Gyöngyös-patak - Vasszécseny

   
Víztípus: patak, övcsatorna

Helyszín: Vasszécseny Új-Ebergényi Kastélyszálló, Margit-szigetet körülvevő övcsatorna. Parkolás a Kastélyszálló bal oldali részén.

Megközelítés: Bp. felől - M7/7-es út - Székesfehérvár - 8-as főút (vagy M7/7 - Lepsény - 71-es út- Balatonfűzfő - 72-es út- 8-as főút) - Veszprém felé - 8-asról Kámnál jobbra a 87-es úton Szombathely irányába - Rum, majd Csempesz kopács után Vasszécseny elején a buszmegálló után jobbra a betorkolló úton - a kastélyhoz végig kitáblázott út vezet.

Terület: kb. 1km
Átlagmélység (m): 0,3-1,5 (áramlási sebesség: 0,5-1,8 m/sec között változik, átlag szélesség: 8-10m)
Fenékviszonyok: kavics, sóder, erdei talaj
Akadók: a patakban kevés természetes akadó; az övcsatronában nincs
Növényzet: őspark, patak menti fák
   
Halak: övcsatornában: pisztráng;
Gyöngyös-patak (külső szakasz): pisztráng, domolykó, sügér, apró keszegfélék, sujtásos küsz
   
Szabályok:

2012. május 1-től a Gyöngyös patak  Új-Ebergényi kastélyszállónál levő  területén  kizárólag 1 db. bottal és 1 db. egyágú szakáll nélküli horoggal szabad horgászni a kastély nyitvatartási idejében - kivéve rendezvények alkalmával - külön területi jegy váltása nélkül.

Horgászmódszerként a műlegyező és pergető horgászmódszer alkalmazható, kizárólag műcsalival mindenféle kapásjelző használata nélkül. 

Merítőszák, vagy vizes textília és horogszabadító használata kötelező! A horgászat csak a felsorolt eszközök birtokában kezdhető el.  A  teljes szakaszon  minden kifogott halat kíméletes horogszabadítás után azonnal vissza kell engedni a vízbe.

Horgászidőszak: Kastélyszálló nyitvatartási idejében
Fogható mennyiség:

Nem tartható meg hal. "Fogd meg és engedd el szaksz"

Csónakhasználat: nincs
   
Jegyváltás:

Jegybizományosi hálózat és a helyszínen,

   
Info:

Új-Ebergényi Kastélyszálló (tulajdonos: VIV Rt.), H9763 Vasszécseny, Kossuth L. u. 36., tel.: +36 94 377 340,
fax: +36 94 577 005,
web: www.kastelyszallo.hu

Sporthorgász Egyesületek
Vas Megyei Szövetsége,
tel: +36 94 506 835
fax: +36 94 506 836Hangulatos környezetben, az Új-Ebergényi Kastélyszálló parkjában találjuk a Gyöngyös-patak pisztrángokban bővelkedő övcsatornáját. A Margit-szigetet körülölelő mederben két-három méteres mélységek sem ritkák: az élő víz felől megérkező szakasznál és a hidacska környékén lévő kiszélesedésnél mélyebb, a visszatérő hátsó kanyarulatnál sekélyebb a csatorna. Több lejárón léphetünk le közvetlenül a vízhez. A külső ívről a szemközti bokrok, fák alatti árnyékokat érdemes meghorgászni, illetve a középső mélységeket (a szigetről a horgászat nem engedélyezett). Maga a Gyöngyös-patak az őspark határán kanyarogva, közel egy kilométer hosszan kínál jobbnál jobb helyeket. Az övcsatorna visszatérő ága alatt kb. száz méterrel egy keresztgát, ún. surrantó biztosítja a magasabb vízállást. A felduzzadt patak így mélyebb mederben, a parti fákat nyaldosva, a bokrok közé kiöntve rohan tovább, valóban izgalmas és ügyességet kívánó terepet teremtve. Itt is találunk 1-2 méteres és gázlós szakaszokat. A rejtőzködő horgászaté a főszerep. A legyezés és könnyűpergetés olyan pályája született meg itt, melynek végighorgászása - viszonylagos rövidsége ellenére - egésznapos időtöltést is kívánhat.

 

 

 

pisztrang2.jpg
pisztrang5.jpg
pisztrang7.jpg
pisztrang3.jpg
pisztrang4.jpg
pisztrang6.jpg
pisztrang1.jpg

May 4, 2012

 

 

 

 Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/4 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt