Rába - Ikervár

   


az ikervári nagy duzzasztó az eredeti medren - alvíz felől

Vadvizi mozgóképes felvételek

megtekinthetőek a logóra kattintva az

SZTV ONLINE letölthetőanyagok

menüpont alatt.

 

Ikervárnál újabb duzzasztó a főmederben a műcsatrona végén pedig az első magyaroroszági erőműn (1896) zubog át a folyó ide terelt víztömege, hogy lejjebb a Csörnöc-Herpenyő patakkal kiegészült ág visszatérjen a duzzasztó alvizi medencéje óta sekélyen kanyargó eredeti mederhez.
Sárvár után a Gyöngyöst fogadja be a Rába, a következő hídtól pedig már érződik a hatása a Nickről elnevezett duzzasztónak, de mielőtt elérné azt, még balra kiengedi magából a Fertő-Hanság ütőerét a Kis-Rábát.


a több kilométer hosszan nyílegyenes műcsatorna


az üzemvíz csatorna végén álló első magyarországi (modernizált) vízerőmű


az erőmű alatti csatorna


csendes felvízikervári duzzasztóról az alsó víz

   

   


felső, lassú, duzzasztott szakasz


háttérben a duzzasztó, jobbra holtág-fok
Megközelítés: A Rába főként a 8-as út Kám és Szentgotthárd közötti szakaszáról, ill. Rum-Sárvár-Répcelak környéki utakról, valamint hidak, duzzasztók felől érhető el.
Ikervár: Bp felől - 7/M7-es - Székesfehérvár - 8-as főút - Kámnál Szombathely felé jobbra a 87-es úton - Rumnál a körforgalomban jobbra Sárvár felé - Meggyeskovácsi után az első kereszteződésnél jobbra (az út végén kemping-szerűség látható) - bekötőút - a partra, ill. a duzzasztóhoz és a parkolóhoz ezet

 Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége :: 9795 Vaskereszetes 165/2 hrsz. :: Ügyfélfogadás: h-cs 9-14h, p: 9-12h tel: 06 94 506 835 :: fax: 06 94 506 836 :: mobil: 06 70 33 99 703 :: e-mail: info@vasivizeken.hu
Vizek :: Turizmus :: Aktuális :: Szövetség :: Partnereink :: Galéra :: Kontakt