Pinka-patak - Vaskeresztes

   

A Pinka vaskeresztesi, Malom-sziget környéki szakasza a legváltozatosabb helyszíneket kínálja majd, szinte karnyújtásnyira egymástól. Vaskeresztesen található a  szövetségi iroda és a tan-és ügyességi pálya, melyekn tesztelheti ki-ki a tudását - léggyel, és pergetve egyaránt.

A sziget feletti rész bal partja már átesett a bozótoláson, horgászatilag elsőosztályú duzzasztott szakasznak számít, most is jól meghorgászható. A szintén horgászható jobb ágban lévő a duzzasztó alatt sekélyebb, vad arcát mutatja a Pinka, a balra induló malomcsatorna a zubogó alatt ugyancsak kiterül, kiszélesedik, sekélyebben fut tovább. A két ág egyesülésénél létesült surrantó együttes, mely duzzaszt, megtart, színesít - a vízállást jótékonyan befolyásolja. A hab a tortán azonban mindenképpen az, mely egyedülálló a maga nemében: nevezetesen a jobb ág, jobb partjára kikanyarodó, régen elfeledett holtág újra élesztése, medrének az élő Pinkához kapcsolása, halasítása.

Pinka holtág vaskeresztesen

Horvátlövőn a településtől az államhatárig tartó bal parton is irendezett vízpart várja a horgászokat. A hosszú, egyenletes szakasz vízszintjét az alább lévő, már osztrák oldali malom biztosítja, melynél a kötelezően beépített digitális műszer a kiszámítható működés garanciája. Itt is árnyat jelentő fák között inal a valaha csatornásított, de azóta ismét természetes képet rajzoló patak. Abszolút vegyes horgászatra alkalmas, nem véletlen, hogy a pontyot, keszegféléket keresők is megtalálják a számításukat a pisztrángra, domolykóra áhítozók között.

 

July 20, 2011

 

Vadvizi mozgóképes felvételek

megtekinthetőek a logóra kattintva az

SZTV ONLINE letölthetőanyagok

menüpont alatt.

 

 

 

 


  

Info: www.alpesifogado.hu

  


Megközelítés: Szombathely - 89-es út - Narda - Felsőcsatár - Vaskeresztes - Horvátlövő - Pornóapáti ;
8-as út - Körmend - Nagykölked - Szentpéterfa; Körmend - Magyarnádalja - Vasalja - PinkamindszentSporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt