Kis-Rába

   
Víztípus: folyó

Megközelítés: Répcelak felől - Nick felé - a templomnál lévő kereszteződésnél balra (tábla jelzi) - hosszú műút vezet a töltéshez - ott balra a parkolók felé.

August 25, 2014

Terület (ha): 3,3
Átlagmélység (m): 1,-2,5
Fenékviszonyok: kavics, sóder
Akadók: -
Növényzet: ligeterdők, nád, sás, töklevél
   
Halak:

márna, paduc, domolykó, balin, csuka, harcsa, keszegfélék, ponty, kárász

   
Szabályok: Megyei Horgászrend >>>
Horgászidőszak: OHR
Csónakhasználat: -
   
Jegyváltás: lásd itt >>>
   
Info: Konyher Tivadar tel: 06/70-33-99-704 SHE Vas Megyei Szövetsége

Nick település határában található a műgát, amely a Rába duzzasztásával lehetővé teszi a Kis-Rába vízzel történő ellátását az év minden időszakában. A Kis-Rába természetes oldalága a Rába folyónak, melyből a nicki műgát előtt 200 méterre a folyó bal partján ágazik el. A Kis-Rábában lévő vízmennyiséget a kiágazásban zsiliprendszerrel lehet szabályozni. A leágazás kezdettől fogva árvízvédelmi szempontból az egyik legveszélyesebb szakasza a Rábának, emiatt már 421 éve töltést építettek, mely a mai napig is szükséges. A gyors folyású oldalág vize egykor malmokat hajtott. A Miklós-majorig terjedő szakasz végig szabályozott, a vízfolyás mindkét oldalán gátrendszer van kiépítve. A toroktól a Miklós-majorig nagyesésű a folyóvíz, ezen a víz áramlási sebessége és oxigéntartalma nagyobb, mint a Rába folyóé. A víz szélessége 10-15 méter között váltakozik. A vízmélység a zsilipen beeresztett vízmennyiségtől függően változtatható, átlag 1,5-2 méter. A mederfenék többségében kavicsos, sóderos. A halfauna szempontjából a Kis-Rábában azonos halak élnek, mint a Rábában, mivel nincsenek lassú folyású szakaszok, mindenütt 1,5-2,3 m/sec. a vízsebesség, ezért itt tartósan az áramlást kedvelő reofil fajok tudnak megmaradni. A befolyó mellékágak lassan folyó vizébe - pl. Geráb, Kőris patak, Répce árapasztó csatorna - a limnofil fajok vannak túlsúlyban. A Kis-Rába fő halai a márna, balin, paduc, harcsa, csuka, keszegfélék A Kis -Rába 3,5 km-es Vas megyei szakasza könnyen, jól meghorgászható műlegyes és pergetős pálya.

Részletes térkép információ itt, vagy a térképre kattintva >>

Forrás: www.horgasztérkép.hu

   

 Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt