Vasi Vizeken
  i

 

Aktuális

 

Keszegtelepítési előrejelzés- hír kelt: 2016.11.28.

Szövetségünk várhatóan a szerdai napon mintegy 65 mázsa keszeget helyez ki a hasznosításában lévő horgásztavakba. Folytatva a november elején megkezedett 34 mázsás keszeg kihelyezést. A Tógazda Halászati Zrt. mikei és lábodi telephelyéről kerülnek az érintett vízterületekbe a "fehérhalak" a dévérkeszeg állomány erősítése és javítása céljából. A telepítésről a korábbi halasításokhoz hasonlóan honlapunkon beszámolunk. A tervek szerint a következő vízterületek részesülnek a halasításban, amennyiben a szükséges keszeg mennyiség rendelkezésre áll a szerdai halászatkor:


TÁMOGATÓI FELHÍVÁS - VERSENYHORGÁSZ TÁMOGATÁSI PROGRAM- hír kelt: 2016.11.25.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége (továbbiakban: Szövetség) először hirdet pályázatot a Szövetség tagegyesületeiben tagsággal rendelkező versenyhorgászok részére, akik megyei, országos, vagy nemzetközi horgászversenyeken  kiemelkedő teljesítményt értek el eddig és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükségük.

Pályázni az alábbi célokra lehet:

  • Versenyhorgászattal összefüggő eszközvásárlás, mely a pályázó regionális (min. 3 megyét érintő), országos és nemzetközi versenyekre való felkészüléséhez és induláshoz szükséges.
  • Útiköltség-támogatás, aminek a segítségével a pályázók eljuthatnak a regionális (min. 3 megyét érintő), országos  és nemzetközi felkészítő edzésekre, versenyekre.
  • Egyéb regionális (min. 3 megyét érintő), országos  és nemzetközi versenyzéshez szorosan kapcsolódó költségekre: nevezési díjak, edzés-és versenynapokra  szállás, területi engedély, etetőanyag, csali  biztosítása.

A pályázatokat csak a mellékelt pályázati űrlapon tudjuk elfogadni. Egyesületektől, klubboktól, egyéb céges csapatoktól nem tudunk pályázatot befogadni. A pályázat postára adási határideje: 2017.március 16. (a postai bélyegző dátuma számít). A pályázati támogatásokról a Versenysport Szakbizottság bevonásával a  végső döntést a Szövetség Intéző Bizottsága hozza 2017. május végéig. Az eredményről minden pályázót írásban értesítünk.

A pályázat elbírálásánál az eddig elért eredményeket vesszük figyelembe, illetve előnyös elbírálásban részesül az a pályázó, akinek anyagi és családi körülményei ezt indokolják, valamint a női és utánpótláskorú, továbbá a fogyatékkal élő versenyzők.  A nyertesekkel a Szövetség támogatási szerződést köt. A támogatást részleges előfinanszírozás, vagy utófinanszírozás formájában nyújtja a Szövetség, amelynek felhasználásáról a pályázó nevére szóló számlamásolatokkal alátámasztott elszámolást kell benyújtani a tárgyév 2017. október 31-ig.

Részletes pályázati fehívás és adatlap letölthető word és pdf formátumban!


Pannon Térségfejlesztő Egyesület évzáró rendezvénye volt Vaskeresztesen- hír kelt: 2016.11.25.

A Pinka határfolyónk varázslatos völgye, a Vas hegy lankái között megbújt kedves települések sajátos varázsa, az őszi délután szokatlan melege kísért bennünket a Pannon Térségfejlesztő Egyesület évzáró rendezvényére. A 2014-2020-as tervezési időszakban a szombathelyi járás 39 települését érintő Helyi Fejlesztési Stratégia elkészítésének feladatát és a térség képviseletét - a Miniszterelnökség jóváhagyásával, illetve a települések meghatalmazása alapján - a Pannon Térségfejlesztő Egyesület látja el. Az Egyesület feladatának tekinti a települések érdekeinek képviseletét, javaslatainak továbbítását, valamint közös térségfejlesztési stratégia és intézkedési terv kidolgozását, nem csak a vidékfejlesztési támogatások előkészítésre vonatkozóan.

 

Vaskeresztes település szélén, vízparti környezetben az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központ látványa megállásra kényszeríti az arra utazókat. Elegáns környezet, szívélyes fogadtatás, kötelező adminisztráció után az egyesület tagjai a találkozást felhasználva beszélgettek az év történéseiről, tervekről, meg valósult eredményekről, és az egyesülés tagjait összekötő barátságról.

 

A tervezett napirend előtt Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke egy színvonalas prezentációban értékes információkat közölt a szövetség jelenéről, az eredményekről és a horgászokat érintő változásokról.

A közgyűlés fő napirendjeként PANTÉR Egyesület elnöke Varga Albin adott tájékoztatást a munkaszervezet jelen helyzetéről, a munkaszervezet tevékenységéről, a pályázati lehetőségeink irányairól. A közgyűlés elfogadta a módosított költségvetési javaslatot, és új tagot vett fel soraiba.

A rendezvény további érdekessége, Mittlné Ódor Anita borász a hegyközség elnökének borkóstolóval egybekötött előadása, amit a jelenlévők a keresztesi borok kóstolgatása közben tapssal jutalmaztak. A rendezvény egy kiadós vacsorával, kellemes italok fogyasztásával, és nagyon jó ízű beszélgetéssel zárult az Alpesi Fogadóban.

Forrás:  Csabai János a Gencsapáti-Perenye Polgárőr Egyesület elnöke, www.panter.hu  


Szép őszi márna, amur, csuka a vasi vizekből- hír kelt: 2016.11.10.

Rába folyó nicki gát feletti szakaszán Göcsei Antal giliszta csalival, fenekes szerelékkel 15 perces fárasztás után egy 5 kg-os 64 cm -es rekord márnát fogott.

Tordai Gábor és Török Zoltán az Abért II. tavon rakós bottal fogott szép amurokat november elején.

Galambos Ábel Ferenc répcelaki horgásztársunk szép csukával a szeptember végén a Kis-Rábán.

Németh Gábor horgásztársunk 2016.10.17-én Szombathelyi Horgász tavon fogott egy 2,8 kg-os pontyot..

---


Gratulálunk a horgásztársak szép fogásaihoz!


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra! Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy

darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki. 


14-15.000 db dévérkeszeg érkezett a vasi vizekbe- hír kelt: 2016.11.04.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a mai napon 3400 kg - 15-25 dkg közötti - II. nyaras dévérkeszeget telepített a kezelésében lévő horgászvizekbe. A keszegek Mike településről érkeztek Vas megyébe. Az őshonos dévérkeszeg beszerzése minden horgászszervezetnek nehézséget okoz , ezért is különösen fontos a mostani telepítés. November-december folyamán még 7.000 kg vegyes fehérhal érkezik a szövetségi horgászvizekbe. A mai napon kihelyezett keszegek 1-5 % közötti elhullása természetes jelenség, mert a dévérkeszeg rendkívűl kényes halfaj. A Tógazda Zrt ennek figyelembe vételével biztosította a halmennyiséget az átadáskor, hogy a horgásztársakat semmiképpen ne érje kár.

További képek megtekinthetőek itt >>>

  

     

    


Magyar László nyerte az idei Kocsis György Emlékversenyt- hír kelt: 2016.10.21.

Az Elektromosok Sporthorgász Egyesület elmúlt vasárnap rendezte meg egyesületi versenyét, melyet a tavalyi esztendő óta Kocsis György  sporttársuk emlékére is rendeznek. A hideg őszi reggelen 14 fő versenyző kategóriás és 12 fő hobbi kategóriás horgász nevezett az idei megmérettetésre. A technikai értekezlet előtt egy perces néma megemlékezést tartottak a megjelentek Kocsis György  horgásztársuk tiszteletére. A szélcsendes reggeli kezdés hamar erős szélre váltott ezzel még hidegebbé téve az amúgy sem meleg napot. A versenypálya szélén helyet foglaló Magyar László megragadta a lehetőséget és számos gyönyörű pontyot, amurt fogva 33.325 grammal végzett az élen. A másik szektorban Varga Bálint remekelt 19.660 grammos fogással, mely ezüstérmet ért a hétvégén. A dobogó harmadik fokára a versenyző kategóriában Tordai Gábor állhatott fel 18.200 gramm fogott hallal.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

A versenyzőknek és a hobbi horgászoknak  sem volt könnyű dolguk, mert még a 3-5 kg-os halak is nagyon óvatosan táplálkoztak, megfogásuk tényleg kihívást jelentett. A nagytestű halak mellett akadtak horogra keszegek, kárászok és törpeharcsák is. A hobbi pecások közül Pajtli Tibor remekelt 11.500 grammal, őt 8090 grammal Zsankó György követte, a harmadik helyet 6690 gramm hallal Pongrácz Bálint szerezte meg.

    

Az Elektromosok Sporthorgász Egyesület hobbi horgászai közül Durnek Mihály végzett az élen. A jó hangulatban zárult verseny eredményhirdetésen Porteleki Gábor egyesületi elnök - a Kocsis családot képviselő - Kocsis Balázzsal és kislányával adták át az idei emlékverseny díjait.

   

Részletes eredmények itt letölthetőek >>>


Ajándékutalvány az ünnepekre- hír kelt: 2016.10.19.

Nyerjen Ön is ajándékutalványt karácsonyra egy megosztással

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a közelgő ünnepek miatt ismét készített ajándékutalványt, melyet a megajándékozott területi jegyvásárlásra tud beváltani a következő horgászati szezonban. Az ajándékutalvány 2017. november 30-ig váltható be, ezért nemcsak Karácsonyra, hanem egyéb ajándékozási alkalmakra is kiváló lehetőség a horgásztagoknak. Az ajándékutalvány megvásárolható a Szövetségnél és a kijelölt jegybizományosoknál. Az Önhöz legközelebbi értékesítési helyről a 06/94-506-835-ös telefonszámon tudunk felvilágosítást adni.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az ajándékutalvány - forgalmazásról szóló - hírt facebook oldalunkon megosztó sporttársak között 1 db 5000 Ft-os ajándékutalványt sorsolunk ki.

MEGOSZTOM>>>

A megosztásokat 2016. december 09. (péntek) 13.00 óráig fogadjuk, sorsolásra 2016. decemberben megtartásra kerülő Szövetségi IB. ülésen kerül sor. A nyertes nevét facebook oldalunkon tesszük közzé.

Megosztásokat előre is köszönjük!


Csónakázó tavi csukák C&R módra- hír kelt: 2016.10.11.

Molnár Zsolt horgásztársunk könnyű pergető pecásként a következő csukás élményét osztotta meg velünk.

A halak visszanyerték szabadságukat a Szombathelyi Csónakázó-tóba.

       

KÖSZÖNJÜK!

   

Ossza meg Ön is fogásait a vasi horgászok közösségével..


Gersekaráti szép ponty, amur- hír kelt: 2016.10.10

Mozsár Gábor kiváló vasi bojlis horgász a Gersekaráti Sárvíz-tavon fogott egy

szép 12,5 kg-os pontyot és egy 12 kg-os amurt.  Gratulálunk!

Ossza meg Ön is fogásait a vasi horgászok közösségével..


Ismét gyönyörű fogások a vasi vizeken- hír kelt: 2016.10.02.

Szabó Arnold egy Gersekaráti Sárvíz-tavi nagyon szép 1,7 kg súlyú

dévérkeszeggel, amely a fényképezés után vissza is lett engedve.

Süle Péter óriás pontyfogásait osztotta meg facebook oldalán, melyeket a Rába folyó ikervári műcsatornáján fogott.  Képeken látható pontyok: 20,67 kg / 10.78 kg / 11.62 kg

  

 

Németh Gábor a Szombathelyi – Horgász tavon két darab 3 kg-os ponttyal.

Fogás ideje: 2016. 09. 27. és 2016.09.30.

---
Gratulálunk a horgásztársak szép fogásaihoz!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.


A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között
egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki


Megvalósulhat a magyar horgászsport és horgászturisztika átfogó támogatása - hír kelt: 2016.10.02.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) örömmel tájékoztatja a horgászokat, hogy több, mint másfél év előkészítő munka után, a MOHOSZ és a feladatban érintett Minisztériumok, központi hivatalok és egyéb szervezetek konstruktív együttműködése eredményeként a Magyar Közlöny 147. számában megjelent a Kormány 1526/2016. (IX.29.) Korm. határozata a horgászati célú Nemzeti Halgazdálkodási és Horgászati Stratégiáról és az Országos Horgászati Hálózati Programról.

A Korm. határozatot tartalmazó Magyar Közlöny kivonatot itt olvasható >>>

A MOHOSZ ezúton is kifejezi köszönetét Magyarország Kormányának és minden érintettnek a magyar horgászsport és horgászturisztika átfogó támogatásáért, a szektor fejlesztésének lehetőségéért. Úgy ítéljük meg, hogy ezen kiemelkedő fejlesztési lehetőség biztosítása a teljes magyar horgásztársadalom sikere is, s őszintén reméljük, hogy a megvalósítás eredményeit a jövőben minden magyar horgász érzékelni fogja. A MOHOSZ Elnöksége jelen közlemény kiadásával egyidőben minden horgász szervezetet megkeresett azon kérésével, hogy a tervezés, majd a megvalósítás további lépéseiben is segítsék a feladattal megbízottakat, s ötleteikkel járuljanak hozzá a Nemzeti Halgazdálkodási és Horgászati Stratégia (NHHS) és az Országos Horgászati Hálózati Program (OHHP) sikeréhez!A tervezés és a megvalósítás további lépéseiről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a magyar horgásztársadalmat.

MOHOSZ Elnökség


Elektromosok Kupa 2016.- hír kelt: 2016.10.02.


Törpeharcsafogó Kupa 2016. - hír kelt: 2016.10.02.


Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat előzetes eredménye- hír kelt: 2016.09.26.

Az idei évben megrendezett versenyek eredményeit kategóriánként összegyűjtöttük és a elláttuk a szektor eredményekhez tartozó pontszámokkal. A Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatban az elért pontszámok és az előzetes végeredmény az alábbi linken tölthetőek le:

  

A versenysorozat előzetes részeredménylistájában, ha elírást, vagy esetleg számítási problémát észlel kérem jelezze felénk ezt az info@vasivizeken.hu  e-mail címre.


Szép fogások a vasi vizekről - hír kelt: 2016.09.26.

 

2016. szeptember 25-én Szakmári Péter és 8 éves kislánya Luca fogott egy szép pontyot

a Gersekaráti Sárvíz- tavon! A "halacska", sebfertőtlenítés után vissza lett engedve!

    Szupper László facebook oldalán osztotta meg tegnap a 6,45 kg-os pontyfogását.

Belső Tamás horgásztársunk (Pannónia HE) fogott egy 7,2 kg-os pontyot a Szombathelyi Csónakázó-tavon 2016. szeptember 25-én 09:20 órakor. A ponty visszaengedésre került a mérlegelés és a fotózás után.

  

     

Horváth Szebasztián Dániel a magyarszecsődi tavon fogott az idén egy 4 kg-os és egy 8,7 kg-os pontyot.

---
Gratulálunk a horgásztársak szép fogásaihoz!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,

vagy töltse fel facebook oldalunkra!

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben
.
A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között
egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki


Több ezer gyönyörű ponty költözött Somogy megyéből a vasi vizekbe - hír kelt: 2016.09.21.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség 2016. szeptember 21-én (szerdán) a kezelésébe lévő horgászvizekbe 7850 kg fogható méretű 1,5-2,5 kg közötti pontyokat telepített.

A mai pontytelepítés miatt általános horgászati tilalom lépett életbe az érintett állóvizeken 2016. szeptember 21-én (szerda) 10.00 órától 2016. szeptember 24. (szombat) reggel 6.00 óráig.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

A szebbnél szebb tő-és tükör pontyok - kiváló állapotban - Somogycsicsóról érkezetek a vasi vizekbe. A halasításon a mérlegeléstől részt vett Mesterházy József megyei halgazdálkodási felügyelő is a Szövetséget képviselő ügyvezető elnök és halászati őrök mellett.

További képek megtekinthetőek itt >>>

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

  

2016. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!  

 


Feeder versennyel zárult az idei versenyszezon- hír kelt: 2016.09.20.


Közel 25 kg fogással végzett az élen Kovács Ákos és Fördős István


Szeptember 18-án vasárnap rendezte a Vas Megyei Horgász Szövetség szezonzáró Feeder versenyét a lukácsházi Abért II. tavon. Az idei utolsó megmérettetésre 34 horgász regisztrált. A reggeli eligazítást és sorsolást követően elfoglalták helyeiket a résztvevők és megkezdték a felkészülést az 5 órás versenyre. A versenyzők 3 szektorba lettek beosztva, melyek mindegyikében a sok jó mellett, akadt egészen kiemelkedő teljesítmény is. A pecások különféle csalikkal, taktikával készültek, ezek közül volt amelyik telitalálatnak bizonyult, volt amelyik kevésbé vált be.

    


Mivel a horogra akadt pontyok száma nem volt annyira jelentős, így egyértelműnek látszódott, hogy a legjobb helyezésekért azok szállhatnak harcba, akik a 3-5 kiló közötti amurokból a legtöbbet fogják. Az indulók többségének sikerült szákba terelni egy-két méretesebb példányt kárászokból is, de ismét ”zsákmánnyá” vált - ifj. Szélesi Csabánál - a korábbi versenyek alkalmával már többször kifogott szép aranyhal is.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>


A verseny lefújása után a szervezők rögtön megkezdték a mérlegelést. A ”C” jelű szektor legnagyobb fogását Fördős István megyei halászati őr, a Spartacus Horgászegyesület tagja könyvelhette el 24 200 grammal. A másik ”B” szektor első helyezettje a Büki HE. horgásza Kovács Ákos lett, aki 24 960 grammal mérlegelt. Az ”A” jelölésű szektort a celldömölki Lokomotív HE. pecása Szélesi Csaba nyerte, 19 860 grammos összfogással. Miután a dobogós helyezések a szektorok legeredményesebb horgászai között dőltek el, így a bronzérmes ifj. Szélesi Csaba, az ezüstérmes Fördős István, az aranyérmes Kovács Ákos lett rendkívül szoros csatában.

     


A szektor elsőkön kívül is voltak még remek fogások, a versenyen összesen 287,85 kilogramm hal került lemérésre, ami fejenkénti átlagban 8466,2 grammot jelent.Reméljük, hogy jövőre is minél több horgásztársunkkal találkozunk a versenyek alkalmával! Gratulálunk minden résztvevőnek!


Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Szép fogások - hír kelt: 2016.09.20.

Sákovics Péter 8,4 kg-os ponty fogása a Magyarszecsődi tavon 2016. szeptember 18-án.

Tukarcs Bence Balázs 2 kg-os ponty fogása a Magyarszecsődi tavon 2016. tavaszán.

  

Vincze Péter egy gyönyörű egy kg feletti

domolykóval a Pinka patakon 2016. szeptember 15-én.

---

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat, vagy töltse fel facebook oldalunkra!Gratulálunk a horgásztársak szép fogásaihoz!
  
Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között
egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Kerkaszentkirályi Kupa - hír kelt: 2016.09.20.


Közel 8 tonna ponty érkezik a horgászvizekbe- hír kelt: 2016.09.14.

  

A Vas Megyei Horgász Szövetség az előző évektől eltérően a tavaszi és a nyár eleji halasítások mellett a nyár folyamán is folyamatosan végzett pontytelepítéseket a horgászok által kedvelt horgászvizekbe. A terven felüli telepítéseket a Szövetség költséghatékony gazdálkodása és a horgászok dinamikusan növekvő jegyváltásai tették lehetővé. A Szövetségi területi jegyek értékesítésének növekedése mellett még az is egy örömteli tény, hogy a tavalyi évben a Szövetség tagegyesületeiben 5624 tag volt, míg az idén napjainkra már meghaladtuk a 7617 főt.

  

A hagyományoknak megfelelően jövő héten kezdetét veszi az őszi halasítás, melynek során a Szövetség 2016. szeptember 21-én (szerdán) a kezelésébe lévő horgászvizekbe 7850 kg fogható méretű 1,5-2 kg közötti pontyot telepít. A szerdai pontytelepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe az érintett állóvizeken 2016. szeptember 21-én (szerda)  10.00 órától 2016. szeptember 24. (szombat) reggel 6.00 óráig.  Az idén az egyesületi kihelyezésekkel együtt – a mostani telepítésen kívül - közel 32.000 kg ponty került a vasi horgászvizekbe. Késő ősz folyamán még további ponty kihelyezések mellett dévérkeszegek és fehérhalak kerülnek a horgászvizekbe. Jó fogást kívánunk!

Vízterület megnevezése

Mennyiség (kg.)

Rába folyó ikervári műcsatorna

300

Rábasömjéni tó

350

Répcelak-Csánigi tó

350

Merseváti tó

300

Szombathelyi Csónakázó-tó

1000

Szombathelyi horgásztó

350

Új-perint 1. sz. tó

400

Gencsapáti-Perenyei tó

300

Csepregi tó

300

Vasvári tavak

400

Gersekarát-Sárvíz tó

450

Püspökmolnári tó

300

Magyarszecsődi tó

750

Kerkaszentkirályi Kerka-holtág

350

Kéthatár tó-Kerkafalva

600

Hársas tó-Máriaujfalú

800

Vadása tó

250

Celldömölki-tó

300

ÖSSZESEN:

7850

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

  

2016. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!  


20 kg hal kellett a győzelemhez a hétvégén- hír kelt: 2016.09.14.

A Gersekaráti Sárvíz-tó adott otthont a „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű megyei versenysorozat idei utolsó állomásának hobbi és versenyző kategóriában. A vasárnapi megmérettetésre 8 versenyző kategóriás és 24 hobbi horgász és 3 ifjúsági pecás regisztrált. A reggeli technikai értekezlet után a versenyzők elfogalalták rajthelyeiket és kilenc órakor kezdetét vette a négyórás verseny. A nagy melegben különbőző technikákkal próbáltak eredményesek lenni a versenyzők, volt aki snecikre és kis bodorkákra horgászott, de olyan is akadt, aki kitartóan pecázott pontyra és kárászra. A Gersekaráti Sárvíz-tóba annyira felszaporodott  az apró fehér hal, hogy egyértelműen látszott a kis halazás győzelemre vezethet. A regisztrált versenyhorgászoknál 3-4 m-es spicc botokkal horgászva, folyamatos etetés mellett volt olyan horgász, aki percenként  akár négy darabot is fogott a kis halakból.

  

A hobbi horgászoknál többen horgásztak feeder módszerrel nagyobb halakra, de volt ott is aki a „kicsiből sokat” taktikát választotta. A profiknál a legeredményesebb Varga Bálint (Elektromosok SHE)  lett  20.100 grammal, míg őt a második helyen  Kovács Péter (Elektromosok SHE) követte 17.960 gramm fogással. A harmadik helyet Török Zoltán idei megyei bajnok szerezte meg 11.650 gramm súllyal. A hobbi horgászoknál a Körmendi Munkás HE tagja Tóth Attila remekelt  13.190 grammal. A második helyet Rózsa Sándor (Kerkafalvi HE) szerezte meg 8520 grammal, míg a harmadik helyen Tóth Imre (Répcementi HE) végzett. A hobbi horgászoknál a verseny során Kiss Norbertnek (Körmendi Határőr SHE) egy gyönyörű 2,6 kg-os - rekordméretű - dévérkeszeget is sikerült szákba terelni.  Az ifik között Koltai Máté Márk (Kerkafalvi HE) 8580 gramm-al mérlegelt, ezzel megszerezve az utánpótlás kategóriában az első helyet.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

A eredményhirdetésen Puskás Norbert és Tóth Milán a sikeres versenyzőknek kupákat adtak át, majd felhívták a figyelmet az idei utolsó megyei horgászversenyre, mely most hétvégén az Abért II. tavon kerül megrendezésre  feeder horgászok részére. A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozat ünnepélyes díjátadására a hagyományoknak megfelelően az év végi Intéző Bizottsági ülésen kerül sor.

 

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>


Pannónia HE versenye képekben - hír kelt: 2016.09.14.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>


Szép fogások a vasi vizekről - hír kelt: 2016.09.14.

Király Krisztián 6,7 kg-os amur fogása a Vasvári tavon

 

Németh Gábor 45 cm-es csukája a Szombathely horgász-tavon 2016. szeptember 10-én

Kelemen Richárd 5 kg-os ponty fogása a lukácsházi Abért II. tavon

---

Gratulálunk a horgásztársak szép fogásaihoz!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,

vagy töltse fel facebook oldalunkra!


Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között

egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.

  


Pannónia HE. egyesületi versenye és a mai haltelepítése- hír kelt: 2016.09.08.

A Pannónia Horgász Egyesület vezetősége tisztelettel meghívja tagjait és hozzátartozóit egyesületi versenyére. Verseny helye és ideje: Vaskeresztes Pinka holtág, 2016 szeptember 10. (szombat)

Nevezési díj nincs!

A résztvevő versenyzők részére a közben bográcsban elkészített ételből egy tál ételt biztosítunk! A nevezéseket az ebédhez szükséges nyersanyag megvásárlása miatt, kérjük előre jelezni
2016.09.09-án 20.00 óráig a 30/2160-839 vagy 30/5890-138 –as telefonra.

PANNÓNIA HORGÁSZ EGYESÜLET VEZETŐSÉGE

----


Horgászati Tilalom!

A Pannónia HE. támogatásával a Szövetség 210 kg pontyot helyezett ki a mai napon a holtágba.

A telepítés miatt a Pinka patak vaskeresztesi holtágán 2016. 09.08. (csütörtök) 12:00 órától - 2016.09.10. (szombat) 14:00 óráig általános horgászati tilalom lesz érvényben.

 

Köszönjük megértésüket!


Ölbőn versenyeztek a pecás vezetők- hír kelt: 2016.09.07.

Elmúlt szombaton  a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége  szervezésében első alkalommal megtartásra került az Ölbői Horgásztavon egy barátságos horgászverseny és horgásztó látogatás a Szövetségi tisztségviselők és munkatársak részére. A rendezvény apropóját az adta, hogy a Szövetséghez az idei évben több horgászegyesület mellett csatlakozott az Ölbői Horgász Egyesület is. A Szövetség vezetői ígéretet tettek az egyesületi belépések után arra, hogy az új tagszerveztek „horgászbázisait” különböző programok keretében fel fogják közösen keresni a következő években. A rendezvény kiemelt célja volt: az új tagszervezet  és az általa működtetett intenzív horgász tavi „jó gyakorlatok megismerése”, valamint egy barátságos horgászverseny általi közösségépítés, ismerkedés. A reggel 8 órakor kezdődő horgásztalálkozóra  28 horgászvezető regisztrált.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Seregi Miklós elnök köszöntője után Hartwig Tamás az ölbői horgásztavak tulajdonosa is üdvözölte a megjelenteket, majd röviden bemutatta a horgászati lehetőségeiket és az elmúlt évek fejlesztéseit. A pecás vezetők párokba rendeződve alkottak csapatokat és négy órán keresztül közösen próbáltak minél több pontyot a szákjukba csalogatni az ölbői tórendszer versenytaván. A párosok közül már a verseny közepénél látszott, hogy a „B” szektorban a legeredményesebb pecások  a Büki HE alelnökeiből álló duó, Kajtár László és Kovács Ákos lesz, akik egyébként a Szövetség Ifjúsági és Versenysport Bizottságában is aktívan önkénteskednek.

       

További képek megtekinthetőek itt >>>

A verseny végén a mérleg náluk 70.680 grammot  mutatott, mely főlényes győzelmet jelentett szektorukban. A másik szektorban 35.400 gramm fogással  a kerkaszentkirályi Csótár János-Gróf János  páros lett az első, mely eredménnyel összesítésben a  versenyen a második helyet szerezték meg. A megmérettetés harmadik helyezettje 48.830 grammal Kovács Péter és Török Zoltán Ifjúsági Bizottsági tagok lettek. A horgásztalálkozó kiváló nyári időben, csodálatos környezetben és rendkívül jó hangulatban zajlott. Az eredményhirdetést követőn Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök a Szövetség Intéző Bizottsága nevében búcsúztak el nyugdíjba vonulása alkalmából Holtai Imréné Gyöngyitől. A Szövetség legrégebbi dolgozójaként Gyöngyi 38 évig szolgálta, példamutató módon a vasi horgászat ügyét.  Ezúton is köszönjük Gyöngyinek az együtt töltött éveket, és kívánunk még, hosszú boldog és tartalmas nyugdíjas éveket, erőben, egészségben. A rendezvény Hartwig Tamás tó tulajdonos és Simon Róbert egyesületi elnök jóvoltából egy finom szarvas pörkölttel zárult. Hartwig Tamásnak és csapatának köszönjük a kiváló vendéglátást!

  

Részletes eredmények itt letölthetőek >>>


Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat részeredménye- hír kelt: 2016.09.07.

Az idei évben megrendezett versenyek eredményeit kategóriánként összegyűjtöttük és a elláttuk a szektor eredményekhez tartozó pontszámokkal. A Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatban az elért pontszámok az alábbi linken tölthetőek le:

  

A versenysorozat előzetes részeredménylistájában, ha elírást, vagy esetleg számítási problémát észlel kérem jelezze felénk ezt az info@vasivizeken.hu  e-mail címre.

  


Pénteken megérkeztek a pontyok- hír kelt: 2016.09.05.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2016. szeptember 02-án (pénteken) pontytelepítést végezett a Merseváti tavon (300 kg) és a Gersekaráti Sárvíz-tavon (400 kg). A halasítás után tilalom most sem került elrendelésre. Az idén a mostani telepítéssel együtt 29. 600 kilogramm pontyot helyeztünk ki a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekbe. A megyei telepítés várhatóan 2016.szeptember 21-én lesz a halászatok függvényében. Ezúton is köszönjük két sporttársunknak, hogy a Gersekaráti Sárvíz-tó telepítésénél önkéntesen segítették a halak lemérését és kihelyezését. Jó fogást kívánunk! 

     

További képek itt megtekinthetőek >>>

 


Általános horgászati tilalom feloldása a Marcal folyó vasi és veszprémi szakaszán- hír kelt: 2016.09.01.

Ezúton értesítjük a Tisztelt Horgásztársakat, hogy a halállomány védelme érdekében a Vas és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya, mint illetékes Halgazdálkodási Hatóságok a  VA/FEF03/898-6/2016. és a VEH/001/1607-3/2016. számú  határozatában 2016. 08. 03-tól határozatlan időre elrendelt teljes horgászati és halfogási tilalom a Marcal folyó teljes Vas megyei és Veszprém megyei szakaszán a mai napon feloldásra került. 


Horgászversenyek és tilalmak - hír kelt: 2016.08.31.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szeretettel meghívja a horgásztársakat az idei versenyévad utolsó kupáira.  Az alábbi versenyekre várjuk az indulókat:

 • 2016. szeptember 11. (vasárnap) - Gersekaráti Sárvíz-tó - Vasi Vizeken Kupa (A tó alacsony vízálláss miatt ennek megfelelően kérjük a sporttársak felkészülését a versenyre)
 • 2016. szeptember 18. (vasárnap) - Abért II. tó -  Vasi Vizeken Feeder Kupa

Részletes kiírások letölthetőek itt >>>

----

A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz versenyek napján reggel 6.00 órától vasárnap délután 14.30 óráig a kijelölt versenypályákon. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

Köszönjük a megértésüket!


Pénteken pontytelepítés lesz két tavon- hír kelt: 2016.08.29.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2016. szeptember 02-án(pénteken) pontytelepítést végez a Merseváti tavon (300 kg) és a Gersekaráti Sárvíz-tavon (400 kg). A két héttel korábbi telepítéshez hasonlóan a halasítás utáni tilalom most sem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudják a vasi vizek partján tölteni a szabadidejüket. Az idén a mostani telepítésen kívül már 28. 900 kilogramm pontyot helyeztünk ki a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekbe. A megyei telepítés várható szeptember közepén lesz a halászatok függvényében. Jó fogást kívánunk!


Szép fogások a vasi vizekről- hír kelt: 2016.08.29.

Az elmúlt napokban Horvàth Zoltàn egy 9 kg -os és Sàkovics Péter 4,50 kg-os pontyot fogott a Magyarszecsődi tavon.

  

Gersekaráti Sárvíz-tavon Bencze László horgásztársunk egy szép dévérkeszeget fogott, melyet a halőri fotózás után azonnal vissza is engedett.

   


Szombathelyi Csónakázó-és horgásztavon fogták - hír kelt: 2016.08.25.

 

Barki Jenő egy szép ponttyal a Szombathelyi Csónakázó-tavon, mely visszanyerte életét a fényképezés után azonnal.

                  Molnár Zsolt                                         Faller Tamás                                     Németh Gábor
            csuka 4-5 kg közötti                                harcsa - 10,69 kg                                csuka 54 cm-es

----


Gratulálunk horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.

  


Kőszegi nyárbúcsúztató - hír kelt: 2016.08.25.

A KŐSZEGI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET

NYÁRBÚCSÚZTATÓ HORGÁSZ ÉS FŐZŐVERSENY

2016. szeptember 2-3.

 

PROGRAMOK:

NYÍLT, NEVEZÉSES CSAPAT HORGÁSZVERSENY

2016. szeptember 02. 14.30 - 2016. szeptember 03. 12.00

A versenyre 2+1 fős csapatok jelentkezését várjuk. A verseny 2 szektorban kerül megrendezésre, 4 x 4 órás fordulóban. A verseny végén a csapatok részére ebédet a KSHE biztosítja. Jelentkezés, illetve a részletes versenykiírás átvehető Kovács Bélánál (06/20/2813340) személyesen, illetve ide kattintva letölthető.

   

További információ itt >>>


Előnevelt dévérkeszegek érkezetek a Szombathelyi Csónakázó-tóba.- hír kelt: 2016.08.19.

Tegnapi napon 18.000 db előnevelt dévérkeszeg került a Szombathelyi Csónakázó-és horgász-tóba. A egészséges 3-6 cm közötti halakat a Halászmester Kft.-től vásárolta Szövetségünk. Június-július hónapban már 100.500 db előnevelt keszeg és 155.000 db előnevelt ponty került a Szövetségi vizekbe.

 


46. Inform Oberwart 2016. agusztus 31. - szeptember 4.- hír kelt: 2016.08.19.

A 46. Inform Oberwart mottója „a változatosság kifizetődik.”  Több mint 300 kiállító különböző területekről prezentálja terméküket és szolgáltatásaikat. A vásár egyik fő pontja a vadászat és a horgászat. Az idei évben mindent megtesznek a szervezők azért, hogy a horgászoknak változatos programot tudjanak nyújtani. A Falle Fischertreff és a Carp Elite cégek horgász felszereléssel és több akcióval várják a látogatókat, a horgászbot készítő Reinhard Lang bemutatja a bot készítés technikáját.

A Kepplinger céggel a legjobb horgász helyekre juthat el. A középcsarnokban felállított medencében wobblerek és különböző gumicsalik mozgáskészsége kerül bemutatásra.   Pénteken tartják 2016. szeptember 02-án a burgenlandi tógazdálkodás napját a vásárban.Ingyenes német nyelvű előadással várják azokat, akiket érdekel a tavak védelme és a halak egészsége. ( Jelentkezni a Burgenlandi Gazdasági Kamaránál, tel: 0043/2682 702 500.)

  

További információt a vásárról itt talál: www.inform-oberwart.at/magyar


Megérkeztek a pontyok- hír kelt: 2016.08.16.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2016. augusztus 16-án (kedden) pontytelepítést végezett az alábbiakban felsorolt horgászvizekbe a nyári fogási esélyek további növelése érdekében. Tilalom nem került elrendelésre!

Magyarszecsődi-tó     300 kg
Gersekaráti Sárvíz-tó 400 kg
Vasvári-tó                 316 kg - (kis-tó 100 kg; nagy-tó 216 kg.)

  

További képek itt megtekinthetőek >>>

Az ikervári műcsatornára a tervezett 300 kg ponty 2016. augusztus 17-én (szerdán) lesz kihelyezve.


Vártnál kevesebb izgalom az osztrák-magyar emlékversenyen- hír kelt: 2016.08.15.

A tavalyi, Ausztriában megtartott szoros verseny után idén a lukácsházi víztározón rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége és a Burgenlandi Horgász Szövetség a hagyományos osztrák-magyar közös horgászversenyt. A reggeli regisztráció után Puskás Norbert ügyvezető elnök és az osztrák szövetség képviseletében Herwig Dorner, Farkas Attila sporttárs tolmácsolásában köszöntötte a versenyre meghívott pecásokat. A rövid szabályismertetést követően kezdetét vette a sorsolás. A korábbi versenyektől eltérően, most nem csak az Abért II. tavon pecáztak a résztvevők, hanem a kisebb Abért I-es tavon is kialakításra került egy szektor. A három szektorban összesen 14 fő osztrák és 22 fő magyar horgász igyekezett minél jobb eredményhez segíteni csapatát.A nagy meleg és a fülledt, szélcsendes időjárás igencsak rányomta bélyegét a 4 órás versenyre. A halak nem nagyon ettek, így hiába próbálkoztak többféle módszerrel is a résztvevők. Az előző Abért-tavi versenyekhez képest meglehetősen kevés halat sikerült horogra csalni a versenyzőknek.  A pontyok, amurok és kárászok helyett most a törpeharcsa dominált, melyek természetesen nem nyerték vissza szabadságukat a mérlegelést követően.

    

További képek megtekinthetőek itt >>>

Fél távnál már kirajzolódni látszott a magyar fölény, a nehéz körülményekhez a hazaiak tudtak jobban alkalmazkodni. Horgászaink megakasztottak egy-két méretesebb amurt és pontyot is, míg az osztrák pecások hiába próbálkoztak ezzel, ők inkább kárászokat és törpeharcsát fogtak.

 

A mérlegelés során kiderült, hogy volt néhány egészen jó teljesítmény is a nap során. Magyar részről Kovács Ákos a Büki HE. versenyzője volt a legeredményesebb 11 360 grammos zsákmányával. Honfitársaink között a második helyen a Körmendi Munkás HE. horgásza Sipos Dániel zárt, 7770 grammal. Míg a harmadik helyet Tordai Gábor az Elektromosok SHE. pecása érte el 5430 grammal. Az osztrák  ”háziversenyt”  Michael Schneider nyerte 5900 grammos fogással, a második helyen Egon Dorn végzett 3420 grammal, a harmadik pedig Gerhard Puschitz lett 2840 grammal.

Magyar fölény mutatkozott az összesített kategóriában is, ahol a szektor eredmények alapján, rangsorolták a  szervezők a teljes mezőnyt. Olyannyira, hogy az 1-6 hely mindegyikét magyar versenyző szerezte meg. Itt a Kovács Ákos, Sipos Dániel, Tordai Gábor triót negyedikként az Elektromosos Varga Bálint (9290 gr) követte, ötödik helyen is Elektromosos pecás végzett Tancsics Dezső (7180 gr) személyében, a hatodik helyezettnek járó kupát pedig Tóth Imre a Répcementi HE. (4980 gr) horgásza vihette haza, teljesen egyértelművé téve a magyar fölényt

.   

A mindig nagyon izgalmas csapatverseny eredményhirdetésére csak az egyéni díjazások és a közös ebéd után került sor. Amint az a nap folyamán várható volt, a tavalyi év után 2016-ban is a magyar csapat hódította el a vándorserleget. Összesen a 14 osztrák induló 23 840 gramm halat fogott, ami egyénekre lebontva 1702,8 gramm átlagfogást jelentett, míg a 22 magyar meghívott összesen 87 620 gramm fogással fejezte be a versenyt, így az átlagfogása is a hazai csapatnak volt jobb, ami 3982,7 gramm/főt mutatott.

Végeredmény letölthető itt >>>

Zárásként az osztrák szövetség képviselője Herwig Dorner megköszönte a kiváló szervezést és sportszerűen gratulált a győztes csapat tagjainak, majd jelezte, hogy mindenkit vár szeretettel a jövő évben ismét Ausztriában megrendezésre kerülő versenyr

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek!


Augusztus közepén ismét halasítás lesz- hír kelt: 2016.08.13.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2016. augusztus 16-án (kedden) pontytelepítést végez az alábbiakban felsorolt horgászvizekbe a nyári fogási esélyek további növelése érdekében. A két héttel korábbi telepítéshez hasonlóan a halasítás után tilalom most sem kerül elrendelésre, hogy minél többen tudják a vasi vizek partján tölteni a nyarukat. Az idén a mostani telepítésen kívül már 27. 600 kilogramm pontyot helyeztünk ki a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekbe. A telepítések szeptemberben folytatódnak. Jó fogást kívánunk!

Vízterület megnevezése

Ponty III. nyaras (kg)

Magyarszecsődi-tó

300

Gersekaráti Sárvíz-tó

400

Ikervári műcsatorna **

300

Vasvári-tó ***

300

Összesen:

1300

** A telepítés az Ikervári HE támogatásával valósul meg.
*** A telepítés a nyári eleji elhullás pótlására történik díjmentesen a

Tógazda Halászati Zrt-vel kötött megállapodás alapján.

    


(Fotó csak illusztráció!)

    

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

  

2016. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!      


Meghívó- hír kelt: 2016.08.09.

A Határőr Sporthorgász Egyesület 2016-ban is megrendezi hagyományos egyesületi horgászversenyét a Magyarszecsődi kavicsbánya-tavon.

A verseny időpontja: 2016. augusztus 21. (vasárnap)

Program:

• 6.00 – 6.10 Megnyitó, szabályok ismertetése
• 6.10 – 6.15 Sorsolás
• 6.15 – 6.20 Horgászhelyek elfoglalása
• 6.20 – 6.55 Felkészülés a versenyre
• 6.55 – 7.00 Etetés
• 7.00 – 11.00 Verseny
• 11.00 – 11.45 Mérlegelés
• 11.45 – 12.00 Eredményhirdetés
• 12.00 – 13.00 Ebéd

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk a versenyre és az azt követő ebédre.


IX. alkalommal volt Répce Kupa- hír kelt: 2016.08.09.

Immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre július közepén a három egyesület közös versenye a Répce Kupa. A horgászkupán a szokásoknak megfelelően a Büki HE., a Csepregi HE. és a Répcelaki HE. képviseltette magát 5 fős csapatokkal. A Csánigi tavon remek hangulatban, szikrázó napsütésben megtartott csapatversenyen az idei évben a Büki HE együttese remekelt, egyéniben Varga Bálint csepregi versenyző végzett az élen. Második helyezett lett a Répcelaki HE csapata, bronz érmet szerzett a Csepregi HE. Az eredményhirdetés után a szervezők megvendégeltek minden résztvevőt, "szurkolót" ebédre.

További képek megtekinthetőek itt >>>


Fonyódligeten táboroztak a vasi pecások- hír kelt: 2016.08.09.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az idei évben ismét részt vett az Erzsébet programban meghirdetett „PontyVelem” horgásztáborban. A Fonyód-ligeti táborban összesen 52 gyermek regisztrált a II. turnusban, melyből 22 fő a Szövetségünk szervezésében érkezett. Előadások, horgászati bemutatók, vetélkedők és még sok színes program tette emlékezetessé a pecázás mellett a hetet. Vasárnap elindult a PontyVelem Tábor második hete, az első napon mindenki kapott horgász vödröt és alapfelszerelést, majd a szerelékek átnézése következett. Este természetesen horgászattal zárták a napot a gyerekek. Kovács Tibor szakmai vezető hétfő délelőtt tartott előadást a Balaton földrajzáról és ökológiájáról a parton. Délután Monos Tibor volt a vendég előadó, aki a műlegyes horgászat rejtelmeit mutatta be. Élmény dús és izgalmas keddi nap következett: Reggel Bokor Károly, a MOHOSZ alelnöke, horgászszakíró tartott egy izgalmas előadást és műcsalis bemutatót.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Délután Nagy Attila négyszeres magyar és világbajnok horgász tisztelte meg ismét előadásával a táborlakókat. A gyerekek rengeteget kérdeztek és a jó válaszokért még úszókat is kaptak ajándékba. Este megtartásra került a snecifogó verseny a gyönyörű balatoni naplementében. Szerda délelőtt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. által szervezett balintelepítést tekintették meg a táborozók a Balaton parton, majd a horgászvetélkedőn vettek részt az Erzsébet tábor lakói. Délután Bodó Iván a Balaton élővilága című bemutatójával folytatódott a program, aztán a parton Tulipán Tibor a bojlis horgászmódszert mutatta be.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Csütörtökön elérkezett a „nagy” horgászverseny ideje a fonyódi Halparkban. Este eredményhirdetés és díjkiosztás volt, majd természetesen ezt a turnust is Bolla Laci bácsi mennyei halászléjének elfogyasztásával zárták a résztvevők. Az utolsó nap zárásaként éjjel még kiment a csapat egy utolsót horgászni a tábori mólóra. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki az ÖKO-játék Kft. táborvezetői csapatának, valamint minden szervezőnek, előadónak, aki segítette a táborunk megvalósítását. Külön köszönet illeti az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványt, hogy lehetőséget biztosított az Erzsébet-program keretében horgásztábor megvalósítására.

Tábori vetélkedő végeredmény:
1. hely: Kovács Róbert
2. hely: Becker Gábor
3. hely: Danka Donát

További képek megtekinthetőek itt >>>

Fényképek és a szöveg az Öko-játék Kft. facebook oldalán elérhető tartalom felhasználásával készült.


Ismét szép fogások a vasi vizekről- hír kelt: 2016.08.08.

   

Dezső Péter a Celldömölki Téglagyári tavon fogott egy szép 2,5 kg-os balint, a ragadozó ön a fotózás után visszaengedésre került. Köszönjük!

Takács Gábor és Misák Norbert június végén fogott egy gyönyörű 10 kg-os amurt a Gersekaráti Sárvíz-tavon.

 

Horváth Zoltán horgásztársunk két szép amurt fogott a napokban a Gersekaráti Sárvíz-tavon. Az első 11 kg-os volt, míg az esti képen láthatónál 9 kg-ot mutatott a mérleg.

 

Vincze Zoltán szép fogásai az Abért tavon:

 

Ponty - 2016.07.17. - Abert tó - 5 kg

Amur - 2016.08.02. - Abert tó - 5 kg

Amur - 2016.08.06. - Abert tó - 4 kg

 

----


Gratulálunk horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Általános horgászati tilalom a Marcal folyó vasi és veszprémi szakaszán- hír kelt: 2016.08.04.

Ezúton értesítjük a Tisztelt Horgásztársakat, hogy a bemosódott nagy mennyiségű szerves anyag következtében kialakult oxigénhiányos állapot miatt, a halállomány védelme érdekében a Vas és Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya, mint illetékes halgazdálkodási hatóságok a  VA/FEF03/898-6/2016. és a VEH/001/1607-3/2016. számú  határozatában 2016. 08. 03-tól határozatlan időre teljes horgászati és halfogási tilalmat rendelt el a Marcal folyó teljes Vas Megyei és Veszprém megyei szakaszán. A tilalom felodásáról természetesen értesítjük a T. Horgásztársakat!

Köszönjük megértésüket!

Frissítve: 2016.augusztus 08.


Megérkeztek a pontyok- hír kelt: 2016.08.03

Pontytelepítést végeztünk a mai napon Somogyapátiból. Összesen 3100 kilogramm szép, egészséges ponty került a vasi vizekbe, ráadásul a júliusi telepítéshez hasonlóan ezúttal sem rendeltünk el horgászati tilalmat ­ így a nyári szabadságokat a partokon tölthetik a vasi pecások. Az idén a mostani telepítésen kívül már 24 ezer 500 kilogramm pontyot helyeztünk ki a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekbe. A telepítések hamarosan folytatódnak. 

További képek itt megtekinthetőek >>>

A telepítés területi bontása: Vadása­tó (300 kg), Magyarszecsődi-­tó (400 kg), Hársas-­tó (400 kg), Újperinti­-tó (300 kg), Szombathely, Csónakázó-tó (400 kg), Gersekaráti Sárvíz-­tó (400 kg), Rába folyó ikervári műcsatorna (300 kg), Celldömölki­-tó (300 kg), Püspökmolnári-­tó (300 kg).

Jó fogást kívánunk!


Szép fogások a vasi vizekről - hír kelt: 2016.07.28.

Zsankó György sporttársunk egy szép 5 kg-os ponttyal a Szombathelyi Csónakázó-tavon.

A ponty a fotózás után visszaengedésre került. Köszönjük!

 

  

Faragó Gyula ifjú horgásztársunk egy szép 5,2 kg-os amurral és egy 4,5 kg-os ponttyal az Abért tavon

----

Gratulálunk horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!

 


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott
rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.
A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab
következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.

  


Horgászati tilalom rendezvény miatt - hír kelt: 2016.07.28.   

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2016. augusztus 7- én (vasárnap) reggel 8.00 órától 2016. augusztus 07- én délután 12.30 óráig a Magyarszecsődi tavon Önkormányzati kenus rendezvény miatt általános horgászati tilalom van a tó Magyarszecsőd felöli részén a tó közepén található félszigetig. Köszönjük megértésüket!


Augusztus elején ismét halasítás lesz - hír kelt: 2016.07.26.   

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2016. augusztus 03-án (szerdán) pontytelepítést végez az alábbiakban felsorolt horgászvizekbe a nyári fogási esélyek növelése érdekében. A halasítás után tilalom most sem kerül elrendelésre, hogy a szabadságolásokat minél többen tudják a vasi vizek partján tölteni. Jó fogást kívánunk!

Vízterület megnevezése

Ponty III. nyaras (kg)

Vadása-tó

300

Magyarszecsődi-tó

400

Hársas-tó

400

Újperinti-tó

300

Szombathelyi Csónakázó-tó

400

Gersekaráti Sárvíz-tó

400

Merseváti-tó

300

Celldömölki-tó

300

Püspökmolnári-tó

300

Összesen:
3100

 

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!      

2016. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!      


Területi jegy akció– hír kelt: 2016.07.15.


Az akciós horgászjegyek várhatóan július utolsó hetében

már kaphatóak lesznek a tagszervezeteknél, illetve a Szövetségnél.


Harmadszor volt Pinka-völgyi Halas Nap Vaskeresztesen- hír kelt: 2016.07.15.   

Kiváló halételek, horgászversenyek és egyéb színes programok

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének szervezésében, harmadik alkalommal rendezték meg a Pinka­völgyi Halas Napot az Alpesi Fogadó és Horgászturisztikai Központnál, ahol a résztvevő csapatok nem csak a pecázásban, hanem labdarúgásban és főzésben is jeleskedhettek. Három helyszínen  - Alpesi-tó, Pinka-holtág, Önkormányzati-tó -  zajlott a horgászverseny, külön mérkőztek az ifjúsági horgászok és a hobbi, valamint a versenyző kategóriás sporthorgászok. Közel negyven horgász foglalt helyet a több kategóriában zajló, szigorúan barátságos horgászversenyen.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

 A Pinka-menti Labdarúgó Kupán öt csapat vett részt, a halételkészítő versenyen 20 csapat állt rajthoz. Sikeres főzéshez a Tógazda Halászati Zrt. biztosított csapatonként két darab pontyot. A főzőknek szombaton reggelre a Szövetség hivatásos halászati őrei konyhakészre pucolták a halakat, hogy ezzel is segítsék az eredményes főzést.  A hangulatos nap kispályás focikupáját a Rábapaty csapata nyerte veretlenül.  A horgászoknál kategóriától függetlenül Koltai Máté Márk (Kéthatár-tó HE) kerkafalvi ifi horgász diadalmaskodott 28 790 g fogással az Alpesi Horgásztavon. A felnőtteknél Pajtli Ferenc (Spartacus HE.) remekelt a hobbik között  11.100 grammal, míg a versenyzőknél Török Zoltán (Elektromosok SHE) nyert 9 260 gramm összfogással.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

 A főzők rendkívül kitettek magukért és nehéz helyzetbe hozták a zsűrit. Az idei évben a legjobb halétel címet a Celldömölki Lokomotív Horgászegyesület csapata szerezte meg, őket a Marcali  Öreg Vidrák követték a második helyen, a dobogó harmadik fokára a „Zoli nem akart jönni” csapat került. A zsűri egyik különdíját a  Kőszegi Sporthorgász Egyesület csapata hozta el, ők egy igazi halétel különlegesség sorozattal készültek, a másik különdíjat a „Csapat” elnevezésű együttes nyerte el.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az ünnepélyes eredményhirdetést megelőzően  Inzsöl Richárd atya és a felsőcsatári Lendvai Gábor egy meglepetés ének produkciót adtak elő. A vidám percek után Krancz Imre Vaskeresztes polgármestere a település képviseletében köszöntötte a megjelenteket, ezt követőenV. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára ünnepi beszéddel köszöntötte az esemény résztvevőit. Az államtitkár köszöntőben elhangzott, hogy „az életben a fontos dolgok, nem is dolgok. Sokkal inkább élmények. Ha valakik, hát a horgászok ezt jól tudják.....A teljes élethez egészen egyszerű dolgok szükségesek. József Attila szavaival élve mindössze az, hogy Ehess, ihass, ölelhess, alhass! A Pinka-völgyi Halas Nap mindezt garantálja is – azaz, hogy csak majdnem.... A költő felsorolásából csak az alvás hibádzik, hiszen abból itt éjfélig nem sok jut majd a kedves vendégeknek.... A Pinka-völgyi Halas Nap az étel-ital mellett jó társasággal, közösséggel kényezteti a lelket; versenyekkel, díjakkal simogatja a büszkeséget, jó ízű beszélgetésekkel frissíti az elmét; és szemnek-fülnek számos széppel szolgál: csodás tájjal, zenével, tánccal.” Beszédének zárásaként  V. Németh Zsolt államtitkár kérte „a nyári szellőt, hogy vigye messzire a jó kedvük hangját, az őshonos halételek illatát, s vigye vele a Pinka-patak természeti kincseinek, a térség horgászati fejlesztéseinek és a Pinka-menti emberek vendégszeretetének jó hírét is!”

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A köszöntők után a helyezetteknek Krancz Imre Vaskeresztes polgármestere, Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke, Puskás Norbert a Szövetség ügyvezető elnöke,  V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Dr. Kondora Bálint  a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a Vas Megyei Kormányhivatal képviseletében Tóth Gábor a  Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály vezetője adta át az ajándékokat. Délután fellépett a Nárai Sárgaliliom Énekkar, a Nardai Énekkar -és Tambura zenekar, Felsőcsatárról a Rozmaring énekkar. Náraiból az Örökzöld Nyugdíjas Klub bordalokat és nótákat hozott erre az alkalomra.

 

  További képek megtekinthetőek itt >>>

A Vaskeresztesi Hagyományőrzők ének és tánc produkcióval érkeztek, de a gersekaráti kötélugrók, a Jump for Fun is ott volt, valamint fergeteges produkcióval készült a Galaxy Rock&Roll Klub. Az este Újvári Timi & HOT STUFF zenekarral vette kezdetét, majd a fiatalokból álló THE CHROME együttes és a színes tánczenét szolgáltató Lendvai Gábor is fellépett.  A programok mellett az Alpesi Fogadó finom ételekkel és italokkal fogadta a rendezvényre kilátogatókat.

Végeredmény letölthető itt >>>

Ezúton is köszönjük minden támogatónak, partnernek, önkéntesnek a segítségét!


Végvári Győző Emlékverseny képekben- hír kelt: 2016.07.15. 

A Körmendi Munkás Horgász Egyesület 2016. július 03-án tartotta hagyományos egyesületi versenyét, a Végvári Győző Emlékversenyt. A verseny jó hangulatban és értékes ajándékokkal zárult vasárnap délután. A helyzetteknek Horváth András egyesületi elnök adta át díjakat.

 

További képek megtekinthetőek itt>>>


Ismét halasítás lesz a héten - hír kelt: 2016.07.13.   

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a keddi napon megtörtént a Gersekaráti Sárvíz-tó (420 kg), a Magyarszecsődi-tó (400 kg), a Máriaújfalui Hársas-tó (400 kg) telepítése. Csütörtöki napon várhatóan az Újperinti I.tó (400 kg), a Szombathelyi- Horgásztó (400 kg) részesül pontytelepítésben. A Szombathelyi Csónakázó-tóba is fog kerülni hal a városi nagy rendezvények (Vasi vasember, Sárkányhajó Fesztivál) után. Pénteken a Vadása-tó (300 kg), a Püspökmolnári-tó (300 kg) és ismét a Gersekaráti Sárvíz-tó kap (300 kg) pontyot. A halasítás után tilalom most sem kerül elrendelésre, hogy a nyári szabadságolásokat minél többen tudják a vasi vizek partján tölteni.  

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!      

2016. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!      

Rába folyó pénteki és a tavakon történt keddi telepítésekről láthatóak képek itt >>>

  


Rábapatyon még az iskolások is horgásznak - hír kelt: 2016.07.12.

A Rábapaty és Vidéke Horgász Egyesület jubileumi rendezvényén jártunk. A helyi tagok 1966­ban alapították meg az idén 50. évfordulóját ünneplő horgász közösséget. Reggel 6 órakor a Rábasömjéni tavon halfogó versennyel indult a nap, amit egyedül a közelgő hidegfrontot megérző halak nem tettek ünnepivé. Sajnos a tavalyi évhez képest kevesebb horgász kevesebb halat hozott terítékre. A nevezők másik része a Liget téren halászléfőző versenyen mérte össze tudását. A helyi és környékbeli csapatokból álló mezőny különböző hallevesekkel tette próbára a Szijártó László megyei képviselő által vezetett szakmai zsűri szakértelmét. A jól sikerült ételek kiértékelése után átadták a díjakat. Csupor Mihály, az egyesület elnöke rövid történeti áttekintést adott a megjelent közösségnek a megalakulásról és az elmúlt 50 évről, kiemelve az alapítók érdemeit és a jelenlegi tisztségviselők áldozatos munkáját. Külön szólította a színpadra Mészáros Gyula bácsit, aki már csak egymaga képviseli az akkori alapító tagokat. A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége részéről Seregi Miklós elnök méltatta az egyesületben folytatott színvonalas munkát. Kiemelte, hogy nem feledkeznek meg az elődökről, mindeközben nagy gondot fordítanak az utánpótlás nevelésére is. Az egyesület általános iskolai csapata az idén megnyerte a megyei szövetség által kiírt többfordulós horgászvetélkedőt. A díjak átadása után a résztvevők elfogyasztották a Konyher Tivadar által elkészített ízletes halászlét és sült halat. A jól sikerült rendezvényt estébe nyúló kötetlen beszélgetés zárta. Az egyesület ezúton is szeretné megköszönni önkénteseinek és támogatóinak a feledhetetlen ünnepet.

  

További képek megtekinthetőek itt>>>

Készítette: Pukler Ferenc - vaol.hu


Répce Kupa miatti tilalom - hír kelt: 2016.07.12.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy 2016. július 24-én (vasárnap) kerül megrendezésre a Répce Kupa Horgászverseny. A verseny ezúttal a Csánigi tavon kerül megrendezésre a Büki Horgász Egyesület, a Répcelaki Horgász Egyesület, valamint a Répcementi Horgász Egyesület részvételével. A horgászverseny ideje alatt a tavon általános horgászati tilalom lesz reggel 6.00 órától 13.00 óráig. Köszönjük megértésüket!Megkezdődnek a terven felüli nyári pontytelepítések - hír kelt: 2016.07.11.

Az idei évben sikerült elérni a dinamikusan emelkedő jegyváltásoknak és a Szövetség költséghatékony gazdálkodásának köszönhetően,  hogy a nyári időszakban több tonna  ponty kerüljön - a Szövetség kezelésében lévő  és a horgászok körében kedvelt - horgászvizekbe. Három héttel a nyári telepítés után, már a holnapi napon terven felüli telepítésben részesül a Gersekaráti Sárvíz-tó (400 kg), a Magyarszecsődi-tó (400 kg), a Máriaújfalui Hársas-tó (400 kg). A halászatok függvényében a telepítések folyamatosan történnek a következő hetekben. Várhatóan az Új-perinti I.tó, a Szombathelyi- Csónakázó és Horgásztó, a Vadása-tó, a Püspökmolnári-tó és a Merseváti tó is részesül hamarosan terven felüli telepítésben. A halasítás után tilalom nem kerül elrendelésre, hogy a nyári szabadságolásokat minél többen tudják a vasi vizek partján tölteni.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

2016. augusztus 01-től akciós területi jeggyel is várjuk a pecásainkat!

       


Gyönyörű halak a Gersekaráti Sárvíz-tóból - hír kelt: 2016.07.10.

Mozsár Gábor rutinos bojlis horgászunk július elején ezt az óriási 21,6 kg-os amurt fogta a Gersekaráti Sárvíz-tavon.

Gratulálunk a szép fogáshoz!

Sákovics Péter horgásztársunk az alábbi szép pontyokat fogta a Gersekaráti Sárvíz tavon június elején. A tükörponty súlya 10.72 kg volt, míg a másik pontynál 6.30 kg-ot mutatott a mérleg. Halak visszaengedésre kerültek!

----

Gratulálunk horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!

 


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott
rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.
A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab
következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.

 


Halas képek az Abért II tóról - hír kelt: 2016.07.10.

Sárközi Patrik horgásztársunk küldte az alábbi halas fényképeket, melyek május hónapban az Abért tavon készült két horgászat alakalmával.

  

  

     

 

----

Gratulálunk a szép fogásokhoz!

 


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott
rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.
A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab
következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.

 


Zalaszentmihályi Horgásznap 2016. - hír kelt: 2016.07.10.

További információ itt >>>


Haltelepítések a Pinka patakon és a Rába folyón - hír kelt: 2016.07.05.

A Pinka patak vaskeresztesi holtágán 2016. 07.06. (szerda) 11:00-tól - 2016.07.09. (szombat) 13:30-ig általános horgászati tilalom van érvényben haltelepítés miatt. Várhatóan 2016. július 06-án ponty kerül még a Pinka patak horvátlövői szakaszába, valamint 2016. július 08-án (pénteken) a Rába folyó ikervári (400 kg), körmendi (300 kg), és alsószölnöki (300 kg) szakaszán is megtörténik a pontytelepítés. A folyóvizeken tilalom nem kerül elrendelésre.

Jó fogást kívánunk!


Telepítés volt két vízterületen - hír kelt: 2016.07.01.

 

A mai napon a Rába folyó nicki szakaszára 300 kg pontyot, míg a Rábasömjéni-tóba 400 kg pontyot helyeztünk ki. A telepítések halászatok függvényében jövő héten folytatódnak.

  

Jó fogást kívánunk!


Horgászati tilalom a Rábasömjéni tavon- hír kelt: 2016.06.30.

Ezúton is felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a Rábasömjéni tavon pénteken 400 kg ponty telepítése miatt általános horgászati tilalom lép életbe2016. július 01. 10.00 órától 2016. július 03. 14.00 óráig. (kivétel az egyesületi jubileumi versenyre beneveztt horgászok).

Köszönjük megértésüket!


Harmadik Pinka-völgyi Halas Napra várják az  indulókat – hír kelt: 2016.06.30. 

A III. Pinka-völgyi Halas Napot rendezi meg 2016. július 9-én szombaton a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vaskeresztesen. A rendezvény már reggel 7 órakor elkezdődik a regisztrációval és a sorsolással, és egészen éjfélig tervezik szórakoztatni a nagyérdeműt. Rengeteg fellépőre és érdekes programokra lehet számítani az Alpesi Fogadó és Borháznál. Három helyszínen (Alpesi-tó, Pinka-holtág, Önkormányzati-tó) zajlik majd a barátságos horgászverseny; külön mérkőznek az ifjúsági horgászok és két helyszínen a felnőttek. A tervek szerint egész délelőtt rúgják majd a bőrt a kispályás Pinka-menti Foci kupa résztvevő csapatai. Szombat délelőtt halételkészítő versenyen és  kispályás labdarugó kupán  mérhetik össze tudásukat a céges, baráti, vagy családi csapatok. A nevezési díj nélküli halételkészítő versenyre a Szövetség minden benevezett csapatnak díjmenetesen biztosít 2 db pontyot,  1 kg kenyeret, 15 db műanyag tányért + kanalat, 1 sörpad garnitúra (egy asztal és két pad) használatát, tűzifát. Az elkészült halételekből a rendelkezésre álló mennyiség függvényében majd kóstolni is lehet a kilátogatóknak. A  Pinka-völgyi halas nap hozzájárul a Szövetség azon törekvéséhez, hogy egyre több ember ismerje meg a Pinka patak csodálatos természeti értékeit és a  határmenti turisztikai, horgászati lehetőségeit. Délután fellép majd a Nárai Sárgaliliom Énekkar, a Nardai Énekkar és Tambura zenekar, Felsőcsatárról a Rozmaring énekkar is. A Vaskeresztesi Hagyományőrzők ének és tánc produkcióval érkeznek, de a gersekaráti kötélugrók, a Jump for Fun is ott lesz. Fergeteges produkcióra készül a Galaxy Rock&Roll Klub, a Nárai Örökzöld Nyugdíjas Klub pedig bordalokat és nótákat hoz erre az alkalomra. Koncertekből sem lesz hiány: Újvári Timi & HOT STUFF zenekar mellett a fiatalokból álló THE CHROME is fellép, az estét pedig Lendvai Gábor színes tánczenés produkciója zárja. A gyermekeket ugrálóvár és  arcfestés is várja. A rendezvény védnökei Dr. Szűcs Lajos MOHOSZ elnök,  V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Harangozó Bertalan a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője és Vas Megye kormánymegbízottja, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Krancz Imre, Vaskeresztes polgármestere. A versenyeken értékes ajándékok és emléktárgyak várják az indulókat. A Szövetség tagegyesületei és partnerei által felajánlott értékes ajándékokból tombola sorsolásra is sor kerül.  Még minden programra  lehet jelentkezni a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elérhetőségein. (Tel.06/94-506-835; info@vasivizeken.hu) Nevezési díj, belépőjegy egyik programon sincs.

  

Plakát nagy méretben letölthető itt >>>

Részletes versenykiírások:

Barátságos Horgászverseny kicsiknek és nagyoknak >>>

Pinka-menti Foci Kupa >>>

Halételkészítő csapatverseny >>>

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

  


Horgászati tilalmak júliusban a Szombathelyi Csónakázó-tavon – hír kelt: 2016.06.30.

Ezúton is felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a Szombathelyi Csónakázó-tó teljes területén tilos lesz a horgászat az alábbi rendezvények ideje alatt:

- 2016. július 16-án szombaton a Vasi Vasember

- 2016. július 22-23-án (péntek- szombat) a III. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál

Köszönjük megértésüket!  


Horgászati tilalom verseny miatt - hír kelt: 2016.06.25.

A Körmendi Munkás H.E. által rendezett Végvári Győző Emlékverseny ideje alatt, azaz 2016.07.03-án 06.00 órától-14.00 óráig a tavon kizárólag a versenyre benevezett sporttársak horgászhatnak.

  

Megértésüket előre is köszönjük!


Pénteki napon történt haltelepítés képekben - hír kelt: 2016.06.25.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a pénteki napon a következő horgászvizeken megtörtént a pontytelepítés az előírt mennyiségek szerint: Marcal folyó 250 kg, répcelaki Csánigi ­tó 350 kg, Merseváti ­tó 350 kg, Celldömölki ­tó 400 kg, Nagypiriti-tó 250 kg.

 

Mai halászaton készült további képek megtekinthetőek itt >>>


Vadása Kupán pecáztak a hobbi kategória indulói – hír kelt: 2016.06.23

Múlt szombaton rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a  Vadása Kupát a festői, Őrségi településen, Hegyhátszentjakabon. A verseny az előző éviekhez hasonlóan csak a hobbi kategóriában versenyzők számára lett meghirdetve, ahová 18 fő felnőtt mellett 3 ifjúsági korú pecás nevezett. A reggeli regisztrációt követően a felnőtteknél két 9 fős szektor lett kialakítva, így a technikai értekezlet utáni sorsoláskor nagy volt az izgalom a minél jobb horgászhelyek megszerzése miatt.  A tavon eredményes módszernek bizonyult a z érzékeny feeder és match botos módszer, de volt aki snecizéssel próbált eredményes lenni.  A verseny végét jelző dudaszó elhangzásakor lehetett sejteni, hogy az előző évhez hasonlóan szoros lesz a végeredmény a mérlegelésnél. Felnőtt hobbi kategóriában 3337,8 grammos fogással átlagoltak  a horgászok, viszont egy-két indulónak sikerült kiváló teljesítményt nyújtva 10 kiló körüli összsúllyal is mérlegelni.

      

Közülük is a legjobbnak Tancsics Dezső, az Elektromosok SHE. pecása bizonyult, aki 14 880 grammal végzett az élen és nyerte meg az idei évi Abért-tó Kupa után a Vadása Kupát is. A másik szektor első helyezettje Tóth Attila lett 7800 grammal, így a Körmendi Munkás HE. horgásza végzett összetettben a második helyen. Harmadik helyre a Spartacus HE. tagja, Pajtli Tibor ért oda, 11 840 grammos fogással.

       

                                                           További képek megtekinthetőek itt >>>

Ifjúsági horgászoknál Koltai Máté Márk Kerkafalváról lett az aranyérmes, a felnőtt mezőny átlagát hozva 3300 gramm összsúllyal. Az ezüstérem sorsa nagy csatában a vasvári Kovács testvérek között dőlt el, amelyben a szerencse Kovács Viktornak kedvezett, aki 820 grammal mérlegelt, így 80 grammal előzte meg testvérét Kovács Zsoltot, akinél a mérleg 740 grammot mutatott.

      

Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével a Hegyhátszentjakab polgármestere  Kránicz Ferenc és a Szövetség elnöke Seregi Miklós, aki  záróbeszédében gratulált a résztvevőknek a kitartó és sikeres szerepléshez, majd polgármesterrel közösen átadta az okleveleket és kupákat a helyezetteknek.

                   

A versenysorozat indulói most egy kis pihenőt kapnak, hiszen az újabb megmérettetések csak 2016. szeptember 11-én folytatódnak a Vasi Vizeken Kupával Gersekaráton.  A versenyezni vágyókat addig is várjuk július 9-én a III. Pinka-völgyi Halas Nap keretében megrendezésre kerülő barátságos horgászversenyre! A versenyre nevezni itt lehet >>>  Kísérőik figyelmébe ajánljuk további színes, szórakoztató programjainkat, illetve bátrak nevezhetnek a halételfőző versenyre, vagy a kispályás labdarúgó kupára is! Mindenkit szeretettel várunk!

Részletes eredmények  itt letölthetőek >>>


Lányok pecabottal: horgászverseny gyerekeknek a celli téglagyári tónál - hír kelt: 2016.06.23.

Érdeklődésben nem volt hiány: 59 ifjú horgász nevezett a celldömölki Lokomotív Horgászegyesület hagyományos gyereknapi versenyére a ma már igazi pihenőövezetnek számító téglagyári tónál. Bár a lányok létszámfölényben voltak, úgy tűnik, a horgászat még egyelőre férfias sport marad, legalábbis az eredményesség tekintetében. A zsűri díjazta az összfogást és a legnagyobb „egyéni” fogást is.

  

Fotó: Gyuricza Imre

A győztes Kryazell Nataniel lett. Gersei Fanni a legfiatalabb versenyző volt. Az abszolút győztes (megőrizve tavalyi első helyezését) Krayzell Nataniel (összfogás: 3600 gramm, a legnagyobb hal: 850 gramm). Második lett Kiss Szilárd, a harmadik helyen végzett Geiger Richárd. Eiveck Fanni az előkelő 4. helyen végzett, megelőzve Imre Kevint.

Részletes eredmények  itt letölthetőek >>>

Szerző: Ölbei Lívia Fotós: Gyuricza Imre  - www.vaol.hu


V. Kerka-Alpok-Adria Nemzetközi Horgászverseny - hír kelt: 2016.06.23.

A Kerkaszentkirályi HE szeretettel meghívja Önöket az V. Kerka-Alpok-Adria Nemzetközi Horgászversenyre. A versenyre négy fős csapatok nevezhetnek. A verseny időpontja 2016. július 16-17.; Nevezési díj: 2500 Ft/fő

A versenyről bővebb információ itt letölthető >>>


Mai napon történt haltelepítés képekben - hír kelt: 2016.06.21.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a mai napon a következő horgászvizeken megtörtént a pontytelepítés az előírt mennyiségek szerint: Szombathelyi Csónakázótó 1000 kg, Szombathelyi Horgásztó 400 kg, Újperint I. tó 400 kg, Gencsapáti-Perenyei tó 300 kg, Csepregi téglagyári-tó 250 kg, Gersekaráti Sárvíz-tó 600 kg, Magyarszecsődi-tó 600 kg, Pinka patak szentpéterfai szakasza 250 kg, a kerkaszentkirályi Kerka holtág 300 kg, Kéthatár-tó Kerkafalva 500 kg. Az előzetes tervektől eltérően a sikeres halászat eredményeként a Hársas-tó 700 kg-os és a Püspökmolnári-tó 400 kg-os telepítése is megtörtént a mai napon.  A felsorolt horgászvizeken 20l6. június 25. szombat 05.30 óráig tilalom került elrendelésre. Az áradások miatt előre láthatólag a Rába folyó - körmendi, alsószölnöki, ikervári - szakaszain a tervezett telepítések a következő hetekben valósulnak meg. A telepítésekről a honlapunkon tájékoztatást adunk. A pontytelepítés pénteki napon folytatódik a vasi vizeken.

 

Mai halászaton készült további képek megtekinthetőek itt >>>


Egyes horgászvizeken korábban lesz a pontytelepítés - hír kelt: 2016.06.17.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy az alábbi horgászvizeken 2016. június 21-én (kedden) megvalósul a nyári pontytelepítés a folyamatosan melegedő időjárás miatt. A telepítés napján, azaz 2016. június 21-én 10.00 órától tilalom kerül elrendelésre szombat hajnalig.

Vízterület megnevezése

Ponty

Mennyiség (kg)

Szombathelyi csó.tó

1000

Szombathelyi horg.tó

400

Újperint 1. sz. tó

400

Gencs-Perenyei tó

300

Csepregi tó

250

Gersekarát-Sárvíz tó

600

Magyarszecsődi tó

600

Pinka patak Szentpéterfa

250

Kerkaszentkirályi Kerka holtág

300

Kéthatár tó-Kerkafalva

500

Összesen:

4600

Köszönjük megértésüket!


Indul a nyári halasítás a vasi vizeken- hír kelt: 2016.06.15.

A kedveltebb vizeken egész nyáron lesz pontytelepítés

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a következő hetekben megkezdi a nyári pontytelepítéseit. Az idei évben sikerül elérni a horgászok bizalmának és a dinamikusan emelkedő jegyváltásoknak köszönhetően,  hogy az év hátralévő időszakában 10.000 kg ponttyal több kerül a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekbe. A megnövelt mennyiségű ponty kihelyezés több ütemben fog zajlani. A Szövetség célja, hogy a nyár folyamán szinte mindig legyen olyan vízterület a megyében, ahol jó eséllyel tudunk pontyot horogra csalni. Az első nagyobb telepítésre jövő pénteken 2016. június 24-én kerül sor, melyen 8.000 kg fogható méretű ponty kerül a horgászvizekbe. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe az érintett horgászvizeken 2016. június  24-én (péntek)  10.00 órától 2016. június 25. (szombat) reggel 5.30 óráig. A Répcelaki Csánigi tavon és a Pinka patak szentpéterfai szakaszán a telepítési tilalom 13.00 órakor kerül feloldásra, az aktuális horgászversenyek befejeztével. Július és augusztus hónapban előreláthatólag még a következő tavak részesülnek terven felüli telepítésben: Magyarszecsődi-tó, Hársas-tó, Új-perinti I.tó, Szombathelyi- Csónakázó és Horgásztó, Vadása-tó, Püspökmolnári-tó és a Merseváti tó. A vasi horgászok körében legnépszerűbb Gersekaráti Sárvíz tavon várhatóan két hetente lesz 4-5 mázsa pontytelepítés. A terven felüli halasítások pontos időpontjáról a Szövetség honlapján beszámolunk. A problémamentes és élményteli pecázás érdekében a tervek szerint a tavakon a plusztelepítések után tilalom nem kerül elrendelésre. A nyár folyamán a Pinka patakba és a Rába folyóba is lesznek még haltelepítések.

A megyei telepítés a következők szerint alakul:

  

Vízterület megnevezése

Ponty

Mennyiség (kg)

Marcal folyó

250

Püspökmolnári tó

400

Rába folyó ikervár szakasza

400

Répcelak-Csánigi tó

350

Merseváti-tó

350

Celldömölki-tó

400

Nagypiriti-tó

250

Szombathelyi csó.tó

1000

Szombathelyi horg.tó

400

Újperint 1. sz. tó

400

Gencs-Perenyei tó

300

Csepregi tó

250

Gersekarát-Sárvíz tó

600

Magyarszecsődi tó

600

Pinka patak Szentpéterfa

250

Hársas tó-Máriaujfalu

700

Rába  folyó Alsószölnök

300

Kerkaszentkirályi Kerka holtág

300

Kéthatár tó-Kerkafalva

500

Összesen:

8.000

 

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon

szabályosan a frissen telepített pontyokra!

     


Vadása-tavi telpítés - hír kelt: 2016.06.15.

  

A  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a héten pénteken, azaz 2016. június 17-én 350 kg pontytelepítést végez a Vadása-tavon, ezért a telepítést követően azonnal  2016. június  18. (szombat)  13.00 óráig horgászati tilalmat rendel el a Vadása kupán benevezett versenyzők kivételével.


Végvári Győző Emlékverseny lesz - hír kelt: 2016.06.13.

A Körmendi Munkás Horgász Egyesület szeretettel meghívja a horgásztársakat a Végvári Emlékversenyre. A horgászverseny a Magyarszecsődi tavon kerül megrendezésre 2016. július 03-án (vasárnap) reggel 7 órától.

További információ kérhető az egyesület székhelyén, illetve Horváth András egyesületi elnöknél.

Sikeres versenyzést kívánunk!


III. Pinka-völgyi Halas Nap lesz Vaskeresztesen- hír kelt: 2016.06.11.

  

 

  

Plakát nagy méretben letölthető itt >>>

Részletes versenykiírások:

Barátságos Horgászverseny kicsiknek és nagyoknak >>>

Pinka-menti Foci Kupa >>>

Halételkészítő csapatverseny >>>

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Horgászati tilalom Vasváron - hír kelt: 2016.06.09.

Ezúton is felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a Vasvári tavon történt 400 kg ponty telepítése miatt általános horgászati tilalom lépett életbe a horgászvizen 2016. június 09. 15.00 órától 2016. június 11. 10.30 óráig. A többi vizen is hamarosan megkezdődik a nyári haltelepítés.

Köszönjük megértésüket!


Szoros versengés a Karát kupán – hír kelt: 2016.06.07.

  

Múlt vasárnap a gersekaráti Sárvíz-tó partján gyűltek össze a „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozat indulói. A szép, napsütéses reggelen a három kategóriában majd 40 fő regisztrált. A technikai értekezlet és a sorsolás lebonyolítása után elfoglalták helyeiket a pecások és megkezdték a felkészülést a halfogásra. A csali ellenőrzést követően pontban 9 órakar Puskás Norbert ügyvezető elnök elindította a versenyt. A horgászok többféle módszerrel igyekeztek horogra csalni a tó halait, voltak akik Feederes módszerrel vagy rakós bottal, de akadtak olyanok is, akik spiccbottal próbálkoztak. A meleg, már-már nyári időjárás kellemes volt a résztvevők számára, ám a tó lakói nem kaptak nagy kedvet a part közeli sütkérezéshez, így nagyon megnehezítették a versenyzők dolgát. A szerencsésebbeknek sikerült egy-két méretesebb keszeget, kárászt kifogni, viszont pontyot csak kevés sikerrel lehetett szákba terelni.

          

                                                           További képek megtekinthetőek itt >>>

Versenyző kategóriában, azok értek az élbolyba, akik inkább kishalas módszert választottak és szorgosan gyűjtögették az apróhalakat. Ez taktika az Elektromosok SHE. horgászának Varga Bálintnak vált be leginkább, mivel 5660 grammos fogással az élen zárt a verseny végén. Őt a második helyezett büki pecás Kovács Ákos szorongatta meg legjobban, hiszen kettejük zsákmánya közt nem volt 400 gramm különbség. Harmadik helyezett ugyancsak egy Elektromosos horgász lett Török Zoltán személyében, aki szintén nem sokkal maradt le a két társa mögött, 5060 grammal.

             

                                                           További képek megtekinthetőek itt >>>

Felnőtt hobbi kategóriában is csak nüanszok döntöttek az első és második hely sorsáról. A szerencse és a mérleg nyelve ezen a napon Kádi Attila répcelaki horgásznak kedvezett, aki 4300 grammos fogással, csupán 180 grammal előzte meg az ezüstérmes kerkaszentkirályi Csótár Jánost, ő 4120 grammal mérlegelt. A harmadik dobogós helyhez végül Tóth Imre  2960 gramm összfogása bizonyult elegendőnek, így a Répcementi HE. horgásza vihette haza a 3. helyezettnek járó kupát.

                  

                                                           További képek megtekinthetőek itt >>>

Ifjúsági hobbi kategóriában nem volt kérdéses a Vasvári HE.-t képviselő Kovács Viktor győzelme. Eredményes, 4120 grammos horgászatával a felnőtt mezőnyben is előkelő helyen végzett volna. Ezüstérmes Koltai Máté Márk lett, a Kerkafalvi HE. fiatal pecásánál 2680 grammot mutatott a nap végén a mérleg, ami a nehéz körülményekhez képest abszolút jó eredménynek számított. A harmadik legügyesebb ifi horgásznak a Vasvárról érkező Kovács Zsolt bizonyult, aki 1240 grammos fogással érdemelte ki a bronzérmet.

       

                                                    Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

Az idei Karát kupa nem a rekordfogásokról szólt, inkább trükkös, ügyes horgászatot követelt meg, amelyen az indulók rendkívül kitartóak voltak és mindannyian elismerést érdemelnek. Az eredmények ismertetése után Puskás Norbert és Tóth Milán átadták a helyezetteknek járó kupákat és okleveleket.

-----

A Vasi Vizeken versenysorozat következő állomása június 18-án szombaton a hangulatos Vadása tavon kerül megrendezésre hobbi kategóriában. Részletes versenykiírás letölthető itt >>>

Várunk minden résztvevőt szeretettel!


Csepregi HE versenye – hír kelt: 2016.06.06.

A Répcementi Horgász Egyesület vezetősége értesíti a horgásztársakat, hogy egyesületi horgászversenyt rendez.  

A verseny időpontja: 2016. június 11. (szombat)  

A verseny helyszíne: Téglagyári-tó Csepreg  

Nevezési díj: nincs  

Verseny menete: Egy 5 órás horgászati forduló  

6.00 - 6.30 Regisztráció  

6.30 - 7.00 Pálya kitűzés, technikai értekezlet, sorsolás  

7.00 – 7.25 Helyek elfoglalása, felkészülési idő  

7.25 – 7.30 Etetés (két kezes gombóc)  

7.30 – 12.30 Halfogás  

12.30 –13.00 Mérlegelés  

13.30- 14.00 Eredményhirdetés, igény szerint célba dobó verseny  

14.00- Ebéd (Babgulyás)

                                                          Részletes versenykiíírás itt letölthető >>>


Rábapatyi Horogra Akadva csapat nyerte az idei megyei iskolai horgászvetélkedőt– hír kelt: 2016.06.05.

A XI. Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő a szombati napon Vaskeresztesen helyszíni fordulóval ért véget.  A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhettek. A verseny célja volt az idén is, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival.

    

A verseny központi témája volt a víz, hal, környezet. A megmérettetésen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérték össze tudásukat az elmúlt hónapokban.  A vetélkedő jó hangulatban és nyárias időben zajlott. Az idén 27 csapatból (108 fiatal) a 12 legjobb (48 fiatal) jutott a döntőbe, akik a délelőtti elméleti vetélkedő után élesben is kipróbálhatták horgászati tudásukat. A fiatalok rengeteg pontyot akasztottak az Alpesi Horgásztóban, de sajnos nem mindenkinek sikerült megfogni az 1-2 kg közötti halakat a spicc botos felszereléssel. A helyszíni elméleti vetélkedőben 41 ponttal a Horogra akadva csapat végzett az élen, míg a halfogásban a Répcelakról érkezett Laki Csalik csapata remekelt 7380 gramm fogással. A dobogós helyekért szoros versengés alakult ki, a második és harmadik helyezett csapat között a jobb levelező végeredmény döntött.

      

A vetélkedő a közös ebédet követően eredményhirdetéssel zárult az Alpesi Fogadóban. A helyszíni fordulóra bejutott minden fiatal emléklapot, csokit, spiccbotot és gyermek horgászengedélyt vehetett át - az elért eredménytől függetlenül - az Ifjúsági Szakbizottság tagjaitól.

        

A legjobb csapatok az ajándékok mellett oklevelet és kupákat vehettek át a teljesítményük elismeréséül. Ezúton is gratulálunk minden indulónak és köszönetünket fejezzük ki az Ifjúsági Bizottság önkéntes tagjainak és a felkészítő tanároknak, segítőknek, valamint a spiccbotos szerelékeket felajánló Mészáros Péternek (M-Team úszók gyártója).

További képek megtekinthetőek itt >>>

 1. hely: Rábapatyi Horogra Akadva 11. hsz. ( Csapatkapitány: Pukler Ferenc, Csapat: Csiki Hanna Virág, Bucsek Martin; Bucsek Bence; Bucsek Máté)
 2. hely: Ikervári Catch and filézz 11,5 hsz.   ( Csapatkapitány: Farkas Annamária Csapat: Németh Ákos; Csörgő Dominik; Gyürü Benedek; Tölgyes Gergő)
 3. hely: Sótonyi Vízfacsarók 11,5 hsz.( Csapatkapitány: Farkas Annamária Csapat: Sinka Benedek, Sipos Roland, Toldi Kevin Szabolcs, Toldi Milán)

Részletes eredmények letölthetőek itt>>>


Fogyatékkal élőkkel horgásztak együtt egy szép délutánt– hír kelt: 2016.06.04.

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége együttműködésében egy barátságos közös horgászdélutánt szervezett a horgászok és fogyatékkal élő emberek részére. A program csütörtök délután kettő órakor vette kezdetét a Szombathelyi Csónakázó tavon. A kezdést egy kicsit megzavarta a hirtelen jött zápor, de a szervezők áthidalva a problémát fedett helyen megtartották a horgászati alapismeretekről szóló bemutatót, illetve bemutatásra kerültek egymásnak a horgászok és a fogyatékkel élő résztvevők. A Fogyatékkal Élőket Ellátó Közhasznú Nkft részéről Juranovits-Racker Rita szolgálatvezető, míg a  Vas Megyei Horgász Szövetség részéről Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket. A barátságos versenyen a segítő horgászok csapatokba rendezve 22 fő fogyatékkal élő „újdonsült pecással” mérték össze tudásukat. A szervezők minden csapatnak biztosítottak két darab négy méteres spiccbotot szerelékekkel, illetve csalit a sikeres horgászathoz.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az induló pecás csapatokban voltak megyei élversenyzők, halászati őrök, pedagógusok, egyesületi vezetők és szenvedélyes csónakázó tavi horgászok. A „verseny” mindössze két órát tartott, de felejthetetlen élményt jelentett a horgászoknak és a fogyatékkal élőknek, valamint a szervezőknek is.  Minden csapat fogott halat, a legjobb Galántai Szandra - Török Zoltán -  Baracska Tibor trió 1420 grammal végzett az első helyen. A szákokban mérlegeléskor keszegek, kárászok, sügérek, valamint küszök voltak többségében. A második helyen Mikos Eszter - Varga Bálint - Málovics Norbert csapata végzett, mindössze 20 grammal lemaradva a dobogó legfelső fokáról. A harmadik helyen Kádi Szabolcs - Életes Gábor  - Baranyai Zoltán végzett szintén szoros versenyben 1340 gramm fogással, a negyedik helyezett Halász Julianna-  Faller Tamás - Németh Levente csapata lett 1330 gramm összfogással.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az élményekkel teli nap vacsorával egybekötött közös eredményhirdetésen a Tó vendéglőben zárult. Az eredmények ismertetése előtt Juranovits-Racker Rita szolgálatvezető köszönetét fejezte ki a Vas Megyei horgász Szövetségnek és a jelenlévő horgászoknak, valamint minden pecásnak egy fogyatékkal élők által készített emléktárgyat és köszönő levelet adott át. Puskás Norbert ügyvezető elnök zárszavában elmondta, hogy látva az első Intergrált Horgásznap sikerét felajánlotta, hogy a jövőben is igyekszenek hasonló közös programokban partnerek lenni.  A versenyen minden induló emlékérmet és egyéb ajándékokat vehetett át. 

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

Részletes eredmények letölthetőek itt>>>

 

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET! 


Vasi Vizeken - Karát Kupa 2016. – hír kelt: 2016.05.30.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szeretettel meghívja a horgásztársakat a 

2016. június 05-én (vasárnap) megtartásra kerülő Vasi Vizeken - Karát Kupára.

Verseny helyszíne:       Gersekarát, Sárvíz-tó

Verseny ideje:             2016. június 05.  (vasárnap)

Nevezési díj:                   0 Ft  

Nevezési határidő:       2016. június 03. 10.00 óra,  vagy a helyszínen korlátozott számban.

                                  – a nevezéseket a fenti elérhetőségein, illetve  a http://vasihorgasz.hu/aktualis/nevezes.htm 

                                  on-line felületen lehet leadni.

Kategóriák:                   Hobbi egyéni, versenyző egyéni

Verseny menete:           A verseny egy 4 órás fordulóban kerül megrendezésre.

6.30 – 6.45                  Regisztráció

6.45 – 7.15                  Megnyitó, technikai értekezlet, sorsolás

7.15 - 9.00                   Helyek elfoglalása, felkészülési idő

8.50 - 9.00                   Etetés

9.00-13.00                   Halfogás          

13.00-14.00                  Mérlegelés

14.00-14.30                  Kiértékelés                                  

14.30                           Eredményhirdetés

---

Figyelem!!!

 A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz verseny napján reggel 6.00 órától vasárnap délután 14.00 óráig az Sárvíz-tó kijelölt versenypályáján. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

Köszönjük a megértésüket!


Tancsics Dezső volt a legeredményesebb a Vasi Vizeken Abért-tó Kupán – hír kelt: 2016.05.27.

A Vasi Vizeken versenysorozat a Kerkafalván megrendezett nyitóforduló után az Abért-tó Kupával folytatódott, mely 2016. május 15-én pünkösdvasárnap a lukácsházi Abért II. tavon került megrendezésre több kategóriában is.

Az idei második megmérettetésre már bekapcsolódtak a versenyző kategóriába nevezők is, ebben a fordulóban 18 fő indult. A felnőtt hobbi kategóriába összesen 27 pecás, míg az ifjúságiba hárman neveztek. A szervezők a versenyzőknél kettő, a felnőtt hobbi kategóriában három  szektort alakítottak ki. A szokásos technikai értekezlettel folytatódott a menetrend, mely során Puskás Norbert ügyvezető elnök üdvözölte a megjelenteket és örömét fejezte ki, hogy a borús idő ellenére is szép számmal neveztek a horgászok, majd  ismertette a lényegesebb szabályokat is. A horgászhelyek elfoglalására és a felkészülésre kicsit kevesebb, mint két órát kaptak az indulók, mely után dudaszóra elindult a négy órás halfogás.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az időjárás nem volt túl kegyes, a meglehetősen erős szélnek, valamint az időnként eleredő esőnek köszönhetően, mindezek ellenére a horgászok kitartása meghozta gyümölcsét és a három kategóriában induló 48 fő a verseny ideje alatt összesen 208,14 kilogramm halat fogott, ami 4336,25 grammos fejenkénti átlagfogásnak felel meg. A horogra csalt halak között akadtak méretes 4-5 kg közötti pontyok és amurok is, de a szép, testes keszegeken, kárászokon kívül, néhány versenyzőnek még 1-2 darab „aranyhalat” is sikerült kifognia.

     

További képek megtekinthetőek itt >>>

Versenyző kategóriában nagyon szoros csata alakult ki a dobogón. A nap legjobb versenyhorgászának végül a Büki HE.-t képviselő Kovács Ákos bizonyult, 11 620 grammos eredménnyel. A második helyen Tordai Gábor az Elektromosok SHE. versenyzője végzett, 9580 grammos fogással. A harmadik helyezett pedig a szintén Elektromosos Varga Bálint lett 10 140 grammal. Némileg kevesebb izgalmat hozott a felnőtt hobbi kategória indulói közötti versengés. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára Tancsics Dezső az Elektromosok SHE. pecása állhatott fel, a nap legnagyobb 15 060 grammos összzsákmányával. Az ezüstérmes Bálint Gábor a Körmendi Munkás HE. horgásza lett 8580 grammal, míg bronzérmes helyen a Pannónia HE. színeiben induló Zsankó György végzett, ő 4740 grammos fogással mérlegelt a nap végén. Ifjúsági kategóriában indulók közül ezen a napon a vasvári Kovács Zsolt volt a legügyesebb pecás, 2420 gramm fogással. Második helyen a szintén vasvári Kovács Viktor végzett 1740 grammal, kicsivel megelőzve a harmadik helyezett Elektromosos Bicsák Barnabást.

      

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az eredményhirdetés során minden kategória 1-3 helyezettje kupát és oklevelet vehetett át a remek egyéni teljesítménye elismeréseként. Minden indulónak ezúton is gratulálunk az elért eredményéhez! Reméljük, hogy a versenysorozat további állomásain is hasonló létszámban képviselik a Vas megyei sporthorgászatot!

Részletes eredmények letölthetőek itt>>>

Végeredmény:

Versenyző kategória:

 1. Kovács Ákos – Büki HE. – 11 620 gr.
 2. Tordai Gábor – Elektromosok SHE. – 9580 gr.
 3. Varga Bálint – Elektromosok SHE. – 10 140 gr.

Felnőtt hobbi kategória:

 1. Tancsics Dezső – Elektromosok SHE. – 15 060 gr.
 2. Bálint Gábor – Körmendi Munkás HE. – 8580 gr.
 3. Zsankó György – Pannónia HE. – 4740 gr.

Ifjúsági hobbi kategória:                

 1. Kovács Zsolt – Vasvári HE. – 2420 gr.
 2. Kovács Viktor – Vasvári HE. – 1740 gr.
 3. Bicsák Barnabás – Elektromosok SHE. – 960 gr.

Meghívó - hír kelt: 2016. 05. 26.

A Rábapaty és Vidéke H. E. szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2016. július 3-án, megalakulásának 50 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre.

 

Programok:

7:00-10:00                      Egyesületi halfogó verseny (Rábasömjéni-tó)

9:00-12:00                      Halászléfőző verseny (Liget-tér, Rábapaty)

12:00-13:00                    Horgász verseny, főző verseny eredményhirdetése

13:00-14:00                    Ebéd

14:00-16:00                    Ügyességi versenyek, horgász totó

16:30                              Halsütés

 

A halászléfőző versenyhez a halat az egyesület biztosítja (2 kg ponty/csapat). Nevezési díj nincs, az első 15 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. Nevezni 2016.május 31-ig, a 0630/234-1471-es telefonszámon lehet.

Horgászüdvözlettel:

RÁBAPATYI  H.E.                               


Elektromosok SHE csapata lett a megyei bajnok- hír kelt: 2016. 05. 22.

Egyéniben Török Zoltán a legjobb felnőtt, míg utánpótlásban Kádi Szabolcs végzett az élen

A hétvégén tartotta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hagyományos megyei egyéni-és csapatbajnokságát a lukácsházi Abért II. tavon.  A verseny két fordulóban került megrendezésre az országos szabályok szerint. A reggeli megnyitót és technikai értekezletet Puskás Norbert ügyvezető elnök tartotta a rajthelyek sorsolása előtt. A kiváló időjárás kedvezett a versenynek és rengeteg hal érkezett a versenypályára. A megyei bajnokság szenzációs fogásokkal és szoros versengéssel telt jó hangulatban. Fordulónként az eredményes horgászathoz minimum átlag 15-18 kg hal megfogására volt szükség, de az élre 30 kg körüli fogással lehetett kerülni. A verseny folyamán gyönyörű dévérkeszegek, óriás kárászok közé „beékelődött” 3-5 kg-os pontyok és 2-3 kg-os amurok tették izgalmassá a megmérettetést. Az idei versenyen igazán eredményes módszer a rakós botozás volt.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A halak általában második-harmadik órára találták meg az etetéseket, de akkor igazán kellet ügyeskedni minden indulónak. Nem lehetett nyugodt senki, aki éppen fogott egy 3-4 kg-os pontyot, vagy amurt, mert rövid időn belül a szektorában szinte biztosan várható volt egy hasonló hal fogása. A szombati fordulóban Horváth Balázs (Kőszegi SHE) versenyző állhatott 33,7 kg fogással a képzeletbeli dobogó élére. A négy órás fordulókból álló versenyen a második napon új pályacsúcs is született, melyet Vincze Zoltán (Büki HE) versenyző ért el a vasárnapi 40 kg-os fogással. Az összesített eredmények alapján az idei évben az Elektromosok Sporthorgász Egyesület - tavalyi bajnok - csapata választotta a legjobb taktikát az Abért tavi halak becserkészésre.

    

               

További képek megtekinthetőek itt >>>

A csapatnak annyira jól sikerültek a verseny, hogy az első fordulóban öt szektorból négyben nyertek, míg a második napon három szektorban végeztek az élen. A felnőtteknél két szektor győzelemmel Török Zoltán (Elektromosok SHE) lett a megyei bajnok, a fiatal versenyzőnek a két forduló alatt 35.720 gramm halat sikerült a szákba terelni. Az utánpótlás versenyzőknél Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE) az első fordulóban 32,7 kg-mal, míg a második fordulóban 34,1 kg hallal nyerte a versenyt.  A verseny során összesen közel 691 kg halat fogtak a pecások. Közös ebéddel és eredményhirdetéssel zárult vasárnap a megyei csapat horgászverseny. A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza 2016.” elnevezésű versenysorozat következő állomása a Gersekaráti Sárvíz-tavon lesz 2016.június 05-én, melyre a Szövetség szeretettel várja a hobbi és versenyhorgászokat.

    

További képek megtekinthetőek itt >>>

Eredmények:

Csapat:

I. hely: Elektromosok SHE. – 15 hsz. - 230.460 gr – Varga Bálint, Kovács Péter, Mészáros Roland, Török Zoltán, Kádi Szabolcs

II. hely: Kőszegi SHE. – 25 hsz. – 171.540 gr – Komáromi Levente, Horváth Balázs, Németh Krisztián, Incze Tamás, Kondics Krisztián

III. hely: Büki HE – 28 hsz. – 160.540 gr – Kovács Ákos, Misák Roland, Csürös Ádám, Vincze Zoltán, Kajtár Máté

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

 

Felnőtt egyéni:

I. hely: Török Zoltán (Elektromosok SHE) – 2 hsz. – 35.720 gr

II. hely: Varga Bálint (Elektromosok SHE) – 3 hsz. – 36.480 gr.

III. hely: Mészáros Roland (Elektromosok SHE) – 4 hsz. – 56.360 gr.

   

Utánpótlás egyéni:

I. hely: Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE) – 2 hsz. – 65.900 gr.

II. hely: Kajtár Máté (Büki HE) – 5 hsz. – 45.740 gr.

III. hely: Kondics Krisztián (Kőszegi HE) – 5 hsz. – 39.420 gr

Részletes eredmények letölthetőek itt>>>

       


8.000 db előnevelt sebes pisztráng a vasi vizekbe - hír kelt:2016. 05. 19.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Gyöngyös és Pinka patakba, valamint a Répce folyóba összesen 8000 db előnevelt pisztrángot helyezett ki. A pisztrángok Hoitsy György lillafüredi telephelyéről kerültek új vasi otthonukba. A halak ide szállítást és a kihelyezését Monos Tibor sporthorgász végezte, illetve a kihelyezésen végig jelen volt Mesterházy József megyei halgazdálkodási felügyelő.

 

További képek megtekinthetőek itt >>>


Gyermek horgászverseny Celldömölkön - hír kelt:2016. 05. 19.


Meghívó a „Neu Aladár emlékversenyre” - hír kelt:2016. 05. 15.

   

A Spartacus H.E. szeretettel meghívja a horgászokat és családtagjaikat   2016. május 29-én vasárnap az Új-perinti I-es horgásztavon, harmadik alkalommal megrendezésre kerülő   „Neu Aladár emlékversenyre”.

Nevezni a helyszínen lehet 07.00-órától 07.30-ig. Versenyre az a horgász nevezhet aki rendelkezik a vízterületre érvényes területi jeggyel   A versenyen egy darab bottal, botonként egy darab egyágú horoggal lehet horgászni. Felnőtt – ifi területi jeggyel egyaránt lehet úszós és fenekes módszerrel, gyermek  jeggyel csak úszós módszer lehet horgászni. A halak védelme érdekében horog szabadító és körszák használata kötelező.

A versenyen fogott halat  a mérlegelés követően a törvényi előírásoknak megfelelően vissza kell engedni, kivétel a törpeharcsa. Minden versenyző köteles horgászhelyén a szemetet összeszedni.   A verseny ideje alatt reggel 7.00-órától délután 15.00 óráig általános horgászati tilalom lép életbe a tavon!

Megértésüket előre is köszönjük!!!  

Spartacus HE.


Szép fogások a szövetségi vizekről - hír kelt:2016. 05. 13.

Ismét örömmel osztjuk meg két horgásztársunk elmúlt hetekben beérkezett szép fogásait a Szövetségi vizekről:

 Sákovics Péter a Magyarszecsödi tavon fogta a képen látható 9.20 kg amurt

Kocsis Róbert az Abért II. tavon fogta a gyönyörű 6,1 kg-os pontyot


Osztrák válogató verseny eredménye – hír kelt: 2016.05.13. 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége partnerszervezete az Austrian-Match-Angling Association a Gersekaráti Sárvíz-tavon tartotta 2016. május 8-9-én szombaton és vasárnap az idei első nemzeti feeder válogató versenyét. A verseny 17 fő induló volt, akik összesen  223 kg halat fogtak. Részletes eredmények itt letölthetőek >>>

További képek megtekinthetőek itt >>>


Integrált Horgásznap– hír kelt: 2016.05.11. 

 

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége együttműködésében egy barátságos közös horgászdélutánt szervez sporthorgászok és fogyatékkal élő emberek részére.  

Rendezvény helyszíne: Szombathelyi Csónakázó-és horgásztó  

Rendezvény ideje:         2016. május 26. (csütörtök)  

Részvételi díj:                 0 Ft    

Jelentkezési határidő:   2016. május 23. (hétfő) 10.00 óra.           

Kategóriák:                    Páros    

(Véletlen sorsolással alakul ki a páros csapat!  Egy fő horgász és egy fő horgászattal ismerkedő fogyatékkal élő személy) A nevezéseket a 06/94-506-835-ös telefonszámon, illetve  a http://vasihorgasz.hu/aktualis/nevezes.htm on-line felületen lehet leadni.  

Rendezvény menete:

           

A barátságos „verseny” egy 2 órás fordulóban kerül megrendezésre.  

14.00                          Regisztráció     

14.15                          Megnyitó  

14. 30  - 15.00             Horgászati alapismeretekről előadás  (Egység felszerelése kiosztása)  

15.00  - 15.30             Helyek elfoglalása, felkészülési idő                                      

15.30  - 17.30             Horgászat                                

17.30  - 18.00             Mérlegelés

18.30                          Eredményhirdetés, közös vacsora   

További részletek itt letölthetőek >>>

uj_logo.jpg  


Iskolai vetélkedő levelező forduló végeredménye – hír kelt: 2016.05.10.

A XI. Vasi Vizeken Iskolai Vetélkedő két levelező fordulójának összesítése alapján elért eddigi

végeredmény letölthető itt >>

A helyszíni vetélkedő tervezett ideje 2016. május 28. szombat, melyre az első 12 csapat kap meghívást. (Zöld színnel jelöltük a továbbjutó csapatokat a táblázatban). A helyszíni döntővel kapcsolatos részletekről e-mailben értesítjük a csapatokat

Ezúton is gratulálunk minden résztvevő csapatnak!


Eredményes évet zárt a Vas Megyei Horgász Szövetség – hír kelt: 2016.05.08.    

Kitüntetés, beszámoló és felügyelő bizottsági tag választás is volt

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szombaton Vaskeresztesen tartotta hagyományos évértékelő Küldöttgyűlését, melyen a Szövetség vezetői beszámoltak az elmúlt év történéseiről. A  Szövetség elnöke Seregi Miklós az ülés kezdetén köszöntötte a megjelent vendégeket és a horgász egyesületi  küldötteket. Az ülésen részt vett vendégként Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi-és Erdőgazdálkodási Főosztály halgazdálkodási felügyelője, valamint Szalay Zoltán rendőr őrnagy a Vas Megyei Rendőr -főkapitányság kiemelt főelőadója.

     

További képek megtekinthetőek itt>>>

Seregi Miklós az ülés első hivatalos és egyben hagyományos napirendi pontjával a kitüntetések átadásával kezdte meg az évértékelő küldöttgyűlést. Elmondta, hogy az Szövetség Intéző Bizottságának megbízásából a kiemelkedő munkát végző horgásztársaknak, aktíváknak megyénk legmagasabb horgászati elismerését a „Vas megye Horgászatáért” kitüntetést az idén Csákvári Imréné az  Elektromosok SHE leköszönő titkára, valamint  Mesterházy József halgazdálkodási felügyelő, a Sárvíz-tavi HE tagja kapja. A kitüntetetteknek a gratuláció mellett Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át az elismerő díszoklevelet és a kitüntetéshez járó emléktárgyat. Csákvári Imréné az Elektromosok Sporthorgász Egyesület titkára jegyértékesítője, pénztárosa „az iroda szíve-lelke” Marika több mint 10 éve látja el munkáját az egyesületi horgásztagság gyarapítása érdekében.  Az egyesület „Marikája” rendkívül precíz és igényes, áttekinthető elszámolásokkal, adminisztrációval segítette az egyesület működését.  Az egyesületi pénzügyek, elő-könyvelés lelkiismeretes gazdája volt mindig. Mesterházy József a Vas Megyei Kormányhivatal halgazdálkodási felügyelője több mint 18 éve példamutató módon látja el köztisztviselőként, kormánytisztviselőként a Vas megyei halászati-horgászati igazgatás operatív feladatait.  Mesterházy József halászati és vadászati szakmérnökként kiváló szakmai felkészültségével segítette a horgászat és halvédelem ügyét. Hivatali munkája mellett szabadidejében kiváló műlegyező horgászként képviselte hazánkat a 2012 és 2013 évi Műlegyező Horgász Világbajnokságon. Hatósági munkájával mindig is támogatta a természetes vizek védelmét és az adminisztratív tennivalók ellátása mellett nem veszítette szem elől hal-víz-környezet hármas fontosságát. A kitüntetések átadását követően a megjelentek elfogadták a  Felügyelő Bizottság 2015. évi  jelentését, valamint a  2015. évi szervezeti élet és működési tevékenységről, gazdálkodásról szóló beszámolót. A küldötteknek előzetesen írásban kiküldött részletes beszámolóból kiderült, hogy a tavalyi évben a horgászvizek megtartása és megszerzése mellett a legfontosabb eredmény, hogy egyre többen szavaznak bizalmat a szövetség horgászvizeinek és váltanak tagságot, területi jegyet a tagszervezetekben.

          

 További képek megtekinthetőek itt>>>

A Szövetségnek 2013-as évben még 4512 tagja volt, míg 2014-ben 4886 főre nőtt a létszám, a tavalyi évben pedig már 5624 fővel zártak. Az éves területi jegy váltások is a 2013-as évhez képest közel 20 százalékkal növekedtek - lehetőséget teremtve ezzel a terven felüli halasításokra. Tavaly sok ezer darab őshonos előnevelt hal kihelyezése mellett fogható méretű pontyból összesen 36.750 kg-ot telepítettek, míg fehér halakból 9249 kg-ot. A Szövetségi Iroda hatékony munkáját mutatja, hogy az előző évben közel 25 millió forint pályázati támogatást nyertek el eszközök, gépjárművek beszerzésére Puskás Norbert ügyvezető elnök a beszámoló előterjesztőjeként köszönetét fejezet ki a Szövetség minden önkéntesének és munkatárásnak, hogy aktív munkájukkal elősegítették az eredményes működést. A Vas Megyei Horgász Szövetség költségtakarékos és eredményes gazdálkodásnak köszönhetően 3.413 ezer Forint elért eredménnyel zárta az évet, mely Lukács Zoltánné gazdasági vezető beszámolójából volt megismerhető. A beszámolók után elfogadásra került a 2016. évi programnaptár, munkaterv és a költségvetés.  A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Felügyelő Bizottsági tagságáról családi és munkahelyi elfoglaltság miatt Boczkó Rudolf tag lemondott, ezért a következő tisztújításig Dr. Nagy Ildikó a Körmendi Határőr HE. tagja került megválasztásra. A különfélék részben a Szövetség jövőben tervezett pályázati fejlesztéseiről és egyéb horgászati kérdésekről volt szó.

 

További képek megtekinthetőek itt>>>


15.000 db előnevelt csuka érkezett a vasi vizekbe – hír kelt: 2016.05.06.    

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége halászati őrei a mai napon 15.000 db előnevelt csukát (3-5 cm között) helyeztek ki több Vas megyei horgászvízbe. (Marcal folyó, Merseváti-tó, Rábasömjéni-tó, Nagypiriti-tó, Celldömölki-tó, Rába folyó, Csörnöc-Herpenyő patak, Perenyei-tó).

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

 


VASI VIZEKEN - ABÉRT-TÓ KUPA 2016. – hír kelt: 2016.05.05.    

 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szeretettel meghívja a horgásztársakat a 

2016. május 15-én (vasárnap) megtartásra kerülő Vasi Vizeken - Abért-tó Kupára.

Verseny helyszíne:    Lukácsházi Abért II. tó

Nevezési díj:             0 Ft   (Érvényes állami horgászjegy és területi engedély kötelező) 

Nevezési határidő:     2016. május 13. 10.00 óra,  vagy a helyszínen korlátozott számban.– a nevezéseket a fenti

elérhetőségein, illetve  a http://vasihorgasz.hu/aktualis/nevezes.htm on-line felületen lehet leadni. Gépjármű behajtási engedély rendszám megadásával igényelhető nevezéskor a verseny idejére.

Kategóriák:               Hobbi egyéni, versenyző egyéni  

Verseny menete:        A verseny egy 4 órás fordulóban kerül megrendezésre.  

6.30 – 6.45   Regisztráció  

6.45 – 7.15   Megnyitó, technikai értekezlet, sorsolás  

7.15 - 9.00    Helyek elfoglalása, felkészülési idő  

8.50 - 9.00    Etetés  

9.00-13.00    Halfogás                       

13.00-14.00  Mérlegelés  

14.00-14.30  Kiértékelés                                

14.30            Eredményhirdetés

A verseny további részletei itt letölthető >>>

---

Figyelem!!!

 A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz verseny napján reggel 6.00 órától vasárnap délután 14.00 óráig az Abért II. tó kijelölt versenypályáján. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

Köszönjük a megértésüket!

 


Kéthatár-tó Kupával elindult az idei versenyszezon – hír kelt: 2016.05.05.

A hagyományokhoz híven idén is május 1-én került megrendezésre a szezonnyitó Kéthatár-tó Kupa Kerkafalván. Az előzetes várakozásoknak megfelelően szépszámú horgászsereg gyűlt össze a kis Zala megyei település festői szépségű tavánál. A reggeli regisztráció során 39 fő felnőtt és 7 fő ifjúsági horgász nevezett a versenyre. A megmérettetésre nemcsak a környékről és Vas megyéből, hanem a szomszédos Szlovéniából is érkeztek pecások. A rövid technikai értekezlet előtt Puskás Norbert ügyvezető elnök és Kálmán Elek a helyi egyesület első embere köszöntötte az indulókat és kísérőiket, valamint sportszerű, halfogásban gazdag versenyzést kívántak. Felnőtt hobbi kategóriában a szervezők három szektort alakítottak ki, melynek mindegyikében 13 horgász kapott helyet. Az ifjúsági kategóriában egy szektorban mérték össze tudásukat a benevezettek.

               

A helyek elfoglalása és a felkészülés után 9 óra 30 perckor kezdődött a 4 órás horgászverseny. A hűvös, szeles, helyenként esős időben a horgászok kitartóan fárasztották a horogra akadt pontyokat, kárászokat, keszegeket. A hirtelen lehűlt vízben a halak behúzódtak és igazán eredményesnek a feeder módszer volt. Próbálkoztak többen rakós és spicc botos módszerrel is, de jelentős eredményt nem értek el.

 

A verseny lefújásakor már lehetett sejteni, hogy szoros küzdelem alakult ki a helyezésekért. A legjobb felnőtt pecásnak ezen a napon a Szlovéniából érkezett Tkalec Daniel a Nagykanizsai Szúnyog HE. versenyzője bizonyult, 13 300 gramm kifogott hallal. A képzeletbeli dobogó második fokára szintén a nagykanizsai egyesület horgásza Zsizsek Tibor álhatott fel, akinél a mérleg 8280 grammot mutatott. A harmadik helyezett a kerkaszentkirályi egyesület tagja Nagy Ferenc lett, 4000 grammos zsákmánnyal.

    

         További képek itt letölthetőek >>>

Ifjúsági kategóriában a nehéz körülmények ellenére jól helytálltak a fiatalok. Közülük a szerencse Kiss Péternek kedvezett, aki helyi indulóként 2100 grammos fogással végzett az élen. Második helyre a vasvári Kovács Zsolt 1480 grammal, míg a harmadik helyre Koltai Máté Márk 900 grammal ért oda. Az eredményhirdetésen a helyezettek oklevelet és kupát vehettek át a rendezőktől, majd a kerkafalvi egyesület segítői egy remek gulyással és halászlével vendégelték meg a jelenlevőket.

     

A verseny ez előző éviekhez hasonlóan kiváló előkészítés mellett, baráti hangulatban, méltó módon nyitotta meg a 2016-os Vasi Vizeken versenysorozatot hobbi kategóriában.

Végeredmény:

Felnőtt hobbi:

 1. Tkalec Daniel – Nagykanizsai Szúnyog HE. – 13 330 gr
 2. Zsizsek Tibor - Nagykanizsai Szúnyog HE. – 8280 gr
 3. Nagy Ferenc – Kerkaszentkirályi HE. – 4000 gr

Ifjúsági hobbi:

 1. Kiss Péter – Kerkafalvi HE. – 2100 gr
 2. Kovács Zsolt – Vasvári HE. – 1480 gr
 3. Koltai Máté Márk – Kerkafalvi HE. – 900 gr

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

2016. május 15-én vasárnap a Vasi Vizeken – Abért Kupával folytatódik a versenysorozat a lukácsházi Abért II. tavon.  Tavaly 62 induló volt...reméljük az idén  Ön is ott lesz....számítunk a nevezésére!


Répcelaki HE egyesületi versenye - hír kelt:2016. 05. 05.

A Répcelaki Városi Bányász Horgász Egyesület értesíti tagjait, hogy páros versenyt tart 2016. május 29-én.


Szép fogások a szövetségi vizekről - hír kelt:2016. 05. 05.

Ismét örömmel osztjuk meg horgásztársaink elmúlt hetekben beérkezett fogásait a Szövetségi vizekről:

Laczó László - Fogás helyszíne: Rába szentgotthárdi szakasza

Fogás időpontja: 2016.04.18 - Halfaj: Márna - Súly: 5500 gr

 

  


          id. Hajós János - Magyarszecsőd - Amur 6 kg         Vincze Zoltán - Abért tó - 2016.04.30 - ponty 7 kg.

----

Gratulálunk horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!


Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott
rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.
A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab
következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Horgászati tilalom lesz Gersekaráton a hétvégén- hír kelt: 2015.05.04.

2016. május 7-8-9-én (péntek-szombat-vasárnap) a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége partnerszervezete az Austrian-Match-Angling Association a Gersekaráti Sárvíz-tavon tartja idei első nemzeti válogató versenyét. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz pénteken reggel 6.00 órától vasárnap délután 16.00 óráig a 10. számú horgászhelytől a 35-ös horgászhelyig. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

Köszönjük a megértésüket!


Halmentés volt Himfán- hír kelt: 2016. 05. 04.

A Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya, mint elsőfokú halgazdálkodási hatóság hivatalból  elrendelte – a VA/FEF03/183-3/2016.számú határozatában - a Himfai tó (Felsőmarác 102 hrsz) leürítése miatt a vízterület halállományának mentését, melyre a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét jelölte ki.

  

Az első halmentési napra 2016. április 19-én (kedden) került sor rendkívűl zord, szeles időjárási körülmények között. A halmentésen jelen volt az Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály vezetői, az állami vagyonkezelő Szombathelyi Erdészeti Zrt. területi vezetői. Az első fokú Halgazdálkodási Hatóság jegyzőkönyvben rögzítette az egész napos halmentését tényét és eredményét.  A halmentésen kifogott őshonos halak a Rába folyóba kerültek áthelyezésre, mint legközelebbi állami vízterület. A halmentés eredményeként a Rába folyó halállománya nagyszámban egészséges süllőkkel, dévérkeszegekkel és néhány szép ponttyal, balinnal, compóval, csukával, valamint harcsával gazdagodott. A halmentés legnagyobb hala egy 20 kg-os ponty volt. Hatósági felügyelettel a halmetés tovább folytatódik május hónapban.

  

További képek itt letölthetőek >>>

 

Ezúton is köszönjük a halmentésben résztvevő segítőknek a munkájukat!

 


Abért I. tavi csuka telepítés- hír kelt: 2016. 05. 04.

Szövetségünk az Abért I. tavon horgászó műlegyező és könnyűpergető pecásainak kedvezve kb. 150-180 db 30-40 cm közötti csukát helyezett ki április közepén. Reméljük a tó a telepítés után már jobban betöltheti az eredeti célját és a tóban található fehér halak ideális táplálék készletet biztosítanak a csukák dinamikus növekedéséhez.

További képek itt elérhetőek >>>


Műlegyező OB. vasi forduló - hír kelt: 2016. 05. 04.

A múlt heti viharos szél és több fokos lehűlés után az időjárás kegyeibe fogadta ma a Lukácsháza melletti Abért tónál gyülekező legyes srácokat. Sok év telt el, és még több víz folyt le a patakok medrében, míg végre sor kerülhetett egy olyan Műlegyes OB-ra, ahol végre megmérkőzhettek egymással a legyezés szerelmesei. Ami volt elmúlt, ahogy mondani szokás, fedje be azt a jótékony feledés homálya, és inkább előre nézzünk.  

      

Pontosabban most kicsit mégiscsak vissza, hogy lássuk, mi is történt a mai napon a Gyöngyös pataknál, majd délután az Abért tavon. Tizenhat mindenre elszánt horgász adta le nevezését az idei bajnokságra, és mindenki meg is jelent az első forduló ünnepélyes megnyitóján, ahol Kozári Miklós az OVHB  és Puskás Norbert a Vas-megyei Szövetség ügyvezető elnöke és Monos Tibor szövetségi kapitány köszöntötte a résztvevőket. Az ez évben frissített szabályzat szerint zajlott  a verseny, és dicséret illeti a résztvevő versenyzőket és a szervezőket is azért, hogy semmilyen fennakadás, vitatott kérdés nem volt a mai napon. A sorsolás után délelőtt a Gyöngyös patakot vallatták a résztvevők, több-kevesebb sikerrel. A pisztrángok, domolykók ugyanis elbújtak.   Ennek okát sok mindenben lehet keresni, de tény, hogy csak a gödrökben, akadók rejtekében a fenék felett felkínált apró nimfákkal lehetett csak becsapni őket.  A minimum méret 18 cm volt, és ezt megugrani csak kevés versenyzőnek sikerült.

 

További képek itt elérhetőek >>>

Mint minden versenyek, úgy itt is voltak olyanok, akik kicsit jobban együtt tudtak élni a vízzel, és értékes pontokat gyűjtve várhatták a délutáni, tavi fordulót.     Az elfogyasztott ebéd és kis pihenő után, más típusú, erősebb felszerelésekkel indult mindenki a számára kisorsolt helyekre.       A tavi peca más gondolkodást is igényelt. Itt vörös szárnyú keszeg, kárász és dévérkeszeg csábult el. A várva várt pontyok és amurok most nem mutattak érdeklődést a kenyérimitációk iránt. Az itt gyűjtött pontok azonban nagyon kellettek a végső elszámolásnál.    

  

Ez a következő dobogós helyeket jelentette. 1. Csorbai Balázs 4,5 pont 2. Gégény Viktor 8,5 pont 3. Hárságyi Balázs 9,5 pont       Gratulálunk mindenkinek, aki vállalta a megmérettetést, találkozunk a Balatonnál!!!   Köszönet a Vas-megyei Szövetségnek a verseny lebonyolításáért, a mérő bíráknak a munkájukért!  

További fotók megtekinthetőek a MOHOSZ facebook oldalán itt >>>

Forrás: www.mohosz.hu - Polyák Csaba


"Savaria Majális 2016. versenyen készült fényképek- hír kelt: 2016.05.03.

A Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesület 2016. április 24-én vasárnap az Újperinti I-es horgásztavon rendezte meg a "Savaria Majális" elnevezésű horgászversenyt. A jó hangulatú egyesületi megmérettetésen a rendkívűl rossz idő ellenérefő közel 30 fő vett részt. Többen fogtak a frissen telepített pontyokból, volt akinek többet is sikerült az 5 órás peca verseny alatt. A kevésbé szerencsések kárászt tudtak horogra csalni.

 

Mérlegelésen készült további képek megtekinthetőek itt >>>


Kéthatár-tó Kupa - hír kelt: 2016. 04. 24.

A versenykírások itt letölthetőek >>>

On-line nevezési felület >>>


Önkéntes pályabírókat keresünk - hír kelt: 2016. 04. 21.

A Magyar Országos Horgász Szövetség Műlegyező Országos Bajnokságának vasi fordulója 2016. április 30-án lesz Lukácsházán a Gyöngyös patakon és az Abért I. tavon. Ezúton kérjük a horgásztársakat, hogy a korábbi évekhez hasonlóan önkéntes pályabíróként támogassák a verseny sikeres megrendezését. A pályabírók jelentkezését névvel, címmel, telefonszámmal, e-mail címmel a Szövetségi Iroda info@vasivizeken.hu címére, vagy a 06/94-506-835-ös telefonszámra várjuk. A pályabíróknak étkezést, útiköltséget biztosítunk.

A verseny tervezett menete itt letölthető >>>

A versenyszabályok itt elérhetőek >>>

 

Előre is köszönjük segíségüket!


Szép fogások a szövetségi vizekről - hír kelt:2016. 04. 13.

Ismét örömmel osztjuk meg horgásztársaink elmúlt hetekben beérkezett fogásait a Szövetségi vizekről:

  

Molnár Ádám az Abért tavon egy gyönyörű 5,5 kg-os ponttyal

              

Molnár László egy 4,2 kg ponttyal az Abért tavon    Szabó Dániel 38 cm-es sebes pisztránggal a Répcén

 

Farkas György egy 5 kg-os ponttyal és egy 6,5 kg-os amurral a Merseváti tavon

 

----

Gratulálunk horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!


Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott
rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.
A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab
következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.

  


"Savaria Majális"horgászverseny, haltelepítéssel - hír kelt: 2016.04.13.

A Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesület szeretettel meghívja a horgászokat a 2016.április 24-én vasárnap az Újperinti I-es horgásztón megrendezésre kerülő  "Savaria Majális" elnevezésű horgászversenyre.              

Helyszín: Szombathely, Újperinti I. tó

Verseny időtartama 5 óra (8:00-13:00)

 • Gyülekezés 6:30-7:00 óra
 •  Sorsolás 7:00 óra
 •  Helyek elfoglalása 7:30 óra

 Nevezési díj nincs!   Nevezési határidő: 2016. április 24. 07:00 óra

A Savaria horgászegyesület ezen felül megköszöni tagjainak, hogy adójuk 1 %-ával támogatták az egyesületet.  Ennek eredményeképpen a  Vas Megyei Savaria SHE.  400 kg III. nyaras pontyot telepít az Új-perinti I. tóba várhatóan 2016. április 19 -22. között a halászat függvényében.

Részletes versenykiírás letölthető itt >>>

A telepítés pontos dátumát azonnal közöljük honlapunkon és a tavi hirdetőn kifüggesszük a tilalmi táblát.

A halasítás miatt általános horgászati tilalom lesz a tavon a telepítés napjától, azaz 2016. április 22. (péntek) 9.00 órától - 2016. április 24. (vasárnap) délután 14.00 óráig.

Sikeres versenyzést kívánunk!


Telepítés és tilalom a Csánigi tavon - hír kelt: 2016.04.11.

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a mai napon a Csánigi tavon 400 kg ponty és 50 kg amur kerül kihelyezésre. A telepítést követően 2016. április 11- től 2016. április 13-ig (szerda) 6.00 óráig általános tilalom kerül elrendelésre. A rövidebb tilalmi idővel is azt kívántuk elősegíteni, hogy minél előbb megkezdhető legyen a tavon a horgászat. 

   

  További szövetségi képek megtekinthetőek itt >>>

Jó fogást kívánunk!

Képekkel frissítve: 2016.04.11. 20:10 óra


Csánigi-tavon is megkezdődhet a horgászat - hír kelt: 2016.04.05.

Ezúton tájékoztatjuk  a horgásztársakat, hogy a 18-005-1-1 víztérkóddal rendelkező Csánigi bányató halgazdálkodási jogának 2016. december 31-ig szóló meghosszabbításáról szóló értesítést a mai napon megkaptuk. Szövetségünk  a  horgászati igényeknek megfelelően a halgazdálkodási tevékenységet megkezdi 2016. április 07-től a helyi horgászrendünkben rögzített szabályok betartatása mellett. A tavon kizárólag érvényes állami –és  területi jeggyel lehet horgászni csütörtöktől. A tavaszi halasítás megrendelése is megtörtént a mai napon, várhatóan 2016 április 11-15. között lesz a  halászatok függvényében. Szövetségünk a Csánigi-tóba fogható méretű pontyból 400 kg-ot és amurból 50 kg-ot fog telepíteni a jövő héten.

Köszönjük eddigi türelmüket!


Vasi Vizeken Vetélkedő I. levelező forduló eredményei - hír kelt: 2016.03.30.

A XI. Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedő első levelező fordulójára 27 csapat nyújtott be feladatmegoldást. A fiataloknak ötletes csapat címert kellett tervezni, majd a második feladatként egy iskolai akváriumot kellett berendezniük, melyben csak Magyarországon őshonos vízben élő állat –és növény fajok lehettek megtalálhatóak. Természetesen volt teszt is és még több más érdekes feladat is. A fiatalok megvalósult kiváló munkáiból a következő fotókon lehet ízelítőt kapni.

 

           

További képek itt megtekinthetőek >>>

I. forduló végeredménye letölthető itt >>>

               

A második levelező forduló feladatai már kiküldésre kerültek,

a feladatok leadási határideje 2016. április 22.

Gratulálunk a csapatoknak! 


Húsvét- 2016. március 25.


Megérkeztek a pontyok -és az amurok– hír kelt: 2016.03.25.

Szerdai napon megtörtént a tavaszi ponty -és amur telepítés. A halak egészségesen megérkeztek az új otthonukba. A szerdai telepítés miatt az állóvizeken a telepítés napjától, azaz 2016. március 23. (szerda) 9.00 órától 2016. március 26. (szombat) reggel 6.00 óráig általános horgászati tilalom van. Jó fogást kívánunk!

   

  További szövetségi képek megtekinthetőek itt >>>

Vas Népe online képgalériája itt érhető el >>>


Szép fogások a szövetségi vizekről - 2016. március 24.

A horgászszezon kezdetén örömmel osztjuk meg horgásztársaink elmúlt hetekben beérkezett fogásait a Szövetségi vizekről:

Egyed Barnabás (8 éves) ifjú pecástársunk 3 évvel ezelőtt kezdte édesapjával a horgászatot, kedvelt helyük a lukácsházi Abért tavak.  Az idei első nagyobb fogásuk 2016. márc. 20-án vasárnap ez a gyönyörű 4 kg-os ponty volt, melyet természetesen további növekedésre visszaengedtek a tóba

Sávoly Imre a Kerkaszntkirályi HE. tagja fogta ezt a gyönyörű 10,5 kg-os pontyot a Kerkaszentkirályi Kerka-holtágon.A hal visszanegedésre került.

 

Kovács Ákos a Büki HE tagja még a téli hónapokban fogta a Rába folyón ezt a képen látható gyönyörű 1.28 kg-os

48 cm-es menyhalat, valamint ezt a 4.08 kg-os 77 cm-es márnát, mely fogás után visszaengedésre került.
 

----

Gratulálunk horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!


Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!


Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott
rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.
A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab
következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Horgászatról a Nyugati Tükörben - hír kelt: 2016.03.24.

A Nyugati Tükör régiós havilap XIX.évfolyamának márciusi számában interjút olvashatnak Puskás Norberttel a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségéről és a horgászszervezeti aktualitásokról.

Elolvasom az interjút >>>


Rábasömjéni-tó halgazdálkodási joga is rendeződött, lesz haltelepítés - hír kelt: 2016.03.22.

Örömmel értesítjük a horgásztársakat, hogy a mai napon a Rábasömjéni kavicsbánya-tó halgazdálkodási joga is rendeződött 2030. december 30-ig, ezért a holnapi tavaszi haltelepítés ezen a vízterületen is meg fog történni. A tóba 350 kg ponty és 50 kg amur lesz kihelyezve. A horgászati tevékenység- a haltelepítés után elrendelt általános tilalom befejeztével- 2016. március 26. (szombat) reggel 6.00 órától lesz lehetséges.

Köszönjük eddigi türelmüket!


Iskolai vetélkedő II. feladatsor - hír kelt: 2016.03.20.

 

Ezúton tájékoztatjuk a Vasi Vizeken Általános Iskolai Vetélkedőre benevezett huszonhét csapatot, hogy a mai napon kiküldésre került a második eladatsor. Amennyiben a csapatuk nem kapta meg feladatsort, akkor kérjük azt azonnal jelezze részünkre.

További sikeres versenyzést kívánunk!


Több mint 12 tonna ponty-és amur érkezik a Húsvéti hétvégére a vasi vizekbe - hír kelt: 2016.03.18.

   

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2016. március 23-án (szerdán) ponty és amur telepítést végez a kezelésében lévő Vas és Zala megyei horgászvizeken.  A telepítés során 11.850 kg fogható méretű három nyaras ponty és 400 kg amur kerül a Szövetségi horgászvizekbe. A tavaszi telepítés során az állóvizek mellett a Rába folyó több szakaszába és Láhn patakba is lesz ponty telepítve. A Rábasömjéni és a Csánigi horgásztavak szezonindító pontytelepítésére a tavak halgazdálkodási jogának rendeződése után – jelen információink szerint  április elején - kerülhet sor. Szövetségünk, ahogy a vizek halgazdálkodási jogával rendelkezik, azonnal intézkedik a tavaszi haltelepítésről az érintett két horgásztó vonatkozásában. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe az állóvizeken a telepítés napjától, azaz 2016. március 23. (szerda) 9.00 órától 2016. március 26. (szombat) reggel 6.00 óráig.  A haltelepítések elvégzése után a Szövetség a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés elosztása az alábbiak szerint történik:

Vízterület megnevezése

Ponty

Amur

Mennyiség

Mennyiség

Merseváti-tó

400

0

Nagypiriti-tó

300

0

Celldömölki-tó

400

0

Szombathelyi csó.tó

1300

50

Szombathelyi horg.tó

500

50

Ujperint 1. sz. tó

600

50

Gencs-Perenyei tó

400

50

Csepregi tó

300

50

Gersekarát-Sárvíz tó

1500

 0

Magyarszecsődi tó ***

1650

50

Vadása tó

350

0

Kéthatár tó-Kerkafalva

500

0

Kerkaszentkirályi holtág ***

450

 0

Vasvári tavak

400

50

Püspökmolnári tó

400

50

Rába folyó ikervári szakasza

450

0

Láhn patak

200

0

Rába folyó szentgotthárdi szakasza

350

0

Hársas tó –Máriaujfalu

1000

0

Rába folyó magyarlaki szakasza ***

400

0

  

***A Magyarszecsődi tóba kerülő ponty mennyiségből 1000 kg a Körmendi Határőr HE.,  a Kerkaszentkirályi Kerka-holtág ponty mennyiségéből 150 kg a Kerkasznetkirályi HE., míg a Rába folyó magyarlaki szakaszába kerülő ponty a Csörötneki HE.  támogatásával valósul meg.

Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon

szabályosan a frissen telepített pontyokra!

     


2016.évi versenynaptár - hír kelt: 2016.03.13.

Ezúton tájékoztatjuk a sporthorgásztársakat, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Versenysport Szakbizottsága 2016. március 03-i ülésén egyhangúan elfogadta a 2016.évi Vas megyei versenynaptárt és a megyei naptárban szereplő versenyek részletes kiírását. Részletes versenynaptár itt elérhetó >>>

     

Sikeres versenyévadot kívánunk!


Társadalmi munka Új-perinten - hír kelt: 2016.03.05.

 

A négy szombathelyi horgász egyesület 2016. március 12-én szombaton reggel 8-órától társadalmi munkát szervez az Újperinti 1-számú horgásztó partjának tavaszi rendbetételére! Szívesen vesszük azon horgászok segítségét is akik azon a napon horgászattal töltik szabadidejüket a tavon. Közösen, együttes erővel tegyünk azért, hogy szabadidőnket kultúrált, rendezett környezetben tudjuk eltölteni a tó partján!

                                                                                                                                             

Önzetlen segítségüket előre is köszönjük!

Egyesületi vezetők

  


Frissített medertérkép a Szombathelyi Csónakázó-és horgásztóhoz - hír kelt: 2016.03.05.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének horgászati kezelésében lévő Szombathelyi Csónakázó-és horgásztó medertérképének elkészítése először 2013.év őszén történt meg. A medertérkép készítéssel foglalkozó Lajos Tibor  szakember felajánlásával az idei évben - helyszíni felméréssel - aktualizálásra került a dokumentum. A medertérkép elsősorban azon horgászoknak jelent segítséget, akik kevés időt tudnak a vízparton tölteni, vagy először látogatnak el a tavakhoz és nem rendelkeznek több évtizedes horgászvíz ismereti tapasztalattal.

A medertérkép - könnyen olvasható - méretben letölthető it >>>

Ezúton is köszönjük Lajos Tibornak az önkéntes felajánlását!

-----

 

2016. 03. 05. előtti írások megtekintése >>>

2015. 08. 05. előtti írások megtekintése >>>

2014. 10. 13. előtti írások megtekintése >>>

2014. 06. 05. előtti írások megtekintése >>>

2013. 11. 22. előtti írások megtekintése >>>

2012. 12. 17. előtti írások megtekintése >>>

2012. 07. 25. előtti írások megtekintése >>>

2012. 01. 12. előtti írások megtekintése >>>

2011. 07. 21. előtti írások megtekintése >>>

2011. 02. 23. előtti írások megtekintése >>>

2010. 08. 09. előtti írások megtekintése >>>

2010. 04. 27. előtti írások megtekintése >>>

2009. 10. 01. előtti írások megtekintése >>>

2009. 05. 11. előtti írások megtekintése >>>

2008. 08. 25. előtti írások megtekintése >>>

2008. 01. 07. előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10. előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17. előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01. előtti írások megtekintése >>>

.

.

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/4 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt