Legyen az ismerősünk!                             Ingyenes gyermek peca!                     Látogasson el programjainkra!

 

Aktuális

 

Harmadik pontytelepítés a vasi vizeken - hír kelt: 2008.08.21.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2008. augusztus 27-én (szerdán) pontytelepítést végez a kezelésében lévő álló-és folyóvizeken. Ezen telepítés során 110 mázsa ponty kerül a vasi vizekbe. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2008. augusztus 27. (szerda) délelőtt 10 órától 2008. augusztus 30. (szombat) reggel 6 óráig az állóvizeken. Az idei évben előre láthatólag október közepén még egy pontytelepítés lesz! A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés az alábbiak szerint történik:

Marcal folyó  
450 kg.
Pinka patak   
900 kg.
Rába folyó
1.000 kg.
Celldömölki tó 
300 kg.
Csánigi tó 
500 kg.
Csepregi tó 
450 kg.
Gencsapáti tó 
500 kg.
Himfai tó
600 kg.
Magyarszecsődi tó 
600 kg.
Máriaujfalui tó
 700 kg.
Merseváti tó 
500 kg.
Nagypiriti tó 
200 kg.
Püspökmolnári tó 
500 kg.
Rábasömjéni tó 
400 kg.
Szombathelyi csó.tó 
1.200 kg.
Szombathelyi horg.tó 
700 kg.
Üj-perinti I. sz. tó 
700 kg.
Vadása tó 
400 kg.
Vasvári csó.tó 
400 kg.

Szeretne a frissen telepített pontyokra horgászni és nincsen területi jegye Vas megyére.

Keresse fel tagegyesületeinket, vagy jegybizományosi helyeinket.

Tovább a tagegyesületi listára >>>

Tovább a jegybizományosi listára >>>


Horgászati tilalom Horvátlövőn- hír kelt: 2008.08.21.

 

A Vas Megyei Horgász Szövetség horgászverseny miatt 2008. augusztus 24-én (vasárnap) általános horgászati tilalmat rendel el a Pinka patak horvátlövői szakaszán a versenypálya helyszínén reggel 7 és délután 16 óra között.

Előre is köszönjük megértésüket.


Női Világbajnokság Szolnokon - hír kelt: 2008.08.12.

A 15. Női Horgász Világbajnokságot a F.I.P.S. e.d. megbízásából a Magyar Országos Horgász Szövetség rendezi meg Szolnokon, az Alcsi-szigeti versenypályán 2008. augusztus 16-17-én.  Szolnok mintegy 100 km-re keletre fekszik a fővárostól, Budapesttől, jól megközelíthető a 4-es főúton. Az idén százötven éves jubileumát ünneplő Alcsi Holt-Tiszán létesített versenypálya Szolnoktól mintegy hat kilométerre található Debrecen irányába. A versenypálya kiválóan szolgálja a horgászsportot: a Magyar Országos Horgász Szövetség számos nagy nemzetközi horgászversenyt, országos bajnokságot és más rangos horgásztalálkozót rendezett meg e helyszínen. A F.I.P.S. e.d. által kiírt, sikeres magyarországi rendezésű 1996-os női világbajnokságnak is az Alcsi-szigeti versenypálya adott otthont.

A 15. NŐI HORGÁSZ VILÁGBAJNOKSÁG Részletes programja letölthető itt..


Euro Peca Halászléfőző -és horgászverseny lesz augusztusban- hír kelt: 2008.08.11.

Az Elektromosok Vasi Manager SHE. szeretettel meghívja a horgászokat a 97,1 Rádió-Szombathely és az Euro-Peca 2008. közös törpeharcsa-fogó horgászversenyére, melyet a Szombathelyi Csónakázó tavon rendeznek 2008. augusztus 31-én vasárnap. A verseny három kategóriában kerül kiírásra: ifi, hobbi és versenyhorgász. Nevezni: Személyesen a Vas Megyei Horgász Szövetség kirendeltségén (9795 Vaskersztes 165/4 hrsz ) Telefonon a 94/506-835 számon (H-P: 9.00- 15.00 óra között),vagy a 06/70-33-99-707 (mindennap: 18.00- 20.00 óra között). SMS-ben a 06/70-33-99-703-as telefonszámon, vagy e-mail-en az elektromosok@uw.hu-n. Az SMS-en és e-mail-en jelentkezők név, kategória, egyesület, életkor megadásával tudnak szabályosan regisztrálni.  A versenyen bármely egyesület tagja indulhat. Nevezési díj nincs. Az első 97+1 versenyző nevezését tudjuk elfogadni. Nevezési határidő: 2008. augusztus 29. Minden versenyző egy Rádió Szombathely pólót, 2 szendvicset kap a versenyen. A díjazottak értékes tárgyjutalamakat és emléktárgyakat kapnak. Az idei évben a horgászversennyel párhuzamosan először egy halászléfőző verseny is megrendezésre kerül hagyományteremtő jelleggel, hogy Szombathely városa egy újabb szabadidős programmal gazdagodjon.

A versenyekről részletes információk olvashatók a Szombathelyi Csónakázó tó partján, illetve itt letölthetőek:

 

Peca Magazin felhívása- hír kelt: 2008.08.11.

A Vas Megyei Horgász Szövetség média partnere a Peca Magazin, melynek főszekesztője a vasi horgásztársak figyelmébe ajánlja az MMX ORSZÁGOS ÉJSZAKAI (12 ÓRÁS) HORGÁSZVERSENYT.

Részletes versenykiírás letölthető itt...


Csónakázó tavon versenyeztek- hír kelt: 2008.08.11.

Az eső ellenére 40 horgász nevezett az Elektromos Kupára

Elmúlt szombaton rendezte meg az Elektromosok Vas Manager Sporthorgász Egyesület hagyományos egyesületi horgászversenyét a Szombathelyi Csónakázó tavon. A versenyre reggel hétkor lehetett nevezni, de sajnos az éjszakai eső kitartott délelőttig, ami sok horgászt visszatartott az indulástól. Az időjárási körülmények ellenére a szervezőknél 40 versenyző regisztráltatta magát. Keppel László egyesületi elnök köszöntője után Molnár Zoltán versenyfelelős ismertette a szabályokat és a verseny menetét. A helyek sorsolása után mindenki elfoglalta rajthelyét és kilenc órakor elkezdődött a négy órás megmérettetés. Az Elektromos Kupára más egyesületek versenyzői is benevezhettek, de ők különdíjazásban részesültek. Az égiek megkönyörültek az eseményen és a verseny napsütéses körülmények között zárulhatott. A halak kapó kedve az első órákban nem volt az igazi, de a horgászoknak így is összesen 153 kg halat sikerült fogni. A legtöbb halat a versenyző kategóriában induló Sényi Lajosnak sikerült megfogni, ő 12.120 grammal mérlegelt. A hobbi horgászok közül Orsós Ferenc remekelt, ő 9 kg-os fogással nyerte el az első helyet a kategóriájában. A kellemes hangulatú egyesületi rendezvényen  az indulók elsősorban keszegeket, kárászokat és törpeharcsákat fogtak. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a helyezettek értékes tárgyjutalmakat és emléktárgyakat vehettek át az Egyesület és a Budapest Bank jóvoltából. Az egyesület szeretettel várja a következő hagyományos Euro-Peca Kupa törpeharcsafogó versenyére is a horgászokat, melyet 2008. augusztus 31-én tartanak a Szombathelyi Csónakázó tavon. (A versenyre már lehet nevezni a Vas Megyei Horgász Szövetségnél személyesen, vagy telefonon. 06/94-506-835)

         

Az Elektromos Kupa végeredménye az alábbiak szerint alakult:

Versenyző kategória:  I. hely Sényi Lajos, II. hely Németh Krisztián, III. hely Magyar László

Hobbi kategória:   I. hely Orsós Ferenc II. hely Gerencsér Imre, III. hely Farkas Tamás,

Ifjúsági kategória: I. hely Faller Tamás, II. hely: Molnár Tamás, III. hely Török Zoltán

Gyerek kategória: I. hely Németh Zoltán Női kategória: I. hely  Kovács Lilla

Vendég-hobbi kategória:  I. hely Mészáros Károly  Vendég-Ifjúság katgória: I. hely: Kádi Szabolcs

    

Képek megtekinthetőek a galériában a képre kattintva, vagy itt..


Rendőrök pecabottal- hír kelt: 2008.08.04.

A legjobb fogás 12.620 gramm volt a versenyen

 

Elmúlt szombaton a Vas Megyei Rendőr Sportsegély Egyesület a Vas Megyei Horgász Szövetséggel közösen immáron 4. alkalommal rendezte meg az Országos Vasi Rendőr Halfogó Kupát. A versenyre az országból 11 csapat regisztráltatta magát, a legmesszebbről jött csapat Szolnok városából érkezett. A három fős csapatok három különböző helyszínen mérték össze tudásukat. Az egyik pálya a Pinka patak horvátlövői szakasza, a másik a Pinka patak vaskeresztesi holtága volt, valamint a harmadik versenyző a vaskeresztesi tanpályán versenyezett. A kora reggeli sorsolás után minden pecás elfoglalta a helyét és a nagy melegben kezdetét vette a barátságos hangulatú horgászverseny. A négyórás versenyen Furkó Kálmán 12620 gramm fogott hallal érdemelte ki a legtöbb halat fogó horgász címet. A horgászok a versenyen apró keszegféléket és kárászokat fogtak. Az ünnepélyes eredményhirdetésen számos értékes ajándék talált gazdára a szervezők és a támogatók jóvoltából. A serlegeket Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke, az ajándéktárgyakat Dr. Kovács Endre Vas Megyei Rendőr-kapitányság rendészeti igazgató-helyettes adta át. Az országos verseny végére a következő eredmény alakult ki:

I. hely: Holdudvar csapat (Csete László, Kiss József, Furkó Kálmán)

II. hely: Amatőrök csapat (Párvai Attila, Záborszky Gábor, Horváth Béla)

III. hely Tüskés Pikó ( Fodor István, Nagy Tibor, Sorkódi István)

    

Képek megtekinthetőek a galériában a képre kattintva, vagy itt..


Zalai patakokon új bérlő- hír kelt: 2008.07.30.

Négy Zala megyei patak halászati-horgászati jogát nyerte el a Vas Megyei Horgász Szövetség

Az idén tavasszal meghirdetésre került Zala megyében négy folyóvíz - a Kerka - a Cserta - a - Lendva és a Kebele patakok - halászati-horgászati joga, melynek megszerzéséért a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége is indult a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Zala Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatala által kiírt pályázaton. A pályázatban a patakok horgászati hasznosításért lehetett indulni a következő 15 évre.

A Vas Megyei Horgász Szövetség pályázati anyaga minősült a legjobbnak, így 2008. július 1-től a vasi szervezet már Zala megyében is rendelkezik horgászvizekkel. A július utolsó hetében a Kerka-patak mentén található Kerkaszentkirályon tartott bemutatkozó előadást a Vas Megyei Horgász Szövetség a térségben érintett horgász egyesületek képviselőinek részére. A bemutatkozó fórumot kezdeményezte Ernszt Tamás Zala megye halászati felügyelője. A tájékoztatónak Kerkaszentkirály település csodálatos Közösségi Háza adott otthont, ahol Pál Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket és beszédében örömtelinek nevezte, hogy a Kerka - és a Lendva patakok életében egy új időszak érkezett el, amely hosszú távon a térség turisztikai vonzerejének növelésében is kedvező hatásokat eredményezhet. A polgármesteri köszöntő után Ernszt Tamás halászati felügyelő is köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a Szövetség által elnyert patakokkal kapcsolatos tudnivalókat és hangsúlyozta, hogy az előző bérlő ideje alatt kialakult tarthatatlan állapotok. a bérlőváltással megoldódnak rövid időn belül. A bevezető gondolatok után felkérte a halászati felügyelő a Vas Megyei Horgász Szövetség képviseletében Csécs Sándor ügyvezető elnököt, hogy tartsa meg bemutatkozó prezentációját. Az ügyvezető elnök közel egy órás tájékozató előadásában mutatta be tevékenységüket és az elmúlt években megvalósított több száz millió forint értékű EU-s pályázati eredményeiket.

      

Mesterházy József a Vas megye halászati felügyelője megerősítette Csécs Sándor ügyvezető elnök által elmondottakat és részletes tájékoztatót adott, hogy Vas megyében a Szövetség és Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vas Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatala közötti kialakult munkakapcsolat országosan példaértékű.  A bemutatkozó után a megjelenteknek kiosztásra került egy tájékoztató anyag a Szövetségről és az elnyert horgászvizekkel kapcsolatos horgászrend és területi horgászjegy tervezetekről. Az év hátralévő időszakára - a horgászrend engedélyeztetése után - előre láthatólag szeptembertől már kapható lesz Zala megyébe egy kedvező árú területi horgászjegy. A zalai halászati felügyelő és az új bérlő is felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években az előző bérlő hibájából kialakult szokásjog, mely szerint engedély nélkül lehet horgászni ezeken a vizeken, az a jövőben az új bérlő területi engedélyeinek kiadása után már súlyos büntetést vonhat maga után. A megjelent horgászvezetők érdeklődtek, hogy szervezetükkel milyen formában csatlakozhatnának a Vas Megye Horgász Szövetségbe és milyen fejlesztéseket képzel el a közel jövőben az új kezelő az elnyert patakokon. Az ügyvezető elnök ismertette a tagszervezetté válás lehetőségeit, majd elmondta, hogy az elnyert 191,5  hektár vízterület nagy lehetőségeket rejt magában, de először szeretnék megismerni alaposabban az új vizeket és a környezetében élő érintetteket. A Szövetség örömmel fogadja az új vizek mentén található együttműködni szándékozó önkormányzatokat, civil szervezetek és vállalkozásokat. Csécs Sándor elmondta, hogy az általános Vas megyei területi jegynek nem lesz része a most elnyert négy patak. A vasi pecásoknak is külön területi jegyet kell majd váltani, ha horgászni szeretnének az zalai vizeken.

 


Szoros küzdelem volt- hír kelt: 2008.07.25.

Vas Megye jövőre is az első osztályban versenyezhet

A Magyar Országos Horgász Szövetség az elmúlt hétvégén rendezte meg a hagyományos csapatbajnokságát első -és másod osztályban a Velencei -tavi evezős pályán. A Vas Megyei Horgász Szövetség csapata az első osztályban mérte össze tudását a többi megyei szövetség válogatottjával. A csapatok öt felnőtt, egy ifjúsági, egy utánpótlás és egy női versenyzőből álltak. A vasi csapat összeállítása az alábbiak szerint alakult: felnőtt versenyző Komáromi Levente, Németh Krisztián, Mészáros Péter, Dr. Köppel Szilárd, Marossy László, női: Pankotayné Kálmán Anikó, ifjúsági: Németh Zoltán, utánpótlás: Kovács Hajnalka, tartalék: Goldmann Tamás, a csapatkapitány Molnár Zoltán megyei versenyfelelős volt. A csapatok  hétvégi versenyt megelőző napokon tréningen vettek részt, hogy felderítsék az éppen aktuális trükköket, melyek alapján könnyebben meghatározható volt a versenytaktika. A szombati és a vasárnapi fordulón is viszonylag kevés halat lehetett fogni a pályán az előző évektől eltérően. Az első napon a győzelemhez voltak szektorok, ahol még három kilogramm hal sem kellett. A szombati fordulóban a legjobb eredményt a vasiak közül Komáromi Levente érte el, ő a szektorát 5630 gramm hallal megnyerte. A vasárnapi napon Goldmann Tamás volt a legügyesebb 4570 gramm hallal győzedelmeskedett szektorában. A mostani OHCSB-n a rakós botozás háttérbe szorult és inkább match bottal lehetett több halat fogni. A versenyen a csapatok között szoros eredmények lettek a végére, de ennek ellenére jó hangulatban lezajlott az országos bajnokság.

A végeredmény az alábbiak szerint alakult: I. hely Ráckevei Szövetség 54730 gr; II. hely Pest Budai Szövetség 37320 gr, III. hely Nógrád Megyei Szövetség 34020 gr. A vasi csapatnak a kilencedik helyen sikerült végezni, melynek köszönhetően továbbra is az első osztályban versenyezhet a megye válogatottja a jövő évben. A Vas megyei verseny csapat etetőanyagát a Milo-Sensas magyarországi vezérképviselete biztosította.

        

A versenycsapatot szponzorálta:

   


Elektromos Kupa lesz augusztusban - hír kelt: 2008.07.23.

Az Elektromosok Vasi Manager Sporthorgász Egyesület szeretettel meghívja minden kedves horgásztársat hagyományos egyesületi horgászversenyére, melyet a Szombathelyi Csónakázó tavon tartanak 2008. augusztus 09-én szombaton. A megmérettetést versenyző, hobbi és ifjúsági horgász kategóriákban rendezik. A versenyen bármely egyesület tagja indulhat, de a más egyesületből érkező horgászok közül ifi és hobbi horgász kategóriában csak az első helyezettet jutalmazzák különdíjjal. A versenyző kategóriában egyesülettől függetlenül lesz a díjazás. Nevezni a versenynapján a Tó vendéglő előtti füves területen lehet reggel 6.45-től lehet. Az 1X4 órás versenyre nevezési díj nincs hobbi és ifjúsági kategóriában, a versenyzők kategóriában idulóknak 1000 Ft a nevezés díj. Bővebb infomáció olvasható a www.elektromosok.uw.hu internetes oldal aktuális menüpontjában. Versenykiírás megtekintése katt>>>


Fiatal pecások sikerei - hír kelt: 2008.07.22.

 

Táborok és versenyek színesítették a nyári programokat

Az elmúlt néhány hétben több horgász eseményen vehettek részt az ifjúsági pecások a Vas Megyei Horgász Szövetség szervezésében. Az első rendezvény volt a hagyományos horgásztábor, melyet Balatonrendes-Pálkövén rendeztek meg. Az egymást követő két egy-egy hetes táborban összesen 45 fiatal vett részt. A horgásztáboroknak kedvezett az időjárás, igazi napsütéses meleg nyári napokon a fiatalok sokat strandoltak, horgásztak. A fogások nem az ifjú pecások elképzelései szerint alakultak, de ennek ellenére nagyon jó hangulatban zajlott mindkét tábor, melynek keretében több ismeretterjesztő előadást is meghallgathattak a résztvevők. A hagyományos tábori horgászvetélkedő sem maradhatott el, ahol célba dobásban és halfogásban mérték össze tudásukat a táborozók. A táborokban az alábbi rangsor alakult ki:

I. turnus: 1. hely: Németh  Ákos Elektromosok SHE. 2. hely: Kovács Péter Elektromosok SHE. 3. hely: Faller Tamás Elektromosok SHE. II. turnus: 1. hely:  Borsos Attila Spartacus HE. 2. hely: Borsos Tamás Spartacus HE  3. hely: Viszkeleti Gergő Ikervári HE.

   

                        Az első táborban készült képek megtekinthetőek itt....

A pihenés után következett a fiataloknak a legnagyobb megmérettetés a Vas Megyei Ifjúsági és Utánpótlás Bajnokság. A versenyt az idei esztendőben a Szombathelyi Csónakázó tavon rendezte meg a Vas Megyei Horgász Szövetség. A versenyen a fiatalok két fős csapatokban versenyeztek külön-külön szektorokban. A reggeli technikai értekezlet után a pecások elfoglalták rajthelyeiket és a szerelékek ősszállítása után 9 órakor kezdetét vette a három órás verseny. Az ifjú versenyzők keszeget, kárászt, küszt és törpeharcsát fogtak átlag 2-3 kg-ot.  legtöbb halat Borsos Attila fogta, aki 5560 grammal mérlegelt a verseny végén. A versenybe a balin és süllő nem számított bele Borsos Attila nagy bánatára, akinek verseny közben váratlanul akadt horgára egy 1-1,5 kg körüli fogassüllő, melyet azonnal a fogás után vissza kellett helyezni a vízbe. Kajtár Máté a Büki HE. versenyzője volt a legfiatalabb versenyző, aki fiatal kora ellenére 2780 gramm hallal az ifjúsági kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. Az ifik között Németh Zoltán a Répcelaki HE versenyzője lett a megyei bajnok 3780 grammal. A verseny végén Molnár Zoltán a Vas Megyei Horgász Szövetség versenyfelelőse és Csécs Sándor ügyvezető elnöke adta át az emléktárgyakat és az okleveleket. A megyei ifjúsági-és utánpótlás bajnokságon az alábbi eredmény alakult ki:

Ifjúsági-egyéni: 1. hely: Németh Zoltán Répcelaki HE. 2. hely: Szabó Márió Büki HE. 3. hely: Kajtár Máté Büki HE. Ifjúsági -csapat: 1. hely: Szabó Márió - Kajtár Máté 2. hely: Németh Zoltán - Vörös Krisztián 3. hely: Szabó Adrián - Kiss Dániel

 

Utánpótlás-egyéni: 1. hely: Borsos Attila Spartacus HE. 2. hely: Kádi Szabolcs Répcelaki HE. 3. hely: Szegvári Marcell Körmendi Munkás HE. Utánpótlás-csapat: 1. hely: Kádi Szabolcs -Faller Tamás 2. hely: Borsos Attila - Kappel Attila 3. hely: Török Zoltán -Kovács Péter 

            

A bajnokság képei megtekinthetőek itt...

Nemcsak a megyében, de az országban is több megmérettetésen vettek részt a vasi fiatalok az elmúlt hetekben. Július hónap elején két kategóriában rendezte meg a Magyar Országos Horgász Szövetség az utánpótlás bajnokságot. A 18, illetve a 22 éven aluliak korcsoportjában. Ezen a hétvégén nem csak a Magyar Bajnokság érmei kerültek kiosztásra, itt kellett kivívni a válogatott kerettagságot is.  Az idősebb korosztály a Bugaszegi tó stéggel ellátott oldalán kapott helyet.  A tizenkilenc indulót a rendezők kettő szektorba sorsolták. A sok kitűnő horgász közül a legjobb eredményt Kovács Dániel Vas megyei versenyző érte el.  A Magyar Országos Horgász Szövetség a következő héten rendezte meg a Szeged melletti Mártélyon az Országos Ifjúsági Horgász Vetélkedőt. A versenyen a megyei döntők első és második helyezettjei indulhattak. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által delegált 4 fiatalból Borsos Tamás vasi pecás szerezte meg a serdülő korosztályban a harmadik helyet. A vasi ifik közül Vámos Attila szerepelt a legjobban ő a hatodik helyet szerezte meg. Mozgalmas és sikerekkel teli ifjúsági versenyeken van túl a Vas Megyei Horgász Szövetség.


Horgászati tilalom - hír kelt: 2008.07.11.

 

A Vas Megyei Horgász Szövetség 2008. július 12-én általános horgászati tilalmat rendel el a Szombathelyi Csónakázó tavon a kijelölt versenypálya helyszínén reggel 6 és délután 14 óra között a Megyei Ifjúsági Egyéni -és Csapatbajnokság miatt. Megértésüket előre is köszönjük.


Kovács Dániel Magyar Bajnok - hír kelt: 2008.07.07.

Három kategóriában rendezte, azaz rendezte volna meg a MOHOSZ az utánpótlás bajnokságot. A 14, 18, illetve a 22 éven aluliak korcsoportjából azonban csak az utóbbi kettőre volt kellő számú jelentkező. A legifjabbak versenyére mindössze négy érdeklődő volt, így ez a korcsoport ebben az évben eggyel feljebb, azaz a 18 éven aluliak társaságában indult. A két felső korcsoport azonban fantasztikus versenyen van túl.

A versenyről részletes beszámoló olvasható a horgaszklub.eu internetes oldalon.

Vas Megyei utánpótlás versenyző Kovács Dániel a 2008.év bajnoka...


Határmenti horgászverseny - hír kelt: 2008.07.07.

 

Immáron harmadszor versenyeztek az osztrák és a magyar fiatalok

Az elmúlt hétvégén Vaskeresztesen tartották a hagyományos Osztrák-Magyar Ifjúsági Horgászversenyt. A Burgenlandi Horgász Szövetség és a Vas Megyei Horgász Szövetség közös versenyén 8 csapat vett részt. A fiatalok reggel sorsolás útján választották ki párjukat és rajthelyüket. A pecás csapatok egy osztrák és egy magyar versenyzőből álltak. A horgászat negyed 11-kor vette kezdetét, majd három óra elteltével helyszíni mérlegelésen eldőlt, hogy melyik csapat volt a legügyesebb.  A versenyzők elsősorban kárászt és keszeget zsákmányoltak, de Borsos Tamás - Dorner Dominik párosnak sikerült egy 25 cm körüli pontyot is fogni. A legtöbb halat fogó csapat Krois Andreas - Borsos Attila volt, akik összesen 5940 gramm-al az első helyet szerezték meg. A barátságos megmérettetés után a fiatalok egy egyéni célbadobó versenyen indulhattak. Mindenkinek 10 - és 15 m-es távolságba kellett célbadobni egy 1 méter átmérőjű körlapra. Az ügyességi vetélkedőben szoros küzdelem alakult ki, mely egyöntetűen jó hangulatot teremtett a versengő fiatalok körében. A legügyesebb magyar versenyző Vámos Attila lett 4 találattal, az osztrák fiatalok közül Dorner Dominik végzett az első helyen 2 találattal. A nap végén megtartott eredményhirdetésen beszédet mondott Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke és Graf Heinrich Burgenlandi Horgász Szövetség ifjúsági felelőse. Mindkét szervezet képviselője elismerően szólt a két szövetség között kialakult jó partneri kapcsolatról. A jövő évben Ausztriában lesz megrendezve a  IV. Osztrák -Magyar Páros Ifjúsági Horgászverseny. A versenyen az alábbi végeredmény alakult ki:

Horgászverseny:

1. hely Borsos Attila - Krois Andreas

2. hely Borsos Tamás -  Dorner Dominik

3. hely Vámos Attila - Pendli Martin

 

Célbadobás:

Magyar versenyzők: 1.hely Vámos Attila; 2. hely Borsos Tamás; 3. hely Borsos Attila 

Osztrák versenyzők: 1. hely Dorner Dominik; 2. hely Krois Andreas, 3. hely Graf Thomas

 

 

Képek megtekinthetőek a galériában a képre kattintva, vagy itt..

   


Újjáéled Vas megye legszebb patakja 48 km hosszúságban- hír kelt: 2008.06.21.

 

Rába-folyóra is jótékony hatást gyakorol várhatóan a Csörnöc-Herpenyő patak revitalizációja

A Csörnöc-Herpenyő patak Vas megye legszebb és őshonos élővilágát tekintve leggazdagabb vízfolyása volt a múlt század 60-as évéig. Az egész Európát sújtó eróziós folyamatok, fokozatos folyószabályozások, mederalakítások - mind a patakon, mind pedig a Rába folyón- következtében a patak vízkészlete jelentősen lecsökkent és élővilágának nagy része eltűnt. A vízfolyás, amely korábban a Vas és Zala megyeiek kedvelt kiránduló- és horgászhelye volt, és mint ilyen, sokakban jelentős érzelmi kötődés alakult ki iránta, napjainkban egy csaknem teljesen kiszáradt, csak áradáskor vizet vezető, szinte élettelen patakmederré vált. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke Csécs Sándor két évvel ezelőtt elhatározta, hogy az utolsó pillanatait élő Csörnöc-Herpenyő patak megmentésére kísérletet tesz egy Európai Uniós projekt keretében. Az egykor nagy élővilággal és bő vízhozammal rendelkező patak természetközei állapotának visszaállítására a 2006.évben a Vas Megyei Horgász Szövetség, mint projektgazda nyújtott be pályázatot Európai Uniós támogatás elnyerésére az Interreg Horvát-Magyar-Szlovén Szomszédsági program keretében. A pályázatot első körben várólistára helyezték, majd 2007. év második félévében az Interreg program tartalékkeretének terhére támogatást nyert a projekt. A Csörnöc-Herpenyő patak újraélesztésében szakmai partnerként részt vett az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága, a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósága, a Vas Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Földművelésügyi Igazgatóság, a Ribiska Druzina Lendava Szlovénia. A projekt előkészítését és megvalósítását hosszas szakmai egyeztetések előzték meg, melyek néha még a projekt megvalósulását is veszélyeztették, de végül a kitartás, a lobbizás eredményeként a különböző érdekek között is kompromisszumot lehetett teremteni. A Szövetség által elnyert támogatás 76.000.000 Ft volt, melyet 4.000.000 Ft önrésszel kellett kiegészíteni. A patak vízhozam problémáit a revitalizációs projekt 4 beavatkozási helyen tudta javítani.

 

Az első és talán legsürgetőbb probléma a vízutánpótlásának kérdése, melynek megoldására projekt keretében a Rába-folyóból vízkivételi műtárgy segítségével és a régi holtág meghosszabbításával egy vízátvezető csatorna lett kialakítva Körmend-térségében 1,5 km hosszúságban. Így a szakasz stabilan fogja biztosítani a Csörnöc-Herpenyő pataknak a jövőben az eddig hiányzó optimális víz mennyiséget. Lényegében egy természetes folyamat mesterséges rekonstruálását teszi lehetővé a beruházás, mert a Rába folyó régen és napjainkban is a nagyobb áradások esetén összefolyt és összefolyik a Csörnöc-Herpenyő patakkal. Az évek múlásával egyre ritkábban alakultak ki olyan áradások, amelyek eredményezték volna a Rába folyó és a Csörnöc-Herpenyő patak vízének találkozását. Rábából kivett víz mennyisége előre láthatólag a kísérleti időszak után 200 l/s lesz. A körmendi Rába szakaszon kivett vizet a Csörnöc-Herpenyő patak 48 km-es kanyargás után Sótonynál adja vissza a Rábának. A Rába -folyó szennyezéséből eredő terhelés nem jelent veszélyt a Csörnöc-Herpenyő pataknak, nagy valószínűség szerint segíteni fog a Rába folyó vizének a megtisztulásában a folyó "vérkeringésébe” ismét bekapcsolt 48 km-es rendkívül sűrű növényzettel benőtt meder.

    

  

A projekt második beavatkozási helyszíne Nádasdnál volt.  A kialakított háromlépcsős surrantó, már az újonnan érkező víztömeg visszatartását szolgálja, hogy egész évben felette egy megfelelő víztesttel rendelkező élőhely alakulhasson ki.

 

A harmadik beavatkozás Kámnál a horgászok által régen kedvelt és látogatott szakaszán végezték el. Itt a feliszapolódott medret kotorták meg, valamint a kiszáradó félben levő Koponyás-patak betorkollásáig tették járhatóvá a partot. A Koponyás-patak betorkollása alatt szintén egy háromlépcsős surrantó kapott helyet, amely segít visszaduzzasztani a vizét mindkét pataknak.

  

Végül a horgászok nagy örömére egy igazi "kultúrszakasz” is kialakításra került Sótonynál, ahol a Csörnöc-Herpenyő eléri a Rába folyót. Ezen szakaszon 500 m hosszan lett megtisztítva és mélyítve a patak meder. A folyásirány szerinti jobb part gyalogosan megközelíthető, a folyó túloldalán érintetlenül hagyták az igazi természetes környezetet. A projektgazda által megbízott kivitelező olyan kiváló munkát végzett, hogy a természeti értékek, a változatos növényvilág nem sérült a munkálatok alatt.  A sótonyi szakasz óriási jelentőséggel bír a tekintetben, hogy a halak számára átjárható háromlépcsős surrantón a Rába folyó ívó halai már a jövő tavasszal újra feljuthatnak természetes szaporodó helyeikre.

 

A nemrég befejezett óriási tömegű földmunka ellenére már az első vízpótlás és a vízvisszatartó beruházások is azonnal reagálásra késztették a halakat, melyről a 2008. június 20-i hivatalos átadás résztvevő is meggyőződhettek. Szemmel látható volt, ahogy több száz apró ivadék halból álló csapatok találtak kedvező élőhelyre a sótonyi revitalizált Csörnöc-Herpenyő szakaszon. A projekt közvetlen célcsoportja a térség lakossága, valamint az igazi rekreációs tevékenységet folytató sporthorgászok köre, akiknek jelentős érzelmi kötődése van a most már helyreállított vízfolyáshoz. Külön célcsoport lesz még a térségbe érkező turisták ma még nem meghatározható száma, akiknek különlegességet jelent az őshonos élővilágot bemutató vízfolyás és környéke. A projektzáró ünnepségen beszédet mondott Nádor István a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője és Szalay Ferenc a Magyar Országos Horgász Szövetség ügyvezető elnöke. Mindkét fél elismerően szólt a projektgazda tevékenységéről és országosan egyedülállónak és példaértékűnek tartja projekt létrejött eredményét.

 

A revitalizált Csörnöc-Herpenyő patakról és projektzáró

ünnepségen készült képek a  megtekinthetőek a galériában.

 


Csörötneki Nyárköszöntő Rába Party - hír kelt: 2008.06.18

Az elmúlt hétvégén ismét megrendezte a Csörötneki Önkormányzat a Vas Megyei Horgász Szövetséggel közösen a III. Vas Megyei Halászléfőző versenyt és a III. Csörötneki Horgász-Kupát. A rendezvény képei már elérhetőek a galériában, vagy a képekre kattintva.

 

                A verseny résztvevői               A bajnok pecás a fogással   Vas megye legjobb halászléfőző csapat

Horgászverseny helyezettjei::

Németh Imre  - 1800 gr

Horváth Péter - 900 gr

Bokor András - 790 gr


Rendőr Törpeharcsa-fogó Kupa- hír kelt: 2008.06.11.

A Vasi Rendőr Sport-segély Egyesület és Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2008. június 8-án rendezte meg a Szombathelyi Csónakázó tavon a hagyományos V. Rendőr Törpeharcsafogó versenyét. A versenyen 12 csapat indult. A csapatok összesen 40,8 kg törpeharcsát fogatak ki a tóból.

    

Képek megtekinthetőek a galériában a képre kattintva, vagy itt..

Csapat eredmények:

1. Spartacus HE 6980 g.
2. Pannónia HE 5250 g.
3. Fogósok (Szhely Rk) 4250 g.

Egyéni helyezés:

1. Fördős István (Spartacus HE) 3750 g.
2. Endrődy Zoltán (Pannónia HE) 2630 g.
3. Varasdy Tamás (Tirolifa, Szhely Rk. ) 2570 g


Peca Magazin felhívása- hír kelt: 2008.06.11.

A Vas Megyei Horgász Szövetség média partnere a Peca Magazin, melynek főszekesztője a vasi horgásztársak figyelmébe ajánlja az MMX Kupát.

Versenyszabályzat letölthető itt...


Vaskeresztesen vetélkedtek a fiatalok- hír kelt: 2008.06.03.

Elmélkedtek, célba dobtak, halat fogtak, barkácsoltak

Május hónap utolsó hétvégéjén vaskeresztesen gyűltek össze a vasi horgász fiatalok a hagyományos Ágoston László Emlékversenyre, mely egyben az Országos Ifjúsági Vetélkedő Megyei döntője is volt. Szombat délelőtt a benevezett ifiknek egy 30 kérdésből álló elméleti tesztet kellett kitölteniük, melyben horgászati ismereteikről kellett számot adniuk. (Pl.: halak népies neve, biológiai jellemzői.stb.) A második feladat egy horgászszerelék összeállítása volt, mellyel horgászcsomók kötésében való jártasságot mérték fel a szervezők. Az elméleti teszten és barkácsoláson többen is azonos pontot értek el, így rendkívül szoros vetélkedés alakult ki a nap második felére. A vaskeresztesi tan-és ügyességi pályán az ifjú pecásoknak 3 órás halfogó versenyen és egy célba dobóverseny kellett bizonyítaniuk a gyakorlati tudásukat. A legtöbb halat Tordai Gábor az Elektromosok Vasi Manager SHE gyermek versenyzője fogta, aki 6010 gramm fogással nyerte a fordulót. A legjobb célbadobó a Répcelaki HE versenyzője Szabó Adrián volt, aki a tízből tízszer találta el a körlapot. Az egész napos verseny nagyon meleg időjárási körülmények között zajlott, de ennek ellenére a 36 fiatal kitartóan versenyzett a nap végéig. Az eredményhirdetésen Csécs Sándor a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke és özv. Ágoston Lászlóné adta át az értékes ajándéktárgyakat és emléktárgyakat a kategóriák győzteseinek.  A nap végére az alábbi eredmények születtek:

 

Gyermek kategória:

1. hely Tordai Gábor   Elektromosok SHE.      6010 gr 8 hsz.

2. hely Szabó Adrián   Répcelaki HE.             4270 gr 11 hsz.

3. hely Németh Zoltán Répcelaki HE.             1620 gr 12 hsz.

Ifjúsági kategória:

1. hely Dugovics Ádám    Rábapatyi HE.           3000 gr 10,5 hsz.

2. hely Ragats Zoltán      Csepregi HE              3000 gr 13,5 hsz.

3. hely Vámos Attila        Spartacus HE.           1630 gr 18 hsz.

Részletes eredmények letölthetőek itt...

 

Képek megtekinthetőek a galériában a képre kattintva, vagy itt..

 


Nyári pontytelepítés a vasi vizeken - hír kelt: 2008.05. 28.

 

Két telepítési napon 122 mázsa hal kerül a vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2008. május 30-án (péntek) kezdi meg a nyári pontytelepítést a következő állóvizekbe: Szhelyi horgásztó 800 kg, Szhelyi csótó 1250 kg, Új-perinti tó 800 kg, Gencsapáti tó 400 kg, Vasvári csó.tó 500 kg. A jövő héten 2008. június 3-án (kedd) a következő horgászvizek telepítését fogja elvégezni a Szövetség:  Rába 900 kg., Marcal 300 kg. Pinka 400 kg. Celldömölki tó 200 kg., Csepregi tó 300 kg., Himfai tó 800 kg., Magyarszecsődi tó 650 kg., Máriaújfalui (Hársas) tó 800 kg. Merseváti tó        500 kg, Nagypiriti tó 300 kg., Püspökmolnári tó           400 kg., Rábasömjéni tó 700 kg. Csánigi tó       500 kg. Vadása tó 500 kg. Ezen telepítés során összesen 110 mázsa ponty és az állóvizekbe még 12 mázsa fiatal amur kerül. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe az érintett állóvizeken a telepítés napján délelőtt 10 órától 2008. június 6. (péntek) reggel 6 óráig! Az idei évben még két pontytelepítés lesz. A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat.


III. Csörötneki horgász-és halászléfőző verseny -hír kelt: 2008.05. 28.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Csörötnek Község Önkormányzatával együttműködve  2008. június 14-én szombaton hagyományos nagyszabású rendezvényt szervez "Csörötneki Nyárköszöntő Rába Party" néven. A rendezvény keretében barátságos horgászverseny is lesz, melyre a rendezők szerettel várnak minden kedves horgásztársat, és érdeklődőt. A hobbi horgászok számára halfogó verseny kerül megrendezésre egy három órás fordulóban a Rába folyó csörötneki műcsatornáján. A versenyen kizárólag fenekes módszerrel lehet horgászni. Nevezni a horgászversenyre 2008. június 10-ig lehet a Vas Megyei Horgász Szövetség 06/94-506-835-ös telefonszámán. Nevezési díj nincsen!!! A horgászversennyel egyidőben fog zajlani az III. Vas Megyei halászléfőző verseny, melyre a nevezőknek a csörötneki önkormányzatnál kell jelentkezni 2008. június 13-ig  a 06/94-541-022 telefonszámon. A halászléfőző versenyre várják 2-5 fős csapatok (önkormányzatok, kollektívák, egyesületek, baráti társaságok, médiák stb.) jelentkezését a megye egész területéről, sőt megyén túlról is. A nevezési díj: 3.000,- Ft/ csapat. A csapatok számára a rendezők biztosítanak tűzrakó helyet, tűzifát, asztalt és padot, 2 kg kenyeret, 20-20 db műanyag eldobható mélytányért és eldobható műanyag kanalat, valamint csapatonként 2 db pontyot (belsőségek nélkül)  Minden csapat saját maga gondoskodik a további halmennyiségről (bármilyen fajta lehet) fűszerekről, valamint a főzéshez szükséges eszközökről (bogrács, állványzat, edények).

A versenyek pontos kiírása letölthető az alábbi linkre kattintva:

- III. Megyei Halászléfőző versenykiírása + III. Csörötnek Kupa (horgászverseny) kiírása

Találkozzunk 2008. június 14-án szombaton, mi  ott leszünk...jöjjön el Ön is!!

 


Gyermeknapi horgászverseny Merseváton - hír kelt: 2008.05. 24.

A mai napon került megrendezésre a Celldömölki HE szervezésében a 2008.évi gyermeknapi horgászverseny.

A benevezett fiatalok száma 43 volt.

Végeredmény: 

 

1. Renkó Marcell        1100 gr.

2. Farkas Cintia         1050 gr.

3. Horváth Bettina     1000 gr.

 

Képek megtekinthetőek a galériában a képre kattintva, vagy itt..


Rendőr törpeharcsafpgó horgászverseny - hír kelt: 2008.05. 23.

A Vasi Rendőr Sportsegély és Sport Egyesület és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége törpeharcsafogó versenyt rendez Rendőr- Tűzoltó- BV- VPOP dolgozók    1-1 csapata részére. A versenyen a Szombathelyi Horgászegyesületek 3 fős csapatai is részt vesznek. A verseny célja: Az említett egységek közötti kapcsolat tartás sportolási lehetőség és a csapathelyezések eldöntése.

A verseny helye és ideje:

Szombathely, Csónakázó-tó 2008. 06.08. vasárnap 08-12 óra

Nevezni:

2008 június 02.-án 12. óráig lehet a 10-18 faxon illetve 10-89 BM telefonon és a 06-70-338-32-60 mobilszámon.

Részletes információk olvashatóak itt..

A verseny ideje alatt általános horgászati tilalom van a versenypálya területén!


A Gyöngyös és a Pinka patak volt a főszereplő a hétvégén- hír kelt: 2008.05.06.

Elmúlt hétvégén a Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezte meg a III. Műlegyező Országos Bajnokságot és az I. Országos Könnyűpergető Kupát. A versenyeknek a Gyöngyös-patak lukácsházi, a Pinka-patak pornóapáti és horvátlövői szakaszai adtak otthont. A Vas Megyei Horgász Szövetség a két országos horgász megmérettetés mellé a hosszú hétvégére még két patak menti kerékpártúrát is szervezett Szombathely-térségében élők számára. A Pinka-menti kerékpártúrát a Vasi Rendőr Sportsegély Egyesülettel közösen rendezték meg pénteken, melyen 51 induló vett részt. Szombaton a Herényi Kulturális és Sportegyesülettel közösen került megszervezésre a Gyöngyös-menti túra, melyen közel 70 indulót regisztráltak. A kerékpártúrát sikeresen teljesítők között túránként egy-egy Hauser túrakerékpárt és Győri Likőr Zrt. ajándékkosarait sorsolták ki a szervezők. A Pinka-menti túra résztvevői az Alpesi Fogadó és Borház jóvoltából pénteken a napvégén egy "kerékpáros” menüre is kaptak meghívást. A horgászversenyek résztvevőinek sem kellett unatkozniuk, mivel minden nap rendkívül izgalmas horgászfordulókon vehettek részt. A műlegyező horgászoknál első fordulóban Bognár László diadalmaskodott 5 db kifogott pisztránggal, a második fordulóban már 11 db sebes pisztráng kellett a győzelem, melyet Kiss Gábor ügyesen meg is fogott a Gyöngyös patakon. A legyes horgászok a két forduló alatt átlag 5 db pisztrángot és 3 db egyéb halfajtát (domolykó, küsz) fogtak. A pergető horgászok két szektorra voltak osztva.A Pinka patakon megtartott fordulón Krankovits László 3 db pisztránggal és 1 domolykóval tudott szektor nyerni, míg a "B” szektorban 4 megfogott pisztráng kellett a győzelemhez. Szombaton holtversenyben a lukácsházi Gyöngyös patak szakaszon Blázy Tamás és Krankovits László szerepelt az első helyen az "A” szektorban, a másik szektorban Karádi László nyerte a versenyt 15 megfogott sebes pisztránggal. A horgászversenyeken a pecások 100 m-es rajthelyeket kaptak és óránként váltották rajthelyeiket. A vasárnapi napon minden horgásznak még részt kellett venni egy ügyességi célba dobó versenyen Vaskeresztesen, amit a legyeseknél Bognár László a pergetőknél Varga Bálint nyert.  A három napos horgászverseny összességében rendkívül jól sikerült mondta el záróbeszédében Ivitz Zoltán a MOHOSZ Versenysport Szakbizottságának tagja, aki megköszönte a versenyzőknek a sportszerű viselkedését és a Vas Megyei Horgász Szövetség kitűnő szervező munkáját. A horgászversenyek végeredményei az alábbiak szerint alakultak:

     

III.Műlegyező OB.: I. hely Kiss Gábor Elektromosok SHE. 7 hsz-140 p; II. hely Boros Zoltán Gersekaráti HE 7 hsz-120 p; Bognár László Elektromosok SHE. 7 hsz-90 p.

    

I. MOHOSZ Országos Könnyűpergető Kupa: 1. hely Blázy Tamás  Délpesti HE. 5,5 hsz; II. hely Krankovits László  Kimlei HE. 6,5 hsz; III. hely Décsik Lajos Jószerencsét HE. Tatabánya  8 hsz.

 

       

        Könnyűpergető Kupa résztvevői a célbadobáson                            Gyöngyös-menti kerékpártúrások

 

Horgászverseny képek megtekinthetőek a galériában a képekre kattintva, vagy itt..

Részletes végeredmények:

Műlegyező végeredmények

Könnyűpergető Kupa végeredmények

A rendezvények kiemelt támogatói:

   


Celldömölki HE versenye Merseváton- hír kelt: 2008.05.02.

 

Képek megtekinthetőek a galériában a képre kattintva, vagy itt..

Végeredmények:

Felnőtt:

I.   Nagy Zoltán    2850g

II.  Baranyai István    2350g  

III.  Rosta Zsolt     1850g

Ifi:

I.   ifj.Csótár Csaba   3950g

II.  Nagy Bence     1100g

III. Szalay Bence    850g

Legnagyobb halat ifj.Csótár Csaba fogta /2400g ponty/.


Tilalom lesz - hír kelt: 2008.04.30.

Horgászverseny miatt általános horgászati tilalom van érvényben a következő szakaszokon:

- Pinka patak                                  Horvátlövő teljes szakasza

- Pinka patak                                  Pornóapáti, malom alatti szakasztól az országhatárig

2008. április 30. -án éjféltől 2008. május 3. -án reggel 6 -ig

- Gyöngyös patak lukácsházi kiemelt szakaszán

2008. április 30. -án éjféltől 2008. május 4. -án reggel 6 -ig

Megértésüket előre is köszönjük!


Szoros küzdelem volt - hír kelt: 2008.04.28.

A hagyományos Megyei Csapatbajnokságot az elmúlt hétvégén rendezték meg a Himfai környezetvédelmi tavon. Az idén összesen 9 csapat nevezett a bajnokságra. A csapatok 5 felnőtt és egy utánpótlás versenyzőből álltak. A meleg, de szeles időjárási körülmények között lezajlott versenyen a versenyhorgászok egy négy órás megmérettetésen mérték össze tudásukat. Az 54 horgász összesen 74.500  gramm halat fogott. A legjobb teljesítményt Molnár Gergely a körmendi versenyző ért el, ő összesen 9560 gramm halat zsákmányolt a négy óra alatt.  A csapatbajnokságon immáron nyolcadik alkalommal az Elektromosok SHE I. csapata remekelt (19,5 pont) II. helyen  Elektromosok SHE II. (20 pont)  III. hely Auto-Kanizsa Team (25 pont) csapata végzett. 

Részletes eredmények letölthetőek az alábbi linkeken:

Szektoreredmények

Végeredmények

  


Rekord márna fogás- hír kelt: 2008.04.26.

A Körmendi Munkás Horgász Egyesület tagja Dobronics Ervin egy 5, 1 kg-os márnát zsákmányolt a Rába folyón.

Hal mért adatai:

hossz: 68 cm

legnagyobb kerület: 46 cm

 

A harmatgilisztára harapó rekord hal fársztása 10 percig tartott.


Kerékpártúrák és országos horgászversenyek- hír kelt: 2008.04.24.

Kerékpárosoknak még lehet jelentkezni

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2008. május 1-4 között rendezi meg a I. Országos Könnyűpergető Kupát, valamint a III. Műlegyező Bajnokságot. A versenyekre már nevezni nem lehet, de a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket. Az országos megmérettetések 2 horgászati fordulóból és 1 ügyességi célbadobó fordulóból állnak. A horgászok a Gyöngyös és Pinka patakon mérik össze tudásukat. A nézők számára látogatható  helyszínek a következőek: Pinka patak horvátlövői szakasza, valamint a vaskeresztesi ügyességi pályán vasárnapi napon megtartásra kerülő célbadobó verseny. A Vas Megyei Horgász Szövetség két másik civil szervezettel összefogva a versenyek ideje alatt két nagyszabású kerékpártúrát szervez a Gyöngyös és a Pinka patak mentén. A túrán indulók között a Szövetség állandó szponzorainak jóvoltából egy nagy értékű Hauser kerékpár és számos értékes Győri Likőr italcsomag kerül kisorsolásra. A május 2-án megtartásra kerülő Pinka-menti kerékpártúrára Horváth Zoltánnál Vasi Rendőr Sportsegély Egyesület  képviselőjénél  lehet jelentkezni a Tel: 06-30-503-9084, vagy  horvathzol@vas.police.hu-n. A szombati Gyöngyös-menti túra szervezője a Herényiek Háza, akik jelentkezőket a 06-30/619-5431 telefonszámon, vagy az  info@herenyiek.hu-n várják. A horgászversenyekre önkéntes pályabírók jelentkezését várja a Szövetség a 06/70-33-99-707-es telefonszámon.

A horgászversenyek és kerékpártúrák részletes programja letölthető az alábbi linkeken:

- Pinka-menti kerékpártúra

- Gyöngyös-menti kerékpártúra

- III. Műlegyező OB kiírása

- I. Könnyűpergető Kupa kiírása


Rekord Busa - hír kelt: 2008.04.23.

Sándor Csaba Szombathelyi horgásztársunk 2008.04.11-én 11.15 órakor  a Szombathely Csónakázó tavon kifogott egy 41 kg busát.  A fárasztás egy órán keresztül tartott.

   

(Fotó: Gerencsér Imre)


Megyei Egyéni Bajnokság végeredmény- hír kelt: 2008.04.21.

A Vas Megyei Horgász Szövetség péntektől vasárnapig a Himfai környezetvédelmi tavon rendezte a megyei egyéni horgászbajnokságot.  A Himfai környezetvédelmi tavon rendezett versenyen profi kategóriában (hivatalos versenyengedéllyel rendelkezők) 24, az amatőrök között pedig 20 pecás tette próbára a tudását. A megyei bajnokság ezúttal nyílt volt, Győr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém megyéből is többen neveztek - így igazán erős mezőny gyűlt össze. A profik három napon át - négyórás fordulókban - versenyeztek, az amatőrök egy nap alatt döntöttek a sorrendről. Az időjárás alaposan megnehezítette a résztvevők dolgát: pénteken szeles időben kezdtek, szombaton már viharral küszködtek, vasárnap pedig szélcsendben zártak. A pecások zömében karikakeszeget, kárászt és pontyot fogtak.

Megyei egyéni horgászbajnokság eredmények, profi kategória:

1. Komáromi Levente (Elektromosok) 20090 gramm

2. Szendi Gábor (Elektromosok) 14540

3. Szántó László (Elektromosok) 20150

Hobbi kategória:

1. Németh Csaba (Kőszeg) 4280 gramm

2. Németh Róbert (Elektromosok) 940

3. Horváth Roland (Sárvár) 850.

Női kategória:

1. hely Kovács Hajnalka (Elektromos)

Vasárnap ugyancsak a Himfai tavon rendezik a megyei horgász csapatbajnokságot. A mezőny 10 órakor találkozik, a verseny 13 órakor kezdődik. Az öt felnőtt és egy ifista pecást felvonultató csapatok 1x4 órás fordulóban mérik össze tudásukat. A csapatbajnokság miatt általános horgászati tilalom lesz a Himfai Környezetvédelmi tavon a vasárnapi napon.

A verseny részletes végeredménye az alábbi linkek alatt érhető el:

Megyei Egyéni Bajnokság eredmények (versenyző kategória)

Megyei Egyéni Bajnokság eredmények (hobbi, női kategória)

A versenyről további részletes beszámolók olvashatóak a www.horgaszklub.eu-n az alábbi linkeken:

Beszámoló 1-2 nap

Beszámoló 3. nap

          

                           Komáromi Levente a 2008.év megyei bajnoka           Németh Csaba nyerte a hobbi kategóriát

A versenyen készült képek megtekinthetőek a galériában a képre kattintva, vagy itt...


Horgászati tilalom - hír kelt: 2008.04.16

A Vas Megyei Horgász Szövetség 2008. április 18-20. között általános horgászati tilalmat rendel el a Himfai-környezetvédelmi tavon a Megyei Egyéni Bajnokság miatt. Megértésüket előre is köszönjük.


Tisztújító közgyűlést tartott a Vas Megyei Horgász Szövetség- hír kelt: 2008.04.16

A küldöttek elnöknek a következő öt évre ismét Csiszár Istvánt választották

Elmúlt szombaton, azaz 2008. április 12-én tartotta a tisztújító közgyűlését a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Az ülésen meghívott vendégként jelen volt Mesterházy József Vas megye halászati felügyelője, Orgován Ferenc a Vas Megyei Rendőr főkapitányság alezredese. A tagegyesületek az ülésen 32 küldöttel vettek részt. A közgyűlésen a Szövetség alapszabálya szerint: a 150 fő felnőtt taglétszám alatti egyesületek 1 küldöttet, az ennél nagyobb létszámúak minden megkezdett 150 fő felnőtt tag után további 1-1 küldöttet delegálhattak az ülésre. Az ülés elején "Vas megye horgászsportjáért” kitüntetést vehetett át Kovács Hajnalka és Kovács Dániel versenyhorgász testvérpár. Mindkét fiatal az elmúlt évek során számos országos és világversenyen eredményesen képviselte Vas megyét.  Ezt követően a küldöttek mindenre kiterjedő írásos és szóbeli tájékoztatást kaptak a szövetség előző éves tevékenységéről, melyből kiderült, hogy számos nagyszabású fejlesztést valósított meg a szervezet hazai-és EU-s pályázati források bevonásával. A tavalyi évben megkezdett két legnagyobb projektje a Szövetségnek a Csörnöc-Herpenyő patak revitalizációja, melynek eredményeként mintegy 48 km hosszúságban éledhet újjá a patak, valamint az Interreg III/A támogatással az Ikervári Sporthorgászfalu és Központ teljes tervezési és engedélyeztetési dokumentációi készültek el. A Szövetség vezetése rendkívül nagy figyelmet fordít arra, hogy az elnyert pályázati pénzek felhasználásáról pontos és a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelő elszámolást készítsen, amelyet hivatalos könyvvizsgálat is megerősít. Előzetesen a Vasi Rendőr Sportsegély Egyesülete  jelezte felvételi kérelmét a Vas Megyei Horgász Szövetségbe. Az új  szervezetet a megjelentek egyhangú szavazással felvették a Szövetség tagjainak sorába. Az ülés második felében történt az ötévente hagyományosan megrendezésre kerülő tisztségviselő választás. A jelöltek állítását egy éven keresztül tehették meg a tagegyesületek képviselői a tavalyi közgyűlésen választott 5 fő jelölő bizottságnak. A Vas Megyei Horgász Szövetség 2008-2013 közötti időszakára tisztséget viselő jelöltek névsorát Keppel László a jelölő bizottság elnöke terjesztette be, melyet küldöttek többsége titkos szavazáson el is fogadott. A szövetség megválasztott vezetőinek és reszortfelelőseinek névsora az alábbiak szerint alakul:

 

 

Tisztség megnevezése

Név

Egyesület

Elnök

Csiszár István

Celldömölki L. HE

Alelnök

Laki László

Vasvári Petőfi HE.

Horgászmester

Cziráky László

Szentgotthárdi, HE

Vízvédelmi felelős

Imre Mária

Sárvíz-tavi HE. Gersekarát

Ifjúsági felelős

Puskás Norbert

Elektromosok V. M. SHE.

Versenyfelelős

Molnár Zoltán

Elektromosok V. M. SHE.

Felügyelő Bizottság elnöke

Kovács Attila

Elektromosok V. M. SHE.

Felügyelő Bizottság tagja

Kolmann János

Elektromosok V. M. SHE.

Felügyelő Bizottság tagja

Takács Péter

Körmendi Munkás HE.

Felügyelő Bizottság tagja

Pajtli Ferenc

Spartacus HE.

Felügyelő Bizottság tagja

Simon Ferenc

Vas Megyei Munkás HE.


III. Vasi vizeken vetélkedő döntőjének végeredménye- hír kelt: 2008.04.15.

Nyertek a csepregi Hanyattúszó poloskák

 

Az általános iskolások számára kiírt horgászvetélkedő sorozat döntőjét tartották az elmúlt pénteken a vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. Az országban egyedülálló kezdeményezést immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A vetélkedő sorozat februárban vette kezdetét húsz 5 fős csapat részvételével. A gyermekeknek két levelező elméleti fordulón kellett kivívni, hogy a részt vehessenek a döntőn, ahol már nemcsak elméleti tudásukat, hanem gyakorlati halfogó tudásukat is bizonyítani kellett. A levelező fordulók feladatainak keretében a vízi élettérrel kapcsolatos tesztek, kifejtős feladatok mellett számos kreatív feladatot is meg kellet oldani a csapatoknak. Például minden csapatnak a levelező forduló alatt ki kellett jelölni egy vízterületet, amelynek partját a csapattagjai közös erővel megtisztítottak az elszórt szeméttől, majd a folyamatot dokumentálva kellett beszámolniuk a feladat elvégzéséről. A helyszíni fordulóra a 10 legügyesebb csapat jutott be. A döntőn a vetélkedő alatt megszerzett elméleti ismeretekből adtak számot különböző érdekes feladatokon keresztül. Amíg az értékelő bizottság javította a feladatokat, addig a fiatalok a Horgászturisztikai Központ előtt található tanpályán tesztelhették halfogási ismereteiket.  A csapat horgászverseny szép napsütéses időben zajlott le, de az erős szél nagyban nehezítette az ifjú pecások dolgát. A legügyesebb csapatok a másfél órás megmérettetés alatt közel 40 db halat fogtak. A horgászversenynek helyszínt adó tanpálya 2008. május közepétől Gyermek Horgásztóként fog funkcionálni, melynek lényege, hogy a vaskeresztesi Horgászturisztikai Központ recepcióján térítésmentesen átvehető felszereléssel bármely 18 év alatti - horgászat iránt érdeklődő - fiatal kipróbálhatja az első halfogás élményét szülői felügyelettel. További célja még a Szövetségnek, hogy a hallal való kíméletes bánásmódot már a kezdetektől rögzítse az érdeklődőknél. Természetesen, így a horog is csak szakállnélküli lehet és a kifogott halat is azonnal vissza kell helyezni a vízbe. A teljes vetélkedő sorozat első helyezett csapat a tavalyi évben is bajnoki címet szerzett Dr. Csepregi Horváth János ÁMK "Hanyattúszó poloskák” csapata lett. A második helyet a Gotthárd Jenő Általános Iskola "Gyöngyös HC” csapat, a harmadik helyet a Zrínyi Ilona Általános Iskola "Ho-hok” csapat érte el.

 

Képek megtekinthetőek a galériában a képre kattintva, vagy itt...

A részletes eredmények letölthetőek itt...


Vasi vizek bemutatkozása- hír kelt: 2008.04.02.

A pisztrángos szakaszok és az őrségi vizek iránt fokozott az érdeklődés

  

A Magyar Turizmus Zrt. 2008-ban is folytatja a tematikus évad koncepcióit, a belföldi kommunikációban a vizet állítja marketingtevékenységének fókuszába. A "Vizek Éve” keretén belül az egészségturisztikai kínálat népszerűsítésére és Magyarország élővizei által kínált lehetőségekre helyezik a hangsúlyt. A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága meghívására a Vas Megyei Horgász Szövetség díjmentes bemutatkozási lehetőséget kapott Budapest két neves kiállításán. Március hónap végén az Utazás 2008. kiállításon, az elmúlt hétvégén a jubileumi XV. Fegyver- Horgász- Vadász kiállításon mutatkozhattak be a vasi vizek. Több száz érdeklődőnek nyújtottak felvilágosítást kiállítások keretében a Szövetség képviselői. Az érdeklődés középpontjában a vasi pisztrángos patakok (Gyöngyös patak, Pinka patak, Répce patak) és az őrségben található három környezetvédelmi tó állt. A Horgász Szövetség standján nem csak a vizekről, hanem a horgászturisztikával foglalkozó szállás-és vendéglátóhelyekről is kaphattak információt érdeklődők. Jellemző, hogy a megyénk vizeit távolabbról felkereső horgászok gyakran egyéb kiegészítő programokat is keresnek családjuknak egy hosszabb tartózkodás esetén, ezért nem elegendő csak a vizeket népszerűsíteni. A Nyugat-dunántúli régiót felkereső turisták között is rengeteg horgász van, ezért hosszútávon számolni kell a többi turisztikai szolgáltatónak is, hogy program lehetőségek között szerepeltessék a horgászatot. A Vas Megyei Horgász Szövetség már számos vasi szolgáltatóval alakított ki partneri kapcsolatot, de további együttműködések kialakítására a jövőben is nyitottak, segítőkészek.

 


Vasi vizeken vetélkedő döntő Vaskeresztesen - hír kelt: 2008.04.01.

 

Az elméleti levelező fordulók kiértékelésének összesítése alapján az első 10 helyezett csapat kap meghívást a 2008. április 11-én pénteken megtartásra kerülő helyszíni döntőre.

Az érintettek az alábbi linkeken kaphatnak bővebb felvilágosítást:

Tájékoztató levél

Regisztrációs adatlap a döntőre


Vasi vizeken horgászvetélkedő javított eredmények - hír kelt: 2008.03.26.

A vasi általános iskolák részére kiírt horgászvetélkedő első+második elméleti levelező fordulójának eredményei letölthetőek az alábbi link alatt:

Levelező forduló végeredmény

(Ezen eredmény tekinthető véglegesnek!!!)

Az első 10 helyezett jutott be a vaskeresztesi helyszíni fordulóba. Az érintetteket hamarosan tájékoztatjuk a részletekről.


Húsvét- hír kelt: 2008.03.21.


Rekord dévér fogás a Rábán - hír kelt: 2008.03.19.

A mai napon a Szentgotthárdi Egyesület vezetője az alábbi rekordfogás bejelentését jutatta el szövetségünknek:

Horgász neve és címe: Kiss Ferenc 9955 Jakabháza Fő út 19

A fogott hal faja : dévérkeszeg

A hal pontos súlya : 4470gr

A hal hossza : 56cm

A hal legnagyobb kerülete: 58cm

A fogás helye és időpontja: 2008 március 11.-én 16 órakor a Rába Szentgotthárd-jakabházi szakaszán.

A csali : trágyagiliszta csokor

A felszerelés : 4m-es Prémium Power Predátor teleszkópos bot, 16-os zsinór, 6-os Amura horog, csúszó ólmos  fenekező felszerelés.

 

Egyéb körülmények:

A horgász gyenge, apró húzások után következő erősebb húzásra akasztott . A hal 6-8 percnyi fárasztás után adta meg magát és került a szákba. Mérlegelésnél 4 kg 47dkg-ot mutatott a mérleg. Február 29.-én ugyan ezen a helyen egy 2.45kg-os és egy 3.83kg-os dévért sikerült zsákmányolni.


MOHOSZ Könnyűpergető Országos Kupa teljes anyaga- hír kelt: 2008.03.14.

 

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága meghirdeti a Könnyűpergető Országos Kupát.  A kupát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A bajnokság időpontja:                          2008. május 2-3-4.

Nevezési határidő:                                  2008. április 15.

A versenypálya helyszínei:                 

Lukácsháza - Gyöngyös patak;

Horvátlövő, Pornóapáti - Pinka patak

Vaskeresztesi ügyességi pálya

 

Nevezési díj: 5000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Vas Megyei Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz)  Megjegyzés rovatba, kérjük feltüntetni az alábbi szöveget:  Könnyűpergető kupa nevezés. Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

A versennyel kapcsolatos dokumentumok:

- Versenykiírás+szabalyzat


III. ORSZÁGOS MŰLEGYEZŐ BAJNOKSÁG TELJES KIÍRÁS - hír kelt: 2008.03.12.

 

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága meghirdeti a III. Országos Műlegyező Bajnokságot. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A bajnokság időpontja:            2008. május 2-3-4.

Nevezési határidő:                   2008. április 15.

A versenypálya helyszínei:     

Lukácsháza - Gyöngyös patak; 

Pornóapáti, Vaskeresztes- Pinka patak

Vaskeresztesi ügyességi pálya

 

Nevezési díj: 5000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Vas Megyei Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz)  Megjegyzés rovatba, kérjük feltüntetni az alábbi szöveget:  III. Műlegyező OB. nevezés Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

A versennyel kapcsolatos dokumentumok:

- Versenykiírás

- Versenyszabályzat


Vasi vizeken iskolai horgászvetélkedő I. forduló eredmény - hír kelt: 2008.03.02.

A vasi általános iskolák részére kiírt horgászvetélkedő első elméleti levezeő fordulójának eredményei letölthetőek az alábbi link alatt.

I. forduló eredményei

A második forduló feladatai és kiírása megtekinthető az alábbi link alatt:

II. forduló kiírása

II. forduló feladatai


Új közös kezdeményezés- hír kelt: 2008.02.29.

A Sporthorgász Kalandtábort a gyöngyösfalui Holdfényliget a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségével közösen rendezi meg. A táborról részletes információk olvashatóak az alábbiakban:


Kezdődik a tavaszi pontytelepítés a vasi vizeken- hír kelt: 2008.02.27.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2008. március 3-án pontytelepítést végez a kezelésében lévő állóvizeken és folyóvizeken. Ezen a telepítés során 130 mázsa ponty kerül a vasi vizekbe, melyek súlyszóródása 1,5-2 kg közötti. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe a telepítés napjától, azaz 2008. március 3. (hétfő) délelőtt 10 órától 2008. március 8. (szombat) reggel 6 óráig az állóvizeken. Az idei évben még három pontytelepítés lesz előre láthatólag.  A Szövetség a telepítés elvégzése után a vízpartokon kiközli az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítés az alábbiak szerint történik:

                            Rába                             1.100 kg.

                            Marcal                             450 kg.

                            Pinka                               500 kg.

                            Celldömölki tó                  300 kg.

                            Csepregi tó                      450 kg.

                            Gencsapáti tó                   500 kg.

                            Himfai tó                       1.000 kg.

                            Magyarszecsődi tó            750 kg.

                            Máriaujfalui tó                  900 kg.

                            Merseváti tó                     600 kg.

                            Nagypiriti tó                     300 kg.

                            Püspökmolnári tó              500 kg.

                            Rábasömjéni tó                300 kg.

                            Répcelak-Csánigi tó          600 kg.

                            Szombathelyi csó.tó       2.350 kg.

                            Szombathelyi horgásztó     800 kg.

                            Ujperinti I. tó                    800 kg.

                            Vadása tó                         300 kg.

                            Vasvári csó.tó                   500 kg.

                                                              13.000 kg.


Összefogásban van a térség jövője- hír kelt: 2008.02.24.

A Pinka-völgyi Natúrpark húzó ágazata lesz a horgászat és a borászat

Az elmúlt egy évben a számos információ látott napvilágot a Pinka mentén található települések fejlődésével kapcsolatban. Pénteken a vaskeresztesi Alpesi Fogadó és Borházban gyűltek össze egy ünnepélyes borkóstolós vacsorán a térség fejlődésben meghatározó szerepet játszó személyek. Az ünnepségnek több apropója is volt, melyet Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke jelentett be ünnepi köszöntőjében. A Vas Megyei Horgász Szövetség által Európai Uniós forrásból megépített vaskeresztesi Alpesi Fogadó és Borház, valamint Horgászturisztikai Központ működésének egy éves évfordulóját tartotta. A központ szállás-és vendéglátást adó részét új üzemeltető cég látja el az idei évtől, mely egyben a ház életében egy magas szintű minőség javulást is eredményezett már a kezdeti lépésekben. Bemutatásra került az üzemeltető cég tulajdonosa Heinisch Zoltán úr, aki több sikeres vállalkozás tulajdonosa is Vas megyében. A vállalkozó elmondta, hogy számára a Pinka-völgye jelenti Vas megye legszebb részét, melybe azonnal beleszeretett, amikor megismerte a térséget. Külön öröm számára, hogy egy olyan értékteremtő folyamatba tudott becsatlakozni vállalkozóként, amelyben még számos lehetőség rejlik a jövőben. Az estén összefoglalást adott Kohuth Miklós az Alsó-Pinkamenti Mikrotérség vezetője az általuk megvalósított Osztrák-Magyar Interreg projektről, melynek lényege volt a jövőben kialakításra kerülő Pinka-völgyi Natúrpark létrehozásának előkészítése. A projekt  vezető szakértője Bozzay Balázs BFH Európa Kft. képviseletében elismerően szólt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetség munkájáról és terveiről, ami nagyban hozzájárul a tervezett natúrpark megvalósításához.  Az est folyamán rövid ismertető keretében Dr. Árva Pál helyi borásztól megismerhették a résztvevők a vaskeresztesi borok által az elmúlt évben elért eredményeket. Árva úr elmondta, hogy a minőségi borok már adottak csak az összefogás hiányzik a térség borászai között, ami elengedhetetlen a sikeres jövő szempontjából. Végül, de nem utolsó sorban az ismét megnyíló Alpesi Fogadó és Borház üzletvezetője Szabó Attila ajánlotta a ház szolgáltatásait a megjelenteknek. A házban az igazi minőségi ételek mellé egész évben a helyi borokon kívül Magyarország legnagyobb borrégióinak (Balaton, Tokaj, Villány) borait ajánlják széles választékban. A Pinkavölgyi fejlesztésekkel kapcsolatban üzenet értékű, hogy már két minőségi termék is létrehozásra került. Az egyik a Pinka-völgyi Pisztráng Pálinka, és a másik a Pinkavölgyi Chardonnay. A vacsorához a vendégként meghívott Polgár Zoltán nemzetközileg elismert villányi borász bemutatta és ajánlotta a borokat. A kellemes hangulatban lezajlott szakmai vacsora jól mutatta, hogy a Vas Megyei Horgász Szövetség által megkezdett horgászturisztikai fejlesztések megteremtették az alapját a térség hosszú távú fejlődésének, melyben az érintettek szorosabb összefogására lesz szükség a siker érdekében.


MOHOSZ Könnyűpergető Országos Kupa- hír kelt: 2008.02.06.

 

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága meghirdeti a Könnyűpergető Országos Kupát.  A kupát a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A bajnokság időpontja:                          2008. május 2-3-4.

Nevezési határidő:                                  2008. április 15.

A versenypálya helyszínei:                 

Lukácsháza - Gyöngyös patak;

Horvátlövő, Pornóapáti - Pinka patak

Vaskeresztesi ügyességi pálya

 

Nevezési díj: 5000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Vas Megyei Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz)  Megjegyzés rovatba, kérjük feltüntetni az alábbi szöveget:  Könnyűpergető kupa nevezés. Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

 

Edzés: A versenypályák lezárásra kerülnek 2008. április 28. 0.00 órakor

Érkezés, regisztráció, sorsolás: 2008. május 1. (csütörtök) 18.00 órakor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi székházában.

 

A szabályok és a részletes kiírás megtekinthető lesz a www.ovhb.hu weboldalon.

A programról bővebb információt 06/94-506-835-ös telefonszámon,  vagy az info@vasivizeken.hu e-mail címen kaphatnak március közepétől.


III. ORSZÁGOS MŰLEGYEZŐ BAJNOKSÁG KIÍRÁS - hír kelt: 2008.02.06.

 

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága meghirdeti a III. Országos Műlegyező Bajnokságot. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A bajnokság időpontja:            2008. május 2-3-4.

Nevezési határidő:                     2008. április 15.

A versenypálya helyszínei:     

Lukácsháza - Gyöngyös patak; 

Pornóapáti, Vaskeresztes- Pinka patak

Vaskeresztesi ügyességi pálya

 

Nevezési díj: 5000 Ft  A nevezéseket piros csekken a Vas Megyei Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz)  Megjegyzés rovatba, kérjük feltüntetni az alábbi szöveget:  III. Műlegyező OB. nevezés Az első 30 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

 

Edzés: A versenypályák lezárásra kerülnek 2008. április 28. 0.00 órakor

Érkezés, regisztráció, sorsolás: 2008. május 1. (csütörtök) 18.00 órakor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi székházában.

 

A szabályok és a részletes kiírás megtekinthető lesz a www.ovhb.hu weboldalon.

A programról bővebb információt 06/94-506-835-ös telefonszámon,  vagy az info@vasivizeken.hu e-mail címen kaphatnak március közepétől.


Megyei versenyek 2008 - hír kelt: 2008.01.30.

Az Ifjúsági Szakbizottság és a Versenysport Szakbizottság januári ülésén elfogadta a megyei versenyek időpontját és kiírásait. A részletes információk olvashatóak az alábbi linkeken.

Megyei versenynaptár 2008.

Megyei Egyéni Bajnokság (Versenyző kategória)

Megyei Hobbi és Női Horgásztalálkozó

Megyei Csapatbajnokság

Ágoston László Emlékverseny

Megyei Ifjúsági Csapatbajnokság


III. Vasi vizeken horgászvetélkedő első feladata - hír kelt: 2008.01.30.

A benevezett iskolák elektronikus formában már megkapták a vetélkedő első feladatát. Amennyiben szeretnék megtekinteni a feladatokat alábbi linkeken megtehetik:

Tájékoztató levél

Feladatok


Újra vasi vizeken horgászvetélkedő - hír kelt: 2008.01.07.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vas megye általános iskolái között ismét kiírja a Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. A vetélkedőre Vas megye közigazgatási területén elhelyezkedő általános iskolák 5 fős csapatai nevezhetnek. A verseny célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és népszerűsítsék a környezettudatos gondolkodást. A verseny központi témakörei: víz, hal, környezet. A versenyen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében több fordulós elméleti levelező versenyen mérhetik össze tudásukat.  A levelező fordulók zárásaként a csapatok egy helyszíni vetélkedőre jutnak tovább, ahol kiderül, hogy melyik csapat ismeri legjobban a vasi vizeket. A 2008.évben már nemcsak a szellemi tudás tesztelésére kerül sor, hanem egy közös csapat horgászversenyen is részt kell venni a benevezett fiataloknak. A vetélkedőn a feladatok megoldásához elengedhetetlenül szükséges öt lelkes fiatal (10-14 éves korig), egy környezetszerető-támogató tanár (aki egyben a csapatvezető), kreativitás, csapatszellem, valamint könyvtár- és az internethasználati ismeretek. Nevezési díj nincs!!! A nevezéseket 2008. február 1-ig várják a Szövetség címére. (9795 Vaskersztes, 165/2 hrsz) További információ kérhető Puskás Norbert szervezőtől a 06/70-33-99-707 telefonszámon, vagy a puskas.norbert@vasivizeken.hu e-mail címen.

   

A verseny felhívás letölthető itt...katt.

 

2008. 01. 07 előtti írások megtekintése >>>

2007. 06. 05 előtti írások megtekintése >>>

2007. 04. 10 előtti írások megtekintése >>>

2007. 02. 17 előtti írások megtekintése >>>

2006. 08. 01 előtti írások megtekintése >>>

 

   Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt