Pinkamindszenti-tó

 

 
Kezelő: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

 

     

      

 

 

Víztípus: bányató
Terület (ha): 0,8
Átlagmélység (m): 1-1,5 m
Fenékviszonyok: enyhén iszapos
Akadók: -
Növényzet: nád, néhány fa, bokor
   
Halak:

ponty, amur, csuka, kárász, keszegfélék,

   
Szabályok:

Megyei Horgászrend >>>

Legfontosabb szabályok:

Pinkamindszenti tavon 2015. május 01 -től lehet horgászni az alábbi feltételekkel:

- Minden halat - a törpeharcsa kivételével - a fogás után azonnal kíméletesen vissza kell engedni a vízbe.

- Merítő szák és a horogszabadító nélkül a horgászat nem kezdhető meg.

- Tilos a tavon az élő csalihallal és halszelettel történő horgászat, a műcsalis horgászat, a léki horgászat, és a csalihalfogó háló használata!

- Horgászni a főút felöli oldalon és a víztorony (hidroglobusz) felöli partszakaszokon lehet. A szomszédos mezőgazdasági terület felöl horgászni tilos!

- Gépkocsival parkolni kizárólag a főút melletti kijelölt parkolóban, illetve a víztorony (hidroglobusz) melletti füves területen lehet. A közvetlen vízparton parkolni szigorúan tilos!

- A halak szoktató etetése tilos!

Horgászidőszak:

A tavon napkeltétől-napnyugtáig lehet horgászni. Sötétben horgászni tilos!!!

Csónakhasználat: nincs
   
Jegyváltás, árak info:

Legközelebb a Körmend és térségében található jegybizományosoknál, forgalmazói lista megtekinthető itt >>>

Sipos Károly - halászati őr

Tel.: 06-70-33-99-705

Figyelem!

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Küldöttgyűlése elfogadta, hogy 2015. június 01 -től az Abért tavi sporthorgász éves -és napi területi jegyek a Pinkamindszenti -tóra is érvényesek. A jövőben eladásra kerülő már legyártott jegyek mellé összetűzéssel lesz csatolva a Pinkamindszenti-tó adatait tartalmazó érvényességi igazolás. Továbbra is változatlan marad, hogy a sporthorgász területi jegy birtokában az ifjúsági és kedvezményezett 1 horgászkészséggel horgászhat, míg a felnőtt 2 horgászkészséggel horgászhat.

Jegyárak:

Felnőtt éves jegy ára: 10.000 Ft

Ifi és kedv. éves jegy ára: 5.000 Ft

Napi jegy ára MOHOSZ tagnak: 1000 Ft

Napi jegy ára nem MOHOSZ tagnak: 1500 Ft

      

 

 

 

 

 

Általános információk:

A falu területén az 1800-as években a vasút építésekor keletkezett anyagnyerőhely (vízállás) újraélesztése történt meg, mely a 1980-90-es években kedvelt horgásztóként működött. Az elhanyagoltság, a fenntartás hiánya, valamint a nagymértékű  eutrofizálódás miatt az elmúlt évtizedben nem tudta betölteni jóléti szerepét. Az Önkormányzat a Szövetséggel közösen célul tűzte ki, hogy a tó renaturálásával megszünteti a jelenlegi állapotot, kellemes időtöltésre alkalmas, rendezett és gondozott környezetet alakít ki, mely a Pinka folyóval együtt méltóan szolgálná az itt élők és az ide látogató turisták és horgászok  pihenését, kikapcsolódását, szabadidő kellemes eltöltését.

A Szövetség rehabilitációs munkájának köszönhetően a tó renaturálása megtörtént és a mocsárból egy kis horgásztó létesült, mely hivatalosan 2014.év végén megkapta a vízjogi üzemeltetési engedélyét és nyilvántartott halgazdálkodási vízterületként megkezdi működését 2015.május 01-től.

  

Megközelíthetőség:

 

July 5, 2015

 Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt