyesületeiben a horgászok száma 374 fővel nőtt, elérve ezzel a 4886 főt. Az éves Szövetségi területi jegyekből is 217 db-al több fogyott, ami szintén megerősíti, hogy jó úton indult el a szervezet.  Természetesen ezen növekményekből és a Szövetség által a tavalyi évben elnyert EU-s támogatásokból eredő költségcsökkentésekkel tudták megtenni, hogy a horgászvizeken többlet telepítések és egyéb fejlesztések valósuljanak meg. A Szövetség a költségtakarékos és eredményes gazdálkodásnak köszönhetően  2751 ezer forint eredménnyel zárta az évet. A beszámolók után elfogadásra került a 2015. évi programnaptár, munkaterv és a költségvetés.

 

A különfélék részben a Bokor Károly MOHOSZ alelnök adott részletes tájékoztatást az országos szövetségben történt változásokról és tervezett intézkedésekről. A MOHOSZ új vezetésének legfontosabb célja, hogy a 300 ezer főt számláló horgásztársadalom minden tagjának a következő években egyértelműen kézzel foghatóvá váljanak a szervezet által nyújtott kedvezmények, előnyök. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének munkájáról elismeréssel szólt és megköszönte minden Szövetségi és tagszervezeti vezetőnek kitartó munkáját.


Horgászati tilalmak - hír kelt: 2015.06.03.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy

 • az Abért II.-tavon 2015. 06.06-án (szombat) 7.00 órától - 15.00 óráig általános horgászati tilalom lesz a reggel kijelölésre kerülő pályákon IPA meghívásos verseny miatt. A kijelölt területeken kívül változatlanul lehet horgászni.
 • a Szombathelyi Csónakázó-tó teljes területén 2015. július 11-én (szombat) tilos lesz a horgászat a Vasi Vasember rendezvény miatt.

Köszönjük megértésüket!


Karát Kupa lesz a hétvégén - hír kelt: 2015.06.02.

Szeretettel várjuk a horgásztársakat a 2015. június 07. (vasárnap) megtartásra kerülő hagyományos Vasi Vizeken - Karát Kupára. A versenyző kategóriában ez lesz az idei versenysorozat harmadik versenye, míg a hobbi horgászoknak már a negyedik megmérettetés vár.

Verseny helyszíne:   Gersekarát, Sárvíz-tó  

Nevezési határidő:   2015. június 05. (Egyénileg a Szövetségnél Tel.: 06/94-506-835,  info@vasivizeken.hu, vagy a helyszínen korlátozott számban.), Az on-line nevezési felület elérhető itt >>>

Kategóriák:            Hobbi egyéni, versenyző egyéni  

Nevezési díj:           0 Ft       

   

Verseny menete versenyző kategóriában:

7.30                    Regisztráció, technikai értekezlet, megnyitó

8.00                    Sorsolás

8.30 - 10.30         Helyek elfoglalása, felkészülési idő

10.20 -10.30        Etetés

10.30-14.30         Halfogás                                       

14.30-15.30         Mérlegelés

15.30-16.15         Kiértékelés                                                  

16.30                  Eredményhirdetés

Verseny menete hobbi kategóriában:

8.30                    Regisztráció, technikai értekezlet, megnyitó

9.00                    Sorsolás

9.30 - 10.30         Helyek elfoglalása, felkészülési idő

10.20 -10.30        Etetés

10.30-14.30         Halfogás                                       

14.30-15.30         Mérlegelés

15.30-16.15         Kiértékelés                                                  

16.30                  Eredményhirdetés

A további versenyek és a Karát Kupa részletes versenykiírás letölthető itt >>>

A verseny ideje alatt a tavon a kijelölt versenypályán reggel 6.30-órától 15.00-óráig horgászati tilalom lép életbe!


Elektromosok SHE. I. csapata nyerte az idei csapatbajnokságot- hír kelt: 2015.05.27.

Pünkösd vasárnap ért véget az idei Vas Megyei Egyéni -és Csapatbajnokság, mely a lukácsházi Abért II. tavon került megrendezésre a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szervezésében.  A két fordulós megmérettetésen összesen 250 kg halat sikerült fogni a versenyzőknek. A szombati - első - forduló embert próbáló esős és hideg szeles időjárási körülmények között zajlott. A szombati négyórás forduló után a Körmendi Munkás HE. csapata állt az élen, egyéniben a legjobb eredményt Magyar László (Elektromosok SHE.) érte el 16.560 gr. fogással. Vasárnap izgalmas forduló vette kezdetét, mert nagyon szoros eredményekkel fordultak a csapatok a szombati megmérettetésen. A barátságosabb vasárnapi időjárásban a halak is jobban táplálkoztak, mely a fogási eredmények alakulásába is pozitív változást hozott.

További képek megtekinthetőek itt >>>

A Kőszegi SHE. csapatának több tagja is remekül alkalmazkodott a az új  versenyhelyszínhez, de néhány versenyzőjüknek most ez nem sikerült, ezért az elmúlt években elnyert megyei bajnoki címét elveszítette az együttes. A megyei élmezőnybe tartozó Elektromosok SHE csapatainak most jobban sikerült megfejteni az Abért-tó titkát, így a dobogó első két fokát sikerült elfoglalniuk, maguk mögé szorítva a tavalyi győztes  Kőszegi SHE csapatát. A második napon több szép 3-5 kg közötti pontyot és amurt is sikerült szákba terelni a keszegek, kárászok mellett a sporthorgászoknak.

       

További képek megtekinthetőek itt >>>

A második fordulóban is remek horgászattal a szektorában az első helyet szerezte meg 6350 gramm fogással Magyar László, aki a 2015. évben ezzel a két szektor győzelemmel lett a felnőtt megyei egyéni bajnok. Az ifik között Kondics Krisztián (Kőszegi SHE) nyerte el a bajnoki címet három helyezési számmal és 12.490 gramm fogással. A versenyt követő ebédre és eredményhirdetésre a lukácsházi Bordó Hordó Étteremben került sor, ahol Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke gratulált a bajnokság helyezettjeinek.  A megyei csapatbajnokság győztesének járó óriás vándorkupát az Elektromosok SHE I. csapata ( Varga Bálint, Mészáros Roland, Sényi Lajos, Kádi Szabolcs, Szilágyi Levente) nyerte el.

Végeredmény:

Felnőtt egyéni:

I. hely Magyar László -  Elektromosok SHE. II.  -  2 hsz. – 22.910 gr

II. hely: Török Zoltán - Elektromosok SHE. II. – 3 hsz. – 17.530 gr

III. hely Nagy Ferdinánd - Répcementi HE.-  4 hsz. -11.510 gr

Ifjúsági egyéni:

I. hely: Kondics Krisztián - Kőszegi HE.- 3 hsz. – 12490 gr.

II. hely: Szilágyi Levente - Elektromosok SHE. I. – 5 hsz.  - 9600 gr.

III. hely: Kajtár Máté - Büki HE – 6 hsz. – 9490 gr.

Csapat eredmény:

I. hely: Elektromosok SHE. I. ( Varga Bálint, Mészáros Roland, Sényi Lajos, Kádi Szabolcs, Szilágyi Levente) – 30 hsz. – 44.200 gr

II. hely: Elektromosok SHE. II. ( Magyar László, Tordai Gábor, Kovács Péter,Török Zoltán, Petényi Róbert) – 32 hsz. – 56.920 gr

III.hely: Kőszegi SHE. (Komáromi Levente, Németh Krisztián, Horváth Balázs, Incze Tamás, Kondics Krisztián) – 32 hsz. – 44.070 gr

A verseny részletes eredményei letölthetőek itt >>>

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

További képek megtekinthetőek itt >>>


Megyei Csapatbajnokság I. forduló eredmények- hír kelt: 2015.05.23.

Embert próbáló időjárási körülmények között kezdetét vett a hagyományos Megyei Csapatbajnokság, melyre 6 csapat nevezett be. A rendkívül zord időjárási körülmények között a halfogás is igazi kihívást jelentett. Az első forduló után a Körmendi Munkás HE. csapata áll az élen, egyéniben a legjobb eredményt Magyar László (Elektromosok SHE.) érte el 16.560 gr. fogással. A szoros eredmények miatt holnap izgalmas fordulóra készülhetünk, melyhez a szervezők a versenyzőkkel közösen a jobb időjárást is megrendelték. Köszönjük Mindenkinek a mai kitartó, sportszerű részvételt!

 

Az I. forduló részletes eredményei letölthetőek  itt >>>

     

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

     

 További képek megtekinthetőek itt >>>


Barki Jenő horgász 17 kg hallal nyerte az idei Abért-tó Kupát - hír kelt: 2015.05.22.

 

Elmúlt vasárnap  - a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által - megrendezett Vasi Vizeken – Abért tó Kupán 62 fő horgász indult. A versenyző kategória és hobbi kategória indulói is három-három szektorban mérték össze tudásukat. A szeles időjárási körülmények között a négyórás kupán nem volt könnyű helyzete egyetlen versenyzőnek sem.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A versenyző kategóriában indulók inkább a match botos módszert részesítették előnyben. Az állandóan változó erősségű és irányú szélben nagyon nehéz volt pontosan horgászni úszóval. A regisztrált 22 fő versenyhorgászból a legjobb Varga Bálint lett az Elektromosok SHE. tagja, aki 7440 gramm halat fogott. Őt követte a  Kőszegi SHE fiatal tehetsége Kondics Krisztián, aki bravúros horgászattal a belső szektorban 6620 gramm fogással remekelt.  A harmadik helyet Kovács Ákos a Büki HE versenyzője érte el  a szélső  szektorban 4540 gramm hallal.  A hobbi horgászok közül a leghalasabb szektornak bizonyult a Gyöngyös patak felöli oldal, ahol Barki Jenő a Pannónia HE versenyzője feeder módszerrel fogott több gyönyörű amurt is, így a mérleg nála 17.280 grammot mutatott. A hobbi pecásoknál a másik két szektorban közel sem születtek ilyen szép eredmények, de kitartó horgászattal 5560 gramm fogással Kovács Bélának (Kőszegi SHE) sikerült  a második helyen zárni, míg a mellette lévő szektorban Hegedüs József (Pannónia HE) nyert 2580 grammal. A versenyen örömteli volt látni, hogy fiatalok is indultak, akik közül a Vasvári Petőfi HE tagja Varga Vivien nyert 2580 gramm fogással.  Az idei Vasi Vizeken – Abért tó Kupán a viszonylag gyenge egyéni fogási eredmények ellenére is összesen 190 kg hal került a szákokba a mérlegelésig.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az eredményhirdetésen Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke adta át a díjakat a helyezetteknek. A következő szombaton -és vasárnap a Megyei Csapatbajnokság kerül megrendezésre a tavon, melyen a rendkívül hűvös és szeles időjárási körülmények miatt nem lesz könnyű dolga egyetlen csapatnak sem.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Végeredmény:

Versenyző kategória:

Varga Bálint

Elektromosok SHE.

7440 gr.

1 hsz.

Kondics Krisztián

Kőszegi SHE.

6620 gr.

1 hsz.

Kovács Ákos

Büki HE.

4540 gr.

1 hsz.

Hobbi kategória

Barki Jenő

Pannónia HE.

17280 gr.

 1 hsz.

Kovács Béla

Kőszegi SHE.

5560 gr.

1 hsz.

Hegedüs József

Pannónia HE.

2580 gr.

1 hsz.

 

Hobbi ifjúsági kategória

Varga Vivien

Vasvári HE.

2580 gr.

1 hsz.

Kovács Zsolt

Vasvári HE.

2320 gr.

2 hsz.

Buchwald Roland

Kinizsi HE.

2040 gr.

3 hsz.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Hétvégi szép fogások - hír kelt: 2015.05.18.

A Gersekaráti Sárvíz-tavon Sákovics Péter és Esztergályos Péter fiatal körmendi pecások a következő szép halakat fogták, melyekhez ezúton is gratulálunk!

   

Sákovics Péter 7 kg-os amurral és egy gyönyörű "10+"-os ponttyal, barátja Esztergályos Péter egy 6 kg-os tőponttyal


Horgászati tilalom lesz az Abért II. tavon - hír kelt: 2015.05.18.

A hétvégén kerül megrendezésre a Vas Megyei Egyéni-és Csapatbajnokság az Abért II tavon. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz - a versenyre nem nevezett horgászoknak - 2015. május 23-24-én (szombat -és  vasárnap) 7.00 órától 15.30 óráig az Abért II. tavon.

  

Köszönjük a megértésüket!


Kerkaszentkirályon volt előadás a térségi természetes vizek halállományáról- hír kelt: 2015.05.18.

Zala megye egyes vizei rendkívül gazdagok halfajokban jelentette ki a dél-zalai községben május 12-én este Megyer Csaba. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetmegőrzési osztályvezetője a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a helyi Kerka Horgász Egyesület által szervezett „Kerka és a Lendva patakok halfauna vizsgálata” című előadáson ismertette a zalai halállomány jellegzetességeit, de a halgazdálkodás kérdéseiről is szólt. Mint mondotta: a Mura és vízrendszere így a Kerka és a Lendva patakok is különösen gazdagok halfajokban, olyan ritkaságokkal és különlegességekkel találkozhatunk errefelé, mint a paduc, a márna, a lápi póc. A telepítések által elszaporodott a jászkeszeg és a menyhal. Veszélyeztetett fajoknak főleg a kistestű halak számítanak, az élőhelyük elvesztése miatt. Az előadást megelőzően a Kerka és a Lendva patakon végzett a szakember ismét kutató halászatot. Természetesen a megfogott halak fotózás után visszakerültek a patakokba. A felmérés során rengeteg 0,5-1,5 kg közötti domolykó került a hálóba, de sikerült sok védett halat és még menyhalat is fogni. A szakmai program zárásaként Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége képviseletében köszönetét fejezte ki Megyer Csabának az elhangzott érdekes előadásért és a Szövetség horgászati kezelésében lévő vízetrületek folyamatos halfaunisztikai vizsgálatáért.

     

                                                  További képek megtekinthetőek itt >>>

         


Pajtli Tibornak "az idei év legjobb fogása"- hír kelt: 2015.05.18.

Nagy örömünkre szolgál, hogy honlapunk olvasója és a megyei horgászversenyek rendszeres indulója Pajtli Tibor "az idei év legjobb fogása"-ként megosztotta velünk és a honlapunk olvasóival, hogy 2015. május 07-én megszületett kislánya. Ismét reméljük néhány éven belül a vasi horgászok tábora is gyarapszik egy kislány horgásszal...

 

Gratulálunk és jó egészséget kívánunk az egész családnak.


Borbás Mária és Baumgartner Zsolt a Pinka patakon horgászott- hír kelt: 2015.05.12.

Magyarország legnépszerűbb gasztronómiai műsorában hétről hétre újulnak meg a múlt ízei a jelen konyháiban. A Gasztroangyal mostanra mozgalmat teremtett, és arra ösztönzi a nézőket, hogy értékeljék a valódit, a természeteset. A piaci kofától a profi szakácsokig mindenki azt hirdeti, hogy ízeink és receptjeink hagyománya ma is meghatározó, és kiváló alapanyagaink száma végtelen. Ahogyan végtelen az ételvariációk sora is, melyek segítségével átszelve a Kárpát-medencét a Gasztroangyal minden egyes alkalommal bebizonyítja, hogy Magyarország finom!

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

A 2015. május 16-án 17.00 órakor a Duna televízión bemutatásra kerülő műsorban Borbás Mária műsorvezető és vendége Baumgartner Zsolt – a Szövetségünk horgászati kezelésében lévő - Pinka patakon történt horgászatát is láthatják a sok kiváló étel mellett. Ízelítőnek pár fénykép megtekinthető a forgatásról itt >>>


Vasi vizeken -Abért-tó Kupa lesz hétvégén- hír kelt: 2015.05.11.

Szeretettel várjuk a horgásztársakat a 2015. május 17-én (vasárnap) megtartásra kerülő Vasi Vizeken - Abért-tó Kupára. A versenyző és hobbi kategóriában ez lesz az idei versenysorozat következő megmérettetése. A hobbi horgászoknak kiírt kategóriával a Szövetségünk szeretné ismét megszólítani azon horgásztársakat, akik nem regisztrált versenyzők, de szívesen tesztelnék tudásukat versenyszerű körülmények között egy barátságos horgászverseny keretében. Nevezési határidő: 2015. május 15., vagy a helyszínen korlátozott számban. A verseny egy 4 órás fordulóban kerül megrendezésre felnőtt hobbi, ifjúsági hobbi és versenyző kategóriában. Nevezési díj nincs! A verseny részletei elolvashatóak a versenynaptárban, vagy a Szövetség facebook oldalánNevezni a Szövetség elérhetőségein, vagy online itt lehet >>>

  

A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz - a versenyre nem nevezett horgászoknak - vasárnap 7.00 órától 15.00 óráig az Abért II. tavon

Köszönjük a megértésüket!


Gyermek horgászverseny- hír kelt: 2015.05.11.

A Celldömölki Lokomotív Horgászegyesület  2015. május 31-én /vasárnap/
horgászversenyt rendez gyermekek részére.

A versenyen 14 éves korig bárki részt vehet.
 
A nevezés díjtalan!

Helyszín: Merseváti-tőzeg-tó
A verseny egy 2 órás fordulóban kerül lebonyolításra.

   

Versenymenete:

8.00-9.00 Horgászhelyek kisorsolása, helyek elfoglalása
9.00-11.00 Halfogás
11.00- Mérlegelés, kiértékelés, eredményhirdetés
     

A díjazáson kívül minden gyermek ajándékot,üdítőt és meleg ebédet kap!


II. Horgász -és főzőverseny Neu Aladár emlékére - hír kelt: 2015.05.11.

A Szombathelyi Civil Kerekasztal és a Spartacus Horgász Egyesület


2015. május 30-án szombaton

 
horgász és főzőversenyt rendez az Újperinti 1 -es horgász-tavon, illetve a mellette lévő
területen, melyre ezúton hívunk és várunk minden civil szervezeti tagot, horgászni és
főzni szerető hölgyet és urat a családtagokkal együtt.

Részletes program letölthető itt >>>

  


Sporthorgász verseny volt a megújuló Szombathelyi Csónakázó tavon- hír kelt: 2015.05.11.

 

Kovács Viktor vasvári gyermek horgász lett a kupa legeredményesebb pecása 

 

Elmúlt vasárnap tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a „Szombathelyi Horgász Kupa 2015.” elnevezésű barátságos horgászversenyét a Szombathelyi Csónakázó tavon. Az „Új Városliget építése Szombathelyen” című EU-s projekt elkülönített program alapja (UV-B1-13-24/2014) támogatásával megrendezett pecás versenyen minden induló a regisztrációnál egy horogszabadítót és egy halmérleget kapott ajándékba a szabálykövető és halkímélő halfogáshoz. A megmérettetésre hobbi felnőtt, ifjúsági és regisztrált versenyző kategóriában lehetett nevezni. A jelenleg megújítás alatt álló Csónakázó tó egyes szakaszain kerültek kijelölésre a versenypályák. A hobbi horgászok három szektorban, míg a versenyzők és a fiatalok egy-egy szektorban mérték össze tudásukat. A nap legügyesebb horgásza a Vasvári Petőfi Horgász Egyesület tagja, Kovács Viktor lett 4280 grammal. A hobbi kategóriában az első helyet Kádi Attila a Répcelaki HE tagja szerezte meg 4080 grammal.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

A versenyzőknél szoros versengésben Mészáros Roland remekelt a szombathelyi Elektromosok SHE-ből, aki 3370 grammot fogott keszegből és küszből.  A vasárnapi napon a halak is pihenésre fogták, mert nagyon nehezen, számos trükköt bevetve tudták csak horogra csalni a Csónakázó-tó lakóit a versenyzők. Az ügyesebb horgászoknak sikerült pontyot, kárászt és keszeget is fogni, míg volt akinek csak küsz, vagy kisebb sügér jött. Az össze-vissza fújó erős szél is jelentősen megnehezítette a pecások dolgát, ami szintén hatással volt a fogási eredményekre.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A Szombathelyi Horgász Kupa hobbi kategóriában beleszámított a „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozatba, míg a regisztrált versenyzőknél jövő vasárnap a Lukácsházi Abért II. tavon lesz az első pontszerző forduló. A verseny eredményhirdetésén Dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere is köszöntötte a horgászokat, majd a nap legjobb versenyzőinek Puskás Norberttel a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnökével közösen kupákat, érmeket és emléktárgyakat adtak át. A versenyen különdíjban részesült legjobb gyermek horgász Bicsák Barnabás (Elektromosok SHE) lett.  A jó hangulatú vasárnapi rendezvény közös csoport fényképpel zárult a Szombathelyi Csónakázó-tónál.

   

Végeredmény:

Versenyző kategória:

1. hely: Mészáros Roland – Elektromosok SHE. – 3370 gr.

2. hely: Kádi Szabolcs – Elektromosok SHE. – 2790 gr.

3. hely: Varga Bálint – Elektromosok SHE. -  2750 gr.

Hobbi  kategória:

1. hely: Kádi Attila – Répcelaki HE – 4080 gr – 1 hsz.

2. hely: Sasvári Richárd – Sárvíz-tavi HE. – 3790 gr. – 1 hsz.

3. hely: Kelemen Richárd – Kőszegi HE -  2750 gr. – 1 hsz.

Ifjúsági  kategória:

1. hely: Kovács Viktor – Vasvári HE – 4280 gr.

2. hely: Petényi Róbert – Elektromosok SHE. – 2030 gr.

3. hely: Szilágyi Levente – Elektromosok SHE. - 1130 gr.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Horgászati tilalom lesz verseny miatt a Szombathelyi Csónakázó-tavon- hír kelt: 2015.05.07.

2015. május 10-én (vasárnap) a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az „Új Városliget építése Szombathelyen” című EU-s projekt elkülönített program alapja (UV-B1 -13-24/2014) támogatásával rendezi meg a Szombathelyi Horgász Kupa elnevezésű barátságos horgászversenyt a Szombathelyi Csónakázó-tavon. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz - a versenyre nem nevezett horgászoknak - vasárnap 7.00 órától 15.00 óráig a Szombathelyi Csónakázó-tavon.

Köszönjük a megértésüket!


Csótár János lett a Kéthatár-tó Kupa idei győztese - hír kelt: 2015.05.07.

Kerkaszentkirályi horgász sikerét hozta a múlt héten megtartott Kéthatár-tó Kupa horgászverseny. Csótár János több mint nyolc kiló halat fogott a Kerkafalvi Kéthatár-tavon megrendezett megmérettetésen.  Mérlegeléskor négy ponty, továbbá kárászok és dévérkeszegek kerültek elő szákjából. A horgász jól taktikázott, eleinte az apróbb halakra ment, a verseny második részében viszont már tudatosan pontyokra dobta be csaliját. – Kukoricával és csontival próbálkoztam, sikerem volt – mondta a verseny végén. Az idő kifejezetten szeles volt, ez zavarta is a halakat, a szokottnál most jóval kevesebb volt a kapás. Ráadásul egy körülbelül két-három kilós pontyom el is ment, kicsi volt a horog, ezért könnyen lefordult róla a hal.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A kerkafalvai horgászverseny hagyományosan a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által indított megyei versenysorozat nyitórendezvénye volt. Ez évben 21 fő felnőtt és 8 fő ifjúsági korú versenyző nevezett a rossz idő ellenére. A versenyt követően a szervező Kéthatár-tó Horgász Egyesület és a Vas Megyei Horgász Szövetsége finom hal és vadételekkel vendégelte meg a versenyre kilátogatókat és indulókat.

       

További képek megtekinthetőek itt >>>

A felnőttek mezőnyében Csótár János 8720 grammal végzett az élen, második helyre a lendvai Gerencsér Dániel került 5380 grammal, harmadik pedig a lentiből Göncz István lett 3240 grammal. Az ifjúságiak versenyében a vasvári Kovács Zsolt (2180 gramm) győzött, a második helyen a lenti Koltai Máté Márk (1320 gramm) végzett, míg harmadik a szintén vasvári Kovács Viktor lett 760 grammal.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az eredményhirdetésen Kálmán Elek a Kéthatár-tó Horgász Egyesület elnöke adta át a kupákat a győzteseknek. Puskás Norbert ügyvezető elnök köszönetét fejezte ki a helyi horgász egyesület vezetőinek és tagjainak, hogy az áprilisi közösségi munkán egy újabb  fedett résszel bővítették a vízparti épületüket, mely a jövőben kiválóan fogja szolgálni a tó melletti programokat.

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

 

Megjegyzés: A fenti beszámoló Gyuricza Ferenc újságíró zaol.hu-n megjelent írásnak felhasználásval készült.


HORG-ÁSZOK lett a legjobb iskolai horgászcsapat- hír kelt: 2015.05.03.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az általános iskolák között immáron X. alkalommal írta ki a Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhettek. A verseny célja volt, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival, szabályaival. A verseny központi témaköre volt a víz, hal, környezet és a sporthorgászat.  

 

További képek megtekinthetőek itt (Szövetség képei) >>>

A versenyen résztvevő csapatok a  célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérték össze tudásukat február-március hónapban.  A levelező fordulók zárásaként 14 csapat, azaz 56 fiatal egy helyszíni vetélkedőre jutott tovább, ahol kiderült, hogy melyik csapat ismeri legjobban a vasi vizeket. A jubileumi verseny döntőjére a megújulóban lévő  Szombathelyi Csónakázó-tavon került sor. A vasárnapi rossz idő ellenére a meghívott csapatok izgatottan érkeztek a Tóvendéglőben megtartott elméleti vetélkedőre. A helyszíni versenyen egy óra állt a diákok rendelkezésre, hogy kitöltsék a horgászati szabályokat és halfelismerést tartalmazó tesztet.  Az elméleti fordulóban a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Büki Kukacosok csapata remekelt.  

   

További képek megtekinthetőek itt (Szokol Gábor képei) >>>

A 2015. évben a szellemi tudás tesztelése mellett ismét sor került egy közös csapat horgászversenyre is.  A gyermek pecásoknak 2 órás horgászversenyen kellett a Csónakázó tó titkát megfejteni, mely a legjobban a Sárvári Gárdonyi Géza Horg-ászok csapatának sikerült 1480 grammal. A Szövetség a versenyt megelőzően telepített 500 kg 1-1,5  kg közötti pontyokat, hogy  biztosabb legyen a halfogás öröme, de a pontyok okosabbak voltak és őket nem sikerült horogra csalni az ifjú pecásoknak. Az „Új Városliget építése Szombathelyen” című EU-s projekt elkülönített program alapja (UV-B1-13-24/2014) támogatásával a X. Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedő döntőjébe jutott csapatok minden tagja értékes horgászfelszerelésekkel is gyarapodott a felejthetetlen élmények mellett.

 

A jubileumi verseny eredményhirdetésén Dr. Puskás Tivadar SZMJV. Polgármestere, a rendezvény Fővédnöke és Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke adta át az emléktárgyakat a fiataloknak.

Végeredmény:

1. hely: Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola - HORG-ÁSZOK

2. hely: Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakiskola Büki Kukacosok

3. hely: Zichy Antónia Általános Iskola Ponty-HalÁSZOK

Részletes eredmények >>>


Hétvégi versenyeken készült fényképek- hír kelt: 2015.04.28.

Elmúlt hétvégén tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, a Vas megyei Rendőr - Főkapitányság, a VRS SE. Horgász Szakosztálya, az IPA  Szombathely –Kőszeg –Sárvár – szervezete V. Nemzetközi Vasi Rendőrkupát, melyen 60 fő versenyzett. A horgászok 3 órát úszóval és 3 órát fenekes módszerrel horgásztak a halban gazdag Lukácsházi Abért II. tavon. A legjobb fogás meghaladta a 29 kg-ot, de többen fogtak 10-25 kg között is. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésén a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke Seregi Miklós adta át a díjakat.

Csapat kategória:

1. hely: Holdudvar FT.

2. hely: Hal-Kan Trió

3. hely: Kár-Ászok

Egyéni kategória:       

1. hely: Lakatos Sándor         29.160 gr.

2. hely:  Horváth Béla            25.940 gr.

3. hely:  Csépány Gábor        16.280 gr.

Legnagyobb hal kategória:  Csépány Gábor    4300 gr. - ponty

A verseny első halát fogó versenyző Pajtli László volt.

Megyei Rendőrnapi  Horgászverseny értékelése

Csapat eredmények:

1 . Pannónia SHE

2.  Ipa Szhely. Öreghalak

3.  Ipa Sárvár

 

   

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

 

A Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesület 2015. április 26-án vasárnap az Újperinti I-es horgásztavon rendezte meg a "Savaria Majális" elnevezésű horgászversenyt. A jó hangulatú egyesületi megmérettetésen 42 fő vett részt. Többen fogtak a frissen telepített pontyokból, volt akinek többet is sikerült az 5 órás peca verseny alatt. A kevésbé szerencsések kárászt tudtak horogra csalni.

 

   

További képek megtekinthetőek itt >>>


Szép fogások a vasi vizeken- hír kelt: 2015.04.28.

 

Áprilisban több szép halfogásról is kaptunk információt, melyet ezúton megosztunk az oldalunk látogatóival. A pontyok, amurok mellett van akinek egy szép „aranyhalat” is sikerült kifogni a Szövetség rendkívül jól halasított Lukácsházi Abért II. tavából.

        

Mozsár Gábor az áprilisban fogott és visszaengedett csodálatos Gersekaráti pontyokkal

  

Gersekaráti ponytok és amurok ......

 

Abért II. tavon fogott "aranyhal"

 

Gratulálunk horgásztársaknak a szép fogásához!

----

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott

rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2015. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab

következő évre érvényes Szövetség területi jegyet sorsolunk ki.


Rendőrök és halászati őrök ellenőrzik a horgászokat - hír kelt: 2015.04.28.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hivatásos halászati őreivel közösen tartottak ellenőrzést 2015. április 21-én, a vízi természeti kincsek megóvása érdekében.  A Szövetség és a Rendőr-főkapitányság közötti együttműködés keretében a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvényben foglaltak közös betartatása,  a halállomány és annak vízi életterének fokozott védelme, valamint az ezzel összefüggő jogsértések megelőzése, felderítése kiemelt feladat. 

  

  

A közös ellenőrzési akció tovább folytatódik a vasi vizeken. Az áprilisi ellenőrzésen a három különböző térségében egyidejűleg történt ellenőrzés, melyen 52 fő horgász  okmány ellenőrzése valósult meg. Az ellenőrzés során a Rába folyó ikervári műcsatornáján az egyik sporttársunk egy 10-15 kg közötti pontyot fogott ki szabályosan.

 


Horgászati tilalom lesz iskolai vetélkedő miatt a Szombathelyi Csónakázó-tavon- hír kelt: 2015.04.27.

2015. május 03-án (vasárnap) a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az „Új Városliget építése Szombathelyen” című EU-s projekt elkülönített program alapja (UV-B1 -13-24/2014) támogatásával rendezi meg a X. Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő helyszíni döntőjét 56 fiatal részvételével a Szombathelyi Csónakázó-tavon. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz - a versenyre nem nevezett horgászoknak - vasárnap 8.00 órától 14.00 óráig a Szombathelyi Csónakázó-tavon.

Köszönjük a megértésüket!

A hír frissítve 2015.04.28-án.


Ismét osztrák feeder válogató verseny volt Gersekaráton - hír kelt: 2015.04.27.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége partnerszervezete az Austrian-Match-Angling Association a Gersekaráti Sárvíz-tavon tartotta első feeder szakági válogató versenyét. A legeredményesebb versenyzők fordulónként a hideg víz  ellenére 9-11 kg halat fogtak az öt óra alatt. A verseny során a 20 induló összesen 252 kg halat fogott a két forduló horgászata alatt, ami 12,6 kg-os átlagfogást jelent.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

 


Pontytelepítésen készült fényképek- hír kelt: 2015.04.26.

 

Szerdán és csütörtökön összesen 1800 kg ponty és 50 kg amur érkezett a Szövetségi vizekbe. A telepítésről készült képek megtekinthetőek itt>>>

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

  

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon

szabályosan a frissen telepített pontyokra!

----

 


Horgászati tilalom lesz verseny miatt az Abért II. tavon- hír kelt: 2015.04.22.

2015. április 25-én (szombaton) a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, a Vas megyei Rendőr - Főkapitányság, a VRS SE. Horgász Szakosztálya, az IPA  Szombathely –Kőszeg –Sárvár – szervezete közösen rendezi meg az  V. Nemzetközi Vasi Rendőrkupát. Az edzés és a verseny miatt általános horgászati tilalom lesz - a versenyre nem nevezett horgászoknak - pénteken 12.00 órától szombat délután 16.00 óráig a Lukácsházi Abért II. sz. tavon.

Köszönjük a megértésüket!


Horgászversenyekre várjuk a hobbi és versenyhorgászokat- hír kelt: 2015.04.20.

Nevezési díj nélküli versenyek lesznek szinte minden  hétvégén, melyekre online is lehet már nevezni...

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az idei évben is meghirdeti hobbi és regisztrált versenyhorgászoknak szóló „Vasi vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatát. A tavalyi évben a versenysorozat állomásain összességében közel száz horgász versenyzett egymással. A kupasorozat versenyeire idén is bárki regisztrálhat, nevezési díj nincs, mindössze érvényes területi horgászjeggyel kell rendelkezni a versenynapjára.  A Vas Megyei Horgász Szövetség Versenysport Szakbizottságának döntése értelmében a szervezet által megrendezett versenyeken érvényes horgászjegynek számít, ha valaki rendelkezik a Szövetség által kiadott Vas megyei komplett, a három tavas vasi, az éves zalai, valamint a napi-heti területi jegyek valamelyikével. Így lényegében kevesebb sporttársnak kell külön napi jegyet váltani az egyes versenyek idejére, mellyel szeretné a Szövetség ösztönözni, hogy minél többen vegyenek részt a horgászversenyeken. A versenyzői kategóriában indulóknak kötelezően kell még rendelkezni a MOB által kiadott SIR sportolói versenyengedéllyel.

A hobbi horgászok első versenye a Kerkafalvi Kéthatár-tavon lesz 2015. május 01-én pénteken,  majd ugyanezen hétvégén vasárnap a X. Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő döntőjére kerül sor a Szombathelyi Horgásztavon, ahol 56 fiatal 14 csapatban méri össze gyakorlati és elméleti tudását. Május 10-én kerül megrendezésre a Szombathelyi Csónakázó-és horgásztavon az "Új Városliget építése Szombathelyen" című EU-s projekt elkülönített programalapja támogatásával a Szombathelyi Horgász Kupa felnőtt hobbi és versenyző, valamint ifjúsági kategóriában. A versenyen az első 80 fő horgásznak egy horogszabadítót és egy halmérleget biztosít a Szövetség ajándékba a szabálykövető és halkímélő halfogáshoz. Következő hétvégén 2015. május 17-én vasárnap lesz a Vasi Vizeken – Abért-tó Kupa a halban gazdag Lukácsházi Abért II. tavon. A Szövetség tagegyesületeinek csapatai május 23-24-én az Abért II. tavon versenyezhetnek a megyei csapat –és egyéni bajnoki címért. Június 07-én vasárnap a Gersekaráti Sárvíz-tavon folytatódik a megyei versenysorozat a Karát Kupával.

 

Az egyéni horgászversenyek egy négy órás fordulóban kerülnek megrendezésre, általában 10.00 -és 14.00 óra között. A versenysorozat részletei és az egyes versenyek részletes kiírásai elérhetőek a Szövetség honlapján a www.vasivizeken.hu  internetes oldalon. Az egyéni versenyekre az előzetes nevezési határidő egységesen a kupát megelőző 2. nap, a helyszínen csak korlátozott számban tudnak a szervezők nevezéseket elfogadni. Nevezni a 06/-94-506-835-ös telefonszámon, vagy az info@vasivizeken.hu  e-mail címen, valamint az idei évtől nap 24 órájában működő online nevezési felületen lehet.

Számitunk az Ön nevezésére is!


22.000 db előnevelt csuka került a Szövetségi vizekbe - hír kelt: 2015.04.20.

Elmúlt szerdán a Szövetség az érvényes Halgazdálkodási Tervének értelmében 22.000 db előnevelt csukát helyezett ki a kezelésében lévő horgászvizekbe. Az idén még előnevelt süllő, harcsa, balin, sebes pisztráng lesz telepítve a vasi vizekbe.

  

      

 

  


Ideális horgászautó - hír kelt: 2015.04.20.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kiemelt együttműködő partnere, támogatója a Castrum Ferreum Kft., mely autókereskedés aktuális újdonságát ajánljuk a gépkocsi tulajdonos horgásztársak figyelmébe.

    


1850 kg hal érkezik a jövő héten a vasi vizekbe - hír kelt: 2015.04.16.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2015. április 22-23-án haltelepítést végez az alábbi vízterületeken:

Vízterület megnevezése

Ponty

Amur

Általános horgászati tilalom időtartama

Merseváti-tó

400

 
2015. ápr. 23. 10.00 órától - 2015. ápr. 25. 6.00 óráig

Nagypirit-tó

250

 
2015. ápr. 23. 10.00 órától - 2015. ápr. 25. 6.00 óráig

Pinkamindszenti-tó

350

50

  Tavon 2015. május 01-től lehet "fogd meg és engedd el" módon horgászni az érvényes Horgászrend szerint.

Új-perinti I. sz. tó**

400

  
 2015. ápr. 22. 10.00 órától - 2015. ápr.26. délután 14.00 óráig
 Rába folyó - Alsószölnöki szakasza ***
400
 Tilalom nem kerül elrendelésre!

** A telepítés a Vas Megyei Savaria SHE. támogatásával valósul meg.

*** A telepítés az Alósszölnöki SHE. támogatásával valósul meg.

Jó fogást kívánunk!

 


Savaria SHE. horgászversenye lesz jövő hétvégén - hír kelt: 2015.04.14.

A Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesület szeretettel meghívja a horgászokat 2015.április 26-án vasárnap az Újperinti I-es horgásztón megrendezésre kerülő "Savaria Majális" elnevezésű horgászversenyre.

 

Verseny időtartama: 5 óra (8:00-13:00)


Nevezési díj nincs!


Nevezési határidő:
2015.április 26.07:00 óra

Versenyszabályzat:  

- A versenyző 1 darab bottal és 1 darab 1 ágú horoggal horgászhat. Tartalékként bármennyi felszerelés rendelkezésre állhat.

- Csalit felkínálni bármilyen módon lehet.

- Mindenféle csali megengedett. (Pellet, Gyurma, Bojli, Csonti, Szúnyog, kukorica, stb) Etetőanyag és szemes anyag használható maximális mennyisége korlátlan.

- Etetni kizárólag kézzel, csúzlival, PVA segédeszközök alkalmazásával és etetőkosárral lehet. Nem használható parittya, etetőrakéta, dobócső, etetőhajó, csónak.

- A verseny eredményébe minden halfaj beszámításra kerül.   A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül!

Részletes kiírás letölthető itt >>>

-----

Figyelem!!!

A Vas Megyei Savaria Sporthorgász Egyesület támogatásával a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 400 kg III. nyaras pontyot telepít az Új-perinti I. tóba  2015. április 22 -én /szerdán/. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lesz a tavon  2015. április 22. 10.00 órától - 2015. április 26. /vasárnap/ délután 14.00 óráig


Celldömölki HE. közgyűlést tart - hír kelt: 2015.04.07.

A celldömölki "Lokomotív" Horgász Egyesület 2015. évi közgyűlését  2015. április 19-én (vasárnap) délelőtt 9 órakor  tartja az "HILTON" nagytermében, melyre tisztelettel meghívja a egyesület  horgászait.

A közgyűlés határozatképtelenség esetén 9 óra 30 perc kezdettel kerül ismételt összehívásra, ekkor a jelenlévők számára tekintett nélkül határozatképes.

Napirendi pontok:

1. Vezetőségi beszámoló

2. 2014. évi vagyonmérleg, zárszámadás

3. 2015. évi költségvetés, munkaterv

4. Felügyelő bizottság beszámolója

5. Vezetőség választás, küldöttek választása

6. Hozzászólások, válaszadások, egyebek


Húsvét- hír kelt: 2015.04.03.


Megszületett az általános iskolai vetélkedő levelező fordulójának végeredménye- hír kelt: 2015.04.03.

A X. Vasi Vizeken Általános Iskolai vetélkedő második levelező fordulójára is kiváló munkák érkeztek be a csapatok részéről, melyhez ezúton is gratulálnak a szervezők. A csapatok nagyon kreatív prezentációk keretében mutatták be egykori horgászélményüket, de a horgászati ismereteket felmérő tesztfeladatok kitöltése során többeknek is sikerült maximum pontszámot elérni. A horgászélmények között örömteli volt látni, hogy több csapat is az elmúlt években rendezett Szövetségi horgászélményeit osztotta meg. A következő megmérettetés a helyszíni döntő lesz, melyre az idén 14 csapat kap meghívást. A megújuló Szombathelyi Csónakázó-és horgásztavon tervezett döntő ideje 2015. május 03. vasárnap. A csapatok külön levélben kapnak tájékoztatás a helyszíni verseny részleteiről.

Levelező forduló végeredménye:

I. helyezett: Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola   - HORG-ÁSZOK csapat

II. helyezett: Zichy Antónia Általános Iskola   -   Ponty-HalÁSZOK csapat

III. helyezett: Zichy Antónia Általános Iskola -    Halőrök csapat

 

 Levelező forduló részletes végeredménye letölthető itt >>>

 

Gratulálunk az elért eredményhez!


Körmendi Munkás HE. új székhelye - hír kelt: 2015.04.03.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Körmendi Munkás HE. új székhelye, jegyváltási helye a következőre módosult 2015. április 01-től:

9900 Körmend, Rákóczi u. 42.


Horgászati tilalom lesz Gersekaráton jövő hétvégén- hír kelt: 2015.04.02.

2015. április 10-11-12-én (péntek-szombat-vasárnap) a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége partnerszervezete az Austrian-Match-Angling Association a Gersekaráti Sárvíz-tavon tartja idei első nemzeti feeder válogató versenyét. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz pénteken reggel 6.00 órától vasárnap délután 16.00 óráig a 10. számú horgászhelytől az 50-es horgászhelyig. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

Köszönjük a megértésüket!


Szentgotthárdi Lapincs Árapasztó Vápánál tilalom lesz - hír kelt: 2015.04.02.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2015. április 11-én reggel 8 órától 2015. április 12-én este 18 óráig retriever vadászkutya verseny miatt általános horgászati tilalom van a Szentgotthárdi Lapincs Árapasztó Vápánál.

Köszönjük megértésüket!

   


Környezetvédelmi nap lesz több helyen - hír kelt: 2015.04.01.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és tagszervezetei a MOHOSZ által meghirdetett Horgászok Országos Környezetvédelmi Napja keretében az alábbi helyszíneken tart önkéntes környezetvédelmi munkákat:

 • 2015. április 11. (szombat) 8.00 óra Kerkafalva, Kéthatár-tó - kapcsolattartó: Kálmán Elek Kéthatár-tó HE. elnök
 • 2015. április 11. (szombat) 8.00 óra Kerkaszentkirály, Kerka-holtág - kapcsolattartó: Csótár János halászati őr
 • 2015. április 11. (szombat) 8.00 óra Rábasömjéni tó - kapcsolattartó: Pukler Ferenc halászati őr
 • 2015. április 12. (vasárnap) 8.00 óra Püspökmolnári-tó - kapcsolattartó: Pados Tibor halászati őr

A fenti napokon közös munkával tegyük rendbe vizeink partját, gyűjtsük össze, szállítsuk el a szemetet, hulladékot, tartsuk karban a vízparti növényzetet, fákat, rendezzük környezetét, a horgászhelyeket, tevékenységünkkel óvjuk a víz minőségét. A környezetvédelmi munkák ideje alatt általános horgászati tilalom kerül elrendelésre az érintett tavakon.

Számítunk a horgásztársak részvételére!


Horgászvizsgák a közeljövőben - hír kelt: 2015.04.01.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Állami Horgászvizsgát szervez a következő időpontokban és helyszíneken:

 •  2015. április 13-án hétfőn 18.00 órai kezdettel a Milo SHE. jegyváltási helyén. ( 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.) - Jelentkezési határidő: 2015. április 10. (péntek) 11.00 óra
 •  2015. április 14-én kedd 17.00 órai kezdettel a Körmendi Munkás HE. székhelyén (9900 Körmend, Rákóczi u. 42.) - Jelentkezési határidő: 2015. április 10. (péntek) 11.00 óra
 •  2015. április 27-án hétfőn 18.00 órai kezdettel a Milo SHE. székhelyén. (9400 Sopron, Lackner Kristóf u. 48.) - Jelentkezési határidő: 2015. április 24. (péntek) 11.00 óra
 •  2015. április 29-én szerda 12.00 órai kezdettel a SHE-k. Vas M. Szövetsége székhelyén (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.) - Jelentkezési határidő: 2015. április 27. (hétfő) 11.00 óra
 • 2015. május 09-én szombaton 9.00 órai kezdettel a  Kerkafalvi  Kultúrházban (Kerkafalva, Jókai u. 8.) - Jelentkezési határidő: 2015. május  05. (kedd) 11.00 óra

 

Regisztráció a soron következő vizsgákra >>>>

  

Vizsgára felkészítő tananyag letölthető itt >>>

  

Horgászvizsga szabályzat letölthető itt >>>

  

Az on-line regisztrációs lapot a vonatkozó jogszabályok szerint legkésőbb a megadott határidőig kell beküldeni részünkre. A sikeres regisztrációt követően a rendszer kiírja, hogy sikeres regisztráció történt és a legfontosabb információkat külön ismételten megjeleníti a vizsgáról.  

(Visszaigazoló levelet 2015. március 30-tól  külön nem küldünk)

A késve beadott jelentkezők csak a legközelebbi vizsganapon (a hatóság előtt, vagy meghatalmazott szervezet által lebonyolított vizsgán) vehetnek részt.

                  Horgászvizsga díja:

    • 15 éves kortól: 3500 Ft
    • 10-14 éves korúak: 1.000 Ft (Az adott év december 31. napjáig a 15. életévét be nem töltött személy)

A vizsgadíjat a vizsga megkezdéséig a Szövetség címére kell postai csekken (Tagszervezetinknél is igényelhető), vagy átutalással befizetni a következő számlaszámra:

Savaria Takarékszövetkezet - 72100237-10130768.

  

Helyszínen történő vizsga díj fizetésére kizárólag a Szövetség

vaskeresztesi központjában lévő vizsgák során van lehetőség!

Horgászvizsgáról bővebb információ:

 Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.

Tel.: 06/94-506-835; Fax: 06/94-506-836; E-mail: info@vasivizeken.hu


Csörötneki erőmű felvíz-csatorna karbantartása- hír kelt: 2015.04.01.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy helyreállítási munkák miatt a csörötneki erőmű felvíz-csatornájában a duzzasztás 2015.04.05-től kezdődően lassú ütemben, szakaszosan megszüntetésre kerül a Szombathelyi Vízerőmű Kft. részéről. A vízbeeresztés várhatóan 3 hétig fog szünetelni. A helyreállításra az üzemvízcsatorna és az árvízvédelmi töltés vízoldali rézsűbecsúszása miatt szükséges. Köszönjük megértésüket!


Vas Megyei Halgazdálkodási Hatóság  horgászvizsgát tart - hír kelt: 2015.03.25.

Vas Megyei Halgazdálkodási Hatóság 2015. április 13-án, hétfőn 09.00 órai kezdettel

ÁLLAMI HORGÁSZVIZSGÁT TART

a Vas Megyei Kormányhivatal 9700 Szombathely, Berzsenyi tér 1. sz. alatt a "Berzsenyi-teremben".

A horgászvizsgára jelentkezni az itt letölthető "jelentkezési lap"-on lehet, a vizsga díját a jelentkezési lapon megadott számlaszámra  kell befizetni. A kitöltött jelentkezési lapot postai úton, faxon, vagy elektronikusan kell eljutattni az alábbi címre: Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság 9700 Szombathely, Gagarin u. 2. Fax: 94/506-762, E-mail: vas-fm@nebih.gov.hu

Jelentkezési határidő: 2015. 04. 08.

A határidőn túl jelentkezett személyek a horgászvizsgán nem vehetnek részt.

A vizsga tesztfeladatból és a hazai fogható és védett halfajok képfelismeréséből áll.

    

A vizsgaanyag megtekinthető, illetve letölthető az alábbi linken:

https://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/foldmuv_ig/szakteruletek_fm/vho_fm/halaszat/horgaszvizsga

Amennyiben a horgászvizsgával kapcsolatban kérdés merülne fel, úgy Mesterházy József halgazdálkodási felügyelőnél lehet érdeklődni a 94/506-772-es számon, vagy a MesterhazyJ@nebih.gov.hu e-mail címen.


Horgászautók szezonra fel! - hír kelt: 2015.03.25.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kiemelt együttműködő partnere, támogatója a Castrum Ferreum Kft., mely vállalkozás aktuális akciós ajánlatát ajánljuk a gépkocsi tulajdonos horgásztársak figyelmébe.

  

    


Megérkeztek a pontyok-és az amurok - hír kelt: 2015.03.20.

Tegnapi napon sikeresen lezajlott a tavaszi ponty és amur telepítés a vasi vizekbe. A telepítés során 10.550 kg fogható méretű három nyaras ponty és 500 kg amur került a Szövetségi vizekbe.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

  

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon

szabályosan a frissen telepített pontyokra!

----

  


Módosult az általános iskolai vetélkedő I. forduló eredménye- hír kelt: 2015.03.20.

Ezúton tájékoztatjuk a csapatokat, hogy a Vasi Vizeken Általános Iskola Vetélkedő I. fordulójának harmadik feladatában elfogadásra került a bodorka, mellett vörösszárnyú keszeg is helyes válaszként, mert tamáskeszeg egyes online felületeken és szakirodalmakban is megtalálható népies névként a vörösszárnyú keszeg esetében is. Az érintett csapatoknál kék színnel megjelöltük a változást a táblázatban. Egyéb pontszámok vonatkozásában változás nem történt.

Új eredménylista letölthető itt >>>

További sikeres feladatmegoldást kívánunk!

 


Rábapatyi HE. közgyűlés- hír kelt: 2015.03.16.

Rábapaty és Vidéke Horgász Egyesület tisztelettel meghívja a horgásztársakat az éves rendes közgyűlésére 2015. március 29. 9:00 órai kezdettel. A közgyűlés helyszíne: Rábapaty, Kultúrház.


Vasvári Horgász Egyesület Közgyűlése - hír kelt: 2015.03.15.

A Vasvári Petőfi Horgász Egyesület éves közgyűlését, mely tisztújító közgyűlés,  2015. március 29-én 9.00 órakor tartja a Vasvári Tűzoltóság közösségi helyiségében, melyre ezúton meghívja a horgásztársakat. (Cím: Vasvár Alkotmány út 6. / Bejárat a körház mögötti udvarból nyílik./


Április 01-re tervezett horgászvizsga egy nappal korábban lesz- hír kelt: 2015.03.15.

Ezúton tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a 2015. április 01-én szerdán 12.00 órai kezdettel a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban tervezett vizsga új időpontja 2015. március 31. 12.00 óra. A helyszín és az egyéb feltételek változatlanul maradtak. Köszönjük megértésüket!


Tavaszi ponty és amur telepítés lesz a Szövetségi vizeken- hír kelt: 2015.03.10.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2015. március 19-én (csütörtökön) ponty és amur telepítést végez a kezelésében lévő Vas és Zala megyei horgászvizeken.  A telepítés során 10.550 kg fogható méretű három nyaras ponty és 500 kg amur kerül a Szövetségi vizekbe. A tavaszi telepítés során az állóvizek mellett a Marcal folyóba, a Rába folyó ikervári szakaszába és Láhn patakba is lesz ponty telepítve. A Merseváti és Nagypiriti horgásztavakon a szezonindító pontytelepítésre várhatóan április hónapban kerülhet sor a - tavak magas vízszintjét és megközelítését is nehezítő - belvizes állapotok javulását követően. A Szombathelyi Csónakázó-és horgásztavon folyamatban lévő városfejlesztési munkák miatt szakaszos lezárásokra kell számítani május végéig, ezért kérjük a horgásztársak megértését. A munkaterületek szalaggal egyértelműen kijelölésre kerülnek azon részeken tilos a horgászat, a többi partszakaszon problémamentesen lehet horgászni a frissen telepített pontyokra. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe az állóvizeken a telepítés napjától, azaz 2015. március 19. (csütörtök) 9.00 órától 2015. március 21. (szombat) reggel 6.00 óráig.  A haltelepítések elvégzése után a Szövetség a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés elosztása az alábbiak szerint történik:

 

Vízterület megnevezése

Mennyiség (kg)

Ponty

Amur

Csepregi tó

300

50

Gencs-Perenyei tó

400

50

Gersekarát-Sárvíz tó

1500

 

Hársas tó-Máriaujfalu

1000

 

Kerkaszentkirályi Kerka holtág

300

 

Kéthatár tó-Kerkafalva

500

 

Láhn patak

200

 

Magyarszecsődi tó

1300***

50

Marcal folyó

400

 

Püspökmolnári tó

400

50

Rába folyó ikervári szakasza

400

 

Rábasömjéni tó

350

50

Répcelak-Csánigi tó

400

50

Szombathelyi csó.tó

1200

50

Szombathelyi horg.tó

500

50

Újperint 1. sz. tó

600

50

Vadása-tó

350

 

Vasvári tavak

450

50

ÖSSZESEN:

10550

500

  

*** A Magyarszecsődi tavon megjelölt ponty mennyiségből 500 kg a Körmendi Határőr HE. támogatásával valósul meg.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon

szabályosan a frissen telepített pontyokra!

  


Vasi Vizeken Vetélkedő I. levelező forduló eredményei - hír kelt: 2015.03.10.

A X. Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő első levelező fordulájára 15 csapat nyújtotta be feladatmegoldást. A fiataloknak ötletes csapat címert kellett tervezni, melynek megvalósult kiváló munkáiból a következő fotókon lehet ízelítőt kapni.

              

I. forduló végeredménye letölthető itt >>>

               

A második levelező forduló feladatai már kiküldésre kerültek,

a feladatok leadási határideje 2015. március 20.

Gratulálunk a csapatoknak! 

 


Újperinti társadalmi munka befejezése- hír kelt: 2015.03.06.

A Spartacus HE. 2015. március 14-én szombati napon reggel 8.00 órától befejező társadalmi munkát szervez az Újperinti 1. számú horgásztó partjának rendbetételére. A társadalmi munka ideje alatt általános horgászati tilalom lesz a tavon. Számítunk a horgászok önkéntes segítségére.  További információ kérhető Pajtli Ferenctől a 06/70-375-1741-es számon.

Önzetlen segítségüket előre is köszönjük!


Csökkenhet, vagy megszünhet a telepítési halak Áfa tartalma- hír kelt: 2015.03.04.

Nulla százalékra csökkentené a horgásztavakba telepített hal áfáját a Földművelésügyi Minisztérium - írta keddi számában a Magyar Nemzet. A lapnak Nagy István, a tárca parlamenti államtitkára azt mondta: amellett, hogy a turisztikai, rekreációs és gazdasági érdekeket szolgáló horgászat esetében a halgazdálkodási vízterületeken telepített hal árában a forgalmi adó nulla százalékra csökkenjen, két érv is szól. Egyrészt ma az egyesületek áfával együtt vásárolják meg a halat, de a horgász, aki kifogja a halat, nem fizet forgalmi adót. A horgászegyesület ugyanakkor - mivel nem áfaalany - nem tudja az adót visszaigényelni. Másrészt a horgászegyesületek állami vizekbe telepítenek halat, így végső soron az állami vagyont gazdagítják.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy jelenleg a horgászati célú haltelepítés éves forgalma hozzávetőlegesen 2,5 milliárd forint. Ha ezt áfamentessé teszik, az mintegy 700 millió forint bevételkiesést okoz a költségvetésnek. Az adócsökkentésből fakadó többletvásárlás és a piac kifehéredése pedig várhatóan vissza is hozná ezt az összeget - mondta.

A horgászszervezetek által a halgazdálkodási vízterületekre kihelyezett haltételek áfa tartalmának csökkentése, eltörlése érdekében korábban részletes javaslattal fordult az Magyar Országos Horgász Szövetség a Földművelésügyi Minisztériumhoz. A MOHOSZ javaslata itt olvasható >>>

A Szövetségünk és a horgászszervezetek üdvözlik a Minisztérium tervezett intézkedését, mely összhangban van a Halgazdálkodási és a Halvédelmi törvény célkitűzéseivel, hogy a hazai vizek halállománya növekedjen. A várható rendelkezés növelni fogja a hazai természetes vizekre történő halkihelyezések mennyiségét és növelni fogja a tógazdasági halelőállítás iránti igényeket is. Hasonló célú javaslatot a magyar tógazdasági haltermelők is benyújtottak korábban a minisztériumhoz.

A hal Áfa ügyben a végső döntés - az FM javaslata, álláspontja után -  a Nemzetgazdasági Minisztérium elfogadása és előterjesztése alapján tud majd megszületni.  Reményeink szerinti pozitív döntés  igen jó hatással lehet a halgazdálkodási tevékenységre, de a tényleges döntésre még várnunk kell.

Témában további információk olvashatóak itt is>>>


Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő II.feladata - hír kelt: 2015.03.03.

A vetélkedőre beérkezett nevezési lapokon megjelölt e-mail címekre kiküldésre került a II. feladatsor, mely az alábbi linkeken is elérhető az indulóknak:

Sikeres feladatmegoldást kívánunk!


Horgászvizsga lehetőségek - hír kelt: 2015.03.03.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Állami Horgászvizsgát szervez  a következő időpontokban és helyszíneken:

 • 2015. március 10-én kedden 17.30 órai kezdettel a Szentgotthárd Horgász Egyesület székhelyén. (9970 Szentgotthárd,  Hunyadi u. - ÁFÉSZ  székház) - Jelentkezési határidő: 2015. március 08. (vasárnap) 17.30 óra
 • 2015. március 16-án hétfőn 18.00 órai kezdettel a Milo SHE. jegyváltási helyén. ( 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.) - Jelentkezési határidő: 2015. március 13. (péntek) 11.00 óra
 • 2015. március 19-én csütörtökön 18.00 órai kezdettel az Elektromosok SHE székhelyén. (9700 Szombathely, Király u. 13.)- Jelentkezési határidő: 2015. március 16. (hétfő) 10.00 óra
 • 2015. március 30-án hétfőn 18.00 órai kezdettel a Milo SHE. jegyváltási helyén. ( 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.) - Jelentkezési határidő: 2015. március 27. (péntek) 11.00 óra
 • 2015. április 01-én szerdán 12.00 órai kezdettel a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz)  - Jelentkezési határidő: 2015. március 30. (hétfő) 10.00 óra
 • 2015. április 14-én kedd 17.00 órai kezdettel a Körmendi Munkás HE. székhelyén (9900 Körmend, Rákóczi u. 42.)  - Jelentkezési határidő: 2015. április 10. (péntek) 10.00 óra

 

Regisztráció a soron következő vizsgákra >>>>

Vizsgára felkészítő tananyag letölthető itt >>>

Horgászvizsga szabályzat letölthető itt >>>

Az on-line regisztrációs lapot a vonatkozó jogszabályok szerint legkésőbb a megadott határidőig kell beküldeni részünkre.   A késve beadott jelentkezők csak a legközelebbi vizsganapon (a hatóság előtt, vagy meghatalmazott szervezet által lebonyolított vizsgán) vehetnek részt.

                  Horgászvizsga díja:

    • 15 éves kortól: 3500 Ft
    • 10-14 éves korúak: 1.000 Ft

A vizsga díjat a vizsga megkezdéséig a Szövetség címére kell postai csekken (Tagszervezetinknél is igényelhető), vagy átutalással befizetni a következő számlaszámra:  Savaria Takarékszövetkezet - 72100237-10130768.

  

Helyszínen történő vizsga díj fizetésére kizárólag a Szövetség

vaskeresztesi központjában lévő vizsgák során van lehetőség!

Horgászvizsgáról bővebb információ:

 Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.

Tel.: 06/94-506-835; Fax: 06/94-506-836; E-mail: info@vasivizeken.hu


Répcementi HE. társadalmi munkát szervez - hír kelt: 2015.02.26. 

A Répcementi HE. vezetősége értesíti Tisztelt Tagtársait, hogy a Csepregi Téglagyári tó partján társadalmi munkát szervez.

A társadalmi munka időpontja:   2015. február 28. 14:00 – 17:00 óra.

Kérjük, hogy kezdeményezésünket aktív részvételükkel támogassák és vegyenek rész a tópart környékének rendbetételén. Közösen, együttes erővel tegyünk azért, hogy szabadidőnket kulturált, rendezett környezetben tölthessük el. A munkához, lehetőség szerint szerszámot / bozótvágó, fűnyíró, talicska, lapát, vasvilla stb…/ mindenki hozzon magával. Együttműködésüket előre is köszönjük!

Répcementi HE- Csepreg


Késő őszi szép csukafogás - hír kelt: 2015.02.23. 

A napokban érkezett Farkas Zoltán horgásztársunk 2014. november 10-én fogott szép csukájáról a tájékoztatás. Horgásztársunknak éppen születésnapja előtti napon sikerült kifogni élete legnagyobb csukáját a Gencsapáti-Perenyei tavon. Csali élőhal volt, egy 10-12 cm-es bodorka. Hatalmas élmény jelentett már a rablás is, ami akkor történt amikor feljebb húzta a kishalat a fenék közeléből és lebegtetni kezdte azt vízközben. A bizonytalan mozgású kis keszegre vágott rá a 6,2 kg-os, 75 cm hosszú, 41 cm-es test kerületű csuka.

  

Gratulálunk horgásztársunknak a szép fogásához!

----

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott

rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2015. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab

következő évre érvényes Szövetség területi jegyet sorsolunk ki.


Leader támogatással új honlapot indított a MOHOSZ- hír kelt: 2015.02.23. 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Magyar Országos Horgász Szövetséggel és a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesülettel közösen eredményesen szerepelt a „Leader - Térségek közötti együttműködés 2013.” elnevezésű pályázaton. Szövetségünk a közös projektben a vaskeresztesi székhelye révén a térség turisztikai kínálatának növelése érdekében az I. Pinka-völgyi Halas Napok rendezvénnyel vett részt a tavalyi évben. Az együttműködés keretében a Vas Megyei Horgász Szövetség 100 % támogatás mellett nyert el pályázati támogatást programszervezésre és különböző - napi működést is segítő - eszközök beszerzésére. (fűkaszák, védőruházat, utánfutó, projektor, notebook). A MOHOSZ is több sikeres programot valósított meg a Velencei-tónál a program keretében. Ilyen volt például a Velencei-tavi Horgász Évadnyitó és Halászléfőző rendezvény, a Velencei-tavi Horgász Családi Nap és szakmai műhelytalálkozók. Az országos szövetség által támogatott programok részét képezte egy informatikai fejlesztés is, melynek keretében egy új honlap és egy új applikáció létrehozása is megvalósul. A www.velenceihorgasz.hu oldal a horgászok, a horgászat iránt érdeklődők felé kíván állandó és frissülő tartalmakat kínálni, illetve a tóra időszakosan, nagy számban ellátogató, napijeggyel horgászóknak és családtagjaiknak szolgál turisztikai információkkal is. A honlapon rövidesen megjelenő applikációs elérhetőséggel a tó horgászatával kapcsolatos hasznos információkat kaphatnak az okostelefon használói. Az EU-s támogatással megvalósított térségek közötti program tájékoztató kiadványa letölthető itt >>>

www.velenceihorgasz.hu


Már csak két hétig lehet leadni az állami fogási naplókat a horgászoknak- hír kelt: 2015.02.16.

A feledékenység +2000 Ft-ot jelent az új engedély megváltásánál

A tavalyi esztendőben engedélyt váltott horgászok az állami fogási naplóikat legkésőbb 2015. február 28-ig adhatják le az egyesületükben. Amennyiben ezt elmulasztják a 2015.évre érvényes állami jegyet kizárólag 2000 Ft-tal megemelt áron vásárolhatják meg országosan a 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet 35. § (4) bekezdése értelmében.  Azon horgászok, akik  díjmentességben nem részesülő személynek minősülnek a mindenkori díj kétszeresét, azaz 4000 Ft-ot kell fizetniük az új állami jegyért. A díjmentességben részesülő személyek (gyermekek, 70 év felettiek ..stb.) esetén az új állami horgászjegy 2000 Ft-ba kerül. A horgászegyesületek a fogási naplók leadását egy állami on-line nyilvántartásban folyamosan rögzítik, illetve egyesület váltáskor igazolást állítanak ki – a horgász kérésére - a napló leadásáról, ha nem a leadás helyszínén történik az új engedély megváltása. Kérünk minden sporttársunkat a határidő pontos betartására!


Szombathelyi Csónakázó-és horgász tavi tilalmak munkálatok miatt- hír kelt: 2015.02.14.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata által elnyert "Új Városliget építése Szombathelyen" c. projekt keretében megkezdődnek 2015. február 16-tól a Szombathelyi Csónakázó-tó és horgásztó környezetrendezési munkálatai.  Első ütemben a Szombathelyi Horgász-tó kerül lezárásra a horgászállások és parkosítási munkálatok miatt, addig a Csónakázó tó le nem zárt területein lehet problémamentesen horgászni. A horgásztavon a munkák befejeztét követően várhatóan azonnal lehet horgászni, amíg a Csónakázó-tó partján folynak a munkálatok, ezáltal biztosítva lesz a folyamatos horgászati lehetőség Szombathelyen. A 2015.évre érvényes Vas Megyei Horgászrend értelmében a városfejlesztési munkálatok miatt lezárt munkaterületeken horgászni szigorúan tilos és balesetveszélyes. A munkaterületek szalaggal egyértelműen kijelölésre kerülnek a kivitelezők által. A horgásztó munkálatainak tervezett befejezése 2015. március 13., a Szombathelyi Csónakázó-tó környékén és szigetén történő munkálatok várható befejezése 2015. május 15. Természetesen az időjárási körülményektől függően változhatnak a befejezési határidők.

Szövetségünk kéri minden érintett horgásztárs türelmét és megértését.

  

Nagy méretben letölthető itt, vagy a képre kattintva >>>

 

Együttműködésüket előre is köszönjük!

 


Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő I.feladata - hír kelt: 2015.02.13.

A vetélkedőre beérkezett nevezési lapokon megjelölt e-mail címekre kiküldésre került az I. feladatsor, mely az alábbi linkeken is elérhető az indulóknak:

Sikeres feladatmegoldást kívánunk!


Újperinti társadalmi munka felhívás- hír kelt: 2015.02.11.

A Spartacus és a Pannónia Horgász Egyesület 2015. február 14-én és 21-én, szombati napokon reggel 8-órától társadalmi munkát szervez az Újperinti 1. számú horgásztó partjának rendbetételére! Sajnos az utóbbi csapadékos időjárásnak köszönhetően a tó vízszintje nagyon megemelkedett és sok helyen lehetetlenné tette a horgászatot. Szeretnénk minél több horgászhelyet kialakítani a tavaszi szezon kezdetére. Ehhez szeretnénk önkéntes horgászok segítségét kérni.   További információ kérhető Pajtli Ferenctől a 06/70-375-1741-es számon.

Önzetlen segítségüket előre is köszönjük!


Horgászvizsga lehetőség - hír kelt: 2015.02.10.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Állami Horgászvizsgát szervez  a következő időpontokban és helyszíneken:

 • 2015. február 28-án szombaton 9.30 órai kezdettel az Ikervári Művelődési központban. (9756 Ikervár, József Attila u. 2-4.)
 • 2015. március 03-án kedden 12.00 órai kezdettel a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz)
 • 2015. március 10-én kedden 17.30 órai kezdettel a Szentgotthárd Horgász Egyesület székhelyén. (9970 Szentgotthárd,  Hunyadi u. - ÁFÉSZ  székház)

Regisztráció a soron következő vizsgákra >>>>

Vizsgára felkészítő tananyag letölthető itt >>>

Horgászvizsga szabályzat letölthető itt >>>

Az on-line regisztrációs lapot a vonatkozó jogszabályok szerint legkésőbb a vizsga napját megelőző 2 nappal kell beküldeni részünkre. A sikeres regisztrációt követően automatikus visszaigazolást kap a megadott e-mail címre a jelentkező.  A késve beadott jelentkezők csak a legközelebbi vizsganapon (a hatóság előtt, vagy meghatalmazott szervezet által lebonyolított vizsgán) vehetnek részt.

                 

Horgászvizsga díja:

    • 15 éves kortól: 3500 Ft
    • 10-14 éves korúak: 1.000 Ft

A vizsga díjat a vizsga megkezdéséig a Szövetség címére kell postai csekken (Tagszervezetinknél is igényelhető), vagy átutalással befizetni a következő számlaszámra:

Savaria Takarékszövetkezet - 72100237-10130768.

  

Helyszínen történő vizsga díj fizetésére

kizárólag a Szövetség vaskeresztesi központjában

lévő vizsgák során van lehetőség!

  

Horgászvizsgáról bővebb információ:

 Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.

Tel.: 06/94-506-835; Fax: 06/94-506-836; E-mail: info@vasivizeken.hu


"HorgászSuli" fiataloknak - hír kelt: 2015.02.07.

Szeretettel meghívja az Elektromosok SHE. minden fiatal horgásztársat a „HorgászSuli” elnevezésű előadás-sorozatára.   Ismerkedjünk meg együtt horgászvizeinken alkalmazható horgászmódszerekkel, ismerjük fel halainkat, tanuljuk meg jellegzetességeiket, és beszélgessünk élményeinkről, tapasztalatainkról.   Kezdő és profi fiatalokat is várja az Egyesület, biztosan tanulhattok egymástól és célunk, hogy sokan, csoportosan horgászhassunk vizeink partján.   Hozd el horgászbarátodat, aki még nem az egyesületünknek a tagja, de szívesen részt venne előadásainkon.   Az előadásokon való részvétel teljesen ingyenes.  

Az előadások időpontjai:

2015. február 21. (9.00 órától 11.30 óráig)

2015. február 28.(9.00 órától 11.30 óráig)

2015. március 7.  (9.00 órától 11.30 óráig)

2015. március 14.(9.00 órától 11.30 óráig)

2015. március 21.  (9.00 órától 11.30 óráig)  

Az előadások helyszíne:

Elektromosok SHE székhelye – 9700 Szombathely, Király u. 13.  

Az előadások tervezett témája:

1. előadás: Spiccbotos horgászat megismerése, kötéstípusok bemutatása

2. előadás: Matchbotos horgászat bemutatása, szerelékkészítés

3. előadás: Rablóhalas technikák bemutatása, pergető szerelés készítése

4. előadás: Szerelék készítés elsajátítása, rakós botos horgászat ismertetése

5. előadás: Harcsázás, legyezés és egyéb horgászmódszerek megismerése

További információ kérhető:

Kovács Péter - ifjúsági felelős - Tel.: 06/20-918-8321


SIR versenyzői regisztrációs kártya igénylés - hír kelt: 2015.02.06.

A MOHOSZ versenyzői igazolványt felváltó SIR kártya kizárólag a MOHOSZ-nál igényelhető és annak díját is oda kell megfizetni. Ügyintéző: Bárány Levente –Tel.: 06/1-248-25-90, e-mail: ovhb@mohosz.hu. A SIR kártyát minden évben meg kell igényelni, jelenleg nem lehetséges azt érvényesíteni bélyeggel. SIR kártya igénylés feltételei és adatlapja letölthető itt >>

SIR versenyzői engedély igénylésének  díja:

 • felnőtt versenyző esetén  2000.-Ft + 1000 Ft (SIR kártya) = 3.000 Ft
 • ifjúsági versenyző esetén 800.-Ft +  1000 Ft (SIR kártya) = 1.800 Ft  (18 éves korig. Aki az adott évben tölti be 18. életévét az még ifjúsági)
 • a fogyatékos versenyeken indulók, és gyermek versenyzők esetén 1000 Ft (SIR kártya) -  (Gyermek az, aki az adott évben tölti be 14. életévét az még díjmentes)

A versenyengedély kártya térítési díj átutalását a MOHOSZ számlaszámára az OTP Bank: 11707024-22102320-00000000, vagy a MOHOSZ címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.)  lehet megtenni.


Csepregi HE közgyűlése  - hír kelt: 2015.02.03.

A Répcementi Horgász Egyesület vezetősége értesíti az egyesület tagjait, hogy rendes éves közgyűlést tart, melyre mindenkit szeretettel meghív.

A közgyűlés időpontja: 2015. február 8. vasárnap de. 9. 00 óra

A közgyűlés helyszíne: Csepreg Művelődési Ház

Napirend:

 1. A vezetőség beszámolója a 2014 évi munkáról (Előadó: Farkas Norbert elnök)
 2. A felügyelő bizottság beszámolója (Előadó: Kovács Béla F.B. elnök)
 3. Hozzászólások
 4. Vezetőségválasztás
 5. Határozathozatal
 6. Egyebek

Kérjük a horgásztársakat, hogy a közgyűlésen megjelenni szíveskedjenek.Az esetleges határozatképtelenség esetén, az újabb közgyűlés időpontja ugyanezen a napon, változatlan helyszínen 09:30 órakor lesz. Ekkor az eredeti napirendbe felvett kérdésekről az alapszabály értelmében a létszámra való tekintet nélkül a közgyűlés határozatképes.                                                                           

----

Tisztelt Sporttársunk!

 

Kérünk, hogy lehetőség szerint a jövedelmed után befizetett adó egy százalékával egyesületünk működését támogasd és a rendelkező nyilatkozaton egyesületünket (Répcementi Horgász Egyesület Csepreg, adószáma 19895701-1-18) nevezed meg kedvezményezettként. Amennyiben lehetőséged van rá, kérjük, családtagjaid, esetleg barátaid körében is kérd, illetve kezdeményezd, hogy ha még nem döntötték el, mely szervezetet kívánják támogatni, akkor legyen az a miénk.

 

Segítségedet, támogatásodat köszönjük.

Csepregi HE. vezetősége


Holnaptól már nem érvényesek a 2014.évi horgászjegyek!- hír kelt: 2015.01.31.

A Szövetség éves horgászengedélyeinek 13 hónapos érvényességét az új Halgazdálkodási Törvény lehetővé tette. A 2014.évben megváltott állami jegyek és éves vasi területi jegyek érvényessége a mai napon, azaz 2015. január 31-én lejárnak. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a tagegyesületeknél már január óta folyamatosan rendelkezésre állnak a 2015. évi állami jegyek és fogási naplók, valamint a Szövetség vizeire érvényes területi jegyek. A tavalyi esztendőben engedélyt váltott horgászok az állami fogási naplóikat legkésőbb 2015. február 28-ig adhatják le az egyesületükben. Amennyiben ezt elmulasztják a 2015.évre érvényes állami jegyet kizárólag kétszeres áron vásárolhatják meg. Horgásszon szabályosan a vasi vizeken, hogy halban gazdag vizekkel szolgálhassuk az Ön szórakozását a jövőben.


Büki Horgászbál - hír kelt: 2015.01.26.


Vadása tavon stég építés miatt vízszintcsökkenés lesz- hír kelt: 2015.01.22.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Hegyhátszentjakabi Önkormányzat tulajdonában lévő Vadása tavon a strand területén az Önkormányzat új stéget létesít. A kivitelezési munkálatok miatt a tó üzemi vízszintjét jelentősen le kell csökkenteni. A munkálatok - időjárás függvényében - várhatóan február közepén zárulnak, természetesen ezt követően a tó feltöltése ismét megtörténik. A tóban élő békés halak jelenleg lecsökkent életfunkciókkal vermelnek, így a tó élővilágában most okoz a legkisebb kockázatot a vízmennyiség csökkentése. Az Önkormányzat és Szövetségünk is tisztelettel kéri a horgászok megértését.


X. Vasi Vizeken Iskolai vetélkedőre várjuk a nevezőket- hír kelt: 2015.01.15.

Részletes versenyfelhívás és nevezési lap letölthető itt >>>


Egyre többen pecáznak a vasi vizeken - hír kelt: 2015.01.11.

Fogási napló leadásának elmulasztása jelentősen drágítja a horgászengedélyt

A tavalyi évben számos, a jövőt nagymértékben meghatározó jogszabályváltozással indult a horgászoknál. A Vas Megyei Horgász Szövetség a horgászok igényeinek jobb kiszolgálása érdekében új jegyféleségeket is bevezetett. A változásokat követő első év után elmondhatjuk, hogy Szövetségünk és tagegyesületeink is mindent megtettek a horgászok tájékoztatása érdekében, ezért viszonylag problémamentesen történt meg az átállás. Az új évben a legfontosabb információ, hogy a tavalyi esztendőben engedélyt váltott horgászok az állami fogási naplóikat legkésőbb 2015. február 28-ig adhatják le az egyesületükben. Amennyiben ezt elmulasztják a 2015.évre érvényes állami jegyet kizárólag kétszeres áron vásárolhatják meg. A Szövetség által a tavalyi évben először kiadott „három tó +folyóvizek” jegy, valamint a csak folyóvizekre érvényes engedély nagyon kedvelt volt, így azok az idén is kaphatóak lesznek. A három tavas területi jegy eladási statisztikája alapján már egyértelműen tudtuk vizsgálni, hogy mely horgásztavak a legnépszerűbbek a pecások körében. Ezeken a tavakon a hagyományos három pontytelepítés mellett volt már a tavalyi évben terven felüli negyedik telepítés is.

Zsankó Ferenc szombathelyi horgász egy perenyei tavon fogott 6,8 kg csukával ...

Összességében elmondható, hogy Szövetségünk tagegyesületeiben a horgászok száma 374 fővel nőtt, elérve ezzel a 4886 főt. Az éves Szövetségi területi jegyekből is 217 db-al több fogyott, ami szintén megerősíti, hogy jó úton indultunk el. Természetesen ezen növekményekből és a Szövetség által tavalyi évben elnyert EU-s támogatásokból eredő költségcsökkentésekkel tudtuk megtenni, hogy a horgászvizeinken többlet telepítések valósultak meg.

Suller Tamás egy decemberben fogott 4,5 kg-os rekord közeli rábai márnával...

Azon dolgozunk továbbra is, hogy a horgászok igényeit minél jobban kiszolgálva tovább növelhessük horgászvizeink halállományát. A vasi horgászjegyek típusának és árának vonatkozásában jelentős változás nem lesz az idén. A Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának év végi hatékony, a szövetségünkkel együttműködő munkájának köszönhetően az országban ismét az elsők között Vas megyébe érhetőek el az állami horgászati okmányok, így a horgászengedélyek kiváltása már december végétől problémamentesen megkezdődött a tagegyesületeinkben. Az előző évek hagyományaihoz hasonlóan január 20-ig mindenki kedvezményesen válthatja meg a vasi éves területi jegyét. A nehezebb anyagi helyzetben lévő horgászoknak idén is biztosítjuk, hogy a felnőtt területi engedély három részletben is megvásárolható. A munkavállaló horgászoknak a szabadidő alszámlával rendelkező SZÉP kártyás, Erzsébet ajándékutalványos fizetés is megoldott területi jegy vásárlás esetén.

 

Ősszel fogott csodálatos gersekaráti pontyok....

A helyi horgászrendben 2015. január 01-től néhány változás történt, melyek közül talán a következők a legfontosabbak: a Marcal folyó vasi szakaszán a napi mennyiségi kvóta szerinti halzsákmány megtartása engedélyezett lett. A sporthorgászok által nagyon kedvelt „fogd meg és engedd el” típusú Abért II. tó melletti Abért I. tavon is lehet már horgászni. A nagyobbik tavon kizárólag békés halakra lehet horgászni, míg a kisebbik tavon kizárólag egyágú, lenyomott szakállú, vagy szakáll nélküli horoggal lehet - műcsalival - pergetni és legyezni. A hal megtartása továbbra sem engedélyezett. A Rába folyó (nicki) kenyeri holtágán történő horgászat szigorúan TILOS, mert a Halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény alapján kíméleti terület lett az idei évtől. A Büntető Törvénykönyv 246.§-ban kimondja, hogy aki kíméleti területen halfogásra irányuló tevékenységet végez, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő!

 

Tábla is jelzi a horgászati tilalmat a Rába folyó nicki holtágánál...

A horgászengedély váltására és a szabályok betartására mindenkinek felhívnánk a figyelmét, mert jelenleg 7 fő rendészeti vizsgát tett halászati őr, 36 fő társadalmi halőr lát el szolgálatot a Szövetségi vizek partján. A tavalyi évben a halőrzési rendszer megújítása is megkezdődött, összhangban a jogszabályi változásokkal, melynek eredményeként jelentős számban történtek tettenérések jogosulatlan horgászat, vagy horgászati szabálysértések ügyében. Fontos megemlíteni, hogy az elmúlt hónapban a Kormány elfogadta a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról szóló 314/2014. (XII. 12.) rendeletet is, ami a mostani engedély árak többszörösébe kerülő bírságokat határoz meg.

Óriási amurokat rejt a Gersekaráti Sárvíz-tó...

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben. A 2015. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab következő évre érvényes Szövetség területi jegyet sorsolunk ki. A horgászokat érintő aktualitásokról a Szövetségünk munkatársai is szívesen adnak további tájékoztatást.  

Köszönjük, hogy Vas megyében horgászik!

   


Csepregi HE. új jegyváltási helyszíne- hír kelt: 2015.01.04. 


Karácsony- hír kelt: 2014.12.19. 


Horgászfelszerelések a karácsonyfa alatt- hír kelt: 2014.12.19. 

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint közhasznú szervezet a saját tevékenységi területén immáron harmadik alkalommal hirdette meg a „Horgász Karácsony” elnevezésű adománygyűjtő programját.   A program célja volt, hogy a Karácsony közeledtével a hátrányos helyzetű fiatalok is kipróbálhassák a horgászatot, mint szabadidős tevékenységet és megtapasztalhassák a halfogás örömét. A november elején elindított adományprogramra szép számmal érkeztek felajánlások. A használt, de jó állapotú pecás felszereléseket az adományozóknak a Szövetség partnereinél lehetett leadni. A beérkezett pályázatok és adományok áttekintése után a Szövetség összeállította az ajándékcsomagokat és a hét folyamán minden megajándékozottnak személyesen jutatta el a karácsonyi meglepetést. A december elejéig tartó adományigénylésre összesen 18 fiatal jelentkezett, mely pecások részére a Szövetség mind tudott ajándékot biztosítani. A jövő évi Szövetségi horgászjegyeket január hónapban kapják meg a fiatalok, mely biztosítja részükre a most  megkapott felszerelések jogszerű használatát.   A szervezők sikerként könyvelik el, hogy a horgászok által felajánlott –és kiosztott adományok becsült értéke meghaladta a 100.000 Ft-ot.

          

További képek megtekinthetőek itt >>>

     

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezúton is köszönetét fejezi ki minden önkéntesnek, támogatónak, együttműködő partnernek, aki hozzájárult a megajándékozott fiatalok örömteli pillanataihoz.


Jövő évi horgászjegy váltási információk - hír kelt: 2014.12.18. 

A problémamentes évkezdés érdekében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége decemberi Intéző Bizottsági  ülésén döntött, hogy az állami horgászjegyek érvényességi idejéhez igazítva a 2014. évi éves  területi engedélyek érvényességét is 2015. január 31-ig meghosszabbítja. A határozat következtében minden idei  éves területi jeggyel rendelkező horgász szabályosan horgászhat a következő  év elején, ezáltal nem kell az ünnepek között horgászjegyváltással foglalkozni. A 2014.évi fogási napló naptárja még nem rendelkezik két január hónappal, ezért a horgászattal töltött napok dátumát a napló hátoldalára kérjük felírni, a januári fogásokat értelemszerűen folytatólagosan kell bejegyezni a naplóba.

Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy 2015.évben is lesz horgászjegy akciónk, melynek keretében 2015. január 20-ig tudják akciósan megvásárolni az éves területi jegyeiket az egyesületekben. Az idei évben sikerrel bevezetett jegyféleségeink megmaradnak és a horgászrendben is csak néhány, de fontos változás lesz, melyek áttanulmányozását feltétlenül kérjük.

Hírhez kapcsolódó letölthető dokumentumok:

2015. évi jegyárak, díjak >>>

2015. január 01-től érvényes horgászrendi módosítások >>>


Szövetségi Iroda év végi ügyfélfogadása szünetel - hír kelt: 2014.12.17. 

A Szövetségi Iroda 2014. december 22. - és 2015. január 02. között zárva tart, természetesen sürgős esetekben a munkatársak mobiltelefonon elérhetőek lesznek. A horgászjegyekkel kapcsolatos ügyintézésre 2015.január 05-től lesz ismét lehetőség. Köszönjük megértésüket!


Varga Bálint és Günther Graf nyerte az idei megyei versenysorozatot - hír kelt: 2014.12.13. 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ötödször rendezte meg a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza" elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. A Szövetség hagyományainak megfelelően a versenysorozat eredményhirdetésére a decemberi Intéző Bizottsági ülésen került sor pénteken. Seregi Miklós a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke elmondta, hogy örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, volt forduló, ahol a nevezők száma elérte a 57 főt.

     

További képek megtekinthetőek itt >>>

A kupasorozat állomásai közül a legtöbb halat idén a Vasi Vizeken – Abért –tó Kupán fogták a horgászok, fejenként az átlag 4,5 kg-ot. Ezen a versenyen Günther Graf osztrák horgásztársunk a Sárviz-Tavi HE  tagja 12.260 gramm halat fogott.  A  profik versenyében Varga Bálint  az őszi Vasi vizeken Kupán több szép pontyot is zsákmányolt és kiváló horgászat eredményeként 20.320 gramm hallal mérlegelt, ezzel az eredménnyel  sikerült nemcsak a versenyt, hanem az idei versenysorozatot – szoros versengésben -  is megnyerni a versenyzői kategóriában. A versenyző kategóriában Varga Bálint és Komáromi Levente versenyhorgászok az idei 5 versenyzőknek kiírt forduló alatt kiegyenlített teljesítményt nyújtva izgalmas horgászcsatát vívtak az első helyért, ezen kiváló teljesítményekhez külön is gratulálunk. A hobbi horgászok versenyében is szoros eredmény alakult ki az élen. Kovács Béla a Kőszegi HE. tagja és a Gersekaráti HE tagja Günther Graf is kétszer nyerte szektorát, de Günther minden fordulón részt vett, így jobb eredményt tudott elérni az összesítéskor. A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2014. elnevezésű versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3. helyezett versenyzőnek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége gratulációja mellett óriási vándor kupát és emléktárgyakat adott át Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök.  

Versenyző kategória

I. hely: Varga Bálint -Elektromosok SHE - 68 pont

II. hely: Komáromi Levente - Kőszegi HE. -68 pont

III. hely: Paár Tibor - Elektromosok SHE. - 64,5 pont  

Hobbi kategória

I. hely:  Günther Graf - Gersekaráti - Sárvíz-tavi HE. - 50 pont

II. hely: Kovács Béla -Kőszegi HE. - 50 pont

III. hely: Pajtli László Spartacus HE - 43 pont

Részletes eredmények letölthetőek az alábbi linkeken:

 

Megjegyzés: Paár Tibor versenyző hiányzik a csoportképről.


Decemberi halasítás - hír kelt: 2014.12.10.

Elmúlt hétvégén Szövetségi és egyesületi támogatással haltelepítésre került sor vizeinken. A telepítés során kihelyezésre került:

- 5200 vegyes keszeg
- 800 kg válogatott dévérkeszeg (Támogatók: Elektromosok SHE. 400 kg, Rábapatyi HE. 100 kg, Csepregi HE. 300 kg )
- 70 kg csuka (Csepregi HE. támogatásával)
- 500 kg III. nyaras ponty (Kerkafalvi HE. támogatásával)

  

     

További képek megtekinthetőek itt >>>


Ezúton kérünk minden horgásztársat, hogy a most betelepített halakat lehetőség szerint a tavaszi ivást követően tartsák csak meg, hogy a halak a sikeres ívással is hozzá tudjanak járulni vizeink halállományának megújulásához.

December hónap folyamán még a Máriaújfalui Hársas-tóba lesz 300 kg II. nyaras ponty és 1300 kg vegyes keszeg kihelyezve.

A Kerkafalvi Kéthatár-tavon 2014. december 31-ig általános tilalom van a pontytelepítés miatt.


Új vezetés a MOHOSZ élén - hír kelt: 2014.12.02.

A Magyar Országos Horgász Szövetség november 28-i tisztújító választmányi ülésén új társadalmi vezetést választottak a megyei, területi horgász szövetségek képviselői. A 2015-2019 közötti ciklusban a MOHOSZ elnökének Dr. Szűcs Lajost, alelnökeinek Bokor Károlyt (Baranya megye), Dr. Dérer Istvánt (Nógrád megye), Fesztóry Sándort (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), Kozári Miklóst (Somogy megye) és Láda Gáspárt (Csongrád megye) választották meg. Az új vezetés komoly feladatok elé néz, mivel 2015-ben az állami tulajdonú vízterületek halgazdálkodási haszonbérletének pályáztatása kerül sorra. A horgászszervezetek jelenleg 33 ezer hektár vizet hasznosítanak a horgászható mintegy 140 ezer hektárból. 

 
A Választmány ülésén a tisztújítási szavazást megelőzően az országos szövetség leköszönő tisztségviselői részletesen beszámoltak a 2009-2014. év közötti időszakban végzett munkáról. Az ötéves időszak alatt a MOHOSZ Elnöksége (a tagszövetségek egy-egy fő képviselőjéből álló testület) 25 ülést tartott és 243 határozatot hozott a horgászattal, a horgászati szabályozással, a vizek halgazdálkodással, halvédelmével, a horgászszervezetekkel kapcsolatos témákban. A MOHOSZ Választmánya az országos szövetség legfőbb testülete (itt a horgász szövetségek létszámarányuknak megfelelően képviseltetik magukat) az ötéves periódus alatt 14 ülést tartott és 116 határozatot hozott a horgászattal és szervezeteikkel kapcsolatos legfontosabb kérdésekben. Az új elnök és alelnökök megválasztása mellett sor került a Felügyelő Bizottság elnökének és bizottság 6 tagjának a megválasztására is. A MOHOSZ Felügyelő Bizottságának elnöke Dr. Nagy András lett. Az ülésen választották meg a 10 tagú Etikai és Egyeztető Bizottság tagjait és elnökét is. Az Etikai Bizottság elnöke ismét Dr. Kilényi Géza lett.
 
A MOHOSZ-nak az előző ciklusban csak két alelnöke volt, a legfőbb testület a munkafeladatok jelentős növekedése miatt döntött az öt alelnök megválasztásáról. Az alelnökök a feladatok vitele mellett az új elnök által kijelölt szakterületek felelősei is lesznek. A horgásztársadalom és szervezeteik úgy a horgászat gazdaságában, mint a vizek hasznosításában, a halgazdálkodásban, a halvédelemben, a horgászat propagandájában, a horgász versenysportban, és a horgászturizmus fejlesztésében is komoly feladatok elé néznek a következő években.

Forrás: www.mohosz.hu


Rábapatyi HE. őszi nagytakarítása - hír kelt: 2014.11.24.

A Rábasömjéni-tónál önkéntes szemétgyűjtési akciót tartott szombaton a Rábapatyi HE. vezetősége és az egyesület horgászai. A kezdeményezés is mutatja, hogy vizeink partját a horgászközösségünk egyes tagjai magukénak érzik, óvják, védik, tisztán tartják. Ezúton is köszönjük az önkéntes munkában résztvevőknek!

  

 

Kérjük óvja Ön is a környezetet!


Halőri találkozó volt Körmenden- hír kelt: 2014.11.20.

Elmúlt szombaton a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola Rába-parti Pihenő Háza adott otthont a halőrzésben aktívan résztvevő társadalmi halőrök, rendőrségi kapcsolattartók, hivatásos halőrök évvégi rendezvényének.  A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszakban történt és a közeljövőben várható változásokról tájékoztatást adjon a Szövetség, valamint az idei halőrzési tapasztalatokat és javaslatokat  közösen beszéljék meg a halvédelemben résztvevők. A program elején Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége  elnöke köszöntötte a megjelenteket és kívánt tartalmas, építő javaslatokban gazdag szakmai napot. Először Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának halgazdálkodási felügyelője tartott prezentációt a Halgazdálkodási Törvény és annak végrehajtási rendeletének várható kisebb változásairól és a halőrzés idei hatósági tapasztalatairól, valamint a jövőbeni elvárásokról.  A Halgazdálkodási Hatóság előadását követően a helyi horgászrendi változásokról, horgászvizsgáztatásban történő részvétel szabályairól hallhattak információkat Puskás Norberttől a  Vas Megyei Horgász Szövetség  ügyvezető elnöktől.  Ezt követően Cziráky László a Szövetség horgászmestere  a társadalmi halőrök intézkedéseivel szembeni elvárásokról, valamint  a főállású halászati őrökkel történő együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. A program során lehetőség nyílt társadalmi halőrök véleményének, javaslatainak, felmerülő problémáinak megismerésére.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>


Ajándékutalvány az ünnepekre - hír kelt: 2014.11.17.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a közelgő ünnepek miatt ismét készített ajándékutalványt, melyet a megajándékozott területi jegyvásárlásra tud beváltani a következő horgászati szezonban. Az ajándékutalvány  2015. november 30-ig váltható be, ezért nemcsak Karácsonyra, hanem egyéb ajándékozási alkalmakra is kiváló lehetőség a horgásztagoknak. Az ajándékutalvány megvásárolható a Szövetségnél és a tagegyesületeknél, valamint jegybizományosoknál. Az Önhöz legközelebbi értékesítési helyről a 06/94-506-835-ös telefonszámon tudunk felvilágosítást adni.


Országos rekordot meghaladó 6 kg-os dévérkeszeg fogás a Rábán - hír kelt: 2014.11.17.

Kiss Ferenc horgásztársunk a Szentgotthárdi Horgász Egyesület tagjaként 2014. november 11-én a Rába folyó jakabházi szakaszán reggel 11.30-kor 10-15 perces fárasztást követően terelt szákba egy 6020 gramm súlyú rekordlistás dévérkeszeget. A szerencsés horgász 3,9 feederbottal 0,18-as zsinórral, keszegező horoggal, gilisztacsokor csalival fogta az új országos rekordot jelentő dévérkeszeget. Az országos rekordlistán az idei évben kifogott legnagyobb dévérkeszeg 4980 gramm volt, az abszolút rekordlistát hazánkban 5920 grammal vezeti egy 2013-ban fogott dévérkeszeg. A legismertebb keszegfajtánk, melyet magas és lapos testforma jellemez. A fiatalabb példányok színe ezüstös, a felnőtteké világosabb barna árnyalatúak. A Rába folyó magyarországi szakaszának mindig is jellemző hala volt a dévérkeszeg.


Ismét Horgász Karácsony adomány program indul- hír kelt: 2014.10.31.

A gyermekek horgászfelszereléseket, horgászengedélyt kaphatnak karácsonyra

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint közhasznú szervezet a saját tevékenységi területén is tenni kíván, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is kipróbálhassák a horgászatot, mint szabadidős tevékenységet és megtapasztalhassák a halfogás örömét. A családok az elmúlt években a gazdasági és pénzügyi válság hatásainak következtében spórolni kényszerültek. Érthető módon sajnos ilyenkor elsősorban a létszükségletet nem jelentő szabadidős, hobbi tevékenységek kerülnek a háttérbe, mint például a horgászat. Országosan megfigyelhető tendencia, hogy a gyermek horgászok száma évről-évre csökken, mely a gyermek lakosság számának csökkenésével és más külső tényezők megváltozására is visszavezethető. Karácsony közeledtével a Szövetség  2007. évben és a 2010. évben már eredményesen megtartott adományozási programját ismét elindítja "Horgász karácsony 2014” címmel. A program lényege, hogy  a Szövetség a vele kapcsolatba álló horgászboltokon keresztül összegyűjti 2014. december 10-ig a horgászok által felajánlott jó állapotú már nem használt, feleslegessé vált horgászfelszereléseket. Az adománygyűjtő helyek listája a következő:

Az összegyűjtött adományokat a Szövetség rászoruló horgászó, vagy horgászat iránt érdeklődő fiatalok körében kívánja szétosztani karácsonyra egy pályázat keretében. A Szövetség minden megajándékozott 14 év alatti fiatalnak a karácsonyi csomagjában egy 2015. évi vasi gyermek horgászjegyet is elhelyez, hogy a felszerelést már a következő horgászszezonban sportszerűen tudja használni. A program keretében a gyermekek, a horgászadományokat egy egyszerűsített pályázati adatlap kitöltésével és határidőre (2014.december 05.) történő beküldésével tudják igényelni. Az adomány igénylés feltételei, valamint a pályázati adatlap elérhető itt, valamint a Szövetség tagegyesületeinél:

 

Pályázati adatlap letölthető itt >>>

   


Halőrzés alakulása a vasi vizeken- hír kelt: 2014.10.20.

Szabálysértőkről nyilvános listát vezetünk a honlapunkon

Szövetség az idei évben az új jogszabályokhoz igazodva megújította halőrzési rendszerét, mely a szabályok betartatásához és a törvényi előírások miatt is elengedhetetlen volt. Tavasszal a halőrzési és halvédelmi szabályokról tartottunk szakmai napot az I. Vadász - Horgász Nap keretében az egyesületi vezetőknek, halászati őröknek. Az egyesületek közreműködésével intéztük az újra regisztráló társadalmi halőrök új hivatalos okmányokkal történő ellátását. Május végén együttműködési megállapodást kötöttünk a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolával, mely szervezetnél történik a halászati őrök rendészeti képzése és vizsgáztatása. Szövetségünknek jelenleg 7 fő rendészeti vizsgával rendelkező halászati őre és 36 fő társadalmi halőre van.  A főállású halászati őrök számát tavasszal sikerült egy fővel bővíteni Szombathely-és térségében, mert a Szövetség eredményesen szerepelt a  TÁMOP-1.4.1-12/1.-2013-0456. számú pályázaton.  A főállású halászati őrök okos telefonnal történő ellátása nyár elején megtörtént, mely biztosítja az on-line horgászjegyek (területi jegy, turista állami jegy) QR kódjának azonnali ellenőrizhetőségét A hivatásos halászati őrök összességében átlagosan naponta 40-50 főt ellenőriznek. Az idei évben a hivatásos halászati őrök eddig 60 esetben tettek szabálysértési feljelentést. Gyakori szabálysértések: engedély nélküli horgászat, megengedettnél több horgászbot használata, tilosban történő horgászat, parkolás, fogási napló nem előírás szerinti vezetése, megtartott hal beírásának elmulasztása.

         

                                Halőri igazoltatás a vasi vizeken

                          (Archív fotó, készítette: Konyher Tivadar)

 

A helyszíni figyelmeztetések száma is jelentős, mely elsősorban a szemetelés, a fényképes igazolvány meglétének hiánya, a megfogott hallal történő kíméletes bánásmód elmaradása miatt következik be. A társadalmi és hivatásos halászati őrök mellett a rendőrség is aktívan közreműködik a halvédelmi feladatok ellátásában.  A  Vas Megyei Rendőr-főkapitánysággal megújításra került  június hónapban a Szövetség  együttműködési megállapodása  a vasi vizek  halállományának  és a vízi életterének fokozott védelme, az ezzel összefüggő jogsértések megelőzése, felderítése, a halgazdálkodási jog gyakorlásához szükséges feltételek biztosítása érdekében. A rendőrségi kapcsolattartók és a Szövetség társadalmi halőreinek elérhetőségei minden tagszervezetünknél elérhetőek a hatékony kapcsolattartás érdekében. Havonta több alkalommal történik csoportos halászati őrzés is a horgászvizeken, melynek során egy-egy célterületen több halászati őr, akár rendőrrel kiegészülve látja el a szolgálatot.  A Szövetség vízterületén történt horgászati szabálysértésekről nyilvános listát vezetünk a jövőben honlapunkon, mellyel nem titkolt célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a szabálykövető horgászat megvalósítására a horgászvizeinken. A halászati őrzés, akkor lehet igazán sikeres, ha minden horgász egy kicsit „halőr” maga is és vigyáz a közös értékeinkre a horgászvizek mentén. A halvédelmi, halőrzési bejelentéseit megteheti halorzes@vasihorgasz.hu címre, illetve a Szövetség hivatalos elérhetőségeire.

          

Eddigi szabálysértők listája letölthető itt >>>

Megjegyzés: Fényképen látható személyek jogkövető sporttársként vettek

részt az igazoltatásban a cikkben szereplő szabálysértésekkel nem hozhatóak összefüggésbe.


Vadása-tó is feltérképezésre került- hír kelt: 2014.10.16

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének horgászati kezelésében lévő Vadása-tó és előtározójának felmérése a medertérkép készítéssel foglalkozó Lajos Tibor  szakember felajánlásával készült el. A felméréssel egy időben új fejlesztésű berendezések kipróbálása is megtörtént. Az adatok felvétele 2014. augusztus 13-án történt meg, melynek feldolgozását követően minden horgásztársunk számára megismerhetővé vált a csodálatos őrségi horgásztavak víz alatti világa. A felmérési dokumentáció letölthető itt >>>>

A mozgóképes animáció megtekinthető itt >>>

Lajos Tibornak ezúton is köszönetünket fejezzük ki a felajánlásért.


Szerencsés pecások- hír kelt: 2014.10.13.

Elmúlt pénteken a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Intéző Bizottsági ülésén megtörtént a "Vasi vizeken - Perfect promociós játék" sorsolása. Az idei játékra 282 érvényes regisztráció érkezett. A nyertesek telefonon előzetesen egyeztetett  időpontba az ajándékaikat átvehetik munkanapokon a Szövetség vaskeresztesi irodáján, vagy a nyertessel előzetesen egyeztetett helyszínen. Időpont és helyszín egyeztetés a 06/70-33-99-707-es telefonszámon. Az ajándékok átvételéhez a regisztrált érvényes horgászengedély bemutatása szükséges.

 

Regisztrációval feltöltött szép fogások képei megtekinthetőek itt >>>


Nyertesek listája pdf-ben letölthető itt >>>

       

  

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük a regisztrációkat!

 

-----

 

2014. 10. 13. előtti írások megtekintése >>>

2014. 06. 05. előtti írások megtekintése >>>

2013. 11. 22. előtti írások megtekintése >>>

2012. 12. 17. előtti írások megtekintése >>>

2012. 07. 25. előtti írások megtekintése >>>

2012. 01. 12. előtti írások megtekintése >>>

2011. 07. 21. előtti írások megtekintése >>>

2011. 02. 23. előtti írások megtekintése >>>

2010. 08. 09. előtti írások megtekintése >>>

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

.

.

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/4 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt