Vasi Vizeken
  i

 

Aktuális

  

Bővülő horgászati lehetőségek, növekvő horgászlétszám Vas megyében- hír kelt: 2016.02.26.

A vasi Rába folyó szakaszra szóló területi jegyek a nicki gát alatti szakaszra is érvényesek márciustól

Hazánkban, így Vas megyében is sok horgászvíz halgazdálkodási joga lejárt 2015. december 31-én. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége már a tavalyi évben igyekezett minden olyan vízterület állami halgazdálkodási jogát újra elnyerni, rendezni, mely szövetségi, vagy önkormányzati tulajdonban (Hársas-tó, Vadása-tó, Szombathelyi horgásztavak) volt. Az állami kezelésben lévő vízterületek (Pl.: Rába folyó, Pinka. patak ..stb) halgazdálkodási jogának kijelöléssel történő elnyerése a Magyar Országos Horgász Szövetség sikeres közreműködésével január végére történt meg. Szövetségünk lényegében az idei horgászszezon kezdetére ismét rendelkezik hosszú távon a korábban meglévő 1373 hektár vízterület halgazdálkodási jogával. Jelenleg még két vízterület – a Rábasömjéni tó és a Csánigi-tó - halgazdálkodási joga nem került ismét a Szövetségünk horgászati kezelésébe, mert még folyamatban van az illetékes szervek jogi, tulajdonosi, egyéb hatósági felülvizsgálata, de előzetes információink szerint ezek is rendeződhetnek az első tavaszi haltelepítésekig. A hiányzó két horgászvíz halgazdálkodási jogával kapcsolatos változásokról azonnal tájékoztatást adunk honlapunkon, addig is kérjük horgásztársak türelmét. A meglévő horgászvizek mellett új lehetőségként jelentkezik a vasi pecásoknak, hogy néhány év önkormányzati hasznosítás után ismét a Vas Megyei Horgász Szövetségre bízta a helyi önkormányzat a Celldömölki Téglagyári-tó halgazdálkodási jogát a következő tizenöt évre, így az idéntől az is szövetségi horgászjeggyel látogatható.

Hosszas előkészítő munka után az idén sikerült megoldást találnunk a Rába folyó nicki szakaszánál fennálló több évtizedes probléma megoldására is. Ezen területen a horgászoknak, ha eddig a nicki gát alatt is kívántak pecázni, külön horgászjegyet kellett vásárolni, hiába volt közigazgatásilag Vas megyében még a lenti folyó szakasz egy része is. A Rába folyó teljes vasi szakaszára érvényes területi jegyeink – külön díjak fizetése nélkül - automatikusan érvényesek lesznek már idén március 01-től a nicki gát alatti területre a Rábakecöl-Kenyeri között található közúti hídig. Erről állapodtunk meg a Rába folyó győri szakaszának új horgászati kezelőjével a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségével február közepén. A horgászati szabályok vonatkozásában ezen az új kb. öt kilométeres szakaszon az országos horgászrend lesz az irányadó, melynek betartásában minden vasi pecásra számítunk.

 

A horgászvizek megtartása és megszerzése mellett a legfontosabb eredmény, hogy egyre többen szavaznak bizalmat a Szövetség horgászvizeinek és váltanak tagságot, területi jegyet a tagszervezeteinkben, melyet ezúton is köszönünk. Az idén továbbra is megmaradtak a megyei általános horgászjegy mellett – a két éve bevezetett – és egyre kedveltebb horgászjegyféleségeink (folyóvízi, 3 tó+ folyóvizek, Abért tavi...stb.). A 2013. évben még 4512 tagunk volt, míg 2014-ben 4886 –an lettünk, a tavalyi évet pedig már 5624 fővel zártuk. Az éves területi jegy váltásaink is a 2013.évhez képest közel 20 %-al növekedtek, ami 305 db-os növekményt jelent, ezzel lehetőséget teremtve a terven felüii halasításokra.

   

Tavaly sok ezer darab őshonos előnevelt hal kihelyezése mellett fogható méretű pontyból összesen 36.750 kg-ot telepítettünk, míg fehér halakból 9.249 kg-ot. Természetesen tudjuk, hogy mindenki számára elegendő mennyiségű és megfelelő méretű halat nem tudunk telepíteni, de törekszünk rá, hogy az igényeket minél jobban kielégítsük. Az idén január végén a Szövetség Küldöttgyűlés egyhangúan fogadta el és vette fel a szervezet tagjainak sorába három vasi és három zalai horgászszervezetet is, ezáltal várhatóan az idén év végére 7-7,5 ezer főt fogja elérni közhasznú Szövetségünkben lévő horgászok száma. A horgászoktól származó bevételek mellett rendszeresen pályáztunk is fejlesztésekre a tavalyi évben, kb. 25 millió forint támogatást nyertünk el. Ebben volt három szolgálati Suzuki Vitara terepjáró a halőrök számára, egy nagy-teljesítményű fűnyíró traktor, bértámogatás és emellett kisebb program támogatások is voltak. Ezúton is szeretnénk felhívni a horgásztársak figyelmét, hogy a tavalyi esztendőben engedélyt váltott horgászok az állami fogási naplóikat legkésőbb 2016. február 29-ig adhatják le az egyesületükben. A határidő elmulasztói az idei állami jegyüket kizárólag 2000 Ft-tal magasabb áron vásárolhatják meg.

----

Kedves Horgásztársak!


A Rába folyó nicki gáttól a Rábakecöl-Kenyeri között található közúti hídig tartó szakaszon a kifogott és megtartott halakat a következő megnevezéssel és víztérkóddal kérjük bejegyezni a fogási naplókba:
Rába folyó és vízrendszere - víztérkód: 08-182-1-1.


Természetesen a 2017.évtől kiadásra kerülő területi jegyeinken már feltüntetésre kerül az "új"szakasz víztérkódja is.

Sikeres horgászévadot kívánunk!

---

Fényképek archív fotók a 2015.évből.


Iskolai vetélkedőre benevezett csapatok - hír kelt: 2016.02.23.

Ezúton tájékoztatjuk a Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedőre benevezett huszonhat csapatot, hogy a mai napon kiküldésre került az első feladatsor.

A versenyre benevezett csapatok listája itt elérhető >>>

Amennyiben nevezésük beküldése ellenére nem szerepel a csapatuk a listán, akkor kérjük azt azonnal jelezze részünkre.

Sikeres versenyzést kívánunk!


Gersekaráti-tavon önkormányzati karbantartási munkák - hír kelt: 2016.02.09.

  

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az illetékes Vízügyi Hatóság engedélyével a Gersekaráti Önkormányzat, mint a Sárvíz-tó tulajdonosa és vízjogi engedélyese vízügyi karbantartási munkálatokat végez, mely a tó alacsonyabb vízállásával jár. A munkálatok és az átmenti vízszint csökkentés várhatóan március elejére befejeződik.

Köszönjük megértésüket!


Pölöskei Harcsafogó csapatverseny- hír kelt: 2016.02.03.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pölöskei Öregtó nonprofit Kft. tagszervezetünk  2016. április 14. és 17. között hetedik alkalommal rendezi meg nyílt nevezéses, 3 napos harcsafogó csapatversenyét. A verseny védnöke Koós Ferenc, fő támogatói az Energofish Kft. és Bock József.

Helyszín: A Pölöskei Öregtó 140 hektáros területe.   Időpont: 2016. április 14. 15:00 óra– április 17. 08:00 óra

Jelentkezés és bővebb információ: dr Kiss Csaba ügyvezetőnél a +36 20/3686630 telefonon, vagy az ugyvezeto@poloskeito.hu e-mail címen.

Részletes versenykiírás letölthető itt>>>


Szövetségi horgászvizek helyzete - hír kelt: 2016.02.01.

Hazánkban, így Vas megyében is sok horgászvíz halgazdálkodási joga lejárt 2015. december 31-én. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége már  2015.évben igyekezett minden olyan vízterület halgazdálkodási jogát rendezni a tavalyi év végéig, mely szövetségi, vagy önkormányzati tulajdonban volt. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) hatékony érdekképviseleti munkájának köszönhetően lehetőség nyílt  egy törvényi változást követően a hiányzó - elsősorban állami - vízterületek halgazdálkodási jogának kijelöléssel történő elnyerésére, melyet az érintett Szövetségi vizek  esetében kezdeményeztünk is a MOHOSZ-nál. Az első körös kijelölési eljárás még januárban lezárult, melynek következtében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgászati kezelésében maradtak mindazon vízfolyások (Pl.: Rába folyó, Pinka patak, Marcal folyó, Répce folyó…stb.) melyeken eddig is a Szövetség tagegyesületének horgászai pecáztak. Jelenleg még a következő három vízterület halgazdálkodási joga nem került ismét a horgászati kezelésébe, mert még folyamatban van az illetékes szervek jogi, tulajdonosi, egyéb hatósági felülvizsgálata:

 • 18-005-1-1 víztérkóddal rendelkező Csánigi bányató
 • 18-024-1-1 víztérkóddal rendelkező Rábasömjéni bányató
 • 18-020-1-1 víztérkóddal Rába jp-i holtág Meggyeskovácsi

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által 2016.évre kiadott területi jegyek hátoldalán feltüntetett vízterületekre  – kivéve az előzőekben írt három vízterület esetén -  a Szövetség érvényes  halgazdálkodási joggal rendelkezik. A Szövetség horgászati kezelésbe lévő vizeken kizárólag érvényes „állami jegy-és fogási napló”, valamint érvényes területi jeggyel lehet a horgászati tevékenységet folytatni. A fenti három  vízterületen a végleges hasznosító kihirdetéséig átmenetileg érvényes "állami jegy és fogási napló" szükséges a horgászathoz, de az őshonos halak megtartása szigorúan tilos. A hiányzó horgászvizek halgazdálkodási jogával kapcsolatos változásokról azonnal tájékoztatást adunk honlapunkon.

Szövetségünk azon dolgozik, hogy az érintett vizek halgazdálkodási jogával kapcsolatos döntések még a hagyományos első tavaszi haltelepítésig megszülessenek és problémamentesen megkezdhető legyen ezen vízterületeken is a horgászati idény.

----

A MOHOSZ előírásoknak és az előző évek hagyományainak megfelelően a

2016.évi területi jegyeink 2017. január 31-ig érvényesek!


Spartacus HE. közgyűlés- hír kelt: 2016.02.01.

A Spartacus H.E. közgyűlést tart 2016 február 19-én (pénteken)16.30-kor.

Helyszín Szombathely Ady tér 5-szám alatt található klubhelyiség (MMIK. épületében).

Amennyiben a tagság 50%-a + 1f ő nem lesz jelen,úgy közgyűlés határozatképtelen. Határozatképtelenség esetén megismételt közgyűlés időpontja 2016 február 19-e 17.00 óra, helyszíne Szombathely Ady tér 5.

Felhívjuk a tagok figyelmét,hogy határozatképtelenség miatt megismételt közgyűlés az eredeti meghívóban rögzített napirendi pontok tekintetében a jelenlevők számától függetlenül határozatképes.  

NAPIRENDI PONTOK:  

 • Megnyitó
 • Alapszabály módosítása a PTK- előírásainak megfelelően
 • Beszámoló a 2015-ös évben végzett munkáról
 • Gazdasági beszámoló.(2015-es tény.2016-os terv)
 • Felügyelő bizottsági beszámoló
 • Fegyelmi bizottsági beszámoló
 • Munkaterv ismertetése,elfogadása
 • Egyéb

      

Spartacus H.E. Vezetősége


Új tagszervezetek, jegyforgalmazók - hír kelt: 2016.01.31.

   

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a tegnapi napon tartott Küldöttgyűlésén egyhangúan fogadta el és vette fel a Szövetség tagjainak sorába a következő horgászszervezeteket:

A "MOHOSZ-családba" most felvételt nyert horgászszervezetek természetesen a belépési szándéknyilatkozatuk benyújtásakor vállalták a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Magyar Országos Horgász Szövetség alapszabályában és testületi határozataiban előírt kötelezettségek, díjak betartását. A tagfelvételt követően megkötésre kerültek az új tagszervezetekkel az állami -és területi jegyforgalmazási szerződések. Várhatóan napokon belül megkezdődhet az új tagszervezetekben is az átadott állami horgászati okmányok és területi jegyféleségek értékesítése.

A Szövetségünk  - az új tagszervezetek belépésével - aktualizált

jegyforgalmazási pontjai itt érhetőek el >>>

Sikeres együttműködést kívánunk a régi -és új tagszervezeteinknek, valamint a horgászaiknak!


Ismét indul az iskolai horgászvetélkedő - hír kelt: 2016.01.20.

Versenyfelhívás és nevezési lap letölthető itt >>>

  


Állami horgászjegy-és fogási napló forgalmazása- hír kelt: 2016.01.15.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a héten tagegyesületeivel megkötötte az egységes állami horgászokmány forgalmazására vonatkozó szerződéseket és kiadta részükre - az egy dokumentumba egyesített - új típusú állami jegy-és fogási naplókat. A jegyek forgalmazása már több tagegyesületben megkezdődött és a megadott ügyfélfogadási rendek szerint minden forgalmazási ponton napokon belül elindul. A forgalmazási pontok várhatóan tovább bővülnek a hónap végén a Szövetséghez csatlakozó új egyesületek belépésével.

  

Az egységes állami okmányok a következő forglamazási pontokon érhetőek el >>>

Váltson Ön is horgászjegyet a Szövetség tagszervezeteiben!

  

 Plakát letölthető   -nagy méretben - itt >>>


Hatósági Horgászvizsga - hír kelt: 2016.01.09.

  

A Vas Megyei Halgazdálkodási Hatóság 2016. január 21-én, csütörtökön, 09.00 órai kezdettel   ÁLLAMI HORGÁSZVIZSGÁT TART   a Vas Megyei Kormányhivatal 9700 Szombathely, Berzsenyi tér 1. sz. alatt a "Berzsenyi-teremben".  

A horgászvizsgára jelentkezni az itt letölthető "jelentkezési lap"-on lehet, a vizsga díját a jelentkezési lapon megadott számlaszámra kell befizetni. A horgászvizsga díja 3.500.-Ft, a 18. életévét 2016. évben be nem töltő személyek részére 1.000.-Ft.   A kitöltött jelentkezési lapot postai úton, vagy elektronikusan kell eljuttatni az alábbi címre:   Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály 9700 Szombathely, Gagarin u. 2.   E-mail: vas-fm@nebih.gov.hu  

Jelentkezési határidő: 2016. 01. 18. napja. A határidőn túl jelentkezett személyek a horgászvizsgán nem vehetnek részt.  

A vizsga tesztfeladatból és a hazai fogható és védett halfajok képfelismeréséből áll.   A vizsgaanyag megtekinthető, illetve letölthető itt >>>

Amennyiben a horgászvizsgával kapcsolatban kérdés merülne fel, úgy Mesterházy József vadászati-halgazdálkodási felügyelőnél lehet érdeklődni a 94/506-772-es számon, vagy a MesterhazyJ@nebih.gov.hu e-mail címen.


Kerkafalvi HE. Közgyűlése - hír kelt: 2016.01.08.

  


MOHOSZ Közlemény- hír kelt: 2016.01.08.

A Magyar Országos Horgász Szövetség az egységes állami horgászokmányok kiadása és a vizek haszonbérletének tárgyában ezúton tájékoztatja a Horgászokat és az Egyesületeket. Az új egységes állami horgászokmányok első kontingense legyártásra és a tagszervezetek között kiosztásra került. Miután a MOHOSZ az országos forgalmazásra vonatkozó szerződést megkötötte, a mai napon elkészültek és a tagszervezetek felé eljuttatásra kerültek az egységes albizományosi és forgalmazói megbízási szerződési minták, valamint a NÉBIH biztosította a forgalmazást biztosító SZÁK-rendszer azonosítóit és kódjait is. Az okmányok értékesítése a szerződések aláírása után haladéktalanul megkezdhető és a továbbiakban folyamatosan biztosított. Tovább olvasom >>>

  


Meghívó a Celldömölki HE Közgyűlésére- hír kelt: 2016.01.04.

A Celldömölki „Lokomotiv” Horgász Egyesület értesíti tagjait, hogy soron következő közgyűlését 2016. január 15-én pénteken 16.30 –kor tartja a Kemenesaljai Művelődési Központban. A közgyűlés határozatképtelenség esetén 17.00 órakor ismételten összehívásra kerül. A megismételt közgyűlés a jelenlévők számára tekintet nélkül határozatképes.

 A meghívó letölthető itt >>>


Új víztérkódok - hír kelt: 2016.01.02.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságának iránymutatásával generált új víztérkódokat kell feltüntetnie a fogási naplóban, amennyiben halat kívánnak megtartani. A 2016. évre érvényes új területi jegyeken már az alábbiakban közzétett új víztérkódok szerepelnek. Kérjük Önöket, hogy a jövőben az új víztérkódokat szíveskedjenek alkalmazni.

 


1500 kg haltelepítéssel zártuk az évet - hír kelt: 2016.01.02.

Szövetségünk a 2015.évi halgazdálkodási tervével összhangban 2015. december 30-án az alábbi halasításokat végezte el:

 • Kerkafalvi Kéthatár-tó - 500 kg III. nyaras ponty / A Kerkafalvi SHE. pénzügyi támogatásával valósult meg/
 • Kerkafallvi Kéthatár-tó - 300 kg vegyes fehérhal
 • Kerkaszentkirályi Kerka-holtág - 200 kg vegyes fehérhal
 • Vadása-tó - 500 kg vegyes fehérhal

 

A pontyok 1,5-2,5 kg egyedsúlyak voltak, míg vegyes fehérhalak 30-70 dkg közötti átlagsúllyal rendelkeztek

---

Figyelem!

A Kerkafalvi Kéthatár-tavon a telepítés miatt általános horgászati tilalom van érvényben 2016. január 15-ig.


Karácsony- hír kelt: 2015.12.22.

A 2014. évben 4818 fő horgász, a 2015. évben 5624 fő horgász szavazott bizalmat

a Szövetségünknek és tagszervezeteinknek, melyet ezúton is köszönünk!

2016.évben reméljük Ön is vizeinket, közösségünket választja!

---

Szövetségi Iroda ügyfélfogadása szünetel!

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Központi Irodája 2015. december 21. - és 2016. január 03. között zárva tart, természetesen sürgős esetekben a munkatársak mobiltelefonon elérhetőek lesznek. A horgászjegyekkel kapcsolatos ügyintézésre 2016.január 06-tő lesz ismét lehetőség.

Köszönjük megértésüket!


MOHOSZ KÖZLEMÉNY - hír kelt: 2015.12.22.

A közlemény itt letölthető nyomtatható változatban >>>

   


Meghosszabbított területi jegy érvényesség és akció- hír kelt: 2015.12.20.

 

A problémamentes évkezdés érdekében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége decemberi Intéző Bizottsági  ülésén döntött, hogy az állami horgászjegyek érvényességi idejéhez igazítva a 2015. évi  éves  területi engedélyek érvényességét is 2016. január 31-ig meghosszabbítja a kezelésében lévő vízterületeken. A határozat következtében minden idei  éves területi jeggyel rendelkező horgász szabályosan horgászhat a következő  év első hónapjában, ezáltal nem kell az ünnepek között horgászjegyváltással foglalkoznia. A MOHOSZ és a horgász szervezetek által is kezdeményezett jogszabályi változások hatályba lépése miatt a 2016. évi új típusú  - egy dokumentumba egyesített - állami jegy-és fogási napló várhatóan január hónap közepén fog az egyesületek rendelkezésére állni. Az IB ülésen egyúttal döntés született arról is, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hagyományos  éves  területi jegy akciója 2016. január 31-ig meghosszabbításra kerül, hogy mindenki kényelmesen meg tudja vásárolni az új területi jegyeket. Azok a horgászok, akik még a 2016. évi állami "horgászjegy+fogási napló" forgalomba kerülése előtt szeretnék beszerezni az akciós éves Szövetségi területi jegyüket, megvásárolhatják azt a 2015. évre érvényes állami horgászjegyükre is, azok érvényességéig, azaz 2016. január 31-ig.  Ezúton is felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy 2016. február 1-től ezek az éves területi engedélyek már kizárólag a 2016.évi "állami horgászjegy+fogási napló"  megvásárlásával együtt lesznek érvényesek egész évre.  Kiemelten fontos, hogy maga a horgász is figyeljen arra, hogy ebben az esetben az új, azaz a 2016. évi "állami horgászjegy+fogási napló" száma is felkerüljön a Szövetségi éves területi jegyre. Azon horgászok, akik nem kívánnak még közvetlenül az év első hónapjában új területi jeggyel horgászni a  vasi vizeken – a kétszeres „ügyintézés” elkerülése érdekében – célszerűbb a 2016. évi állami horgászjegy+fogási napló rendelkezésre állását követően megvásárolni az akciós éves jegyet. Az állami dokumentumok rendelkezésre állásáról azonnal tájékoztatást adunk honlapunkon.

 Plakát letölthető   -nagy méretben - itt >>>


Csótár János és Varga Bálint lett az idén a vasi vizek legjobb sporthorgásza- hír kelt: 2015.12.20.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hatodszor rendezte meg versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában.  A hagyományoknak megfelelően a megyei versenysorozat eredményhirdetésére a decemberi Intéző Bizottsági ülésen került sor az elmúlt szombaton.   Örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, volt forduló, ahol a nevezők száma elérte a 62 főt.   A versenysorozaton  összesen 121 fő horgász vett részt, az egyes fordulókban átlag 3-5 kg  között voltak a fogások, de volt olyan verseny is ahol négy óra alatt 16-18 kg halat kellett fogni az eredményes szerepléshez. A kupasorozat a következő helyszíneken zajlott: Kerkafalvi Kéthatár-tó, Szombathelyi Csónakázó-tó, Abért II. tó, Gersekaráti Sárvíz-tó, Vadása-tó. A versenyző kategóriában a megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón, a hobbi kategóriában megrendezett 6 fordulóból minimum 3 fordulón kellett részt venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye.  A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.  

 

    További képek megtekinthetőek itt >>>

Versenyző kategóriában Varga Bálint (Elektromosok SHE), Magyar László (Elektromosok SHE) és Komáromi Levente (Kőszegi SHE) versenyhorgászok az idei 5 versenyzőknek kiírt forduló alatt kiegyenlített teljesítményt nyújtva izgalmas horgászcsatát vívtak az első helyért, mely kiváló teljesítményekhez külön is gratulált a most szombaton tartott díjátadáson Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke.

   

    További képek megtekinthetőek itt >>>

A hobbi horgászok versenyében is szoros eredmény alakult ki az élen, a dobogós helyezések csak az utolsó fordulóban dőltek el Csótár János (Kerkaszentkirályi HE.), Hegedüs József  (Pannónia HE) és Kádi Attila (Répcelaki HE) sporttársak között.

    

További képek megtekinthetőek itt >>>

A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2015. elnevezésű versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3. helyezett versenyzőnek a gratuláció mellett a Szövetség  emléktárgyakat és a megye idei legjobb két versenyhorgászának egy-egy ajándék éves területi jegyet is átadott a Szövetségi horgászvizekre Seregi Miklós elnök és Laki László alelnök.

A megye legjobb sporthorgásza címet és a vele járó óriási vándorserleget Varga Bálint sporthorgász immáron  harmadszor nyerte el, melyhez  Puskás Norbert ügyvezető elnök külön is gratulált. Az alábbi rangsor alakult a versenysorozat végére:

Hobbi kategória

I. hely:  Csótár János - Kerkaszentkirályi HE.           

II. hely: Hegedüs József – Pannónia HE.                    

III. hely: Kádi Attila – Répcelaki HE.              

                         

Versenyző kategória

I. hely: Varga Bálint - Elektromosok SHE                  

II. hely: Magyar László – Elektromosok SHE.          

III. hely: Komáromi Levente - Kőszegi SHE.    

       

Részletes eredmények:

 Hobbi kategória >>>                      Versenyző kategória >>>

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek!

 


Nyertesek - hír kelt: 2015.12.19.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az ajándékutalvány facebook megosztási játék szerencsés nyertese:  Gueth Róbert
Nyereménye 1 db 5000 Ft-os ajándékutalvány, mely a Szövetség területi jegyeire váltható be 2016. november 30-ig.    

A nyereményt januárban postázzuk a nyertes részére.

  

Az idei Horgászrendünkben rögzítettük, hogy a Szövetség vízterületein kifogott szép fogások fényképes bejelentői között 1 db következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki. A honlapunkon megjelenített halak képét kinyomtattuk és a mai Intéző Bizottsági ülésen kihúztunk közülük egyet, melyek beküldője lett a területi jegy szerencsés nyertes. ifjú pecás társunk a Lukácsházi Abért II. tavon fogott egy 5,5-6 kg közötti 55 cm pontyot, melyről a képet 2015.08.09-én küldte be Szövetségünknek.


Gratulálunk!

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

  


Keszegek érkeztek decemberben a vasi vizekbe - hír kelt: 2015.12.17.

  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége december hónapban folytatta az ősszel megkezdett vegyes keszeg és dévérkeszeg kihelyezést a kezelésében lévő horgászvizekbe. A hónap folyamán a mai napig több részletben összesen 2449 kg fehérhal érkezett a vasi vizekbe, mely várhatóan tovább folytatódik az ünnepek között a halászatok függvényében. A decemberi dévérkeszeg telepítéseken készült képek megtekinthetőek itt >>>

    

    További képek megtekinthetőek itt >>>

A dévérkeszeg kihelyezések egy rész egyesületi halasítási támogatásokból valósultak meg, melyet ezúton is köszönünk!

Támogató szervezetek: Spartacus HE, Szentgotthárdi HE. Csepregi Répcementi HE.


Meghívó a Pannónia HE. közgyűlésére  - hír kelt: 2015.12.10.

  

Az egyesület vezetése meghívja 2015.12.19-én 10.00 órakor megtartandó rendkívüli közgyűlésére a szervezet tagjait.

Közgyűlés helye: Szombathely, Rohonci u.13 szám, alagsor.

Napirendi pont:

   1./  Új alapszabály ismertetése és elfogadása.

Az alapszabály megtekinthető itt, vagy az egyesület  klubhelyiségében /Szhely, Rohonci u. 13. alagsor / 

Amennyiben a közgyűlés szavazatképtelen az új közgyűlés megtartására változatlan napirendi ponttal 2015. 12. 29-én (kedden) 17.00 órától kerül sor a fenti helyen.

 


Őshonos keszegekről, a halgazdálkodásról és a Vas–hegyi borokról is volt előadás- hír kelt: 2015.11.20.

  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, a Pannon Egyetem Georgikon Karával és a Gyöngyös-Pinka-Répce menti Polgári Egylettel közös szakmai rendezvényét 2015. november 13-án tartotta Vaskeresztesen az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központban. Az elmúlt péntek megtartott jó hangulatú programra közel 50 fő regisztrálta magát. A szervezők nevében Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke köszöntötte a megjelenteket és felkérte  Beliczky Gábort a Pannon Egyetem részéről az „Őshonos keszegállomány hazai helyzete és az állomány mesterséges szaporításának kihívásai” c. előadásának megtartására. Az előadás bevezetéseként Beliczky Gábor örömmel számolt be a Pannon Egyetem Georgikon Karán működő keszthelyi hallabor EU-s támogatással jelenleg is zajló megújulásáról, majd részletesen ismertette a keszegfélék természetes megújulásának és mesterséges szaporításának nehézségeit. 

  

    

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az előadást követően Dr. Havasi Máté Phd. a szarvasi Halászati Kutatóintézettől a „Halgazdálkodás, horgászhasznosítás vs. természetvédelem problémája” címmel tartott prezentációt. Rövid szünetet követően Albert Csaba a Gyöngyös-Pinka-Répce menti Polgári Egylet elnöke és Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke a két szervezet képviseletében együttműködési megállapodást kötött. A megállapodásban rögzítésre került, hogy a felek a közös tevékenység területükön megvalósuló  turisztikai és közösségi célú fejlesztéseik, programjaik előkészítése, megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítanak a halak és horgászok érdekeire, valamint a kulturális értékek bemutatására. A szakmai nap zárásaként a Vas-hegy borainak bemutatására és kóstolására is sor került Mittlné Ódor Anita kiváló helyi borász kalauzolásában. Az este hangulatos beszélgetésekkel színesített vacsorával zárult.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

      


Szép süllő fogás Kerkafalván - hír kelt: 2015.11.19.

A Kerkafalvi Horgász Egyesület tagja Hancz István a héten két szép süllőt is fogott. Az elsőt halszelettel, mely 3,2 kg-os volt, míg a második 7,5 kg volt, mely a képen látható. A gyönyörű süllő kukoricára kapott a szép őszi időben. Horgásztársunknak ezúton is gratulálunk!


Sikeresen zárult a MOHOSZ jogszabály-módosítási kezdeményezése - hír kelt: 2015.11.17.

Folytatva az elmúlt időszak sikeres gyakorlatát, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és stratégiai partnere, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) újabb jelentős lépéseket tett, illetve tesz meg a magyar horgászok és a hazai horgászturizmus fejlesztése érdekében. A legfontosabb eredmény, hogy a mai napon a többpárti egyetértéssel lefolytatott, konszenzusos parlamenti és bizottsági viták után 92,5%-os szavazataránnyal került elfogadásra az a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény (Hhvtv.) módosításáról szóló képviselői indítvány egységes javaslata.  Az előterjesztő, dr. Szűcs Lajos képviselőként és a MOHOSZ elnökeként természetesen személyével is felvállalta a módosítás szükségességét, tekintettel arra a tényre is, hogy az év végével több száz vízterület haszonbérlete lejár és a Hhvtv. alapelvei értelmében a jövőben az elsődleges hasznosítási cél a horgászat és a horgászturizmus fejlesztése.  

  

A nagy többséggel elfogadott megoldás a horgászok és a horgász egyesületek országos érdekképviseletét és koordinációját ellátó szervezet részére címzett kijelölés lett, mint a haszonbérleti szerződés megkötését előkészítő miniszteri rendelkezés. Mindez jelentős lehetőséget és egyben felelősséget is ad a magyar horgászok kezébe az állami tulajdonú természetes vizek 15 éves ciklusú halgazdálkodási hasznosításával, illetve e hasznosítás lehetőségének felelős, nyilvános, átlátható és gyors megteremtésével kapcsolatban. A vita során dr. Szűcs Lajos elmondta, hogy a szövetség célja minden olyan becsületes sporthorgász érdekét képviselni, aki megváltott engedélyével kevesebb adminisztráció mellett, de az eddiginél több vízterületen és lehetőleg nem magasabb árakon kíván hódolni az elkövetkező években is szenvedélyének, s a kereskedelmi halászat felhagyása után a regenerálódó nagy természetes vizeken egyre nagyobb fogási eredményt is szeretne felmutatni.   Kijelentette, hogy a MOHOSZ e társadalmi és szövetségi cél sikeres megvalósítása érdekében 2016-tól minden, eddig sikeresen gazdálkodó tagszövetségét és annak tagegyesületét az új haszonbérleti ciklusban is helyzetbe kívánja hozni, ha az adott szervezet az eddig elért eredményeket megőrizve, fokozatos és tudatos, szakmailag megalapozott fejlesztésként vállalja a halállományok további védelmét, felelős őrzését, a vízparti környezet megóvását és a horgászturisztikai fejlesztések támogatását.   Szintén fontos információ, hogy a Hhvtv. ezen módosításán túl előkészítő szakaszban van a végrehajtási rendelet és a NÉBIH tevékenységét érintő jogszabály módosítása is, ugyanis a MOHOSZ kezdeményezte egy egységes, összevont, az adott évre érvényesíthető állami horgászokmány - lehetőség szerint már 2016. évi - kiadását. A tervek szerint az új okmány alkalmas az eddigi magyar-, német-, angol állami horgászjegyek, az érvényesítő bélyeg, az állami fogási napló, a külön nyilatkozati tömb és a több helyen vezetett horgászvíz-specifikus naplók, összesen 6-7 értékcikk egyidejű kiváltására, egyben áttekinthetőbb, könnyebb kezelhetőséget is biztosít majd a horgászoknak. Ezen jogszabályi változtatások igényén túl szintén kezdeményezésre került a Szövetség által az egyes uniós pályázati kiírások tervezetének központi felülvizsgálata annak érdekében, hogy a jövőben majd a horgász szervezetek is pályázhassanak az általuk hasznosított vízterületek környezeti, infrastrukturális, horgászturisztikai fejlesztésére.

    

Forrás: www.mohosz.hu - MOHOSZ Elnökség


Hajós Áron nagy fogása a Pinkamindszenti tavon- hír kelt: 2015.11.13.

Igazán nagy öröm számunkra, ha ilyen élményeket oszthatunk meg a Szövetségi horgászvizeken fogott halakról. Hajós Áron ifjú pecás társunk még nem töltötte be a 4. életévét a képek készítésekor. A számára óriási zsákmányt jelentő 3 kg-os pontyot 15 perc kemény fárasztás után sikeresen a merítőszákba vezette. A mérlegelés és fotózás után édesapja segítségével visszaengedte a vízbe a szabályoknak megfelelően. Sok hasonló szép élményt kívánunk a Hajós Jánosnak és Áronnak.

  

    


Ajándékutalvány az ünnepekre - hír kelt: 2015.11.12.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a közelgő ünnepek miatt ismét készített ajándékutalványt, melyet a megajándékozott területi jegyvásárlásra tud beváltani a következő horgászati szezonban. Az ajándékutalvány  2016. november 30-ig váltható be, ezért nemcsak Karácsonyra, hanem egyéb ajándékozási alkalmakra is kiváló lehetőség a horgásztagoknak. Az ajándékutalvány megvásárolható a Szövetségnél és a jegybizományosoknál. Az Önhöz legközelebbi értékesítési helyről a 06/94-506-835-ös telefonszámon tudunk felvilágosítást adni.

                                                  Nyerjen Ön is ajándékutalványt karácsonyra!

Az ajándékutalvány hírt facebook oldalunkon megosztó sporttársak között 1 db 5000 Ft-os ajándékutalványt sorsolunk ki A megosztásokat 2015. december 18. (péntek) 13.00 óráig fogadjuk, sorsolásra 2015. december 18-i Szövetségi IB. ülésen kerül sor. A nyertes nevét facebook oldalunkon tesszük közzé. Megosztásra fel >>>


Őszi keszeg telepítések a vasi vizeken – hír kelt: 2015.11.10.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2015. november 09-én az alábbi horgászvizekbe helyezett ki I-II-III. nyaras keszegeket (bodorka, vörösszárnyú) 2000 kg-os mennyiségben:


- Vasvári tavak – 200 kg
- Szombathelyi Csónakázó-tó – 300 kg
- Szombathelyi Horgász-tó – 300 kg 
- Gencsapáti Horgásztó – 300 kg 
- Abért II. tó – 900 kg 
 

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

      


A kihelyezések már október végén megkezdődtek vegyes fehérhal telepítésekkel, melyek november-december hónapban halászatok függvényében folytatódnak a többi Szövetségi horgászvízen. A tervek szerint összesen még közel 7000 kg vegyes fehérhal kerül kihelyezésre.

 

  További képek megtekinthetőek itt >>>

  


Természetházban a horgászatról és halakról  is hallhatnak előadásokat a fiatalok– hír kelt: 2015.11.10.

Több mint másfél év kemény munkájával a RÁBA­ Műgát és Térségéért Egyesület tagjai szinte őserdei állapotokból alakítottak ki - egy volt vasúti őrházból, annak környezetéből -  a természet élővilágát bemutató természetházat-tudtuk meg Dóczi Attila egyesületi elnöktől. ­ Az 1979. május 26­án megszűnt Sopron-Celldömölk vasútvonalon lévő Rába híd megálló őrháza természetház céljának tökéletesen megfelel.

  

A nomád körülmények közt lévő két szobás ingatlant és a hozzá kapcsolódó külső helyiségeket az évek során az idő vasfoga és a tolvajok eléggé megtépázták, így sok mindent pótolni kellett. Ebben fő támogatók voltak a megyei önkormányzat, a GYSEV Zrt., a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, a Győr­Moson-Sopron Megyei Vadászkamara és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága.

   

   

Az épület belsejében láthatók azok a fotók, poszterek, trófeák, kikészített állatbőrök, amelyek a környező növény és állatvilágot mutatják be az erdő közepén. Lehetőség nyílik itt madárgyűrűzésre, állatmegfigyelésekre, a növényvilág változásának megfigyelésére tavasztól őszig. ­ A bérelt terület tisztítása az eredeti állapotok meghagyása mellett történt, így valamennyi termő erdei, mezei gyümölcsfa gondozása is elkezdődött. Így tehát ringlóból, vadkörtéből, csipkebogyóból, bodzából, kökényből, erdei szederből, somból jövőre itt folyamatosan nagyobb mennyiségű szörp, üdítő, lekvár, tea, pálinka készíthető. Erre a munkára egy répcelaki, nagyon szorgalmas nyugdíjas csapat vállalkozott.

 Lehetőség lesz iskolai foglalkozásokat is tartani, a szemléltető eszközök mellett az élő természet szépségének megismerése fontos a gyermekek részére is.  A területen mód lesz bográcsozásra, pihenősátrak felállítására is ­közli Dóczi Attila. ­ Az egyesület a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskolával  együttműködési megállapodást kötött, így a diákok részére madárgyűrűzést, a közeli folyóvizek (Rába, Kis­Rába, Kőris, Répce) élővilágát mutatjuk be,valamint a védett és fokozottan védett élővilággal is ismerkedhetnek. A természetházat meghatározott időben a nagyközönség számára is látogatható lesz.

  

   

A Természetház megnyitása után nem sokkal már a Vas Megyei Horgász Szövetség Ifjúsági Szakbizottságának tagja Kádi Szabolcs fiatal versenyhorgász édesapjával Kádi Attilával tartott horgászati alapismeretekről szóló előadást gyermekeknek, melyet a jövőben is folytatni kíván a RÁBA­ Műgát és Térségéért Egyesület és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

A hírhez felhasználásra került a vaol.hu írása.


Szép fogások a vasi vizekről– hír kelt: 2015.11.01.

Az aktív horgászszezon vége felé még nagyobb örömmel osztjuk meg horgásztársaink fogását a következőkben:

    

Mozsár Gábor egy 12,6 kg-os ponttyal Gersekaráti Sárvíz-tavon....

Mozsár Gábor horgásztársunk édesapja egy szintén gersekaráti 9 kg-os ponttyal...

  

Horváth Gyula egy szép ponttyal a Szombathelyi Csónakázó tavon...

 

  

Zsankó György csukával és Barki Jenő ponttyal a megújult Csónakázó tó horgászstégeken ...

 

Az ikervári műcsatorna 10+-os ajándéka osztrák horgásztársunknak...

 

 

Farkas Tamás Újperinti I. tavon fogott 10,2 kg-os 83 cm-es amurral...

 

----

Gratulálunk a horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!

 

Ha Önnek is volt hasonló élménye küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,

vagy töltse fel facebook oldalunkra!
 

  
Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott
rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.
A 2015. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab
következő évre érvényes Szövetség területi jegyet sorsolunk ki.

 


Módosult a horgászat és halvédelem előírásait szabályozó renedelet– hír kelt: 2015.11.01.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Közlöny 137. számában - a 19831-19837. szakaszokban jelent meg 2015. szeptember 24-én -  a Földművelésügyi Miniszter 56/2015. (IX. 24.) FM rendelete halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet módosításáról.

A hatályba lépett módosítás tartalma több ponton is érinti  a horgászatot, ezért készítettünk egy tájékoztatót a fontosabb változásokról, mely letölthető itt >>>

 


  

Halőrzési célra három terepjárót nyertek vidékfejlesztési támogatással – hír kelt: 2015.10.15.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének három tagszervezete – a Rábapaty és Vidéke Horgász Egyesület, a Sárvíz-tavi Horgász Egyesület és a Kéthatár-tó Kerkafalva Horgász Egyesület -  a Szövetséggel szoros együttműködésben az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési  Alap „Vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztése 2015.” című pályázat keretében elnyert 1-1 db. Suzuki Vitara típusú terepjárót. Az összkerék-meghajtású halőri autók egyedi értéke bruttó 6.320.700 Ft volt, melyet 100 % támogatással tudtak megvásárolni a nyertes egyesületek.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A gépkocsik hivatalos átadására csütörtökön délután került sor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi Horgászturisztikai Központjában. Az ünnepi átadáson a megjelenteket köszöntötte Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke, aki köszöntőjében elmondta, hogy  napjainkban 5527 tagot számláló közhasznú Szövetség sokrétű tevékenységében a horgászat feltételeinek biztosítása mellett a hal -és élőhelyének védelme, az ifjúság nevelése, valamint sporthorgászat szervezése kapja a fő hangsúlyt. A taglétszám vonatkozásában a Szövetség a tavalyi évhez képest 710 fős növekedést könyvelhet el szeptemberig, mely a sikeres pályázatok mellett egyértelműen jelzi a Szövetség és tagszervezetei iránti bizalom folyamatos erősödését. Az elnöki köszöntő után

     

További képek megtekinthetőek itt >>>

V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért felelős államtitkár köszöntötte a megjelenteket és ünnepi beszédet tartott.  V. Németh Zsolt elmondta, hogy a természetes vizekben élő halakat nemcsak azzal lehet veszélyeztetni, ha valaki mondjuk engedély nélkül horgászik, vagy nem tartja be a horgászati szabályokat, hanem azzal is, ha tevékenységével a vízparton rombolja a természetet, nem vigyáz a természeti értékekre. Szavai szerint a horgászegyesületek halőrei a vízpartok rendjére ügyelve a természetet is védik, éppen ezért érzi fontosnak a kormányzat a támogatásukat, munkakörülményeik javítását. Az államtitkár az átadóünnepségen azt is hangsúlyozta: a horgászat és az ahhoz kapcsolódó turizmus már messze nagyobb gazdasági hasznot hoz, mint maga a halászat, szavai szerint ezért állt a kormányzat a halászok és horgászok között hosszú évtizedek óta tartó vitában, végül a horgászok oldalára.

     

További képek megtekinthetőek itt >>>

  

Mindhárom horgászegyesület a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagszervezeteként lát el halvédelmi és horgászati célú közösségi feladatokat - a Szövetség által hasznosított -  29 folyó -és  20 állóvízen, azaz összesen 1373,61 ha vízterületen Vas-és Zala megyében. - tudtuk meg Puskás Norberttől a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnökétől, aki a pályázati projektről tartott ismertetőt.  A halászati őrök feladatkörébe tartozik a vízpartokon felmerülő bűncselekmények, szabálysértések feltárása és az azzal kapcsolatos intézkedések megtétele. A főállású halászati őrök az önkéntes halőrökkel eddig is gyakran láttak el közös szolgálatot.  Az elmúlt évtizedekben - szolgálati gépjármű hiányában – saját tulajdonú személygépkocsival végezték az ellenőrzéseket. Elhangzott, hogy a nyertes horgász egyesületek a Szövetséggel a jövőben is szorosan együttműködnek a pályázatban leírt halőrzési szakmai program sikeres megvalósításáért. A halőri feladatok hatékony ellátása érdekében – az egyesületi társadalmi halőrök mellett - feltétlen szükség van a rendészeti vizsgát tett halászati őrökre is, akik a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségével állnak munkaviszonyban.  A projektismertetés után Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök a támogatási lehetőség megteremtéséért díszoklevelet adott át a Földművelésügyi Minisztériumot képviselő V. Németh Zsolt államtitkárnak, valamint a sikeres pályázatok elnyerésében együttműködő egyesületek elnökeinek.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Elismerő díszoklevélben részesült Kálmán Elek a Kéthatár-tó Horgász Egyesület elnöke, Csupor Mihály a Rábapaty és Vidéke Horgász Egyesület elnöke, valamint Boros Zoltán a Sárvíz-tavi Horgász Egyesület elnöke. A beszédeket követően a helyi kulturális értéket magas színvonalon képviselő Vaskeresztesi Hagyományőrző Tánccsoport produkciója színesítette a programot. Az ünnepség zárásaként V. Németh Zsolt államtitkár ünnepélyesen átadta a pályázaton elnyert gépkocsik kulcsát a nyertes horgászegyesületek vezetőinek, majd a megjelentekkel közösen megtekintették az új halőri terepjárókat.

    

További képek megtekinthetőek itt >>>


Újjab szép fogások a Sárvíz-tavon – hír kelt: 2015.10.06.

Takács Gábor horgásztársunknak sikerült már a közelmúltban is több rekord méretű halat fognia a gersekaráti Sárvíz-tavon. A hét elején ismét szerencsével járt, egy gyönyörű 11 kg-os amur akadt a horgára!

Benkő Dávid horgásztársunkszeptember közepén szintén a Gersekarati Sárvíz-tavon fogott egy gyönyörű 11 kg-os pontyot, melyről készített fényképet ezúton is megosztunk.

                            

                      A fogásokhoz ismételten gratulálunk és további kellemes időtöltést kívánunk!


Megkezdődött a szavazás a jövő év haláról– hír kelt: 2015.10.06.

 

A Magyar Haltani Társaság honlapján állított jelöltek közül - compó, márna és selymes durbincs - az nyeri el a kitüntető címet, amelyik december végéig a legtöbb voksot kapja.

 

A korábbi évekhez hasonlóan ez alkalommal is három őshonos halunk közül választhatnak a szavazók. Az átlátszó tavakban óarany színű, a sötét vizekben barnásfekete árnyalatú compó nem csak szép, de kitűnő húsú halunk is egyben. A sekély, erősen felmelegedő, növényekkel benőtt állóvizeket lakja, ahol a gyakorta szűkös oxigéntartalom ellenére is megél. Adottságai a klímaváltozás során előnyt jelenthetnek számára.

Vele ellentétben a márna a hűvösebb, sóderes medrű folyóvizeket kedveli. Ívása is az ilyen szakaszokon zajlik, a duzzasztók fölötti iszapos részeket elkerüli. Kitűnő horgászhal, amelynek szálkás, de ízletes húsát sokan kedvelik. Az ikráját azonban nem ajánlatos fogyasztani, mert megárthat.

A védett selymes durbincs a Duna és mellékfolyói vízrendszerében alakult ki, és ma is csak ezekben a vizekben él. Természeti értékünk tehát, amelynek védelmét bennszülött volta mellett állományainak megfogyatkozása is indokolja. A jelöltek közül 2015. december 31-ig lehet választani a társaság honlapján (http://haltanitarsasag.hu), eredményhirdetés január elsején

Forrás: Magyar Haltani Társaság


Szendi Gábor  remekelt a Kocsis György Emlékversenyen– hír kelt: 2015.10.03.

 

Az Elektromosok Sporthorgász Egyesülete az idei évben is megrendezte az Elektromos Kupát, melyet közgyűlési döntés értelmében az idei évtől Kocsis György horgásztársuk emlékére tartanak a jövőben. Kocsis György az egyesület  tagja volt több mint 30 évig és aktív versenyzőként segítette  az Elektromosok Sporthorgász Egyesületét. A versenyfelelősi, csapatkapitányi feladatokat is sok évig látta el, melyben mindig kiemelt szerepet kapott a fiatalok segítése.  Az emlékverseny szeptember utolsó szombatján  került megrendezésre a Szombathelyi Csónakázó-és horgásztavon. A megmérettetés kora reggeli regisztrációjára a  rendkívül szeles, hideg idő miatt 20 fő érkezett.   Porteleki Gábor az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és rövid szabályismertetés után a versenyzők kihúzták a rajthelyeiket. A hobbi kategóriások a Csónakázó tó új horgászstégen foglaltak helyet, míg a versenyzők a horgásztó horgászállásain. A négyórás versenyen a  hobbi horgászok közül Bognár László (Elektromosok SHE) kitartó horgászattal apró halakból 2340 gramm-ot fogott, mely elég volt a kategóriában a győzelemhez. Az ifjúságiak Bicsák Barnabás (Elektromosok SHE) nyert 820 grammal.  A versenyzőknél már szorosabb eredmények alakultak ki. Az igazán eredményes módszer a rakós botos horgászat volt a tó keszegeire, de volt olyan is aki váltogatta a rakós botot és spicc botot. A legeredményesebb horgász  Szendi Gábor (Szentgotthárdi HE) lett 4740 grammal, míg tőle csak 10 grammal maradt le Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE). A versenyző kategóriában főként bodorkák, dévérkeszegek akadtak horogra.  Az eredményhirdetésen Porteleki Gábor  megköszönte a sportszerű részvételt, majd ismertette az eredményeket és Kocsis Balázzsal közösen ajándéktárgyakat és emléktárgyakat adtak át. A nap legtöbb halat fogó versenyzője Szendi Gábor nyerte el  a Kocsis György emlékére alapított vándorserleget.  Az egyesületi ajándékok mellett  különdíjak is  átadásra kerültek a Ho-Ho Horgászbolt, a  Mini-Zoo Díszállat és  Horgászbolt, valamint a Pesca Horgászbolt jóvoltából.  Részletes eredmények itt letölthetőek >>>

       

                                                        További képek megtekinthetőek itt >>>


Általános halászati és horgászati tilalom a Zala megyei határfolyókon – hír kelt: 2015.10.01.

A tömeges bevándorlással összefüggésben, a Kormány 270/2015 (IX.18.) Korm. Rendelete alapján, a válsághelyzetben alkalmazható intézkedések alkalmazási területe lett Zala megye.   A válsághelyzet kezelése kapcsán Zala megye teljes horvát-szlovén határszakaszán található határfolyókon és a  betorkolló vízfolyások 500 méteres szakaszán - a Zala Megyei Kormányhivatal - az érintett halgazdálkodásra jogosultak területén horgászati-és halászati tilalmat rendelt el 2015. október 01. 14.00 órától.

Hatósági határozat letölthető itt >>>

Visszavonva 2015. 10. 02. (péntek) 10.00 órától!!!

Ismét lehet horgászni!

Frissítve: 2015.10.02. 13.09 óra


Megérkeztek a pontyok Marcali tározóból– hír kelt: 2015.09.30.

Mai napon megtörtént az őszi pontytelepítés. A pontyok egészségesen megérkeztek az új otthonukba. A szerdai pontytelepítés miatt általános horgászati tilalom lépett életbe az érintett állóvizeken 2015. szeptember 30-án (szerda) 10.00 órától 2015. október 03. (szombat) reggel 6.00 óráig. Jó fogást kívánunk!

   

  További képek megtekinthetőek itt >>>

   


Több mint 8 tonna ponttyal indul az őszi halasítás a vasi vizeken– hír kelt: 2015.09.25.

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2015. szeptember 30-án a kezelésébe lévő horgászvizekbe 8150 kg fogható méretű 1,5-2 kg közötti pontyot telepít. Az idei évben eddig pontyból 26.550 kg került a horgászvizekbe, de az előnevelt ragadozó halakból - csuka, süllő, balin, sebes pisztráng -  és keszegfélékből is több ezer darab került a tavakba, folyókba. A késő ősz folyamán tovább folytatódik a halasítás a II-III. nyaras keszegfélékkel. A szerdai pontytelepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe az érintett állóvizeken 2015. szeptember 30-án (szerda)  10.00 órától 2015. október 03. (szombat) reggel 6.00 óráig.  A mostani telepítés a következők szerint alakul:

Vízterület megnevezése

Ponty

Mennyiség (kg)

Rába folyó Alsószölnök

250

Rába folyó Ikervár

300

Marcal folyó

200

Gersekarát-Sárvíz tó

800

Vadása tó

300

Magyarszecsődi tó

1100***

Hársas tó-Máriaujfalu

750

Új-perint 1. sz. tó

350

Szombathelyi csó.tó

700

Püspökmolnári tó

350

Gencs-Perenyei tó

300

Répcelak-Csánigi tó

300

Merseváti tó

350

Szombathelyi horg.tó

300

Vasvári tavak

350

Kéthatár tó-Kerkafalva

400

Rábasömjéni tó

300

Nagypiriti tó

200

Csepregi tó

250

Kerkaszentkirály

300

***Megjegyzés:

500 kg a Körmendi Munkás HE támogatásával valósul meg

  


Szezonzáró Feeder Kupa – hír kelt: 2015.09.22.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által múlt vasárnap került megrendezésre a versenyszezon utolsó megmérettetése a Vasi Vizeken Feeder Kupa. A verseny helyszíne - csakúgy mint tavaly - idén is a Lukácsházi Abért II. tó volt. Az előzetesen leadott nevezéseken felül, még a reggeli technikai értekezlet előtt is sokan neveztek, így összességében 35 horgász indult a kupán. Puskás Norbert ügyvezető elnök a szabályok ismertetése előtt megnyitó beszédében köszöntötte a megjelenteket és jó fogást kívánva felkérte a pecásokat a rajthelyek kihúzására.

      

                                                    További képek megtekinthetőek itt >>>

A sorsolást követően a nevezők elfoglalták horgászhelyeiket és kezdetét vette a felkészülés. Az 5 órás halfogást jelző dudaszó kíséretében 9 órakor kezdetét vette a megmérettetés. Az erős szeles időjárás próbára tette a pecásokat. A délelőtt folyamán meglehetősen okosan kerülgették a pontyok, amurok a számukra bedobott csalikat. A versenyzők kevés, igazán méretes halat tudtak a nap első felében szákba terelni. A verseny második felében viszont a horgászok bizonyultak ügyesebbnek, ezáltal egyre több 2-3 kg körüli amurt sikerült kifogni. A Szentpéterfáról érkezett Wágner Istvánnak (Sárvíz-tavi HE) az utolsó percekben sikerült megakasztani egy szép amurt, melyet sajnos csak a verseny végét jelző dudaszó után sikerült szákba terelni. A halfogás érvényessége esetén akár verseny megnyerését is jelenthette volt az így kifogott negyedik amur.

                    

                                                    További képek megtekinthetőek itt >>>

        

A mérlegelést követően a Feeder kupa legjobbjának járó díjat Porteleki Gábor az Elektromosok SHE. versenyzője vihette haza, 8240 grammos fogással végzett a dobogó felső fokán. Az ezüstérmes Steirich Dávid István lett összesen 5580 gramm fogott hallal. A harmadik helyezett Pajtli László a Spartacus HE. pecása, 7840 grammal mérlegelt. A verseny végig kiváló hangulatban, sportszerű keretek között zajlott, ahol a helyezést el nem érő horgászok is szép fogásokkal, elégedetten térhettek haza. Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

         

                                                  

                                          Jövőre is várunk minden horgásztársat a versenyeinken!


VIII. alkalommal volt Répce Kupa– hír kelt: 2015.09.22.

Immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre augusztus utolsó hétvégéjén három egyesület közös versenye a Répce Kupa. A horgászkupán a szokásoknak megfelelően a Büki HE., Csepregi HE. és a Répcelaki HE. képviseltette magát 5 fős csapatokkal.

  

 

  További képek megtekinthetőek itt >>>

A Csepregi-téglagyári tavon remek időben, szikrázó napsütésben megtartott csapatversenyen egyénileg is díjazva lettek a legjobb horgászok. Az egyéni verseny győztese Varga Bálint lett 4690 gramm fogással, a második Kóbor Ottó 2050 grammal, míg a harmadik helyen Tóth Imre végzett 1700 gramm hallal.

  

 

  További képek megtekinthetőek itt >>>

A csapatverseny nagy küzdelmet és szoros eredményt hozott, melynek végén a Csepregi HE. versenyzői bizonyultak a legügyesebbnek, így ők nyerték meg idén a vándorserleget, a második a büki és a harmadik répcelaki együttes előtt.

Az eredményhirdetés után a szervezők megvendégeltek minden résztvevőt, szurkolót egy finom pörkölttel. Az egytál étel elfogyasztása után a horgászok jó hangulatban még hosszasan elemezték egymás között a sikeres és elszalasztott halfogások történetét. Végeredmény az alábbiak szerint alakult:

Csapat:                                                                                          

1. Csepregi HE. – 6. hsz.                                                                     

2. Büki HE. – 9,5. hsz.                                                                             

3. Répcelaki HE. – 14,5. hsz.                                                              

Egyéni:

1. Varga Bálint – 4690 g

2. Kóbor Ottó – 2050 g

3. Tóth Imre – 1700 g


Horgászati tilalom lesz horgászverseny miatt - hír kelt: 2015.09.22.

A Szombathely Csónakázó -és horgász tavon 2015. szeptember 26-án szombaton megrendezésre kerülő Kocsis György Emlékverseny (Elektromos Kupa) miatt általános horgászati tilalom lesz 6.00 órától 13.00 óráig a reggel kijelölésre kerülő versenypályán - a versenyre nem nevezett horgászoknak

Köszönjük megértésüket!


Katasztrófavédelmi gyakorlat lesz a Merseváti tavon- hír kelt: 2015.09.18.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Szövetség tulajdonában lévő Merseváti-tőzeg tavon a  területileg illetékes Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatot tart 2015.09.26-án (szombaton) 9-13 óra között.  A gyakorlatra kijelölt partszakaszon általános horgászati tilalom lesz elrendelve. Köszönjük megértésüket!

 


Magyarok lettek Európa legjobb rendőrhorgászai- hír kelt: 2015.09.18.

 

A Horgászatot kedvelők Ligája Rendőrhorgász Egyesület (HO.KED.LI) rendezte 2015.évben a Szeged-Matyéri evezőspályán a 28. Rendőrhorgász Európa bajnokságot. A verseny időpontja 2015. szeptember 4-5-e volt, melyet megelőzött egy 4 napos edzés. Az Európa Bajnokságon hét ország huszonnégy (öt fős) csapata, összesen 120 versenyző horgászott. A magyar nemzeti rendőr válogatott mellett további három hazai csapat is indult a Bait Factory Hungary Team, a Dovit Team és a Mosella Police Team, melyben Vas megyei rendőr Újhelyi László is részt vett. A magyar nemzeti csapatot Lakatos Sándor, Tímár Károly, Horváth Béla, Dr. Furkó Kálmán, és Donkó Rajmund alkotta.

Európa bajnok magyar rendőr horgászválogatott

Válogatottunk már az első napon tetemes előnyre tett szert, 21 ponttal /2,6,9,1,3/ toronymagasan vezette a versenyt az egész mezőny előtt. A hosszantartó kánikula után a második fordulóra markáns hidegfront érkezett, de ez a halak étvágyát nem befolyásolta. Egymás után kerültek szákba a pontyok, amurok, kárászok,valamint törpeharcsák. Mellyel a csapat tovább növelte előnyét és immár második alkalommal nyerte meg az Európa Bajnokságot.

Újhelyi László vasi rendőr a Mosella Police Team csapattagjaként

A nemzeti csapatok között bajnok: Magyarország, második az angol csapat, míg harmadik helyen a német versenyzők végeztek. Összességében egy nívós versenyt sikerült rendezni, mind a hazai, mind a külföldi rendőrhorgászok nagy megelégedésére. A külföldi versenyzők és hozzátartozóik dicsérték a helyválasztást, a jó időt, a rendezés színvonalát. A résztvevők csak a verseny alatt 1.896 kilogramm halat fogtak, ami fejenként 16 kilós átlagfogást jelentett a két fordulóban. Végeredmény lista letölthető itt >>>

Ezúton is gratulálunk a kiváló eredményhez!

Forrás: HO.KED.LI


Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat előzetes végeredménye - hír kelt: 2015.09.17.

Az idei évben megrendezett versenyek eredményeit kategóriánként összegyűjtöttük és elláttuk a szektor eredményekhez tartozó pontszámokkal. Az elért pontszámok alapján az előzetes végeredmények az alábbi linken tölthető le:

A versenysorozat előzetes végeredménylistájában, ha elírást, vagy esetleg

számítási problémát észlel kérem jelezze felénk ezt 2015.09.30-ig az info@vasivizeken.hu  e-mail címre.


Varga Bálint remekelt a hétvégi horgász kupán– hír kelt: 2015.09.15.

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége idei évben megrendezett „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozat utolsó állomását tartotta elmúlt vasárnap a  Szombathelyi Csónakázó tavon. A verseny eredeti helyszíne a Gersekaráti Sárvíz-tó volt, de a tó alacsony vízállása és hínárosodottsága miatt átkerült a megmérettetés a Szombathelyi Csónakázó tóra. A pontszerző horgászkupán 28 fő vett részt. A versenyző kategória indulói az új horgászstégeken foglaltak helyet, míg a hobbi horgászok a tó többi részén. A profi sporthorgászok közül többen küszökre és kis keszegekre horgásztak 3-4 m-es spicc bottal, de volt olyan horgász is aki a rakósbotot részesítette előnybe. Az első szektorban Komáromi Levente (Kőszegi SHE.) remekelt 5.240 gramm fogással, míg a második szektorban Varga Bálint (Elektromosok SHE.)  nyert 6.980 gramm hallal.

  

  További képek megtekinthetőek itt >>>

A hobbi horgászoknál az első szektorban Zsankó György (Pannónia HE) volt a legszerencsésebb, ő egy szép pontyot is fogva 2.990 grammal nyert, míg a másik szektorban a Kerkaszentkirályi HE. sporthorgásza Csótár János végzett az élen 3.300 gramm hallal. A harmadik szektorban Kádi Attilla (Répcelaki HE.) fogott apró halakból 2900 grammot, mely szintén szektor győzelmet ért. Az előző fordulókban a horgászoknak többször kellett nagy halakra (ponty, amur) horgászni, míg a mostani versenyen az apró halas horgászat hozott sikert.

       

    További képek megtekinthetőek itt >>>

A versenyen induló ifjúsági horgászok közül a Vasvári Petőfi Horgász Egyesület tagja Kovács Zsolt volt a nap legjobbja. A csodálatosan megújult környezetben, kiváló időjárási körülmények között megtartott verseny zárásaként Puskás Norbert ügyvezető elnök megköszönte az aktív és sportszerű  részvételt a versenysorozaton indult horgászoknak, majd kupákat adott át a nap legjobb pecásainak.

 

Végeredmény:

Versenyző kategória:

1. Varga Bálint

Elektromosok SHE.

6980 g

2. Komáromi Levente

Kőszegi SHE.

5240 g

 

3. Kovács Péter

Elektromosok SHE.

4020 g

 

Hobbi kategória

1. Csótár János

Kerkaszentkirályi HE.

3300 g

2. Zsankó György

Pannónia HE.

2990 g

3. Kádi Attila

Répcelaki HE.

2900 g

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


VASI VIZEKEN – FEEDER KUPA 2015.– hír kelt: 2015.09.14.

Verseny helyszíne: Lukácsházi Abért II. tó


Verseny ideje: 2015. szeptember 20. (vasárnap)


Nevezési határidő: 2015. szeptember 18., (péntek) – max. 50 fő nevezését tudjuk elfogadni! - Online nevezés itt >>>


Nevezési díj: 0 Ft

Minden versenyzőnek rendelkezni kell a verseny napján 2015.évre érvényes Szövetségi területi jeggyel.

(Érvényes jegynek tekinthető a Szövetség által kiadott Vas megyei komplett, a 3 tavas vasi, az időszaki vasi, az éves Abért tavi, az éves zalai, valamint a napi-heti területi jegyek).

Érvényes versenyzői SIR kártya kizárólag versenyzői kategóriában szükséges.

Verseny menete: A verseny egy 5 órás fordulóban kerül lebonyolításra.

6:45 regisztráció
7:15 megnyitó, sorsolás
7:30 rajthelyek elfoglalása, felkészülés
8:15 csali ellenőrzésének megkezdése
8:50 etetés kezdete
9:00 verseny kezdete
13:50 jelzés az utolsó 5 percre
14:00 verseny vége
15:30 eredményhirdetés


Szabályok:

• Etetőanyag – átöntés után, használatra kész állapotban - maximum 12 liter és csali maximum 2,5 liter használható. (max.: 0,5 liter etető szúnyoglárva, ezen felül 1/8-os /0,125 l/ csalis edénybe tűzőszúnyog) Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia, semmilyen fémes eredetű anyag, valamint bojli, paszta, vagy gyurma műcsali nem használható. Tilos a víz felszínén úszó etetőanyagok használata.

• A verseny ideje alatt - kivéve az előtte lévő etetési 10 percet - etetni kizárólag feederkosárral szabad, a kézzel történő etetés valamint minden segédeszköz, csúzli, parittya, rakéta, horgászbot stb. használata egyaránt tilos.

• A megengedett legnagyobb feederkosár mérete 7x5 cm. Olyan kosár, melynek bármely paramétere meghaladja a megengedett maximumot, nem használható.

• A megengedett legnagyobb horogméret a 10-es. Ennél nagyobb horog semmilyen esetben sem használható, vitás esetben a versenyzőnek fel kell tudnia mutatni a használt horog gyári csomagolását, melyen a méret maximum 10-es lehet.

• Horgászni csak feeder bottal lehet, azon bármilyen végszerelék engedélyezett amin egy darab egyágú horog lehet. A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat. Az előkészített botok akár meg is lehetnek csalizva, de halfogás esetén csak akkor dobhat be a másik bottal, ha a megfogott hal már a haltartóba került.
• Tilos az úszózás, a pergetés, a műlegyek használata, az ólmozott úszó, kanalak, élő vagy élettelen csalihal, ikra használata. A horogra tűzött csalik csak feltűzve használhatók, tilos a csali ragasztása, egybeolvasztása.
• A kapás jelzésére kizárólag a bot spicce szolgálhat, lengőspicc, oldalspicc, elektromos és bármilyen más kapásjelző használata szigorúan tilos!
• A botok maximális hossza: 4,5 m
• A versenyző köteles a horgászhelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani.
• A nevezéseket a Szövetség fenti elérhetőségein kell leadni. Gépjármű behajtási engedély rendszám megadásával igényelhető nevezéskor a versenyidejére.
• A nevezett egyén, amely a versenykiírásban meghatározott regisztrációs határidőre nem érkezik meg köteles a 06703399707-es telefonszámon értesíteni szervező bizottságot a távol maradás okáról.
• Egyéb nem szabályozott kérdésekben a Szervező Bizottság állásfoglalása az irányadó.

SIKERES VERSENYZÉST KÍVÁN A RENDEZŐSÉG!

----

Horgászati tilalom!

A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz az Abért II. tavon reggel kijelölésre kerülő  versenypályán - a versenyre nem nevezett horgászoknak - vasárnap 7.00 órától 14.30 óráig. Az Abért I. tavon korlátozás nélkül lehet horgászni a verseny napján is.

 

Köszönjük megértésüket!


Ikervári duzzasztómű karbantartása– hír kelt: 2015.09.10.

 

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Szombathelyi Vízerőmű Kft.  az ikervári duzzasztómű billenőtáblájának alsó gumitömítés javítását 2015. szeptember 15-én (kedd)en megkezdi az illetékes hatóságok előírása szerint, mely várhatóan 2 napig tart. A karbantartás miatt a duzzasztás átmenetileg szünetel az érintett szakaszon. Köszönjük megértésüket!

   


Pannónia HE. verseny képei – hír kelt: 2015.09.09.

A szombati napon esős időben, de jó hangulatban lezajlott a Pannónia HE hagyományos versenye. A versenyen többen fogtak a frissen telepített pontyokból. A versenyen készült képek megtekinthetőek itt >>>

 

  További képek megtekinthetőek itt >>>

  


  

ELEKTROMOS KUPA 2015. -  KOCSIS GYÖRGY EMLÉKVERSENY– hír kelt: 2015.09.08.

Az Elektromosok SHE. szeretettel meghív minden kedves horgásztársat az egyesület

hagyományos   versenyére, mely az idei évtől Kocsis György emlékére kerül megrendezésre.

A verseny a Szombathely Csónakázó és Horgász-tavon lesz 1 X 4 órában.  

Ideje:  2015.  Szeptember 26 (szombat)  

Nevezés:  a helyszínen, Tóvendéglő alatti füves területen. Nevezési díj nincs!

Versenymenete:  

06,00 - 06,20   Nevezés  

06,20 - 06,45   Megnyitó - Sorsolás,  

06,45 - 08,00    Felkészülés  

08,00 - 12,00    Verseny  

12,00 – 13.00    Mérlegelés  

13,00 – 14,00    Eredményhirdetés  

Kategóriák:  

Ifi: (0-18 éves korig); felnőtt hobbi (18-100 éves korig);   felnőtt versenyhorgász :(18-100 éves korig)  

Versenyszabályzat:

A versenyen bármely egyesület tagja elindulhat, de más egyesületből  érkező horgászok közül csak az első helyezettet jutalmazzuk különdíjjal! A versenyen használható maximális bothossz : 13  m.   Az ifi és a hobbi horgász kategóriában úszós, illetve fenekes módszer egyaránt alkalmazható.  Gyermek horgászengedéllyel kizárólag úszós módszerrel szabad horgászni. A versenybe a süllő nem számít bele! A versenyhorgász kategóriában kizárólag úszós módszerrel szabad horgászni. Szúnyoglárva használata tilos minden kategóriában!  A versenyző köteles a horgászhelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani. Etetőanyag maximum 15 liter (Kb. 3 kg szárazon) és csali maximum 2,5 liter  használható. A versenyen egyidejűleg 1 bot és legfeljebb 1 db egyágú horgot lehet alkalmazni a szereléken. Minden versenyzőnek rendelkezni kell a versenynapján érvényes területi jeggyel. További versenyszabályok tekintetében az Országos Versenyszabályzat az irányadó és a Szervező Bizottság állásfoglalása az irányadó.    

Díjazás:

Kategóriánként az 1- 3 helyezettek és egyéb különdíjak, valamint az emlékversenyre alapított

vándorserleg, melyet a legeredményesebb horgász őrizhet egy évig.  

Érdeklődni:

Porteleki Gábor elnök - Tel.: +36 30 385 4923

9700 Szombathely, Király utca 13. szám (belső udvar)

E-mail: elektromosok@uw.hu Web: www.elektromosok.hu  

Jó versenyzést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!


Szép pontyfogás a Gersekaráti Sárvíz-tavon– hír kelt: 2015.09.07.

 

Szombaton fogta a képen látható szép tükröst Takács Gábor horgásztársunk. A mérlegelést és fényképezést követően a 10 kg-os ponty vissza lett engedve a tóba.

     

Gratulálunk a szép fogáshoz és köszönjük a hal visszaenegedését!


Kerkaszentkirályi HE. versenye volt a hétvégén– hír kelt: 2015.09.04.

Kerkaszentkirályon a nyár utolsó szombatján zajlott le a hagyományosan megrendezett szalmafesztivál. Az egész napos rendezvény reggel horgászversennyel vette kezdetét, amelyre külön gyermek és felnőtt kategóriában lehetett nevezni. A nagy meleg miatt ismét csak kisebb halak kerültek a horogra, így minden kishal számított a mérlegelésnél. A gyerek kategóriában első helyezést ért el Fehér Bence a (Tenkevölgye He.), második Káli Boldizsár (Kerkaszentkirályi He) harmadik helyezett Kovács Csanád lett. A felnőtteknél első helyezett Fehér Péter (Tenkevölgye He.) lett, második Kolaric Antun (horvátország) harmadik Markó Márk (Kerkaszentkirály HE.)


Vasi vizeken Kupa versenyhelyszín változás– hír kelt: 2015.09.02.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2015. szeptember 13-án (vasárnap) tarja a Vasi Vizeken Kupát, melynek versenyhelyszíne a Gersekaráti Sárvíz-tó. A tó jelenlegi alacsony vízállása és hínárosodottsága miatt versenyzésre átmenetileg alkalmatlan a terület. A versenykiírás változatlanul hagyása mellett az új versenyhelyszín a Szombathelyi Csónakázó-tó. A nevezők számától függően a versenyő kategóriában a tervezett versenypálya az Árpád utca felöli horgászstégek, a hobbi kategória a többi területen a versenyző kategóriától elkülönülten kerül kijelölésre.

Részletes kiírás letölthető itt >>>

----

Horgászati tilalom!

A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz - a versenyre nem nevezett horgászoknak - vasárnap 7.00 órától 15.00 óráig a Szombathelyi Csónakázó-tavon. A horgásztavon korlátozás nélkül lehet horgászni a verseny napján is.

 

Köszönjük megértésüket!


Horgászati tilalom a Rába folyó ikervári műcsatornán– hír kelt: 2015.09.02.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége osztrák partnerszervezete folyóvizi horgászversenyt tart a Rába folyó Ikervári műcsatornáján 2015. szeptember 06-án (vasárnap). A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz vasárnap 6.30 órától 15.00 óráig a Ikervári Műcsatornán kijelölt versenypálya területen.

 

Köszönjük megértésüket!


MOHOSZ táborban voltak ifi pecásaink– hír kelt: 2015.08.31.

A MOHOSZ Országos Ifjúsági Horgásztábora ebben az évben is a Velencei-tónál került megrendezésre az augusztus 9. és 15. közötti héten, a Sukorói evezőspályán. A MOHOSZ Ifjúsági Szakbizottsága az ifjúsági közösségépítést, a horgászat, a környezettudatosság és a természetvédelem oktatását tűzte ki a tábor alapvető céljaként. Ennek megfelelően számos témakörben (halismeret, halélettan, a vízi élettér, horgász szervezeti élet, horgászati célú halgazdálkodás, vízjárási viszonyok és az időjárás) voltak előadások, gyakorlati bemutatók (versenyhorgászat) és élménybeszámolók (tengeri horgászat).

 

Koltai Máté Márk versenyközben...

A négytusa vetélkedő hagyományos fordulóinak (horgászat, célba dobás, szerelék készítés és szellemi vetélkedő) lebonyolítása mellett bőven jutott idő a különböző szabadidős programokra is. A pecázás mellett hajókirándulás, biciklitúra a tó körül és rengeteg fürdőzés.

Karácsony Gábor a Velence-tavi evezős pályán horgászik


Extra bónusz programként pénteken délután a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület is meglátogatta táborunkat, és este természetesen tábortűzzel, sütögetéssel, beszélgetéssel zártuk a programot  A Vas Megyei Horgász Szövetséget a táborban két tehetséges fiatal Koltai Máté Márk és Karácsony Gábor képviselte.

OIHT 2015 vetélkedő eredménylista letölthető itt >>>


Törpeharcsa-fogó Kupa képek – hír kelt: 2015.08.31

A Vasi Rendőr Szabadidő Sportegyesület és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége közös "TÖRPEHARCSA-FOGÓ KUPA 2015." horgászversenyen készült képek megtekinthetőek itt >>>

  További képek megtekinthetőek itt >>>


Kőszegi SHE. nyárbúcsúztatója lesz jövő hétvégén– hír kelt: 2015.08.26.

A KŐSZEGI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET SZERETETTEL MEGHÍVJA A HORGÁSZTÁRSAKAT

A NYÁRBÚCSÚZTATÓ HORGÁSZ ÉS FŐZŐVERSENYÉRE

PROGRAMOK:

NYÍLT, NEVEZÉSES CSAPAT HORGÁSZVERSENY

2015. szeptember 04. 14.30 - 2015. szeptember 05. 12.00

A versenyre 2+1 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A verseny 2 szektorban kerül megrendezésre, 4 x 4 órás fordulóban.

A verseny végén a csapatok részére ebédet a KSHE biztosítja.

Jelentkezés, illetve a részletes versenykiírás átvehető Kovács Bélánál (06/20/2813340) személyesen, illetve letölthető a www.koszegitavak.hu honlapról.

Nevezési díj: 9.000 Ft/csapat.

Jelentkezési határidő: 2015. 09. 02.

(Sorrendben 14 csapat jelentkezését tudjuk fogadni)

----

NYÁRBÚCSÚZTATÓ FŐZŐVERSENY A KSHE VÁNDORSERLEGÉÉRT

2015. szeptember 05. 08.00 - 12.30


Baráti társaságok, civil- és társadalmi szervezetek jelentkezését várjuk, főzőtudományuk megmérettesse céljából, egyben a KSHE VÁNDORSERLEGÉÉRT való küzdelemhez.
A versenyre pörköltek, levesek, illetve egyéb kategóriában lehet nevezni.
Az egyesület padokat, asztalokat, műanyag edényeket (tányér, étkészlet), tűzifát biztosít. A nyersanyagról, főzőalkalmatosságokról egyéb járulékos anyagokról a versenyzőknek kell gondoskodniuk. Az első 3 csapat kiemelt díjazást kap, legsikeresebb ételt főző csapat birtokolhatja a KSHE VÁNDORSERLEGÉT egy évig.

Jelentkezés, illetve a részletes főzőverseny kiírása, bírálati szempontok átvehető Bálint Péternél (06/30/9861660) személyesen, illetve letölthető a www.koszegitavak.hu honlapról.

Nevezési díj: 3000 Ft értékben támogatói jegy formájában.

Jelentkezési határidő: 2015. 09. 05. 08.00 óra

HORGÁSZVERSENY, FŐZŐVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉSE

2015. szeptember 05. 1400

A DÉLUTÁN FOLYAMÁN TOVÁBBI SZBADTÉRI PROGRAMOKKAL

VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐRŐT!

17.00 órától Joci fater és a Band zenekar a KisTompa kocsmájában


A támogatói jegyekből befolyt összeget az egyesület alapszabályában megfogalmazott célokra, illetve a csónakázó tó környezetének karbantartására fordítja.
Támogatói jegy korlátozott számban a helyszínen beszerezhető, értéke 500.- Ft.

További információk: www.koszegitavak.hu

Kelemen Péter (06/30/9939157), Bálint Péter (06/30/9861660), Kovács Béla (06/20/2813340). 


Pannónia HE. egyesületi versenye– hír kelt: 2015.08.25

A Pannónia Horgász Egyesület vezetősége tisztelettel meghívja tagjait és hozzátartozóit,        

valamint  más egyesületek tagjait is, egyesületi versenyére.

Verseny helye és ideje:            Vaskeresztes Pinka holtág, 2015 szeptember 05.

                                                  Gyülekező a Pinka holtág partján 06 30-tól

Verseny időtartama:                 08.00 órától 12.00 óráig

Verseny lebonyolítása:              07.00 - 07.15 óra  nevezés a helyszínen

                                                    07.15 - 07.30 óra megnyitó, sorsolás, szabályok ismertetése

                                                    07.30 - 08.00 óra helyek elfoglalása

                                                    08.00 - 12.00 óra verseny

                                                    12.00 - 12.30 mérlegelés

                                                    13.00  óra eredményhirdetés

Nevezési kategóriák:                 felnőtt, gyermek

                                                    Nevezési díj nincs!

Értékelés: Az elért eredményeket ismertetjük és a helyezetteket elismerésben részesítjük.

 

A résztvevő versenyzők részére a közben bográcsban elkészített ételből egy tál ételt biztosítunk!

 

A versenyre maximum, az első 20 fő jelentkezését tudjuk elfogadni!

A versenyen egyidejűleg egy úszós horgászkészség és maximum 5 liter megkevert etetőanyag használható fel. Minden hal számít a versenyben, azonban a mérlegelést követően a halakat vissza kell helyezni a vízbe.   

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A nevezéseket az ebédhez szükséges nyersanyag megvásárlása miatt, kérjük előre jelezni

2015.09.03-án 20.00 óráig a 30/2160-839 vagy 30/5890-138 –as telefonra.

 PANNÓNIA HORGÁSZ EGYESÜLET VEZETŐSÉGE

----

Horgászati Tilalom!

A Pannónia HE támogatásával a Szövetség 200 kg pontyot helyez ki a holtágba a versenyt megelőzően. A telepítés miatt a Pinka patak vaskeresztesi holtágán 2015. 09.02. (szerda) 10:00 órától - 2015.09.05. (szombat) 14:00 óráig általános horgászati tilalom lesz érvényben.

Köszönjük megértésüket!


”Fölényes” magyar győzelem az osztrák barátságos emlékversenyen – hír kelt: 2015.08.25.

Augusztus második vasárnapján immáron IX. alkalommal került megrendezésre Heinrich Graf emlékére a Burgenlandi Horgász Szövetség és a Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége által létrehozott hagyományos barátságos osztrák-magyar közös horgászverseny. A remek hangulatú tavalyi megmérettetést a lukácsházi Abért II. tavon az Ausztriát képviselő csapat nyerte meg, ezáltal a vándorserleget is elhódítva. Az idei évben a visszavágás reményében indult neki 22 fős csapatunk a Markt Allhauban megrendezett emlékversenynek. A csapattagok idén a Vasi Vizeken versenysorozatban nyújtott teljesítményük elismeréseként kerültek meghívásra, így igencsak erősnek vélt küldöttség verbuválódott össze magyar oldalon.

   

  További képek megtekinthetőek itt >>>

A megérkezést követően a Burgenlandi Horgász Szövetség ügyvezető elnöke Herwig Dorner köszöntötte a résztvevő csapatokat, majd rövid szabályismertetést tartott a megjelent versenyzőknek. A technikai értekezletet követően a horgászok elfoglalták kisorsolt helyeiket a vízparton, illetve a sekély partszakasznak köszönhetően néhányan a tó vízében.

   

  További képek megtekinthetőek itt >>>

A startot követően nem sokkal már érkeztek is a méretesebbnél méretesebb fogások. Kezdetben a tó adottságait remekül ismerő és kihasználó helyi horgászok fogták a gyönyörű 5-7 kiló közötti amurokat, pontyokat. Magyar pecásaink a vízi adottságok gyors felmérése után inkább kisebb pontyokat, amurokat, kárászokat fogtak ki a vízből. A horgászmódszer tekintetében a 4-4,5 méteres vízmélység miatt a rakós botos módszer, vagy a csúszó úszós matchezés volt eredményre vezető. Az 5-6 kg-os erős pontyok, amurok gyakran próbára tették a horgászzsinórók, előkék tűrőképességét. A nagy forróság miatt a verseny felénél 30 perces pihenőt kaptak mind a horgászok, mind a kifogásra került halak. Míg az osztrák vendéglátók hideg frissítőkkel kínálták a jelenlevőket, addig a szervezők gyorsan lemérték az addig horogra akadt uszonyosokat. Féltávnál az előzetes eredmények tükrében elúszni látszott magyar részről a hőn áhított visszavágás reménye. Azonban úgy tűnt a szünet jól jött csapatunknak, mert kisebb meglepetésre a 4 órás verseny második szakaszában kitartó horgászaink igencsak remekeltek és egymás után terelték a nagyobb halakat a szákokba. A legeredményesebb magyar pecás Török Zoltán volt, aki 24 kg halat fogott, míg az osztrákoknál Balogh Michael 28,2 kg hallal remekelt. A nagy izgalmakkal várt végső mérlegelést követően sejteni lehetett, hogy szoros végeredmény alakul ki, ahol az összfogások átlagát tekintve nüanszok dönthetnek. Végül az osztrák szomszédjaink (27 versenyző) 195.270 gramm fogással mérlegeltek, a 22 magyar pecás 159.350 gramm fogással végeztek. Így a vasi versenyzők átlagsúlyban lényegében néhány gramm hallal, de elhódították a vándorserleget.

   

  További képek megtekinthetőek itt >>>

Az eredményhirdetést követően vendégszeretetükről tanubizonyságot téve a rendezők a tóparton készített finom ebéddel kínálták meg a résztvevőket és kísérőiket, amit baráti hangulatban jó kedvvel fogyasztott el mindenki. Az egyéni díjak kiosztása után Puskás Norbert ügyvezető elnök megköszönte a kifogástalan szervezést, ellátást a Szövetségnek és a helyi szervező Flosswiese Sporthorgász Egyesületnek, ezt követően nagy szeretettel meghívta az osztrák versenytársakat a legközelebbi magyarországi versenyre. Jövő évben ismét Vas megyében kerül megrendezésre az osztrák-magyar közös verseny, ahol a cél adott, megismételni a 2015-ben elért remek eredményt és megvédeni az egy esztendőig biztosan birtokunkban lévő új vándorserleget.

  

  További képek megtekinthetőek itt >>>

Ezúton is gratulálunk minden horgászunknak, hogy legjobb tudásuk szerint eredményesen

segítették a Vas Megyei Horgász Szövetség csapatát.

 Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Kerkaszentkirályi HE. versenye - hír kelt: 2015.08.24.


Cápa preparátumok, horgászfelszerelések is lesznek az idei vásáron - hír kelt: 2015.08.24.

A 45. Oberwarti Inform vásár szervezői szeretettel meghívják a horgásztársakat az idei jubileumi vásárukra. A 45. Inform vásár szlogenje:"A gazdag kínálat kifizetődik..." Több mint 300 kiállító prezentálja különböző termékét és az egyik fő pont a horgászat és a vadászat. A Falle Fischertreff cég horgász felszereléssel és több akcióval várja a látogatókat, a horgászbot készítő Reinhard Lang bemutatja a bot készítés technikáját. A Kepplinger céggel a legjobb horgász helyekre juthat el. A középcsarnokban, egy úszómedencében gumi csalik kerülnek bemutatásra, Ön is kipróbálhatja....a csalit és a botot már előkészítettük!

Hofinger preparátumok: hazai és exotikus édesvízi halak lesznek bemutatva, harcsa 2,25 méter, csuka 1,26 méter és egy arapaima 1,8 méter.

Ráadásnak nagytestű cápa preparátumok lesznek láthatók az Informon!

Minden további információ itt található:

www.inform-oberwart.at/magyar

 

Örülnénk, ha látogatóként üdvözölhetnénk Oberwartban, addig is baráti üdvözlettel „Petri Heil”!

Burgenland Messe Betriebs GmbH. & CoKG


Határőr SHE. egyesületi verseny- hír kelt: 2015.08.12.

A Körmendi Határőr Sporthorgász Egyesület 2015.évben is megrendezi hagyományos egyesületi horgászversenyét a Magyarszecsődi kavicsbánya-tavon, melyre ezúton sok szeretettel meghívja a horgásztársakat!

A verseny időpontja: 2015. augusztus 16. (vasárnap)

Program:

6.00 – 6.10 Megnyitó, szabályok ismertetése
6.10 – 6.15 Sorsolás
6.15 – 6.20 Horgászhelyek elfoglalása
6.20 – 6.55 Felkészülés a versenyre
6.55 – 7.00 Etetés
7.00 – 11.00 Verseny
11.00 – 11.45 Mérlegelés
11.45 – 12.00 Eredményhirdetés
12.00 – 13.00 Ebéd

Szeretettel várjuk Önöket a horgászversenyen!

Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat eddigi pontszámai- hír kelt: 2015.08.11.

Az idei évben megrendezett versenyek eredményeit kategóriánként összegyűjtöttük és a elláttuk a szektor eredményekhez tartozó pontszámokkal. Az elért pontszámok az alábbi linken tölthetőek le:

A versenysorozat előzetes részeredménylistájában, ha elírást, vagy esetleg számítási problémát észlel kérem jelezze felénk ezt az info@vasivizeken.hu  e-mail címre.


Hétvégi szép fogások - hír kelt: 2015.08.09.

Skaliczki Ábel ifjú pecás barátunk a Lukácsházi Abért II. tavon fogott egy 5,5-6 kg közötti 55 cm pontyot.

  

Benkő Dávid szerencsés sporttársunk a mai napon ponty, helyett egy gyönyörű 19,6 kg-os, 140 cm-es harcsát fogott a Gersekaráti Sárvíz-tavon.

 

Gratulálunk a horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!

 

Ha Önnek is volt hasonló élménye küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,

vagy töltse fel facebook oldalunkra!
 

----

 
Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott
rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.
A 2015. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab
következő évre érvényes Szövetség területi jegyet sorsolunk ki.


Erzsébet táborban jártak a vasi fiatal pecások- hír kelt: 2015.08.07.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az idei évben is részt vett az Erzsébet program keretében meghirdetett „PontyVelem” elnevezésű horgásztábor pályázaton, melynek eredményeként 18 fiatal minimális önerő megfizetése mellett július 26-31. között egy hétig  táborozhatott a Balaton partján Fonyód- ligeten.

          

                                                      További képek megtekinthetőek itt >>>

A horgásztábor Szövetségiünk által delegált önkéntes segítői mellett a központi program szervezője a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és az ÖKO-Játék Környezettudatos Élményprogram szakemberei voltak, akik különféle játékos előadások, bemutatók segítségével igyekeztek a gyerekeket minél jobban a környezettudatosság irányába terelni a horgásztábor keretében. Az ÖKO programokon kívül Nagy Attila világbajnok versenyhorgász a finomszerelékes módszer rejtelmeit mutatta be.  A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. munkatársa Bodó Iván a balatoni halakról, Nagy Gábor a műcsalis horgászatról tartott előadást az ifjú pecásoknak.

     

                                                     További képek megtekinthetőek itt >>>

A fiatalok az egy hét alatt a hűvös, esős idő ellenére is sok időt töltöttek horgászattal. Csütörtöki napon került megrendezésre az Erzsébet program pecásai közötti horgászverseny, ahol a 60 résztvevő egy közeli horgásztavon 5 órában igyekezett minél több halat a horogra csalni. A rengeteg induló közül végül a győztes a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége színeit is képviselő Koltai Máté Márk lett, de a többi pecásunk is az élmezőnyben végzett.

                

                                                      További képek megtekinthetőek itt >>>

  

A táborozók a horgászat mellett egyéb a Vas Megyei Horgász Szövetség önkéntesei által szervezett ügyességi vetélkedők során is összemérhették játékos formában a rátermettségüket. Az egészhetes házi versenysorozat tesztírással kezdődött, mely során a horgásztudásukról adtak számot a gyerekek. Ezen felül még volt célbadobó és szobarend verseny is.  A horgásztábor utolsó estéjén halászléfőzéssel zárult a program.  A tábori eredményhirdetés során Szövetségünk által is díjazva lettek a legjobbak, de mindenki kapott valamilyen finomságot is másnapra útravalóul. A jól megszervezett, számos programmal színesített fonyódligeti Erzsébet táborból a résztvevő gyerekek rengeteg izgalmas kalanddal, élménnyel gazdagodva térhettek haza. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki minden szervezőnek, aki segítette a tábor megvalósítását és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnak, hogy lehetőséget biztosított az Erzsébet-program keretében horgásztábor megvalósítására.

       

                                                      További képek megtekinthetőek itt >>>


Megérkeztek a pontyok- hír kelt: 2015.08.05.

A Szövetség a hagyományos őszi telepítés előtt - a tavalyihoz hasonlóan - még a főszezonban a jobb fogási esélyek biztosítása érdekében terven felüli pontytelepítést végzett 2015. augusztus 04-én (kedden) a következő tavakon: Új-perinti I. (400 kg),  a Szombathelyi Horgász-tó (350 kg),  a Magyarszecsődi (500 kg), a Gersekaráti (500 kg), a Vadása (300 kg) és a Máriaújfalui (500 kg) tavakon.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Ismét felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a telepítés miatt általános horgászati tilalom lépett életbe az érintett állóvizeken 2015. augusztus 08. (szombat) reggel 05.30 óráig.  Azon horgászoknak, akik idén még nem váltottak területi jegyet és szeretnének, a Szövetség figyelmükbe ajánlja 2015. augusztus 01-től bevezetett nyár végi akciós horgászjegyét. Az akció fontosabb részletei a következők: Az akciós megyei jegyet kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagegyesületeiben tagsággal rendelkező horgászok vásárolhatják meg az egyesületükben, a közösségi munkadíj megfizetése mellett.  

Akciós felnőtt területi jegy ára:   18.500 Ft  - Elvihető nemes hal 20 db, egyéb hal 40 kg.  

Akciós ifi -és kedvezm. jegy ára: 9.000 Ft - Elvihető nemes hal 10 db, egyéb hal 20 kg.  

A fenti területi engedélyek érvényesek: 2015. augusztus 1. – 2015. december 31.

Jó fogást kívánunk!

  

   

-----

 

2015. 08. 05. előtti írások megtekintése >>>

2014. 10. 13. előtti írások megtekintése >>>

2014. 06. 05. előtti írások megtekintése >>>

2013. 11. 22. előtti írások megtekintése >>>

2012. 12. 17. előtti írások megtekintése >>>

2012. 07. 25. előtti írások megtekintése >>>

2012. 01. 12. előtti írások megtekintése >>>

2011. 07. 21. előtti írások megtekintése >>>

2011. 02. 23. előtti írások megtekintése >>>

2010. 08. 09. előtti írások megtekintése >>>

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

.

.

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/4 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt